Jump to content

Τα πάντα για την Q card

Petros the Great
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 36,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Για να συνοψίσουμε , σε ταξίδι σε χώρα της ευρωπαϊκής ένωσης το qvip δέχεται κλήσεις αλλά δεν κάνει. Επίσης την περιαγωγή την έχουμε ανοιχτή αλλά έχουμε κλειστά τα δεδομένα. Σωστά; Έχω ένα Wi-Fi  ρούτερ φορητό και μια κάρτα Vodafone για ίντερνετ, έιναι μαζί με το συμβόλαιο που έχω θα μπορώ να έχω ίντερνετ για τις  qvip κινητές συσκεύες λογικά και vowifi κλήσεις;. Απλά δεν έχω καταλάβει τι ρυθμίσεις πρέπει να έχω στα κινητά που έχουν την qvip για μην έχουμε καμία χρέωση. Ευχαριστώ και συγνώμη για το off topic  με την Vodafone. 

Edited by belial
Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Η Q απ ότι θυμάμαι πρέπει να έχει και προγράμματα ευέλικτα για το εξωτερικό. 

Εαν διαβασετε τις διευκρινήσεις καθε πακέτου, θα δειτε ποια πακετα ισχυουν σε περιαγωγή και με ποιους περιορισμούς. 

16 ώρες πριν, belial said:

Για να συνοψίσουμε , σε ταξίδι σε χώρα της ευρωπαϊκής ένωσης το qvip δέχεται κλήσεις αλλά δεν κάνει. Επίσης την περιαγωγή την έχουμε ανοιχτή αλλά έχουμε κλειστά τα δεδομένα. Σωστά; Έχω ένα Wi-Fi  ρούτερ φορητό και μια κάρτα Vodafone για ίντερνετ, έιναι μαζί με το συμβόλαιο που έχω θα μπορώ να έχω ίντερνετ για τις  qvip κινητές συσκεύες λογικά και vowifi κλήσεις;. Απλά δεν έχω καταλάβει τι ρυθμίσεις πρέπει να έχω στα κινητά που έχουν την qvip για μην έχουμε καμία χρέωση. Ευχαριστώ και συγνώμη για το off topic  με την Vodafone. 

Το μόνο σίγουρο για να μη χρεωθείς ίντερνετ είναι να "χαλάσεις" το apn που αντιστοιχεί στην nova/q σύνδεση όσο είσαι στο εξωτερικό, το να κλείσεις τα δεδομένα τις περισσότερες φορές και πάλι σε χρεώνει.

Ναι για τα υπόλοιπα. Όσο η κάρτα nova/q έχει vowifi και παραμένει σε αυτό θα μπορείς να κάνεις κλήσεις δωρεάν σαν να είσαι Ελλάδα. Αν για οποιοδήποτε λόγο η συσκευή γυρίσει σε δίκτυο κινητής θα χρεωθείς roaming. 

Η δική μου εμπειρία που δεν είναι πρόσφατη ήταν ότι στο εξωτερικό αρκετές φορές δε συνδεόταν ποτέ ή συνδεόταν μετά από πολύ ώρα ή έδειχνε συνδεδεμένο αλλά όταν πήγαινες να κάνεις κλήση δε μπορούσε και γύριζε σε δίκτυο κινητής, οπότε μη περιμένεις ότι θα το χρησιμοποιείς όπως Ελλάδα εκτός αν είσαι σε πολύ σταθερό ίντερνετ.

13 minutes ago, spiliot said:

Απλά δεν έχω καταλάβει τι ρυθμίσεις πρέπει να έχω στα κινητά που έχουν την qvip για μην έχουμε καμία χρέωση

Τι χρέωση να έχεις αφού δεν έχει υπόλοιπο το Qvip.. τα 0,11€;;

1 ώρα πριν, cu2goup said:

Τι χρέωση να έχεις αφού δεν έχει υπόλοιπο το Qvip.. τα 0,11€;;

Μπορεί να έχει βάλει και πρόσθετη κάρτα για κάποιο πακέτο, δε μπορείς να το ξέρεις. Επίσης τουλάχιστον παλιότερα, γιατί έχω φύγει 2 κάτι χρόνια και δε ξέρω μήπως βελτιώθηκαν, σε roaming είτε δεν δούλευε πάντα ο κόφτης υπολοίπου (που αφήνει 0.01) είτε υπήρχε ένα ας το πούμε bug που αν μία χρέωση ήταν ακριβώς όσο το υπόλοιπο τότε το μηδένιζε και όπως ξέρουμε στη nova με μηδέν υπόλοιπο μπλοκάρουν τα πάντα.

Μπορεί να φαίνεται ότι το ψειρίζω αλλά μετά από 15 χρόνια roaming στη wind/nova τα έχω δει όλα, με είχε κρεμάσει πολλές φορές στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης μίας φοράς που μηδένισε το υπόλοιπο, έβαλα κάρτα απ' έξω για να ξεμπλοκάρω τις εισερχόμενες και για άγνωστο λόγο όταν ήρθα Ελλάδα είχα υπόλοιπο και πακέτο internet αλλά δεν συνδεόταν. Ήταν ΣΚ και περίμενα ως Δευτέρα να ανοίξει το τεχνικό τμήμα γιατί στο cc τα έβλεπαν "όλα εντάξει" και μου έλεγαν βλακείες να κάνω επανεκκίνηση και τέτοια. Στο τεχνικό τμήμα "κάνανε έλεγχο" και δούλεψε αμέσως μετά.

5 minutes ago, spiliot said:

Μπορεί να έχει βάλει και πρόσθετη κάρτα για κάποιο πακέτο, δε μπορείς να το ξέρεις. Επίσης τουλάχιστον παλιότερα, γιατί έχω φύγει 2 κάτι χρόνια και δε ξέρω μήπως βελτιώθηκαν, σε roaming είτε δεν δούλευε πάντα ο κόφτης υπολοίπου (που αφήνει 0.01) είτε υπήρχε ένα ας το πούμε bug που αν μία χρέωση ήταν ακριβώς όσο το υπόλοιπο τότε το μηδένιζε και όπως ξέρουμε στη nova με μηδέν υπόλοιπο μπλοκάρουν τα πάντα.

Εγώ που το τέσταρα το vip στην ΕΕ, άνοιξα τα δεδομένα και με χρέωσε. Μου άφησε όμως το 0,01€.

6 minutes ago, spiliot said:

Μπορεί να φαίνεται ότι το ψειρίζω αλλά μετά από 15 χρόνια roaming στη wind/nova τα έχω δει όλα, με είχε κρεμάσει πολλές φορές στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης μίας φοράς που μηδένισε το υπόλοιπο, έβαλα κάρτα απ' έξω για να ξεμπλοκάρω τις εισερχόμενες και για άγνωστο λόγο όταν ήρθα Ελλάδα είχα υπόλοιπο και πακέτο internet αλλά δεν συνδεόταν. Ήταν ΣΚ και περίμενα ως Δευτέρα να ανοίξει το τεχνικό τμήμα γιατί στο cc τα έβλεπαν "όλα εντάξει" και μου έλεγαν βλακείες να κάνω επανεκκίνηση και τέτοια. Στο τεχνικό τμήμα "κάνανε έλεγχο" και δούλεψε αμέσως μετά.

Σε καταλαβαίνω.. εγώ επειδή δεν είμαι πολύ εξοικειωμένος με το εξωτερικό (θα πάω κάπου μία φορά στα 3-4 χρόνια) παίρνω και μία Cosmote μαζί μου για ασφάλεια.. 🙂

1 ώρα πριν, bedazzled said:

Έχει δοκιμάσει κανείς το VoWiFi roaming αν παίζει και σε χώρες εκτός ΕΕ;

Παίζει αλλά όσο πιο μακριά είσαι από θέμα ping τόσο χειρότερα, από ένα σημείο και μετά απλά δε κάνεις δουλειά. Και για να γίνω πιο σαφής, μπορεί να είσαι Σιγκαπούρη και το ping να είναι καλύτερο από Γαλλία πχ, γύρευε γιατί.

18 ώρες πριν, spiliot said:

Παίζει αλλά όσο πιο μακριά είσαι από θέμα ping τόσο χειρότερα, από ένα σημείο και μετά απλά δε κάνεις δουλειά. Και για να γίνω πιο σαφής, μπορεί να είσαι Σιγκαπούρη και το ping να είναι καλύτερο από Γαλλία πχ, γύρευε γιατί.

Αυτό με την υστέρηση δεν ισχύει και για τα παραδοσιακά circuit switched κυκλώματα; 

πχ Ελλάδα Αυστραλία πάντα έχει μισό δευτερόλεπτο καθυστέρηση ή φωνή, ασχέτως αν είναι IP (64 Kbps PCM) ή όχι 

3 ώρες πριν, bedazzled said:

Αυτό με την υστέρηση δεν ισχύει και για τα παραδοσιακά circuit switched κυκλώματα; 

πχ Ελλάδα Αυστραλία πάντα έχει μισό δευτερόλεπτο καθυστέρηση ή φωνή, ασχέτως αν είναι IP (64 Kbps PCM) ή όχι 

Η συνολική απόσταση που διανύει η σύνδεση (δεν είναι η ίδια με την γεωγραφική) συνήθως δεν είναι το πρόβλημα, σκέψου ότι ακόμα και για Αυστραλία μιλάμε σχεδόν πάντα για λιγότερο από 75ms. Το πρόβλημα είναι η καθυστέρηση λόγω δρομολόγησης, επεξεργασίας και buffering σε όλα τα ενδιάμεσα σημεία.

Καλησπέρα. Υπάρχει περίπτωση το q vip να ρίχνει την ταχύτητα όταν κάνω το κινητό hot spot ώστε να διαμοίρασω ίντερνετ σε ps4 και άλλες συσκευές;

7 minutes ago, kostas123464 said:

Καλησπέρα. Υπάρχει περίπτωση το q vip να ρίχνει την ταχύτητα όταν κάνω το κινητό hot spot ώστε να διαμοίρασω ίντερνετ σε ps4 και άλλες συσκευές;

Εγώ με αυτόν ακριβώς τον τρόπο το χρησιμοποιώ μονίμως.. δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο.

Σίγουρα μέσα στη μέρα ανάλογα με την κίνηση του δικτύου διαφέρει η ταχύτητα. Αλλά έτσι είναι τα πράγματα.

Μπορεί κάποιος που έχει πρόσφατα εμπειρία με κάρτες ανανέωσης, να μας γράψει το καθαρό ποσό που απομένει μετά από κάθε ανανέωση κάθε αξιας;

10% + 0,3€ + ΦΠΑ*0,3€ ???

Το q fee ζήτησα να καταργηθεί από χθες. Οπότε αφαιρούμε το 1,7€  από την εξίσωση.

On 26/8/2025 at 3:16 ΜΜ, spiliot said:

Η συνολική απόσταση που διανύει η σύνδεση (δεν είναι η ίδια με την γεωγραφική) συνήθως δεν είναι το πρόβλημα, σκέψου ότι ακόμα και για Αυστραλία μιλάμε σχεδόν πάντα για λιγότερο από 75ms. Το πρόβλημα είναι η καθυστέρηση λόγω δρομολόγησης, επεξεργασίας και buffering σε όλα τα ενδιάμεσα σημεία.

Ελλάδα - Αυστραλία σίγουρα δεν είναι μόνο 75ms... μιλάμε για 400-500ms. Μπες σε ένα Apex Legends και θα το διαπιστώσεις.

Ακόμα και την τέλεια όδευση να έχουν οι οπτικές ίνες, υπάρχει και ο περιορισμός της ταχύτητας του φωτός (βασικά στην ίνα είναι ακόμα πιο αργή η ταχύτητα, μιας και δεν βρίσκεται σε κενό).

Έχει βάλει countdown για την Κυριακή. Περίεργο;   Ίσως εχω χάσει επεισόδια , αλλά πριν χρόνια τα offers έμπαιναν συνήθως Δευτέρες,Τρίτες,Παρασκευές .

Επειδή πρέπει να ανανεώσω ομιλία αύριο στο άλλο καρτοκιν,  αξίζει να περιμένω για Κυριακή;    Εννοώ, υπάρχει περίπτωση το offer να είναι πχ μονο data?

6 minutes ago, gilbaba said:

Έχει βάλει countdown για την Κυριακή. Περίεργο;   Ίσως εχω χάσει επεισόδια , αλλά πριν χρόνια τα offers έμπαιναν συνήθως Δευτέρες,Τρίτες,Παρασκευές .

Επειδή πρέπει να ανανεώσω ομιλία αύριο στο άλλο καρτοκιν,  αξίζει να περιμένω για Κυριακή;    Εννοώ, υπάρχει περίπτωση το offer να είναι πχ μονο data?

ένα νήμα "Προφητείες" θα βοηθούσε εδώ...

3 ώρες πριν, gilbaba said:

3 ώρες πριν, Bas said:

ένα νήμα "Προφητείες" θα βοηθούσε εδώ...

άγνωστοι αι βουλαί του Μήτσου 

Έχω 17.89€ στο υπόλοιπο μου. Κατά λάθος πάτησα απάντηση σε ένα ΣΜΣ που μου ήρθε από τράπεζα στην Αγγλία για κωδικό επιβεβαίωσης και βλέπω το υπόλοιπο να έχει πάει στα 12.18€.

Στην εφαρμογή όμως στο iphone συνεχίζει να δείχνει 17.89€ , ενώ στο android 12.18€.

Στέλνω στο τσατ και μου απαντούν ότι έγινε κίνηση και πρέπει να πάω σε κατάστημα για να ζητήσω την κίνηση.

Δεν είναι γελοίοι;

Το ίδιο ακριβώς μου είπαν να κάνω όταν περισυ μπήκα στη Βουλγαρία για 2 ώρες και ρώτησα γιατί χρεώθηκε 0.25 ευρώ. Μου είπαν ζητα κίνηση και από περιέργεια το έκανα οπότε και ήρθε μετά από εβδομάδες φάκελος από κούριερ με τυπωμένες 15-20 σελίδες από κάθε κλήση κίνηση ίντερνετ κλπ ενός μήνα από τα οποία δεν έβγαζες κανένα απολύτως νόημα χρεώσεων και πήγαν στα σκουπίδια. Κοινώς θα μπορούσαν να δώσουν τα 0.25 ευρώ αντί να πληρώσουν 5 να τυπώσουν και να στείλουν με κούριερ αυτή την ανοησία....