dimitroula10 Δημ. December 23, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 23, 2023 3 ώρες πριν, kalitexnis_g said: Αυτό που το παρουσιάζετε σαν στάνταρ πακέτο ενώ κατά 80% σου το δίνουν όταν δεν βάζεις κάρτα ουσιαστικά για να σε δελεάσουν, το θεωρείτε σωστό; το κάνετε επανειλημμένα. Δεν είναι πακέτο, είναι προσωπική προσφορά και δεν είναι σίγουρο ότι θα την έχει κάποιος. Πότε είπα ότι είναι σταθερό πακέτο? Πάντα λέω ότι είναι προσωπική προσφορά και είναι τυχερός όποιος την παίρνει ή δεν βάζει λεφτά όπως εμείς και βάζει λεφτά μόνο όταν έρχεται η προσφορά. Όποια και αν είναι αυτή. Λυπάμαι που στο χαλάω αλλά βλέπω αντικειμενικά την πραγματικότητα.🤪 Αν δεν τον συμφέρει, φεύγει. Είπα ποτέ κάνετε φορητότητα γιατί έχει αυτό το πακέτο? ΟΧΙ. Μην διαστρεβλώνετε αυτά που γράφω.😄😁 3 ώρες πριν, ekatonenteka said: Πηγα σημερα στην cosmote εδω στα Χανια και τους λεω θελω απο q να ερθω frog και μου λενε δεν εχουμε καρτες,σε καμια βδομαδα και αν,μαλλον μετα τις γιορτες.Παω στον γερμανο λεει δε μεταφερουμε σε καρτοκινητο,μονο σε συμβολαιο αν θελετε.Να υποθεσω οτι γινεται online;και ακομη ξερετε αν πρεπει να εχει τιποτα λεφτα μεσα στο Q μου για να φυγω ή κατι αλλο να προσεξω; Αυτά να τα δούνε αυτοί που λένε ότι μόνο η νόβα δουλεύει τον κόσμο και ότι οι άλλοι είναι καλοί. Φίλε εγώ που έκανα φορητότητα σε φρογκ ονλαιν, χρειάστηκε να την κάνω 3 φορές και την τρίτη αντέδρασαν, μετά από πολλές ενοχλήσεις τηλεφωνικά και βέβαια με χρέωσαν 15€ μου έβαλαν πακέτα που δεν ήθελα και είπα χαλάλι τους. Πήγα απλώς για το 3ευρο τον μήνα μόνο ομιλία. Έτσι το δουλεύω τώρα. 10€ το τρίμηνο για τον παππού και τώρα με την αύξηση θα πηγαίνω κατάστημα. Θα σου πρότεινα για τιμωρία της Q να παρέμενες με μηδενικό υπόλοιπο και να έχεις εξερχόμενες voip με WiFi on the spot, που δίνει με 6€ 10 γκιγκα με ρολοβερ. Μία χαρά θα κάνεις την δουλειά σου με VoIP. Με 10,35 € έχεις 2000' χωρίς λήξη και μπορούν όλοι στην οικογένεια να έχουν αυτή την υπηρεσία. 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kalitexnis_g Δημ. December 23, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 23, 2023 54 minutes ago, dimitroula10 said: Μία χαρά θα κάνεις την δουλειά σου με VoIP. Με 10,35 € έχεις 2000' χωρίς λήξη και μπορούν όλοι στην οικογένεια να έχουν αυτή την υπηρεσία. Δεν θα την κάνει μια χαρά τη δουλειά του στα Χανιά. Έχει θέματα η Nova και μάλιστα σε πολύ κεντρικά σημεία σε πετάει σε Edge. Και αν θες και η Vodafone τα ίδια κάνει. Σίγουρα σε καλύτερη φάση είναι η Cosmote. Αλλά καμία δεν ενδείκνυται για Voip. Θα κόβονται οι κλήσεις. Τα Χανιά δεν είναι εύκολη περιοχή στην κάλυψη. 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimitroula10 Δημ. December 23, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 23, 2023 23 minutes ago, kalitexnis_g said: Αλλά καμία δεν ενδείκνυται για Voip. Θα κόβονται οι κλήσεις. Τα Χανιά δεν είναι εύκολη περιοχή στην κάλυψη. Υπάρχει το call back όπου δρομολογείται κανονικά η κλήση μέσω δικτύου κινητής. Αλλά ακόμα και με 2G δουλεύει αρκεί να μην μιλάνε ταυτόχρονα και οι δύο. Ποτέ δεν κόβεται η κλήση, απλώς υπάρχει κάποια καθυστέρηση. Η οικονομία θέλει μία προσπάθεια, αλλά αν γλυτώνεις 10€ τον μήνα στο τέλος του χρόνου είναι 120€ το ένα τηλέφωνο. Αν υπάρχουν μερικά τηλέφωνα στην οικογένεια βγαίνει ένας βασικός μισθός. Άλλωστε γι αυτό είμαστε εδώ. Οικονομία. Αλλιώς έχουμε ένα συμβόλαιο και τέλος. 1 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kalitexnis_g Δημ. December 23, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 23, 2023 (edited) 11 minutes ago, dimitroula10 said: Υπάρχει το call back όπου δρομολογείται κανονικά η κλήση μέσω δικτύου κινητής. Αλλά ακόμα και με 2G δουλεύει αρκεί να μην μιλάνε ταυτόχρονα και οι δύο. Ποτέ δεν κόβεται η κλήση, απλώς υπάρχει κάποια καθυστέρηση. Η οικονομία θέλει μία προσπάθεια, αλλά αν γλυτώνεις 10€ τον μήνα στο τέλος του χρόνου είναι 120€ το ένα τηλέφωνο. Αν υπάρχουν μερικά τηλέφωνα στην οικογένεια βγαίνει ένας βασικός μισθός. Άλλωστε γι αυτό είμαστε εδώ. Οικονομία. Αλλιώς έχουμε ένα συμβόλαιο και τέλος. Ακριβώς! Εξάλλου όλοι εδώ μέσα με τα οικονομικότατα iPhone κάνουν τα speedtest τους!! 😉 Κατά τα άλλα, συμφωνώ μαζί σου για την οικονομία αλλά μέχρι κάποιο βαθμό. Παίζω Big Bang για να έχω το ιντερνετάκι μου και δεν πληρώνω σταθερό. Και στο Frog μου δίνουν 10€ και 1000 λεπτά επειδή τους απείλησα ότι θα φύγω. Αλλά η ιστορία με το voip μου φαίνεται too much.. Edited December 23, 2023 by kalitexnis_g 6 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimitroula10 Δημ. December 23, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 23, 2023 14 minutes ago, kalitexnis_g said: Κατά τα άλλα, συμφωνώ μαζί σου για την οικονομία αλλά μέχρι κάποιο βαθμό. Παίζω Big Bang για να έχω το ιντερνετάκι μου και δεν πληρώνω σταθερό. Συμφωνώ μαζί σου αλλά έχουν βοηθηθεί μερικά άτομα, που πήραν λεπτομέρειες με πμ. Κάποιοι που δεν έχουν αιφον και απεριόριστα, γλύτωσαν μερικά ευρώ. Αν θέλεις μπορείς να κάνεις μία δοκιμή να δεις πως δουλεύει. Νομίζω ότι στις σελίδες τους έχουν δοκιμαστικές κλήσεις από υπολογιστή. Και με 2€ δίνουν απεριόριστα για έναν μήνα. 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VIPdriver Δημ. December 23, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 23, 2023 36 minutes ago, kalitexnis_g said: Στο φρογκ έχει προυποθεση να κάνεις ανανεωση; Τα 10ευρα προστιθενται; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sou_d Δημ. December 23, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 23, 2023 2 ώρες πριν, kalitexnis_g said: Αλλά η ιστορία με το voip μου φαίνεται too much.. Κι εμένα το voip μου φαίνεται του ΙΚΑ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimitroula10 Δημ. December 23, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 23, 2023 1 hour ago, sou_d said: Κι εμένα το voip μου φαίνεται του ΙΚΑ Κάτι που δεν έχετε δοκιμάσει προσωπικά για λίγο έστω, πως εκφέρετε άποψη και απογοητεύετε κάποιους που θα ήθελαν να βρουν λύση σε αυτές τις εποχές της ακρίβειας?? Κινητή τηλεφωνία δωρεάν σχεδόν. Με 10€ για ένα έτος. Τώρα που κόπηκε η ανανέωση με 1€ δεν υπάρχει άλλη λύση. Όποιος θέλει πληροφορίες πμ. 3 ώρες πριν, VIPdriver said: Στο φρογκ έχει προυποθεση να κάνεις ανανεωση; Τα 10ευρα προστιθενται; Και βέβαια προσθέτονται αν βάλεις 10€ πριν την λήξη του διμήνου. Επίσης τα 3ευρα πακέτα προσθέτονται αν αγοράσεις πριν λήξει. 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VIPdriver Δημ. December 24, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 24, 2023 4 ώρες πριν, kalitexnis_g said: . Και στο Frog μου δίνουν 10€ και 1000 λεπτά επειδή τους απείλησα ότι θα φύγω. Εχει προυποθεση να κάνεις ανανεωση; Τα 10ευρα που σου δινουν καθε μηνα προστιθενται; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sou_d Δημ. December 24, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 24, 2023 30 minutes ago, dimitroula10 said: Κάτι που δεν έχετε δοκιμάσει προσωπικά για λίγο έστω, πως εκφέρετε άποψη Δεν χρειάζεται να είμαι μετεωρολόγος, για να πω πως θα βρέξει. 1 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimitroula10 Δημ. December 24, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 24, 2023 3 minutes ago, sou_d said: Δεν χρειάζεται να είμαι μετεωρολόγος, για να πω πως θα βρέξει. Καμμία σχέση το παράδειγμα. Σαφώς μπορείς να λες ότι θέλεις. Δημοκρατία έχουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει σχέση με την πραγματικότητα. 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sou_d Δημ. December 24, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 24, 2023 18 minutes ago, dimitroula10 said: Καμμία σχέση το παράδειγμα. Σαφώς μπορείς να λες ότι θέλεις. Δημοκρατία έχουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει σχέση με την πραγματικότητα. Δεν είναι ταλαιπωρία δηλαδή; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
opmgls Δημ. December 24, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 24, 2023 (edited) 10 ώρες πριν, ekatonenteka said: Πηγα σημερα στην cosmote εδω στα Χανια και τους λεω θελω απο q να ερθω frog και μου λενε δεν εχουμε καρτες,σε καμια βδομαδα και αν,μαλλον μετα τις γιορτες.Παω στον γερμανο λεει δε μεταφερουμε σε καρτοκινητο,μονο σε συμβολαιο αν θελετε.Να υποθεσω οτι γινεται online;και ακομη ξερετε αν πρεπει να εχει τιποτα λεφτα μεσα στο Q μου για να φυγω ή κατι αλλο να προσεξω;Οσο για τον αν αξιζει η Q;μπορει για καποιον που θελει μονο εισερχομενες(ποσοι να ειναι),για μενα που ειναι ο κυριος και μοναδικος αριθμος μου και θελω 5-10 giga και το πολυ 100 λεπτα το μηνα ειναι χαλια σε σχεση με τη frog για παραδειγμα.ΧΑΛΙΑ!και καθομαι και ψαχνω και περιμενω τη καθε προσφορα,και ειναι ακριβα.Εννοητε οτι προσφορες των 5 ευρω με απεριοριστα data και 1000 λεπτα εχω παρει..μια 2 χρονια τωρα;ΤΕΡΜΑ. Στην cosmote στην οδό Τζανακάκη 3 στα Χανια μια χαρά μου έκαναν τη φορητότητα από q σε frog. Ναι σου λένε σε μια εβδομάδα έρχονται sim που ισχύει αλλά τους λές πάνε να ξεκινήσουμε την διαδικασία, να η ταυτότητα μου και κρατήστε sim στο όνομα μου μόλις έρθουν. Αλλιώς online. Ντάξει ζούμε σε καπιταλιστικό σύστημα και όλοι προσπαθουν να σε κάνουν να ξοδέψεις/καταναλώσεις παραπάνω. Όσοι θέλουν αντιστέκονται σθεναρά. Κάποιοι, όπως σε μερικά καταστήματα Nova, είναι χειρότεροι. Και πάλι τους αποφεύγω. Πιθανόν στα καταστήματα Γερμανός να αρνούνται να κάνουν φορητότητα προς καρτοκινητό cosmote. Εγώ αφού μπορώ να κάνω την δουλεία, προχωρώ. Αν δεν μπορούσα θα παραπανιομουν στα κεντρικά της cosmote. Επίση στα Γερμανος δεν έχω πρόβλημα με ανανέωση υπολοίου. Μου βάζουν κανονικά 10 ευρώ χωρίς να μου ενεργοποιούν πακέτο αφού τους το επισημαίνω. ΥΓ. Τόσοι Χανιώτες στο νήμα! Μπράβο. Προσωπικά 6 μηνες καλοκαίρι Χανιά, και τους υπόλοιπους Αθήνα. Edited December 24, 2023 by opmgls 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimitroula10 Δημ. December 24, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 24, 2023 15 minutes ago, sou_d said: Δεν είναι ταλαιπωρία δηλαδή; Αντί να χρησιμοποιείς τον dialler του κινητού χρησιμοποιείς τον dialler του voip. Ακριβώς το ίδιο. Κάτι καινούργιο θέλει λίγη ώρα να το συνηθίσεις. Μπες να δεις τιμές και να έχεις γνώμη. εδώ 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kalitexnis_g Δημ. December 24, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 24, 2023 3 ώρες πριν, VIPdriver said: Εχει προυποθεση να κάνεις ανανεωση; Τα 10ευρα που σου δινουν καθε μηνα προστιθενται; Είναι κανονική ανανέωση και διαρκεί δύο μήνες. Υπήρχε και η επιλογή να μου δίνουν ίντερνετ αντί για 10€. Εκεί θα ήθελε ανανέωση από εμένα για να μην μπει φραγή. Αλλά τώρα που μπαίνουν χρήματα δεν χρειάζεται ανανέωση. 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sou_d Δημ. December 24, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 24, 2023 6 ώρες πριν, dimitroula10 said: Αντί να χρησιμοποιείς τον dialler του κινητού χρησιμοποιείς τον dialler του voip. Ακριβώς το ίδιο. Κάτι καινούργιο θέλει λίγη ώρα να το συνηθίσεις. Μπες να δεις τιμές και να έχεις γνώμη. εδώ Καλημέρα. Γνώμη μπορούμε να έχουμε και για πράγματα, τα οποία δεν έχουμε δοκιμάσει. Ακόμη και πιο πολύπλοκα από τις επικοινωνίες. Από φαγητά, μέχρι και σεξουαλικές προτιμήσεις. Από κει και πέρα, βλέπω ότι η χρέωση ανά λεπτό, είναι 0,006 για κλήσεις και για sms 0,079. Σωστά; και για να πραγματοποιηθούν αυτά, απαιτείται και σύνδεση στο internet ; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
opmgls Δημ. December 24, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 24, 2023 (edited) 9 ώρες πριν, sou_d said: Δεν είναι ταλαιπωρία δηλαδή; Ακολουθεί διπλοσέντονο κατωσέντονο πανωσέντονο αλλά το 1ο μέρος αφορά τους περισσότερους. Το 2ο αν θέλετε παραλείψτε το 1. Είναι λίγο ταλαιπωρία (το λίγο είναι σχετικό για τον καθένα ) αλλά κερδίζεις από αλλού, δηλαδή σε χρήματα και την ησυχία σου στο ότι δεν λήγει το υπόλοιπο. Φυσικά χρειάζεται να εχεις ανοιχτα τα δεδομένα ή να είσαι σε wifi για να δουλέψει. Επίσης χρειαζεται να μπαίνεις σε ξεχωριστή εφαρμογή VoIP, όπως θα έμπαινες στο viber ας πούμε, αλλά η εφαρμογή δεν είναι τόσο εύχρηστη. Ενα πράγμα που έμενα μου την σπάει είναι ότι δεν σου εμφανίζει όλα τα τηλέφωνα στην κάθε επαφή αν έχεις αποθηκεύσει παραπάνω από δύο ανά επαφή (σπιτι, γραφείο εξοχικό 2 νούμερα κινητού ξερω γω κλπ). Σου εμφανίζει μόνο αυτά τα 2 νούμερα που έχουν χρησιμοποιηθεί τελευταία οπότε κάνω αναγκαστικά copy paste το νούμερο που δεν εμφανίζεται από τις επαφές του τηλεφώνου. Τις επόμενες φορές αυτό το νούμερο εμφανίζεται αυτόματα. Υπάρχει μια εφαρμογή μόνο που κάνει αυτή τη δουλειά η Mobile Voip. Λεπτά ομιλίας μπορείς να αγοράσεις από πολλούς διαφορετικούς πράκτορες διαδικτυακά αλλά όλα θα χρησιμοποιηθούν μέσω αυτής της εφαρμογής. Αυτό που χρησιμοποιώ εγώ ονομάζεται Calling Credit και χρεώνει περίπου 0.08€ ανά λεπτό ομιλίας συμπεριλαμβανομένου του φόρου. Αυτό που συστήνει η Δημητρούλα μέσω του σύνδεσμου που έβαλε φαίνεται φτηνότερο αλλά δεν ξέρω αν δρομολογείται το σήμα από αλλον server οπότε ίσως έχει διαφορά στην ποιότητα. Ϊσως... Η χρέωση είναι ανά λεπτό. Είναι λίγο πιο φτηνή η τιμή του λεπτού ομιλίας προς σταθερά από ότι σε κινητα. Δεν μπορείς να καλέσεις καθόλου ειδικα νούμερα, πενταψήφια, 800, 801 κλπ. Μπορείς να στείλεις και sms που κοστίζει 0.05€. Οι τιμές αυτές είναι για Ελληνικά νούμερα. Φυσικά καλείς όποιο νούμερο θες παγκοσμίως αλλά με άλλες χρέωσεις. Υπάρχει αναλυτικός τιμοκαταλογος στην ιστοσελίδα. Μπορείς να συνδέσεις την υπηρεσία με υπολογιστή και με το σταθερό σου αν σε εξυπηρετεί. Αν μιλάς πολύ σε προσκαλούν στην προσφορά 2€ το μήνα απεριόριστη ομιλία. Δηλαδή σε συμφέρει αν μιλάς πανω από 220 λεπτά κάθε μήνα. Εγώ δεν την πήρα γιατί δεν μιλάω τόσο πολύ το χειμώνα. Το καλοκάιρι στα Χανιά κάπως περισσότερο και για αυτό με "είδε" ο αλγόριθμος τους και μου έκανε την προσφορα. Τώρα ώς προς την ποιότητα σήματος, δεν είναι σαν το 4g, 4g+, 5g αλλά κάνεις δουλειά. Λίγες φορές αντιμετώπισα κακή μετάδοση. Μπορείς τότε καλέσεις ξανά τον άλλο με αυτόν τον τρόπο που είπε η Δημητρούλα. Δηλαδή λες στην εφαρμογή να καλέσει και εσένα και τον άλλο μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται ο καθένας. Στο ενδιάμεσo το σύστημα περναέι την κλήση μεσω του δικού του δικτύου δεδομένων. Η προσωπική μου εμπειρία για χρήση μέσω δικτύου δεδομένων Cosmote και στην Αθηνά και στα Χανιά στην πόλη αλλά και γύρω γυρώ στον νομό είμαι πολύ ευχαριστημένος με το σήμα. Αλλοι σε δίκτυο Nova, ειδικά στα Χανιά, μου έχουν πει για κακή σύνδεση. Όχι τόσο στην Αττική. Πιθανόν να μην βολεύει κάποιον που ζει σε απομακρυσμένες περιοχές που το σήμα είναι αδύναμο. Επίσης όταν τύχει να έχω κακή σύνδεση και ο άλλος είναι εξοικειωμένος πάμε την συνομιλία σε άλλο app, whatsapp, viber, google meet κλπ. ή καλεί ό ένας από τους δυο μας κανονικά. Εμένα πολύ σπάνια μου έχει συμβεί αυτό. Ένα σενάριο που μπορώ να σκεφτώ ότι δεν θα με βόλευε είναι αν είχα μια συνεντευξη για δουλειά ή μιλούσα με σημαντικούς πελάτες για πολύ σοβαρά θέματα. Πολλές επίλογές και καταστάσεις, όλες με το τίμημά τους όπως όλα τα πράγματα στην ζωή διαλέγουμε και πράττουμε. 2. Δεν έτυχε να δοκιμάσω voip όσο ήμουν Q γιατί εκεί είχα την προσωπική προσφορα 1000' & απεριόριστα δεδομένα. Μόλις μου την έκοψε για 2η φορά, έκοψα κι εγώ λάσπη. Προσωπικά σύμφωνα με τις δικές μου ανάγκες με σήμα cosmote και χρήση voip βρήκα την υγειά μου. Εγώ θεωρώ μανούρα το να κρατάω 5 νούμερα στην q και να περιμένω σε ποιο θα μου δώσει προσφορά απεριόριστα data, όπως επισής δεν με βολεύει καθόλου το cashback του liquid ΑΛΛΑ εγώ είμαι διατεθείμενος να κάνω όοολη την διαδικάσια που περιέγραψα παραπάνω για mobile voip γιατί προσωπικά έχω απόφασίσει ότι αξίζει για εμένα να προσπαθώ να διαμορφώνω το αγοραστικό μου μοντέλο έτσι ώστε να μην ενθαρρύνω τιμολογιακές πολιτικές πολυεθνικών ολιγοπωλίων υποστηριζόμενων από τις κυβερνήσεις στην Ελλάδα και αλλού, είτε φανέρα με την ψήφιση νόμων όπως έχει γίνει με την ενέργεια στην χώρα μας που τώρα βγάζουν καινούργιες διατάξεις μπας και συμαζέψουν τους ασυμάζευετους νόμους ελεύθερης αγοράς που ψήφισαν) ή σιωπηρα αποφεύγοντας με κάθε τρόπο να ορίσουν πλαίσιο λειτουργίας νομοθετικά επίσης στο όνομα της ελεύθερης αγοράς που δυσλειτουργεί κάργα διαστρεβλωμένα. Αυτή είναι η φάση τώρα και ο καθένα κάνει ότι μπορεί συμφωνα με τις δυνάμεις του και της αντιλήψεις του αλλά νομίζω ότι καλό είναι να καταθέτουμε την άποψη μας χωρίς να γινόμαστε fanboy αυτής, και να μην προσπαθούμε να πείσουμε τους άλλους για την ορθοτητα/αντικειμενικότητα της καθώς βέβαια και να μην κατακρίνουμε τις απόψεις των άλλων που δεν χωράνε στο μοντέλο λειτουργίας που έχουμε για την καθημερινότητα μας. Καλές Γιορτές σε όλους! Edited December 24, 2023 by opmgls 5 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimitroula10 Δημ. December 24, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 24, 2023 (edited) 3 ώρες πριν, sou_d said: Καλημέρα. Γνώμη μπορούμε να έχουμε και για πράγματα, τα οποία δεν έχουμε δοκιμάσει. Ακόμη και πιο πολύπλοκα από τις επικοινωνίες. Από φαγητά, μέχρι και σεξουαλικές προτιμήσεις. Από κει και πέρα, βλέπω ότι η χρέωση ανά λεπτό, είναι 0,006 για κλήσεις και για sms 0,079. Σωστά; και για να πραγματοποιηθούν αυτά, απαιτείται και σύνδεση στο internet ; Η γνώμη προέρχεται από την γνώση. Αυτό που λες λέγεται άποψη. Όλοι έχουμε από μία άποψη για τα πάντα. Δεν σημαίνει όμως, πως ότι φανταζόμαστε είναι σωστό να το προωθούμε ότι και τάχα ξέρουμε τι γίνεται. Η χρέωση είναι ανά λεπτό. Για ΣΜΣ υπάρχει το smsbox.gr που δίνει δωρεάν ΣΜΣ. Αν και τα 0,07€/SMS δεν είναι τραγικό αλλά πολύ πιο ακριβό από το μηδέν. Και βέβαια ο χρόνος δεν λήγει και με 2 € έχει απεριόριστα για έναν μήνα για την χώρα επιλογής σου. Δουλεύει επίσης και από σταθερά. Μπορείς π.χ. με 2€ να έχεις απεριόριστα για Αμερική, από το οποιοδήποτε σταθερό. +2€ για κάθε επιπλέον χώρα. Υπάρχουν πολλοί που δεν το χρησιμοποιούν μόνο για φτηνό κινητό. 39 minutes ago, opmgls said: ΑΛΛΑ εγώ είμαι διατεθείμενος να κάνω όοολη την διαδικάσια που περιέγραψα παραπάνω για mobile voip γιατί προσωπικά έχω απόφασίσει ότι αξίζει για εμένα να προσπαθώ να διαμορφώνω το αγοραστικό μου μοντέλο έτσι ώστε να μην ενθαρρύνω τιμολογιακές πολιτικές Πιστεύω για έναν που κατέχει λίγο από την τεχνολογία είναι πανεύκολο να κάνει όλα αυτά. Υποτίθεται ότι εδώ μέσα δεν μπαίνουν παππούδες και γιαγιάδες. Μπαίνουν τα εγγόνια τους.😁 39 minutes ago, opmgls said: αλλά νομίζω ότι καλό είναι να καταθέτουμε την άποψη μας χωρίς να γινόμαστε fanboy αυτής, και να μην προσπαθούμε να πείσουμε τους άλλους Εδώ έχεις ένα δίκιο αλλά αν δεν υπάρχει συμφέρον θεωρώ δικαιολογημένη αυτή την συμπεριφορά. Πες πες το κοπέλι κάνει την γριά και θέλει που λένε στην Κρήτη. Άλλωστε αυτή είναι η αξία ενός τεχνολογικού φόρουμ. 39 minutes ago, opmgls said: Ένα σενάριο που μπορώ να σκεφτώ ότι δεν θα με βόλευε είναι αν είχα μια συνεντευξη για δουλειά ή μιλούσα με σημαντικούς πελάτες για πολύ σοβαρά θέματα. Πόσο συχνά θα έχεις συνέντευξη ή στο γραφείο δεν θα υπάρχει τηλέφωνο? Ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση προληπτικά βάζεις callback 39 minutes ago, opmgls said: Τώρα ώς προς την ποιότητα σήματος, δεν είναι σαν το 4g, 4g+, 5g αλλά κάνεις δουλειά. Λίγες φορές αντιμετώπισα κακή μετάδοση. Μπορείς τότε καλέσεις ξανά τον άλλο με αυτόν τον Δοκίμασε τις εναλλακτικές εφαρμογές όπως grandstream wave που έχει και ηχογράφηση κλήσης. 39 minutes ago, opmgls said: Ενα πράγμα που έμενα μου την σπάει είναι ότι δεν σου εμφανίζει όλα τα τηλέφωνα στην κάθε επαφή αν έχεις αποθηκεύσει παραπάνω από δύο ανά επαφή (σπιτι, γραφείο εξοχικό 2 νούμερα κινητού ξερω γω κλπ). Σου εμφανίζει μόνο αυτά τα 2 νούμερα που έχουν χρησιμοποιηθεί τελευταία οπότε κάνω αναγκαστικά copy paste το νούμερο που δεν εμφανίζεται από τις επαφές του τηλεφώνου. Δεν το έχω προσέξει αυτό αλλά δοκίμασε το grandstream wave που έχει τηλεδιάσκεψη ή το groundwire. Έχουν καλύτερη ηχητική και περισσότερες ρυθμίσεις αφού "enable sip" και βάλεις ρυθμίσεις. Έχεις πμ Edited December 24, 2023 by dimitroula10 1 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
opmgls Δημ. December 24, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 24, 2023 32 minutes ago, dimitroula10 said: 1. Πιστεύω για έναν που κατέχει λίγο από την τεχνολογία είναι πανεύκολο να κάνει όλα αυτά. Υποτίθεται ότι εδώ μέσα δεν μπαίνουν παππούδες και γιαγιάδες. Μπαίνουν τα εγγόνια τους.😁 2. Εδώ έχεις ένα δίκιο αλλά αν δεν υπάρχει συμφέρον θεωρώ δικαιολογημένη αυτή την συμπεριφορά. Πες πες το κοπέλι κάνει την γριά και θέλει που λένε στην Κρήτη. Άλλωστε αυτή είναι η αξία ενός τεχνολογικού φόρουμ. 3. Πόσο συχνά θα έχεις συνέντευξη ή στο γραφείο δεν θα υπάρχει τηλέφωνο? Ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση προληπτικά βάζεις callback 4 Δεν το έχω προσέξει αυτό αλλά δοκίμασε το grandstream wave που έχει τηλεδιάσκεψη ή το groundwire. Έχουν καλύτερη ηχητική και περισσότερες ρυθμίσεις αφού "enable sip" και βάλεις ρυθμίσεις. 1 Εύκολό μεν αλλά σε κάποιους πέφτει βαρύ να κάνουν και αυτό μέσα σε όλα τα άλλα διαδικαστικά σχετικά με την τεχνολογία που έχει η καθημερινοτητα του σύγχρονου ανθρώπου. Κάποιοι το ευχαριστιόμαστε, άλλοι το κάνουν και βλαστημάνε. 2 Συχνά λόγω του τρόπου που είναι δομημένή η δικιά μου επαγωγική σκεψη - λειτουργία δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι δρουν με τρόπο μη λογικό και συμφέρων προς αυτούς και το συνολο. Τότε (στην προσωπική μου ζωή όχι εδώ που ειναι γραπτό κείμενο) κρίνω πολύ τους ανθρώπους για τις επιλογές τους και τους κουνάω το δάχτυλο. Παρότι έχω όλα τα επιχειρήματα με το μέρος μου δεν τους κάθεται καθόλου καλά αυτό και δεν έχω το θεμιτό αποτέλεσμα που επιδιώκω, δηλαδή να τους βοηθήσω (από)δεικνύωντας της εγκυρόττηα και/ή το δίκαιο μιας επιλόγης έναντι άλλης (που επιλέγουν εκείνοι την συγκεκριμένη στιγμή). ΥΓ. Έχω την εντύπωση ότι η παροιμία λέει την κυρά και όχι την γριά. Η γριά δεν θα χρειαζόταν και πολύ πες πες. 3 Πριν μισή ώρα κάλεσα την αδερφή μέσω voip ενώ βρίσκομαι σε δίκτυο wifi στα 40Mbs μετρημένο. Εκείνη ηταν στο κιντήτο της στο κέντρο μιας Ευρωπαϊκής μεγαλούπολης. Με ρωτάει, με ακούς καλά γατί εγώ σε ακούω με καθυστέρηση. Για αδερφική κουβεντούλα μια χαρά τα είπαμε αλλά τετοιο τηλεφώνημα για σοβαρή και επείγουσα συνομιλία ίσως να κουράζει. Κάποιοι (όχι εγώ) ξέρω ότι πραγματικά κάνουν σοβαρές δουλειές από το κινητό οπότε το να μην μπορεί να μιλάνε γρήγορα με τον άλλο περιμένοντας το σήμα να ολοκληρωθεί μέχρι να πάψει να μιλαέι τελείως ο συνομιλήτης του για να ξεκινήσουν αυτοί είναι κάπως κουραστικό, ενώ ταυτόχρονα οργανώνει κάποιος την σκέψη και τα επιχειρηματα του σχετικά με αυτο το σημαντικό θέμα που συζητάει. Κάποιοι είναι πιο ικανοί και δυνατοι στο multiprocessing and multitasking. Η σύγχρονη σκέψη (μελέτες θεωρείες κλπ) λέει ότι κερδίζουν σε ποιότητα ζωής αυτοί που είναι περισσότερο δοτικοί. Εγώ στην συγκεκριμένη περίπτωση/συζήτηση το δοτικός/η το ερμηνεύω ώς ότι αυτός που προηγείται (εγκεφαλικα) περιμένει τον αλλον να τον φτάσει με ελάχιστες φιλικές παραινέσεις και δεν τον τραβολογάει να πάει με τον δικό του γρήγορο και ικανό βηματισμό. Αν δεν μπορεί να περιμένει προχωραέι και συνεχίζονται οι πορείες τους ξεχωριστά. 4 Ευχαριστώ για τις συστάσεις αυτές. Φαίνονται πολύ καλές και θα τις δοκιμάσω εν ευθέτω χρόνω. 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VIPdriver Δημ. December 24, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 24, 2023 Προσωπικά μιλώντας, οταν είμαι σε σοβαρή κλήση (είτε προσωπική είτε επαγγελματική) δεν αντέχω να έχω καθυστερήσεις. Μακάρι οι εταιρίες να είχαν σοβαρή κάλυψη παντού, αλλά δυστυχώς δεν έχουν. Πρόσφατη εμπειρία σε σουπερμάρκετ εκανα κληση voip και δεν έβγαινε. Πήρα κανονική κλήση και συννενοηθηκα πεντακάθαρα. 3€/μηνα σε φρογκ, ή ακόμη λιγότερα σε cu liquid και μιλάω σαν άνθρωπος. Πιστεύω ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση ισχύει το "ό,τι δίνεις παίρνεις " ... 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
opmgls Δημ. December 24, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 24, 2023 17 minutes ago, VIPdriver said: Προσωπικά μιλώντας, οταν είμαι σε σοβαρή κλήση (είτε προσωπική είτε επαγγελματική) δεν αντέχω να έχω καθυστερήσεις. Μακάρι οι εταιρίες να είχαν σοβαρή κάλυψη παντού, αλλά δυστυχώς δεν έχουν. Πρόσφατη εμπειρία σε σουπερμάρκετ εκανα κληση voip και δεν έβγαινε. Πήρα κανονική κλήση και συννενοηθηκα πεντακάθαρα. 3€/μηνα σε φρογκ, ή ακόμη λιγότερα σε cu liquid και μιλάω σαν άνθρωπος. Πιστεύω ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση ισχύει το "ό,τι δίνεις παίρνεις " ... Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Εγω΄με τους περισσότερους φίλους μου μιλάμε μέσω εφαρμογών. Εχει μικροκαθυστέρηση αλλά δεν μας νοίαζει. Ναι συχνά ισχύει το ότι πληρώνεις παίρνεις. Αρκετοί με τις σημερινές συνθήκες ΄ζορίζονται οπότε από όπου μπορούν να κόψουν έξοδα, κόβουν. 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ekatonenteka Δημ. December 24, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 24, 2023 Cosomote Τζανακακη 3 ειναι κλειστο κανει ανακαινηση.Το αλλο στη Σκαλιδη δεν εχει καρτες,μαλλον πρεπει να παω στα κουνουπιδιανα.Αυτες οι εφαρμογες voice ip δεν εχουν νοημα για μενα εφοσον θελουν internet.Μπορω να εχω viber whatsup κλπ και να περνω καποιον που δεν τα εχει απο το σταθερο.Εγω απλα θελω mobile internet και λιγα λεπτα ομιλιας. 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Pppe Δημ. December 24, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 24, 2023 Ολοι (100%) θα ξυπνησουν καποια στιγμη. Απλα οι >70% μετα "θανατον", οτσν πια θα ειναι αργα να βελτιωσουν τη ζωη τους. Για να τους ακουσουν οι υπολοιποι (πχ επομενες γενιες) η να επηρεασουν ανθρωπους της ιδιας κοορτης με αυτους: αδυνατον, βεβαια. "Ετσι" ειναι η δομηση και η λειτουργια, πχ ειδικα της ηλεκτρονικης επικοινωνιας και ειδικοτερα σετη χωρα μας με αυτο το ποιον % "υπηκοων". Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
opmgls Δημ. December 24, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 24, 2023 17 minutes ago, ekatonenteka said: Cosomote Τζανακακη 3 ειναι κλειστο κανει ανακαινηση.Το αλλο στη Σκαλιδη δεν εχει καρτες,μαλλον πρεπει να παω στα κουνουπιδιανα.Αυτες οι εφαρμογες voice ip δεν εχουν νοημα για μενα εφοσον θελουν internet.Μπορω να εχω viber whatsup κλπ και να περνω καποιον που δεν τα εχει απο το σταθερο.Εγω απλα θελω mobile internet και λιγα λεπτα ομιλιας. ΟΚ, δεν το ήξερα για την ανακαίνηση γιατί έχω να περάσω από εκεί κάνα 2μηνο. Μπορείς να πας στη Σκαλίδη και να ξεκινησεις τη διαδικασία και να τους πεις να σου κρατήσουν sim όταν έρθουν. Πιθανόν και στα Κουνουπιδιανά να μην έχουν στο κατάστημα sim. Εννοείες ότι χρησιμοποιείς viber whatsapp ενώ βρίσκεσαι σε χώρο με wifi γιατί στο δρόμο και σε αυτή την περίπτωσή χρειάζεσαι δεδομένα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dimitroula10 Δημ. December 24, 2023 Κοινοποίηση Δημ. December 24, 2023 2 ώρες πριν, opmgls said: Πριν μισή ώρα κάλεσα την αδερφή μέσω voip ενώ βρίσκομαι σε δίκτυο wifi στα 40Mbs μετρημένο. Εκείνη ηταν στο κιντήτο της στο κέντρο μιας Ευρωπαϊκής μεγαλούπολης. Με ρωτάει, με ακούς καλά γατί εγώ σε ακούω με καθυστέρηση. Μην ξεχνάς ότι περνάει πολλούς σερβερς το πακέτο. Είναι και τύχη γιατί μπορεί η καθυστέρηση να οφείλεται και σε φόρτο της περιοχής. Πάντως σε συχνές ομιλίες που έχω σε Αμερική και Σκανδιναβία ελάχιστες φορές έχω καθυστέρηση, ακόμα και με συνομιλία με 3 άτομα συνδιάσκεψη. Συνήθεια είναι όλα. 2 ώρες πριν, opmgls said: Παρότι έχω όλα τα επιχειρήματα με το μέρος μου δεν τους κάθεται καθόλου καλά αυτό και δεν έχω το θεμιτό αποτέλεσμα που επιδιώκω, δηλαδή να τους βοηθήσω (από)δεικνύωντας της εγκυρόττηα και/ή το δίκαιο μιας επιλόγης έναντι άλλης (που επιλέγουν εκείνοι την συγκεκριμένη στιγμή). Βασικά θεωρώ ότι έχω υποχρέωση την γνώση που έχω να την μεταδώσω. Από κάπου άκουσα το VoIP πριν χρόνια και μπήκα στην διαδικασία. Στην οικογένεια έχουμε γλυτώσει πολλές χιλιάδες € από αυτήν την πρώτη γνωριμία και μετά. Έτσι γυρνάω και συνιστώ σε όσους παλεύουν για οικονομία. Αν κάποιος έχει συμβόλαιο απεριόριστα, σταθερό στο σπίτι, νετφλιξ, εον tv ούτε που ασχολούμαι. Όταν όμως βλέπω τόση στεναχώρια γιατί έκοψε το 1€ η νόβα, επιμένω ότι υπάρχει διέξοδος για κινητή τηλεφωνία με 0 €. 3 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts