Jump to content

eBay: Χρήση και Γενικές Ερωτήσεις

Silmur
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μπορείς να δεις εδώ τι μου έχουν στείλει και τι φαίνεται στον λογαριασμό μου στο Amazon. Στο web banking φαίνεται ότι έχουν πάρει τα λεφτά και μετά από επικοινωνία μου με την τράπεζα μου είπαν ότι προσπάθησαν αρχικά να πάρουν τα λεφτά, απέτυχαν και μετά ξαναέκαναν την συναλλαγή επιτυχώς. Μου ήρθε και επιβεβαιωτικό sms από την τράπεζα ότι τράβηξαν τα λεφτά.
Nokia 5630 Xpress Music -> Nokia Lumia 800 -> Microsoft Lumia 640 XL DS -> Samsung j5 2016 -> Xiaomi Mi9T Pro

• Απαντήσεις 4,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Μπορείς να δεις εδώ τι μου έχουν στείλει και τι φαίνεται στον λογαριασμό μου στο Amazon. Στο web banking φαίνεται ότι έχουν πάρει τα λεφτά και μετά από επικοινωνία μου με την τράπεζα μου είπαν ότι προσπάθησαν αρχικά να πάρουν τα λεφτά, απέτυχαν και μετά ξαναέκαναν την συναλλαγή επιτυχώς. Μου ήρθε και επιβεβαιωτικό sms από την τράπεζα ότι τράβηξαν τα λεφτά.

Προφανως τωρα ολα καλά;

Το αμαζον κάνει κατι τέτοια πολλές φορές, ειναι συνηθισμένο, μην ανησυχείς

Να ξαναβάλω δηλαδή τα στοιχεία της κάρτας μου; Ποιος μου λέει ότι δεν θα με χρεώσει ξανά; Δεν είναι μικρό ποσό. Και όχι, δεν λύθηκε το πρόβλημα. Παραμένει... Edited by ankostas333
Nokia 5630 Xpress Music -> Nokia Lumia 800 -> Microsoft Lumia 640 XL DS -> Samsung j5 2016 -> Xiaomi Mi9T Pro

Πήγαινε στην τράπεζα ζήτα κίνηση της κάρτας. Αν και κατά 99% δεν έχει ολοκληρωθεί η συναλλαγή.

Xiaomi Mi Air 13.3 W10

Samsung Galaxy Note 9 Stock Android 10

Μου έχει πει ότι τα λεφτά έχουν δεσμευτεί και δεν μπορούν να κάνουν κάτι από την μεριά τους. Οι ίδιοι μάλιστα μου είπαν πως αν ξαναβάλω τα στοιχεία της κάρτας κατά πάσα πιθανότητα θα γίνει ξανά η συναλλαγή. Εκτός αν παίζει κάτι με refund που είναι νωρίς για να φανεί. Edited by ankostas333

• 1 month later...

Μπορεί να γίνει αγορά με χρεωστική κάρτα όπου το όνομα που αναγράφεται στην κάρτα είναι διαφορετικό από το όνομα του λογαριασμού στο eBay?

Sent from my TbooK 16 Pro using Tapatalk

The day is my enemy, the night my friend

Πριν 1 χρόνο έκανα επιτυχώς τέτοια συναλλαγή στο ebay.de. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο και ο πωλητής σε αυτο.

Ebay και θα δώσεις αμεσα χρεωστικη?

Γιατι οχι paypal?

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

1-2 φορές που το έχω κάνει, δεν είχα κανένα πρόβλημα.

He who controls the past,commands the future.He who commands the future,conquers the past.

Συμφωνώ.

Ασφαλέστατα και τα δύο.

Η Ελλάδα είναι η μόνη Αφρικανική χώρα που κατοικείται από λευκούς

Πριν 1 χρόνο έκανα επιτυχώς τέτοια συναλλαγή στο ebay.de. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο και ο πωλητής σε αυτο.

Thanks, πληροφοριακά να αναφέρω ότι τελικά έγινε η πληρωμή κανονικά.

Ebay και θα δώσεις αμεσα χρεωστικη?

Γιατι οχι paypal?

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Έχει το ebay τη δική του ασφάλεια, όπως ανέφεραν και τα παιδιά, όταν τη χρειάστηκα δεν είχα πρόβλημα και οι διαδικασίες επιστροφής χρημάτων ήταν πολύ πιο άμεσες. Επίσης πληροφοριακά, όταν δίνεις τα στοιχεία της κάρτας, η πληρωμή σου αναφέρει ότι γίνεται με διαμεσολαβητή το PayPal έστω και αν δεν έχεις λογαριασμό. Τώρα αν έχεις και την ασφάλεια του PayPal δεν γνωρίζω, θα το κοιτάξω.

Sent from my Huawei Mate S using Tapatalk

The day is my enemy, the night my friend

Καλημέρα στην παρέα. Θέλω να πάρω ένα κινητό από ebay μέσω bid και θα έρθει από αμερική. Στο checkout λέει import duties περίπου 80€(+20 που είναι τα μεταφορικά). Θέλω να μάθω όταν έρθει ελλάδα θα πληρώσω και άλλα χρήματα στο τελωνείο ή μόνο για αυτά που χρεώνομαι? Ευχαριστώ.

Οχι. Αμα τα πληρωνεις τελος. Τιποτα αλλο.

Οπότε τσιμπάω σουπερ κινητάκι χωρίς άλλα κερατιάτικα. Σε ευχαριστώ πολύ.

Καλημέρα στην παρέα. Θέλω να πάρω ένα κινητό από ebay μέσω bid και θα έρθει από αμερική. Στο checkout λέει import duties περίπου 80€(+20 που είναι τα μεταφορικά). Θέλω να μάθω όταν έρθει ελλάδα θα πληρώσω και άλλα χρήματα στο τελωνείο ή μόνο για αυτά που χρεώνομαι? Ευχαριστώ.

Είσαι σίγουρος ότι θα παίζει Ελλάδα;

Sent from my m1 note using Tapatalk

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

• 2 weeks later...

Θελω να κανω bid σε auction που ληγει σε λιγες ωρες. Επειδη ομως ειμαι καινουργιος χρηστης του ebay δεν ξερω πως δουλευουν τα πραγματα. Συγκεκριμενα σκεφτομαι να δωσω προσφορα λιγο πριν ληξει η δημοπρασια για να "κερδισω" εαν φυσικα ο πωλητης δεν εχει βαλει υψηλη reserve price.

Αυτο που με απασχολει ειναι πως θα γινει σιγουρα δεκτη η προσφορα μου αφου δεν εχω ξαναγορασει απο το ebay; Πρεπει να εχω προσθεσει καποιο λογαριασμο paypal ή καποια καρτα στο λογαριασμο μου;;

Εαν κερδισω, τοτε μου στελνει ο πωλητης να πληρωσω;;

Θελω να κανω bid σε auction που ληγει σε λιγες ωρες. Επειδη ομως ειμαι καινουργιος χρηστης του ebay δεν ξερω πως δουλευουν τα πραγματα. Συγκεκριμενα σκεφτομαι να δωσω προσφορα λιγο πριν ληξει η δημοπρασια για να "κερδισω" εαν φυσικα ο πωλητης δεν εχει βαλει υψηλη reserve price.

Αυτο που με απασχολει ειναι πως θα γινει σιγουρα δεκτη η προσφορα μου αφου δεν εχω ξαναγορασει απο το ebay; Πρεπει να εχω προσθεσει καποιο λογαριασμο paypal ή καποια καρτα στο λογαριασμο μου;;

1. Δεν ειναι και τοσο απλο, στα τελευταια δευτερολεπτα πονταρουν σχεδον ολοι οσοι ενδιαφέρονται

2. Ναι

Πολύ εύκολα θα σου λυνόταν η απορία, αν χτυπούσες στην τωρινή τιμή την δημοπρασία.

Αν είναι κάποιο ενδιαφέρον προϊόν, αποκλείεται να κερδίσεις εφόσον έχει ακόμα ώρες μέχρι την λήψη της, οπότε θα τσεκάρεις και αν σε δέχεται το σύστημα για να κάνεις bid.

Πάντως και με paypal και με κάρτα μπορείς να πληρώσεις.

Σου προτέινω όμως να το κάνεις με Paypal.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

1. Δεν ειναι και τοσο απλο, στα τελευταια δευτερολεπτα πονταρουν σχεδον ολοι οσοι ενδιαφέρονται

2. Ναι

Πολύ εύκολα θα σου λυνόταν η απορία, αν χτυπούσες στην τωρινή τιμή την δημοπρασία.

Αν είναι κάποιο ενδιαφέρον προϊόν, αποκλείεται να κερδίσεις εφόσον έχει ακόμα ώρες μέχρι την λήψη της, οπότε θα τσεκάρεις και αν σε δέχεται το σύστημα για να κάνεις bid.

Πάντως και με paypal και με κάρτα μπορείς να πληρώσεις.

Σου προτέινω όμως να το κάνεις με Paypal.

Ευχαριστω για τις απαντησεις!

Δεν θελω να "πονταρω" αρκετη ωρα πριν το τελος της δημοπρασιας διοτι απο οτι ξερω ενημερωνονται οι υπολοιποι biders και εχει πολλες ωρες να γινει bid. Δεν ξερω εαν εγινα κατανοητος.

Συνδεσα το Paypal μου και ελπιζω να γινει δεκτη η προσφορα μου.

Edited by lyr13

• 2 weeks later...

Μια βοηθεια

Ειχα στο paypal μου μια καρτα της πειραιως webcard για να ψωνιζω απο ebay

οταν ξεκινησαν τα capital control δε ξαναψωνισα και πριν μια βδομαδα μπηκα στο paypal αλλα η καρτα μου ειχα μεσα περασμενη δεν υπηρχε εκτος αν την ειχα διαγραψει εγω και δε θυμαμαι

τωρα παω να περασω τη καρτα ξανα και δε με αφηνει

πρεπει να εχει μεσα χρηματα για να την περασει μεσα ?γιατι στη καρτα εχω μηδεν υπολοιπο

εντωμεταξυ στο bank account εβαλα το λογαριασμο τραπεζης και τον πηρε κανονικα

Ναι πρέπει να έχει χρήματα μέσα. Τουλάχιστον 2-3 ευρώ ώστε δηλώνοντας τη στο paypal και να σου στείλει τον τετραψήφιο κωδικό επιβεβαίωσης. Μετά στα επιστρέφει.
No root->No problem

Καλημέρα. Για πρώτη φορά έβαλα για πώληση στο ebay κάτι (ένα χαλασμένο κινητό) και κάποιος το αγόρασε (από Αγγλία). Σαν τρόπο πληρωμής έβαλα paypal. Θα ήθελα βοήθεια για δυο απορίες:

Πρώτον, στο ebay φαίνεται σαν Sold αλλά όχι πληρωμένο (awaiting for payment). Από το paypal δεν έχω πάρει κάποιο μήνυμα ακόμα. Πως μπορεί να το αγόρασε και να μη πλήρωσε; Εγώ όσες φορές έχω αγοράσει κάτι, πληρώνω με Paypal εκείνη τη στιγμή.

Και δεύτερον, η διεύθυνση που θα του το στείλω, είναι η διεύθυνση που θα δω στο paypal όταν πληρώσει;

Ευχαριστώ!

Edited by manasta

Για να πληρωσει αμέσως απαιτούνται

α) Να μην είναι δημοπρασία αλλά πώληση με σταθερή τιμή.

β) Να έχεις επιλέξει άμεση πληρωμή με paypal πριν τελειώσει την αγορά.

Αλλιώς περιμένεις να πληρώσει.

Την διευθηνση θα την δεις και στο paypal και στο ebay όταν πληρώσει.

Σε ευχαριστώ πολύ. Πράγματι δεν είναι δημοπρασία, αλλά πώληση με σταθερή τιμή. Συνεπώς, πρέπει να περιμένω να δω την πληρωμή στο paypal.

• 2 weeks later...

Αν παραλάβω κάτι το οποίο δε δουλεύει αλλά ο πωλητής έχει στο listing του ότι δεν δέχεται επιστροφές, μπορώ να το επιστρέψω ;

Επίσης επειδή βλέπω στο dispute που άνοιξα δεν υπάρχει κάπου να ανεβάσω βίντεο αλλά φωτογραφίες μόνο, πως μπορώ να αποδείξω ότι δεν δουλεύει κάτι με φωτογραφίες ; :/