Jump to content

vbm

Members
  • Δημοσιεύσεις

    115
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by vbm

  1. Κι όμως... Πέρασα firmware Vodafone και ξαφνικά η επιλογή εμφανίστηκε. Με εφαρμογή κι εγώ μπορούσα να έχω wifi calling, απλά ήθελα τη native υποστήριξη ώστε να παίζει και με airplane mode.
  2. Ευχαριστώ φίλε, το έκανα και δούλεψε μια χαρά!
  3. Καλημέρα. Είχα ενεργοποιήσει την υπηρεσία σε galaxy s7 το καλοκαίρι και μιλούσα κανονικά μέσω της εφαρμογής. Χθες πήρα το galaxy s10, και προσπαθώντας να δουλέψω το wifi calling χωρίς εφαρμογή πλέον, δε βλέπω πουθενά τις σχετικές ρυθμίσεις που το ενεργοποιούν! Μίλησα με το support, δε ξέρουν κάτι. Και ρωτάω το εξής: υπάρχει περίπτωση, επειδή αγόρασα τη συσκευή απο Γερμανό και έχει μέσα το firmware της cosmote, να υπάρχει κάποια ασυμβατότητα λόγω αυτού; Πρέπει να περάσω το firmware της Vodafone; Αν ναι, που μπορώ να το βρώ; :cry: Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  4. Δυστυχώς το verify δε χρησιμοποιείται ακόμα από όλα τα καταστήματα. Το τελευταίο τρίμηνο όμως παρατηρώ οτι όντως έχει αυξηθεί η χρήση του.
  5. Μου έχει συμβεί 2 φορές αυτό, πριν αρκετά χρόνια. Η απάντηση είναι απλή: πολλές φορές δεν είναι υποκλοπή. Είναι brute-force attack. Δηλαδή απλά μπορούν με κατάλληλο software να "μαντέψουν" συνδυασμούς αριθμών καρτών - CVV - ημερομηνιών λήξης. Στη περίπτωση αυτή, δεν είναι οτι χρειάζεται να προσέχει κανείς κάτι συγκεκριμένο. Και πουθενά να μην έχεις χρησιμοποιήσει την κάρτα σου, μπορεί να συμβεί. Προσωπικά χρησιμοποιώ την πιστωτική οπουδήποτε, ακόμα και στο πιο άγνωστο μαγαζάκι, χωρίς φόβο. Όσες φορές κάτι πήγε στραβά (απάτη), η τράπεζα ήταν δίπλα μου. Δε ξέρω κανέναν άνθρωπο που να μη του έχει γίνει δεκτή η όποια αμφισβήτηση συναλλαγής. Αυτό με τον φόβο για τις online αγορές και την έκδοση prepaid καρτών για "ασφάλεια", που λένε πολλοί, το θεωρώ υπερβολικό.
  6. Η δική μου εμπειρία είναι με την alpha και την eurobank πάντως, οι οποίες έχουν τέτοιο σύστημα καταγραφής εδώ και τουλάχιστον 6 χρόνια. Για πιο πριν δε γνωρίζω γιατί ποτέ δεν ειδοποιούσα :p
  7. Και θα εννοείται μέχρι τη στιγμή που θα βρεθείς στο ταμείο, δε θα περνάει η κάρτα και στην Ελλάδα θα είναι 2 το βράδυ :) Κι εγώ αγνοούσα τη συμβουλή φίλων να ειδοποιώ την τράπεζα αφού δεν είχα ποτέ πρόβλημα στο παρελθόν, μέχρι που συνέβη. Και δεν ήταν καθόλου ωραίο... Πάντως κατά κύριο λόγο συμβαίνει σε ταξίδια εκτός Ευρώπης, όπως ανέφερα και πιο πάνω.
  8. Ανάλογα με τον προορισμό και τις συναλλαγές που θα πραγματοποιήσεις εκεί, συχνά οι τράπεζες μπλοκάρουν την κάρτα επειδή θεωρούν ύποπτες τις κινήσεις. Κατά κύριο λόγω αν ταξιδεύεις εκτός Ευρώπης, ειδοποιείς τηλεφωνικά λίγες μέρες πριν ώστε να μη σε μπλοκάρουν. Αυτό που περιγράφω ίσχυε ανέκαθεν, δεν είναι κάτι νέο.
  9. Μόνο τηλεφωνικά αυτά, δεν υπάρχει τυποποιημένη διαδικασία μέσω web δυστυχώς.
  10. Όχι, δυστυχώς δε γίνεται. Η εξαργύρωση είναι πάντα μία ανα συναλλαγή.
  11. Όταν έβγαλα την bonus το 2009, οι πόντοι έληγαν μετά από 2 ή 3 χρόνια (δεν είμαι σίγουρος ποιο από τα 2), αν βοηθάει.
  12. Θα συμφωνήσω κι εγώ με το φίλο σχετικά με τη δέσμευση ποσού. Στην alpha bonus που έχω από το 2008, δεσμεύεται από την αρχή όλο το ποσό που βάζω σε άτοκες και κάθε μήνα αποδεσμεύεται η εκάστοτε δόση. Βρήκα και μια σχετική αναφορά σε ένα "διπλανό" φόρουμ από κάποιον που δηλώνει τραπεζικός: http://www.adslgr.com/forum/threads/474446-%CE%A0%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%84%CF%8C%CE%BA%CE%B5%CF%82-%CE%B4%CF%8C%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%B9-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9?p=3958572#post3958572
  13. Ναι, οι αγορές από το αγγλικό άμαζον δουλεύουν κανονικά. Θα μπορέσεις. Αυτό ισχύει απο καιρό (για φυσική παρουσία).
  14. Δυστυχώς έχει γίνει μόδα σε διάφορα online καταστήματα να χρεώνεται η χρήση της κάρτας. Η τράπεζα χρεώνει το κατάστημα έτσι κι αλλιώς ένα ποσοστό επί του ποσού όταν πληρώνεις με κάρτα (και αυτό ακριβώς είναι το κέρδος των τραπεζών απο τις πιστωτικές, εκτός από τους τόκους), απλά συνήθως αυτό εσύ δε το βλέπεις ποτέ. Τελευταία όμως βλέπω συνέχεια καταστήματα που μεταφέρουν τη χρέωση αυτή στον πελάτη... πρίν κάποιο καιρό το έκανε και η Aegean, δε ξέρω αν το κάνει ακόμα.
  15. Αυτό δε το κατάλαβα. Γιατί χάνεις με πιστωτική; Εγώ χρησιμοποιώ αποκλειστικά πιστωτική για τα πάντα εδώ και 6 χρόνια και μόνο κερδίζω (πόντους bonus), δεν έχω πληρώσει ποτέ τόκο γιατί απλά την εξοφλώ μόλις βγεί ο λογαριασμός. Νομίζω οτι ο φίλος εννοεί ότι η eurobank δε δίνει τίποτα απολύτως στις επιχειρήσεις με τις οποίες δε συνεργάζεται. Η alpha, όπως είπα κι εγώ παραπάνω, δίνει 1 πόντο για κάθε ευρώ οπουδήποτε. Δηλαδή 1000 ευρώ έξοδα στην κάρτα σε μη συνεργαζόμενες επιχειρήσεις = 1000 πόντοι.
  16. Όλα είναι σχετικά. Για τη χρήση που κάνω εγώ, με βολεύει περισσότερο η alpha bonus visa που έχω παρά η eurobank με επιστροφή. Και εξηγώ: για supermarket πηγαίνω πάντα στο Βασιλόπουλο (ανέκαθεν, όχι λόγω κάρτας). Στην bonus visa, 1 ευρώ στον ΑΒ = 4 πόντοι. Έτσι, 875 ευρώ = 3500 πόντοι. Με 3500 πόντους βάζω στο αυτοκίνητο 60 ευρώ βενζίνη BP (φουλάρω) και γλιτώνω τον ΦΠΑ, δηλαδή πληρώνω 48.78 ευρώ. Πόσα γλίτωσα; 11.22 ευρώ. Αν ξόδευα τα 875 ευρώ σε επιχειρήσεις που συνεργάζονται με την eurobank, ενδεχομένως να κέρδιζα περισσότερα, αλλά γενικά τυχαίνει να μην συναλλάσσομαι με πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις, γιαυτό λέω οτι για το δικό μου pattern χρήσης συμφέρει η alpha. Επίσης μη ξεχνάς οτι η alpha δίνει 1 πόντο για κάθε ευρώ σε ΚΑΘΕ επιχείρηση που δέχεται την κάρτα στον πλανήτη, όχι μόνο στις συνεργαζόμενες.
  17. Βασικά το ανάποδο, εμείς πρέπει να δεχτούμε το paypal σαν υπηρεσία :lol: Δε μας έχουν κόψει αυτοί σαν χώρα, οι εγχώριοι περιορισμοί δεν αφήνουν κίνηση κεφαλαίων προς το paypal.
  18. Το Verified By Visa είναι άσχετο με το θέμα των περιορισμών, απλά στο βγάζει για να σε προτρέψει να το ενεργοποιήσεις ώς έξτρα μέτρο ασφάλειας. Αν το προσπεράσεις (επιλογή "Όχι Ευχαριστώ"), τι σου λέει μετά;
  19. Σούπερ-απλουστευμένη εξήγηση: Εσύ δίνεις σήμερα 60 ευρώ/μήνα και αποταμιεύεις, με σκοπό να τα πάρεις πίσω κάποτε. Όμως, αν είναι να τα πάρεις σε 20 χρόνια, τα 60 ευρώ τότε δε θα έχουν την ίδια αξία με σήμερα (που τα δίνεις), λόγω πληθωρισμού (οι τιμές ανεβαίνουν με τα χρόνια, οπότε τα 60 ευρώ έχουν άλλη αγοραστική δύναμη σήμερα και άλλη σε 20 χρόνια). Για το λόγο αυτό, σου αναπροσαρμόζουν αυτόματα το ποσό κατα 5% κάθε χρόνο. Με τον τρόπο αυτό το ποσό που δίνεις αυξάνεται σταθερά, αλλά στο τέλος θα πάρεις πίσω ένα μεγαλύτερο ποσό που προσεγγιστικά υποτίθεται οτι θα έχει την ίδια αξία με αυτή που θα περίμενες.
  20. 2. Λάθος. Μέχρι 15.000/ημέρα αφήνουν προς άλλη τράπεζα.
  21. Καλή τύχη σε όλους (και μεγειά το κινητό στο νικητή ;))!
  22. Καλό μήνα και καλή τύχη! Ωραίο το κινητάκι... :)
  23. Όντως ζητήσαμε... από Ιταλία, Γαλλία και Κύπρο. Από απόγευμα θα φτάσουν άκουσα.
  24. Μενού > Εργαλεία > Προφίλ > (επιλέγεις προφίλ) > διαμόρφωση > Λυχνία σταδ. αναμ. ;)
  25. Ναι αλλά δε παύει να μην είναι "κανονικό" τηλέφωνο, π.χ. όταν κοπεί το ρεύμα δεν έχεις τηλέφωνο!
×
×
  • Create New...