Jump to content

Τα πάντα για την Q card

Petros the Great
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχω ενα περίεργο πρόβλημα με το tablet Alcatel Onetouch Pixie 3 (8).

Με cosmoκάρτα sim 4G συνδέεται κανονικά στο ιντερνετ.

Όποτε βάζω κάρτα της Q δεν μπορεί να συνδεθεί στο ιντερνετ επ ουδενί!

Αν κι έχει περασμένες τις ρυθμίσεις απο την κάρτα sim, εκανα νεο APN με myq και με το roaming ανοιχτό αλλά ουτε καν το σήμα R δεν εμφανίζει στην κεραία δίπλα. Μονο κλήσεις μπορώ να κάνω.

Το δοκίμασα κ με άλλο καρτοκινητό Q και συμβαίνει το ίδιο κι εκεί.

Τι στο καλό φταίει;

Data roaming on!!!!!!

άλλο το απλό roaming και άλλο το data roaming

Edited by alfa

ειναι σιγουρο γιατι υπαρχει στο site τους και μου κανει εντυπωση

https://www.wind.gr/gr/q/giati-q/timokatalogos/

Απλά έχει ξεχαστεί η «ενημέρωση». Πλέον για όλους, ισχύει ο υπάρχων τιμοκατάλογος.

Μήπως δεν αλλάζει τίποτα με την Q στο θέμα της περιαγωγής επειδή κρατάνε στην άκρη του μυαλού τους μια μελλοντική πώληση ή αυτονόμηση;

Όπως ανέφερα παραπάνω: «Το να ενσωματώσει την Q στο δίκτυό της η Wind απαιτεί υψηλό κόστος, κι αφού δεν το κανε πριν 10 χρόνια, δεν πρόκειται να το κάνει τώρα που η οικονομική κατάσταση ειν πολύ χειρότερη και τα έσοδα των εταιριών τηλεπικοινωνιών μειώνονται συνεχώς.». Όταν την αγόρασε, ο πιο οικονομικός τρόπος «ενσωμάτωσης» της Q ήταν να την αφήσει ως ξεχωριστό δίκτυο που θα κάνει περιαγωγή πάνω στο δίκτυο της Wind, όπως γινόταν και πριν την αγοράσει. Κοινώς, δεν ενσωμάτωσε τίποτα όσον αφορά τις υποδομές. Κι αυτό δεν πρόκειται να το κάνει τώρα, ούτε στο μέλλον όπως πάνε τα πράγματα, καθώς είναι διαδικασία υψηλού κόστους

θα ενσωματωσε σιγουρα τις κεραιες της q που υπηρχαν σε Αθηνα - Θεσσαλονικη - Λάρισα. Δεν πιστεύω να βλέπει κανείς ακόμα σήμα q-telecom χωρις περιαγωγή σε αυτές τις περιοχες...

θα ενσωματωσε σιγουρα τις κεραιες της q που υπηρχαν σε Αθηνα - Θεσσαλονικη - Λάρισα. Δεν πιστεύω να βλέπει κανείς ακόμα σήμα q-telecom χωρις περιαγωγή σε αυτές τις περιοχες...

Μπα δεν βλεπει κανεις αλλα θα πρεπει να μην γραφει Q-Telcom αλλα Wind.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Αυτό δεν είναι τίποτα, ειν υπόθεση μιας μερας.

Data roaming on!!!!!!

άλλο το απλό roaming και άλλο το data roaming

Για data roaming ενοω κι εγώ. Μάλιστα στο tablet έχει τρεις επιλογές,

Καμια

Εθνική περιαγωγη δεδομένων

Και περιαγωγη γενική

Έχω δοκιμάσει με όλα άλλα δεν πιάνει data

Edited by filippos

[ f i l i p p o s ]

Για data roaming ενοω κι εγώ. Μάλιστα στο tablet έχει τρεις επιλογές,

Καμια

Εθνική περιαγωγη δεδομένων

Και περιαγωγη γενική

Έχω δοκιμάσει με όλα άλλα δεν πιάνει data

Απο την στιγμη που σε αλλη συσκευη δουλευει, ειναι θεμα της συσκευης σου (του ταμπλετ) καποια ρυθμιση δεν προσεξες.

χαζο αλλα μπορει να μην το εκανες απο συνηθεια, αφου ορισες το apn εκανες επανεκινηση?

τα δεδομενα ειναι ανοικτα και χωρις οριο στον μετρητη data (αν εχει) γιατι μπορει να τα κοβει απο εκει.

κατι αλλο δεν μου ερχετε....

Απο την στιγμη που σε αλλη συσκευη δουλευει, ειναι θεμα της συσκευης σου (του ταμπλετ) καποια ρυθμιση δεν προσεξες.

χαζο αλλα μπορει να μην το εκανες απο συνηθεια, αφου ορισες το apn εκανες επανεκινηση?

τα δεδομενα ειναι ανοικτα και χωρις οριο στον μετρητη data (αν εχει) γιατι μπορει να τα κοβει απο εκει.

κατι αλλο δεν μου ερχετε....

Ναι , στην αρχή φοβόμουν πως έχει πρόβλημα η συσκευή αλλα αφου με την κάρτα sim της cosmote είχα 4G... είναι θέμα tablet

Αλλά εχω δοκιμασει τα πάντα κ δεν ξέρω τι άλλο μένει.

Ναι, το κοιταξα κι αυτό , δεν υπάρχει περιορισμός στο data. Έκανα επανεκκίνηση , τίποτα... δεν εμφανιζεται καν το R δίπλα απο την κεραία. Στην αρχή εμφανίζεται για κλασματα δευτερολέπτου και μετα χάνεται.

Υπάρχει περίπτωση να μην κάνει καλή επαφή η sim ? Είναι απο τις παλιές και την έκοψα. Το μεταλλικό τμήμα δεν εχει κοπεί, μονο το πλαστικό.

[ f i l i p p o s ]

Τώρα μάλλον βρέθηκε η λύση, μάλλον δεν την έκοψες καλά και στο τάμπλετ δεν κάνει σωστή επαφή, ενώ σε άλλη συσκευή κάνει.

Καλά θα κάνεις να την αλλάξεις, θα μπορούσες να το κάνεις και δωρεάν αλλά τώρα την έκοψες, προσπάθησε να την αλλάξεις με 4g Δωρεάν αλλά να μην την δουν....

Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τώρα μάλλον βρέθηκε η λύση, μάλλον δεν την έκοψες καλά και στο τάμπλετ δεν κάνει σωστή επαφή, ενώ σε άλλη συσκευή κάνει.

Καλά θα κάνεις να την αλλάξεις, θα μπορούσες να το κάνεις και δωρεάν αλλά τώρα την έκοψες, προσπάθησε να την αλλάξεις με 4g Δωρεάν αλλά να μην την δουν....

Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Όταν αλλάζεις τη σιμ πρώτη φορά σε 4G, δεν ζητάν να δουν καν την παλιά, δεν τους ενδιαφέρει.

Όταν αλλάζεις τη σιμ πρώτη φορά σε 4G, δεν ζητάν να δουν καν την παλιά, δεν τους ενδιαφέρει.

αυτο ειπα, να μην κανει το λαθος και την δειξει :)

Λοιπον, σημερα βρέθηκα Θεσσαλονίκη κ πήγα σε κατάστημα Wind με το tablet.

Μου αντικατέστησαν την κάρτα sim δωρεάν, ενω στην αρχή μου ειπαν για 5 ευρώ, τους ειπα πως μιλησα με τα κεντρικά κ το ζήτημα έληξε εκει.

Οι ρυθμίσεις στο tablet είναι σωστές, η κάρτα sim είναι 4G, σήμα 3G ή 4G το tablet δεν εχει.

Πήγα στο mediamarkt στην Θεσσαλονίκη (εγω το αγόρασα απο το αντίστοιχο της Λάρισας), το είδε το τεχνικός κ μου ειπε πως μαλλον υπάρχει ασυμβατότητα του Alcatel Onetouch Pixie 3 (8) και της Q.

Την συσκευασία της συσκευής δεν την έχω πιά , οπότε ο υπάλληλος μου ειπε πως μάλλον το κατάστημα στην Λάρισα δεν θα δεχτεί να το πάρει πίσω.

[offtopic]

Οι επιλογές μου ειναι... να πάρω κάρτα sim cosmote ή vodafone κ το ζήτημα με το tablet σταμματα εκεί κι αρχίζει ζήτημα με την τσέπη

ή επιστρέφω την ελαττωματική συσκευή (αφου δεν υποστηρίζει κάρτες Q) και αρχίζω πυρηνικό πόλεμο μαζί τους γιατί σίγουρα δεν θα δεχτούν να την αντικαταστήσουν με κάποια άλλη, χωρίς συσκευασία... και με βλέπω να ξεκινάω καταγγελίες κ παρεμφερείς χρονοβόρες διαδικασίες!

[ f i l i p p o s ]

Λοιπον, σημερα βρέθηκα Θεσσαλονίκη κ πήγα σε κατάστημα Wind με το tablet.

Μου αντικατέστησαν την κάρτα sim δωρεάν, ενω στην αρχή μου ειπαν για 5 ευρώ, τους ειπα πως μιλησα με τα κεντρικά κ το ζήτημα έληξε εκει.

Οι ρυθμίσεις στο tablet είναι σωστές, η κάρτα sim είναι 4G, σήμα 3G ή 4G το tablet δεν εχει.

Πήγα στο mediamarkt στην Θεσσαλονίκη (εγω το αγόρασα απο το αντίστοιχο της Λάρισας), το είδε το τεχνικός κ μου ειπε πως μαλλον υπάρχει ασυμβατότητα του Alcatel Onetouch Pixie 3 (8) και της Q.

Την συσκευασία της συσκευής δεν την έχω πιά , οπότε ο υπάλληλος μου ειπε πως μάλλον το κατάστημα στην Λάρισα δεν θα δεχτεί να το πάρει πίσω.

[offtopic]

Οι επιλογές μου ειναι... να πάρω κάρτα sim cosmote ή vodafone κ το ζήτημα με το tablet σταμματα εκεί κι αρχίζει ζήτημα με την τσέπη

ή επιστρέφω την ελαττωματική συσκευή (αφου δεν υποστηρίζει κάρτες Q) και αρχίζω πυρηνικό πόλεμο μαζί τους γιατί σίγουρα δεν θα δεχτούν να την αντικαταστήσουν με κάποια άλλη, χωρίς συσκευασία... και με βλέπω να ξεκινάω καταγγελίες κ παρεμφερείς χρονοβόρες διαδικασίες!

Sim F2G δεν σου κανει;

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Κανένα παλιό android κινητό δεν παίζει, να βάλεις την κάρτα και να κάνεις Wi-Fi hot spot;

Στάλθηκε από το XT1562 μου

γι αυτό πήρα το συγκεκριμένο tablet, για να του περάσω την Q κ να έχω ιντερνετ. Όχι να κουβαλάω επιπλέον συσκευές για να σερφάρω :)

[ f i l i p p o s ]

Αν δεν βγάλεις άκρη, δεν έχεις άλλη επιλογή. Χώρια που θα κάνεις και οικονομία στη μπαταρία. Με 3G καταναλώνει αρκετά παραπάνω συγκριτικά με το Wi-Fi.

Στάλθηκε από το XT1562 μου

γι αυτό πήρα το συγκεκριμένο tablet, για να του περάσω την Q κ να έχω ιντερνετ. Όχι να κουβαλάω επιπλέον συσκευές για να σερφάρω :)

Λες οι ρυθμίσεις είναι σωστές αλλά με την q υπάρχουν ιδιαιτερότητες που είδα βέβαια έχεις προσέξει (θέμα roamming)

Βασικά πρέπει να φτιάξεις σωστό προφιλ δεδομένων apn κτλ καθώς σχεδόν κανένα κινητό/ταμπλέτα δεν τα έχει έτοιμα. Μήπως εκεί έχεις κάνει το λάθος.

Όνομα Προφίλ: Q Internet

Σημείο πρόσβασης apn: myq

Διακομιστής μεσολάβησης: (κενό)

Πόρτα: (κενό)

Αρχική σελίδα: (κενό)

Όνομα χρήστη: (κενό)

Κωδικός πρόσβασης: (κενό)

Επιλογή Roaming: Ενεργοποιημένη (είπες το δοκίμασες)

Λοιπόν για να δεις τι κάνεις λάθος θα κάνεις τις ίδιες ρυθμίσεις στο κινητό σου. Αν το κινητό σου έχει ιντερνετ και η ταμπλέτα όχι κάτι τρέχει με την ταμπλέτα. Αν και τα δύο δεν έχουν ίντενρετ κάτι τρέχει ή με τις ρυθμίσεις ή με την συνδρομή (καλείς 1222 να σου επιβεβαιώσουν ότι δεν έχουν κόψει από εκεί τα δεδομένα, αλλά γιατί να το έχουν κάνει?). Με το 4Γ είχα και εγώ θέματα και έφταιγαν αυτοί (η q) που δεν μου είχαν ενεργοποιημένη την υπηρεσία.

από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith

Υπάρχει και η ρύθμιση "τυπος apn" που μπορεί να θέλει ρύθμιση,εμένα στο κινητό δουλεύει βάζοντας τιμή default

η Q δίνει περισσότερο και φθηνότερο ιντερνετ :)

Σωστό, από την άλλη όμως η Cosmote και η Vodafone δίνει λιγότερα και ακριβότερα από την Wind ;)

η σειρά είναι Q>wind> cosmote> vodafone τις τελευταίες δυο τις έβαλα έτσι λόγο δικτύου (καλύτερη η cosmote).

Εγώ φυσικά θα απαιτούσα να μου αλλάξουν το ταμπλετ, για μένα είναι ένα ελαττωματικό προϊόν που δεν δίνει 100% αυτών που θα έπρεπε, τι θα πει δεν είναι συμβατό με την Q?

μεγαλύτερη βλακεία δεν έχω ακούσει, αν είναι όντως έτσι, τότε δεν θα πρέπει να δουλεύει ούτε με την Wind ή ακόμα χειρότερα, δεν θα δουλεύει ούτε με τις cosmote & vodafone σε κατάσταση περιαγωγής....

ερωτηση ,εβαλα 20 ευρω στην q και αντι η Λήξη υπολειπόμενου χρόνου ομιλίας να μετατεθει για ενα χρονο οπως γινεται συνηθως προστεθηκε απλα ενα εξαμηνο

αλλαξε κατι?

Settings > Wi-Fi & Internet > Private DNS > dns.adguard.com

Όχι δεν άλλαξε κάτι τελευταία . Εδώ και πολύ καιρό πάνω από ένα χρόνο η διάρκεια του υπολειπόμενου χρόνου είναι 6 μήνες στην wind και 3 μήνες στις άλλες εταιρείες.