Jump to content

Nova ADSL & Double Play (Forthnet)

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Διαφορά θα δεις γενικά, εκτός από το download, και στο upload που θα πενταπλασιαστεί στη χειρότερη. Ειδικά αν είναι συνδεδεμένοι αρκετοί ταυτόχρονα θά έχεις ορατή διαφορά.

Sent from my Honor 6X

• Απαντήσεις 5,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Διαφορά θα δεις γενικά, εκτός από το download, και στο upload που θα πενταπλασιαστεί στη χειρότερη. Ειδικά αν είναι συνδεδεμένοι αρκετοί ταυτόχρονα θά έχεις ορατή διαφορά.

Sent from my Honor 6X

Ευχαριστώ για την απάντηση! Το upload πως με επηρεάζει στη χρήση που κάνω;

Στάλθηκε από το Mi MIX μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

[sIGPIC][/sIGPIC]

Είμαι στα πρόθυρα να φύγω από τη nova μετά το σημερινό που θα σας εξηγήσω στη συνέχεια. Βλέπω σήμερα στο site της nova πως πλέον δίνει to vdsl δωρεάν (σε ορισμένα πακέτα: 3play full και 3play sports). Εγώ έχω ένα από τα πακέτα που πλέον παρέχει δωρεάν vdsl ωστόσο πληρώνω extra 5€+ φόρο 5% για το vdsl και μόνο. Παίρνω τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση πελατών να ρωτήσω γιατί εξακολουθώ να πληρώνω 5€ επιπλέον την υπηρεσία που πλέον παρέχεται δωρεάν. Απάντηση δεν πήρα. Απαράδεκτη πολιτική. Ίδια υπηρεσία, διαφορετική τιμολόγηση.

Η τιμή καταλόγου (μετά φόρων κτλ ) είναι 59,52€ με δωρεάν vdsl.

Εγώ πληρώνω (μετά φόρων κτλ) 64,90€ (+5€ για vdsl δηλαδή). Αλλά εγώ φταίω...κάθομαι σαν το κορόιδο στη nova.

Edited by Tasos30

Ευχαριστώ για την απάντηση! Το upload πως με επηρεάζει στη χρήση που κάνω;

Όπως έγραψα πριν, μιλάω για την περίπτωση που συνδέονται πολλοί στο δίκτυο σου, όπου θα γίνεται πολύ πιο άνετα. Από εκεί και πέρα, όταν ανεβάζεις η διαφορά είναι μεγάλη.

Γενικά μπορεί να είναι και πιο σταθερή η σύνδεσή σου. Αν σε βάλουν σε καμπίνα, θα είναι σαν να εκμηδενίζεται η απόσταση από το κέντρο.

Εγώ που έπιαναν 5 συνολικά βλέπω μεγάλη διαφορά. Με 8-10 ίσως είναι μικρότερη, αλλά πιστεύω αξίζει τον κόπο αν το κόστος είναι μικρό.

Sent from my Honor 6X

Όπως έγραψα πριν, μιλάω για την περίπτωση που συνδέονται πολλοί στο δίκτυο σου, όπου θα γίνεται πολύ πιο άνετα. Από εκεί και πέρα, όταν ανεβάζεις η διαφορά είναι μεγάλη.

Γενικά μπορεί να είναι και πιο σταθερή η σύνδεσή σου. Αν σε βάλουν σε καμπίνα, θα είναι σαν να εκμηδενίζεται η απόσταση από το κέντρο.

Εγώ που έπιαναν 5 συνολικά βλέπω μεγάλη διαφορά. Με 8-10 ίσως είναι μικρότερη, αλλά πιστεύω αξίζει τον κόπο αν το κόστος είναι μικρό.

Sent from my Honor 6X

Μένω μόνος μου η αλήθεια είναι. Οπότε οι περιπτώσεις που θα συνδέονται πολλοί ταυτόχρονα πόσω μάλλον για κατέβασμα είναι σπάνιες.

Ναι, το κόστος είναι μικρό αλλά από τη στιγμή που δεν τα πάει καλά η γραμμή μου σκέφτομαι μήπως στην πράξη δεν δω καμία διάφορα.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Να στο πω αλλιώς. Όταν είχα adsl, με απόσταση 2,5χλμ+ από το αστικό κέντρο κλείδωνε το router στα 5-5,5 στην καλύτερη. Μόλις έβαλα vdsl, έχοντας αφήσει το ίδιο router συνδεδεμένο γιατί έλειπα διακοπές, γύρισα και το βρήκα κλειδωμένο στα 18(χωρίς να έχει συνδεθεί φυσικά).

Στη συνέχεια έβαλα το vdsl router και κλείδωνε στα 49999/4997, ενώ η μέγιστη δυνατή ταχύτητα που μπορούσε να πετύχει σύμφωνα με τα στατιστικά του (θεωρητικά προφανώς) ήταν 133000/40000. Η καμπίνα είναι στην άλλη γωνία, περίπου 10-15 μέτρα από το σπίτι.

Sent from my Honor 6X

Να στο πω αλλιώς. Όταν είχα adsl, με απόσταση 2,5χλμ+ από το αστικό κέντρο κλείδωνε το router στα 5-5,5 στην καλύτερη. Μόλις έβαλα vdsl, έχοντας αφήσει το ίδιο router συνδεδεμένο γιατί έλειπα διακοπές, γύρισα και το βρήκα κλειδωμένο στα 18(χωρίς να έχει συνδεθεί φυσικά).

Στη συνέχεια έβαλα το vdsl router και κλείδωνε στα 49999/4997, ενώ η μέγιστη δυνατή ταχύτητα που μπορούσε να πετύχει σύμφωνα με τα στατιστικά του (θεωρητικά προφανώς) ήταν 133000/40000. Η καμπίνα είναι στην άλλη γωνία, περίπου 10-15 μέτρα από το σπίτι.

Sent from my Honor 6X

Τρομερά νούμερα είναι αυτά. Και σίγουρα τα διάφορα σπασίματα ή bufferings που θα γλιτώνεις ή τυχαία μικροκολλήαμτα στα streamings πιστεύω διακαιολογούν ένα 5ευρω παραπάνω.

Πάντως το παράδοξο είναι ότι ότι όταν πληκτρολογώ σαν νέος συνδρομητής τα στοιχεία της οικίας μου, γράφει ότι υπάρχει δυνατότητα για VDSL. Όταν γράφω το σταθερό μου σαν υφιστάμενος πελάτης (είμαι ήδη στην Nova για πάνω από έναν χρόνο) μου λέει ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα για VDSL. Τι να ισχύει τελικά; :lol::p

Edited by konstantinoslp
[sIGPIC][/sIGPIC]

Link Status Up

Modulation Type VDSL2

Actual Rate(Up/Down) 4284/15470 kbps

Attainable Rate(Up/Down) 4336/23584 kbps

Noise Margin(Up/Down) 8.1/8.3 dB

Line Attenuation(Up/Down) 5.2/17.5 dB

Output Power(Up/Down) 6.6/12.4 dBm

Data Path(Up/Down) Interleaved/Interleaved

Interleave Depth(Up/Down) 25/157

Interleave Delay(Up/Down) 7/7 ms

INP(Up/Down) 1.3/2.2 symbols

Profile 17a

LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM

CRC Errors(Up/Down) 0/1

FEC Errors(Up/Down) 0/823

HEC Errors(Up/Down) 0/0

Showtime Start 0 h 2 min 39 s

Link Status Up

Modulation Type VDSL2

Actual Rate(Up/Down) 4999/30646 kbps

Attainable Rate(Up/Down) 10154/42760 kbps

Noise Margin(Up/Down) 12.1/8.1 dB

Line Attenuation(Up/Down) 4.6/15.8 dB

Output Power(Up/Down) 8.8/13.5 dBm

Data Path(Up/Down) Interleaved/Interleaved

Interleave Depth(Up/Down) 63/277

Interleave Delay(Up/Down) 6/7 ms

INP(Up/Down) 2.5/2 symbols

Profile 17a

LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM

CRC Errors(Up/Down) 0/0

FEC Errors(Up/Down) 0/15743

HEC Errors(Up/Down) 0/0

Showtime Start 0 h 52 min 56 s

εγινε σημερα το πρωι αλλαγη καλωδιωσης απο την εισοδο της πολυκατοικιας ως το διαμερισμα μου εξωτερικα και δειτε τι τρομερη αλλαγη!

το θεμα ειναι πως οταν παω να συνδεσω τα νεα καλωδια για τα υπολοιπα δωματια πεφτει η ταχυτητα!ψαχνω με τον ηλεκτρολογο να δουμε τι φταιει.

Καλημέρα σας,

είμαι συνδρομητής στην Nova εδώ και ένα χρόνο. τις τελευταίες εβδομάδες έχω τρομερό πρόβλημα με την ταχύτητα του internet. Βασικά δεν έχω σχεδόν καθόλου ίντερνετ. έχω μιλήσει αρκετές φορές με την εξυπηρέτηση πελατών, έχει έρθει τεχνικός στο σπίτι και δυστυχώς το πρόβλημα δεν έχει λυθεί. Ο τεχνικός είπε ότι μπορεί να φταίνε τα καλώδια του διαμερίσματός μου. Έχω εξηγήσει ότι ξαφνικά και οι από πάνω μας που έχουν ΟΤΕ έχουν πρόβλημα ακριβώς. Πως γίνεται να χάλασαν βρε παιδιά τα καλώδια ολωνων μας την ίδια χρονική στιγμή; είμαι πολύ απογοητευμένη καθώς η συνδρομή που πληρώνω είναι μόνο για ιντερνετ και στην ουσία δεν το έχω αυτό που πληρώνω.

Τι να κάνω;

Γράφεις λίγο αόριστα.

Ο τεχνικός οφείλει να σου πει αν έχεις καλό Internet στην είσοδο του σπιτιού ( στο κουτί του τηλεφώνου) και σε αυτή την περίπτωση φταίει η εσωτερική καλωδίωση οπότε καλείς ηλεκτρολόγο να στο φτιάξει )

Η απάντηση "μπορεί " είναι απάντηση που μπορεί να στην δώσει οποιοσδήποτε και όχι ένας τεχνικός.

Edited by Vasileios

Ναι, έχεις δίκιο,

έλεγξε κάτω το κουτί της πολυκατοικίας και είπε ότι έρχεται από έξω σήμα αλλά είναι το ελάχιστο δυνατό που έχουν ως όριο αυτοί για να λένε ότι είναι οκ. Και λέει ότι επειδή μένω Καισαριανή και είμαι μόνο 2 χιλιόμετρα από το κέντρο τους θα έπρεπε να έχω παραπάνω. Παρόλα αυτά είπε ότι είμαι στο όριο του οκ. Αυτό που μου κάνει εμένα εντύπωση είναι ότι σε 2 διαφορετικά διαμερίσματα ενώ τόσα χρόνια δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα τώρα υπάρχει και μάλιστα ταυτόχρονα.

Ο ηλεκτρολόγος τι θα κάνει σε αυτήν την περίπτωση; θα αλλάξει την καλωδίωση της πολυκατοικίας; δεν είναι πολύ κοστοβόρο αυτό;

Ναι είναι κοστοβόρο . Αλλά αν το πρόβλημα σου είναι στα καλώδια της πολυκατοικίας ή στα δικά σου μέσα στο σπίτι δεν γνωρίζω άλλο τρόπο να λυθεί το πρόβλημα.

Αλλά αυτά που σου λέει ο τεχνικός με βάζουν σε υποψίες..... Τι ταχύτητα έχεις ;

Νομίζω ότι αφού έχετε πρόβλημα σε διαφορετικά διαμερίσματα στην ίδια πολυκατοικία και από διαφορετικούς παρόχους κάποιο άλλο θα είναι το πρόβλημα. Ίσως υπάρχει πρόβλημα στο καφαο; ίσως κάποιος πείραξε τις καλωδιώσεις σας εκεί;

Edit 19/10/2017: @ Litsaki27 κανένα νέο σχετικά με το πρόβλημά σου έχουμε;

Edited by Tasos30

• 3 weeks later...

Και εγώ συνδρομητής από σήμερα με double play+ στα 23 ευρώ τελική, απεριόριστο 24άρι ιντερνετ, απεριόριστα σταθερά, υπεραστικά και απεριόριστα κινητά.

Ήρθε τεχνικός και εγκατέστησε ένα δωρεάν ρούτερ και το τηλέφωνο μου είπε ότι δεν είναι VOIP? Πως κι έτσι? Θα γίνει κάποια στιγμή? Και είχα προετοιμάσει τις πρίζες για voiP, αλλά μικρό το κακό.

Και εγώ συνδρομητής από σήμερα με double play+ στα 23 ευρώ τελική, απεριόριστο 24άρι ιντερνετ, απεριόριστα σταθερά, υπεραστικά και απεριόριστα κινητά.

Ήρθε τεχνικός και εγκατέστησε ένα δωρεάν ρούτερ και το τηλέφωνο μου είπε ότι δεν είναι VOIP? Πως κι έτσι? Θα γίνει κάποια στιγμή? Και είχα προετοιμάσει τις πρίζες για voiP, αλλά μικρό το κακό.

Μα voip δεν είναι οι περισσότεροι. voip είναι μονο cyta και κάποια cote (ανάλογα την περιοχή). Γιατί να είναι η nova :confused: και μεταξύ μας αν δεν σου δίνουν sip κωδικούς να κάνεις τα δικά σου δεν βλέπω κανένα ουσιαστικό όφελος να είσαι void (εκτός ότι χάνεις το τηλέφωνο όταν κόβεται το ρεύμα).

από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith

Αν μπορούσα με κάνα 28-30€ να είχα και VDSL με 10άρι όμως upload όπως έχω στην Wind θα το σκεφτόμουν σοβαρά. Πολύ καλή τιμή για ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ προς κινητά.

(σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3

Αν μπορούσα με κάνα 28-30€ να είχα και VDSL με 10άρι όμως upload όπως έχω στην Wind θα το σκεφτόμουν σοβαρά. Πολύ καλή τιμή για ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ προς κινητά.

Moυ είπαν στο τηλέφωνο ότι αν τους ζητηθεί μπορούν απομακρυνσμένα να ανεβάσουν λίγο το upload της γραμμής χωρίς κόστος.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Moυ είπαν στο τηλέφωνο ότι αν τους ζητηθεί μπορούν απομακρυνσμένα να ανεβάσουν λίγο το upload της γραμμής χωρίς κόστος.

Ευχάριστο αυτό και θα το έψαχνα αν ήμουν ήδη συνδρομητής τους αλλά δεν θα έμπαινα στον κόπο φορητότητα με κάποιες πιθανότητες να γίνει. Μου είναι χρήσιμο το 10άρι, το έχω συνηθίσει και θα μου κακοφανεί αρκετά πιθανή μείωση. :cry:

(σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3

Ύστερα από αρκετό καιρό, επιτέλους μπορώ να αναβαθμισω σε vdsl 50. Πόσο ειναι το επιπλέον κόστος; 5€? Αυτή τη στιγμή έχω το πακέτο με 23€ που δίνει 24adsl, απεριόριστα σταθερά και κινητά.

Επίσης δίνει νέο ρουτερ δωρεάν;

Edited by broxopios

Καλησπέρα παιδιά. Τι ταχύτητες έχετε με το Vdsl της Forthnet; έκανα νέα σύνδεση με 28€ απεριόριστα όλα και ίντερνετ έως 50. Τι πιάνετε περίπου; upload πόσο είναι;

Καλησπέρα παιδιά. Τι ταχύτητες έχετε με το Vdsl της Forthnet; έκανα νέα σύνδεση με 28€ απεριόριστα όλα και ίντερνετ έως 50. Τι πιάνετε περίπου; upload πόσο είναι;

Καλησπέρα!!!Συγχρονίζω στο μέγιστο.....4996/49999 kbps και οι πραγματικές ταχύτητες

φτάνουν τόσο.....!!!! Όταν σε torrents κατεβάζω με περίπου από 5-5.5mb/sec τότε ναι είμαι ευχαριστημένος! Όμως παίζει ρόλο και η περιοχή :)

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

Όσα θέλετε να μάθετε για την άσκηση...!

http://askisitroposzwis.blogspot.gr/

Το ρουτερ που δίνουν έχεις; δε μπορω να αγοράσω άλλο και αναγκαστικά θα αφήσω αυτό.

Νέα σύνδεση έκανες; εγώ είμαι νέα σύνδεση και μου λένε ένα μήνα περίπου. Πολύ δεν είναι;

Επίσης θα περάσουν λέει ο ΟΤΕ πρώτα, και ίσως χτυπήσει κουδούνι... Δε μένω εκεί ακόμα εγώ όμως, δεν έχω μετακομίσει... Τι να με κάνει ο ΟΤΕ και θέλουν να χτυπήσουν; αφού δε θα μπουν σπίτι, κάτι στο κουτί έξω θα κάνουν... H Forthnet θα μπει σπίτι και εκείνοι θα μου κλείσουν ραντεβού..

Το router που δίνουν έχω και ήταν νέα σύνδεση (από μετακόμιση). 2 βδομάδες σχεδόν έκαναν.

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

Όσα θέλετε να μάθετε για την άσκηση...!

http://askisitroposzwis.blogspot.gr/

Με πήραν τηλ και μου ζητάνε Αντίγραφο προσφάτως επικυρωμένης οικοδομικής άδειας με τελική θεώρηση από την αρμόδια πολεοδομία... Τι είναι αυτό; το σπίτι ενοίκιο είναι δεν είναι δικό μου. Είναι δυνατόν να μου ζητάνε την άδεια του σπιτιού αν καταλαβαίνω καλά; τι να πάω να πω στον άνθρωπο εγώ τώρα; δώσε μου τη άδεια σου να την πάω στη Forthnet;;