Βασίλης Δημ. September 3, 2007 Κοινοποίηση Δημ. September 3, 2007 Ωραίο το "κολπάκι" άψογη η ανάλυση από τον mostel[/member] αλλά ας συνεχίσουμε με τους γρίφους στο κατάλληλο θέμα: Γρίφοι-σπαζοκεφαλιές-προβλήματα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Aplaz_ Δημ. September 4, 2007 Κοινοποίηση Δημ. September 4, 2007 Ηταν ενας τυπος κ καθε πρωι πηγαινε στην δουλεια του.Η δουλεια του βρισκοταν σε ενα κτιριο στον 8ο οροφο.Οταν εβρεχε ανεβαινε κατευθειαν με το ασανσερ.Οταν δεν εβρεχε ανεβαινε με το ασανσερ ως τον 4ο κ μετα ανεβαινε με τις σκαλες.Γιατι γινοταν αυτο? γτ ηταν βλακας και δεν κρατουσε καθε μερα ομπρέλα :p Παράθεση Ότι δεν σε σκοτώνει :rocket: σε κάνει δυνατότερο Όσο ζω μαθαίνω Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vickaki89 Δημ. September 5, 2007 Κοινοποίηση Δημ. September 5, 2007 γιατι όταν βρέχονταν τα παπούτσια του φοβόταν μη γλυστρίσει στις σκάλες:p:p Παράθεση Η λογική είναι ο μόνος τρόπος να κάνεις λάθος με αυτοπεποίθηση;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AngeloDion Δημ. September 5, 2007 Κοινοποίηση Δημ. September 5, 2007 Του άρεσε να ιδρώνει Παράθεση Κλόουν τη Τετάρτη τη Κυριακή νεκρός:cat: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
paulito Δημ. September 6, 2007 Κοινοποίηση Δημ. September 6, 2007 γτ ηταν βλακας και δεν κρατουσε καθε μερα ομπρέλα :p giati otan eixe omprella mporouse na patisei to koumpi tou ogdoou orofou sto asanser eno otan den eixe eftane to xeri tou mexri ton tetarto! Παράθεση ...μου άλλαξαν όλη τη μητρική του DELL δωρεάν, και μάλιστα εκτός εγγύησης! ;) HUAWEI IDEOS X5 PRO Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Old88 Δημ. October 11, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 11, 2007 Λοιπόν, Είδα το http://www.pemptiimera.gr Είναι ένα παιχνίδι γρίφων που διηγείται μια ιστορία με το μυστήριο μιας εξαφάνισης. Ειναι νομίζω καινούργιο και μου πήρε μερικές ώρες για να τελειώσω τα πρώτα δύο επεισόδια (τα οποία βγαίνουν κάθε εβδομάδα.) Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Καλοδουλεμένο, πραγματικά διασκέδασα.:) Θέλει μόνο οπωσδήποτε DSL λόγω των βίντεο που έχει. Edit: Τώρα είδα ότι το παιχνίδι έχει ένα banner ΝΑ! στο forum (είδες τί είναι να μαθαίνεις να τα αγνοείς; ) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
just_a_comment Δημ. October 12, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 12, 2007 Λοιπόν, Είδα το http://www.pemptiimera.gr Είναι ένα παιχνίδι γρίφων που διηγείται μια ιστορία με το μυστήριο μιας εξαφάνισης. Ειναι νομίζω καινούργιο και μου πήρε μερικές ώρες για να τελειώσω τα πρώτα δύο επεισόδια (τα οποία βγαίνουν κάθε εβδομάδα.) Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Καλοδουλεμένο, πραγματικά διασκέδασα.:) Θέλει μόνο οπωσδήποτε DSL λόγω των βίντεο που έχει. Edit: Τώρα είδα ότι το παιχνίδι έχει ένα banner ΝΑ! στο forum (είδες τί είναι να μαθαίνεις να τα αγνοείς; ) ωχ...νομίζω ότι έκανα κ εγώ μια κοτσάνα: με αφορμή την 5η μέρα, πήγα κ άνοιξα ενα τόπικ για αυτού του ειδους τα παιχνίδια στο my games, είναι βέβαια γενικό το τοπικ, για τα παιχνίδια "εναλλακτικής πραγματικότητας" αλλά δεν ξέρω...δεν έπρεπε??:worry::worry::O Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Old88 Δημ. October 12, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 12, 2007 Δεν νομίζω ότι έκανες κάτι λάθος. Σε τελική ανάλυση έχει και ενδιαφέρον και αυτή η διάσταση που έθιξες.του παιχνιδιου εναλλακτής πραγματικότητας.(άσχετο, είδα το παιχνίδι που έλεγες για το lost και έφριξα που το έχασα...)- καινούργιο hobby? Προσωπικά με κέρδισε -και ας έχει σπόνσορα- και νομίζω ότι είναι κάτι διαφορετικό το οποίο χωράει σε δικό του topic. Δεν ξέρω: Αντικειμενικά μήπως θα έπρεπε να έχει μία θέση αλλού από τη κατηγορία αινίγματα και σπαζοκεφαλιές; (Και οκ, ίσως όχι στο chat and fun αλλά που να το τοποθετήσουμε για να το κουβεντιάσουμε;) Moderators τι λέτε; :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
speed_fire08 Δημ. October 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 13, 2007 κολλησα στον χαρτη. τι κανουμε εκει? απο το φορουμ του παιχνιδιου δεν εβγαλα καποια ακρη Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
skivalo Δημ. October 16, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 16, 2007 Ρε παιδια ξερει κανεις που θα βρω στο ιντερνετ ενα παιχνιδακι που εισαι σ ενα δωματιο κ προσπαθεις να βγεις εξω??Το παιξα μια φορα(φοβερο:cool:!!)κ τωρα δεν μπορω να θυμηθω τ ονομα:wacko:!Ξερει κανεις για τι μιλαω??? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Caesar2_88 Δημ. October 17, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 17, 2007 Ρε παιδια ξερει κανεις που θα βρω στο ιντερνετ ενα παιχνιδακι που εισαι σ ενα δωματιο κ προσπαθεις να βγεις εξω??Το παιξα μια φορα(φοβερο:cool:!!)κ τωρα δεν μπορω να θυμηθω τ ονομα:wacko:!Ξερει κανεις για τι μιλαω??? Υπάρχουν αρκετά αυτού του είδους. Ψάξε για ''escape room'' στο Γούγλη και θα βρείς πολλά ενδιαφέροντα λινκς. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
terlegkas7 Δημ. October 18, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 18, 2007 Έχουμε 4 κουτιά : http://img145.imageshack.us/img145/404/boxesnumbersjg2.th.jpg Λέμε σε κάποιον φίλο μας να σκεφτεί έναν αριθμό από το 1 μέχρι το 15 και να μας πει σε ποια κουτιά βρίσκεται αυτός ο αριθμός.Εμείς υποτίθεται ότι ξέρουμε μόνο το γράμμα κάθε κουτιού(Α,Β,Γ,Δ) και όχι τους αριθμούς που περιέχει. Όταν μας πει σε ποια κουτιά βρίσκεται ο αριθμός που σκέφτηκε,προσθέτουμε τους χαρακτηριστικούς αριθμούς αυτών των κουτιών,οι οποίοι είναι 1 για το Α, 2 για το Β, 4 για το Γ και 8 για το Δ. Το άθροισμα θα είναι ο αριθμός που σκέφτηκε ο φίλος μας. Αυτό πετυχαίνει πάντα.Το θέμα ειναι το γιατί. Ωστόσο,μπορεί να γίνει με περισσότερους αριθμούς και αν ναι α) με ποιούς και β) πόσα κουτιά θα χρειαζόμασταν; Υπόδειξη: Οι αριθμοί από το 1 ως το 15 έχουν ως εξής στο δυαδικό σύστημα: 1= 1 , 2= 10 , 3= 11 , 4= 100 , 5= 101 , 6= 110 , 7= 111 , 8= 1000 , 9= 1001 , 10= 1010 , 11= 1011 , 12=1100 , 13= 1101 , 14= 1110 , 15= 1111 Για να δούμε ... ;) Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/2341132752233.jpg Rocky Balboa-The Italian Stallion Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgep800 Δημ. October 18, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 18, 2007 Η λογική στην οποία στηρίζεται το παραπάνω είναι η εξής. Ο κάθε αριθμός απο το 1 έως το 15 μπορεί να προκύψει απο το άθροισμα των αριθμών 1, 2, 4 και 8. Χωρίς να χρησιμοποιούμε τον κάθε αριθμό περισσότερες απο μια φορά στην κάθε πράξη, πράγμα το οποίο κάνει την αναπαράσταση του κάθε αριθμού, μοναδική. Πιο συγκεκριμένα: 1= 1 = A 2= 10 = B 3= 11 = A + B 4= 100 = Γ 5= 101 = Γ + Α 6= 110 = Γ + Β 7= 111 = Γ + Β + Α 8= 1000 = Δ 9= 1001 = Δ + Α 10= 1010 = Δ + Β 11= 1011 = Δ + Α + Β 12=1100 = Δ + Γ 13= 1101 = Δ + Γ + Α 14= 1110 = Δ + Γ + Β 15= 1111 = Δ + Γ + Β + Α Στην παραπάνω λίστα οι χαρακτήρες Α, Β, Γ και Δ προσδιορίζουν δύο πράγματα. Πρώτον προσδιορίζουν τους αριθμούς 1, 2, 4 και 8, που σημαίνει ότι αν αντικαταστήσουμε τους αριθμούς αυτούς με τους χαρακτήρες, θα βρούμε τον αρχικό αριθμό αριστερά. Και δεύτερον προσδιορίζουν τα κουτιά στα οποία πρέπει να μπεί ο αριθμός. Όπως φαίνεται λοιπόν, για τον κάθε αριθμό υπάρχει μοναδικός συνδυασμός των Α, Β, Γ και Δ για τον προσδιορισμό του. Το παραπάνω μπορεί να δουλέψει και με περισσότερους αριθμούς και πιο συγκεκριμένα με όλες τις ακολουθίες αριθμών. Με άπειρους αριθμούς δηλαδή και κατ επέκταση άπειρα κουτιά. Ο γενικός τύπος λοιπόν είναι ο εξής 2^x = N Όπου x όλοι οι ακέραιοι αριθμοί, που στην πραγματικότητα είναι τα κουτιά που θα χρησιμοποιήσουμε και όπου Ν οι αριθμοί απο το 1 έως το Ν, που θα περιέχουν τα κουτιά μας. π.χ. θα μπορούσαμε να έχουμε 5 κουτιά και τους αριθμούς απο το 1 έως το 32. Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/383320/234.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
terlegkas7 Δημ. October 18, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 18, 2007 Δεν έχω τσεκαρισμένη απάντηση αλλά λογικά έτσι θα είναι!Well done dude! Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/2341132752233.jpg Rocky Balboa-The Italian Stallion Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gianpithio Δημ. December 15, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 15, 2007 Eχει κανεις παιχνιδια με σπιρτα? :) Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/gianpithio_cp_2012.gifΣυντονιστής συζητήσεων στο forum της Nokia & Samsung @myphone.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Fermat Δημ. December 18, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 18, 2007 Μετακινήστε μόνο 3 σπίρτα και δημιουργήστε 4 τετράγωνα ίδια με το αρχικό μέγεθος http://i15.tinypic.com/8b9je2v.jpg Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. December 18, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 18, 2007 ti ennoeis me to idio arxiko megethos? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Fermat Δημ. December 18, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 18, 2007 εννοώ με πλευρά ενός σπίρτου Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcDim Δημ. December 19, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 19, 2007 http://img99.imageshack.us/img99/4382/solht0.th.jpg easy piecy Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnsour Δημ. December 28, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 28, 2007 Μπορειτε να βρειτε το λαθος? i^2=-1 i^4=1 -1=i^2=i^(4/2)=Τ_Ρ(i^4)=Τ_Ρ(1)=1 Δηλαδη -1=1!!!!!:confused: Μηπως εχω κανει καποια βλακεια?:wacko: Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Why So Serious? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
takis91 Δημ. December 28, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 28, 2007 Μπορειτε να βρειτε το λαθος? i^2=-1 i^4=1 -1=i^2=i^(4/2)=Τ_Ρ(i^4)=Τ_Ρ(1)=1 Δηλαδη -1=1!!!!!:confused: Μηπως εχω κανει καποια βλακεια?:wacko: Ο εκθετης του i μπορει να ειναι μονο ακεραιος!!! Οταν υψωνεις το (i^4)^1/2 κανεις το λαθος και γι'αυτο σου βγαινει το πρωτοποριακο 1=-1...;) Παράθεση Ο έξυπνος παραδέχεται... Ο πονηρός δικαιολογείται... Και ο ηλίθιος επιμένει... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ioma Δημ. December 28, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 28, 2007 Ο εκθετης του i μπορει να ειναι μονο ακεραιος!!! Οταν υψωνεις το (i^4)^1/2 κανεις το λαθος και γι'αυτο σου βγαινει το πρωτοποριακο 1=-1...;) Ο εκθετης μπορει να ειναι οποιοσδηποτε αριθμος ακομα και μιγαδικος.Αυτο το T_P να μου εξηγησει καποιος τι ειναι για να βρουμε το λαθος. edit Τετραγωνικη ριζα ειναι. ξανα edit Οι τετραγωνικες ριζες των μιγαδικων δεν ακολουθουν τους κανονες των τετραγωνικων ριζων πραγματικων αριθμων ι^2=-1 αλλα Τ_Ρ(ι^4)=1 Παράθεση Μετεωρολογικός σταθμός Αμαρουσίου http://users.otenet.gr/~oyxbc3/myweather/index.html Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ramanujan Δημ. January 7, 2008 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2008 Για είμαι νέο μέλος! Κάνετε όλοι πολύ καλή δουλειά! Μπράβο!:) Εγώ δεν ξέρω ακόμα για μιγαδικούς αλλά το πρόβλημα φαίνεται ενδιαφέρον (κι εγώ δεν καταλαβαίνω το Τ_Π):blink: Τέλος πάντων, έχω έναν πολύ καλό γρίφο και τον παραθέτω Ένας ιππότης ήθελε να μπει σ’ ένα κάστρο, στο οποίο έκρυβαν ένα μαγικό φίλτρο. Στάθηκε σ’ ένα θάμνο κοντά στην πύλη, χωρίς να φαίνεται και περίμενε να μάθει τον τρόπο με τον οποίο θα τα κατάφερνε. Πράγματι, γρήγορα αντιλήφθηκε ότι σ’ όσους πλησίαζαν την πύλη ο φρουρός έλεγε έναν αριθμό και αυτοί αποκρίνονταν με έναν αριθμό. Στον αριθμό οκτώ η απάντηση ήταν τέσσερα, στο δώδεκα, έξι και στο έξι, τρία. Εύκολο είναι σκέφτηκε ο ιππότης και πήγε προς την πύλη. Ο φρουρός τον κοίταξε για μια στιγμή και του είπε “δέκα”. Αυτός, βέβαια, χωρίς δισταγμό απάντησε “πέντε”, αλλά δεν πρόλαβε να κάνει ένα βήμα και ο φρουρός τον κάρφωσε με το σπαθί του. Τι θα ’πρεπε να έχει πει ο άτυχος ιππότης, για να μείνει ζωντανός και να μπει στο κάστρο;:!: Παράθεση House: "Well, here's the flaw in your argument: if I enjoy hating life, I don't hate life, I enjoy it.":up: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Spyros86 Δημ. January 7, 2008 Author Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2008 Για είμαι νέο μέλος! Κάνετε όλοι πολύ καλή δουλειά! Μπράβο!:) Εγώ δεν ξέρω ακόμα για μιγαδικούς αλλά το πρόβλημα φαίνεται ενδιαφέρον (κι εγώ δεν καταλαβαίνω το Τ_Π):blink: Τέλος πάντων, έχω έναν πολύ καλό γρίφο και τον παραθέτω Ένας ιππότης ήθελε να μπει σ’ ένα κάστρο, στο οποίο έκρυβαν ένα μαγικό φίλτρο. Στάθηκε σ’ ένα θάμνο κοντά στην πύλη, χωρίς να φαίνεται και περίμενε να μάθει τον τρόπο με τον οποίο θα τα κατάφερνε. Πράγματι, γρήγορα αντιλήφθηκε ότι σ’ όσους πλησίαζαν την πύλη ο φρουρός έλεγε έναν αριθμό και αυτοί αποκρίνονταν με έναν αριθμό. Στον αριθμό οκτώ η απάντηση ήταν τέσσερα, στο δώδεκα, έξι και στο έξι, τρία. Εύκολο είναι σκέφτηκε ο ιππότης και πήγε προς την πύλη. Ο φρουρός τον κοίταξε για μια στιγμή και του είπε “δέκα”. Αυτός, βέβαια, χωρίς δισταγμό απάντησε “πέντε”, αλλά δεν πρόλαβε να κάνει ένα βήμα και ο φρουρός τον κάρφωσε με το σπαθί του. Τι θα ’πρεπε να έχει πει ο άτυχος ιππότης, για να μείνει ζωντανός και να μπει στο κάστρο;:!: Η απάντηση είναι [ 4 ] . Φωτίστε με τον κέρσορα αν θέλετε να δείτε το νούμερο, δεν το γράφω για να το σκεφτούν και οι υπόλοιποι. Όπως και για τον ίδιο λόγο δεν λέγε γιατί είναι αυτή η απάντηση :p Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/24376flag.gif Καφενείο Φοιτητών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mol Δημ. January 7, 2008 Κοινοποίηση Δημ. January 7, 2008 (κι εγώ δεν καταλαβαίνω το Τ_Π):blink: το Τ_Π ειναι η τετραγωνικη ριζα που λεμε. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts