Jump to content

Τα πάντα για την Q card

Petros the Great
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

On 27/4/2026 at 11:22 ΜΜ, hercoulis said:

2 γυναίκες αμέσως που μου ήρθαν στο μυαλό, τα παιδιά τους δεν λογάνε από πακέτα και την βγάζουν με πέντε κλήσεις στο κινητό. Μετά σταθερό. 
Η μία που της εξήγησα τι φάση, οκ αλλά δεν…

# Με την ανανέωση του ενός ευρού, θα τους τράβηξαν το αυτί οι άλλοι δύο 

Εκτός και αν ήταν μόνο κράχτης. 

Που είδες ανανέωση 1€; Εκτός εάν αναφέρεσαι στην προ 15ετιας Q

1 hour ago, filippos said:

Μην το θεωρείς τραγικό. 
Υπάρχουν κ αυτοί που προσπαθούν να διατηρούν την τεχνολογική ενσωμάτωση σε χαμηλά επίπεδα και να δίνουν προτεραιότητα στο δια ζώσης λόγω κοινωνικοποίησης και διατήρησης προσωπικών σχέσεων (τύπου εμπιστοσύνης) με τους υπαλλήλους.

Ο άνθρωπος είναι πολύπλοκο ον. Δεν μπορείς να ξέρεις τι κρύβει μέσα στην ψυχούλα του ο καθένας. 

Καταλαβαίνω πως το λες, αλλα δεν πιστεύω ότι γινεται τοσο ενσυνειδητα. Αλλωστε οσοι "πληρωνουν" το δια ζωσης σημαινει οτι τους περισσευουν.

• Απαντήσεις 36,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Για οσους εχουν την προσφορά των 99€ στο app: πηρε παράταση ως 31/5.

3 ώρες πριν, gpapas640 said:

Αναφέρθηκε σε προηγούμενο διάλογο. Τίποτα το ιδιαίτερο. 

4 ώρες πριν, HEO said:

δεν βαζω πακετα και χρεισιμοποιοω call back (voipalot, telz) για τις κλησεις μου. δεδομενα εχω απο το φοιτικο τζαμπα

οταν θελω να κανω συντομη βιαστικη κληση χρησιμοποιω το κυπριακο μου (0.09 το λεπτο) ή το ελληνικο inter-telekom κινητο μου (0.10 το λεπτο)

για ένα διάστημα έκανα κι εγώ το ίδιο. Μέσω voip. Επειδή όμως η ποιοτητα του 4G δεν ηταν καλή, τις περισσότερες φορές δεν μπορούσα να συνενοηθώ καλά.

Πλέον με το QVIP ειμαι κομπλέ.

3 ώρες πριν, kmpatra said:

Για οσους εχουν την προσφορά των 99€ στο app: πηρε παράταση ως 31/5.

Σ εμένα είναι μέχρι τέλη Αυγούστου.

4 ώρες πριν, gpapas640 said:

Καταλαβαίνω πως το λες, αλλα δεν πιστεύω ότι γινεται τοσο ενσυνειδητα. Αλλωστε οσοι "πληρωνουν" το δια ζωσης σημαινει οτι τους περισσευουν.

Ενσυνείδητα γίνεται.

Όπως πχ εγω δεν θέλω να ασχολουμαι καθόλου με μηχανολογικά στο αμάξι. Ούτε για το πιο απλό.

Χαζός δεν ειμαι απλά μου γυρίζει το μυαλό ανάποδα και καίω ντίζα στην ιδέα κ μονο. Προτιμώ να ασχοληθεί άλλος.

Κάπως έτσι κι αυτοί.

Ιδιοσυγκρασιακά ειναι αυτά.

[ f i l i p p o s ]

1 hour ago, filippos said:

Επειδή όμως η ποιοτητα του 4G δεν ηταν καλή, τις περισσότερες φορές δεν μπορούσα να συνενοηθώ καλά.

Το call back έχει άριστη ποιότητα. Σε παίρνουν αυτοί τηλέφωνο και σε συνδέουν με αυτόν που θέλεις να μιλήσεις. Δεν είναι voip.

To ελάχιστο ίντερνετ που χρησιμοποιείται με την εφαρμογή είναι να τους πεις σε πιο νούμερο θέλεις να πάρεις.

Αν δεν έχεις φοιτητικό όπως εγω μπορείς να χρησιμοποιήσεις για ίντερνετ μια sim εξωτερικού που δεν λήγει ποτέ η μια sim δεδομένων της voda που δίνει δωρεάν 200 MB δεδομένα.

Το qvip η οποιαδήποτε άλλη περίπτωση στα 99 ευρώ είναι βέβαια μια καλή εφάπαξ λύση. 

Αλλά αναφέρω την δική μου λύση για κάποιον που μπορεί να έχει διάθεση για κάτι πιο οικονομικό. 

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

4 ώρες πριν, filippos said:

Ενσυνείδητα γίνεται.

Όπως πχ εγω δεν θέλω να ασχολουμαι καθόλου με μηχανολογικά στο αμάξι. Ούτε για το πιο απλό.

Χαζός δεν ειμαι απλά μου γυρίζει το μυαλό ανάποδα και καίω ντίζα στην ιδέα κ μονο. Προτιμώ να ασχοληθεί άλλος.

Κάπως έτσι κι αυτοί.

Ιδιοσυγκρασιακά ειναι αυτά.

Εσύ είπες κάτι άλλο πριν. Ότι κάποιοι θυσιάζουν την οικονομία για να πηγαίνουν στα καταστήματα να βάζουν 15αρια και να διατηρούν κοινωνικές επαφές με τους υπαλλήλους. Αυτό δεν θεωρώ ότι γίνεται ενσυνείδητα. Είναι πιο πολύ θέμα συνήθειας και παίζει κυρίως (αλλά όχι αποκλειστικά) σε πιο επαρχιακά μέρη. Το ίδιο συμβαίνει και με τοπικα μάρκετ που είναι ιδιοκτήτης κάποιος γνωστός και ο κόσμος προτιμά εκείνον σε σχέση με μεγάλα σούπερ μάρκετ, κι ας είναι πιο ακριβός, διότι μπορεί κι εσύ να έχεις ένα αντίστοιχο μαγαζι και να περιμένεις να σε ψωνίζουν από εσένα. Δε θεωρώ ότι θα κάτσει κάποιος να ψάξει πόσο παραπάνω πληρώνει τα ψώνια του στο τοπικό μάρκετ, το κάνει γιατί "έτσι λειτουργεί". Αυτή η νοοτροπία όμως προϋποθέτει ότι τα έχεις κιόλας. Αν δε τα έχεις ψάχνεις το φθηνότερο για να τα βγάλεις πέρα.

Στο άλλο σενάριο που λες, δηλαδή να μη θες να ασχοληθείς για τον όποιο λόγο, είναι αυτονόητο ότι το κάνεις ενσυνείδητα και ότι θα πληρώνεις παραπάνω. Το κλασικό παράδειγμα είναι τα συμβόλαια, για αυτούς που τους ενδιαφέρει περισσότερο να ξέρουν ότι κάθε μήνα είναι φιξ, κι ας πληρώνουν υπερκοστολογημενα πακέτα. Σε αυτόν αν πεις ότι με καρτοκινητό τη βγάζεις 50% πιο φθηνά θα σου πει "εεε που να τρέχω τώρα μια χαρά είμαι εδώ σιγά μην βάζω καρτα κάθε μήνα τωρα". Άρα ξέρει πολύ καλά ότι ένα κομμάτι της τιμής είναι η ξεγνοιασιά.

5 ώρες πριν, gpapas640 said:

"εεε που να τρέχω τώρα μια χαρά είμαι εδώ σιγά μην βάζω καρτα κάθε μήνα τωρα". Άρα ξέρει πολύ καλά ότι ένα κομμάτι της τιμής είναι η ξεγνοιασιά.

Και στο συμβόλαιο κάθε μηνα πρεπει να πληρώνει....

6 ώρες πριν, gpapas640 said:

Σε αυτόν αν πεις ότι με καρτοκινητό τη βγάζεις 50% πιο φθηνά

Αυτό δεν ισχύει στην πλειονότητα των περιπτώσεων. Υπάρχουν πάρα πολλά συμβόλαια γύρω στα 15€ που δίνουν πολλά περισσότερα Gb απ’ ότι η κάρτα, γι αυτό και πλέον παρά πολλοί έχουν πάει από κάρτα σε συμβόλαιο. 

Τωρα αν μιλάμε για τα ετήσια, προϋποθέτει εφάπαξ πληρωμή που ξενίζει πολλούς, και δε προωθούνται στα τηλεφωνικά κέντρα. 

54 minutes ago, VIPdriver said:

Και να μη το πληρώσεις συγκεκριμένη ημέρα κάθε μήνα δεν έγινε κάτι όμως, αυτό λέει. Δε μένεις χωρίς κινητό 

3 ώρες πριν, VIPdriver said:

Προφανώς. Όμως το θέμα δεν είναι στην πληρωμή αλλά στον τρόπο που την εκλαμβάνεις. Είναι πολύ πιο βατό να σου έρχεται ένα χαρτί με ένα ποσό (άλλος ένας λογαριασμός δηλαδή) παρά η ευθύνη να βάζεις κάρτα, πακέτα, να κρατάς ημερομηνίες. Ουσιαστικά ο πάροχος αναλαμβάνει όλη αυτή τη διαχείριση αφήνοντας σου μόνο την πληρωμή και αυτό είναι που χρεώνεται εμμέσως στην τελική τιμή. Το γνώριμο μοτίβο. Άσε που κάποιοι έχουν ίδιο πάροχο με σταθερό για να πληρώνουν ενιαίο λογαριασμό και να ξεμπερδευουν.

2 ώρες πριν, evang.t said:

Αυτό δεν ισχύει στην πλειονότητα των περιπτώσεων. Υπάρχουν πάρα πολλά συμβόλαια γύρω στα 15€ που δίνουν πολλά περισσότερα Gb απ’ ότι η κάρτα, γι αυτό και πλέον παρά πολλοί έχουν πάει από κάρτα σε συμβόλαιο. 

Τωρα αν μιλάμε για τα ετήσια, προϋποθέτει εφάπαξ πληρωμή που ξενίζει πολλούς, και δε προωθούνται στα τηλεφωνικά κέντρα. 

Μα και αυτό (το οικονομικό συμβολαιο) που λες θέλει ψάξιμο και αρκετές φορές παζάρι. Αυτός που θέλει την ευκολία του θα πάει στο κατάστημα θα δεχτεί το πρώτο συμβόλαιο που θα του προτείνει ο γνωστός και τέλος. Ανάθεμα κι αν ξέρουν τις παροχές τους.

48 minutes ago, gpapas640 said:

Μα και αυτό (το οικονομικό συμβολαιο) που λες θέλει ψάξιμο και αρκετές φορές παζάρι. Αυτός που θέλει την ευκολία του θα πάει στο κατάστημα θα δεχτεί το πρώτο συμβόλαιο που θα του προτείνει ο γνωστός και τέλος. Ανάθεμα κι αν ξέρουν τις παροχές τους.

Τα παραλές. 

Στην καρτοκινητή πολλοί βλέπουν τις προσφορές για συμβόλαια μέσω εφαρμογών, ενώ οι περισσότεροι περνάνε σε συμβόλαιο τηλεφωνικά. 

Επίσης πολλοί παίρνουν μια χαρά προσφορές χωρίς να κάνουν φορητότητες. Και παζάρι πίστεψε με, ΟΛΟΙ κάνουν 

Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν και τα οικογενειακά προγράμματα που έχουν πολλοί, όπου με 10-13€/ατομο βγάζουν άνετα το μήνα και οικονομικότερα από την κάρτα. 

Και τέλος, μακάρι να συνεχίσουν να δουλεύουν τα καταστήματα με πληρωμές λογαριασμών κι ανανεώσεις συμβολαίων. Πολλοί συνάνθρωποι μας δουλεύουν σε αυτά, κι αν κλείσουν θα χάσουν τη δουλειά τους. 

Edited by evang.t

1 hour ago, gpapas640 said:

Προφανώς. Όμως το θέμα δεν είναι στην πληρωμή αλλά στον τρόπο που την εκλαμβάνεις. Είναι πολύ πιο βατό να σου έρχεται ένα χαρτί με ένα ποσό (άλλος ένας λογαριασμός δηλαδή) παρά η ευθύνη να βάζεις κάρτα, πακέτα, να κρατάς ημερομηνίες

Όλα αυτά είναι θέμα ευφυΐας. Σε έρευνες που έχουν γίνει στην Ελλάδα, το ποσοστό σφαιρικής γνώσης, είναι κάτω του 10%. Δηλαδή κάποιος να μπορεί να σερφάρει στο ίντερνετ, να μπορεί να ανάψει μία φωτιά, να μπορεί να παρκάρει εύκολα, να μπορεί γρήγορα να αλλάξει ένα λάστιχο, να ξέρει να βάλει αλυσίδες, να ξέρει να διαβάσει τα συστατικά σε μία ετικέτα κλπ κλπ κλπ. Επίσης αυτοί που έχουν τελειώσει 3βαθμια εκπαίδευση και μεταπτυχιακό, είναι κατά 19% λειτουργικά αναλφάβητοι + το 30% όσων έχουν τελειώσει το λύκειο.

Η πλειοψηφία των παιδιών που μπαίνουν στα σοσιαλ δεν μπορούν να διορθώσουν ένα σχόλιο στο φβ με την επεξεργασία, από ορθογραφία άστα να πάνε και βέβαια η χρήση κινητού και υπολογιστή είναι για να ρολάρουν την οθόνη για να βλέπουν βίντεο.

Αν υπάρχουν προσφορές είναι γιατί κάποιοι περίεργοι διευθυντές έχουν πρόβλημα ψυχολογικό να απευθύνονται σε ένα μικρό ποσοστό φτωχών.

Αλλιώς θα ήταν όπως στον Καναδά που πληρώνεις πολλά κάθε μήνα για τα βασικά. Και εδώ θα έπρεπε να πάνε την μηνιαία χρήση στα 50€ για να βγάζουν κέρδη. Όχι να μπορεί κάποιος να τη βγάζει με 8€ το τρίμηνο  και να έχει και καλές παροχές ή να τη βγάζει με εισερχόμενες με μηδενικό υπόλοιπο για ένα χρόνο.

23 minutes ago, evang.t said:

Μεγάλο ενδιαφέρον έχουν και τα οικογενειακά προγράμματα που έχουν πολλοί, όπου με 10-13€/ατομο βγάζουν άνετα το μήνα και οικονομικότερα από την κάρτα. 

4 καρτοκινητά από 8 € κάθε 3-4 μήνες και ικανοποιητικές παροχές σε 10 ώρες ομιλία τον μήνα και χρέωση ανά δευτερόλεπτο.

Το 10-13€ είναι και για τα 4 καρτοκινητά της οικογένειας.

10 minutes ago, Konsta_ntina said:

4 καρτοκινητά από 8 € κάθε 3-4 μήνες και ικανοποιητικές παροχές σε 10 ώρες ομιλία τον μήνα και χρέωση ανά δευτερόλεπτο.

Το 10-13€ είναι και για τα 4 καρτοκινητά της οικογένειας.

Που;

10 minutes ago, Konsta_ntina said:

Όλα αυτά είναι θέμα ευφυΐας. Σε έρευνες που έχουν γίνει στην Ελλάδα, το ποσοστό σφαιρικής γνώσης, είναι κάτω του 10%. Δηλαδή κάποιος να μπορεί να σερφάρει στο ίντερνετ, να μπορεί να ανάψει μία φωτιά, να μπορεί να παρκάρει εύκολα, να μπορεί γρήγορα να αλλάξει ένα λάστιχο, να ξέρει να βάλει αλυσίδες, να ξέρει να διαβάσει τα συστατικά σε μία ετικέτα κλπ κλπ κλπ. Επίσης αυτοί που έχουν τελειώσει 3βαθμια εκπαίδευση και μεταπτυχιακό, είναι κατά 19% λειτουργικά αναλφάβητοι + το 30% όσων έχουν τελειώσει το λύκειο.

Η πλειοψηφία των παιδιών που μπαίνουν στα σοσιαλ δεν μπορούν να διορθώσουν ένα σχόλιο στο φβ με την επεξεργασία, από ορθογραφία άστα να πάνε και βέβαια η χρήση κινητού και υπολογιστή είναι για να ρολάρουν την οθόνη για να βλέπουν βίντεο.

Ολα αυτά πως συνδέονται με τη συζήτηση; Δε μπορώ να κατανοήσω το σκεπτικό
Γιατί γενικεύεις τόσο πολύ; Δηλαδή όποιος πληρώνει συμβόλαιο δεν είναι ευφυής; Από αυτό κρίνεται η ευφυΐα ενός ανθρώπου;

Edited by evang.t

Έκανα ανανέωση στο Q VIP μέσω εφαρμογής και βλέπω δεν εξαφανίστηκε η προσφορά. 

Λέτε να είναι εφικτό να κάνεις ανανέωση και για τρίτο έτος (μέχρι το 2028); Το έχει δοκιμάσει κανείς; 

Προς το παρόν μου βγάζει μήνυμα ότι έχω ξεπεράσει το top up όριο των 30 ημερών. Μετά από 1 μήνα θα δούμε...

43 minutes ago, evang.t said:

Επίσης πολλοί παίρνουν μια χαρά προσφορές χωρίς να κάνουν φορητότητες. Και παζάρι πίστεψε με, ΟΛΟΙ κάνουν 

Νομίζω ότι εσύ γενικεύεις που λες ΟΛΟΙ με κεφαλαία. Εγώ σου μίλησα για ποσοστά μόνο και δεν είπα πουθενά την λέξη ΟΛΟΙ.

16 minutes ago, evang.t said:

Που;

Στην Q

16 minutes ago, evang.t said:

Γιατί γενικεύεις τόσο πολύ; Δηλαδή όποιος πληρώνει συμβόλαιο δεν είναι ευφυής; Από αυτό κρίνεται η ευφυΐα ενός ανθρώπου;

Εξαρτάται . Πολλοί κάνουν συμβόλαια γιατί μόνο τα συμβόλαια μπαίνουν στα έξοδα σε επαγγελματίες. Πληρώνουν πολλά άλλα αφαιρούνται από τα κέρδη.

Αν όμως μιλάμε για έναν φτωχό που δεν βγαίνει ο μήνας και έχει 4 συμβόλαια από 10-13€ (40-52€) γιατί βαριέται να ψάξει ή γιατί ψωνίζει από το μίνι μάρκετ και δεν κυνηγά προσφορές, τότε ναι, δεν του κόβει και γι αυτό είναι και φτωχός. Και βέβαια δεν είναι κακό να μην είναι κάποιος πολύ ευφυής. Θέμα γονιδίων, διατροφής και εκπαίδευσης, αλλά έτσι είναι. Και αυτοί είναι αυτοί που κρατάνε το σύστημα ζωντανό.

1 hour ago, evang.t said:

Τα παραλές. 

Στην καρτοκινητή πολλοί βλέπουν τις προσφορές για συμβόλαια μέσω εφαρμογών, ενώ οι περισσότεροι περνάνε σε συμβόλαιο τηλεφωνικά. 

Δε μιλάμε για τα ίδια άτομα. Όλα αυτά που λες προϋποθέτουν ψάξιμο.

1 hour ago, Konsta_ntina said:

Αν υπάρχουν προσφορές είναι γιατί κάποιοι περίεργοι διευθυντές έχουν πρόβλημα ψυχολογικό να απευθύνονται σε ένα μικρό ποσοστό φτωχών.

Αλλιώς θα ήταν όπως στον Καναδά που πληρώνεις πολλά κάθε μήνα για τα βασικά. Και εδώ θα έπρεπε να πάνε την μηνιαία χρήση στα 50€ για να βγάζουν κέρδη. Όχι να μπορεί κάποιος να τη βγάζει με 8€ το τρίμηνο  και να έχει και καλές παροχές ή να τη βγάζει με εισερχόμενες με μηδενικό υπόλοιπο για ένα χρόνο.

Υπάρχει απλά το ενδεχόμενο κάποιος να μη θέλει να ασχοληθεί. Δεν είναι όλα για όλους.

Τα υπόλοιπα που λες είναι εκτός θέματος.

34 minutes ago, gpapas640 said:

Υπάρχει απλά το ενδεχόμενο κάποιος να μη θέλει να ασχοληθεί. Δεν είναι όλα για όλους.

Τα υπόλοιπα που λες είναι εκτός θέματος.

Ο καθένας ασχολείται με ότι μπορεί και έχει και τις γνώσεις βέβαια. Όταν πας στην λαϊκή δεν ψωνίζεις από τον πρώτο πάγκο αλλά ψάχνεις. Όταν θέλεις να αγοράσεις έναν υπολογιστή πάλι ψάχνεις. Αν βέβαια δεν ξέρεις τίποτα και ούτε έχεις κάποιον φίλο να σε βοηθήσει, πας στο πλαίσιο και αν σου αρέσει ο πωλητής, αγοράζεις ότι σου πει να τελειώσεις με την αγορά. Όλα όσα γράφουμε όλοι εκτός ενα 5% είναι εκτός θέματος. Σκότωμα της ώρας λέγεται και απώθηση της κατάθλιψης.😄😃 Στις περισσότερες αγορές υπάρχει μεγάλο άγχος για την καλύτερη αγορά.

Έτσι όντως πολλοί αγοράζουν στα γρήγορα οτιδήποτε να μην αγχώνονται.

Άγχος υπάρχει ακόμα και στην επιλογή συντρόφου. Ακόμα και στο πως θα αντιδράσουν οι φίλοι όταν τους γνωρίσεις τη κοπέλα σου.

Edited by Konsta_ntina

1 hour ago, Konsta_ntina said:

Αν βέβαια δεν ξέρεις τίποτα .....

μαθαινεις. Ολοι μαθαινουμε ή τουλαιστον πρεπει να μαθαινουμε.

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

και κάτι ψιλο άσχετο... δρομολόγησα με φορητότητα νούμερο απο cote σε QVip και παρατηρώ πως στέλνουν την sim card με box now. 

Ok; Ok αλλά έχει παράδοση στην θυρίδα (Πάτρα -> Βόλος) σε μια εβδομάδα. 
Κάτι έχω χάσει; Παλιά μια εβδομάδα έκανε να μου έρθει πακέτο απο Κίνα.
Πάτρα -> Βόλος περνάνε απο στενά Ορμούζ τώρα;

[ f i l i p p o s ]

Συνήθως όσο πιο πολύ ψάξεις τόσο πιο συμφέρουσα λύση βρίσκεις. Αυτοί που πληρώνουν περισσότερα λεφτά στην κινητή (για τον οποιοδήποτε λόγο) βοηθούν την εταιρία να χρηματοδοτήσει φτηνότερες λύσεις για όσους τις ψάχνουν. Βεβαια εαν δεν υπηρχαν και αυτοι που ψαχνουν, ολες οι εταιρίες θα είχαν μόνο ακριβές λύσεις. Και οι 2 τυποι καταναλωτών βοηθούν ο ενας τον αλλο. Το θέμα είναι να τα βρούμε λίγο στο τι ψηφίζουμε, διότι η 3η θητεία θα μας εξοντώσει όλους...

21 minutes ago, VIPdriver said:

Το θέμα είναι να τα βρούμε λίγο στο τι ψηφίζουμε, διότι η 3η θητεία θα μας εξοντώσει όλους...

Όλους;;;;

Και τους ημέτερους;; 😉😂😂😂

Edited by cu2goup

27 minutes ago, filippos said:

και κάτι ψιλο άσχετο... δρομολόγησα με φορητότητα νούμερο απο cote σε QVip και παρατηρώ πως στέλνουν την sim card με box now. 

Ok; Ok αλλά έχει παράδοση στην θυρίδα (Πάτρα -> Βόλος) σε μια εβδομάδα. 
Κάτι έχω χάσει; Παλιά μια εβδομάδα έκανε να μου έρθει πακέτο απο Κίνα.
Πάτρα -> Βόλος περνάνε απο στενά Ορμούζ τώρα;

Την δρομολογησες απο τον κλασσικο συνεργατη ή μιλησες απευθειας με Nova/Q;

Δημήτρης - Motorola Edge 60 Pro

9 minutes ago, cu2goup said:

Όλους;;;;

Και τους ημέτερους;; 😉😂😂😂

Την παροιμία "είπαν της γριάς να χ-σει και αυτή ξεκ-λώθηκε" την ξέρεις;