Βασίλης Δημ. January 5, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2009 Μα είναι δυνατόν να είμαστε μια παρέα 10 άτομα καπνιστές και να μην καπνίσουμε γιατί ενοχλεί τον ένα? Ας κάνει παρέα με άτομα που δεν καπνίζουν Και αυτός ο ένας που θα πάει να πιεί τον καφέ του χωρίς να τρώει το τσιγάρο στη μούρη; Και αν δεν ήταν ένας αλλά πέντε θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα; Anyway i give up,μην μου απαντήσεις προσωπικά γιατί δεν έχει νόημα.Τις τελευταίες σελίδες λέμε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια,έχει καταντήσει τρομερά κουραστικό και εκνευριστικό.Ακόμα και η Ουγκάντα πλέον μας προσπέρασε,εμείς εδώ στάσιμοι.Καληνύχτα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mobo Δημ. January 5, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2009 Πράγματι εχει καταντήσει κουραστικό το θέμα. Προτείνω να κλειδωθεί αφού δεν υπάρχει νόημα. Αλλωστε δεν νομίζω να αλλάξει και κάτι με το νεο νόμο. Καλώς ή κακώς. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Treloparea Δημ. January 5, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2009 Πιστεύω ότι το πρόβλημα είναι στον Ελληναρά καπνιστή και όχι στον καπνιστή αυτόν καθέ αυτόν. Παράδειγμά, στην παρέα μου αν πάμε σε κάποια καφετέρια στριμόκωλη (:p) που το οξυγόνο είναι ελάχιστο, θα παρακαλέσουμε τη φίλη μας να μην καπνίσει και θα το κάνει είτε έξω, είτε όταν φύγουμε από την καφετέρια. Ο χώρος της καφετέριας, του μπαρ κλπ δεν είναι του καπνιστή ή του "καθαρού". Ανήκει σε όλους μας. Αλλά πρέπει να σκεφτούμε και λίγο τους άλλους και το κατά πόσο είναι υγιές ένα περιβάλλον που μπαφιάζουν 100 άτομα και άλλα 50 αναγκάζονται να αναπνέουν τους καπνούς τους. Παράθεση Destiny found. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfiegen Δημ. January 5, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2009 sorry που καθυστέρησα να απαντήσω,αλλά τι να κάνω κι εγώ ο εθισμένος καπνιστής? έπρεπε να πιώ ενα καφεδάκι με τα ντουμάνια μου ,όσο επιτρέπεται να καπνίζω ακόμα ελέυθερα. όσο για τις υποχρεώσεις του αντικαπνιστή που ανέφερα το βασικό είναι να με σέβεται ,κ να μην με ενοχλεί όταν καπνίζω. και κατ επέκταση του τα δικαιώματα σου σταματάνε εκεί που αρχίζουν τα δικά μου,έχω δικαίωμα να καπνίζω αρα κάθε απαγόρευση ή προσπάθεια στέρησης (καθότι είμαι εθισμένος κ το έχω ανάγκη) αντιτίθεται στα δικά μου-όσο κι αν ακούγεται παράλογο. παρόλαυτα συζητούσα με εναν φίλο μου καρδιολόγο για το συγκεκριμένο μέτρο και γελούσε (φανατικός καπνιστής κι αυτός),και μου είπε τα εξής. μου εξήγησε οτι αντι το κράτος να προσπαθήσει έστω κ ελάχιστα να αναβαθμίσει το σύστημα υγείας (όσο γίνεται τουλάχιστον) ,τα φαινόμενα με τα ράντσα,τα φακελάκια,τις ειδικότητες,εξοπλισμούς νοσοκομείων και κέντρων υγείας (έστω κ με τα απαραίτητα για την λειτουργία τους) αρέσκεται σε εφαρμογή μέτρων που προορίζονται για άλλες χώρες ,χωρίς να αντιμετώπιζουν πολλαπλά κ σημαντικά προβλήματα σε θέματα υποδομής. π.χ. το μέτρο αυτό θα μπορούσε να έχει αποτελέσματα (όπως κ έχει ) στην σουηδία,δανία ή οποιαδήποτε χώρα που έχει ανεπτυγμένη την κοινωνική της συνείδηση.και τι εννοώ με αυτό? κάποιες χώρες έχουν υιοθετήσει συγκεκριμένα πρότυπα που διδάσκονται στα παιδιά απο την πρώτη τους επαφή με το εκπαιδευτικό τους σύστημα.έχουν συσγκεκριμένα μαθήματα όπου μαθαίνουν απο 5 χρονών τι είναι βλαβερό κ τι όχι. κ δεν αναφέρομαι μόνο στο τσιγάρο περιελαμβάνει π.χ. σεξουαλική,οδηγική διαπαιδαγώγηση. μου έδωσε να καταλάβω οτι για να εφαρμοστούν πρακτικά κ επιτυχώς κάποια μέτρα πρέπει να υπάρχει ενα υπόβαθρο.οι απαγορεύσεις κ τα πρόστιμα έρχονται μετά την βασική εκπαίδευση. πως ζητάτε σε μια ελλάδα ,που όλα σχεδόν τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν φαληρίσει ,η δημόσια υγεία είναι σχεδόν ανύπαρκτη (καρκινοπαθής περιμένει 7 μήνες για ραντεβού στην λέσβο-θα τον εξετάσουν αφότου πεθάνει),δεν υπάρχει επαρκής αριθμός προσωπικού για στελέχωση νευραλγικών θέσεων (σε θέσεις γιατρών αναφέρομαι) να εφαρμοστούν μέτρα που προυποθέτουν την επίλυση όλων των παραπάνω κ προχωρόντας παραπέρα να επιβάλλονται κ πρόστιμα φοροεισπρακτικού τύπου???ενδεικτικά ανέφερα κάποια προβλήματα στην λέσβο. στην κεντρική ελλάδα τα προβλήματα αυτά είναι πολύ πιο έντονα είναι γνωστό οτι αν δεν έχεις φράγκα κ αντιμετωπίσεις κάτι σοβαρό θα πεθάνεις. λόγια κ απορίες γιατρού αλλα τι λέμε τώρα......αν έπρεπε να λυθούν όλα τα προβλήματα για να λυθεί κ αυτό του καπνίσματος τελειώσαμε. είπαμε επιτακτική ανάγκη το τσιγάρο κ η οριστική απαγόρευση του Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] everything good in life is either illegal, immoral or fattening!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. January 5, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2009 Εϊπαμε η λύση είναι να γίνουν ειδικά μαγαζιά για τους αντικαπνιστές. Πως γίνεται να περιθωριοποιήσεις την συντριπτική πλοιοψηφία των ανθρώπων για να χαρούν μερικοί που δεν καπνίζουν? Έχω δώσει τουλάχιστον 2 φορές link εδώ που δείχνει ότι καπνιστές είναι οι μισοί (49%) ενήλικοι Έλληνες. Επίσης ότι την απαγόρευση στηρίζουν 1 στους 2 καπνιστές. Αν δεχτούμε ότι τη στηριζουν και όλοι οι μη καπνιστές, τότε το μέτρο ικανοποιεί το 75% των ενηλίκων. Αυτά περι πλειοψηφιών. edit: Άντε πάλι με τα άλλα προβλήματα που δε λύνουμε πρώτα. Τώρα πιάσαμε τα ράντζα, τα φακελάκια κτλ. Υπαρκτά και σημαντικά προβλήματα, αλλά τι σχέση έχουν άραγε με την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους; Αλλά τι ρωτάω, για να το είπε ο καρδιολόγος φίλος του alfie σίγουρα κάποια σχέση θα έχουν. Το μοναδικό λογικό-σχετικό πράγμα που έχεις γράψει αλφι και στο οποίο συμφωνούμε είναι ότι μας λείπει η παιδεία ώστε να μπορούμε από μόνοι μας να καταλάβουμε 2-3 πράγματα και να μη χρειαζόμαστε μπαμπούλα πάνω από το κεφάλι μας. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfiegen Δημ. January 5, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2009 Έχω δώσει τουλάχιστον 2 φορές link εδώ που δείχνει ότι καπνιστές είναι οι μισοί (49%) ενήλικοι Έλληνες. Επίσης ότι την απαγόρευση στηρίζουν 1 στους 2 καπνιστές. Αν δεχτούμε ότι τη στηριζουν και όλοι οι μη καπνιστές, τότε το μέτρο ικανοποιεί το 75% των ενηλίκων. Αυτά περι πλειοψηφιών. edit: Άντε πάλι με τα άλλα προβλήματα που δε λύνουμε πρώτα. Τώρα πιάσαμε τα ράντζα, τα φακελάκια κτλ. Υπαρκτά και σημαντικά προβλήματα, αλλά τι σχέση έχουν άραγε με την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους; Αλλά τι ρωτάω, για να το είπε ο καρδιολόγος φίλος του alfie σίγουρα κάποια σχέση θα έχουν. Το μοναδικό λογικό-σχετικό πράγμα που έχεις γράψει αλφι και στο οποίο συμφωνούμε είναι ότι μας λείπει η παιδεία ώστε να μπορούμε από μόνοι μας να καταλάβουμε 2-3 πράγματα και να μη χρειαζόμαστε μπαμπούλα πάνω από το κεφάλι μας. εξηγησέ μας εσύ ποιό πρόβλημα σχετίζεται τότε με το κάπνισμα,καθώς οτι πρόβλημα κ να αναφέρουμε η απάντηση είναι τι σχέση έχει αυτό με το κάπνισμα? λέμε οτι δεν υπάρχει δημόσια υγεία κ πάλι άσχετο μας το έβγαλες. σα να λέμε για τις τράπεζες,να αναφέρω εγώ για δάνεια κ επιτόκια κ να λες εσύ τι σχέση έχουν αυτά με τις τράπεζες?? στην ελλάδα τελικά βασιλέυει το παράλογο όπως με τα τέλη κυκλοφορίας.πληρώνω χωρίς να υπάρχουν δρόμοι κι αν δεν πληρώσω θα έχω πρόστιμα πάλι.ή όπως ο κοκ ,τα τέλη στην εθνική οδό. εγώ προσωπικά δεν πιστεύω οτι υπάρχει κανενός είδους συνείδηση στους κυβερνώντες για να εφαρμόσουν μέτρα όπως αυτά της απαγόρευσης του καπνίσματος. καθαρά φοροειπρακτικά μέτρα όπως κι όλα όσα ανεπιτυχώς προσπαθούν να εφαρμοστούν άλλωστε. άλλο παράλογο ,φίλος έβαλε εξάτμιση σε μηχανάκι που κάνει θόρυβο,φορολογήθηκε κ πλήρωσε κανονικά ,κ μετά τον έγραψαν λόγω ηχορύπανσης. αφού είναι εξ αρχής παρανομή τότε πως επιτρέπεις την εισαγωγή κ νόμιμη πώληση??? το ίδιο γίνεται παντού. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] everything good in life is either illegal, immoral or fattening!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. January 5, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2009 Τα ερωτήματα που θέτεις και τα "επιχειρήματα" που παραθέτεις έχουν όλα απαντηθεί σε προηγούμενες σελίδες. Όταν με το καλό τις διαβάσεις και καταλάβεις (δε λέω να συμφωνήσεις) τότε τα ξαναλέμε. Φυσικά και η δημόσια υγεία έχει σχέση με το κάπνισμα. Αλλά όχι με τον τρόπο που το έγραψες προηγουμένως. Η απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους (ΑΝ εφαρμοστεί) οδηγεί σε βελτίωση της υγείας του πληθυσμού. Επομένως μακροπρόθεσμα λύνει κάποια από τα προβλήματα που αναφέρεις (ράτζα, ελείψεις σε νοσοκομεία κτλ). Δε λέω ότι δε χρειάζονται περισσότεροι γιατροί - προς Θεού. Λέω ότι λιγότεροι ασθενείς είναι ακόμα καλύτερο. Αν μη τι άλλο, όλα τα προβλήματα που αναφέρεις συνηγορούν ΥΠΕΡ του μέτρου για το οποίο συζητάμε εδώ και τόσες σελίδες. Εσύ τα χρησιμοποιείς ΚΑΤΑ (:blink:). Οπότε, όντως: στην ελλάδα τελικά βασιλέυει το παράλογο Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfiegen Δημ. January 5, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2009 Τα ερωτήματα που θέτεις και τα "επιχειρήματα" που παραθέτεις έχουν όλα απαντηθεί σε προηγούμενες σελίδες. Όταν με το καλό τις διαβάσεις και καταλάβεις (δε λέω να συμφωνήσεις) τότε τα ξαναλέμε. Φυσικά και η δημόσια υγεία έχει σχέση με το κάπνισμα. Αλλά όχι με τον τρόπο που το έγραψες προηγουμένως. Η απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους (ΑΝ εφαρμοστεί) οδηγεί σε βελτίωση της υγείας του πληθυσμού. Επομένως μακροπρόθεσμα λύνει κάποια από τα προβλήματα που αναφέρεις (ράτζα, ελείψεις σε νοσοκομεία κτλ). Δε λέω ότι δε χρειάζονται περισσότεροι γιατροί - προς Θεού. Λέω ότι λιγότεροι ασθενείς είναι ακόμα καλύτερο. Αν μη τι άλλο, όλα τα προβλήματα που αναφέρεις συνηγορούν ΥΠΕΡ του μέτρου για το οποίο συζητάμε εδώ και τόσες σελίδες. Εσύ τα χρησιμοποιείς ΚΑΤΑ (:blink:). Οπότε, όντως: ή διαφορετική γλώσσα μιλάμε,ή δεν καταλαβαινόμαστε. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] everything good in life is either illegal, immoral or fattening!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. January 5, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2009 ή διαφορετική γλώσσα μιλάμε,ή δεν καταλαβαινόμαστε. Κάποτε ο Γιωρίκας είχε πάει μετανάστης στην Νέα Υόρκη και τον επισκέφτηκε ο Κωστίκας. Τον παίρνει λοιπόν ο Γιωρίκας βόλτα με το αυτοκίνητο και του κάνει ξενάγηση στη Νέα Υόρκη. Εκεί που ανέβαιναν οδηγώντας την 52η λεωφορο, στο ράδιο ακούγεται μια ανακοίνωση: "Αγαπητοί ακροατές, σας ζητούμε συγγνώμη για την διακοπή του μουσικού προγράμματος, προκειμένου να σας μεταδώσουμε την εξής έκτακτη είδηση. Τρελό αυτοκίνητο με 2 επιβαίνοντες ανεβαίνει αντίθετα την 52 λεωφόρο". Οπότε το ακούει ο Κωστίκας και λέει. "Τι λέει μωρέ αυτός; Όλοι αντίθετα πάνε!". Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfiegen Δημ. January 5, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2009 Κάποτε ο Γιωρίκας είχε πάει μετανάστης στην Νέα Υόρκη και τον επισκέφτηκε ο Κωστίκας. Τον παίρνει λοιπόν ο Γιωρίκας βόλτα με το αυτοκίνητο και του κάνει ξενάγηση στη Νέα Υόρκη. Εκεί που ανέβαιναν οδηγώντας την 52η λεωφορο, στο ράδιο ακούγεται μια ανακοίνωση: "Αγαπητοί ακροατές, σας ζητούμε συγγνώμη για την διακοπή του μουσικού προγράμματος, προκειμένου να σας μεταδώσουμε την εξής έκτακτη είδηση. Τρελό αυτοκίνητο με 2 επιβαίνοντες ανεβαίνει αντίθετα την 52 λεωφόρο". Οπότε το ακούει ο Κωστίκας και λέει. "Τι λέει μωρέ αυτός; Όλοι αντίθετα πάνε!". έχω κ εγώ μια παροιμία στου κουφού τη πόρτα,όσο θέλεις βρόντα........ Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] everything good in life is either illegal, immoral or fattening!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. January 5, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2009 στου κουφού τη πόρτα,όσο θέλεις βρόντα........ Eίναι σημαντικό που έχεις το γνώθι σ'αυτόν :lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfiegen Δημ. January 5, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2009 Eίναι σημαντικό που έχεις το γνώθι σ'αυτόν :lol: όντως η αυτογνωσία είναι σημαντικό προσόν σήμερα,όπως και το να εθελοτυφλείς κ να μην το κατανοείς κιόλας είναι σημαντικό μειονέκτημα.;):X Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] everything good in life is either illegal, immoral or fattening!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
C_Maidis Δημ. January 5, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2009 sorry που καθυστέρησα να απαντήσω,αλλά τι να κάνω κι εγώ ο εθισμένος καπνιστής? έπρεπε να πιώ ενα καφεδάκι με τα ντουμάνια μου ,όσο επιτρέπεται να καπνίζω ακόμα ελέυθερα. όσο για τις υποχρεώσεις του αντικαπνιστή που ανέφερα το βασικό είναι να με σέβεται ,κ να μην με ενοχλεί όταν καπνίζω. και κατ επέκταση του τα δικαιώματα σου σταματάνε εκεί που αρχίζουν τα δικά μου,έχω δικαίωμα να καπνίζω αρα κάθε απαγόρευση ή προσπάθεια στέρησης (καθότι είμαι εθισμένος κ το έχω ανάγκη) αντιτίθεται στα δικά μου-όσο κι αν ακούγεται παράλογο. παρόλαυτα συζητούσα με εναν φίλο μου καρδιολόγο για το συγκεκριμένο μέτρο και γελούσε (φανατικός καπνιστής κι αυτός),και μου είπε τα εξής. μου εξήγησε οτι αντι το κράτος να προσπαθήσει έστω κ ελάχιστα να αναβαθμίσει το σύστημα υγείας (όσο γίνεται τουλάχιστον) ,τα φαινόμενα με τα ράντσα,τα φακελάκια,τις ειδικότητες,εξοπλισμούς νοσοκομείων και κέντρων υγείας (έστω κ με τα απαραίτητα για την λειτουργία τους) αρέσκεται σε εφαρμογή μέτρων που προορίζονται για άλλες χώρες ,χωρίς να αντιμετώπιζουν πολλαπλά κ σημαντικά προβλήματα σε θέματα υποδομής. π.χ. το μέτρο αυτό θα μπορούσε να έχει αποτελέσματα (όπως κ έχει ) στην σουηδία,δανία ή οποιαδήποτε χώρα που έχει ανεπτυγμένη την κοινωνική της συνείδηση.και τι εννοώ με αυτό? κάποιες χώρες έχουν υιοθετήσει συγκεκριμένα πρότυπα που διδάσκονται στα παιδιά απο την πρώτη τους επαφή με το εκπαιδευτικό τους σύστημα.έχουν συσγκεκριμένα μαθήματα όπου μαθαίνουν απο 5 χρονών τι είναι βλαβερό κ τι όχι. κ δεν αναφέρομαι μόνο στο τσιγάρο περιελαμβάνει π.χ. σεξουαλική,οδηγική διαπαιδαγώγηση. μου έδωσε να καταλάβω οτι για να εφαρμοστούν πρακτικά κ επιτυχώς κάποια μέτρα πρέπει να υπάρχει ενα υπόβαθρο.οι απαγορεύσεις κ τα πρόστιμα έρχονται μετά την βασική εκπαίδευση. πως ζητάτε σε μια ελλάδα ,που όλα σχεδόν τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν φαληρίσει ,η δημόσια υγεία είναι σχεδόν ανύπαρκτη (καρκινοπαθής περιμένει 7 μήνες για ραντεβού στην λέσβο-θα τον εξετάσουν αφότου πεθάνει),δεν υπάρχει επαρκής αριθμός προσωπικού για στελέχωση νευραλγικών θέσεων (σε θέσεις γιατρών αναφέρομαι) να εφαρμοστούν μέτρα που προυποθέτουν την επίλυση όλων των παραπάνω κ προχωρόντας παραπέρα να επιβάλλονται κ πρόστιμα φοροεισπρακτικού τύπου???ενδεικτικά ανέφερα κάποια προβλήματα στην λέσβο. στην κεντρική ελλάδα τα προβλήματα αυτά είναι πολύ πιο έντονα είναι γνωστό οτι αν δεν έχεις φράγκα κ αντιμετωπίσεις κάτι σοβαρό θα πεθάνεις. λόγια κ απορίες γιατρού αλλα τι λέμε τώρα......αν έπρεπε να λυθούν όλα τα προβλήματα για να λυθεί κ αυτό του καπνίσματος τελειώσαμε. είπαμε επιτακτική ανάγκη το τσιγάρο κ η οριστική απαγόρευση του επειδή το σύστημα υγείας 9και όχι μόνο αυτό) πάσχει σε αυτήν την χώρα όπως πολύ παραστατικά το περιέγραψες και επειδή εγώ δεν θέλω να έχω την τύχη του άτυχου καρκινοπαθή από την Λέσβο θα σε παρακαλούσα (εσένα και όλους τους άλλους καπνιστές) να τηρήσετε αυτό το μέτρο γιατί δεν αντέχω να βήχω κάθε πρωι σαν ...... επειδή όλοι οι καπνιστές συνάδελφοι, φίλοι και συγγενείς μου όχι μόνο καπνίζουν (σαν φουγάρα) αλλά το αφήνουν και λιβανίζει κιόλας:D Παιδιά φάτε και καμιά τσίχλα δεν κάνει κακό :D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marras Δημ. January 5, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2009 Θα απαγορευθεί και στο καζίνο ??? Έχω την εντύπωση πως στο εξωτερικό, το κάπνισμα επιτρέπεται στα καζίνο... Παράθεση http://www.ibizaclub.gr/lottaria.gr/marras//titans/caliber002.jpg Ευτυχώς που ξέχασα να μεγαλώσω... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nrg Δημ. January 5, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2009 Οποιος θελει μπορει να δει τη συζητηση του Νομοσχεδιου στη Βουλη, εχει ανεβει σε γνωστο τορενταδικο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MAD 13 Δημ. January 5, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2009 Το οτι το κάπνισμα κάνει κακό στην υγεία ειναι γνωστό! Το οτι υπάρχει κόσμος που νοιώθει εθισμένος και το έχει ανάγκη ειναι επίσης γνωστο! Τα μέτρα απαγόρευσης ειναι απόλυτα λογικά και απαραιτητα σε μία χώρα που απο εδώ και περα θα δούμε τα αποτελέσματα της "μαγκιάς" των γυμνασίων-λυκείων των σημερινών 30αρηδων-40αρηδων ήδη ο καρκίνος εχει χτυπήσει κόκκινο και στη χώρα μας! Ελπίζω όντως να εφαρμοστει παντού χωρίς εξαιρέσεις ή "εξαιρέσεις" βαρέθηκα να βγαίνω για ποτό ή να πηγένω γήπεδο και να γυρνάω σπίτι μου λες και δουλευω σε καζάνια!!!!!! Απο την άλλη συμεριζόμενος την καψα καποιων να καπνίσουν θα έπρεπε να δημιουργηθούν ειδικοί χώροι σε χώρους εργασίας και διασκέδασης ώστε να μήν θίγονται και οι καπνιστες. Προσοχή ομως! Οι χώροι αυτοι θα έπρεπε να ειναι 100% ανεξάρτητοι και πλήρως αεριζόμενοι απο τους μή καπνιστες (οχι δηλαδή οπως σήμερα) Επίσης οι χώροι αυτοι θα έπρεπε να ειναι λιγοτεροι σε ποσοστο απο τους χώρους για μη καπνίζοντες (π.χ. 70-30%) και όχι οπως σήμερα. (και σταδιακά να μειώνονται μετα απο 5 χρόνια) Επίσης σε θέματα πχ διασκέδασης δέν θα έπρεπε να είναι τα επονομαζόμενα "καλα τραπέζια" κλπ αλλα το αντιθετο! Τέλος οπωςσήποτε πρέπει να απαγορευτει καθε διαφήμιση (πχ να σταματήσουν τελειως τα προμοσιον/χορηγίες στα περίπτερα και οι διαφημίσεις στα σινεμά). Ενω θα πρέπει να απαγορευτεί η πώληση τσγάρων σε ανήλικους καθώς και γενικά η πώληση τσιγάρων σε ψιλικά/περίπτερα που ειναι μπροστά σε σχολεία π.χ. σε απόσταση 50-100 μέτρα . Με αυτά τα μέτρα βοηθάς κάποιον να το κόψει ενώ παράλληλα δεν αποκόπτεις τον φανατικό καπνιστη - τον κάνεις όμως να το ξανασκεφτεί μπας και ξυπνήσει καμια φορά και κατλάβει ποσο μεγάλο κοροιδο των πολυεθνικών και του μαρκετινγκ ειναι! Επίσης μειώνεις τα ποσοστά έφηβων καπνιστών. Βέβαια στη χώρα που ακόμα και τον Δεκέμβρη καθόμαστε έξω για να απολάυσουμε εναν καφε, οπως επίσης οπου κανένας νόμος δεν εφαρμόζεται γιατι πολύ απλά "δεν βαρίεσαι αδερφέ" και "ξέρεις ποιος ειμαι εγώ" και "ξερεις τι γνωριμίες έχω" μα πανω απο ολα στη χώρα που δεν υπηρξε έλεγχος ποτε και για τίποτα αλλα ακόμα κι αν μας πιάσουν για κάτι "ελα μωρε θα τα...βρουμε" σε αυτή τη χώρα λοιπόν δεν πρόκειται να γινει τιποτα οποτε μην ασχοληστε!!!! Σχεδόν ενα χρόνο χωρις τσιγάρο και αισθάνομαι τέλεια!! Επίσης βρηκα τα "πνευμόνια" να πάω γυμναστήριο οπότε έχασα 15 κίλα... τελικά ολα οσα λένε μόυφες ειναι!!! Το θέμα ειναι να το θέλουμε πραγματικά ολα τα αλλα ειναι φιλολογίες! Αντε και στα δικά σας! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Snowball Δημ. January 5, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2009 1) Καπνίζετε; Μειώνετε το IQ σας! 2) Το παθητικό κάπνισμα μειώνει τις επιδόσεις των παιδιών στο σχολείο. 3) Γι'αυτούς που επιμένουν ότι η επιστήμη δεν μπορει να αποδείξει τον συσχετισμό παθητικού καπνίσματος και καρδιαγγειακών παθήσεων: Η απαγόρευση του δημόσιου καπνίσματος στις παρακάτω πόλεις οδήγησε στην δραματική μείωση καρδιακών προσβολών! Προσοχή, δεν είναι οι μόνες περιπτώσεις, απλά αυτές βρήκα με ένα γρήγορο search. Colorado: A smoking ban in one Colorado city led to a dramatic drop in heart attack hospitalizations within three years. [...] The study, the longest-running of its kind, showed the rate of hospitalized cases dropped 41 percent in the three years after the ban of workplace smoking in Pueblo, Colo., took effect. There was no such drop in two neighboring areas, and researchers believe it's a clear sign the ban was responsible. Νέα Υόρκη: Albany, N.Y. (September 27, 2007) – New Yorkers are having fewer heart attacks, thanks to the state's Clean Indoor Air Act that took effect in July 2003, according to a study to be published today by the American Journal of Public Health. The state Department of Health study found 3,813 fewer hospital admissions for heart attacks in 2004, an 8 percent decline, than would be expected in New York without a comprehensive indoor smoking ban. Fewer hospital admissions translate into direct health care cost savings of $56 million in 2004 alone. Αφιερωμένο σε όσους αγαπάνε (και όσους φοβούνται) την επιστήμη και τους αριθμούς. Παράθεση http://www.thesimpsons.com/bios/images/bios_family_snowball2.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfiegen Δημ. January 6, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2009 1) Καπνίζετε; Μειώνετε το IQ σας! 2) Το παθητικό κάπνισμα μειώνει τις επιδόσεις των παιδιών στο σχολείο. 3) Γι'αυτούς που επιμένουν ότι η επιστήμη δεν μπορει να αποδείξει τον συσχετισμό παθητικού καπνίσματος και καρδιαγγειακών παθήσεων: Η απαγόρευση του δημόσιου καπνίσματος στις παρακάτω πόλεις οδήγησε στην δραματική μείωση καρδιακών προσβολών! Προσοχή, δεν είναι οι μόνες περιπτώσεις, απλά αυτές βρήκα με ένα γρήγορο search. Colorado: Νέα Υόρκη: Αφιερωμένο σε όσους αγαπάνε (και όσους φοβούνται) την επιστήμη και τους αριθμούς. όλες τα στοιχεία απορριπτέα καθώς είναι απο μη έγκυρες κ κατευθυνόμενες πηγές. παραθέτεις πηγές απο το bbc κ περιμένεις να ληφθούν σοβαρά υπόψιν??? ειδικά το post με το colorado δεν το διάβασες καλά όπως φαίνεται,παρα μόνο επιγραμματικά. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] everything good in life is either illegal, immoral or fattening!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ntoukos Δημ. January 6, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2009 Δεν καταλαβαίνω γιατί να πρέπει να συζητάμε αν κάποιος είναι υποχρεωμένος να αναπνέει τα απόβλητα που βγάζει κάποιος άλλος από το στόμα του. Εγώ που δεν καπνίζω προτείνω για αντίποινα να απαντάω με αέρια προερχόμενα από άλλο σημείο του σώματος (100% νόμιμο). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makis855 Δημ. January 6, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2009 Δεν καταλαβαίνω γιατί να πρέπει να συζητάμε αν κάποιος είναι υποχρεωμένος να αναπνέει τα απόβλητα που βγάζει κάποιος άλλος από το στόμα του. Εγώ που δεν καπνίζω προτείνω για αντίποινα να απαντάω με αέρια προερχόμενα από άλλο σημείο του σώματος (100% νόμιμο). +10000000 :lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. January 6, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2009 παραθέτεις πηγές απο το bbc κ περιμένεις να ληφθούν σοβαρά υπόψιν??? Για πες γιατί δεν πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη το BBC να γελάσουμε. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fabo114 Δημ. January 6, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2009 Θα σου πω εγω. Γιατι ο alfiegen καπνιζει και καπως πρεπει να δικαιολογησει αυτη την εξαρτηση και να υπερασπιστει το δικαιωμα που θεωρει οτι εχει να καπνιζει σε δημοσιους χωρους. Αlfiegen δε σου ειπαμε να μην καπνισεις αλλα να μην το κανεις σε δημοσιο χωρο. Στο σπιτι σου εχεις το ελευθερο να το παιξεις Μπομπ Μαρλευ και δεν θα σε ενοχλησει κανενας. Ακομα και οι πηγες να ειναι κατευθυνομενες οπως λες, δεν μπορεις να πεις το ιδιο για τα μηνυματα πανω στα πακετα που χαλανε τη μοστρα. Κατι για προβληματα στο σπερμα και καρκινο δε λενε; ;) Παράθεση facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ioma Δημ. January 6, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2009 Για καποιους οι πηγες ειναι σωστες και αξιοπιστες μονο αν αυτα που αναφερουν ειναι αρεστα προς αυτους.Χιλιαδες νηματα στο νετ αναφερουν αυτα που γραφονται εδω επι μηνες ,παγκοσμιοι οργανισμοι το ιδιο γραφουν αλλα σε καποιους ολα αυτα ειναι αναξιοπιστα.Προσπαθησαν να επικαλεστουν και συμπερασμστα απο την Ουγκαντα αλλα και εκει τους γυρισε μπουμεραγκ.Προτεινω λοιπον αξιοπιστες πηγες να θεωρουνται αυτες που γραφουν αυτο που μας συμφερει. ΥΓ Συνεχιστε να καπνιζετε να εχουμε και πελατεια. Παράθεση Μετεωρολογικός σταθμός Αμαρουσίου http://users.otenet.gr/~oyxbc3/myweather/index.html Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Spidey Δημ. January 6, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2009 Βρε παιδια χρειαζόμαστε πηγες για να μας πουν οτι το τσιγαρο ειναι βλαβερο;Ο καρδιολογος αδερφος μου μου το λεει ολη την ωρα , "σταματα να καπνιζεις, εισαι βλάκας".:D:D:lol: Παράθεση Ace of Hearts.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panosz75 Δημ. January 6, 2009 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2009 Ρε παιδιά, πόσες φορές θα το πούμε, ακόμα να το μάθετε; Μην πιστεύετε σε έρευνες, είναι κατευθυνόμενες, είναι στημένες από τον ιμπεριαλισμό και τα ποταπά ανθρωπάκια που θέλουν να βάλουν τη ζωή μας σε καλούπια. Είναι κατασκευασμένες από αυτούς που αντιτίθενται στην αναζήτησή μας για τον αδάμαστο καλπασμό του μυαλού. Επομένως μην ξανακούσω για έρευνες και λοιπές μπούρδες... :rolleyes: Παράθεση Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts