Jump to content

eBay: Χρήση και Γενικές Ερωτήσεις

Silmur
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ένα πακετάκι από seoul, Youngdeungpo-Gu, Korea, South με Standard Int'l Flat Rate Postage πόσες μέρες θέλει να φτάσει Ελλάδα?

Κανένα μήνα σίγουρα..

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

• Απαντήσεις 4,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Είχα παραγγείλει ένα usb hub και σήμερα που ήρθε και το άνοιξα ήταν σπασμένο/ραγισμένο το πάνω μέρος και είχαν στραβώσει οι 2 από τις 4 θύρες usb. Τη μία θύρα κατάφερα να την ισιώσω αλλά η άλλη δεν γίνεται! Τέλος πάντων.

Τί μπορώ να κάνω σε αυτή τη περίπτωση? Να απευθυνθώ στον πωλητή ή στο ταχυδρομείο? Να το στείλω πίσω ώστε να μου στείλουν άλλο δεν αξίζει μιας και η τιμή είναι χαμηλή..

Στειλε φωτο στον πωλητη.Αν η τιμη ειναι χαμηλη οπως λες τοτε δε θα εχει προβλημα να στο αντικαταστησει με αλλο χωρις να στειλεις εσυ τιποτα πισω...

Αν διαφημιζει ο πωλητης ενα προιον και σου στειλει το παλιοτερο μοντελο και οχι αυτο που διαφημιζει τι μπορεις να κανεις?

Το κακο ειναι οτι ο συγκεκριμενος πωλητης δεν εχει το καινουριο μοντελο για να στο στειλει αν του πεις και στελνει το παλιο..

Μπορεις να παρεις πισω χρηματα μεσω paypal?

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αν διαφημιζει ο πωλητης ενα προιον και σου στειλει το παλιοτερο μοντελο και οχι αυτο που διαφημιζει τι μπορεις να κανεις?

Το κακο ειναι οτι ο συγκεκριμενος πωλητης δεν εχει το καινουριο μοντελο για να στο στειλει αν του πεις και στελνει το παλιο..

Μπορεις να παρεις πισω χρηματα μεσω paypal?

Αν το αναγράφει στην περιγραφή του προϊόντος ότι πρόκειτε για το παλιό αλλά π.χ. έχει φώτο του καινούριου τότε μάλλον απλά είναι στην ευχέρεια του να στο αντικαταστήσει ή να κάνει refund τα χρήματα.

Αν αυτό που διαφημίζει είναι το καινούριο και δεν γράφει πουθενά ότι διαθέτει το παλιό τότε είναι υποχρεωμένος για αντικατάσταση ή refund.

Μίλα όμως με τον πωλητή πριν κάνεις οποιαδήποτε κίνηση μέσω paypal.

Twitter.

[sIGPIC][/sIGPIC] Mazda 2 Club

Αν το αναγράφει στην περιγραφή του προϊόντος ότι πρόκειτε για το παλιό αλλά π.χ. έχει φώτο του καινούριου τότε μάλλον απλά είναι στην ευχέρεια του να στο αντικαταστήσει ή να κάνει refund τα χρήματα.

Αν αυτό που διαφημίζει είναι το καινούριο και δεν γράφει πουθενά ότι διαθέτει το παλιό τότε είναι υποχρεωμένος για αντικατάσταση ή refund.

Μίλα όμως με τον πωλητή πριν κάνεις οποιαδήποτε κίνηση μέσω paypal.

Το 2ο ειναι απο αυτα που αναφερεις. Δε γραφει τιποτα για παλιο πουθενα κ η φωτο ειναι απο το καινουριο. Αντικατασταση σημαινει οτι πρπει να στειλω πισω κ το παλιο?

Δε πιστευω να βγαλω ακρη γιατι 155 feedback score εχει ο συγκεκριμενος αλλα θα το ψαξω..

Ευχαριστω πολυ

[sIGPIC][/sIGPIC]

Μην πτοείσαι δοκίμασε δεν έχεις να χάσεις τπτ. Αν δεν βγάλεις άκρη τότε κινήσου μέσω paypal/ebay.

Twitter.

[sIGPIC][/sIGPIC] Mazda 2 Club

Το 2ο ειναι απο αυτα που αναφερεις. Δε γραφει τιποτα για παλιο πουθενα κ η φωτο ειναι απο το καινουριο. Αντικατασταση σημαινει οτι πρπει να στειλω πισω κ το παλιο?

Δε πιστευω να βγαλω ακρη γιατι 155 feedback score εχει ο συγκεκριμενος αλλα θα το ψαξω..

Ευχαριστω πολυ

Το 155 δε λέει τίποτα.

Έχω πάρει refund από πωλητές με μερικές χιλιάδες feedback.

Αν φταίει , φταίει..

Amazon Fire stick 4k max

• 4 weeks later...
Παρήγγειλα κάτι και ο πωλητής το έστειλε με Royal Mail Surface Mail. Θα κάνει παραπάνω από 5 εργάσιμες ημέρες???

Καλησπέρα

να θέσω και εγώ μια ερώτηση μιας και δεν έχω ασχοληθεί σε όποιον γνωρίζει.

Ένα πακετάκι από Hong Kong για Αθήνα με Standard Int'l Flat Rate Postage πόσες μέρες θέλει να φτάσει; Επίσης από πού θα το παραλάβω εγώ; Από ΕΛ.ΤΑ. ή θα έρθει κάποια κούριερ σπίτι μου και αν ναι ποια; ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Συνήθως από κίνα έρχεται σε 1-3 εβδομάδες, παραγγέλνω συχνά από εκεί και μου έχουν έρθει και σε 5-7 μέρες αλλά και σε 20+ μέρες.

Το πιο πιθανό είναι να το αφήσουν στην πόρτα σου ( αν χωράει ή χτυπήσουν και του ανοίξεις ) ή να σου αφήσουν ειδοποιητήριο για να πας να το πάρεις από το ταχυδρομίο.

Συνήθως από κίνα έρχεται σε 1-3 εβδομάδες, παραγγέλνω συχνά από εκεί και μου έχουν έρθει και σε 5-7 μέρες αλλά και σε 20+ μέρες.

Το πιο πιθανό είναι να το αφήσουν στην πόρτα σου ( αν χωράει ή χτυπήσουν και του ανοίξεις ) ή να σου αφήσουν ειδοποιητήριο για να πας να το πάρεις από το ταχυδρομίο.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Δεν παίζει να το αφήσουν εδώ, οπότε μάλλον θα υποστώ την ταλαιπωρία του ταχυδρομείου. Δεν με πειράζει πόσο καιρό θα κάνει... Μήπως ξέρεις πόσο πληρώνω τελική τιμή; Είναι τα 2,99$ που λέει ή έχει αυξήσεις?

Γεια σας και απο μένα. Εχω παραγγείλει xenon απο γερμανία και έχουν περάσει 2 βδομάδες. Ειναι λογικό αυτο γιατι σε επικοινωνία με τον πωλητη την προηγουμενη εβδομαδα μου ειπε οτι θα το έχω σε 1-2 μέρες.

Γεια σας και απο μένα. Εχω παραγγείλει xenon απο γερμανία και έχουν περάσει 2 βδομάδες. Ειναι λογικό αυτο γιατι σε επικοινωνία με τον πωλητη την προηγουμενη εβδομαδα μου ειπε οτι θα το έχω σε 1-2 μέρες.

ειναι πολυ μεγαλο το διαστημα. σου ειπε κατι αλλο ο πωλητης?

[sIGPIC][/sIGPIC]

ειναι πολυ μεγαλο το διαστημα. σου ειπε κατι αλλο ο πωλητης?

Του εστειλα mail χθες και περιμένω την απαντησή του

Του εστειλα mail χθες και περιμένω την απαντησή του

δεν εχει καποιο tracking number για να δεις που βρισκεται η παραγγελια/

[sIGPIC][/sIGPIC]

Από Γερμανία γύρω στις 2 βδομάδες κάνουν τα πακέτα, εκτός αν έχεις πληρώσεις κανένα ακριβό μεταφορικό για πιο γρήγορη παράδοση.

Πάντως χωρίς tracking number, δεν μπορείς να το ψάξεις.

Amazon Fire stick 4k max

Από Γερμανία γύρω στις 2 βδομάδες κάνουν τα πακέτα, εκτός αν έχεις πληρώσεις κανένα ακριβό μεταφορικό για πιο γρήγορη παράδοση.

Πάντως χωρίς tracking number, δεν μπορείς να το ψάξεις.

καλο ειναι σε οποιαδηποτε συναλλαγη να εχουμε παντα καποιο tracking number για να ξερουμε ανα πασα στιγμη τι μας γινεται

[sIGPIC][/sIGPIC]

Να ρωτησω κατι σχετικα με paypal.

Πηγα να ανοιξω dispute και οταν συμπλήρωσα τα στοιχεια για να σταλθουν μου βγαζει οτι ο πωλητης δεν μπορει να απαντησει "unable to respond" και οτι θα γινει claim.

Ο πωλητης δεν πουλαει άλλα αντικειμενα στο ebay και εξαφανιστηκε ουτε σε mail απανταει απο οτι λενε και αλλοι στο feedback του.

Σε αυτη την περιπτωση μπορει να κανει refund το paypal αν δεν επικοινωνησει ο πωλητης μαζι τους?

[sIGPIC][/sIGPIC]

Και πιο εύκολα μην σου πω...

Η διαδικασία είναι κάνεις claim και έχει 10 μέρες να απαντήσει ο πωλητής.Αν δεν απαντήσει κερδίζεις το claim...

Αν απαντήσει το paypal διερευνά την υπόθεση και καταλήγει στην απόφασή του

斯塔夫罗斯 :O

Υπάρχει χρονικό όριο για να βάλουμε feedback σε έναν πωλητή? Είχα κάνει μία παραγγελία πριν από 40 μέρες περίπου, το προϊόν είχε έρθει αλλά ήταν ραγισμένο. Το είπα στον πωλητή, του έδειξα και φωτογραφίες και είπε ότι μου έστειλε άλλο στις 19/9, αλλά ακόμα να ρθει και φυσικά δεν του έχω αφήσει και feedback..

18 μέρες πέρασαν από τότε που το ξαναέστειλε. Απλά περιμένω ακόμα γιατί ο πωλητής προσφέρθηκε και μου έστειλε κι άλλο τσάμπα.. αλλά ακόμα να 'ρθει! Θα του στείλω μειλ και θα δω τί θα κάνω.

Πριν ριξεις αρνητικη παρε και κανα τηλεφωνο... αν περασει μηνας .. στον ΤΑΚΟ με την μια και τα λεφτα σου πισω ζητα!

Υπάρχει χρονικό όριο για να βάλουμε feedback σε έναν πωλητή? Είχα κάνει μία παραγγελία πριν από 40 μέρες περίπου, το προϊόν είχε έρθει αλλά ήταν ραγισμένο. Το είπα στον πωλητή, του έδειξα και φωτογραφίες και είπε ότι μου έστειλε άλλο στις 19/9, αλλά ακόμα να ρθει και φυσικά δεν του έχω αφήσει και feedback..

45 μέρες μέχρι να ανοίξεις paypal dispute

feedback μπορεις να αφήσεις μέχρι να αφαιρεθεί το προιόν απο το σύστημα (μπορει να κρατήσει μέχρι 90 μέρες)

υπαρχει δυνατοτητα να κανω αναζητηση για seller (η απλο user) και οχι για αντικειμενο και αν ναι πως????
Shit Happens!!!