geoponer Δημ. December 23, 2022 Κοινοποίηση Δημ. December 23, 2022 (edited) 14 minutes ago, alfeios said: Εχεις κανει πληρωμή δημοσιου με payzy κι εχεις παρει 1% ? τι πληρωμή ? Δενείπα ότι έχω κάνει πληρωμή δημοσίου ε την payzy. Θα δοκιμάσω τον ΕΝΦΙΑ τέλος του μήνα, είναι η μόνη πληρωμή δημοσίου που μπορεί να γίνει με καταχώρηση στοιχείων κάρτας (μέσω του Taxisnet) από ότι έχω δει. Αν έχετε άλλες προτάσεις, πολύ ευχαρίστως να το δοκιμάσω. Edited December 23, 2022 by geoponer Παράθεση Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thodoris85 Δημ. December 23, 2022 Κοινοποίηση Δημ. December 23, 2022 55 minutes ago, geoponer said: Sorry για το offtopic, αλλά όσο το έχω ψάξει (smartwatches, smartphones κλπ. που με ενδιαφέρουν), οι τιμές του Γερμανού είναι υψηλότερες ακόμη και με την 25% έκπτωση. Δεν βάζω παραδείγματα για να μη συνεχίσουμε το off-topic, απλά δείτε προσεκτικά τις τιμές πριν αγοράσετε. Η payzy δίνει 1% όπου πληρώσεις με την καταχώρηση στοιχείων κάρτας, για αυτό ρωτάω. Έτσι όμως φοβάμαι ότι θα χάσω το 1% επιστροφή της payzy σε πληρωμές, αν κατάλαβα καλά τι εννοείς. Καλά κατάλαβες..νόμιζα ότι αναφέρεσαι στο 25% επιστροφής από το Γερμανο... 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leo06 Δημ. December 23, 2022 Κοινοποίηση Δημ. December 23, 2022 34 minutes ago, geoponer said: Δενείπα ότι έχω κάνει πληρωμή δημοσίου ε την payzy. Θα δοκιμάσω τον ΕΝΦΙΑ τέλος του μήνα, είναι η μόνη πληρωμή δημοσίου που μπορεί να γίνει με καταχώρηση στοιχείων κάρτας (μέσω του Taxisnet) από ότι έχω δει. Αν έχετε άλλες προτάσεις, πολύ ευχαρίστως να το δοκιμάσω. Δεν μπορείς να πληρώσεις με payzy. Μη αποδεκτή κάρτα και απόρριψη συναλλαγής 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
katsiletra Δημ. December 23, 2022 Κοινοποίηση Δημ. December 23, 2022 Για πληρωμές δημοσίου παίρνει κάρτες μόνο του συστήματος ΔΙΑΣ, δηλαδή ελληνικές. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ilka71 Δημ. December 23, 2022 Κοινοποίηση Δημ. December 23, 2022 Για πληρωμές δημοσίου παίρνει κάρτες μόνο του συστήματος ΔΙΑΣ, δηλαδή ελληνικές.ούτε την viva wallet; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
katsiletra Δημ. December 23, 2022 Κοινοποίηση Δημ. December 23, 2022 19 minutes ago, ilka71 said: 1 hour ago, katsiletra said: Για πληρωμές δημοσίου παίρνει κάρτες μόνο του συστήματος ΔΙΑΣ, δηλαδή ελληνικές. ούτε την viva wallet; Δεν ξέρω. Δοκίμασε να δεις. Έχω δοκιμάσει Curve, Revolut κτλ δεν παίρνει καμία. 2 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geoponer Δημ. December 23, 2022 Κοινοποίηση Δημ. December 23, 2022 (edited) 1 hour ago, katsiletra said: Για πληρωμές δημοσίου παίρνει κάρτες μόνο του συστήματος ΔΙΑΣ, δηλαδή ελληνικές. Δεν καταλαβαίνω τη λογική, γιατί να μην μπορώ να πληρώσω με ξένη κάρτα... Έστω ότι εγώ πληρώνομαι σε τράπεζα του εξωτερικού ή έχω κάποια εισοδήματα από εκεί. Αν πληρώσω με κάποια ξένη κάρτα στην ουσία εισάγω χρήματα στο Ελληνικό τραπεζικό σύστημα, άρα φέρνω ξένο χρήμα στην Ελλάδα. Αν πάλι χρησιμοποιήσω ελληνική κάρτα, απλά ανακυκλώνω τα χρήματα εντός του συστήματος. Edited December 23, 2022 by geoponer Παράθεση Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
katsiletra Δημ. December 23, 2022 Κοινοποίηση Δημ. December 23, 2022 2 ώρες πριν, geoponer said: Δεν καταλαβαίνω τη λογική, γιατί να μην μπορώ να πληρώσω με ξένη κάρτα... Έστω ότι εγώ πληρώνομαι σε τράπεζα του εξωτερικού ή έχω κάποια εισοδήματα από εκεί. Αν πληρώσω με κάποια ξένη κάρτα στην ουσία εισάγω χρήματα στο Ελληνικό τραπεζικό σύστημα, άρα φέρνω ξένο χρήμα στην Ελλάδα. Αν πάλι χρησιμοποιήσω ελληνική κάρτα, απλά ανακυκλώνω τα χρήματα εντός του συστήματος. Δεν υπάρχει λογική στο ελληνικό δημόσιο. Όταν πας να πληρώσεις με ξένη κάρτα οφειλές, βγάζει μήνυμα ότι δέχεται κάρτες μόνο του συστήματος ΔΙΑΣ. 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geoponer Δημ. December 24, 2022 Κοινοποίηση Δημ. December 24, 2022 Διάβασα τους ενημερωμένους (12/12) όρους του Winbank pay, μέσα από την εφαρμογή. Ενδιαφέρον το άρθρο 18 (δεν θυμάμαι αν υπήρχε και στην προηγούμενη έκδοση): 18. H Τράπεζα διατηρεί το δικαίωμα να επιβάλει χρέωση για τη χρήση της Υπηρεσίας, σύμφωνα με το Τιμολόγιο Προμηθειών της. Ικανούς τους έχω να αρχίσουν να χρεώνουν τις ανέπαφες συναλλαγές! 🤬 1 Παράθεση Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zurabi_97 Δημ. December 25, 2022 Κοινοποίηση Δημ. December 25, 2022 Διάβασα τους ενημερωμένους (12/12) όρους του Winbank pay, μέσα από την εφαρμογή. Ενδιαφέρον το άρθρο 18 (δεν θυμάμαι αν υπήρχε και στην προηγούμενη έκδοση): 18. H Τράπεζα διατηρεί το δικαίωμα να επιβάλει χρέωση για τη χρήση της Υπηρεσίας, σύμφωνα με το Τιμολόγιο Προμηθειών της. Ικανούς τους έχω να αρχίσουν να χρεώνουν τις ανέπαφες συναλλαγές! Μαλλον προσπαθουν να σπρωξουν κοσμο στο GPAY/ Apple Pay Παράθεση [img]http://mowned.com/sig/zurabi.smart.jpg[/img] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geoponer Δημ. December 25, 2022 Κοινοποίηση Δημ. December 25, 2022 2 ώρες πριν, zurabi_97 said: Μαλλον προσπαθουν να σπρωξουν κοσμο στο GPAY/ Apple Pay Παράξενο μου ακούγεται γιατί αυτό αυξάνει το κόστος τους - και οι ελληνικές τράπεζες δεν χαρίζουν ούτε λεπτό. Πάντως από τη στιγμή που κατάφεραν να σπρώξουν τον κόσμο σε πληρωμές με κάρτες, να αυξήσουν το κόστος της χρήσης της κάρτας για τους χρήστες (ετήσιες συνδρομές και κόστος επανέκδοσης) και να αυξήσουν τις επιβαρύνσεις ακόμη και για πλήρως ψηφιακές συναλλαγές που μειώνουν τα λειτουργικά τους κόστη (βλ. πληρωμές σε δήμους και τρίτους μέσω web), δεν θα μου έκανε εντύπωση να χρεώσουν ακόμα και τις ανέπαφες συναλλαγές. 1 Παράθεση Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zurabi_97 Δημ. December 25, 2022 Κοινοποίηση Δημ. December 25, 2022 Παράξενο μου ακούγεται γιατί αυτό αυξάνει το κόστος τους - και οι ελληνικές τράπεζες δεν χαρίζουν ούτε λεπτό. Πάντως από τη στιγμή που κατάφεραν να σπρώξουν τον κόσμο σε πληρωμές με κάρτες, να αυξήσουν το κόστος της χρήσης της κάρτας για τους χρήστες (ετήσιες συνδρομές και κόστος επανέκδοσης) και να αυξήσουν τις επιβαρύνσεις ακόμη και για πλήρως ψηφιακές συναλλαγές που μειώνουν τα λειτουργικά τους κόστη (βλ. πληρωμές σε δήμους και τρίτους μέσω web), δεν θα μου έκανε εντύπωση να χρεώσουν ακόμα και τις ανέπαφες συναλλαγές.Οι υπηρεσιες οπως Winbank Pay (και αντιστοιχες αλλων τραπεζων), εχουν αρκετα μεγαλο κοστος για συντηρηση. Ισως γι αυτο. 1 Παράθεση [img]http://mowned.com/sig/zurabi.smart.jpg[/img] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
josuts Δημ. December 25, 2022 Κοινοποίηση Δημ. December 25, 2022 Καλα Χριστουγεννα παιδια.Να ρωτησω κ εγω κατι.Τους πρωτους μηνες του 2023 θα μου ληξη η χρεωστκη κ η προπληρωμενη στην Εθνικη που εχω.Θα μου τραβηξουν 12 ευρω στο συνολο για να τις επανεκδωσουν? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dreamer12 Δημ. December 25, 2022 Κοινοποίηση Δημ. December 25, 2022 ναι θα τραβηξουν..εκτος αν γνωριζει καποιος κανα κολπο να τα γλυτωσεις. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
extacy Δημ. December 26, 2022 Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2022 Ερώτηση για όποιον γνωρίζει. Πώς μπορεί να γίνει μεταφορά ενός μεγάλου ποσού από τον λογαριασμό του παππού στο εγγόνι χωρίς να χρειαστεί να πληρωθεί φόρος? Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο λογαριασμός του ενδιάμεσου (πατέρα) γιατί είναι δεσμευμένος. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mythos_bt Δημ. December 26, 2022 Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2022 (edited) 50 minutes ago, extacy said: Ερώτηση για όποιον γνωρίζει. Πώς μπορεί να γίνει μεταφορά ενός μεγάλου ποσού από τον λογαριασμό του παππού στο εγγόνι χωρίς να χρειαστεί να πληρωθεί φόρος? Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο λογαριασμός του ενδιάμεσου (πατέρα) γιατί είναι δεσμευμένος. Η μεταφορά πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά από λογαριασμό που έχει μοναδικό δικαιούχο τον παππού σε λογαριασμό που έχει μοναδικό δικαιούχο τον εγγονό. Πρέπει να δηλωθεί στην εφορία και είναι αφορολόγητη μέχρι 800.000€ (συνολικό ποσό όλων των δωρεών από τον παππού). Edited December 26, 2022 by mythos_bt 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
extacy Δημ. December 26, 2022 Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2022 Ευχαριστώ για την απάντηση. Μόλις το διάβασα και εγώ. Νόμιζα ότι γονική παροχή χωρίς φόρο ίσχυε μόνο από πατέρα σε γιο και δεν ίσχυε για παππού προς εγγόνι. Ευχαριστώ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ilka71 Δημ. December 26, 2022 Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2022 Ερώτηση για όποιον γνωρίζει. Πώς μπορεί να γίνει μεταφορά ενός μεγάλου ποσού από τον λογαριασμό του παππού στο εγγόνι χωρίς να χρειαστεί να πληρωθεί φόρος? Δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο λογαριασμός του ενδιάμεσου (πατέρα) γιατί είναι δεσμευμένος.με ηλεκτρονική κίνηση μέσω τραπεζών απλά ο παππούς θα ελεγχθεί το πόθεν έσχες του για το μεγάλο αυτό πόσο. 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
extacy Δημ. December 26, 2022 Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2022 Το ποσό είναι από ασφαλιστική αποζημίωση του εγγονού που η ασφαλιστική κατέθεσε σε λογαριασμό του παππού. Υπάρχει δηλαδή η απόφαση και η απόδειξη πληρωμής της αποζημίωσης του εγγονού σε λογαριασμό του παππου Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ilka71 Δημ. December 26, 2022 Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2022 Το ποσό είναι από ασφαλιστική αποζημίωση του εγγονού που η ασφαλιστική κατέθεσε σε λογαριασμό του παππού. Υπάρχει δηλαδή η απόφαση και η απόδειξη πληρωμής της αποζημίωσης του εγγονού σε λογαριασμό του παππουοκ τότε είστε καλυμμένοι. απλή μεταφορά των χρημάτων στον εγγονό από τον παππού μέσω τραπέζης. 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pank Δημ. December 26, 2022 Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2022 Ε1 σε ποιο κωδικό δηλώνεται? Ενημερωτικά! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
GraveDigger Δημ. December 26, 2022 Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2022 On 25/12/2022 at 1:57 ΜΜ, josuts said: Καλα Χριστουγεννα παιδια.Να ρωτησω κ εγω κατι.Τους πρωτους μηνες του 2023 θα μου ληξη η χρεωστκη κ η προπληρωμενη στην Εθνικη που εχω.Θα μου τραβηξουν 12 ευρω στο συνολο για να τις επανεκδωσουν? Δεν ξέρω αν και πώς επανεκδίδεται η προπληρωμένη, αλλά το κόστος της είναι €5 σύμφωνα με το ισχύον τιμολόγιο καρτών On 25/12/2022 at 9:22 ΜΜ, dreamer12 said: ναι θα τραβηξουν..εκτος αν γνωριζει καποιος κανα κολπο να τα γλυτωσεις. Για την χρεωστική υπάρχει κόλπο να μην πληρώσεις τα €6 στην Εθνική αν στο τέλος κάθε ημέρας δεν υπάρχει διαθέσιμο υπόλοιπο στον λογαριασμό. Βέβαια αν ποτέ ξεχάσεις να μηδενίσεις τον λογαριασμό και αφήσεις επαρκές υπόλοιπο, τότε θα σε χρεώσει! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
josuts Δημ. December 27, 2022 Κοινοποίηση Δημ. December 27, 2022 7 ώρες πριν, GraveDigger said: Δεν ξέρω αν και πώς επανεκδίδεται η προπληρωμένη, αλλά το κόστος της είναι €5 σύμφωνα με το ισχύον τιμολόγιο καρτών Για την χρεωστική υπάρχει κόλπο να μην πληρώσεις τα €6 στην Εθνική αν στο τέλος κάθε ημέρας δεν υπάρχει διαθέσιμο υπόλοιπο στον λογαριασμό. Βέβαια αν ποτέ ξεχάσεις να μηδενίσεις τον λογαριασμό και αφήσεις επαρκές υπόλοιπο, τότε θα σε χρεώσει! Καλημερα.Καλυτερα να μην το ρισκαρω καθως η χρεωστικη συδεει 2 λογαριασμους.Τον δικο μου κ της μητερας μου που παιρνει την συνταξη της.Αλλα την διαχειριζομαι εγω καθως λογο ηλικιας της κ προβληματων υγειας της δεν ξερει να την χρησιμοποιει.Παντα με το βιβλιαριο της πηγαινε.Κ η προπληρωμενη ειναι του Κεα που παιρνω εγω.Οποτε τα 11 ευρω δεν θα τα γλυτωσω καθως φαινεται Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
BASSstarlet Δημ. December 27, 2022 Κοινοποίηση Δημ. December 27, 2022 Θέλω να καταθέσω χρήματα σε έναν λογαριασμό (έχω και αρ.λογαριασμού και IBAN, αν λέει κάτι αυτό) σε ATM της Eurobank. Το θέμα είναι, πως το ποσό δεν είναι «στρογγυλό», δηλαδή έχει και κέρματα. Τι γίνεται ασε αυτή την περίπτωση;Πρέπει τελικά να στηθώ στην ουρά; Καλή Πρωτοχρονιά να έχουμε. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TheBerliner Δημ. December 27, 2022 Κοινοποίηση Δημ. December 27, 2022 Στο The Mall εχει και κατάθεση κερμάτων στα αυτόματα μηχανήματα στο επίπεδο 0 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts