zurabi_97 Δημ. 18 Ιουνίου Κοινοποίηση Δημ. 18 Ιουνίου (edited) On 19/1/2026 at 4:13 ΜΜ, zurabi_97 said: Παραθέτω σκοπίμως και το post του συμforumίτη, μετά απλό δοκιμή αλλαγής DNS με της Cloudflare, έχω καταλάβει το εξής: 1. Μετά την αλλαγή, το ότι από το 300 (326 συγκεκριμένα) Mbps που έπεφτε στα 50-70mbps, έχει περιοριστεί κατά πολύ ή και μηδενίστηκε το πρόβλημα (και με IPv4 και IPv6 DNS). 2. Η εξωτερική μονάδα γυρνάει σε 5G NSA, δεν κάθεται σταθερά σε 5G SA αν ζοριστεί κάπως, δεν ξέρω γιατί, όχι κάτι τρομερό, οι ταχύτητες παραμένουν ως έχουν. 3. Μετά από επανεκκίνηση του εξωτερικού modem, όλα ερχόταν στα φυσιολογικά τους (πριν αλλαχτεί το DNS). 4. Η Cosmote πρέπει να δώσει firmware update για να λύσει το ζήτημα οπωσδήποτε. Συμπέρασμα, workaround αλλαγή dns στην εξωτερική μονάδα και επανεκκίνηση, αλλά πρέπει να διορθώσει bugs η Cosmote. Ίσως λόγω κάποιων θεμάτων κάνει μετάβαση από ZTE σε WNC, πέρα από το ότι θέλει η ΕΕ (μάλλον) να banάρει την ZTE στην ευρωπαΐκή αγορά λόγω "Κίνας". Επανέρχομαι λοιπόν με το θέμα αυτό, και εν τελεί βρέθηκε ο ένοχος. Μου ήρθε φλασιά πως στη προηγούμενη σύνδεση που είχα Speedport 2 Plus, είχα παρόμοιο θέμα, και το πρόβλημα ήτανε το Xiaomi Mi Box S (και το 2ης γενιάς πιάνει), και κάνει broadcast storm στο δίκτυο. 2 μέρες που έχω βάλει το Nokia tv box να παίζει, το δίκτυο συνεχίζει να δίνει πόνο με 300ρια ήδη 2η μέρα. Κάτι θα φταίει με το chrome cast (με βάση τι λέει το ΑΙ) και κάνει broadcast storm. Όσοι έχειτε τα TV Box της Xiaomi, ή απενεργοποιείστε το Chromecast ως app από τις ρυθμίσεις αν είναι εφικτό, ή στον κάδο των αχρήστων τη συσκευή και πάρτε κάποιο ποιο reliable tv box. Edited 18 Ιουνίου by zurabi_97 4 Παράθεση [img]http://mowned.com/sig/zurabi.smart.jpg[/img] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dasnowy Δημ. 4 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 4 Ιουλίου Γύρισα σήμερα στο πατρικό και έβαλα το νέο mc889a. Υπάρχει περίπτωση να έχουν κάνει νέο revision; Ήθελα να αποφύγω την αλλαγή του καλωδίου που πάει έξω αλλά το κούμπωμα του παλιού καλωδίου δεν ταίριαζε στο καινούριο modem. Πλέον σου δίνουν το πλακέ καλώδιο χωρίς το κούμπωμα και πρέπει να το βάλεις εσύ. Επίσης πλέον έχει και εξτρά προστασία κατά του νερού το κούμπωμα. Θα δείξει πως θα πάει από αποσυνδέσεις, ελπίζω να λύθηκαν όλα. Επίσης έβαλα για λίγο την sim στο κινητό και δουλεύουν κανονικά τα sms. Επιτέλους κατάφερα να βάλω την απαλλαγή τελών κινητής. 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dasnowy Δημ. 5 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 5 Ιουλίου Δοκίμασα να βάλω 8 linux torrent ταυτόχρονα να δω αν φτιάχτηκε το θέμα με τα udp πακέτα αλλά πάλι έπεσε η σύνδεση. Εμένα δεν με επηρεάζει προσωπικά αλλά το αναφέρω μήπως επηρεάζει κάποιον που σκέφτεται την υπηρεσία. Το θέμα είναι να μην πέφτει η σύνδεση σε άκυρες ώρες όπως πριν. 2 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. 5 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 5 Ιουλίου Τι θέμα υπάρχει με τα UDP πακέτα; TCP είναι τα torrents. 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 5 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 5 Ιουλίου Απ' οτι βλέπω προωθεί το FWA (5G WiFi) ακόμα και σε περιοχές όπου υπάρχει κανονικά διαθεσιμότητα οπτικής ίνας. Έχω δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα σε δύο φίλους υπάρχει οπτική έξω από το σπίτι, απλώς δεν έχει γίνει ακόμα η εσωτερική εγκατάσταση. Ο ένας ζήτησε 50άρα και του πρότειναν τηλεφωνικά να βάλει 5G WiFi γιατί είναι πιο γρήγορο, παρότι υπάρχει FTTH. Ο άλλος ζήτησε 300άρα, αλλά του είπαν ότι η εγκατάσταση θέλει περίπου 3 μήνες και η λύση που του πρότειναν ήταν να βάλει προσωρινά 5G WiFi και μετά τη λήξη της σύμβασης να γυρίσει σε οπτική ή να κάνει διακοπή (με ρήτρα). Αν αυτή η πρακτική εφαρμόζεται γενικά και όχι μόνο σε μεμονωμένες περιπτώσεις είναι παντελώς προβληματική. Αντί να μεταφέρονται οι συνδέσεις σε FTTH φορτώνουν χωρίς λόγο το δίκτυο κινητής. Αν συνεχιστεί αυτή η νοοτροπία θα τους γυρίσει μπούμερανγκ. 5 Παράθεση Hlias. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dasnowy Δημ. 6 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 6 Ιουλίου 1 hour ago, georgemv said: Τι θέμα υπάρχει με τα UDP πακέτα; TCP είναι τα torrents. Η κάρτα δικτύου του mc889a έχει πρόβλημα με τα πολλά udp πακέτα και πέφτει το link μεταξύ odu και idu. Έβαλα torrents (χρησιμοποιούν και udp) για γρήγορη δοκιμή μιας και κάνουν πολλές συνδέσεις ταυτόχρονα. Βέβαια, το ίδιο θέμα μπορεί να προκύψει και πχ με κάποιο vpn που χρησιμοποιεί udp. 42 minutes ago, elkons said: Απ' οτι βλέπω προωθεί το FWA (5G WiFi) ακόμα και σε περιοχές όπου υπάρχει κανονικά διαθεσιμότητα οπτικής ίνας. Έχω δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα σε δύο φίλους υπάρχει οπτική έξω από το σπίτι, απλώς δεν έχει γίνει ακόμα η εσωτερική εγκατάσταση. Ο ένας ζήτησε 50άρα και του πρότειναν τηλεφωνικά να βάλει 5G WiFi γιατί είναι πιο γρήγορο, παρότι υπάρχει FTTH. Ο άλλος ζήτησε 300άρα, αλλά του είπαν ότι η εγκατάσταση θέλει περίπου 3 μήνες και η λύση που του πρότειναν ήταν να βάλει προσωρινά 5G WiFi και μετά τη λήξη της σύμβασης να γυρίσει σε οπτική ή να κάνει διακοπή (με ρήτρα). Αν αυτή η πρακτική εφαρμόζεται γενικά και όχι μόνο σε μεμονωμένες περιπτώσεις είναι παντελώς προβληματική. Αντί να μεταφέρονται οι συνδέσεις σε FTTH φορτώνουν χωρίς λόγο το δίκτυο κινητής. Αν συνεχιστεί αυτή η νοοτροπία θα τους γυρίσει μπούμερανγκ. Μήπως παίρνουν μεγαλύτερη προμήθεια με το 5g wifi λόγω μεγαλύτερου παγίου; Δεν εξηγείται αλλιώς. 23,71 η 100αρα ftth και 30,90 η 50αρα 5g. 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. 6 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 6 Ιουλίου Μα δεν θα έπρεπε τεχνικά να δίνει δυνατότητα να μπει FWA εάν δηλωθεί διεύθυνση με διαθεσιμότητα FTTH. Αν όντως το κάνουν, καλή τύχη… 4 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
finos1 Δημ. 13 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 13 Ιουλίου Ξερουμε κατι; 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. 13 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 13 Ιουλίου On 6/7/2026 at 1:37 ΠΜ, elkons said: Απ' οτι βλέπω προωθεί το FWA (5G WiFi) ακόμα και σε περιοχές όπου υπάρχει κανονικά διαθεσιμότητα οπτικής ίνας. Έχω δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα σε δύο φίλους υπάρχει οπτική έξω από το σπίτι, απλώς δεν έχει γίνει ακόμα η εσωτερική εγκατάσταση. Ο ένας ζήτησε 50άρα και του πρότειναν τηλεφωνικά να βάλει 5G WiFi γιατί είναι πιο γρήγορο, παρότι υπάρχει FTTH. Ο άλλος ζήτησε 300άρα, αλλά του είπαν ότι η εγκατάσταση θέλει περίπου 3 μήνες και η λύση που του πρότειναν ήταν να βάλει προσωρινά 5G WiFi και μετά τη λήξη της σύμβασης να γυρίσει σε οπτική ή να κάνει διακοπή (με ρήτρα). Αν αυτή η πρακτική εφαρμόζεται γενικά και όχι μόνο σε μεμονωμένες περιπτώσεις είναι παντελώς προβληματική. Αντί να μεταφέρονται οι συνδέσεις σε FTTH φορτώνουν χωρίς λόγο το δίκτυο κινητής. Αν συνεχιστεί αυτή η νοοτροπία θα τους γυρίσει μπούμερανγκ. Παίζει να σκέπτονται να πιάσουν κάποιο όριο κίνησης για να βγάλουν επενδυτικό (πράγμα που έγινε). 2 Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. 13 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 13 Ιουλίου (edited) 3 ώρες πριν, finos1 said: Ξερουμε κατι; Ακούγεται σαν να τραβάει το Router νέες ρυθμίσεις από TR-69. Δες αν υπάρχουν σχετικές επιλογές και κλείσε τες. Αν δεν βρεις κάτι, δοκίμασε φλασάρισμα με γενικό Firmware, όχι της Cosmote. Edited 13 Ιουλίου by georgemv 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Giorgos4 Δημ. 14 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 14 Ιουλίου Καλησπέρα σε όλους. Έχω ένα ρούτερ zte G5 ultra εσωτερικό....με μια κάρτα cosmote Neo....επειδή η ταχύτητα έχει διακυμάνσεις....έχει νόημα να αλλάξω στο cosmote 5g wifi 300mbs λόγω ότι θεωρητικά έχεις πρωτερεοτηατα στις συνδέσεις?? ( Περιοχη Αγ Παρασκευη Αττικής...ναι δεν έχουμε οπτική ίνα!!!) Επίσης επειδή δεν θέλω να κάνω τρύπες γτ το σπίτι είναι νοικιασμένο και ο ιδιοκτήτης περίεργος...μπορώ να βάλω την sim κάρτα στο zte g5 και να βάλω τις ρυθμίσεις? Θα τρέξει το όλο setup? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
opmgls Δημ. 14 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 14 Ιουλίου 7 minutes ago, Giorgos4 said: Καλησπέρα σε όλους. Έχω ένα ρούτερ zte G5 ultra εσωτερικό....με μια κάρτα cosmote Neo....επειδή η ταχύτητα έχει διακυμάνσεις....έχει νόημα να αλλάξω στο cosmote 5g wifi 300mbs λόγω ότι θεωρητικά έχεις πρωτερεοτηατα στις συνδέσεις?? ( Περιοχη Αγ Παρασκευη Αττικής...ναι δεν έχουμε οπτική ίνα!!!) Επίσης επειδή δεν θέλω να κάνω τρύπες γτ το σπίτι είναι νοικιασμένο και ο ιδιοκτήτης περίεργος...μπορώ να βάλω την sim κάρτα στο zte g5 και να βάλω τις ρυθμίσεις? Θα τρέξει το όλο setup? Λογικά ναι θα είχες καλύτερη "εμπειρία" συνολικά. Αλλά για να δουλέψει σωστά η σύνδεση στο cosmote 5g wifi πρέπει να χρησιμοποιήσεις το modem/router που σου δίνουν αυτοί. ΥΓ. Τι διακυμάνσεις έχεις στην ταχύτητα τώρα; 1 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Giorgos4 Δημ. 14 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 14 Ιουλίου 4 minutes ago, opmgls said: Λογικά ναι θα είχες καλύτερη "εμπειρία" συνολικά. Αλλά για να δουλέψει σωστά η σύνδεση στο cosmote 5g wifi πρέπει να χρησιμοποιήσεις το modem/router που σου δίνουν αυτοί. ΥΓ. Τι διακυμάνσεις έχεις στην ταχύτητα τώρα; Τωρα παιζω με την ωρα…απο 60-70 μεχρι 250 το βραδυ…αναλογα με την ωρα… το θεμα ειναι να υπαρχει με σταθεροτητα προς τα πανω…και η ερωτηση ειναι αν οντως εχει slicing κλπ που λένε...το zte G5 είναι καλύτερο router από του Οτε...απλά ρωτάω αν ξέρουμε τις apn ρυθμίσεις του cosmote 5g wifi για να δουλέψει(?) 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. 14 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 14 Ιουλίου Αν δεν θες αριθμό σταθερής θα πρέπει να παίξει με λίγες ρυθμίσεις. Αν θες αριθμό σταθερής δεν αξίζει να μπλέξεις με ρυθμίσεις, εξαιρετικά πολύπλοκο 1 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dasnowy Δημ. 15 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 15 Ιουλίου Για να δουλέψει το slicing και η προτεραιότητα πρέπει να είσαι συνδεδεμένος σε 5G SA. Υπάρχει περίπτωση αν βάλεις την sim σε δικό σου router να δουλεύει μόνο σε NSA και άρα θα έχεις τα ίδια προβλήματα που έχεις και τώρα. Εγώ δεν τρύπησα για να περάσω το καλώδιο. Είναι πλακέ και μπόρεσα να το περάσω από το παράθυρο. Δοκίμασα να το περάσω και από τρύπα που ήταν για καλώδιο δορυφορικού πιάτου αλλά δυστυχώς δεν χώρεσε. Μπορείς και να ζητήσεις εσωτερικό εξοπλισμό αν έχεις καλό σήμα ή να στερεώσεις το εξωτερικό modem κάπου μέσα κοντά σε παράθυρο. 2 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Giorgos4 Δημ. 15 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 15 Ιουλίου (edited) ΕυχαρΙστω πολυ για τις απαντησεις...μια επιπλεον ερωτηση...με online gaming (pc και ps5 ) πως τα παει το προγραμμα? ...ξερω βαλε οπτικη κλπ...αλλα οπως ειπα δεν υπαρχει... Edited 15 Ιουλίου by Giorgos4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. 15 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 15 Ιουλίου (edited) Γύρω στα 20ms ping με τα κεντρικά της Cosmote + ότι latency απαιτειται για να πας μέχρι τον server που παίζεις. Edited 15 Ιουλίου by georgemv 3 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dasnowy Δημ. 16 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 16 Ιουλίου 19 ώρες πριν, Giorgos4 said: ΕυχαρΙστω πολυ για τις απαντησεις...μια επιπλεον ερωτηση...με online gaming (pc και ps5 ) πως τα παει το προγραμμα? ...ξερω βαλε οπτικη κλπ...αλλα οπως ειπα δεν υπαρχει... Έχεις μήπως κάποια ip ή κάποιο παιχνίδι να δοκιμάσω; 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Giorgos4 Δημ. 16 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 16 Ιουλίου Οχι φιλεps5 παιζουν κυριως , fifa kai cod κλασσικα…αλλα δεν ξέρω τις ip των servers τους...PC είναι πλέον για δουλειά περισσότερο ...αν είχε κάποιος εμπειρία σε gaming πως πάει θα με ενδιέφερε. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dasnowy Δημ. 16 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 16 Ιουλίου Δοκίμασα rocket league που έχω εμπειρία με πολλές συνδέσεις. Με ftth έχω 40ms, με 5g wifi έχω 70ms, με adsl fastpath είχα 50ms και με adsl interleaved είχα 65ms. Δεν έχω και το καλύτερο σήμα όμως. -105db rsrp και 5db snr στη n78. 3 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Giorgos4 Δημ. 16 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 16 Ιουλίου ευχαριστώ πολύ! ! Οκ οκ λογικά αποτελέσματα φαντάζομαι. Εγώ επειδή μάλλον θα μπει μέσα...μέσα πιάνει μόνο n1 και n28...με αυτές τις 5g , μπαίνει σε 5g sa mode το router η θα παίζει όπως το κινητό σε NSA? 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dasnowy Δημ. 16 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 16 Ιουλίου 15 minutes ago, Giorgos4 said: ευχαριστώ πολύ! ! Οκ οκ λογικά αποτελέσματα φαντάζομαι. Εγώ επειδή μάλλον θα μπει μέσα...μέσα πιάνει μόνο n1 και n28...με αυτές τις 5g , μπαίνει σε 5g sa mode το router η θα παίζει όπως το κινητό σε NSA? Θα μπαίνει σε SA. N78 δεν έχεις στην περιοχή σου; Μπορεί να την πιάνει το modem μέσα ακόμα και αν το κινητό δεν τη πιάνει. Απλά το εξωτερικό modem πρέπει να κοιτάει προς την κεραία από όπου θα παίρνεις σήμα, έστω και στο περίπου. 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Giorgos4 Δημ. 16 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 16 Ιουλίου (edited) N78 πιάνουν μόνο αν βγουν έξω...και το zte G5 έξω μόνο ...απλά δεν είναι εύκολο να γίνει εξωτερική εγκατάσταση ( τρύπες καλώδια κλπ) ...ο καθένας με τα προβληματα του θα μου πεις...για αυτό λέω για εσωτερικό ρούτερ με ότι συνεπάγεται... Δεν γίνεται να πάρεις και μόνο την sim card χωρίς εξοπλισμό...για το contact free μοντέλο λέω... Edited 16 Ιουλίου by Giorgos4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. 16 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 16 Ιουλίου Λογικά θα γίνεται. Αν συνεννοηθείς με Γερμανό ίσως στο χρεώσουν και το επιστρέψεις επιτόπου χωρίς να το ανοίξεις, ώστε να πάρεις πιστωτικό. Σημαντικό όμως το router σου να υποστηρίζει SA και 464XLAT ώστε να παίζει με το σωστό priority και configuration. 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Giorgos4 Δημ. 16 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 16 Ιουλίου Νομίζω είναι τραβηγμένο σενάριο με τον Γερμανο...εκτός αν έχεις ακούσει να γίνεται...τότε πάω πάσο και πρέπει να ψάξω καταστήμα 😀😀... Τα αλλά δν έχω εικόνα...ένα zte G5 ultra έχω δανεικό( κ αγύριστο) ...το 5g sa το έχει...το άλλο δεν ξέρω καν τι είναι... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts