theo1973 Δημ. January 7, 2017 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2017 (edited) Εδω ειναι λογικο να μετρανε. Μια αλλη απορια εχω εγω. Κανω αγορα π.χ. 450€ , αγοραζω μια ηλεκτρονική συσκευη. Πληρωνω με καρτα αρα η απόδειξη θα μετρησει για μενα. Αν δωσω την απόδειξη στον πατέρα μου που ειναι 80 χρονων και δεν υποχρεούται να πληρωνει με καρτα, θα μετρησει σε αυτον η ιδια απόδειξη; Η απόδειξη των 450€ μάλλον θα είναι κομμένη ονομαστικά (στο όνομά σου), άρα δεν μπορείς να κάνεις αυτό που θέλεις. Αν πάλι με κάποιον τρόπο καταφέρεις να είναι "πελάτης λιανικής" και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα γράφει ότι η πληρωμή έγινε με κάρτα (και ακόμα χειρότερα κάποια ψηφία αυτής), τότε φυσικά και μπορείς. Είναι άνευ σημασίας πάντως αυτό. Ο πατέρας σου πρακτικά μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Και καθόλου αποδείξεις να μην έχει, θα δηλώσει ότι έχει το απαιτούμενο ποσό όπως έκαναν οι περισσότεροι τα τελευταία χρόνια. Αν μια στο εκατομμύριο τύχει να του ζητήσουν να τις προσκομίσει, θα βρει εύκολα πολλαπλάσιο ποσό αποδείξεων από το ποσό που θα χρειάζεται (τα απαιτούμενα ποσά είναι συνήθως πολύ μικρό κι ας λένε το αντίθετο τα ΜΜΕ). Πρακτικά όμως είναι απολύτως αδύνατο να ελεγχθεί κανείς στο θέμα των αποδείξεων για αυτό και προχώρησαν με τη νέα "έμπνευση" των καρτών. Και οι "συνέπειες" (22% στο ποσό των αποδείξεων που λείπει από όσο κατάλαβα) πάλι ασήμαντες είναι... Edited January 8, 2017 by impreza_sti Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
JOHNMEGARYTHMOS Δημ. January 7, 2017 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2017 με το αφορολόγητο και τις συναλλαγές με κάρτες έχει καταλάβει κανένας εάν αφορά λογαριασμο ατόμου με πρώτο όνομα το δικό του ή εάν θα πρέπει να πληρώνει με κάρτα χρεωστική που να γράφει το δικό του όνομα; ή δεν παίζει ρόλο εάν πληρώνει κάποιος με χρεωστική κάρτα που συνδικαιουχος ; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfeios Δημ. January 8, 2017 Κοινοποίηση Δημ. January 8, 2017 Η απόδειξη των 450€ μάλλον θα είναι κομμένη ονομαστικά (στο όνομά σου), άρα δεν μπορείς να κάνεις αυτό που θέλεις. Αν πάλι με κάποιον τρόπο καταφέρεις να είναι "πελάτης λιανικής" και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα γράφει ότι η πληρωμή έγινε με κάρτα (και ακόμα χειρότερα κάποια ψηφία αυτής), τότε φυσικά και μπορείς. Είναι άνευ σημασίας πάντως αυτό. Ο πατέρας σου πρακτικά μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Και καθόλου αποδείξεις να μην έχει, θα δηλώσει ότι έχει το απαιτούμενο ποσό όπως έκαναν οι περισσότεροι τα τελευταία χρόνια. Αν μια στο εκατομμύριο τύχει να του ζητήσουν να τις προσκομίσει, θα βρει εύκολα πολλαπλάσιο ποσό αποδείξεων από το ποσό που θα χρειάζεται (τα απαιτούμενα ποσά είναι συνήθως πολύ μικρό κι ας λένε το αντίθετο τα ΜΜΕ). Πρακτικά όμως είναι απολύτως αδύνατο να ελεγχθεί κανείς στο θέμα των αποδείξεων για αυτό και προχώρησαν με τη νέα "έμπνευση" των καρτών. Και οι "συνέπειες" (22% στο ποσό των αποδείξεων που λείπει από όσο κατάλαβα) πάλι ασήμαντες είναι... Συμφωνω σε ολα αυτα που λες. Αλλα οι αποδείξεις απο super markets βενζιναδικα, καταστήματα ρουχων κλπ δεν ειναι ονομαστικες ----- προσθήκη μηνύματος 39 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- με το αφορολόγητο και τις συναλλαγές με κάρτες έχει καταλάβει κανένας εάν αφορά λογαριασμο ατόμου με πρώτο όνομα το δικό του ή εάν θα πρέπει να πληρώνει με κάρτα χρεωστική που να γράφει το δικό του όνομα; ή δεν παίζει ρόλο εάν πληρώνει κάποιος με χρεωστική κάρτα που συνδικαιουχος ; Ειναι θεματα που πρεπει να τα διευκρινυσουν Παράθεση Μπορεί καποιος να μου πει τους αριθμους της επομενης κληρωσης του τζόκερ; Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mariel19 Δημ. January 8, 2017 Κοινοποίηση Δημ. January 8, 2017 Έχουν πει τι θα ισχύει για εκείνους που έχουν μηδενικά εισοδήματα; Πχ. Άνεργος ή κάτοικος εξωτερικού; Πως θα χτιστεί γι'αυτους τους ανθρώπους το αφορολογητο; Παράθεση Apple Addict&Collector: iPhone 2G, iPhone 4,iPhone 6s, iPod nano 3rd gen, iPod nano 5th gen, iPod shuffle 3rd gen iPhone 11, MacBook Air(2012) MacMini(2012) Xiaomi Redmi Note 2 16GB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zananiro Δημ. January 9, 2017 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2017 Έχουν πει τι θα ισχύει για εκείνους που έχουν μηδενικά εισοδήματα; Πχ. Άνεργος ή κάτοικος εξωτερικού; Πως θα χτιστεί γι'αυτους τους ανθρώπους το αφορολογητο; Τίποτα δεν έχει ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί επίσημα. Ότι ακούγεται είναι υποθέσεις. Κλασικά μπάχαλο θα είναι τα πράγματα Μέχρι τελευταία στιγμή. Sent from my Huawei Mate S using Tapatalk Παράθεση The day is my enemy, the night my friend Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geoponer Δημ. January 9, 2017 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2017 Συμφωνω σε ολα αυτα που λες. Αλλα οι αποδείξεις απο super markets βενζιναδικα, καταστήματα ρουχων κλπ δεν ειναι ονομαστικες[/color] Ειναι θεματα που πρεπει να τα διευκρινυσουν Είχα την εντύπωση ότι εφόσον η πληρωμή γίνεται μέσω κάρτας δεν θα χρειάζεται να μαζεύουμε τις αποδείξεις, καθώς η κάθε κάρτα είναι συνδεδεμένη με συγκεκριμένο κάτοχο / ΑΦΜ και θα πιστώνεται αυτόματα το ποσό στο "λογαριασμό" του στο TAXISNET - δεν ισχύει αυτό? Αν ισχύει, τότε δεν θα μπορεί κάποιος να "μεταβιβάσει" σε άλλο πρόσωπο αποδείξεις που έχουν πληρωθεί με κάρτα, καθώς θα είναι εύκολη η ταυτοποίηση του κατόχου. Παράθεση Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dream_master Δημ. January 9, 2017 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2017 παιδια έβαλα μια χρεωστικη στο paypal την πεμπτη μου ηρθε ο 4 ψηφιος κωδικος την εκανα confirm ολα καλα μεχρι εδω. οταν ομως σημερα μπηκα στο e banking ειδα οτι απο 21,20 που ειχα υπολοιπο εμεινε 18,80 . 5/1 μου χρεωσαν 1,50 ευρω απο το paypal και στο καπακι μου ειρθε ο κωδικος, δεν θα επρεπε να μου επιστρεψουν το υπολοιπο? μηπως απο την τραπεζα χρεωσαν κατι? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
theo1973 Δημ. January 9, 2017 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2017 Συμφωνω σε ολα αυτα που λες. Αλλα οι αποδείξεις απο super markets βενζιναδικα, καταστήματα ρουχων κλπ δεν ειναι ονομαστικες Σου απάντησα στο "450€ απόδειξη" αρχικά. Τέτοιο ποσό από βενζινάδικό είναι αδύνατο να έχεις (εκτός αν έχεις ...νταλίκα αλλά και τότε θα σου κόψουν τιμολόγιο). Από super market εξαιρετικά σπάνιο να κάνεις με τη μια τέτοιο λογαριασμό, από δε κατάστημα ρούχων σχετικά σπάνιο (αλλά και τότε ακόμα νομίζω ζητάνε ονοματεπώνυμο για να κόψουν). Αυτό με τις κάρτες έγινε όπως ήδη είπα μόνο και μόνο επειδή τις αποδείξεις ήταν απολύτως αδύνατο να τις ελέγξουν (ούτε καν το 2010 που οι ΔΟΥ ήταν ακόμα γεμάτες προσωπικό-όχι τώρα που είναι άδεια κτίρια). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minast Δημ. January 9, 2017 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2017 παιδια έβαλα μια χρεωστικη στο paypal την πεμπτη μου ηρθε ο 4 ψηφιος κωδικος την εκανα confirm ολα καλα μεχρι εδω. οταν ομως σημερα μπηκα στο e banking ειδα οτι απο 21,20 που ειχα υπολοιπο εμεινε 18,80 . 5/1 μου χρεωσαν 1,50 ευρω απο το paypal και στο καπακι μου ειρθε ο κωδικος, δεν θα επρεπε να μου επιστρεψουν το υπολοιπο? μηπως απο την τραπεζα χρεωσαν κατι? Θα στο επιστρέψουν, πρέπει να περιμένες λίγες ημέρες. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dream_master Δημ. January 9, 2017 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2017 Θα στο επιστρέψουν, πρέπει να περιμένες λίγες ημέρες. αα οκ ευχαριστώ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pexths Δημ. January 9, 2017 Κοινοποίηση Δημ. January 9, 2017 Σου απάντησα στο "450€ απόδειξη" αρχικά. Τέτοιο ποσό από βενζινάδικό είναι αδύνατο να έχεις (εκτός αν έχεις ...νταλίκα αλλά και τότε θα σου κόψουν τιμολόγιο). Από super market εξαιρετικά σπάνιο να κάνεις με τη μια τέτοιο λογαριασμό, από δε κατάστημα ρούχων σχετικά σπάνιο (αλλά και τότε ακόμα νομίζω ζητάνε ονοματεπώνυμο για να κόψουν). Αυτό με τις κάρτες έγινε όπως ήδη είπα μόνο και μόνο επειδή τις αποδείξεις ήταν απολύτως αδύνατο να τις ελέγξουν (ούτε καν το 2010 που οι ΔΟΥ ήταν ακόμα γεμάτες προσωπικό-όχι τώρα που είναι άδεια κτίρια). Εγω που αγοραζω καρτες paysafe εχω πολλες αποδειξεις των 500 ευρω και απο βενζιναδικα και απο σουπερ μαρκετ Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nektaria123 Δημ. January 11, 2017 Κοινοποίηση Δημ. January 11, 2017 υποκλοπη στοιχείων καρτας Τις τελευταιες μερες έτυχε σε μενα και σε μια φιλη μου να μας τηλεφωνήσουν απο την alpha bank για να μας ρωτήσουν εαν πραγματοποιήσαμε εμείς με την enter visa της alpha bank αγορές απο ξένα site του εξωτερικού! Ευτυχώς η δίκη μου χρεώθηκε μονο με 6€ αλλα της φίλης μου χρεώθηκε σημερα με 995€!! Απαντήσαμε φυσικά αρνητικά και θα κανουμε αίτημα αμφισβητησεως! Τι γνωρίζετε για την διαδικασία αυτη; Πάντα το δέχεται η τράπεζα; Σε ποσο διάστημα θα επιστραφούν τα χρηματα; Πως γινεται να αποκλαπουν τα στοιχεία της κάρτας; Ξέχασα να αναφέρω πως με τα 995€ αγοράστηκαν χώρος σε σέρβερ, ταινίες και διάφορες αλλες υπηρεσίες σε 10 συναλλαγές Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pReHiStoRik Δημ. January 11, 2017 Κοινοποίηση Δημ. January 11, 2017 Και εγώ έχω αυτή την απορία. Δεδομένου ότι πάντα ελέγχω το πρωτόκολλο ασφαλείας σε καθε site όταν πρόκειται να βάλω απευθείας τα στοιχεία της κάρτας. Πώς αλλιώς μπορεί να γίνει η υποκλοπή; ; Στάλθηκε από το SM-N910C μου Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
theo1973 Δημ. January 12, 2017 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2017 Πώς αλλιώς μπορεί να γίνει η υποκλοπή; ; Με το nfc των contactless που τόσο "απολαμβάνουν" μερικοί... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geoponer Δημ. January 12, 2017 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2017 Με το nfc των contactless που τόσο "απολαμβάνουν" μερικοί... Αν δεν κάνω λάθος, με αυτόν τον τρόπο γίνονται αγορές με μικροποσά €25-30 - εδώ μιλάμε για αγορές 995 ευρώ σε 10 συναλλαγές, άρα δεν πρέπει να ισχύει αυτό :blink: Δεν διαφωνώ φυσικά ότι οι contactless δεν είναι ακόμη όσο ασφαλείς θα έπρεπε να είναι... Παράθεση Ericsson GF768 -> Siemens C35i -> Siemens S35i -> Siemens ME45 -> Siemens M75 / Sony Ericsson K530i -> ETEN Glofiish X600 -> HTC Touch Cruise (Polaris) -> HTC Touch HD (BlackStone) & ZTE Blade -> LG Optimus 7 -> Nokia Lumia 720 -> Nokia Lumia 735 -> Samsung Galaxy A3 (2016) -> Motorola moto g9 plus Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Theodore41 Δημ. January 12, 2017 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2017 Με το nfc των contactless που τόσο "απολαμβάνουν" μερικοί... Πως γίνεται αυτό; Και τώρα που το θυμήθηκα,κάποτε μου είχαν κάνει κι εμένα αυτό το χουνέρι ευτυχώς με μικρά ποσά,σε μία κάρτα της Citibank.Και μάλιστα είχαν αγοραστεί δυο εισιτήρια αεροπλάνου για κάποιες πόλεις της... Ινδίας.Δεν είχα καταλάβει πως μπόρεσαν και το έκαναν.Ευτυχώς,γιατί η κάρτα,καιρός της χλίδας γαρ, ήταν χρυσή,και είχε όριο 12 χιλιάρικα,οπότε θα μπορούσαν να κάνουν πολύ μεγάλη ζημιά. Τελικά η Τράπεζα δεν μου χρέωσε τα κλοπιμαία. Παράθεση Κοσμοτε,100Mbps. Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro, JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
theo1973 Δημ. January 12, 2017 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2017 Αν δεν κάνω λάθος, με αυτόν τον τρόπο γίνονται αγορές με μικροποσά €25-30 - εδώ μιλάμε για αγορές 995 ευρώ σε 10 συναλλαγές, άρα δεν πρέπει να ισχύει αυτό :blink: Δεν διαφωνώ φυσικά ότι οι contactless δεν είναι ακόμη όσο ασφαλείς θα έπρεπε να είναι... Γενικά απάντησα στο "Πώς αλλιώς μπορεί να γίνει η υποκλοπή". Με χρήση στο internet της κάρτας σε μολυσμένο υπολογιστή μπορεί να γίνει επίσης. Αν δεν προσέχει η φίλη σου και βάζει όπου να 'ναι τα νούμερα της κάρτας, ακόμα και από "γνωστό" που είδε τα στοιχεία της κάρτας της. Και φυσικά από κάποια μαζική κλοπή στοιχείων καρτών από κάποιο κατάστημα στο οποίο ψώνισε. Και τα 995€ μη σου φαίνεται κανένα τρομερό ποσό. 4500€ "μη εγκεκριμένες" χρεώσεις μέσα σε ένα μήνα είχα εγώ προ κάποιων ετών σε μια πιστωτική μου... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nektaria123 Δημ. January 12, 2017 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2017 (edited) Γενικά απάντησα στο "Πώς αλλιώς μπορεί να γίνει η υποκλοπή". Με χρήση στο internet της κάρτας σε μολυσμένο υπολογιστή μπορεί να γίνει επίσης. Αν δεν προσέχει η φίλη σου και βάζει όπου να 'ναι τα νούμερα της κάρτας, ακόμα και από "γνωστό" που είδε τα στοιχεία της κάρτας της. Και φυσικά από κάποια μαζική κλοπή στοιχείων καρτών από κάποιο κατάστημα στο οποίο ψώνισε. Και τα 995€ μη σου φαίνεται κανένα τρομερό ποσό. 4500€ "μη εγκεκριμένες" χρεώσεις μέσα σε ένα μήνα είχα εγώ προ κάποιων ετών σε μια πιστωτική μου... Μα αν ηταν κάποιος γνωστός ή απο κάποιο κατάστημα στην επαρχιακή πολη που ζούμε θα αγόραζαν χώρο σε σέρβερ;;; Αυτο δεν ειναι περίεργο,;; Edited January 12, 2017 by impreza_sti Διόρθωση κώδικα παράθεσης Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vbm Δημ. January 12, 2017 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2017 Μου έχει συμβεί 2 φορές αυτό, πριν αρκετά χρόνια. Η απάντηση είναι απλή: πολλές φορές δεν είναι υποκλοπή. Είναι brute-force attack. Δηλαδή απλά μπορούν με κατάλληλο software να "μαντέψουν" συνδυασμούς αριθμών καρτών - CVV - ημερομηνιών λήξης. Στη περίπτωση αυτή, δεν είναι οτι χρειάζεται να προσέχει κανείς κάτι συγκεκριμένο. Και πουθενά να μην έχεις χρησιμοποιήσει την κάρτα σου, μπορεί να συμβεί. Προσωπικά χρησιμοποιώ την πιστωτική οπουδήποτε, ακόμα και στο πιο άγνωστο μαγαζάκι, χωρίς φόβο. Όσες φορές κάτι πήγε στραβά (απάτη), η τράπεζα ήταν δίπλα μου. Δε ξέρω κανέναν άνθρωπο που να μη του έχει γίνει δεκτή η όποια αμφισβήτηση συναλλαγής. Αυτό με τον φόβο για τις online αγορές και την έκδοση prepaid καρτών για "ασφάλεια", που λένε πολλοί, το θεωρώ υπερβολικό. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Karthan7 Δημ. January 12, 2017 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2017 Καλησπερα Θελω να βγαλω μια πιστωτικη καρτα στον πατερα μου. Ειναι 62 ετων συνταξιουχος, η συνταξη του μπαινει σε λογαριασμο στην εθνικη τραπεζα και το εισοδημα του ειναι ~13 χιλιαδες περιπου το χρονο. "Υποχρεωσεις" σε τραπεζες δεν εχει. Στην εθνικη τραπεζα ειδα οτι για να βγαλει καποιος πιστωτικη καρτα πρεπει να εχει καποιες προυποθεσεις για την εκδοση της • Ηλικία: 21-65 ετών • Υπηκοότητα: Ελληνική • Ελάχιστο ατομικό εισόδημα: MASTERCARD, VISA, MY CLUB VISA, TOYOTA VISA • Μισθωτοί/Συνταξιούχοι: 10.000 € • Ελεύθεροι Επαγγελματίες/Έμποροι/Επιχειρηματίες/Εισοδηματίες: 12.000 € • Αγρότες/Αλιείς/Γεωργοί/Κτηνοτρόφοι/Λοιπές Γεωργικές επιχειρήσεις: 6.000 € GOLD MASTERCARD 15.000 € PLATINUM MASTERCARD 45.000 € Σε καταστημα που ρωτησα σημερα μου ειπαν προφορικα οτι οι προυποθεσεις ειναι ενταξει αλλα ειναι λιγο δυσκολο λογο της ηλικιας του να εγκριθει. Μου ειπαν να μαζεψω τα χαρτια που θελουν και να παω με τον πατερα μου να κανει αιτηση και βλεπουμε αν θα του βγαλουν ή οχι. Λεμε να δοκιμασουμε. Αυτο που δεν ξερω και θελω να ρωτησω ειναι : Μου ζητησαν εκκαθαριστικο 2014 & 2015 και αυτο που μου ζητησαν και δεν ξερω ειναι "προσφατη εκκαθαριση συνταξης", που θα βρω αυτο το χαρτι ? Επισης εχει καποιος αλλος αντιστοιχη περιπτωση και να μου πει αν τελικα του εβγαλαν ή απερριψαν την αιτηση ? Παράθεση Μέλος του «παλιού» καλού myphone. myphone τέλος. Ο έξυπνος παραδέχεται το λάθος του, ο πονηρός δικαιολογείται και ο βλάκας επιμένει. 2DIN Android -παρουσίαση -- Θανάσης. Sony Z3 - Pebble steel :love: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
djuan1988 Δημ. January 12, 2017 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2017 Το χαρτί της "μισθοδοσίας" του σου ζητούν. Παράθεση مفاجأة Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pektis7 Δημ. January 12, 2017 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2017 Ακόμα και αν κάποιος έχει τον αριθμό της κάρτας και τον τριψήφιο κωδικό, δεν μπορεί να κάνει online αγορά, γιατί απαιτείται και ο κωδικός verify. Τουλάχιστον η Visa και η Mastercard που έχω, έχουν αυτό το επιπλέον επίπεδο ασφαλείας Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dalton114 Δημ. January 12, 2017 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2017 Καλησπερα Θελω να βγαλω μια πιστωτικη καρτα στον πατερα μου. Ειναι 62 ετων συνταξιουχος, η συνταξη του μπαινει σε λογαριασμο στην εθνικη τραπεζα και το εισοδημα του ειναι ~13 χιλιαδες περιπου το χρονο. "Υποχρεωσεις" σε τραπεζες δεν εχει. Στην εθνικη τραπεζα ειδα οτι για να βγαλει καποιος πιστωτικη καρτα πρεπει να εχει καποιες προυποθεσεις για την εκδοση της • Ηλικία: 21-65 ετών • Υπηκοότητα: Ελληνική • Ελάχιστο ατομικό εισόδημα: MASTERCARD, VISA, MY CLUB VISA, TOYOTA VISA • Μισθωτοί/Συνταξιούχοι: 10.000 € • Ελεύθεροι Επαγγελματίες/Έμποροι/Επιχειρηματίες/Εισοδηματίες: 12.000 € • Αγρότες/Αλιείς/Γεωργοί/Κτηνοτρόφοι/Λοιπές Γεωργικές επιχειρήσεις: 6.000 € GOLD MASTERCARD 15.000 € PLATINUM MASTERCARD 45.000 € Σε καταστημα που ρωτησα σημερα μου ειπαν προφορικα οτι οι προυποθεσεις ειναι ενταξει αλλα ειναι λιγο δυσκολο λογο της ηλικιας του να εγκριθει. Μου ειπαν να μαζεψω τα χαρτια που θελουν και να παω με τον πατερα μου να κανει αιτηση και βλεπουμε αν θα του βγαλουν ή οχι. Λεμε να δοκιμασουμε. Αυτο που δεν ξερω και θελω να ρωτησω ειναι : Μου ζητησαν εκκαθαριστικο 2014 & 2015 και αυτο που μου ζητησαν και δεν ξερω ειναι "προσφατη εκκαθαριση συνταξης", που θα βρω αυτο το χαρτι ? Επισης εχει καποιος αλλος αντιστοιχη περιπτωση και να μου πει αν τελικα του εβγαλαν ή απερριψαν την αιτηση ? Για το χαρτι προσφατη εκκαθαριση συνταξης θα το βρεις απο το site του ικα απο το μενου υπηρεσιες προς συνταξιουχους ή κατι σχετικα. Πληκτρολογεις κατι κωδικους ΑΜΚΑ κτλ και ειναι ετοιμο προς εκτυπωση. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vbm Δημ. January 12, 2017 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2017 Ακόμα και αν κάποιος έχει τον αριθμό της κάρτας και τον τριψήφιο κωδικό, δεν μπορεί να κάνει online αγορά, γιατί απαιτείται και ο κωδικός verify. Τουλάχιστον η Visa και η Mastercard που έχω, έχουν αυτό το επιπλέον επίπεδο ασφαλείας Δυστυχώς το verify δε χρησιμοποιείται ακόμα από όλα τα καταστήματα. Το τελευταίο τρίμηνο όμως παρατηρώ οτι όντως έχει αυξηθεί η χρήση του. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nektaria123 Δημ. January 12, 2017 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2017 Ακόμα και αν κάποιος έχει τον αριθμό της κάρτας και τον τριψήφιο κωδικό, δεν μπορεί να κάνει online αγορά, γιατί απαιτείται και ο κωδικός verify. Τουλάχιστον η Visa και η Mastercard που έχω, έχουν αυτό το επιπλέον επίπεδο ασφαλείας Στην enter της alpha bank δεν απαιτείται, δυστυχώς! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts