Jump to content

Πιστωτικές κάρτες/Τράπεζες

CptBill
 Κοινοποίηση

Έχεις Πιστωτική Κάρτα;  

1.720 members have voted

1. 1. Έχεις Πιστωτική Κάρτα;

• Έχω Visa
      930
    • Έχω MasterCard
      450
    • Έχω Amex [aka American Express]
      143
    • Έχω Cash Card [Maestro κλπ.]
      276
    • Έχω Άλλη [Euroline κλπ.]
      59
    • Τις Έχω Όλες [Είμαι Credit Card Addicted!!!]
      88
    • Έχω Diners
      78
    • Δεν Έχω
      452

Recommended Posts

1 ώρα πριν, Nabonidus said:

Τελικά στις κατάργησαν όλες ή βρήκες κάποιες ξεχασμένες σε συρτάρια;                                                                                               < και ομως σε ολες μου καταργησαν τις καρτες χωρις καμμια ενημερωση  η αρχη απο eurobank μετα πειραιως μετα αλφα >  vs                                                                                                                                                                                                                       < τωρα που ζοριζονται μου εχουν κοψει καποιες αλλα οχι ολες, μεταξυ αυτων και αυτην που γραφεις >

μου καταργησαν τις καρτες απο eurobank, πειραιως και εθνικη 

απο αλφα καταργησαν καρτες αλλα εχουν μεινει καποιες που ληγουν τα επομενα χρονια

το "ολες" πηγαιναινε στις τραπεζες -> ολες οι τραπεζες καταργουν καρτες

Edited by HEO

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

17 ώρες πριν, HEO said:

μου καταργησαν τις καρτες απο eurobank, πειραιως και εθνικη 

απο αλφα καταργησαν καρτες αλλα εχουν μεινει καποιες που ληγουν τα επομενα χρονια

το "ολες" πηγαιναινε στις τραπεζες -> ολες οι τραπεζες καταργουν καρτες

Αυτό μόνο σε σένα το έχω ακούσει. Έχω δεκαετίες κάρτες κι όσους ξέρω δεν το έχω ακούσει ποτέ αυτό. 

Εκτός κι αν δεν της χρησιμοποιούσες. 

44 minutes ago, katsiletra said:

Αυτό μόνο σε σένα το έχω ακούσει. Έχω δεκαετίες κάρτες κι όσους ξέρω δεν το έχω ακούσει ποτέ αυτό. 

Εκτός κι αν δεν της χρησιμοποιούσες. 

δεν εχεις ακουσει να καταργουνε καρτες που ειναι χωρις συνδρομη ;;
για να σε αναγκασουν να βγαλεις αλλη με συνδρομη

διοτι εγω το εχω ακουσει και απο αλλου εκτος απο μενα
και εδω το εχω ακουσει

απο την αλλη το χρησιμοποιω την καρτα ειναι σχετικο, και εχει πολλες διαβαθμισεις

υπαρχουν ατομα που δινουν τον μισθο τους σε χρεη σε καρτες και αλλοι που δεν ειχαν ποτε χρεος γιατι τα πληρωνουν ολα στην ημερομηνια τους

4 minutes ago, HEO said:

δεν εχεις ακουσει να καταργουνε καρτες που ειναι χωρις συνδρομη ;;
για να σε αναγκασουν να βγαλεις αλλη με συνδρομη

Όχι. Και η Εθνική και η Eurobank, και πρόσφατα η Alpha σε όλες τις αλλαγές προϊόντων από MC σε Visa και το ανάποδο, απλά στέλνουν νέα κάρτα με την αντίστοιχη συνδρομή. 

Μήπως είσαι σε κανέναν Τειρεσία/ ν.3869 / οφειλές δημοσίου και οι ανανεώσεις σου δεν προχωράνε λόγω αυτού; 

1 hour ago, paanos said:

Μήπως είσαι σε κανέναν Τειρεσία/ ν.3869 / οφειλές δημοσίου και οι ανανεώσεις σου δεν προχωράνε λόγω αυτού; 

🙂

2 ώρες πριν, paanos said:

Όχι. Και η Εθνική και η Eurobank, και πρόσφατα η Alpha σε όλες τις αλλαγές προϊόντων από MC σε Visa και το ανάποδο, απλά στέλνουν νέα κάρτα με την αντίστοιχη συνδρομή. 

Το αυτό. Τα χρέη δίνουν το δικαίωμα στις τράπεζες να κάνουν ότι θέλουν. 

34 minutes ago, HEO said:

🙂

Τότε μην απορείς. 

6 minutes ago, katsiletra said:

Τότε μην απορείς. 

σοβαρα τωρα εσυ καταλαβες οτι χρωσταω ;;;

έλεος....

Πρώτη φορά ακούω και γω να ακυρώνουν απροειδοποίητα κάρτα οι τράπεζες.

Δεν έχουν λόγο να το κάνουν, εκτός πια αν δεν είναι αξιόχρεος ο πελάτης. 

Σε άλλα νέα, βγάλτε μια gold Mastercard και περνάτε όλα σας τα έξοδα σε αυτήν. Αν ξεπερνάτε τα 7k/ έτος (πανεύκολα πλέον ακόμη και για εργένηδες πιτσιρικάδες) τότε η συνδρομή είναι 0€.

Πάντα φυσικά πλήρη εξόφληση πριν καν εκδοθεί ο μηνιαίος λογαριασμός. 

Τεράστια διευκόλυνση με μηδέν συνδρομή, μηδέν τόκους.

15 ώρες πριν, nikiforos_ said:

Πρώτη φορά ακούω και γω να ακυρώνουν απροειδοποίητα κάρτα οι τράπεζες.

Δεν έχουν λόγο να το κάνουν, εκτός πια αν δεν είναι αξιόχρεος ο πελάτης. 

Σε άλλα νέα, βγάλτε μια gold Mastercard και περνάτε όλα σας τα έξοδα σε αυτήν. Αν ξεπερνάτε τα 7k/ έτος (πανεύκολα πλέον ακόμη και για εργένηδες πιτσιρικάδες) τότε η συνδρομή είναι 0€.

Πάντα φυσικά πλήρη εξόφληση πριν καν εκδοθεί ο μηνιαίος λογαριασμός. 

Τεράστια διευκόλυνση με μηδέν συνδρομή, μηδέν τόκους.

Τόσο εύκολα βγαίνει η Gold πλέον; 
(meanwhile με τη dual έχω μείνει ικανοποιημένος).

[img]http://mowned.com/sig/zurabi.smart.jpg[/img]

2 ώρες πριν, zurabi_97 said:

Στην εθνική ειδικά δεν έχει σημασία η σχέση που έχεις και το όριο της κάρτας.

Αν έχεις την οικονομική δυνατότητα να πληρώνεις την συνδρομή της κάρτας για Gold και Black τότε μπορείς να την αποκτήσεις ακόμα και με όριο 1.000 ευρώ. 

5 ώρες πριν, zurabi_97 said:

Στην εθνική μπορείς να βγάλεις gold και black με πιστωτικό όριο 2000 ευρω μέσα από το app χωρίς δικαιολογητικά αρκεί να έχεις επικαιροποιημένα στοιχεία.

Σε σύγκριση με την gold της eurobank, η gold της εθνικής έχει πολύ καλα benefits

Επίσης και από alpha μέσω ebanking και app μπορείς να βγάλεις gold.

6 ώρες πριν, testatos said:

Στην εθνική ειδικά δεν έχει σημασία η σχέση που έχεις και το όριο της κάρτας.

Αν έχεις την οικονομική δυνατότητα να πληρώνεις την συνδρομή της κάρτας για Gold και Black τότε μπορείς να την αποκτήσεις ακόμα και με όριο 1.000 ευρώ. 

Τα 60€ δεν είναι πολλά; 
επίσης, σε Silver που δοκίμασα ένα χρόνο πριν, όταν έβαλα 1000€ και λιγότερο, έφαγε απόρριψη. Καθώς με με 1100€ όριο. Και αναγκαστικά πήγα στη Dual με 500€ όριο. Βέβαια πληρώνω όλα στην ώρα του, πριν το deadline. 

[img]http://mowned.com/sig/zurabi.smart.jpg[/img]

5 ώρες πριν, dalton114 said:

Σε σύγκριση με την gold της eurobank, η gold της εθνικής έχει πολύ καλα benefits

Καλά benefits τύπου;

37 minutes ago, geodimis said:

Καλά benefits τύπου;

Ταξιδιωτική ασφάλιση που για δεδομένα εθνικής έχει διπλές καλύψεις, αλλά σε σχέση με άλλες τράπεζες υπολείπεται. Επίσης δίνει Mastercard Concierge που για κάποιον μπορεί να είναι χρήσιμο, μέχρι 3 πρόσθετες δωρεάν και είναι και η μόνη πιστωτική πλέον που δίνει δωρεάν συνδρομή βάσει χρήσης (>7000€ ετήσιως)

6 ώρες πριν, dalton114 said:

Στην εθνική μπορείς να βγάλεις gold και black με πιστωτικό όριο 2000 ευρω μέσα από το app χωρίς δικαιολογητικά αρκεί να έχεις επικαιροποιημένα στοιχεία.

Όχι σε όλους τους πελατες, μονο σε οσους έχουν κάποια προσφορά ενεργη. Οι υπολοιποι αιτηση. 

1 hour ago, paanos said:

Ταξιδιωτική ασφάλιση που για δεδομένα εθνικής έχει διπλές καλύψεις, αλλά σε σχέση με άλλες τράπεζες υπολείπεται. Επίσης δίνει Mastercard Concierge που για κάποιον μπορεί να είναι χρήσιμο, μέχρι 3 πρόσθετες δωρεάν και είναι και η μόνη πιστωτική πλέον που δίνει δωρεάν συνδρομή βάσει χρήσης (>7000€ ετήσιως)

Όχι σε όλους τους πελατες, μονο σε οσους έχουν κάποια προσφορά ενεργη. Οι υπολοιποι αιτηση. 

Και η black μπορείς να την έχεις με δωρεάν συνδρομή βάσει χρήσης.

Και η Πειραιώς δίνει χωρίς συνδρομή την πιστωτική μέσω e-banking.

Πλέον στην Πειραιώς, όταν πραγματοποιείται πληρωμή πιστωτικής κάρτας, το διαθέσιμο υπόλοιπο προς χρήση αυξάνεται αμέσως και όχι την επόμενη εργάσιμη ημέρα, όπως γινόταν μέχρι τώρα. Η κίνηση της πληρωμής της κάρτας πηγαίνει στις "εγκρίσεις" μέχρι να γίνει και η εκκαθάριση. Άργησαν αλλά το έκαναν επιτέλους.

"Πλήρες" έλεγχος: όταν κι ο Μπαμπινιώτης κοκκινίζει! 😅

Τακό.

On 22/7/2026 at 10:55 ΜΜ, paanos said:

Τι προσφορά εννοείς;; Εγώ την gold την έβγαλα στα 4000 χωρίς να ανεβάσω δικαιολογητικά, χωρίς να έχω κάτι. 

2 ώρες πριν, katsiletra said:

Τι προσφορά εννοείς;; Εγώ την gold την έβγαλα στα 4000 χωρίς να ανεβάσω δικαιολογητικά, χωρίς να έχω κάτι. 

Σίγουρα πρέπει να έχουν τουλάχιστον το εκκαθαριστικό σου, είτε από το KYC είτε το έχεις δώσει εσύ...

2 minutes ago, minast said:

Σίγουρα πρέπει να έχουν τουλάχιστον το εκκαθαριστικό σου, είτε από το KYC είτε το έχεις δώσει εσύ...

Από το KYC το έχουν. 

3 ώρες πριν, katsiletra said:

Σε κάποιους εμφανίζει ότι έχουν δικαίωμα να εκδώσουν πιστωτική χωρίς περαιτέρω δικαιολογητικά, στους άλλους ζητάει εκκαθαριστικό και αν θέλουν και πάνω από 4000 όριο τότε ζητάει και μισθοδοσία. 

On 22/7/2026 at 10:55 ΜΜ, paanos said:

περα απο τις προσφορες για τις αυλες πιστωτικες της eurobank με επιστροφη , ποια αλλη αξιζει-εχει καλα οφφερς που να αξιζει να τη χρησιμοποιεις για καποιο εμμεσο οφελος?

χρησιμοποιω λογω μισθοδοσιας στην πειραιως, της πειραιως τη πιστωτικη και τελος του μηνα κανω ολικη εξοφληση, ετσι ξερω κατα προσεγγιση τι εχω καταναλωσει , και παιρνεις και κατι yellows , τα οποια ειναι σχεδον ασημαντα.

4 ώρες πριν, kostakiss said:

περα απο τις προσφορες για τις αυλες πιστωτικες της eurobank με επιστροφη , ποια αλλη αξιζει-εχει καλα οφφερς που να αξιζει να τη χρησιμοποιεις για καποιο εμμεσο οφελος?

Ανάλογα με το οικοσύστημα (εταιρίες που συνεργάζεσαι) πάει. Αν θέλετε, κάντε κανα λαικ να κάτσω να τα συνοψίσω λίγο γιατί λόγω επαγγέλματος τα έχω κάπως στο μυαλό μου οργανωμένα 😛

Η Yes της Eurobank είναι πολύ καλή περίπτωση. Δες τε την

Μπορεί καποιος να μου πει τους αριθμους της επομενης κληρωσης του τζόκερ;