Jump to content

Σ' έβαλαν κι εσένα εφορευτική στις εκλογές. Και τώρα;

NTROPIC
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Οι εκλογες ειναι του υπουργειου εσωτερικων, αν ηταν της βονταφον θα ζητουσανε οι προλαλησαντες απο τους υπαλληλους της βονταφον να πανε. Τωρα λενε να πανε οι δημοσιοι που η πλειοψηφια τους δουλευει πολυ λιγοτερο απ'οσο θα επρεπε. Η πλακα βεβαια ειναι οτι συνεχεια κλαιγονται οτι κουραζονται στη δουλεια, σαν τα βισματα στο στρατο που λενε ποσο ασχημα περνανε..

• Απαντήσεις 789
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Εχθες ( 11-9-2007) ελαβα και εγω το χαρτι απο την αστυνομια και καλουμαι ως Τακτικο Μελος για εφορευτικη επιτροπη.

Το προβλημα ειναι το εξης. Εχω δικο μου Ανθοπωλειο και εκεινη την ημερα εχω να στολισω-ετοιμασω γαμο και κατι αρραβωνες. Και αυτο φυσικα διαρκει ολη την ημερα. Δεν υπαρχει ατομο να μπορει να με αντικαταστησει γιατι το μαγαζι το δουλευω μονος μου.

Θελω να παω να ψηφισω. Σκεφτηκα να παω πρωϊ πρωϊ στον δικαστικο αντιπροσωπο και να του πω για το κωλυμα μου. Λετε να μου αρνηθει επειδη οριστικα ως τακτικο μελος?

Τι να κανω....

συγνωμη κιολας αλλα λιγο αργα δε το ελαβες;;;ως τις 8 του μηνα ηταν η προθεσμια για οσους ειναι τακτικα μελη να δηλωσουν κολημα και να απαλλαγουν,κι εσενα το εστειλαν στις 11;;;

χωρια που θα μπορουσες να αρνηθεις να παραλαβεις τον φακελο.

τεσπα τωρα οτι εγινε,εγινε..πηγαινε στον δικαστικο αντιπροσωπο και εξηγησε του,λογικα θα καταλαβει..αλλωστε για αυτες τις περιπτωσεις υπαρχουν και αναπληρωματικα μελη!

Εμενα 3-4 μερες πριν μου ηρθε το χαρτι... Και μαλιστα ενα σκετο χαρτι χωρις φακελο, πεταμενο στην εισοδο της πολυκατοικιας, το οποιο καλλιστα θα μπορουσε να ειχε χαθει...

αυτο τωρα τι ακυρο ηταν;;;το χαρτι αυτο το παραδιδουν ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ στο χερι του ατομου που θα ειναι μελος τη εφ.επιτροπης...δε τα πετανε ουτε σε εισοδους,ουτε τα αφηνουν σε γειτονισσες..

αν οντως ισχυει αυτο που λες,τοτε μπορεις καλλιστα να ισχυριστεις πως δεν ελαβες τπτ,ποτε...

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

συγνωμη κιολας αλλα λιγο αργα δε το ελαβες;;;ως τις 8 του μηνα ηταν η προθεσμια για οσους ειναι τακτικα μελη να δηλωσουν κολημα και να απαλλαγουν,κι εσενα το εστειλαν στις 11;;;

χωρια που θα μπορουσες να αρνηθεις να παραλαβεις τον φακελο.

τεσπα τωρα οτι εγινε,εγινε..πηγαινε στον δικαστικο αντιπροσωπο και εξηγησε του,λογικα θα καταλαβει..αλλωστε για αυτες τις περιπτωσεις υπαρχουν και αναπληρωματικα μελη!

Ναι και εγω αυτο υπεθεσα. Γιατι σε καποιους αλλους γνωστους μου, τους ηρθε το χαρτι 2 εβδομαδες πριν. Εμενα μου το εστειλαν στο σπιτι αλλα επειδη ελειπα το πηρε η θεια μου (που μενει στην ιδια οικοδομη) και το εφερε στο μαγαζι μου. Ειλικρινα εξεπλαγην :confused:

Πηρα τηλεφωνο και στην αστυνομια και στο Πρωτοδικειο αλλα ολοι με παραπεμψανε στον δικαστικο αντιπροσωπο του εκλογικου μου τμηματος.

Ελπιζω να καταλαβει οτι δεν υπαρχει λυση και να με απαλλαξει απο μελος της εφορευτικης επιτροπης.

Η καλύτερη λύση θα ήταν να βάζουν δημόσιους υπαλλήλους να κάνουν τη δουλειά. Από τη στιγμή που είναι δουλειά του κράτους, οι κρατικοί υπάλληλοι θα έπρεπε να την κάνουν ! Αλλά βέβαια τότε θα έπρεπε να τους πληρώσουν τους χαραμοφάιδες, γιατί θα έβαζαν το συνδικαλιστικό τους όργανο, και θα τα έκανε όλα γυαλιά καρφιά (διαμαρτυρίες,απεργίες κ.λ.π.).

Οπότε ποιον να βάλουν, ποιον να βάλουν ... ; Τον μ@λ@κα τον πολίτη, που δεν χρειάζεται να τον πληρώσουν, και δεν μπορεί να κάνει και τίποτα γι'αυτό ... :mad:

Και θέλετε να ακούσετε το καλύτερο ; Οι δημόσιοι υπάλληλοι απαγορεύεται να μπαίνουν στις εφορευτικές επιτροπές εκλογών ... ! Φαίνεται επειδή είναι κουρασμένοι από το "τρίψιμο" της εβδομάδας, να μην τους κουράσουν και την Κυριακή !

Χειρότερος από έναν κακό άνθρωπο είναι ένας βλάκας κακός άνθρωπος ...:cry:

Και θέλετε να ακούσετε το καλύτερο ; Οι δημόσιοι υπάλληλοι απαγορεύεται να μπαίνουν στις εφορευτικές επιτροπές εκλογών ... ! Φαίνεται επειδή είναι κουρασμένοι από το "τρίψιμο" της εβδομάδας, να μην τους κουράσουν και την Κυριακή !

Οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν conflict of interest -όπως το λέει η γιαγιά μου στο χωριό- γι'αυτό και δεν μπορούν να πάνε στις εφορευτικές επιτροπές. Έχεις επίσης ένα ανεπίτρεπτο λάθος....Δεν είναι "τρίψιμο" αγαπητέ....είναι ΄"ξύσιμο" :food:

You will be wise not to seek too much from others.

Μείζον θέμα δεοντολογίας και ηθικής τάξεως προκαλεί ο διορισμός ως δικαστικών αντιπροσώπων στις εκλογές των παιδιών πολλών δικαστικών λειτουργών (εν ενεργεία και συνταξιούχων), γεγονός για το οποίο διαμαρτύρεται εντονότατα ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, καθώς έγινε κατευθείαν από το Α τμήμα του Αρείου Πάγου χωρίς τα εχέγγυα της αδιάβλητης κλήρωσης και την παρουσία δικηγόρων.

Οι διορισμοί αυτοί αφορούν 762συνολικά δικαστικούς αντιπροσώπους που έγιναν χωρίς κλήρωση.

..ναι ναι είναι ο κύριος που παίρνει τα €1000

Μέχρι και εδώ το πήγανε βυσματικά και

βάλανε τα .."καμάρια" τους!:mad:

http://new.koolart.co.uk/catalog/images/1822.jpg

http://www.msprotege.com/vbb225/images/smilies/drive.gif

My love for you insatiable, not superficial

You 'LL never waLk aLone!

Είναι πολλά τα λεφτά... Ryback! :rolleyes:

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Το θεμα ειναι τα παιδια αυτα ηταν δικηγοροι; Αν ναι ΟΚ δε τρεχει τιποτα, απλα βαλανε βισμα (που φτασαμε ε; ).

Nrg,

μόνο δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι μπορούν να διοριστούν αντιπρόσωποι δικαστικής αρχής (καθώς και τα λοιπά "νομικά" επαγγέλματα, όπως δικαστικοί αντιπρόσωποι Νομικού Συμβουλίου Κράτους κλπ).

΄Οσο για το βύσμα, δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση. Είναι γελοίο (για να μην πω τραγικό), αλλά πραγματικά δεν πέφτω κι από τα σύννεφα.

Wendy let me in I wanna be your friend

I wanna guard your dreams and visions

Ημουν χθες 15 ολοκληρες ωρες στο εκλογικο κεντρο και εχασα και το μεροκαματο μου γιατι δουλευω τις κυριακες! δεν δικαιουμε τιποτα ρε παιδια;

Δυστυχώς δεν προβλέπεται κάποια χρηματική αποζημίωση.

Υπάρχει μήπως περίπτωση (δεν ξέρω, το ρωτάω με κάθε επιφύλαξη) να πρέπει ο εργοδότης σου να σου πληρώσει κανονικά το μεροκάματο της Κυριακής; Όπως είναι πχ υποχρεωμένοι να δίνουν άδεια μετ'αποδοχών στους ετεροδημότες;

Δε νομίζω ότι ισχύει κάτι τέτοιο, αλλα δε χάνεις κάτι να το ψάξεις.

Επίσης νομίζω ότι θα μπορούσες να έχεις δηλώσει κώλυμα και να μην πας, αφού όπως είπες εργάζεσαι Κυριακή.

:)

Σχετικό - άσχετο: Τι έγινε με το φίλο με το ανθοπωλείο;

αυτο τωρα τι ακυρο ηταν;;;το χαρτι αυτο το παραδιδουν ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ στο χερι του ατομου που θα ειναι μελος τη εφ.επιτροπης...δε τα πετανε ουτε σε εισοδους,ουτε τα αφηνουν σε γειτονισσες..

αν οντως ισχυει αυτο που λες,τοτε μπορεις καλλιστα να ισχυριστεις πως δεν ελαβες τπτ,ποτε...

Μπορουσα οντως αλλα δεν μου εκοψε τοτε...:p

Παντως επειδη φετος πηγα σαν εξυπηρετηση για φιλη ως εκλογικη αντιπροσωπος, πρεπει να πω οτι το 50% των ατομων που οριζονται για εφορευτικη επιτροπη δεν πανε! Κριμα ειναι για τους υπολοιπους που τρωνε ολη την δουλεια...Ενας-δυο εμφανιστηκαν με δικαιολογιες οτι δεν μπορουν και εφυγαν αφου ακουσαν κραξιμο απο την δικαστικη αντιπροσωπο.:p

Παντως παιδια μιλαμε για full 16 ωρες στο ποδι οχι αστεια...:X

[sIGPIC][/sIGPIC]

Πριν πολλά χρόνια, μου είχε συμβεί, λοιπόν πήγα το πρωί, βρήκα τον υπεύθυνο, και του είπα πως δεν υπήρχε περίπτωση να κάτσω εκεί όλη ημέρα καθώς υπήρχαν λόγοι υγείας, κάτι πήγε να πει, του το έκοψα ορθά - κοφτά, ψήφησα και πριν φύγω μου είπε "μπορεί να σε χρειασθούμε, μπορεί να χρειασθεί να γυρίσεις" οπότε του λέω: "Κοίταξε αυτοκίνητο δεν έχω και η συγκοινωνία χάλια - αν με χρειασθείς την διεύθυνση την ξέρεις, στείλε κανένα περιπολικό!" και έφυγα..

Κανείς δεν με ενόχλησε έκτοτε..

Υ.Γ.

Στην Ελλάδα όποτε θέλουμε θύματα για δωρεάν εργασία το έχουμε βρει το κόλπο "Υποχρεωτικό" κατά τα άλλα όλοι εκείνοι που ζητούν την "Υπηρεσία" μας πληρώνονται με παχυλούς μισθούς -- Αρκετά!!

Ξέρεις, τι είναι αγαπητή sofi-k, για την/τον Δικαστικό Αντιπρόσωπο που πληρώνεται να χρειασθεί ΚΑΙ να δουλέψει ως μέλος; χαχαχα! .. Τι ΛΕΣ τώρα; ήρθε (μπορεί να έβαλε και μέσον ακόμα...) για να κάτσει, να κάνετε ΕΣΕΙΣ όλη την δουλεία τζαμπέ και ΑΥΤΟΣ/ΑΥΤΗ να πληρωθεί :p

Old programmers never die. They just terminate and stay resident.

εμας(ο αδερφος μου ειναι δικαστικος)μας εστειλαν σε ενα χωριο του λαγκαδα.

μας ειχαν δωσει την λιστα με τα μελη της επιτροπης.4 τακτικους,4 αναπληρωματικους και αλλους δυο(τζοκερ μαλλον)

ε απο αυτους ηρθε ενα μελος της τακτικης,ενας αναπληρωματικος που περιμενε απο τις 5:30 το πρωι(εκει τον βρηκαμε),και ενας απο τους τζοκερ.

οι αλλοι δεν παρουσιαστηκαν κανονικα .η μια εμφανιστηκε στις 3 το μεσημερι αλλα δεν της ειπαμε τπτ γιατι ηταν ΑΜΕΑ.η αλλη εμφανιστηκε στις 5 και μιση,και οταν την ρωτησε γιατι δεν ηρθε απο το πρωι αρχισε να φωναζει πως αυτη δουλευει και δεν καθεται κτλ κτλ κτλ.ψηφισε και φωναζε μεσα απο το παραβαν,και εφυγε αμεσως,ουτε καν την ταυτοτητα δεν πηρε..

κατα τα αλλα κανεις δεν ειχε παραπονο και ολοι ηταν σπιτια τους απο τις 21:20

Ξέρεις, τι είναι αγαπητή sofi-k, για την/τον Δικαστικό Αντιπρόσωπο που πληρώνεται να χρειασθεί ΚΑΙ να δουλέψει ως μέλος; χαχαχα! .. Τι ΛΕΣ τώρα; ήρθε (μπορεί να έβαλε και μέσον ακόμα...) για να κάτσει, να κάνετε ΕΣΕΙΣ όλη την δουλεία τζαμπέ και ΑΥΤΟΣ/ΑΥΤΗ να πληρωθεί :p

[/i]

Ρέ παιδία.....ήμαρτον πιά!!!

Στις δημοτικές ήμουν γραμματέας δικαστικού αντιπροσώπου. Τα 2 άτομα που ήταν εφορευτική επιτροπή δίναν τα ψηφοδέλτια και όταν έκλεισε η κάλπη αυτοί μας κοιτάγανε.....

ΟΟΟΟΟλα τα υπόλοιπα τα κάναμε ο γραμματέας και η δικαστική αντιπρόσωπος. ( καθώς και το να τσακωθούμε με τους εκπροσώπους των υποψηφίων δημάρχων στην "Άνω Πετρομαγούλα" που ήμασταν...)

Y.Γ. Φίλε μου από ότι κατάλαβα εσύ δεν έμεινες για να δείς ποιός έκανε τη δουλειά. Οπότε μη βγάζεις άκριτα συμπεράσματα....

Στις δημοτικές ήμουν γραμματέας δικαστικού αντιπροσώπου. Τα 2 άτομα που ήταν εφορευτική επιτροπή δίναν τα ψηφοδέλτια και όταν έκλεισε η κάλπη αυτοί μας κοιτάγανε.....

ΟΟΟΟΟλα τα υπόλοιπα τα κάναμε ο γραμματέας και η δικαστική αντιπρόσωπος. ( καθώς και το να τσακωθούμε με τους εκπροσώπους των υποψηφίων δημάρχων στην "Άνω Πετρομαγούλα" που ήμασταν...)

Y.Γ. Φίλε μου από ότι κατάλαβα εσύ δεν έμεινες για να δείς ποιός έκανε τη δουλειά. Οπότε μη βγάζεις άκριτα συμπεράσματα....

σου εχω καλυτερο!!

αφου βγαλανμε τα αποτελεσματα των κομματων,μας παρατησαν ολοι να βγαλουμε μονοι μας τους σταυρους!!!

:O

στις δε νομαρχιακες και δημοτικες,ειχαν φυγει ολοι πριν καν ανοιξουν οι καλπες με διαφορες δικαιολογιες:εχω μικρο παιδι να κοιμησω,δεν ξερω γραμματα,εχουμε αρραβωνα κτλ κτλ...τι να κανει ο μπραδερ,τους αφησε αλλα εκανε μνεια στο πρακτικο

Πάντως φίλη μου σε εκλογικό τμήμα στην Α' Αθηνών, έκανε τις εκλογές μόνη της με τον άντρα της γραμματέα, χωρίς ούτε ένα μέλος εφορευτικής, και στις 10 το βράδυ ήταν σπίτι τους.

Δεν είναι και τόσο τρομερά τα πράγματα, αν ο δικ. αντιπρόσωπος ξέρει καλά τη δουλειά του. Στην πραγματικότητα, εννοείται πως δεν χρειάζονται 4 μέλη εφορευτικής και οπωσδήποτε δεν είναι απαραίτητο να είναι ΟΛΗ μέρα εκεί.

Οι νομαρχιακές και δημοτικές που λέει η Freak είναι σαφώς χειρότερη κατάσταση και δύσκολα βγαίνει χωρίς βοήθεια, επειδή υπάρχουν 2 κάλπες κλπ.

ο νομος αλλωστε οριζει πως ακομα και ΜΟΝΟΣ του ο δικαστικος μπορει να κανει εκλογες,ακομα και χωρις γραμματεα...απλα θα καθυστερει λιγο η διαδικασια γιατι ειανι καπως χρονοβορο να τα κανει ολα ενας.να σβηνει,να γραφει,να δινει φακελακι,να δινει ψηφοδελτια και να επιστρεφει ταυτοτητα)

τα δυσκολα πραγματικα ειναι οταν υπαρχουν 2 καλπες,οπου περα απο την πολυ δουλεια,ερχεται και ο παραγοντας κουραση.

τοτε θυμαμαι(που μας αφησαν μονους μας να ανοιξουμε τις καλπες) ειχα γυρισει σπιτι στις 2 και μιση...ο δε αδερφος μου που επρεπε να παει και στο πρωτοδικειο ηρθε πολυ αργοτερα

Έτσι είναι.

Προσωπικά δεν έχω πάει ποτέ στις δημοτικές (γι'αυτό το λόγο) αλλά έχω ακούσει και χειρότερα από 2:30 το πρωί.

Από την εμπειρία μου πάντως, νομίζω ότι είναι καλύτερα να έχεις ένα άτομο που να μπορείς να συνεννοηθείς, παρά 10 μέλη εφορευτικής που γκρινιάζουν και βαριούνται.

δημοτικες-νομαρχιακες υποτιθεται πως εχει 2 γραμματεις ο διακστικος.καλο θα ειναι να ειναι ατομα της εμπιστοσυνης του,καθως απο πειρα θα πω πως στις τελευταιες εκλογες η αλλη κοπελα που ηταν γραμματεας(την ειχε στειλει ο κοινοταρχης "για να βγαλει και ενα παιδι του χωριου ενα μεροκαματο")ηρθε το πρωι,εκατσε μιση ωρα,μετα πηγε για καφε,και ηρθε 7 παρα πεντε να παρει το χαρτι οτι ηταν γραμματεας...

φυσικα την κρατησαμε γιατι μονη μου δεν μπορουσα να βγαλω τοση δουλεια(μας ειχαν αφησει ολα τα μελη της εφορευτικης)..της δωσαμε τα αντιγραψει τα τηλεγραφηματα καθως το φωτοτυπικο δε λειτουργουσε στην κοινοτητα και εκανε σε ενα κειμενο 15 σειρων που επρεπε απλα να αντιγραψει 4 φορες λαθος!!

οποτε καλο ειναι ο γραμματεας να ειναι ατομο εμπιστοσυνης

Σημείωση ότι στις δημοτικές της ''Ανω Πετρομαγούλας'' πήγαμε στο εκλογικό στισ 5 το πρωί και φύγαμε στις 6 την άλλη μέρα.....

Η εφορευτική εννοείται άφαντη, εκτός απο ένα παλληκάρι που αν και οδηγός με βάρδια που ξεκινούσε από Αθήνα (μακρυά), προσφέρθηκε να καθήσει και φυσικά του είπαμε να πάει στη δουλειά του

Καταρχήν μην ζητάς άφεση αμαρτιών διότι δεν είμαι Εξομολογός για να στην δώσω :p

Τώρα, δεν ξέρω αν εσύ ως γραμματέας πληρώθηκε - αλλά ο Δικαστικός πληρώνεται οπότε ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ και αν πληρώνεσαι και εσυ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ και εσυ -είναι και βιβλική ρήση πως με "Κόπο θα βγάζεις το Ψωμί σου" :)

Απλά πράγματα και.. όχι! Εμείς που δεν χρωστάμε και δεν κερδίζουμε τίποτα, δεν θα βοηθήσουμε τζάμπα ούτε θα πλακωθούμε με τα κομματόσκυλα -ξύπνησε ο κόσμος αγαπητή μου ;)

Γενικά, πράγματι, είμαι σκληρόκαρδος (το έχω αυτό :p) οπότε δεν "σας" λυπάμαι καθόλου - εκτός και αν δεν πληρώθηκες οπότε τότε και μόνο έχεις την αμέριστη συμπάθεια μου αλλά σε αυτή την περίπτωση ήθελες και τα έπαθες! :)

Βέβαια, μέχρι σήμερα όσους Δικηγόρους γνωρίζω (και γνωρίζω πολλούς ;)) "ψοφάνε" να ορισθούν Δικαστικοί Αντιπρόσωποι καθώς η αποζημίωση τους είναι λίαν ικανοποιητική από ότι μου λένε :D

Αυτά .-

Old programmers never die. They just terminate and stay resident.

[/i]

Νταξει μπορει να πληρωνεται σε αντιθεση με την εφορευτικη αλλα δεν καθεται, πιστεψε με...Κανει δουλεια.
[sIGPIC][/sIGPIC]

Καταρχήν μην ζητάς άφεση αμαρτιών διότι δεν είμαι Εξομολογός για να στην δώσω :p

Τώρα, δεν ξέρω αν εσύ ως γραμματέας πληρώθηκε - αλλά ο Δικαστικός πληρώνεται οπότε ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ και αν πληρώνεσαι και εσυ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ και εσυ -είναι και βιβλική ρήση πως με "Κόπο θα βγάζεις το Ψωμί σου" :)

Απλά πράγματα και.. όχι! Εμείς που δεν χρωστάμε και δεν κερδίζουμε τίποτα, δεν θα βοηθήσουμε τζάμπα ούτε θα πλακωθούμε με τα κομματόσκυλα -ξύπνησε ο κόσμος αγαπητή μου ;)

Γενικά, πράγματι, είμαι σκληρόκαρδος (το έχω αυτό :p) οπότε δεν "σας" λυπάμαι καθόλου - εκτός και αν δεν πληρώθηκες οπότε τότε και μόνο έχεις την αμέριστη συμπάθεια μου αλλά σε αυτή την περίπτωση ήθελες και τα έπαθες! :)

Βέβαια, μέχρι σήμερα όσους Δικηγόρους γνωρίζω (και γνωρίζω πολλούς ;)) "ψοφάνε" να ορισθούν Δικαστικοί Αντιπρόσωποι καθώς η αποζημίωση τους είναι λίαν ικανοποιητική από ότι μου λένε :D

Αυτά .-

ΟΚ- σεβαστή η άποψή σου αλλά εγώ δούλεψα και όταν με είχαν καλέσει εφορευτική επιτροπή- χωρίς να πληρωθώ- και όταν ήμουν γραμματέας για το φαντασμαγορικό ποσό των 100 ευρώ!!!!

Τί να πώ, είναι απλά θέμα υπευθυνότητας του καθένα από εμάς...Δεν θα κάτσω να πείσω κανέναν γι'αυτό.