Jump to content

Σ' έβαλαν κι εσένα εφορευτική στις εκλογές. Και τώρα;

NTROPIC
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αν ζητάς ίδια μεταχείριση με αυτή που απολαμβάνουν αυτοί τους οποίους (δικαίως) κατηγορείς, τότε με συγχωρείς πολύ αλλά γίνεσαι όμοιός τους, για να μην πω χειρότερος. Η χώρα δε θα πήγαινε ποτέ μπροστά αν όλοι κοιτούσαν την πάρτη τους. Αναλογίσου τι θα γινόταν αν όλοι αυτοί που έχυσαν το αίμα τους για να απολαμβάνουμε εμείς σήμερα αυτή την όποια δημοκρατία έχουμε, κοιτούσαν το προσωπικό τους συμφέρον. Φαντάζεσαι να σκέφτονται έτσι οι οπλαρχηγοί του '21 ή οι αντιστασιακοί του '40-'44, που στο φινάλε δεν κάθισαν μία μέρα να κάνουν καταμέτρηση ψηφοδελτίων, αλλά έδωσαν το αίμα τους για να είμαστε εμείς σήμερα στις καφετέριες και στα κλαμπάκια να το φιλοσοφούμε. Προσωπικά ούτε να το διανοηθώ δε μπορώ. Ένα κράτος που αποτελείται από παρτάκηδες δεν πάει πουθενά, αργά ή γρήγορα πεθαίνει. Και μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι ο σημερινός Έλληνας είναι πιο παρτάκιας από ποτέ.

Σημείωση: Δημοκρατία δεν είναι κάτι άψυχο, μία αφηρημένη έννοια. Δημοκρατία είμαστε όλοι μας. Τα όποια χάλια έχει σήμερα, βαρύνουν όλους μας, άλλους λιγότερο, άλλους περισσότερο. Και φυσικά η μη συμμετοχή στα κοινά είναι ύψιστη προσβολή, όπως θεωρούσαν και οι αρχαίοι μας πρόγονοι, που τους θυμόμαστε μόνο όταν θέλουμε να καμαρώσουμε σαν γύφτικα σκεπάρνια, και όχι όταν θα πρέπει να τους μιμηθούμε. Ιδιώτης αποκαλούνταν εκείνος που δε συμμετείχε στα κοινά, λέξη η οποία έχει μεταφερθεί στη σύγχρονη αγγλική και σημαίνει ανόητος (=idiot). Εγώ προσωπικά ιδιώτης δεν είμαι. Όποιος θέλει μπορεί να είναι και να πράττει αναλόγως.

Με παρεξήγησες και θα εξηγηθώ.

Δεν είπα ποτέ ότι πρέπει να κοιτάμε τη πάρτη μας.Η όλη μου ένσταση εξ'αρχής ήταν:

α)Αν πράγματι έχουμε δημοκρατία

β)Με ποια κριτήρια επιλέγουν τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, γιατί υποχρεούνται να το δεχτούν και γιατί δεν πληρώνονται

Όσο για τους οπλαρχηγούς του 21 το καθεστώς τους έβαλε φυλακή.

Δεν είπα ποτέ ότι δεν πρέπει να συμμετέχουμε στα κοινά.ΠΡΕΠΕΙ να ψηφίσουμε ΟΛΟΙ.

Αν και δεν σκόπευα να το αναφέρω να σου πω ότι τόσο στις προηγούμενες εκλογές όσο και σε αυτές ήμουν και θα είμαι εκλογικός αντιπρόσωπος.Από τις 7 το πρωί μέχρι τις 2 το βράδυ.Χωρίς κανένα κέρδος.ΟΜΩΣ το επέλεξα μόνος μου να το κάνω, δεν με ανάγκασε κανείς.Καταλαβαίνεις τη διαφορά έτσι;

Πιστεύω ότι τώρα είμαι κατανοητός.Οφείλουμε να συμμετάσχουμε στις εκλογές με τη ψήφο μας.Δεν υπάρχει κάνενας λόγος να μιλάμε όμως για "διαφύλαξη θεσμών" και "δημοκρατία".Είναι αστείο πραγματικά.

Μακάρι να είχε το φόρουμ και μια κατηγορία για πολιτικά να μιλούσαμε πιο άνετα.Τεσπα, αυτά από μένα.

• Απαντήσεις 789
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Με παρεξήγησες και θα εξηγηθώ.

Δεν είπα ποτέ ότι πρέπει να κοιτάμε τη πάρτη μας.Η όλη μου ένσταση εξ'αρχής ήταν:

α)Αν πράγματι έχουμε δημοκρατία

β)Με ποια κριτήρια επιλέγουν τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, γιατί υποχρεούνται να το δεχτούν και γιατί δεν πληρώνονται

Όσο για τους οπλαρχηγούς του 21 το καθεστώς τους έβαλε φυλακή.

Δεν είπα ποτέ ότι δεν πρέπει να συμμετέχουμε στα κοινά.ΠΡΕΠΕΙ να ψηφίσουμε ΟΛΟΙ.

Αν και δεν σκόπευα να το αναφέρω να σου πω ότι τόσο στις προηγούμενες εκλογές όσο και σε αυτές ήμουν και θα είμαι εκλογικός αντιπρόσωπος.Από τις 7 το πρωί μέχρι τις 2 το βράδυ.Χωρίς κανένα κέρδος.ΟΜΩΣ το επέλεξα μόνος μου να το κάνω, δεν με ανάγκασε κανείς.Καταλαβαίνεις τη διαφορά έτσι;

Πιστεύω ότι τώρα είμαι κατανοητός.Οφείλουμε να συμμετάσχουμε στις εκλογές με τη ψήφο μας.Δεν υπάρχει κάνενας λόγος να μιλάμε όμως για "διαφύλαξη θεσμών" και "δημοκρατία".Είναι αστείο πραγματικά.

Μακάρι να είχε το φόρουμ και μια κατηγορία για πολιτικά να μιλούσαμε πιο άνετα.Τεσπα, αυτά από μένα.

Σε κατανοώ απολύτως και ας εξηγηθώ κι εγώ με τη σειρά μου, ότι το ποστ σου ήταν κυρίως το έναυσμα για να εκφράσω κάποιες σκέψεις μου σχετικά με το τι πιστεύω ότι πάει στραβά στη χώρα μας, και φαίνεται και από το πόσο σοβαρα ή αστεία παίρνουμε το ύψιστο δικαίωμά μας και την ύψιστη υποχρέωσή μας σαν πολίτες. Δεν αμφισβητώ το γεγονός ότι πολλά πράγματα πάνε στραβά, αλλά αν ο καθένας μας αρχίσει να κάνει αυτό που του αναλογεί, χωρίς να γκρινιάζει ότι ο διπλανός του δεν κάνει το ίδιο, ίσως κάποτε να δούμε μία άσπρη μέρα.

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Ως δικηγόρος και δικαστικός αντιπρόσωπος σε αρκετές εκλογές, αλλά και ως ενεργός πολίτης θα επισημάνω κάποια πράγματα :

1) Καταρχάς δηλώνω πάντα συμμετοχή στην κλήρωση για τις εκλογές, επιλέγοντας να διοριστώ οπουδήποτε μέσα στη χώρα, καθώς θεωρώ υποχρέωση μου έναντι της δημοκρατίας να το κάνω καθώς και ύψιστο δικαίωμα και κατάκτηση την ψήφο μου.

2) Θεωρώ κακή ποιοτικά την δημοκρατία μας, αλλά αυτό είναι πάντα σε συνάρτηση με τους ψηφοφόρους. Εμείς είμαστε οι κύριοι υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης και όχι τα κόμματα, ή τα κομματοσκυλα ή οι ξένοι. Με ελάχιστες εξαιρέσεις εμείς, άλλοι λιγότερο άλλοι περισσότερο εκθρέψαμε το πελατειακό κράτος, τους ψηφίσαμε και συνδιαλλαγήκαμε μαζί τους.

3) Στις παρούσες εκλογές θα αμοιφθώ, αν διοριστώ στην ηπειρωτική Ελλάδα, με 90 ευρώ ημερήσια αποζημίωση για 7 ημέρες, δλδ σύνολο 630 ευρώ. Προσωπικά θεωρώ υπερβολικά πολλά τα χρήματα και ας γκρινιάζουν οι συνάδελφοι μου για αυτό. Δεν αντιλέγω ότι έχει μια δυσκολία, κυρίως ως προς το γράψιμο, αλλά γι' αυτό και έχεις και τον γραμματέα της εφορευτικης, ώστε να κατανέμεται η εργασία. Πολλοί θα πουν ότι έχεις την ευθύνη της ομαλής διεξαγωγής των εκλογών, αλλά αυτό είναι σύμφυτο με την φύση του λειτουργηματος, οπότε το θεωρώ αυτονόητο. Οπότε, όταν ένας γιατρός αμοίβεται για μια εφημερία στο νοσοκομείο με 70-80 ευρώ, για να είναι μέσα 24 ώρες, θεωρώ λογικό η αποζημίωση του δικαστικού αντιπροσώπου να κυμανθεί στα 100-200 ευρώ, αναλόγως και του βαθμού δυσκολίας (π.χ. ευρωεκλογές, μαζί με δημοτικές περιφερειακες, με 3 κάλπες κλπ).

4) Θεωρώ την πλέον απαραίτητη προϋπόθεση τη θέσπιση αποζημίωσης για τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, καθώς και την κυκλική επιλογή αυτών, ώστε να μην δημιουργούνται φαινόμενα όπως αυτά που περιέγραψε φίλος παραπάνω, να καλείται συνεχόμενα σε εκλογές. Πλέον το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού είναι απόφοιτοι Λυκείου και μπορούν άνετα να ανταποκριθούν στα καθήκοντα της εφορευτικής. Ας οριστεί και μια ημερήσια αποζημίωση στα 50 ευρώ και τότε πιστεύω θα επιλυθεί και το θέμα που απασχολεί εμάς, αν θα προσέλθει δλδ κάποιος της εφορευτικής για να βοηθήσει στη διαδικασία. Πιστέψτε με ότι είναι πραγματικά απαραίτητη η συμμετοχή του, καθώς είναι πρακτικά πολύ δύσκολο όταν ιδιαίτερα έχεις μεγάλη ροή ψηφοφόρων, να φροντίζεις να δίνεις ψηφοδέλτια, να ελέγχεις ταυτότητες, να διαγράφεις από τον εκλογικό κατάλογο τον εκλογέα κλπ. Έχω υπάρξει 3 φορές μέλος εφορευτικής, μέχρι να γίνω δικηγόρος και καταλαβαίνω απόλυτα την κούραση και τη δυσφορία πολλών, αλλά η αλήθεια είναι ότι αν έρθει όλη η εφορευτική, μπορεί κάλλιστα να συνεννοηθουν μεταξύ τους και να κάνουν βαρδιες, διευκολυνοντας έτσι και τον δικαστικό αντιπρόσωπο αλλά και τους ίδιους.

Συναδελφε προτεινεις εκλογική αποζημίωση 100-200 ευρώ ??? Γνωρίζεις πολύ καλά οτι ο Δικ.αντιπρόσωπος θα πρέπει να μεταβεί στον χώρο που βρίσκεται το εκλογικό τμήμα απο την Παρασκευή το πρωί, επομένως για τους εκτός εδρας, μιλάμε για τουλάχιστον 4 ημέρες ξενοδοχείο και σίτιση. Επίσης υπάρχουν δυο χαμένες εργάσιμες ημέρες για τις οποίες θα πρέπει να αποζημιωθεί ο Δικ.αντιπροσωπος. Επίσης στα παραπανω θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και τα έξοδα μετακίνησης στον τόπο του εκλ.τμήματος και η αποζημίωση 0.15 ευρώ/χλμ είναι για κλάματα !!! Να προσθέσω οτι στις τελευταιες δημοτικές/περιφερειακές έγραφα τα βιβλία (Σάββατο) περίπου 12 ώρες και παρεδωσα εκλογικό σάκο στο πρωτοδικειο στις 09:00 το πρωί της Δευτέρας, έχοντας κοιμηθεί απο το πρωί του Σαββάτου μέχρι την Δεύτερα το πρωί, κάτι λιγότερο απο 4 ώρες !!! Συνεπώς θεωρώ το υψος της εκλογικής αποζημίωσης σε συνδυασμό με την δουλειά που απαιτείται και με τις ευθύνες που έχει ένας δικ.αντιπρόσωπος, οτι κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα ιδίως για τους εκτός έδρας.

Τωρα για την εφορευτική επιτροπή δεν θα μιλήσω για την συγκρότηση της και το υποχρεωτικό αυτής (αυτό το προβλέπει ο νόμος), ουτε ποτε μου θα καλούσα την αστυνομία για να μου φέρει τα μέλη της, ουτε θα έγραφα ποτέ τα ονόματα της εφορευτικής που δεν εμφανίστηκαν στην αναφορά μας στον Έφορο για να προχωρήσει αυτός μετα με την σειρά του στις οποίες ενεργειες κρίνει αυτός απαραίτητες. Στις τελευταίες εκλογές μάλιστα, όσοι ήρθαν τους εδιωξα και τους ζητησα ευγενικά να έρθουν να βοηθήσουν στην καταμέτρηση αλλά οι τρεις απο αυτούς έμειναν σε όλη την διαδικασία και με ευχαρίστησαν κιόλας γιατί δεν περίμεναν οτι θα τους άρεζε τόσο πολύ η όλη διαδικασία. Ασε που απο το Σάββατο ηδη είχα προετοιμάσει όλα τα ψηφοδέλτια σε ντάνες και έτσι δεν τους κουρασα καθόλου !!! Εννοείται οτι τους κερασα το μεσημεριανό και τους καφέδες τους...στο τέλος μάλιστα ανταλλαξαμε και τηλέφωνα και απο τοτε βρεθηκαμε 2-3 φορες και ηπιαμε τα τσίπουρα μας :)

Αυτη την φορά κληρωθηκα σε ενα χωριό περιπου 60 χλμ.εξω απο τα Γιάννενα και περιμένω πως και πως να φτάσει η επόμενη Πέμπτη για να ξεκινησω το ταξίδι μου και να συμμετασχω και γω στην γιορτή της δημοκρατίας !!!

Edited by aggelosn

Θα 'θελα για ένα χρονάκι μόνο, να έρθει όντως μια χούντα να μας κατσικωθεί, να νιώσουν στο πετσί τους όλοι αυτοί

που μιλάνε τώρα για χούντες το τι σημαίνει να μην έχεις δημοκρατία.

Τα δικά μας δικά μας, και τα δικά σας πάλι δικά μας. Προκειμένου να μην κάνουμε κάτι που έχουμε υποχρέωση

2 (1; καμία; ) φορές στην ζωή μας, βρίσκουμε άπειρες δικαιολογίες και τότε θυμόμαστε να βγάλουμε από μέσα μας τον επαναστάτη.

Δεν έχουμε δημοκρατία και καλά. Στις ΕΚΛΟΓΕΣ σε φωνάζουν να πας να βοηθήσεις, αλλά όχι, χουντική πρακτική είναι προφανέστατα,

δεν είμαι κορόιδο να πάω σαν κάποιους άλλους.

Γιατί φωνάζουν συνέχεια τους ίδιους και τους ίδιους ρωτάει κάποιος ψαγμένος, προφανώς κάτι παίζει εδώ. Το ότι διαλέγονται τυχαία κάθε φορά και πως κάποια εκλογικά τμήματα παίζει να έχουν 100 άτομα, οπότε στατιστικά μέσα στα χιλιάδες εκλογικά τμήματα ΣΤΑΝΤΑΡ θα κάτσει σε μερικούς να τους ξαναφωνάξουν, απλά δεν περνάει από το μυαλό μας, κάποια συνωμοσία υπάρχει εδώ.

Σέβομαι κάποιον που θα πει "αδερφέ, κοίτα να δεις, ΒΑΡΙΕΜΑΙ. Την Κυριακή μου την έχω για να ξεκουράζομαι, δεν την χαλαλίζω, απλά βαριέμαι να πάω". Δεκτόν. Δεν θα το 'κανα προσωπικά, αλλά σέβομαι τουλάχιστον την ειλικρίνεια. Αυτά τα ψευτο-επαναστατικά επιχειρήματα "δεν έχουμε δημοκρατία και έχουμε χούντα και τι έκανε για μένα το κράτος και θέλω να πληρωθώ για να πάω" κτλ. είναι που μου γυρνάνε τα μυαλά. Να γκρινιάζουμε για τα πάντα πρώτοι είμαστε, να διάθεσουμε 8 ώρες μια φορά στα 25 χρόνια, ΤΙ;; Φυσικά και όχι.

Baator, πιστεύω ότι τα είπες όλα. Πολύ φοβάμαι όμως ότι πάλι θα βγουν κάποιοι να κράξουν, κατά τη συνήθη πρακτική τους.
Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Το συγκεκριμένο θέμα υπάρχει για συγκεκριμένο και μόνο λόγο. Οποιεσδήποτε συζητήσεις-αναλύσεις με πολιτικές προεκτάσεις απαγορεύονται και διαγράφονται.

[sIGPIC][/sIGPIC]

The only time I'm easy's when I'm Killed by death.

Και ρωτώ εγώ τώρα....Αν δίνεις εξετάσεις την Τρίτη και Κυριακή σε καλούν για 15ωρη υποχρεωτική εργασία τί φάση?Θα πάνε αυτοί να δώσουν μετά? :p
Όλες οι γενικεύσεις είναι λάθος,όπως και αυτή εδώ :X

Επειδη υπαρχουν και καποιοι που το κατεχουν το θεμα ας κανω μια πιο χαλαρη ερωτηση για την ολη διαδικασια.

Εστω πως σε πανε με το ζορι στην εφορευτικη. Αν πας και πεις εκει στο εκλογικο τμημα ενταξει ηρθα αφου ειναι υποχρεωτικο αλλα εγω δεν κανω τιποτα και σταυρωσεις τα χερια να τους κοιτας μονο τοτε εχουν το δικαιωμα να σου κανουν κατι; Εννοω αν προβλεπεται κατι για αυτην την περιπτωση

Σύμφωνα με τους νομους του κράτους στην χωρα μας η ψηφος και η συμμετοχή στην εφορευτική επιτροπή είναι υποχρεωτική.

Παρολα αυτά τοσα χρονια με υψηλα ποσοτα αποχής και στην ψηφοφορία αλλα και στην εφορευτική επιτροπη δεν εχουν γινει διώξεις.

Το πιο τραγελαφικό που εχω ακούσει είναι να στέλνουν περιπολικό ψάχνοντας τους αναπληρωματικούς της εφορευτικής γιατι δεν πατησε κανεις στο εκλογικο κεντρο.

Μια σοφη παροιμία λεει πως με το ζορι παντρειά δεν γίνεται και αυτό πολύ απλά σημαίνει πως κανεις δεν μπορει να σε υποχρεώσει να κανεις κατι που δεν θελεις ( εκτος και αν θελει να πεταξει την μασκα την δημοκρατίας φανερώνοντας το πραγματικό της πρόσωπο)

Στην συντριπτική πλειοψηφία των πολιτισμένων κρατων αυτές οι διαδικασίες εχουν παψει προ πολλού να είναι υποχρεωτικές ( και πως θα μπορούσε αλλωστε να είναι διαφορετικα).

Όταν το υπαρχουν σύστημα δεν σε αντιπροσωπεύει είναι σαδισμός να σε βαζουν να το στηρίζεις με το ζορι.

Οι μονες χωρες που παραμένουν ( η αληθεια είναι όχι με μεγαλο ζήλο) στον νομο περι υποχρέωσης , εκτος από την χωρα μας είναι μονο η Κυπρος το Βέλγιο, και το Λουξεμβούργο.

Επειδη υπαρχουν και καποιοι που το κατεχουν το θεμα ας κανω μια πιο χαλαρη ερωτηση για την ολη διαδικασια.

Εστω πως σε πανε με το ζορι στην εφορευτικη. Αν πας και πεις εκει στο εκλογικο τμημα ενταξει ηρθα αφου ειναι υποχρεωτικο αλλα εγω δεν κανω τιποτα και σταυρωσεις τα χερια να τους κοιτας μονο τοτε εχουν το δικαιωμα να σου κανουν κατι; Εννοω αν προβλεπεται κατι για αυτην την περιπτωση

Δεν προβλέπεται κάτι αλλά θεωρώ πως αν προβείς σε αυτή την κίνηση καλύτερα να μην πας καν στο εκλογικό τμήμα, δεν θα κερδίσεις κάτι από την μια και από την άλλη πόσο εύκολο είναι για σένα να κάθεσαι σε μια καρέκλα και να μην κάνεις τίποτα για πάνω από 18 ώρες ας πούμε, θες δεν θες στο τέλος θα βοηθήσεις και συ για να φύγεις μια ώρα νωρίτερα.

Επαναλαμβάνω, ότι οι περιπτώσεις που ο δικ.αντιπρόσωπος θα γράψει τα ονόματα όσων λείπουν στην αναφορά του προς τον Έφορο (αυτό γίνεται όταν παραδίδει τον σάκο με τα αποτελέσματα στο πρωτοδικείο) είναι ελάχιστες και πόσο μάλιστα οι περιπτώσεις να κινηθεί η διαδικασία με πρωτοβουλία του Εφορου απο εκεί και πέρα είναι μηδαμινές !!! Χωρίς αναφορά των ονομάτων προς τον Έφορο δεν κινείται καμιά απολύτως διαδικασία. Δεν θα ανοίξει κανείς τα βιβλία υπερ συνδυασμών και υπερ υποψηφίων, ούτε θα διαβάσει τα πρακτικά για να δει αν ο αντιπρόσωπος ανέφερε ποια ονόματα δεν προσήλθαν ως εφορευτική επιτροπή. Στο 99% μην πω στο 100% οι αναφορές των δικ.αντιπροσώπων έχουν το εξής περιεχόμενο : "Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 66 παρ. 3 του ΠΔ 26/2012, όπως ισχύει, σας αναφέρω ότι δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου οποιοδήποτε αξιοσημείωτο γεγονός κατά την άσκηση των καθηκόντων μου". Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν έχουν υπάρξει περιπτώσεις που έχουν φτάσει μέλη της εφορευτικής επιτροπής ενώπιον δικαστικών αιθουσών. Βέβαια σε όλες τις περιπτώσεις εξαρτάται σε τι δικ.αντιπρόσωπο θα πέσεις, γιατι δικ.αντριπρόσωποι δεν είναι μόνο οι δικηγόροι ή οι δικαστικοί υπάλληλοι αλλά είναι και οι δικαστές είναι και οι συμβολαιογράφοι.

Το σύνηθες βέβαια το οποίο γίνεται κατά 90% είναι το πρωί της Κυριακής, οι δικαστικοί αντιπρόσωποι να δίνουν τα ονόματα όσων απουσιάζουν στο αστυνομικό όργανο που βρίσκεται στο σχολείο που στεγάζει τα εκλογικά τμήματα και αυτός με την σειρά του να καλεί το αστυνομικό τμήμα, δίνοντας αυτά τα ονόματα για να πάνε να τους ψάξουνε. Όπως καταλαβαίνεις σε όσο μεγαλύτερη πόλη ζεις τόσο πιο απίθανο είναι να έρθει η αστυνομία γιατι τα αιτήματα είναι εκατοντάδες και δεν προλαβαίνουν να τους ψάξουν όλους. Από την άλλη αν ζεις σε χωριό...δύσκολα τα πράγματα !!! Χθες είχα μια περίπτωση σε ένα χωριό της Χαλκιδικής με περίπου 1.500 κατοίκους όπου ενω είχαν μοιραστεί τα χαρτιά στα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, πριν μια βδομάδα περίπου, ξαναπήγε το αστυνομικό όργανο και ζήτησε τα κινητά τηλέφωνα των μελών για να μπορεί ο δικ.αντιπρόσωπος να επικοινωνήσει μαζί τους.

Σύμφωνα με τους νομους του κράτους στην χωρα μας η ψηφος και η συμμετοχή στην εφορευτική επιτροπή είναι υποχρεωτική.

Παρολα αυτά τοσα χρονια με υψηλα ποσοτα αποχής και στην ψηφοφορία αλλα και στην εφορευτική επιτροπη δεν εχουν γινει διώξεις.

Το πιο τραγελαφικό που εχω ακούσει είναι να στέλνουν περιπολικό ψάχνοντας τους αναπληρωματικούς της εφορευτικής γιατι δεν πατησε κανεις στο εκλογικο κεντρο.

Μια σοφη παροιμία λεει πως με το ζορι παντρειά δεν γίνεται και αυτό πολύ απλά σημαίνει πως κανεις δεν μπορει να σε υποχρεώσει να κανεις κατι που δεν θελεις ( εκτος και αν θελει να πεταξει την μασκα την δημοκρατίας φανερώνοντας το πραγματικό της πρόσωπο)

Στην συντριπτική πλειοψηφία των πολιτισμένων κρατων αυτές οι διαδικασίες εχουν παψει προ πολλού να είναι υποχρεωτικές ( και πως θα μπορούσε αλλωστε να είναι διαφορετικα).

Όταν το υπαρχουν σύστημα δεν σε αντιπροσωπεύει είναι σαδισμός να σε βαζουν να το στηρίζεις με το ζορι.

Οι μονες χωρες που παραμένουν ( η αληθεια είναι όχι με μεγαλο ζήλο) στον νομο περι υποχρέωσης , εκτος από την χωρα μας είναι μονο η Κυπρος το Βέλγιο, και το Λουξεμβούργο.

Από τη στιγμή που το υπάρχον σύστημα δε σε αντιπροσωπεύει, και αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία του κόσμου (δε θα κρίνουμε αν είναι ορθή επιλογή να στηρίζει το υπάρχον σύστημα), αποτελείς μειοψηφία. Και καλώς ή κακώς (κατ' εμέ καλώς), το τι συμβαίνει το καθορίζουν οι πλειοψηφίες και όχι οι μειοψηφίες και οι μειονότητες. Από τη στιγμή που κάποιος μειοψηφών δε συμφωνεί με το υπάρχον σύστημα το οποίο εγκρίνει η πλειοψηφία, τότε ή απλά συμμορφώνεται, ή αλλάζει χώρα. Τόσο απλά είναι τα πράγματα.

Αν μενεις ομως στην πολη και εισαι εφορευτικη σε χωριο προφανως δεν θα ερθει καμια αστυνομια να σε παει με το περιπολικο απο την πολη στο χωριο. Γιατι κακα τα ψεματα στην Ελλαδα οι πιο πολλοι που ψηφιζουν στα χωρια μενουνε σε πολεις

Αν μενεις ομως στην πολη και εισαι εφορευτικη σε χωριο προφανως δεν θα ερθει καμια αστυνομια να σε παει με το περιπολικο απο την πολη στο χωριο. Γιατι κακα τα ψεματα στην Ελλαδα οι πιο πολλοι που ψηφιζουν στα χωρια μενουνε σε πολεις

Γιατί δεν μεταφέρουν τα εκλογικά δικαιώματα τους τότε στην πόλη που μένουν;

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Γιατι μπορει ο αλλος να μενει το καλοκαιρι στο χωριο για τους δικους του λογους οποτε να μενει ουσιαστικα και στα 2 μερη, γιατι μπορει να θελει με αυτον τον τροπο να υποστηριξει το χωριο του, γιατι θελει να παει μια βολτα να δει τους δικους του ανθρωπους, γιατι θεωρει πιο σημαντικο στις δημοτικες εκλογες να ψηφισει εκει που η ψηφος του θα πιασει τοπο σε μια πιο κλειστη κοινωνια απο οτι στην πολη με τους κατευθυνομενους και καθαρα κομματικους υποψηφιους αλλα και ψηφοφορους κτλ κτλ

Επίσης τουλάχιστον παλαιότερα η κάθε κοινότητα, χωριό κτλπ έπαιρνε χρηματοδότηση από το κράτος με βάση το πόσοι ψηφοφόροι ήταν εγγεγραμμένοι. Μπορεί να κανω και λάθος, παρακαλώ διορθώστε με.

// 500px | blog | site | LinkedIn

//mobiles//Nokia 3210x2, Siemens A55, Sagem C5-2V, Siemens CX-75, SE K750i, SE W580i, LG GT-505, LG POP, Nokia Xpress Music 5220, LG Optimus One P500, Nokia C1-02, SE Xperia Neo V, LG Nexus 4, Lenovo A820, ZTE Geek V975, Huawei Honor 3C, Huawei Honor 6, Oukitel K4000, Xiaomi Mi Note 3 Pro

Γιατί δεν μεταφέρουν τα εκλογικά δικαιώματα τους τότε στην πόλη που μένουν;

γιατί κάποιες φορές μπορεί να μην το ξέρεις. πχ εγώ έχω τα δικαιώματα στον τόπο καταγωγής μου και τώρα που ήρθα για σπουδές, δεν με ένοιαζε που θα τα χω γιατί δεν ήξερα ότι θα γίνουν, αλλά και που γίνονται εκλογές, δεν θα άφηνα τη σχολή για να συμμετάσχω στην εφορευτική επιτροπή ούτε να μπω στη διαδικασία να μεταφέρω τα δικαιώματά μου για να κάνω το ίδιο μετά από 2-3-4-10 χρόνια.

οπότε, τ'αφήνω εκεί για να χω για πάντα (?).

[sIGPIC][/sIGPIC]

Καπου διαβασα πως αν υπαρξει ενδεχομενο να κινηθει νομικα ο δικαστικος εναντιον οποιου απουσιαζει αυτο πρεπει να γινει το αργοτερο εντος 6 μηνων. Δεν ξερω αν ισχυει σιγουρα

Ξερει κανενας, εαν μπω σαν γραμματεας δικαστικου αντιπροσωπου, θα χάσω την ιδιότητα του ανέργου/κάρτα ανέργιας?

γιατι έχω καποια μόρια και δεν θελω να τα χάσω για 50+50 ευρω.

Δηλαδή γινεται κανονικα προσληψη για 2μέρες?

ευχαριστω

Ξερει κανενας, εαν μπω σαν γραμματεας δικαστικου αντιπροσωπου, θα χάσω την ιδιότητα του ανέργου/κάρτα ανέργιας?

γιατι έχω καποια μόρια και δεν θελω να τα χάσω για 50+50 ευρω.

Δηλαδή γινεται κανονικα προσληψη για 2μέρες?

ευχαριστω

Όχι, δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Δεν γίνεται κανενός είδους πρόσληψη, απλώς "διορίζεσαι" από την εφορευτική επιτροπή του τμήματος υποτίθεται γραμματέας της. Στην ουσία ο δικαστικός αντιπρόσωπος βάζει όποιον θέλει γραμματέα και απλώς δηλώνεις έναν αριθμό λογαριασμού για να κατατεθούν τα χρήματα της εκλογικής αποζημίωσης.

----- προσθήκη μηνύματος 14 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Καπου διαβασα πως αν υπαρξει ενδεχομενο να κινηθει νομικα ο δικαστικος εναντιον οποιου απουσιαζει αυτο πρεπει να γινει το αργοτερο εντος 6 μηνων. Δεν ξερω αν ισχυει σιγουρα

Κανένας δικαστικός αντιπρόσωπος δεν πρόκειται να κινηθεί εναντίον μέλους της εφορευτικής. Το πολύ πολύ να πάρει τηλ ή να στείλει την αστυνομία σπίτι το πρωί να σε βρει. Μετά από αυτό δεν πρόκειται να κάνει τίποτα.

Κινητό: Xiaomi Redmi Note 4

Δεν ειπα οτι θα γινει κατι τετοιο αλλα πως τυπικα υπαρχει ενα διαστημα 6 μηνων μεσα στο οποιο υπαρχει κινδυνος. Παντως εχω ακουσει για περιπτωσεις που εγιναν τελικα δικαστηρια αλλα δεν ξερω κατα ποσο ισχυουν ή αν εγιναν για αλλο λογο

Η υποχρεωτική συμμετοχή πολιτών και μάλιστα αμμισθοί στις εκλογές δεν είναι για μένα καθόλου δημοκρατική. Και αυτό για τους εξής λόγους:

1. Ο εξαναγκασμός σε κάθε μορφής εργασία απαγορεύεται από το ίδιο το σύνταγμα.

2. Επιτρέπεται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης όπως εθνικός κίνδυνος, πόλεμος, θεομηνίες κτλ.

3. Οι εκλογές ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ περίπτωση εθνικού κινδύνου και μην παραμυθιάζεστε περί του αντιθέτου!

4. Ακόμη και αν υποθέσουμε ότι δεχόμαστε την υποχρεωτική εργασία που μας επιβάλλεται, αυτή θα έπρεπε να καθορίζεται επί ίσους όρους για όλους, δηλ. ή θα αμοίβονται όλοι ή δεν θα αμοίβεται κανένας από αυτούς που συμμετέχουν

5. Για ποιό λόγο άραγε η ψηφοφορία δε γίνεται ηλεκτρονικά; Είναι πολύ απλό να γίνει, οι υποδομές υπάρχουν και το δημόσιο θα γλύτωνε πολλά εκατομμύρια από μια διαδικασία που γίνεται με παρωχημένο και κάθε άλλο παρά αδιάβλητο τρόπο...

Ειδικά το τελευταίο θα πρέπει να ανησυχεί όλους όσους συμμετέχουν στο παρόν forum μιας και ενδιαφέρεστε περισσότερο για την τεχνολογία!

Καλα υπαρχουν πολιτικοι μηχανικοι που πανε ως δικαστικοι αντιπροσωποι; Απιστευτα πραγματα και μετα διαβαζουμε κυρηγματα για ποινες, για υποχρεωσεις κτλ.

Η υποχρεωτική συμμετοχή πολιτών και μάλιστα αμμισθοί στις εκλογές δεν είναι για μένα καθόλου δημοκρατική. Και αυτό για τους εξής λόγους:

1. Ο εξαναγκασμός σε κάθε μορφής εργασία απαγορεύεται από το ίδιο το σύνταγμα.

Με το ιδιο σκεπτικο ουτε φανταροι πρεπει να πηγαινουμε

2. Επιτρέπεται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης όπως εθνικός κίνδυνος, πόλεμος, θεομηνίες κτλ.

Δεν το λες εργασια οταν προσπαθεις να βοηθησεις ή να σωσεις συνανθρωπους σου ή το τομαρι σου

3. Οι εκλογές ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ περίπτωση εθνικού κινδύνου και μην παραμυθιάζεστε περί του αντιθέτου!

Σιγουρα οχι,αλλα ειναι σημαντικο ζητημα και θα πρεπει να μας ενδιαφερει ολους.Αν οχι εσενα ειναι το μελλον των παιδιων σου,των συγγενων σου,του συνανθρωπου σου

4. Ακόμη και αν υποθέσουμε ότι δεχόμαστε την υποχρεωτική εργασία που μας επιβάλλεται, αυτή θα έπρεπε να καθορίζεται επί ίσους όρους για όλους, δηλ. ή θα αμοίβονται όλοι ή δεν θα αμοίβεται κανένας από αυτούς που συμμετέχουν

Σε αυτο με βρισκεις συμφωνο

5. Για ποιό λόγο άραγε η ψηφοφορία δε γίνεται ηλεκτρονικά; Είναι πολύ απλό να γίνει, οι υποδομές υπάρχουν και το δημόσιο θα γλύτωνε πολλά εκατομμύρια από μια διαδικασία που γίνεται με παρωχημένο και κάθε άλλο παρά αδιάβλητο τρόπο...

Χακερς ισως;Αμαθεια;Παππους που θα ειναι αναγκασμενος να ζητησει απο αλλον να ψηφισει αντι για εκεινον γιατι δεν ξερει δεν θεωρειτε ψηφος μυστικη.Επισης θα ειναι ευκολο να ξεγελασεις εναν γερο και να ψηφισεις οτι θες εσυ.Επισης ακομα κι η ανικανοτητα να φτιαχτει κατι τετοιο.Εδω με το taxis και τρεχουμε...

Ειδικά το τελευταίο θα πρέπει να ανησυχεί όλους όσους συμμετέχουν στο παρόν forum μιας και ενδιαφέρεστε περισσότερο για την τεχνολογία!

Οι εκλογες για μενα ειναι ζητημα ολων.Το να μην ψηφισεις ή να μην πας εφορεπτικη ειναι αδιαφορια για το μελλον ολων.

Οι εκλογες για μενα ειναι ζητημα ολων.Το να μην ψηφισεις ή να μην πας εφορεπτικη ειναι αδιαφορια για το μελλον ολων.

Συμφωνώ φίλε μου Πανο. Αλλο (όπως έγραψα και σε προηγούμενο post μου) ειναι τώρα η τρίτη ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ φορά που με καλούν (σε ολόκληρη πόλη) στην εφορευτικη επιτροπή!! Τη μάνα μου στο χωριό, ειναι τωρα η πέμπτη ή η έκτη φορα που την καλούν..... Συγγνωμη αλλα αυτο δεν ειναι ούτε δίκαιο, ούτε δημοκρατικο. Λόγω δουλειάς δεν μπόρεσα να πάω στην εισαγγελια για ενσταση, αλλα επειδη είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα είμαι πάλι την επομενη φορα, θα παω σιγουρα. Δεν ξέρω αν θεωρηται "αδιαφορια"...... αλλά αυτη τη φορά δεν πρόκειται να πατησω!! Μετά σου λέει με κλήρωση βγαίνουν!........

Edited by Titarasaudi

Μετά σου λέει με κλήρωση βγαίνουν!........

Τυχερέεεε , φαντάζομαι έχεις πιάσει και το τζόκερ τουλάχιστον 3 φορές !!! Έτσι ? :lol::lol::lol:

http://www.ibizaclub.gr/lottaria.gr/marras//titans/caliber002.jpg

Ευτυχώς που ξέχασα να μεγαλώσω...