Jump to content

eBay: Χρήση και Γενικές Ερωτήσεις

Silmur
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 4,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Ανεβασε το βιντεο στο youtube και ποσταρε το λινκ

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Το δέχονται αυτό ;

Για την 1η ερώτηση γνωρίζεις τίποτα ;

Χριστός Ανέστη κι όλας

Δε ξερω αν το δεχονται. Λογικα ναι.

Για την πρώτη ερώτηση, αν το γραφει οτι δε δεχεται επιστροφες, δυσκολα να το στειλεις πισω. Εκτος αν ειναι συνεννοήσιμος και βγαλεις ακρη.

Περι τινος πρόκειται?

Ρε παιδία είναι 3 μέρες που προσπαθω και επικοινωνώ με τον πωλητή και ακρη δεν βγαζω.

Θέλω να παρω 2 πράγματα απο τον ίδιο πωλητή και να πληρώσω μια φορά μεταφορικά.

Κάνω το request αλλά δεν με προχωραει ενω ο πωλητής μου έχει πει οτι ειναι οκ.

Κάνω κάτι λάθος;

Δε ξερω αν το δεχονται. Λογικα ναι.

Για την πρώτη ερώτηση, αν το γραφει οτι δε δεχεται επιστροφες, δυσκολα να το στειλεις πισω. Εκτος αν ειναι συνεννοήσιμος και βγαλεις ακρη.

Περι τινος πρόκειται?

Ένα μηχανάκι tattoo γνωστής εταιρείας μεταχειρισμένο. Διάβασα τώρα ότι είμαι στο έλεος του πωλητή αν έχει γράψει ότι δεν δέχετε μόνο εαν απλά άλλαξα γνώμη. Αν το αντικείμενο που πήρα, ήρθε χαλασμένο ή διαφορετικό από τις πληροφορίες που είχε γράψει, μπορώ να το στείλω

Ο πωλητής είναι αρνητικός γιατί λέει το έστειλε λειτουργικότατο.

Edited by adversus

Ένα μηχανάκι tattoo γνωστής εταιρείας μεταχειρισμένο. Διάβασα τώρα ότι είμαι στο έλεος του πωλητή αν έχει γράψει ότι δεν δέχετε μόνο εαν απλά άλλαξα γνώμη. Αν το αντικείμενο που πήρα, ήρθε χαλασμένο ή διαφορετικό από τις πληροφορίες που είχε γράψει, μπορώ να το στείλω

Ο πωλητής είναι αρνητικός γιατί λέει το έστειλε λειτουργικότατο.

Επιστροφές μπορεί να μην δέχεται, αν το μηχανάκι δουλεύει και εσύ απλά άλλαξες γνώμη.

Αν είναι χαλασμένο, ξεκινάς dispute και πρέπει να αποδείξεις ότι δεν δουλεύει.

Sent from my m1 note using Tapatalk

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Το βιντεο στο YouTube ξέρεις αν το δέχονται? γιατι με φωτογραφίες δύσκολο να αποδείξω αν δουλεύει κάτι?

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Το βιντεο στο YouTube ξέρεις αν το δέχονται? γιατι με φωτογραφίες δύσκολο να αποδείξω αν δουλεύει κάτι?

Αν δε βγαζεις ακρη με τον πωλητη, κι ενω εχεις screenshots με τις πληροφοριες που λενε οτι ειναι πληρως λειτουργικο, θα συνεχισεις με το ebay και θα το πας μεχρι τελους. Θα τους πεις και για βιντεο και θα το δεχτουν. Γενικα θα ζητησουν απειρες λεπτομερειες. Ουτε αυτοι τις αφηνουν τις υποθεσεις. Ξερω περιπτωση που ανακατεψαν μεχρι και το fbi για αγορα απο αμερικη. Καλο κουραγιο και προχωρα.

Απλα σιγουρεψου οτι γνωριζεις κι εσυ ακριβως πώς δουλευει. Μηπως σου εχει ξεφυγει κατι.

Καλο πασχα.

Xiaomi Mi Air 13.3 W10

Samsung Galaxy Note 9 Stock Android 10

Αν δε βγαζεις ακρη με τον πωλητη, κι ενω εχεις screenshots με τις πληροφοριες που λενε οτι ειναι πληρως λειτουργικο, θα συνεχισεις με το ebay και θα το πας μεχρι τελους. Θα τους πεις και για βιντεο και θα το δεχτουν. Γενικα θα ζητησουν απειρες λεπτομερειες. Ουτε αυτοι τις αφηνουν τις υποθεσεις. Ξερω περιπτωση που ανακατεψαν μεχρι και το fbi για αγορα απο αμερικη. Καλο κουραγιο και προχωρα.

Απλα σιγουρεψου οτι γνωριζεις κι εσυ ακριβως πώς δουλευει. Μηπως σου εχει ξεφυγει κατι.

Καλο πασχα.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και εσένα φίλε μου.

Χριστός Ανέστη κι όλας.

Έχω σιγουρευτεί μιας και το μηχανάκι σηκώνει τρελές θερμοκρασίες μόνο που το βάζω στο ρεύμα χωρίς καν να προσπαθήσω να το δουλέψω. Όταν προσπαθώ να το δουλέψω είναι νεκρό τελείως, άρα κάτι θα χει κάψει.

Ελπίζω να δεχτούν το βίντεο γιατί δεν βλέπω τον τρόπο να αποδείξω τη μη λειτουργία του με φωτογραφίες.

Προς ενημέρωση το ebay έκλεισε το return request υπερ μου και άνοιξε case για επιστροφή του προιόντος, έδωσε διορία στον πωλητή εως τις 22 να στείλει shipping label ή τα έξοδα αποστολής μου. Αν δεν στείλει κάτι απ'τα δύο όπως μου είπαν θα μου γίνει το refund χωρίς να χρειαστεί να επιστρέψω το προιόν.

Πολύ καλύτερη εμπειρία απ'το paypal μπορώ να πω.

Mια ερωτησούλα ακόμα, πάω να βάλω το tracking number στο αίτημα επιστροφής και μου βγάζει Your tracking number is not recognized και Your carrier name is not recognized

Βάζω κανονικά το tracking και στο carrier other>ELTA( δοκίμασα και με ελληνικούς χαρακτήρες )

Το σύστημα των ΕΛΤΑ το βλέπει κανονικά.

Edit : μιας και απάντηση δε βρήκα, έβαλα σαν carrier το royal mail μιας και θα παει αγγλία και το δέχτηκε, ίδωμεν

Edited by adversus

• 4 weeks later...

καλησπέρα.

Έκανα αγορές από ebay. Μετά από μερικές μέρες είδα ότι το εμπόρευμα που παρήγγειλα δεν υπήρχε στη λίστα με τα αγορασμένα μου.

"item number does not exist"

xaxaxa

Πως παίρνω τα χρήματα πίσω?

Ο Πωλητής δεν απαντάει στα mail μου.

Καλά, είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσοι απατεώνες στο ebay?

Δες μηπως εχει ηδη επιστραφεί το ποσο

Sent from my Letv-LeEco Le Max 2 X829 6/128 using Tapatalk!

Δεν έχει γίνει κάποια επιστροφή. Η Πληρωμή είναι μέσω paypall

Ειδικά στο 2ο προιόν αγόρασα το xiaomi mi2 band μόνο 12€ αντί για άνω των 25€ που υπάρχει στο ebay.

Προφανώς ήταν λάθος του πωλητή η τιμή, το αγόρασα αλλά δεν φταίω εγώ.

Τώρα δεν απαντάει καν στα mail μου που των ρωτάω εαν έστειλε το προιον.

Δεν έχει γίνει κάποια επιστροφή. Η Πληρωμή είναι μέσω paypall

Ειδικά στο 2ο προιόν αγόρασα το xiaomi mi2 band μόνο 12€ αντί για άνω των 25€ που υπάρχει στο ebay.

Προφανώς ήταν λάθος του πωλητή η τιμή, το αγόρασα αλλά δεν φταίω εγώ.

Τώρα δεν απαντάει καν στα mail μου που των ρωτάω εαν έστειλε το προιον.

Περιμένεις να περάσει ο εκτιμώμενος χρόνος παραλαβής και ανοίγεις dispute.

Ωραία. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Μήπως ξέρεις πως θα κάνω despute στο ebay όταν το ίδιο το ebay μου γράφει ότι δεν μπορώ να κάνω οποιαδήποτε ενέργεια στο συγκεκριμένο προϊόν αφού δεν υπάρχει κ φυσικά δεν το έχω αγοράσει;;;;

Ωραία. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Μήπως ξέρεις πως θα κάνω despute στο ebay όταν το ίδιο το ebay μου γράφει ότι δεν μπορώ να κάνω οποιαδήποτε ενέργεια στο συγκεκριμένο προϊόν αφού δεν υπάρχει κ φυσικά δεν το έχω αγοράσει;;;;

Πας στο PayPal, μπαίνεις στο resolution center και ανοίγεις case.

Amazon Fire stick 4k max

• 1 month later...
Γεια σας παιδια θα ηθελα να ρωτησω σχετικα με ενα προβλημα που εχω με ενα πωλητη Αγορασα εναα ταμπλετ την 1 Ιανουαριου το οποιο πριν περιπου 1 μηνα σταματησε να φορτιζει, σε επικοινωνια με τον πωλητη μου ειπε να το επισκευασω και αν του στειλω αποδειξη της επισκευης θα αναλαβει τα εξοδα.Το επισκευασα πληρωσα 25 ευρω του εστειλα αποδειξη η οποια οπως μου ειπε δεν φαινοταν καθαρα και να την ξαναστειλω.την ξαναεστειλα και εκτοτε ουτε φωνη ουτε ακροαση εδω και 10 μερες περιπου...Δεν απανταει ουτε σε μυνηματα ουτε χρημματα εχουν επιστραφει. Μπορει να γινει κατι σε αυτη την περιπτωση;;;Ξερω οτι πια δεν εχω δικαιωμα να χρησιμοποιησω την προστασια του ebay αλλα απο την στιγμη που ολη η συζητηση εγινε μεσω ebay και οπως ισχυριζεται στην περιγραφη του προιοντος εχει 1 χρονο εγγυηση θα μπορεσουν με καποιο τροπο να τον πιεσουν να τηρησει τον λογο του;;;

Γεια σας παιδια θα ηθελα να ρωτησω σχετικα με ενα προβλημα που εχω με ενα πωλητη Αγορασα εναα ταμπλετ την 1 Ιανουαριου το οποιο πριν περιπου 1 μηνα σταματησε να φορτιζει, σε επικοινωνια με τον πωλητη μου ειπε να το επισκευασω και αν του στειλω αποδειξη της επισκευης θα αναλαβει τα εξοδα.Το επισκευασα πληρωσα 25 ευρω του εστειλα αποδειξη η οποια οπως μου ειπε δεν φαινοταν καθαρα και να την ξαναστειλω.την ξαναεστειλα και εκτοτε ουτε φωνη ουτε ακροαση εδω και 10 μερες περιπου...Δεν απανταει ουτε σε μυνηματα ουτε χρημματα εχουν επιστραφει. Μπορει να γινει κατι σε αυτη την περιπτωση;;;Ξερω οτι πια δεν εχω δικαιωμα να χρησιμοποιησω την προστασια του ebay αλλα απο την στιγμη που ολη η συζητηση εγινε μεσω ebay και οπως ισχυριζεται στην περιγραφη του προιοντος εχει 1 χρονο εγγυηση θα μπορεσουν με καποιο τροπο να τον πιεσουν να τηρησει τον λογο του;;;
Ενδιαφέρον περίπτωση.

Θα πρότεινα να επικοινωνήσεις άμεσα με το ΕΒΑΥ και να τους ενημερώσεις για ότι έγινε.

Amazon Fire stick 4k max

Ενδιαφέρον περίπτωση.

Θα πρότεινα να επικοινωνήσεις άμεσα με το ΕΒΑΥ και να τους ενημερώσεις για ότι έγινε.

Το εκανα αλλα δεν μπορουν να κανουν τιποτα λενε και μου στειλανε την πολιτικη τους για την προστασια που προσφερουν...Περιμενα κατι να κανουν εστω να στειλουν μηνυμα στον πωλητη να τον πιεσουν λιγο αλλα τιποτα..Μαλλον την πατησα και δεν μπορω να κανω τιποτα.Θα κανω μια τελευταια προσπαθεια με τον πωλητη λεγοντας οτι θα ενημερωσω σε τεχνολογικα φορουμ για το τι εκανε και οτι θα αναρτησω βιντεο στο youtube για την ολη κατασταση μπας και το ξανασκεφτει.

Χρειάζομαι κάποια βοήθεια.

Κέρδισα ένα κινητό από Ebay Γερμανίας, που κανονικά δεν το στέλνει εκτός Γερμανίας.

Μίλησα όμως με τον πωλητή και συμφώνησε για έξτρα 15€ να μου το στείλει.

Για να τον πληρώσω, μου έδωσε PayPal account. Πήγα να βάλω το ποσό και βγάζει έξτρα προμήθεια 6.72€.

Μπορώ κάπως να την αποφύγω;

Όταν είναι μέσω εβαυ δεν έχει προμήθεια. Δεν μπορεί να αλλάξει αυτός το συνολικό ποσό στο ebay, ώστε να το κάνουμε χωρίς προμήθεια;

Amazon Fire stick 4k max

Χρειάζομαι κάποια βοήθεια.

Κέρδισα ένα κινητό από Ebay Γερμανίας, που κανονικά δεν το στέλνει εκτός Γερμανίας.

Μίλησα όμως με τον πωλητή και συμφώνησε για έξτρα 15€ να μου το στείλει.

Για να τον πληρώσω, μου έδωσε PayPal account. Πήγα να βάλω το ποσό και βγάζει έξτρα προμήθεια 6.72€.

Μπορώ κάπως να την αποφύγω;

Όταν είναι μέσω εβαυ δεν έχει προμήθεια. Δεν μπορεί να αλλάξει αυτός το συνολικό ποσό στο ebay, ώστε να το κάνουμε χωρίς προμήθεια;

Μαλλον δεν επιλεγεις μεταφορα μεσω friends and family και σε χρεωνει επιπλεον.Κανονικα η χρεωση για 15 ευρω ειναι το πολυ 1 ευρω (Με visa)

Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μαλλον δεν επιλεγεις μεταφορα μεσω friends and family και σε χρεωνει επιπλεον.Κανονικα η χρεωση για 15 ευρω ειναι το πολυ 1 ευρω (Με visa)

Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Όχι ξεκάθαρα έβαζα μέσω friends. Η χρέωση ήταν αυτή που είπα και μάλιστα διάβασα μετά που το googlara ότι υπάρχει στάνταρ χρέωση για friends.

Μόνο μέσα στην Αμερική είναι δωρεάν.

Amazon Fire stick 4k max