Jump to content

Paypal: Χρήση και ΓΕΝΙΚΕΣ ερωτήσεις

evripidis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Οτι είναι καλή προσφορά FIREBLADE είναι αλλά υπάρχουν πολλά "αλλά":

1) Το κινητό προοριζόταν για δώρο με μοναδικά κριτήρια κάμερα και οθόνη.

2) Το budget μου για δώρο ήταν 50 ευρώ και ήδη ξέφυγα 21 ευρώ παραπάνω.

3) ΔΕΝ υπάρχουν τα 50 έξτρα ευρώ που ζητάνε.

4) Στα 120 ευρώ, και με την λογική να βάλω κάτι παραπάνω, αν ήταν για μένα θα έπαιρνα Xiaomi Redmi Note-2 ή Meizu M1/M2 Note.

5) Φοβόμουνα από την αρχή το ΜΜ και τώρα δεν τους έχω καμία εμπιστοσύνη. Το να μου λένε μια ώρα πριν την παραγγελία οτι είναι σε στοκ και μετά την παραγγελία να με στέλνουν το παραπάνω email, αυτό και μόνο δείχνει κουτοπονηριά.

6) 32GB version ποιά εννοεί? Το C2 είχε με 1/4GB και 1/16GB, μετά πάμε στα ZP980 Ultimate και ZP980+

7) Πώς μπορώ να συνομιλώ με το merimobiles μέσα στο περιβάλλον του pp ή πώς γίνεται να φαίνεται όλη η συνομιλία μας στο pp για να έχω και αποδείξεις?

Thanks man...

----- προσθήκη μηνύματος 5 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Δεν έκανα καμία κίνηση ακόμη, περιμένω να με απαντήσει το merimobiles και ταυτόχρονα ρωτάω τους φίλους του myphone μιας και πρώτη φορά μου τυγχαίνει κάτι τέτοιο και δεν γνωρίζω την διαδικασία. ;)

Ευχαριστώ για τις προτάσεις σας, θα περιμένω αύριο Σαββάτο, Κυριακή θα τους ξαναγράψω κι από Δευτέρα αν δεν με απαντήσουν,

θα δούμε τί θα κάνουμε.

Καλημερα,

1) Αγορα δωρου απο κινα, το κανονιζουμε μηνες πριν για να ειναι εδω την ημερα της γιορτης!!

2)Εφοσον εχεις θεσει budget τοτε οκ.

3)Κανεις καμια εξτρα δουλιτσα μπας και παρεις κανα εξτραδακι 50ευρω ωστε να συμπληρωσεις :P

4)Στα 120 ευρω εχει το πολυ καλο ulefone paris, τα zp980 - 980+ και το c2 ειναι μουσειακης αξιας!!

5)Εφοσον επελεξες merimobiles καλα να παθεις :P , πας στα πολυ δυνατα vickmall,minideal,gearbest και εισαι ωραιος!

6)Διαβασε το 4)

7)Η συνομιλια στο pp για υποθεσεις dispute, ειναι σαν ανταλαγη μυνηματων, ενα την ημερα απο καθε πλευρα, τωρα αυτο που προτεινουν καποιοι εδω μεσα να κανεις στα καπακια claim ειναι τραγικο λαθος, μεσα απο την συνομιλια πριν το claim πρεπει να υπαρχει διαλογος(στα αγγλικα ετσι) που να αποδεικνυει περιτρανα και ξεκαθαρα οτι οι κινεζοι σου την εφεραν, στην εσκασαν , εισαι το θυμα ρε παιδακι μου!!!! εαν δεν βγει καλο αποτελεσμα στην περιοδο του διαλογου, τοτε πατας claim ,οπου εκει -δεν ξερω αν εχεις παει σε δικαστηριο- δεν λες κουβεντα, το pp ειναι ο δικαστης και λαμβανει κατα πολυ υποψη την συνομιλια που ειχατε, αυτα!

Παρε τα χρηματα σου, παρε ενα ulefone paris απο gearbest με μεθοδο αποστολης netherlands post SF και σε 15-20 μερες το εχεις. Με γεια!

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Η απάντηση μου αφορά την περίπτωση που κάποιος έχει ζητήσει ήδη refund και αντί να το κάνουν, του αρχίζουν ιστορίες με αντιπροσφορές με + στο ποσό, ή πιστωτικά points ή δεν ξέρω 'γω τι άλλο, αυτή την εντύπωση μου άφησε το ποστ του χρήστη, ότι τους ειχε ζητησε ηδη refund και αυτοί αρχίσαν τα δικά τους.

Και επειδή τους κινέζους κάποιοι δεν θα τους μάθουμε τώρα και είναι μανούλες σε κάτι τέτοια και τα έχουμε φάει στη μάπα πολλάκις μέχρι που μάθαμε, όταν προκύπτουν τέτοιες περιπτώσεις και δεν σου επιστρέφουν τα χρήματα σου με το που θα το ζητήσεις και παίζουν παιχνίδια, καμία ανέχεια, όχι απλά αμέσως θα κάνω claim αλλά και χθες αν μπορούσα, γιατί το έχουμε ξαναδεί το έργο.

εισαι σωστος! το εχω παθει και εγω πολλες φορες αυτο αλλα και ολοι οσοι αγοραζουμε συχνα απο κινα, το claim ομως το πατας αφου εχει προηγηθει διαλογος, αλλιως ισως το pp βγαλει αλλο πορισμα!!!

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου. Ενταξει, να καταργησουν το resolution λιγο απιθανο, αλλα οπως λες τετοιες πρακτικες μας επηρεαζουν ολους και οταν καποιοι θα εχουν πραγματικα αναγκη την προστασια του paypal θα τους παιρνει το paypal στο ψιλο. Πρεπει να μην ξεχναμε οτι τα dispute και claim ειναι πολυτιμα και δεν πρεπει να το σπαταλαμε για ψιλου πηδημα. Οπως επισης δεν πρεπει να ξεχναμε οτι οι αγορες απο κινα θελουν υπομονη και πολλες φορες γερο στομαχι για να βγαλεις ακρη με τους κινεζους.

το resolution ειναι αναποσπαστο κομματι του pp οποτε η καταργηση του δεν προβλεπεται. Το pp δεν σε παιρνει στο ψιλο με τιποτα, εχει την ιδια ψυχρη εξυπηρετηση για ΟΛΟΥΣ. Dispute και claim ειναι εξωδικο και μυνηση σε μια πιο δικηγορικη μεταφορικη μεταφραση, και φυσικα εχεις απολυτο δικιο, οτι θελει ατσαλινα νευρα και στομαχι που χωνευει ακομη και τιτανιο ή βηρυλλιο χωρις καμια προσθηκη σοδας, οταν κανεις αγορες απο κινεζους.

With great power, comes great responsibility...

Καταρχήν τι σχέση έχει το πρόβλημά σου στο θέμα του paypal;

Δεν βλέπω να σου έχουν αρνηθεί την ακύρωση της παραγγελίας σου, εκτός κι αν δεν παρέθεσες την απάντησή τους.:confused:

Πάντως στην θέση σου δεν θα δεχόμουν την αντιπροσφορά καθώς υπάρχουν καλύτερες επιλογές σαυτά τα χρήματα (meizu m2).

Και κάτι ακόμα το να απειλείς με dispute εκ των προτέρων δεν είναι και ότι καλύτερο.

Έτσι έτσι dispute και άμεσα claim. Μη προλάβουν κάν να απαντήσουν οι κ***κινέζοι...:shifty:

Μέ κάτι τέτοιες πρακτικές όχι μόνο δεν θα λύνετε τα όποια προβλήματα έχετε αλλά στο τέλος θα καταφέρετε να καταργήσουν και την υπηρεσία του resolution για την ελλάδα.

Όχι τίποτα άλλο, αλλά θα πάρει η μπάλα και όλους εμάς τους υπόλοιπους που δεν κάνουμε "κατάχρηση" της υπηρεσίας.

Σε περίπτωση refund τα χρήματα επιστέφονται στην αρχική πηγή χρηματοδότησης, balance/κάρτα.

Με λίγα λόγια δεν υπάρχει δυνατότητα για κάτι τέτοιο.:(

Ζήτησε απλά τα χρήματα σου και θα στα βάλουν! Αν αργήσουν απλά dispute και τότε θα μπουν αμέσως. Στο λέω από προσωπική εμπειρία από merimobiles

καλημερα!Συγγενικο μ ατομο φευγει για αγγλια οπου θα εχει εκει τοπικο λογαριασμο και καρτα(Αγγλικη)!Με την καρτα του και αποστολη για ελλαδα θα εχω θεμα?

Εννοειται πως οχι!

Apple Addict&Collector: iPhone 2G, iPhone 4,iPhone 6s, iPod nano 3rd gen, iPod nano 5th gen, iPod shuffle 3rd gen

iPhone 11, MacBook Air(2012) MacMini(2012)

Xiaomi Redmi Note 2 16GB

Το point μου ήταν οτι δεν χρειάζεται για το παραμικρό να καταφεύγουμε στο resolution.

Πόσο μάλλον να απειλούμε εκ των προτέρων για αυτό χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει πρόβλημα.

Η λογική του "θα σας δείξω εγώ, κ***κινέζοι" και "θέλω τα λεφτά μου τώρα", που επικρατεί πίσω απο την προστασία του paypal, στο μέλλον θα μας γυρίσει boomerang.

Μιλάμε για ηλεκτρονικές αγορές απο την άλλη ακρη του κόσμου, που εμπλέκονται τράπεζες, ταχυδρομεία, τελωνεία και χίλια-δυο πράγματα. Το λιγότερο που έπρεπε να έχουμε είναι υπομονή.

Έλεος δηλαδή. Κοιτάξτε λίγο την κατάσταση που έχουμε με τους ελληναράδες εμπόρους και μετά κάντε τους μάγκες στους κινέζους, που πολλές φορές έχουν και καλύτερη αντιμετώπιση απο τα εγχώρια φυσικά καταστήματα.

Αλλά τι λέω τώρα, αυτά προϋποθέτουν ενσυνείδητους καταναλωτές/πολίτες, πράγμα που έχουμε αποδείξει πως δεν διαθέτουμε.:O

Και μην ξεχνάμε κάποια πράγματα: πρώτον, έχουμε με Κίνα διαφορά 7-8 ώρες. Επειδή έχει τύχει να διαβάσω παράπονα τύπου "έχω στείλει εμαιλ στον κινέζο εδώ και 5 ώρες και ακόμα δεν πήρα απάντηση" ή "του έστειλα εμαιλ πριν λίγο (απόγευμα) και του είπα αν αύριο πρωί δεν μου έχει κάνει refund θα κάνω dispute κλπ". Να σκεφτόμαστε ότι το "αύριο πρωί" μπορεί εκεί να είναι ήδη το "τώρα" και ότι οι 5 ώρες που δεν πήραμε απάντηση εκεί να είναι μαύρα μεσάνυχτα. Δεύτερον, να έχουμε υπόψη πάντα ότι ο κάθε κινέζος δεν έχει να κάνει μόνο με εμάς αλλά έχει εκατοντάδες παραγγελίες καθημερινά από κάθε μεριά του κόσμου όπου ένα σημαντικό ποσοστό στέλνουν εμαιλ είτε για διαμαρτυρία, είτε για πληροφορίες, είτε για οτιδήποτε. Μπορεί δηλαδή ο πωλητής να δέχεται κάθε μέρα 100-200-500 εμαιλ (πολλοί στέλνουν 5-6 σε μια ημέρα νομίζοντας ότι έτσι αυξάνουν τις πιθανότητες να πάρουν απάντηση και δεν σκέφτονται ότι έτσι τιγκάρει στα διπλά και τριπλά περιττά μηνύματα το inbox του πωλητή και τελικά το αποτέλεσμα είναι να χάνεται η μπάλα. Και τέλος, τα dispute και τα claim είναι "όπλα" στα χέρια μας αλλά όπως όλα τα όπλα, έτσι και αυτά μπορεί να στραφούν και εναντίον μας.

τι γίνεται ρε παιδιά με την paypal προσπαθώ κάνω confirm την κάρτα πάτησα να μου στείλουν τον κωδικό αλλά τίποτα αυτό έγινε 7/10 σήμερα είναι η τρίτη μέρα ξανά πάτησα αλλά τίποτα στις κινήσεις λογαριασμού δεν φαίνεται τίποτα στα αναλυτικά στοιχεία φαίνονται δεσμευμένα 3 ευρώ

Κωδικό θα σου δώσει η τράπεζα.

Μην ξεχνάς ότι σήμερα και αύριο η τράπεζα έχει αργία,

Από δευτέρα λοιπόν

γιατί μέσα από το e-banking δεν μπορώ να τον δω?

Μπορεις, αλλα αναλογα την τραπεζα θελει 2-3 εργασιμες να φανει η κινηση οπου θα δεις και τον κωδικο.

The day is my enemy, the night my friend

Μπορεις, αλλα αναλογα την τραπεζα θελει 2-3 εργασιμες να φανει η κινηση οπου θα δεις και τον κωδικο.

ρωτάω μήπως και έκανα κάποιο λάθος εγώ γιατί ξανά λέω οτι έγινε 7/10 και σήμερα είναι 10 αν ήταν να φανεί θα φαινόταν λογικά μόνο δεσμευμένα τα δείχνει

Οι εργάσιμες μέρες πιάνουν και το ebanking οι μέρες είναι οριακά άρα προφανώς δευτέρα. Ο κωδικός θα φανεί στο ebanking έτσι είχε γίνει και με την δικιά μου.

ρωτάω μήπως και έκανα κάποιο λάθος εγώ γιατί ξανά λέω οτι έγινε 7/10 και σήμερα είναι 10 αν ήταν να φανεί θα φαινόταν λογικά μόνο δεσμευμένα τα δείχνει

Φίλε μου θα φανεί από Δευτέρα. Εμένα με Πειραιώς έκανε πάνω από 3 μέρες να φανεί στο ebanking, δεν υπάρχει περίπτωση να μην στο δείξει στις κινήσεις του λογαριασμού από την στιγμή που σου έχει τραβήξει τα χρήματα.

Προσωπικά μου έκανε μια εβδομάδα ( 5 εργάσιμες )

Άρα περίμενε μέχρι δευτέρα με τρίτη

Τα κανω ξανά copy paste και PLEASE καποιος admin ας τα βελει 1η σελιδα αντι το request που ΠΡΕΠΕΙ να απογευγουμε ωστε να μην τα ψαχνουμε συνεχεια!

καταρχην ΞΕΧΑΣΤΕ το request money!!! φαινοσαστε πωλητης! το εχουμε πει πολλες φορες, σε αλλα forums βλεπω οτι σε μερικους εχει γινει κατακρατηση χρηματων για 21 μερες και μετα πρεπει να αποδειξεις οτι δεν ειναι απατη!!! ζηταει το paypal ακομα και φωτοτυπια ταυτοτητας!!! ακομα και με το send money που περιγραφω ενας πηγε να μεταφερει 210 ευρω και ειχε βαλει στο 2ο λογαριασμο ψευτικο ονομα με ιδιο επωνυμο με το δικο του και του εστειλαν email, δεν εγινε η μεταφορα αλλα δεν μπορεσε να κανει δουλεια. Στο παρακατω βαζουμε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΛΗΘΙΝΟΥ προσωπου και οχι οτι νανε!!! νεο email στο ονομα του και το δικο του τηλεφωνο!

στην αναγκη αν εχουμε φιλαρακι που δεν εχει balance και θελουμε να αγορασουμε και δεν γινεται, του δινουμε στο χερι τα χρηματα και μας στελνει λεφτα με SEND MONEY! απλα πραγματα!

1. Υποθέτουμε ότι έχουμε έναν λογαριασμό paypal που έχει κάρτα.

2. Κάνουμε ένα 2ο email αν δεν έχουμε στο όνομα συγγενή μας πχ εγώ έκανα της μάνας μου.

3. Ανοίγουμε ένα 2ο λογαριασμό paypal με το όνομα του συγγενή μας και με το τηλεφωνό του, διευθυνση βαζουμε οτι μας βολευει αλλα πραγματικη οχι ψευτικη δλδ.

4. Στο βήμα που λέει για να προσθέσουμε κάρτα απλά το ΑΓΝΟΟΥΜΕ μη νομίζετε ότι δεν θα γίνει ο λογαριασμός όπως νόμιζα και εγώ....

5. Πάμε στο δικό μας λογαριασμό, και πατάμε send money, δηλώνουμε για friends or family πως το λέει ακριβώς δεν θυμάμαι, βάζουμε το email του 2ου λογαριασμού και το ποσό και τα στέλνει.

6. Πάμε στο email το 2ο και κανουμε αποδοχή.

7. Ψωνίζουμε με το 2ο paypal. Αν υπάρχει πρόβλημα όπως έπαθα εγώ για άγνωστο λόγο στο ebay που έλεγε οτι ο λογαριασμος μου δεν εχει αλλαξει!!! μπορουμε να μπουμε στο 2ο paypal και να κανουμε send money στον 1ο και στελνουμε εκει το balance, ετσι αγορασα εγω απο ebay πριν λιγες μερες απο Αγγλια ενα Car multimedia center/GPS/2din....

Mεταφορες απο balance σε balance ΔΕΝ χρεωνονται, απο την καρτα οταν τραβαει εχει προμηθεια 3.75 ευρω στα 100 ευρω.

Εγω το εκανα με eurobank visa πιστωτικη δεν ξερω αν γινεται με ολες τις καρτες.

Το request money να το αποφευγεται γιατι φαινεστε σαν πωλητες και αργα ή γρηγορα αν το παρακανετε θα αποκτησετε προβληματα απο το paypal.

Επισης ειχα δοκιμασει το request τελη Αυγουστου και αρχες Σεπτεμβριου και επισης πετυχε, ΠΡΙΝ μαθω για το send money!

ΠΡΩΤΑ δοκιμαστε μηπως μπορειτε να αγορασετε ΧΩΡΙΣ να εχετε balance γιατι δεν ειναι λιγοι αυτοι που λενε οτι εκαναν αγορες μεσω paypal!!! ειδικα μετα τη νεα ΠΝΠ!

αν δεν γινεται τοτε κανετε το send money.

εκανα με τον τροπο σου αλλα μου τα εβαλε στο pending balance........

εκανα με τον τροπο σου αλλα μου τα εβαλε στο pending balance........

ειναι verified ο δευτερος λογαριασμος? σ αφηνει να τα πας παλι στον πρωτο? τραπεζα? καρτα? περιμενε ενα 24 ωρο ( εργασιμο) , εμενα μια φορα απ ολες εκανε 3 ωρες να τα εμφανισει, δεν τα εδειχνει ουτε pending ουτε available... φαντασμα τα λεφτα, καπνος!!!

γιατί μέσα από το e-banking δεν μπορώ να τον δω?

κανονικά αν δεις τη χρέωση του 1,5€ που σου εχει κάνει το PayPal θα πρέπει να φαίνεται στην αιτιολογία ο τετραψήφιος αριθμός που πρέπει να κάνεις το confirm ...

Αλλά ακόμα και μετά απο αυτό ΔΕΝ είναι σίγουρο ότι θα μπορείς να χρεώνεις την κάρτα σου !!! (για να μην σου πω ξέχνατο) !

----- προσθήκη μηνύματος 10 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

.... να ρωτήσω κάτι ρε παλικάρια ? (δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί σε προηγούμενες σελίδες)

Έκανα μια "κίνηση" και προμηθεύτηκα Αυτή την κάρτα.

Είναι "προπληρωμένη" ... ΔΕΝ είναι Ελληνική, άρα την "δέχεται" το PayPal ! ...

.... Δεν την έχω ενεργοποιήσει ακόμα γιατί θέλω κάποιες επιβεβαιώσεις ακόμα ...

Την έχει χρησιμοποιήσει κάποιος απο εδώ ? ... Γενικά είναι ok ?

Ευχαριστώ

Xiaomi-REDMI-5-and-5-plus.png

κανονικά αν δεις τη χρέωση του 1,5€ που σου εχει κάνει το PayPal θα πρέπει να φαίνεται στην αιτιολογία ο τετραψήφιος αριθμός που πρέπει να κάνεις το confirm ...

Αλλά ακόμα και μετά απο αυτό ΔΕΝ είναι σίγουρο ότι θα μπορείς να χρεώνεις την κάρτα σου !!! (για να μην σου πω ξέχνατο) !

----- προσθήκη μηνύματος 10 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

.... να ρωτήσω κάτι ρε παλικάρια ? (δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί σε προηγούμενες σελίδες)

Έκανα μια "κίνηση" και προμηθεύτηκα Αυτή την κάρτα.

Είναι "προπληρωμένη" ... ΔΕΝ είναι Ελληνική, άρα την "δέχεται" το PayPal ! ...

.... Δεν την έχω ενεργοποιήσει ακόμα γιατί θέλω κάποιες επιβεβαιώσεις ακόμα ...

Την έχει χρησιμοποιήσει κάποιος απο εδώ ? ... Γενικά είναι ok ?

Ευχαριστώ

Ειναι οκ.

Το pp τη δεχτηκε.επιτυχημενες αγορες απο ali,ebay.

ευχαριστώ για την απάντηση ....

ok καλή είναι ... αλλά αυτό το μηνιαίο 1,5€ είναι :mad:

γιαυτό ρωτάω κυρίως ... γιατί σε βάζει στο λούκι ...

Xiaomi-REDMI-5-and-5-plus.png

Αγορα 7 μπρελοκ απο ebay με διαφορετικους πωλητες εγινε κανονικα η πληρωμη απο χρεωστικη visa πειραιως ενω για αγορα ποντικι (Για pc :p ) μου την απερριψε διοτι ανοικει στην κατηγορια ηλεκτρονικα ειδη και δεν επιτρεπετε...Αλλα οπως λεμε ειναι με της ωρες του

Καλα, αν το pp λεμε οτι μας γδερνει με το 3.4% σε περιπτωσεις send money ή request money τοτε αυτη η moneysafe card τι κανει? πεφτεις στα 4 εκει?!!!???!!!

Απορώ ειλικρινά που ασχολείστε με την moneysafe και δεν βγαζετε την κάρτα της Skrill..

Την κοιτουσα αλλα ειδα οτι και αυτη εχει συνδρομη 10€ αν δεν κανω λαθος το χρονο, ενω για προμηθεια συναλλαγματος εχει 2.4%, δεν γνωριζω αν εχει και χρεωση οταν την φορτιζεις. Επισης δεν εχω καταλαβει πως θα τη φορτιζουμε, μεσω εμβασματος σε λογαριασμο? Μπορει να γινει αυτο εν μεσω cc?

The day is my enemy, the night my friend

Την κοιτουσα αλλα ειδα οτι και αυτη εχει συνδρομη 10€ αν δεν κανω λαθος το χρονο, ενω για προμηθεια συναλλαγματος εχει 2.4%, δεν γνωριζω αν εχει και χρεωση οταν την φορτιζεις. Επισης δεν εχω καταλαβει πως θα τη φορτιζουμε, μεσω εμβασματος σε λογαριασμο? Μπορει να γινει αυτο εν μεσω cc?

Η skrill εχει λογαριασμο στην alpha bank και με μια μεταφορα απο τον δικο σου λογαριασμο στον λογαριασμο της skrill(Αφου ειναι εντος ελλαδας)Τα χρηματα μπαινουν την επομενη εργασιμη στον skrill λογαριασμο σου και χωρεις χρεωση!

Αγορα απο vickmall, σημερα μεσω pp, καρτα eurobank visa. Συναλλαγη επιτυχης μεσα σε δευτερολεπτα, αρα στο vickmall περναει ακομη και μεσα απο pp, τι γινεται ρε γμτ ακρη δεν βγαζουμε.