Jump to content

Κάλυψη δικτύου & αναφορές προβλημάτων [2.5G/3G]

Petros the Great
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

εχω το νοκια ν900...

προσφατα εκανα το προγραμμα που μου δινει 420 mb ιντερνετ για το κινητο...

βρε παιδια δεν μπορω να σερφαρω με τιποτα....σε σημα 3g....

συνεχως κολλάει....(μονο αργα την νυχτα αν καταφερω κατι....)....

μονο με 2g σερφαρω χωρις προβλημα....

τοσο χαλια......η wind?

ελεος...

επισης εχω βαλει μετρητη στο κινητο μου για να μου δειχνει ποτε θα ξεπερασω τα 420 mb....

ο μετρητης ομως δειχνει οτι μαζι με τα mb που κατεβαζω για μια σελιδα(τωρα ειμαι στα 21) εχω "ανεβασει" και 3 mb....

αυτο τωρα τι ειναι χρεώνομαι......και δεν το ξερω...?

sorry αν ρωταω σε λαθος τοπικ....

εχω το νοκια ν900...

τοσο χαλια......η wind?

ελεος...

επισης εχω βαλει μετρητη στο κινητο μου για να μου δειχνει ποτε θα ξεπερασω τα 420 mb....

ο μετρητης ομως δειχνει οτι μαζι με τα mb που κατεβαζω για μια σελιδα(τωρα ειμαι στα 21) εχω "ανεβασει" και 3 mb....

Μάλλον το σήμα 3G είναι αδύναμο, για αυτό και έχεις πρόβλημα και κολλήματα.

Συμβαίνει συχνά και σε μένα.

Αν η κάλυψη 3G δεν είναι καλή είτε αργεί να φορτώσει τις σελίδες είτε δεν μπορεί να συνδεθεί καθόλου.

Οπότε το γυρίζω σε 2G και σερφάρω κανονικότατα!

Όσο για το δεύτερο ερώτημα, θα υπολογίζεις και τα δύο (δηλαδή και το upload και το download).

εχω το νοκια ν900...

τοσο χαλια......η wind?

ελεος...

Εσυ κοιτάς το συνολικό άθροισμα από τους 2 μετρητές να μην ξεπεράσει τα 420ΜΒ.

Όσο για την ταχύτητα ίσως είσαι σε μπουκωμενη περιοχή. Εγώ από 3g κατέβαζω με 150Kb/s περίπου.

εγινε παιδια ευχαριστω...

καλα που μου το ειπατε γιατι εγω κοιταγα μονο το 1....:blink::blink:

και παλι thanks...

Στην Αλεξανδούπολη χρησιμοποιείς στο 3g; Πόσο σήμα "σαν μπάρες" βλέπεις στην οθόνη σου; Ακόμα και κακό σήμα να έχεις δε δικαιολογούνται τα παγώματα. Εκτός αν πιάνεις από 2 κυψέλες με κακό σήμα και το spread spectrum σε αυτή την περίπτωση δε λειτουργεί "τέλεια"...

Μάλλον υπερφόρτωση έχουμε στην περίπτωσή σου :( Αμάν πια,πόσοι πήραν adsm το καλοκαίρι :p

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Κλασική περίπτωση... Διαφιμήσεις κλπ. Πουλάμε κάτι που δεν έχουμε κλπ.

Ας βάλουν περισσότερες κεραίες στις περιοχές που υπάρχει υπερφόρτωση. Για παράδειγμα στο Πήλιο η Wind έχει HSDPA 7.2Mbps εκεί που ο ΟΤΕ έχει με το ζόρι 2Mbps :p Αποτέλεσμα είναι κάτοικοι να έχουν βάλει adsm και όταν το Πήλιο "γεμίζει" από εσωτερικό τουρισμό το Σ/Κ το HSDPA "τα παίζει". Εκεί που καθημερινές όλη τη μέρα έχω με modem 3.6Mbps περίπου στα 3Mbps το Σ/Κ πιάνω τις ίδιες ταχύτητες με κολλήματα (1 φορά την ώρα περίπου)...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Και ποιός θα τα πληρώσει όλα αυτά?

Οι πελάτες με τις καρτούλες των 5 ευρώ κάθε Σ/Κ?.

Τι λογική είναι αυτή; Τότε να μην έχει σήμα στο τάδε χωριό γιατί ποιός θα πληρώσει την κεραία, ο παππούς που θα βάλει μια κάρτα το μήνα;

Δυστηχώς αυτή είναι η λογική...

Αν ήταν σε μένα και το τελευταίο βουναλάκι θα είχε μέχρι και 3G.

Ας βάλουν περισσότερες κεραίες στις περιοχές που υπάρχει υπερφόρτωση. Για παράδειγμα στο Πήλιο η Wind έχει HSDPA 7.2Mbps εκεί που ο ΟΤΕ έχει με το ζόρι 2Mbps :p Αποτέλεσμα είναι κάτοικοι να έχουν βάλει adsm και όταν το Πήλιο "γεμίζει" από εσωτερικό τουρισμό το Σ/Κ το HSDPA "τα παίζει". Εκεί που καθημερινές όλη τη μέρα έχω με modem 3.6Mbps περίπου στα 3Mbps το Σ/Κ πιάνω τις ίδιες ταχύτητες με κολλήματα (1 φορά την ώρα περίπου)...

αφου τα ξερεις πηλιο + wind= love :O

και ο ΟΤΕ μεχρι 1,65 mbps φτανει.....

My Mobile Phone History:
spacer.png

Ericsson T18 - NEC N331i - SAGEM X5-2 - MOTOROLA V620 - SE W300 - SE K550im - MOTOROLA V360 - Samsung J600- MOTOROLA V6 - HP 514 IPAQ - MOTOROLA Z10 - LG KU990 -Nokia 5230 - HTC Diamond 2 - ΒΒ 9000 - SE X10 Mini Pro - Motorola Flipout -SE Neo V- iPhone 4 - BB Z10 - SMG SI9505 - HTC M7 - Moto X 2nd - Samsung S6 - Iphone 6s - 1+3T - iPhone 8 Plus - Mix 2S - iPhone XR - iPhone 13

Σε αυτό έχεις κάποιο δίκιο. Όμως όταν έχεις τόσους πελάτες adsm στην Αργαλαστή Πηλίου για παράδειγμα και αυτή η κεραία εξυπηρετεί και Μηλιές με 3η γενιά σε περίοδο υψηλού φόρτου λογικό είναι να έχουμε πρόβλημα.

Επιπλέον,ο Λαύκος(στο Πήλιο πάντα) παραμένει μία προβληματική περιοχή για τη Wind :wacko: Έβλεπα το ch 642 από Μηλίνα και έλεγα ότι έρχεται από Λαύκο-υπέθεσα ότι μπήκε κάποια κεραία... Που είναι η κεραία;;; Προμύρι; Δε μπορώ να καταλάβω,το netmonitor έδειχνε ΤΑ 3 από Λαύκο,δηλαδή περίπου 1.5ΚΜ απόσταση από την κεραία και το σήμα ήταν -90dBm (=σε εσωτερικούς χώρους μηδέν). Ε μην τσιγγουνεύονται κεραίες στο Πήλιο,έχουν κόσμο για να κάνουν απόσβεση! Ειδικά στο Λαύκο ας βάλουν μία κεραία στην Ανατολική πλευρά του χωριού που δε πιάνει το κινητό,στη Δυτική έχουν τέρμα σήμα HSDPA και GSM ch 28/48/23/25/613 ΤΕΡΜΑ... Είναι κρίμα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αργαλαστή έχει περαστεί καινούριος εξοπλισμός gsm και 3G αλλα στη vodafone.

Στην Αγριά έχει και Γ@μώ τα τόστ.

Αργαλαστή έχει περαστεί καινούριος εξοπλισμός gsm και 3G αλλα στη vodafone.

Στην Αγριά έχει και Γ@μώ τα τόστ.

Όταν λες εξοπλισμός τι άλλαξε ακριβώς η Vodafone; (στο 1.5ΚΜ από το σπίτι μου τον έχω τον ιστό,να ξέρουμε τι μας γίνεται,τον έχω φάτσα φόρα :lol: )

Παλιότερα η Vodafone είχε 1x1800+1x900+1x900 channels,με το 1800άρι γυρισμένο προς Αργαλαστή και τα δύο 900άρια προς τον Παγασητικό (Αφέτες μέχρι Λαύκο σε γνωνία). Το είδα ότι μπήκε HSDPA (σφαιράτο). Τώρα δεν έχω βάλει κάρτα μέσα να σας πω,αλλά που θα πάει :p

Η WIND παραμένει με 2x900 (20,28) + HSDPA,και δε μπορώ να καταλάβω γιατί έχει 2 cell εδώ και 10 χρόνια :p

[sIGPIC][/sIGPIC]

Έβαλε καινούρια outdoor RBS και κινέζα/χαβανέζα (huawei). Επίσης αλλάχτηκαν και οι sector που έχει πάνω σε multiband (αλλιώς δεν παίζει το 3G). Όλα αυτά πάνω στο παλούκι 30 μέτρα της wind που αν ανεβείς πάνω και κλάσεις (με το συμπάθειο) θα κουνηθεί ενα μέτρο μπρός και ενα πίσω.

Έβαλε καινούρια outdoor RBS και κινέζα/χαβανέζα (huawei). Επίσης αλλάχτηκαν και οι sector που έχει πάνω σε multiband (αλλιώς δεν παίζει το 3G). Όλα αυτά πάνω στο παλούκι 30 μέτρα της wind που αν ανεβείς πάνω και κλάσεις (με το συμπάθειο) θα κουνηθεί ενα μέτρο μπρός και ενα πίσω.

Θα διερευνήσω την υπόθεση,εφόσον άλλαξαν και οι sector λογικά έχουμε και αλλαγή κάλυψης στην περιοχή. Το ch 82 με μία πρόχειρη ματιά που έριξα υπάρχει ακόμη αλλά νομίζω το βρήκα πιο δυνατό από παλιά. Μη λέω και χαζομάρες,θα κάνω πρώτα έρευνα :p (φωτιές μου έβαλες).

Όσον αφορά την κεραία,εννοείς ότι δεν έχει καλή κατασκευή; Είναι σε σημείο που πιάνει απίστευτος αέρας (είδες τι "έβλεπε" η κεραία,μιλάμε για οικόπεδο-φιλέτο) επομένως η κατασκευή αν δεν είναι καλή κάποια στιγμή η κεραία θα φάει φόλα...

Πάντως,και με το παλιό RBS η vodafone είχε περισσότερες μοίρες εκπομπής από WIND όσον αφορά τον Παγασητικό. Η WIND προς "δυτικά" δεν εκπέμπει καθόλου,αυτή την εντύπωση μου δίνει :confused:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Κοίτα οι μοίρες νομίζω είναι ίδιες αλλα οι γωνίες εκπομπής των καινούριων sector μπορεί να είναι διαφορετικές. Το RBS δεν παίζει φυσικά ρόλο στις γωνίες εκπομπής.

Λίγο πριν την είσοδο της κακιάς σκάλας (ρεύμα προς Κόρινθο)

http://www.speedtest.net/android/9246718.png

Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;"

Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;"

θα θελα να δω το παλούκι

:ninja:

Θα διερευνήσω την υπόθεση,εφόσον άλλαξαν και οι sector λογικά έχουμε και αλλαγή κάλυψης στην περιοχή. Το ch 82 με μία πρόχειρη ματιά που έριξα υπάρχει ακόμη αλλά νομίζω το βρήκα πιο δυνατό από παλιά. Μη λέω και χαζομάρες,θα κάνω πρώτα έρευνα :p (φωτιές μου έβαλες).

Η WIND προς "δυτικά" δεν εκπέμπει καθόλου,αυτή την εντύπωση μου δίνει :confused:

Συνήθως όταν αναβαθμίζεται ο σταθμός σε 3G και εγκαθιστούν κεραίες Allgon Tri-band εγκαθιστούν επίσης και μονάδα (μοτεράκι) RET (Remote Electrical Tilt). Αυτό βοηθά στο fine tuning της κυψέλης 3G μεταβάλλοντας την κλήση της κεραίας . Η διαφορετική κλήση των κεραιών σίγουρα επηρεάζει και την εκπομπή στα 900/1800 οπότε ίσως να βελτιώθηκε η λήψη σήματος και στις άλλες μπάντες στη περιοχή σου.

Edited by escape_4X4

Λίγο πριν την είσοδο της κακιάς σκάλας (ρεύμα προς Κόρινθο)

http://www.speedtest.net/android/9246718.png

Πρώτη φορά βλέπω ταχύητα Upload πάνω απο 0.34 από τη Wind...:blink:

Πρώτη φορά βλέπω ταχύητα Upload πάνω απο 0.34 από τη Wind...:blink:

έχεις δει το Up να είναι μεγαλύτερο του Down

εγώ ναι και συχνά....

:ninja:

Συνήθως όταν αναβαθμίζεται ο σταθμός σε 3G και εγκαθιστούν κεραίες Allgon Tri-band εγκαθιστούν επίσης και μονάδα (μοτεράκι) RET (Remote Electrical Tilt). Αυτό βοηθά στο fine tuning της κυψέλης 3G μεταβάλλοντας την κλήση της κεραίας . Η διαφορετική κλήση των κεραιών σίγουρα επηρεάζει και την εκπομπή στα 900/1800 οπότε ίσως να βελτιώθηκε η λήψη σήματος και στις άλλες μπάντες στη περιοχή σου.

Άλλαξε η κάλυψη GSM της Vodafone,όντως :) Αν βελτιώθηκε,δε ξέρω. Πρέπει να χρησιμοποιήσω καμία μέρα Vodafone για να το καταλάβω (θα ξεσκονίσω το CU :p)

Συγνώμη,πριν τοποθετήσουν RET πως άλλαζε η κλίση; Με μανιβέλα;

Τα στοιχεία πάνω στην κεραία μου φαίνονται ίδια πάντως, ίσως να μη θυμάμαι καλά.

@button,θα σου βγάλω μια φωτογραφία από το παλούκι... 30μ ιστός...τεράστιος...

[sIGPIC][/sIGPIC]

έχεις δει το Up να είναι μεγαλύτερο του Down

εγώ ναι και συχνά....

Ναι, στην Cosmote :cool: . H Wind δεν καλύπτει με 3g την περιοχή μου :wacko:

Συγνώμη,πριν τοποθετήσουν RET πως άλλαζε η κλίση; Με μανιβέλα;

Κάπως έτσι...;)

Στα Dual Band 900/1800 Panels (κεραίες) η κλίση ρυθμιζόταν επιτόπου από τους εναερίτες εργολάβους κατά την αρχική εγκατάσταση του άνω μπρακέτου (μπράτσο στήριξης) του Panel. Στη περίπτωση που διαπιστωνόταν πρόβλημα και κατόπιν εντολής από το τμήμα σχεδιασμού ραδιοδικτύου, ο εργολάβος με νέα επίσκεψη στο Σταθμό Βάσης - επέμβαση στο κεραιοσύστημα μετέβαλε τη κλίση του Panel. Τώρα η επέμβαση αυτή πραγματοποιείται απομακρυσμένα (remotely) με τη χρήση κατάλληλου λογισμικού που επικοινωνεί τις ρυθμίσεις στο RET Motorized Unit.

@button,θα σου βγάλω μια φωτογραφία από το παλούκι... 30μ ιστός...τεράστιος...

Που να δείς το 60μετρο τέρας του Cote στη κορυφή της Πεντέλης στο χώρο που ξηλώθηκαν τα παλιά Radar του NATO...οι υπόλοιποι έχουν μικρούς ιστούς αρκετά χαμηλότερα...Τυχαίο ? Δε νομίζω :X