Jump to content

Περί... σταθερής τηλεφωνίας γενικά (Μέρος ΙΙ)


 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ενα φιλαρακι μου, τον Σεπτεμβριο του 2010 περασε Αθηνα, δεν υπηρχε τηλεφωνο εκει που νοικιασε ε και θελησε το παιδι να βαλει. Ε του ηρθε να παει στη Wind παει σε ενα καταστημα, κανει την αιτηση, δεν τον συνδεσαν ποτε αμα λεμε ποτε, ποτε ομως. Πηγαιναν τεχνικοι σπιτι του, δε τον συνδεσαν ποτε. Ωσ που φυσικα τρελαθηκε τα πηγε ολα πισω κ απαιτησε να ακυρωσουν τα παντα, του τα ακυρωσαν υποτιθεται. Μετα απο ενα τετραμηνο σκαει ενα εξωδικο αλλο πραγμα!!! Καθε μηνα του εκδιδαν λογαριασμο χωρις να παει ποτε σπιτι! Τρελα πραγματα!
ΜΑΘΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ!!!
Link to comment
Share on other sites

@DemetreKre

Την αίτηση την έκανα μεσώ τηλεφώνου και μου έφεραν το συμβόλαιο σπίτι. φυσικά και έχω κρατήσει το fax που τους έστειλα. Εφόσον έκανα αίτηση διακοπής μεσώ fax και μεσώ τηλεφώνου θεώρησα ότι θα γίνει για αυτό δεν ενδιαφέρθηκα περισσοτερο. ο εξολισμός μου ήρθε στο σπίτι και τον γύρισα πίσω. δεν τον παρέλαβα

 

Όταν σε πήραν τηλέφωνο ήταν από τα κεντρικά της WIND ή ο τηλεφωνικός συνεργάτης που είχες κάνει την αίτηση;;;

Αν κατάλαβες...

 

Πάντως από τηλεφωνική περίπτωση αντίστοιχη, φίλη μου είχε κάνει φορητότητα κινητού, της έκαναν αντιπροσφορά δέχτηκε από άλλη εταιρία και πάλι δεν ακυρώθηκε.

Δεν θεωρώ τυχαία αυτά τα "τηλεφωνικά"... Εγώ εκεί θα στηριζόμουν!

Link to comment
Share on other sites

Η ταλαιπωρία μου με την συγκεκριμένη εταιρία ξεκίνησε στις 12 Σεπτέμβριου όταν έκανα αίτηση φοριτότητας από την HOL προς την WIND. Την επομένη κιόλας μέρα δηλαδή στις 13 Σεπτεμβρίου έστειλα αίτημα ακύρωσης της αίτησης μου μέσω fax. Απευθείας με κάλεσαν από τα κεντρικά της WIND να με ρωτήσουν τον λόγο ακύρωσης τους εξήγησα την καλύτερη πρόσφορα που μου έκανε η HOL και μου είπαν ότι θα ακυρώσουν την αίτηση. Μετά από 10 μέρες ξαφνικά κόβεται το ιντερνέτ μου κ έχει πρόβλημα κ το τηλέφωνο μου. Ψάχνοντας να βρω την αιτία διαπίστωσα ότι οι κύριοι τηςWIND δεν είχαν κάνει ακύρωση της αίτησης μου ξεκίνησαν την μεταφορά και την άφησαν έτσι. Η γραμμή μου είχε μείνει στο πουθενά. Φυσικά έκανα αίτηση επανασύνδεσης στην HOL περίμενα 20 μέρες να συνδεθώ πλήρωσα ξανά την επανασύνδεση και η απαράδεκτη WIND μου ζητεί για όλη αυτή την ταλαιπωρία να πληρώσω 215ε (τέλη σύνδεσης πάγιο ενός μηνά και τέλη αποσυνδέσεις). Έχοντας επικοινωνήσει πόσες φορές με τα κεντρικά της WIND μέσω τηλέφωνου και fax απλά αδιαφορούν κ λένε ότι θα εξετάσουν το ζήτημα. Φυσικά δεν πρόκειται να τους πληρώσω ούτε 1 ευρώ.:mad:

Κάνε μας μια ανάλυση πώς βγαίνουν αυτά τα 215€

Και δεν υπάρχει μένει η γραμμή στη μέση.Ή είσαι στην μια εταιρεία ή στην άλλη.

ONEPLUS 6 64gb: rooted, Elemental kernel

NEXUS 4 16gb: Stock 5.0.1/Rastapop 5.0.2, Hell core b69L

Cube iwork 10 tablet 64gb: Win 10/Android 5.1

Tv Box CS968:RK3188, 4 Core 1.6ghz, 4 core VGA, 2GB Ram, Geass custom Rom

Link to comment
Share on other sites

τα 215ε βγαίνουν από την χρέωση σύνδεσης από την χρέωση αποσύνδεσης κ τα παγία ενός μηνά και κάτι που με χρέωσαν αυτό όμως είναι το πρόβλημα? επίσης όταν δεν έχεις ιντερνέτ να κανείς την δουλειά σου κ τηλέφωνο και καμιά εταιρία δεν βλέπει την γραμμή σου μάλλον η γραμμή σου είναι στο πουθενά.
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Θα ήθελα την βοήθειά σας. Στην πόλη τη οποία ζω καθώς και σε πολλές άλλες φαντάζομαι, ο δήμος προσφέρει ασύρματο ίντερνετ για τους δημότες του. Λόγω των προβλημάτων στα οικονομικά, δεν μπορώ πλέον να πληρώνω πάροχο για το σπίτι μου. Θα ήθελα να μου πείτε πως μπορώ να ενισχύσω το σήμα του δημοσιου ίντερνετ έτσι ώστε να μπορώ στο σπίτι μου να έχω την απολαβή του. Αυτή την στιγμή αυτό μπορώ να το έχω μόνο σε 1 δωμάτιο(κουζίνα) η εαν ανέβω στην ταράτσα(επάνω απο το σπίτι μου) Υπάρχει τρόπος λοιπόν ενίσχυσης του σήματος και να μπορώ να έχω ασύρματα ίντερνετ στο pc μου και στο mac μου; Ευχαριστώ πολύ.

BRAZILEIROS - Hellas

 

Video-Sakis :respect:

Link to comment
Share on other sites

Κανείς δεν το γνωρίζει; Πίστευα οτι και άλλους,πολλούς θα απασχολούσε κάτι τέτοιο.

BRAZILEIROS - Hellas

 

Video-Sakis :respect:

Link to comment
Share on other sites

Καλημερα φιλε μου, η λυση σου ονομαζεται repeater. Παρε ενα και στην ουσια ενισχυεις το σημα. Αν δεν ειναι ικανοποιητικο παρε και μια μεγαλυτερη κεραια σε db και παιξε μπαλα. Ελπιζω να βοηθησα.
Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα σε ολους και παλι , παιδια θελω να ξανα ρωτησω και ελπιζς καποιος να μπορει να απαντησει. δεν εχω τηλεφωνικη γραμμη στο σπιτι και θελω να βαλω ιντερνετ σε μια εταιρεια οχι του ΟΤΕ ομως αλλα ο ΟΤΕ δεν δινει γραμμες σε αλλες εταιρεις στην περιοχη μου. αν παω στον οτε και κανω Νέα Τηλεφωνική Σύνδεση [ Νέα σύνδεση ] για γραμμη.. υπαρχει καποια δεσμευση που πρεπει να παραμινεις καποιους μηνες στον ΟΤΕ και να πληρωνεις παγιο ΟΤΕ? οποις ξερει λεπτομερεις ας μου πει παιδια. αν γινετε να κανς νεα συνδεση για γραμμη να την παρω και μετα κατευθειαν να παω σε αλλη εταιρεια για ιντερνετ χωρις να πληρωνω στην συνεχεια το παγιο ΟΤΕ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΠΑΙΔΙΑ.
Link to comment
Share on other sites

Καλημερα φιλε μου, η λυση σου ονομαζεται repeater. Παρε ενα και στην ουσια ενισχυεις το σημα. Αν δεν ειναι ικανοποιητικο παρε και μια μεγαλυτερη κεραια σε db και παιξε μπαλα. Ελπιζω να βοηθησα.

Βάζω κάποια κεραία στο σπίτι μου και λαμβάνω δυνατότερο σήμα;

BRAZILEIROS - Hellas

 

Video-Sakis :respect:

Link to comment
Share on other sites

Οχι μονο κεραια. Το repeater ειναι μια συσκευη σαν ρουτερ σε εμφανιση και αυτο ειναι που χρειαζεται. Αυτο λοιπον επανω του εχει βιδωμενη μια κεραια που αν θες την αλλαζεις
Link to comment
Share on other sites

Και στέλνει ασύρματα το σήμα στο σπίτι μέσα; Η περνάω καλωδίωση; Edited by philipBRAZIL

BRAZILEIROS - Hellas

 

Video-Sakis :respect:

Link to comment
Share on other sites

Πολυ σωστα. Στελνει στο σπιτι ασυρματα. Απο εκει και περα ειναι θεμα της διαρυθμισης του σπιτιου για το αν θα εχεις καλο σημα παντου. Μπορεις ωστοσο αφου ολοκληρωσεις το πρωτο βημα να κανεις το ιδιο και με δευτερο repeater.
Link to comment
Share on other sites

Μένει λοιπόν να βρώ αυτό το .. repeater, να το αγοράσω και να το τοποθετήσω.

BRAZILEIROS - Hellas

 

Video-Sakis :respect:

Link to comment
Share on other sites

καπως ετσι γινεται... το ιντερνετ που μοιραζει οπως λες ο δημος ειναι χωρις κλειδι η ειναι καποιο κλειδι που σας το εχουν δωσει? αν ειναι wpa/wpa2 δεν θα δουλευει το repeater. wep μονο η ελευθερο
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Γνωρίζετε σας παρακαλω αν υπαρχει ασύρματη συσκευήσταθερής τηλεφωνίας που να μου επιτρέπει το λογισμικό της να απορρίπτω κλήσεις που μου γίνονται ανωνυμως η να επιλέγω απο τις επαφές μου ποιές δεν θέλω να δέχομαι. σας ευχαριστω εκ των προτέρων για την απάντηση σας.
Link to comment
Share on other sites

Γειά και χαρά σε όλους και χρόνια πολλά από την Κω!

 

Εδώ και κάμποσες μέρες παλεύω και σπάω το κεφάλι μου να επεκτήνω το σήμα του WIFI σε υπαίθριο χώρο και θα ήθελα τα φώτα της κοινώτητας του myphone αν έχετε την ευγενική καλοσύνη :O . Έχουμε και λέμε...

 

Μένω στο σπίτι των γονιών μου και θέλω να μετακομίσω σε μια γκαρσονιέρα δική μας που βρίσκεται στο ίδιο οικόπεδο με αυτού του σπιτιού που βρίσκομαι αυτή τη στιγμή. Μετακομίζοντας εκεί θέλω φυσικά να φέρω όλες μου τις συσκευές (υπολογιστές, λάπτοπ, playstation μπλα μπλα) εκεί και γιαυτό το λόγο εννοήται και θέλω πρόσβαση στο ίντερνετ. Το πρόβλημα προκύπτει στο γεγονός ότι η γκαρσονιέρα δεν διαθέτει γραμμή τηλεφώνου και για να γίνει κάτι τέτοιο απαιτεί χρόνο και χρήμα. Η καλύτερη επιλογη που έχω να κάνω είναι να πάρω ίντερνετ από το το σπίτι Α στο σπίτι Β (γκαρσονιέρα). Οι δύο επιλογές που έχω είναι φυσικά ενσύρματα ή ασύρματα και η απόσταση που πρέπει να καλυφθεί είναι 90-110 μέτρα μετ' εμποδίων φυσικών (δέντρα και καθόλου line of sight λόγο στροφής και λόφου)

 

1) Ενσύρματα, αν και η πιο αξιόπιστη λύση από άποψης σταθερότητας σύνδεσης πιστεύω, δεν είναι η προτίμησή μου καθώς 1) θα είναι πολλά τα καλώδια και ο μπελάς και 2) και σημαντικότερο, το καλώδιο αυτο θα είναι εκτεθημένο στην "άγρια φύση" και μπορεί να φθαρεί πολύ γρήγορα (από καιρό, πουλία, τροκτικά κτλ) οπότε κάτι τέτοιο ειναι κατά 90% αποκλεισμένο ως λύση.

 

2) Ασύρματα, η πιο εφικτή λύση όπως το βλέπω αυτή τη στιγμή. Αυτό που έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής είναι να βάλω μια μεγαλήτερης εμβέλιας κεραία (εσωτερική) των 9dBi και με τα χίλια ζώρια και κατώπιν πολλών πειραματισμών να καταφέρω να φτάσω μέχρι λίγο πριν από το κατώφλι του σπίτιου που θελω να φτάσω με απόλυτα εξουθενομένο σήμα. Έχωντας σπάσει το κεφάλι μου προσπαθώντας να βρω λύση το καλύτερο που θα μπορούσα να κάνω είναι να εγκαταστήσω μια εξωτερική κεραία (λογικά 12dBi ++ ) στο σπιτι Α όπου και βρίσκεται το router και το ιντερνετ και μάλλων θα πιάνω αν όχι καμπάνα τουλάχιστον ικανοποιητικό σήμα στο σπίτι Β.

 

Και σ'αυτό το σήμειο είναι που θέλω τα φώτα σας φίλοι και φίλες, στις ειδίκες λεπτομέριες: :)

 

-Τί είδους κεραία να προτιμήσω? Directional ή omni-directional πχ? Θα είναι συμβατή με το υπάρχων router μου?

-Πόσα dBi ισχύ χρειάζομαι για να αποφύγω την υπερβολή?

-Μήπως παράλληλα με την κεραία στο σπίτι Α να έβαζα και μια κεραία στο σπίτι Β η οποια να συνδέεται σε αναμεταδότη σήματος (repeater) για σιγουριά και 100% δυνατό σήμα ή θα ηταν υπερβολή? Αν ναι τι αναμεταδότη να προτιμήσω και τί κεραία?

-Υπολογίζω πρόχειρα οτί όλο το "κουστουμάκι" αυτό να μου κοστίσει το πολύ €200 για τον εξοπλισμό (2 εξώτερικές κεραίες, έναν αναμεταδότη και περίπου 6 μέτρα ειδίκο καλώδιο για να συνδέσω κεραίες με router και αναμεταδότη) έχοντας κάνει μια έρευνα αγοράς΄πέφτω έξω μήπως?

-Και άλλα (ελπίζω όχι πολλα...) ερωτήματα τα οποία δεν μου έχουν προκύψει ακόμα στο μυαλο αν σας ερχεται κάτι?

 

 

Ο δικτυακός εξοπλισμός που κατέχω αυτή τη στιγμή είναι:

TP-LINK TD-W8961ND wireless router με δύο αποσπόμενες κεραίες (μια απο τις οποίες την αντικατέστησα με μεγαλήτερη)

Tenda Q2409 9dBi omni-directional antenna (τη οποία σκέφτομαι να επιστρέψω στο μαγαζί που την αγόρασα)

 

Συγχωρέστε με για την έκταση του θέματός μου και σας ευχαριστώ όλους παρα πολύ εκ των προτέρων για τη βοήθειά και τις απόψεις σας!!! :)

Edited by nikolas_pl
Link to comment
Share on other sites

Γνωρίζετε σας παρακαλω αν υπαρχει ασύρματη συσκευήσταθερής τηλεφωνίας που να μου επιτρέπει το λογισμικό της να απορρίπτω κλήσεις που μου γίνονται ανωνυμως η να επιλέγω απο τις επαφές μου ποιές δεν θέλω να δέχομαι. σας ευχαριστω εκ των προτέρων για την απάντηση σας.

Γίνεται με το Asterisk σίγουρα. Αλλά αυτό είναι στην ουσία τηλεφωνικό κέντρο. Κάνε μια αναζήτηση στο Asterisk forum. ;)

Link to comment
Share on other sites

δεν ξερω αν το εβαλα σωστα εδω, αλλα δεν βρηκα καπου καλυτερα....

 

Η ερωτηση μου ειναι η εξης:

 

Εχω ενα netbook, και θελω να εχω ιντερνετ σε ταξιδια που κανω.

Φανταζομαι οτι πρεπει να αγορασω καποιο stickaki....

 

Γνωριζει καποιος τι επιλογες υπαρχουν?

Θενκς και καλη χρονια...

(δεν ξερω αν πιανει η ευχη για φετος ελπιζω ναι :ninja: )

Link to comment
Share on other sites

Βασικη ερωτηση ,

 

Θα ταξιδευεις και στο εξωτερικό?

Αν δεν θελεις παγια, ελαχιστες χρεωσεις, προβληματα σε λογαριασμους το μοναδικο δικτυο ειναι εδω, με καθε νεα αιτηση δωρα μια 2πλη κουβερτα σε διαφορα χρωματα και μια σακουλα καρβουνα. Απεριοριστη ομιλια απο την ταρατσα του σπιτιου σου με ολoυς
Link to comment
Share on other sites

δεν ξερω αν το εβαλα σωστα εδω, αλλα δεν βρηκα καπου καλυτερα....

 

Η ερωτηση μου ειναι η εξης:

 

Εχω ενα netbook, και θελω να εχω ιντερνετ σε ταξιδια που κανω.

Φανταζομαι οτι πρεπει να αγορασω καποιο stickaki....

 

Γνωριζει καποιος τι επιλογες υπαρχουν?

Θενκς και καλη χρονια...

(δεν ξερω αν πιανει η ευχη για φετος ελπιζω ναι :ninja: )

 

Εάν έχεις πρόγραμμα με data στο κινητό σου μπορείς να πάρεις internet από αυτό.

Σε android υπάρχει εφαρμογή να μετατρέπεις το κινητό σου σε hotspot και να παίρνεις ασύρματα internet από το android κινητό σου.

 

Όσο για το εάν πιάνουν οι ευχές η απάντηση είναι ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. Μόνο στους τυχερούς πιάνουν οι ευχές.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

μηπως γνωριζει καποιος γιατι ενω εμπαινε κανονικα στο ιντερνετ εδω και για ενα μηνα ηταν ολα τελεια,ξαφνικα οταν συνδεομαι αμεσως μου ριχνει τη συνδεση κ πρεπει να κανω επανεναρξη του μοντεμ?

εβγαλα απο το nexus s (v2.3.6) τις τελευταιες εφαρμογες που του ειχα βαλει..αλλα τιποτα..

(επισης εκανα κ reset το μοντεμ,και ολες οι αλλες συσκευες μπαινουν κανονικα,χωρις προβληματα)

το μοντεμ ειναι ενα thomspon tg585 v8.

 

***

βρηκα μια λυση αλλα δεν κρατησε το πειραμα. --> κανω restart το modem και αφηνω να συνδεθει πρωτα το κινητο τηλεφωνο και μετα οι υπολοιπες συσκευες και ετσι λειτουργει αψογα μεχρι να παω και να ανοιξω το wifi του κινητου ξανα.τωρα ερχεται το καλο,γιατι οταν το αφησω να μπει σε αδρανεια μολις κλεισει η οθονη , τοτε στην επομενη επανασυνδεση ξαναριχνει το δικτυο.. (απο τις ->ρυθμισεις wifi -->options-->συνθετα-->πολιτικη καταστασης αδρανειας)

αν καποιος ξερει τη λυση ας μου δωσει τα φωτα του..

Link to comment
Share on other sites

Όταν κανείς νέα σύνδεση μόνο τηλέφωνο χωρίς δωρεάν χρόνο ομιλίας Internet κλπ δεν σε δεσμεύει αλλά για να πας σε άλλον πάροχο πρέπει να έχεις έναν λογαριασμό του ΟΤΕ αυτό συνεπάγεται ότι θα περιμένεις κανά δίμηνο μέχρι να έρθει ο λογαριασμός και μετά πας όπου θες

Ακόμα για νέα συνδέσει ο ΟΤΕ θέλει 36€ + πάγιο για το δίμηνο σύνολο τάδε μετά θες αλλα 36€ περίπου για να φύγεις απο τον ΟΤΕ και να πας σε άλλον πάροχο

Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ :rolleyes:
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα. Θέλω να επιλέξω ένα δυνατό και αξιόπιστο ρούτερ με καλή εμβέλεια(2 οροφοι) και δεν ξέρω τι να πάρω. Δεν θα ήθελα να δώσω και πολλά χρήματα.

Τι να επιλέξω; Μου είπαν για το Belkin N 300. Είναι καλή επιλογή; Υπάρχουν καλύτερα σε αναλογία τιμών;

BRAZILEIROS - Hellas

 

Video-Sakis :respect:

Link to comment
Share on other sites

επειδή προφανώς εννοείς ράουτερ (και ΟΧΙ ρούτερ) με wi fi , για δύο ορόφους εμβέλεια χλωμό το βλέπω χωρίς repeater. Από εκεί και πέρα τα draytek είναι imo από τις πολύ καλές (και ακριβές επιλογές ) . Κάτι σαν το cisco των........ φτωχών ας πούμε .

1.Ote Vdsl 30/2.5 , draytek vdsl router on a Lan with a supermicro server with 7 clients (Nokia 920 -640 , includet).

2.Ipad mini

3. Lenovo Thinkpad Egde

Link to comment
Share on other sites

  • The title was changed to Περί... σταθερής τηλεφωνίας γενικά (Μέρος ΙΙ)
  • The topic was pinned

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...