Jump to content

Vodafone: Συμβόλαια, χρεώσεις, επιδοτήσεις συσκευών

con
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Η πιο safe επιλογή είναι να κάνεις φορητότητα σε καρτοκινητό. Και να προλάβουν να σε συνδέσουν από την Cosmote, δεν έγινε και τίποτα, μπορείς να πάρεις την προσφορά επιστρέφοντας αμέσως στη Vodafone.

^ αυτο ακριβώς.

μεταφορα σε καρτοκινητη άλλης εταιρίας, το μικρότερο ρισκο.

αυτοι που θα σε παρουν για αντιπροσφορα δεν ξερουν αν μεταφερεσαι σε καρτοκινητο ή σε κανονικο προγραμμα, οποτε διαπραγματευεσαι αναλογως

^ αυτο ακριβώς.

αυτοι που θα σε παρουν για αντιπροσφορα δεν ξερουν αν μεταφερεσαι σε καρτοκινητο ή σε κανονικο προγραμμα, οποτε διαπραγματευεσαι αναλογως

+1 και στους δύο σας

Mobile:Nokia 6130 --> Nokia 6230 --> Panasonic GD90 --> HTC P3600 --> Chinese hiphone dual sim --> Samsung E2652 Champ Duos --> Sony Ericsson xperia ray --> Samsung S4 mini duos --> Huawei honor 6(H60-L02) --> Meizu m2 -->Motorola Moto X Play --> Huawei Mate 10 pro --> Oneplus 7T pro

Βεβαια υπαρχει και μια παροιμία που λέει όποιος θέλει τα πολλά χανει και τα λιγα...

Από τη στιγμή που καλούμαστε να προσαρμοστούμε σε μια αγορά χωρίς πραγματικό ανταγωνισμό (όπως το καρτέλ τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα) στην οποία συνειδητά οι εταιρείες τιμωρούν τους πιστούς και επιβραβεύουν τους "ανήσυχους" πελάτες, δεν νομίζω ότι πρέπει να νιώθουμε και άσχημα.

Από τη στιγμή που καλούμαστε να προσαρμοστούμε σε μια αγορά χωρίς πραγματικό ανταγωνισμό (όπως το καρτέλ τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα) στην οποία συνειδητά οι εταιρείες τιμωρούν τους πιστούς και επιβραβεύουν τους "ανήσυχους" πελάτες, δεν νομίζω ότι πρέπει να νιώθουμε και άσχημα.

Δυστυχως φιλε μου ισχυει αυτό που λενε ότι στο μικρο παιδι όταν κλαψει δινουμε να φαει !!!

Φιλικά Γιάννης

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16,3KBytes.

Βεβαια υπαρχει και μια παροιμία που λέει όποιος θέλει τα πολλά χανει και τα λιγα...

^ αυτο ακριβώς.

Επίσης να πούμε οτι υπάρχει και μια μικρή πιθανότητα να μην σε πάρει ποτέ κανείς και να μείνεις με το ...... στο χέρι... Η άποψή μου και την έχω ξαναγράψει πιο πάνω είναι αυτη

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Συμφωνώ απόλυτα, εννοείται οτι δεν πρέπει να νιώθουμε άσχημα! Αυτοι μας αναγκάζουνε να κινούμαστε καθ`αυτο τον τρόπο!! Ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί άμα είσαι σωστός είσαι και @@ αλλά πρέπει να ψάχνεις να βρείς τρόπο να τους τη "φέρεις"

Πλησιάζει και για μένα σιγά σιγά η ώρα της αναβάθμισης. Το πρόγραμμά μου είναι το red 2 premium (ή κάπως έτσι). Η διαφορά του από το κανονικό red2 είναι στα gb όπου αντί για 2 έχω 4 gb/μήνα. Τώρα έβλεπα τον λογαριασμό μου και το τελικό πάγιο μου είναι στα 45,3 ευρώ/μήνα (με όλους τους φόρους μέσα και τις εκπτώσεις). Πριν 22 μήνες που είχα ανανεώσει μου δώσανε και 450 ευρώ επιδότηση.

Βλέπω ότι μάλλον με συμφέρει η συνέχιση αυτού του προγράμματος. Το ερώτημα είναι απλό: αν ξανακάνω το "κόλπο" της φορητότητας θα ξαναπάρουν τηλέφωνο ή παίζει και να με προσπεράσουν?

ΥΓ Είμαι πελάτης από το 2002 περίπου

πριν:nokia n82+5800+x6+n8 SlimModed by Lagoskon+lumia 800+920+820+830+925+1020+930, huawei p8 lite+p9 lite+mate 10 pro, iphone 5c+5+5s+6, Xiaomi Redmi note 2+ redmi 3s gold+ redmi note 3 pro+Redmi Note 4+Redmi Note 5+Mi A1+Mi8 6/64+Mi9 6/128+Poco F3, samsung galaxy s3+s3 mini+s4+s6+s7+s7 edge+s8 plus+s9plus+s10 plus 8/128+note 9+Note 10 plus+s20 fe 5G+s21fe+s21ultra+s21plus+s22 plus+s23plus

τώρα: s23 ultra 8/256 & s21 fe

Να σε προσπερασουν και να μην σου κανουν αντιπροσφορα δυσκολο εκτος και αν εχεις πια ενα προγραμμα που οντως στο δινουν σε καλη τιμη οποτε.. εκει εγω δεν θα το τραβουσα και αλλο εφοσον ειμουν σιγουρος οτι τετοια τιμη δεν θα μου εδινε κανεις.Απο κει και περα αν νομιζεις οτι μπορεις να το παλεψεις κανεις μια αιτηση φορητοτητας και περιμενεις.Το οτι εισαι πελατης απο 15 χρονια δεν λεει απολυτως τιποτα για αυτους.Αριθμοι και εσοδα ειμαστε ολοι.

Απο Vodafone Business 30 δυο γραμμες και οι δυο μαζι στα 54€ μου εδωσαν και για τις δυο γραμμες Red1 Business και τις δυο γραμμες στα 53€ τελικη (12μηνο) χωρις φορητοτητα χωρις τπτ, παρα μονο οτι τους ειπα οτι εχω 2 γραμμη ιδιωτη στα 26,20 το RED1.

Πάντως vodafone και comsote έριξαν το πακέτο 1500΄+1500sms +2GB από 58 σε 47(με έκπτωση παγίου).Μιλάω για το ρεντ 1:http://www.vodafone.gr/por...egoryFilter=13

και το 65+:https://www.cosmote.gr/mob..._Unlimited_Prs

Πρώτα η κοσμοτε και μετά η άλλη.

COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

Καλησπέρα... Ειμαι εταιρικος συνδρομητης βοντα εδω και 2 χρονια περιπου και εχω παρει περυσι με επιδοτηση μια συσκευη με τα σηματα της εταιριας... εδω και 2 μερες τα φτυσε και κανει κατι τρελα με την οθονη του οποτε θα το παω για σερβις... Ισχυει η διαφημιση περι αντικαταστασης της συσκευης με μια παρομοια για οσο καιρο ειναι στο σερβις;

...μου άλλαξαν όλη τη μητρική του DELL δωρεάν, και μάλιστα εκτός εγγύησης! ;)

HUAWEI IDEOS X5 PRO

Καλησπέρα... Ειμαι εταιρικος συνδρομητης βοντα εδω και 2 χρονια περιπου και εχω παρει περυσι με επιδοτηση μια συσκευη με τα σηματα της εταιριας... εδω και 2 μερες τα φτυσε και κανει κατι τρελα με την οθονη του οποτε θα το παω για σερβις... Ισχυει η διαφημιση περι αντικαταστασης της συσκευης με μια παρομοια για οσο καιρο ειναι στο σερβις;

Καλή τύχη με αυτό.. :wacko:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νομιζω αλλα όχι σιγουρα ότι αυτo ισχυει αν η συσκευη είναι αγορασμενη από κατάστημα VODAFONE.

Φιλικά Γιάννης

Kαλημερα παιδια.

Μια ερωτηση.

Εχω εταιρικο προγραμμα που εληξε και σκεφτομουν την φορητοτητα μηπως παρω καποια καλυτερη προσφορα.

Σε καταστημα ομως που ρωτησα μου ειπαν οτι πρεπει να υπογραψω και να παρω καρτες sim για να σταλει η αιτηση φορητοτητας στη δικη μου εταιρια.

Το ερωτημα λοιπον ειναι το εξης... Αν υπογραψω και παραλαβω και τις καρτες τοτε δεν ειναι παρακινδυνευμενο? Ουσιαστικα μετα μπορει να γινει αμεσα η ενεργοποιηση μου στην νεα εταιρια.

Ρωταω γιατι μου κανει εντυπωση που διαβαζω και σε αλλο φορουμ οτι ολοι κανουν αιτηση φορητοτητας και δεν υπογραφουν ουτε παιρνουν sim ενω εμενα μου ειπαν οτι αναγκαστικα πρεπει να τα κανω αυτα για να σταλει η αιτηση.

Τι παιζει τελικα?

Έτσι είναι πρώτα θα πάρεις τις SIM και μετά θα σταλεί η αίτηση στην άλλη εταιρεία .

Αυτό ισχύει για όλους.

Συνήθως προλαβαίνεις να ακυρώσεις την φορητότητα,

Kαλημερα παιδια.

Μια ερωτηση.

Εχω εταιρικο προγραμμα που εληξε και σκεφτομουν την φορητοτητα μηπως παρω καποια καλυτερη προσφορα.

Σε καταστημα ομως που ρωτησα μου ειπαν οτι πρεπει να υπογραψω και να παρω καρτες sim για να σταλει η αιτηση φορητοτητας στη δικη μου εταιρια.

Το ερωτημα λοιπον ειναι το εξης... Αν υπογραψω και παραλαβω και τις καρτες τοτε δεν ειναι παρακινδυνευμενο? Ουσιαστικα μετα μπορει να γινει αμεσα η ενεργοποιηση μου στην νεα εταιρια.

Ρωταω γιατι μου κανει εντυπωση που διαβαζω και σε αλλο φορουμ οτι ολοι κανουν αιτηση φορητοτητας και δεν υπογραφουν ουτε παιρνουν sim ενω εμενα μου ειπαν οτι αναγκαστικα πρεπει να τα κανω αυτα για να σταλει η αιτηση.

Τι παιζει τελικα?

Αν τελικά είσαι πρόθυμος να το διακινδυνεύσεις εγω θα σου πρότεινα να το κάνεις μέσω τηλεφώνου και όχι απο κατάστημα

Έτσι είναι πρώτα θα πάρεις τις SIM και μετά θα σταλεί η αίτηση στην άλλη εταιρεία .

Αυτό ισχύει για όλους.

Συνήθως προλαβαίνεις να ακυρώσεις την φορητότητα,

Καταλαβα. Ευχαριστω!

Αν τελικά είσαι πρόθυμος να το διακινδυνεύσεις εγω θα σου πρότεινα να το κάνεις μέσω τηλεφώνου και όχι απο κατάστημα

Και εγω αυτο σκεφτομουν για να πρεπει να σταλουν οι sim και οχι να υπογραψω και να τις παρω απευθειας...

Λοιπόν μάγκες, δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ο κανονισμός/νόμος πως να το πω λέει ότι ΠΡΩΤΑ κάνεις αίτηση και ΑΦΟΥ πάρει έγκριση, πας στο κατάστημα πάλι, υπογράφεις και παραλαμβάνεις τις σιμ. Απλά οι υπάλληλοι έχουν πάθει κοκομπλόκο με τις ακυρώσεις που τρώνε και περνούν μήνυμα στον πελάτη ότι και καλά να παραλάβει για να τον δεσμεύσουν αργότερα.
[sIGPIC][/sIGPIC]

Συμφωνω με τον φιλο απο πανω.

Κανεις αιτηση κ αφου τη δεχτει ο παροχος σου τοτε πας να υπογραψεις και να παρεις sim.

Απλα στα καταστηματα εχουν ''ξυπνησει'' και πλεον σου λενε να υπογραψεις και να παρεις καρτες επι τοπου για να μη μπορεις να κανεις τιποτα μετα.

Αντιγραφω απ το site foritotita.gr :

Θέλω να ακυρώσω την αίτηση φορητότητας του αριθμού μου. Ποια είναι η διαδικασία και οι σχετικές προθεσμίες;

Η υποβολή του αιτήματος για την ακύρωση της αίτησης φορητότητας γίνεται στον πάροχο-δέκτη με έναν από τους ακόλουθους τρόπους (εφόσον υποστηρίζεται από τον πάροχο-δέκτη):

α. εγγράφως στο κατάστημα του παρόχου-δέκτη (με την προσκόμιση ταυτότητας και την επισύναψη στην αίτηση φωτοτυπίας ταυτότητας).

β. με αποστολή fax στον πάροχο-δέκτη σε εργάσιμες ημέρες και ώρες (με την επισύναψη και αποστολή φωτοτυπίας ταυτότητας) .

γ. με τηλεφωνική κλήση προς συγκεκριμένο τηλεφωνικό αριθμό του παρόχου-δέκτη, κατά την οποία θα παρέχονται οδηγίες για την ακύρωση από αυτοματοποιημένο σύστημα. Η κλήση πρέπει να γίνει από τον αριθμό για τον οποίο υποβλήθηκε η αίτηση φορητότητας.

δ. Με ηλεκτρονικά μέσα, όπως μέσω διαδικτυακής εφαρμογής που διαθέτει ο πάροχος-δέκτης.

Για περισσότερες πληροφορίες για τους τρόπους ακύρωσης που υποστηρίζονται, παρακαλούμε απευθυνθείτε στον πάροχο-δέκτη.

Η προθεσμία υποβολής του αιτήματος ακύρωσης της αίτησης φορητότητας είναι:

– για τη σταθερή τηλεφωνία μέχρι 3 εργάσιμες ημέρες πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία ενεργοποίησης στον νέο πάροχο.

για την κινητή τηλεφωνία μέχρι την παραλαβή της κάρτας SIM.

Τα εκπρόθεσμα αιτήματα απορρίπτονται και η υλοποίηση της αίτησης φορητότητας προχωρά κανονικά.

Αρα αν παρθουν οι καρτες sim τοτε ακυρωση της φορητοτητας δεν γινεται να γινει.

Στο ιδιο site επισης λεει:

Στην κινητή τηλεφωνία, ο συνδρομητής έχει το δικαίωμα ακύρωσης της αίτησης φορητότητας μέχρι να παραλάβει τη νέα κάρτα SIM από τον νέο πάροχο. Η κάρτα θα χορηγείται πλέον υποχρεωτικά μετά την αποδοχή της αίτησης φορητότητας από τον υφιστάμενο πάροχο.

Δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι τωρα και το εχουν κανει πρωτα να υπογραφεις και να παιρνεις sim και μετα να στελνεται η αιτηση (γιατι λιγο που γοογλαρα βλεπω οτι υπαρχουν καποιοι που εχουν αυτο το θεμα), αλλα στην περιπτωση που το εκαναν ετσι ειναι παρακινδυνευμενο. Δεν μπορω να σκεφτω δηλαδη πως θα γινει μετα να υπαναχωρησεις απο κατι που υπεγραψες... Λογικα αν υπογραψεις ο αλλος παροχος που ελαβε την αιτηση δεν θα παρει καν για να κανει προσφορα και να σε κρατησει αφου οι αλλοι ηδη θα εχουν την υπογραφη σου...

Edited by karn

Όπως το είπες φίλε μου. Η κάρτα θα χορηγείται πλέον υποχρεωτικά μετά την αποδοχή της αίτησης φορητότητας από τον υφιστάμενο πάροχο.
[sIGPIC][/sIGPIC]

Παιδια καλησπερα,θελω να ρωτησω κατι για το επιδοτουμενο προγραμμα που ειχα μεσω vodafone που εληξε τελη οκτωβρη? ρωταω εδω ή υπαρχει αλλο θεμα?

Παιδια καλησπερα,θελω να ρωτησω κατι για το επιδοτουμενο προγραμμα που ειχα μεσω vodafone που εληξε τελη οκτωβρη? ρωταω εδω ή υπαρχει αλλο θεμα?

Εδώ ρωτάς.

(σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3

Εχω την εντυπωση οτι "χαμογελακια" κλπ :);):food: σε κειμενο sms το κανουν χρεωσιμο σαν mms .

Ειναι αληθεια ??

Η κορη μου με Iphone 6S λεει οτι δεν ειναι χρεωσιμα . Εγω εχω samsung S5

Και οι δυο με vodafone.

Ευχαριστω.

Φιλικά Γιάννης

Αν η φάτσα είναι με σημεία στίξης δεν χρεώνεται σαν mms. Πχ αν βάλεις :) και το κινητό απλά το μεταφράζει σε φάτσα δεν χρεώνει κάτι. Αντίστοιχα σε εσένα η ίδια φάτσα θα εμφανίζεται διαφορετικά σε κάθε συσκευή ανάλογα με τις επιλογές του κάθε κατασκευαστή. Τώρα αν βάλεις εικονίδια με τούρτες και άλλα πιο εξεζητημένα εικονίδια, εκεί δεν γνωρίζω πως γίνεται η διαχείριση τους.

Siemens C25, Nokia 3330, Nokia 8310, Sony - Ericsson K500i, BenQ - Siemens EL71, Nokia 6288, Νοkia 5310 XpressMusic, Nokia 5800 XpressMusic, Samsung Galaxy 3 i5800, Sony Xperia Go, Vodafone Smart 4G (Yulong 8860u), Nexus 5, Nexus 5X LineageOS 15.0 (14/12/2017), Huawei P9 Lite (2017), Samsung S9+ 6GB/64GB, Samsung S20+ 8GB/128GB, Samsung S24 Ultra 12GB/1TB

Αν η φάτσα είναι με σημεία στίξης δεν χρεώνεται σαν mms. Πχ αν βάλεις :) και το κινητό απλά το μεταφράζει σε φάτσα δεν χρεώνει κάτι. Αντίστοιχα σε εσένα η ίδια φάτσα θα εμφανίζεται διαφορετικά σε κάθε συσκευή ανάλογα με τις επιλογές του κάθε κατασκευαστή. Τώρα αν βάλεις εικονίδια με τούρτες και άλλα πιο εξεζητημένα εικονίδια, εκεί δεν γνωρίζω πως γίνεται η διαχείριση τους.

Ευχαριστω.Θα ρωτησω και Vodafone αλλα αμφιβαλλω αν ξερουν με σιγουρια.

Φιλικά Γιάννης

• The title was changed to Vodafone: Συμβόλαια, χρεώσεις, επιδοτήσεις συσκευών