Jump to content

dreamer12

Members
  • Δημοσιεύσεις

    392
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by dreamer12

  1. μπορει καποιος που γνωριζει καλα το θεμα να μου πει ,τον κανονισμο,νομο οτιδηποτε υπαρχει,αν υπαρχει και ασφαλως και την διαδικασια οταν μια οικοδομη θελει να φυγει ενας ενοικιαστης που προκαλει ζημιες και εκφοβιζει ενοικους ,πως το κανει? εννοω την διαιδκασια μαζευουμε υπογραφες και μετα τι γινεται?υπαρχει νομικο πλαισιο για κατι τετοιο?ποια ειναι η διαδικασια?
  2. αμπα δεν χανω τον χρονο μου και εγω.δεν κυνηγαω.ψωνιζω αυτο που μου αρεσει γιαυτο και η καρτα αβ μπορει να γεμισει με την 6ευρη και σε 5 μηνες.αν τυχει οτι αγοραζω να ειναι σε προσφορα καλως,αλλιως οχι.απλα τωρα που ηθελα να παρω τα ψαρακαι μου που αγοραζω απο εκει δεν μπορω γιατι τα ''ακριβυναν' εσκεμενα για τους κυνηγους. παρεπιπτοντως σημερα αλλο ενα ευρω πανω.11.95 για λιθρινακια ουτε μιας παλαμης.στην λαικη ουτε 6 δεν εχουν.απλα σημειωνω την κοροιδια για οποιον το επισκεπτεται.
  3. τι να παω τωρα για τον κοσμο? προβατα,αβουλα οντα ,ρομποτ καταναλωτες χωρις σκεψη. εβγαλε ο ΑΒ μια προσφορα στα ψαρια,οπου με 15 ευρω ,παιρνεις μια δωροεπιταγη των 6 σε επομενη αγορα.οκ,καλο αυτο, παω λοιπον τις πρωτες μερες και βλεπω τα αγαπημενα μου ψαρια,παραγαδισια στα 8.95,σε σχεη με την λαικη που δεν τα καθαριζουν και παντα αυτα τα ψαρια ειναι ελαχιστα ακριβοτερα .ωραια λεω παω αυριο που ειναι μερα του ψαριου σπιτι να παρω ψαρια.αμ δε.. οι μαγκες ειδαν μετα απο εφαρμογη της προσφορας οτι επιασε και αρχισαν το ανεβασμα. μετα λοιπον τις πρωτες 4 μερες πανε ενα ευρω πανω.λεω δεν μπορει θα εκαναν λαθος.παω μετα απο 6 μερες απο την πρωτη μερα εφαρμογης της προσφορας 2 ευρω πανω.10.95 παρακαλω . 14 ευρω η τσιπουρα απο 10 που ειχε πριν την προσφορα. τρεξτε κοροιδα να πληρωσετε την 6ευρη !
  4. αυτο το παλιο κλιματιστικο που γραφω ,18αρι ειναι,ξερουμε ποσες περιπου kw/ωρα καιει για θερμανση?
  5. ok,δεν βιαζομαι,εχει θερμανση το σπιτι τωρα,θα βαλω το καλοκαιρι η' την μαυρη παρασκευη που ειναι πιο φθηνα..καπου εκει θα αδειασει ξανα το σπιτι.ευχαριστω για τις πληροφοριες!
  6. lol εχεις δικιο,δεν προσεξα καλα απο βιασυνη και νομιζα ολης της οικοδομης,που δεν ξερω και ποσο ειναι στην τυχη εβαλα.λεω και εγω το υψος της οικοδομης τι το θελει? εβαλα υψος 2,5 μετρα δνε ξερω ποσο ακριβως ειναι ,αν παιζει ρολο.πανω απο 3 δνε θα ειναι παντως,παιζω μπασκετ και ξερω το στεφανι ποσο ειναι.😅
  7. εχεις δικιο το ξεχασα τι εγραψα. α εχει τοση διαφορα δλδ. σε καταναλωση,διπλασια. ναι εμενα δεν με νοιαζει ,δεν ξερω αν νοιαζει αυτους και ρωτανε αν ειναι ινβερτερ, γιατι προφανως το θελουν για ζεστη και θα τους νοιαζει λογικα και αυτους ποσο καιει.τωρα αν θα ειναι λογος επιλογης του σπιτιου αυτο δεν το ξερω. οσον αφορα την αντοχη τους ,αν δουλευουν ολο τον χρονο ψυξη/θερμανση ,με συντηρηση καθε χρονο σωστη,ποσα χρονια αντεχουν ?
  8. ναι παντα με δωρεαν εγκατασταση ψαχνω,τα βλεπω στις διαφημισεις καθε χρονο.στης μητερας μου εχουμε fujitsu,μας ειπαν οτι ειναι το πιο οικονομικο.καλο ειναι και αθορυβο σχετικα. δεν θυμαμαι αν ειναι 12αρι.18αρι δεν ειναι παντως. ειναι ιδια τετραγωνικα σπιτι απλα σε πολυ κρυο ,εξω κοντα στους 8 βαθμους δεν ζεσταινει οπως τωρα.αργει λιγο.δεν εχω και πολυ εμπειρια απο κλιματιστικο ζεστης για να ξερω.μονο απο ψυξη ειχα εμπειρια. τι εννοεις απλο 18αρι?
  9. τις απωλειες πως τις υπολογιζεις? και ποτε θεωρεις ειναι πιο φθηνα να αγορασω?
  10. εχω ενα σπιτι προς ενοικιαση.το ανακαινιζω .θελω να βαλω ενα κλιματιστικο για ειδος θερμανσης.ειναι σε 1ο οροφο,ανατολικο μεγαλη μπαλκονοπορτα με διπλα τζαμια,ειναι 35 τετραγωνικα.τι να κοιταξω 9,12αρι για αυτα τα μετρα? ξερω οτι για θερμανση θελει πιο μεγαλο οπως διαβασα αποτι για /και / ψυξη. αν θελετε προτεινετε μου και μαρκες,εχει εκπτωσεις τωρα οποτε ειναι ιδανικη εποχη. οσον αφορα την αντοχη τους,τα νεα κλματιστικα, να θερμαινουν τον χειμωνα και να ψυχουν το καλοκαιρι,με τετοια συνεχη λειτουργια ποσα χρονια να αντεχουν ? επισης σε αυτα τα μετρα και χωρο ,η θερμανση με ενα παλιο μιτουμπισι ,οχι ινβερτερ ποση διαφορα να εχει στην καταναλωση? ευχαριστω!
  11. οταν ρωτησα στο καταστημα ,ειπαν εμεις εδω στην δεη ,οσοι εχουν σταθερο θα συνεχισουν εκει μεχρι να ληξει το συμβολαιο τους, την νεα χρονια.δεν πειραζουμε τα συμβολαια,το ιδιο καναμε και πριν το ιδιο και τωρα. εγω παντως κραταω μικρο καλαθι γιατι κανεις δνε ξερει τι θα ξημερωσει με τον ανταγωνισμο και εφοσον εχουν το δικαιωμα να αλλαζουν τιμες.
  12. η πειραιως εχει ανακοινωσει οτι σταματα την συνεργασια της με την mastercard. αν εχεις τετοια μηπως σχετιζεται με αυτην την ειδηση? γιατι σε ολους τους κατοχους θα αρχισουν να στελνουν βιζα σε αντικατασταση των mastercard. και ομως στην eurobank τουλαχιστον μπορεις:
  13. εχω μια παλια πορτα ασφαλειας 20 χρονων με κλειδαρια με κλειδι χρηματοκιβωτιου.η κειδαρια ειναι dierre και ηταν μαζι με την πορτα οταν μπηκε.αντεξε ολα αυτα τα χρονια.αλλα πελον χαλασε,κολλαει στο ξεκλειδωμα. αυτην την εποχη ποια ταιριαζει και θεωρειται καλη κλειδαρια και σαν μαρκα και σαν τυπος? μπατζετ περιπου μεχρι 250 ευρω.
  14. .αφου το επισημανε δεν χρειαζεται να το τονισεις και εσυ,ειδικα για κατι τοσο ασημαντο.αλλα αμα εχεις θεματα... σοβαρη συζητηση εκανες..δεν ειναι και πολυ αξιοπιστη η συνομιλια μαζι τους.αν θελετε πραγματικα αξιπιστες πληροφοριες μονο σε καταστημα . εμενα μου ειπαν στο καταστημα οτι αυτη θα ειναι η τιμη τωρα για οποιον θελει να κλεισει αλλα το τι θα γινει απο 1η πρεπει να περιμενουμε να δουμε τις τιμες που θα ανακοινωθουν. ναι το ξέρω αλλά προλαβαίνεις να φύγεις μέσα στον μήνα και ΠΡΙΝ τον επόμενο, σε άλλη εταιρεία; περιμενε να βγουν οι τιμες την 1η και βλεπεις και κανεις. ο επιθεωρητης αυτος λεει οτι συμφωνα με τις τιμες ενεργειας τωρα,θα ειναι χαμηλες οι τιμες τον γεναρη εκτος απροοπτου γεγονοτος.οποτε θα δεις και θα συγκρινεις.ξαναμπαινουμε στην λογικη που ψαχνομασταν μηνα με μηνα,τοτε με τις τεραστιες ρητρες.τοτε ευτυχως ειχα κλεισει φθηνα ενα χρονο πριν.
  15. αν εξαιρεσω τι εγραψα για μενα , τα ιδια γραψαμε μονο που εγω τα ειπα περιληπτικα και αφησα τα πιο πολλα να τα δειτε απο τον ιδιο εξου και το λινκ. αφου λοιπον μπαινεις σαυτην την λογικη ,τοτε να προσθεσω οτι : στο κιτρινο το επιλεγεις αλλα χωρις να ξερεις τι θα πληρωσεις,ρισκαρεις 100% ,το μαθαινεις στο τελος γιατι η τιμη μπορει να αλλαξει μεσα στον μηνα,ρισκαρεις με αλλα λογια γενικα και για τιμη και για ρητρα σε περιπτωση ενεγοποιησης.. ενω στο πρασινο πρεπει να δωσεις προσοχη στα 4 σημεια ωστε να προσεξεις για να καταλαβεις τι θα συμβει με την ρητρα αναπροσαρμογης ,αν ενεργοποιηθει ,ρισκαρεις μονο γιαυτο, τα αλλα 2 τιμη εκκινησης και εκπτωση συνεπειας ανακοινωνονται απο την αρχη,ωστε να ξερεις τι θα πληρωσεις απο την αρχη του μηνα στο τελος του. φυσικα πρεπει να αναφερουμε παλι το πιο σημαντικο,οτι ο αλγοριθμος που υπολογιζει την ρητρα διαφερει απο παροχο σε παροχο και αυτο ειναι το πιο δυσκολο γιατι οι περισοτεροι δεν μπορουν να υπολογισουν η' δεν εχουν την διαθεση να το προσπαθησουν .οποτε εκει ,αν ο πινακας βοηθησει ,οταν τον δουμε ,καλως,αν οχι τοτε μονο εμπειρικα,παθαινοντας και μαθαινοντας.
  16. σημερα το πρωι σε σχετικη εκπομπη της ερτ ενας ενεργειακος επιθεωρητης εξηγησε τα τιμολογια με τα χρωματα.εδω: https://www.ertflix.gr/vod/vod.326567-duo-stis-35 αποτι καταλαβα εγω με κοτ και 260 κιλοβατωρες τον μηνα με συμφερει σταθερο.στην δεη που ειμαι τωρα κλεινει με 0,179 την κιλοβατωρα μειον την εκπτωση κοτ καπου δλδ. 0,135 την κιλόβατωρα, αν υπολογιζω σωστα. η΄πρασινο που μπορει να παρω και χαμηλοτερη τιμη αλλα πρεπει καθε μηνα να παρακολουθω τα 4 σημεια που αναγγελουν οι παροχοι οπως λεει αυτος. τιμη εκκινησης εκπτωση συνεπειας και να υπαρχει : κατωτερο σημειο εκκινησης μεχρι 1 μαζι με ανωτερο σημειο εκκινησης μεγαλυτερο του 100 καθε μηνα αυτα θα ανακοινωνονται 1η του μηνος σε πινακα της ρυθμιστικης αρχης ενεργειας με τιμες των 4ρων σημειων απο ολους τους παροχους. ομως υπαρχει και η παγιδα για κιτρινο και πρασινο του αυθαιρετου τυπου υπολογισμου της ρητρας αναπροσαρμογης απο καθε παροχο παρατης εννιαιας ανακοινωσιμης τιμης στο χρηματιστηριο. για μενα στα κιτρινα και πρασινα τιμολογια εκει θα παιχτει παλι το παιχνιδι . εκει θα πονταρουν πολλες εταιρειες για να παραπλανησουν κοσμο ξανα και να χρεωνουν με τον αυθαιρετο τυπο υπολογισμου οτι θελουν. ελπιζω να τα ανακεφαλαιωσα σωστα.
  17. εψαξα και βρηκα μερικα.εχεις εσυ να προτεινεις κατι συγκεκριμενο και απο καπου ,που να εχεις καλες εμπειριες δικες σου η΄απο γνωστο? https://iqhome.gr/asyrmatos-synagermos-me-wifi-kai-gsm
  18. χαιρετω, υπαρχει τετοιο γκατζετ,ομως: θα γθελα να κανει κληση σε περιπτωση διακοπης ρευματος,οχι sms. ιδανικα θα ηθελα να εχει και σειρηνα η' δυνατο ηχο για ειδοποιηση μεσα στο σπιτι. ΟΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΟΧΙ αφου εχουν περασει λεπτα . ειναι θεμα ασφαλειας παρκινγκ που απειλειται.υπαρχει ηδη καμερα και μπαταρια για μερικα λεπτα ομως υπαρχει ενδεχομενο να παει να κοψει το ρευμα.ηταν ενοικος και γνωριζει,ειναι εξωτερικα τα ρολογια. συναγερμος δεν γινεται να μπει ,στο παρκγινκ ειναι και αλλοι που δεν θελουν
  19. εχει 3 εκδοσεις..ποιο απο τα 3? δεν ειναι ολα ιδια.. σε οσους θελουν να μυριζουν σαν αντρες δοκιμαστε το νεο boss elixir!
  20. οταν παω σε καταστημα κοσμοτε να κανω ανανεωση 8 ευρω οπως ζηταω ,η πρωτη απαντηση ειναι οτι δεν κανουν τετοια ανανεωση εκει,αλλα μετα οταν τους λεω οτι γινεται στον γερμανο,αλλαζουν την απαντηση και καλα οτι δεν καταλαβαν και οτι νομιζαν οτι ηθελα 800' ομιλιας..μα εγω δεν ζητησα λεπτα ,ποσο ανεφερα..παγαποντηδες!
  21. βασικα ουτε εγω.σημερα ομως ειδα στο μεγκα πιο αναλυτικα σε καρτελλες και καταλαβα,ειδα και μια συζητηση με τον δουκα τον υποψηφιο δημαρχο που λενε ειναι ειδικος. θα υπαρχουν 3 χρωματα τιμολογια, που θα επιλεγεις: μπλε για σταθερη τιμη χρεωσης πρασινο για κυμαινομενη τιμη χρεωσης πορτοκαλι για οσους θα εχουν εξυπνους μετρητες με μεταβαλλομενη χρεωση (εξοχικα,μικρες καταναλωσεις κ.λ.π.) τερμα οι επιδοτησεις επανερχεται η ρητρα αναπροσαρμογης ο δουκας ειπε οτι σε εναν λογαριασμο .π.χ με 70 ευρω ,θα ανεβει στα 77,αυτη θα ειναι η αυξηση,μενει να το δουμε.
  22. https://www.kathimerini.gr/society/562654972/ilektriko-reyma-treis-katigories-timologion-apo-to-2024/
  23. ευχαριστω ,τελικα εστειλα screenshots της εγκρισης με τα στοιχεια μου.
×
×
  • Create New...