opmgls Δημ. 16 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 16 Ιουλίου 47 minutes ago, georgemv said: Σημαντικό όμως το router σου να υποστηρίζει SA και 464XLAT ώστε να παίζει με το σωστό priority και configuration. Πραγματικά που κοιτάμε να δούμε αν το 5G modem μας υποστηρίζει 464XLAT; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. 16 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 16 Ιουλίου Εάν έχει APN type -> IPv6 only τότε είναι καλό σημάδι, αλλά χρειάζεται δοκιμή. Η δοκιμή είναι να το ρυθμίσεις σε IPv6 only, να συνδεθείς στο wifi του και να κάνεις ping IPv4 διευθύνσεις, π.χ 1.1.1.1 Αν δουλεύει, είσαι ΟΚ. Αν δε δουλεύει, τα γυρνάς όλα σε ipv4 only. 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jimdem582 Δημ. 25 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 25 Ιουλίου Τις τελευταίες ημέρες (χωρίς να αλλάξω κάποια ρύθμιση ή κάτι στην εγκατάσταση), η εξωτερική ZTE κεραία τουλάχιστον 1 φορά τη μέρα δεν είναι προσβάσιμη για 1-2 λεπτά. Δηλαδή το ρουτερ δουλεύει καλά, μπορώ να μπω στο interface του, αλλά δεν έχω ίντερνετ και δεν μπορώ να μπω καν στο interface της κεραίας. Όταν επανέρχεται, δε βλέπω αλλαγή στο uptime οπότε δεν φαίνεται να κάνει επανεκκίνηση αλλά κάτι άλλο σίγουρα συμβαίνει. Έχει τύχει και σε κάποιον άλλο; 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dasnowy Δημ. 25 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 25 Ιουλίου 37 minutes ago, jimdem582 said: Τις τελευταίες ημέρες (χωρίς να αλλάξω κάποια ρύθμιση ή κάτι στην εγκατάσταση), η εξωτερική ZTE κεραία τουλάχιστον 1 φορά τη μέρα δεν είναι προσβάσιμη για 1-2 λεπτά. Δηλαδή το ρουτερ δουλεύει καλά, μπορώ να μπω στο interface του, αλλά δεν έχω ίντερνετ και δεν μπορώ να μπω καν στο interface της κεραίας. Όταν επανέρχεται, δε βλέπω αλλαγή στο uptime οπότε δεν φαίνεται να κάνει επανεκκίνηση αλλά κάτι άλλο σίγουρα συμβαίνει. Έχει τύχει και σε κάποιον άλλο; Και εμένα το πάθαινε αυτό. Το δήλωσα βλάβη και μου έστειλαν άλλο εξωτερικό modem. 3 βδομάδες τώρα δουλεύει συνεχόμενα χωρίς προβλήματα, πέρα από μία διακοπή ρεύματος την Τετάρτη. Δεν ξέρω μήπως βοήθησε που έβαλα σωστά τα mtu και mss (1402 και 1362) στις δύο συσκευές. 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manthes4 Δημ. 2 Αυγούστου Κοινοποίηση Δημ. 2 Αυγούστου (edited) Μερικες ερωτησεις απο μενα γιατι το σκεφτομαι σοβαρα 1. Υπαρχει οποιοδηποτε προβλημα με την χρηση vpn; Διαβασα κατι αναλογο οποτε χρειαζομαι μια σιγουρη απαντηση 2. Καποιοι εχουν στιγμιαιες αποσυνδεσεις απο οσο ξερω στην περιοχη μου. Εικαζω πως μπορει να οφειλεται στο οτι γινεται εναλλαγη της κεραιας. Αν ειναι αυτος ο λογος υπαρχει δυνατοτητα να συνδεεται μονο με μια συγκεκριμενη που βρισκεται στα 300 μετρα απο το σπιτι; 3. Μπορω να χρησιμοποιησω αλλο ρουτερ πχ το speedport plus 2 ωστε να ζητησω να μην μου στειλουν το καινουριο παρα μονο την κεραια; 4. Υπαρχει καποιο προβλημα με την χρηση του σταθερου τηλεφωνου; Edited 2 Αυγούστου by manthes4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zurabi_97 Δημ. 2 Αυγούστου Κοινοποίηση Δημ. 2 Αυγούστου 4 ώρες πριν, manthes4 said: Μερικες ερωτησεις απο μενα γιατι το σκεφτομαι σοβαρα 1. Υπαρχει οποιοδηποτε προβλημα με την χρηση vpn; Διαβασα κατι αναλογο οποτε χρειαζομαι μια σιγουρη απαντηση 2. Καποιοι εχουν στιγμιαιες αποσυνδεσεις απο οσο ξερω στην περιοχη μου. Εικαζω πως μπορει να οφειλεται στο οτι γινεται εναλλαγη της κεραιας. Αν ειναι αυτος ο λογος υπαρχει δυνατοτητα να συνδεεται μονο με μια συγκεκριμενη που βρισκεται στα 300 μετρα απο το σπιτι; 3. Μπορω να χρησιμοποιησω αλλο ρουτερ πχ το speedport plus 2 ωστε να ζητησω να μην μου στειλουν το καινουριο παρα μονο την κεραια; 4. Υπαρχει καποιο προβλημα με την χρηση του σταθερου τηλεφωνου; Θα απαντήσω για το 1ο, θέμα με VPN δεν υπάρχει, όσο διάστημα χρησιμοποιώ την υπηρεσία. 1 Παράθεση [img]http://mowned.com/sig/zurabi.smart.jpg[/img] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dasnowy Δημ. 2 Αυγούστου Κοινοποίηση Δημ. 2 Αυγούστου Εμένα πάλι άρχισε να κάνει αποσυνδέσεις. Το ξανά δήλωσα βλάβη με προτεραιότητα μου είπε αυτή τη φορά επειδή έχω αλλάξει ήδη router. Άντε να δούμε τι θα γίνει πάλι. 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AlexM2 Δημ. 2 Αυγούστου Κοινοποίηση Δημ. 2 Αυγούστου (edited) 1 ώρα πριν, dasnowy said: Εμένα πάλι άρχισε να κάνει αποσυνδέσεις. Το ξανά δήλωσα βλάβη με προτεραιότητα μου είπε αυτή τη φορά επειδή έχω αλλάξει ήδη router. Άντε να δούμε τι θα γίνει πάλι. Χαχα ναι σίγουρη προτεραιότητα 😂. Τα ίδια λένε σε όλους και εγώ είχα δηλώσει βλάβη γιατί δεν υπήρχε τηλέφωνο και ίντερνετ και μου είπαν το ίδιο. Ήδη έχω αλλάξει ένα router και απλά μετά από 2 μέρες μου έστειλαν ένα SMS που έλεγε ότι είναι εντάξει και να κάνω επανεκκίνηση Edited 2 Αυγούστου by AlexM2 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manthes4 Δημ. 3 Αυγούστου Κοινοποίηση Δημ. 3 Αυγούστου Δεν εχω καταλαβει κατι. Οι αποσυνδεσεις ειναι απο το wifi ή ειστε συνδεδεμενοι και δεν εχετε ιντερνετ; Επισης υπαρχει πουθενα το manual να παρω μια ιδεα για το ρουτερ; 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zurabi_97 Δημ. 3 Αυγούστου Κοινοποίηση Δημ. 3 Αυγούστου Το Firmware του ZTE MC889a έχει ενημερωθεί πριν 2 ημέρες με αρ. έκδοσης BD_COSGRMC889AV1.0.0B12 2 Παράθεση [img]http://mowned.com/sig/zurabi.smart.jpg[/img] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KPG1913 Δημ. 3 Αυγούστου Κοινοποίηση Δημ. 3 Αυγούστου 4 minutes ago, zurabi_97 said: Το Firmware του ZTE MC889a έχει ενημερωθεί πριν 2 ημέρες με αρ. έκδοσης BD_COSGRMC889AV1.0.0B12 Τι άλλαξε; 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zurabi_97 Δημ. 3 Αυγούστου Κοινοποίηση Δημ. 3 Αυγούστου (edited) 13 minutes ago, KPG1913 said: Τι άλλαξε; Πρέπει να το δω, λίγο αργότερα. Ρίχνοντας μια ματιά στο interface, δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στο UI. Κατά πάσα πιθανότητα, διορθώσεις σφαλμάτων και βελτιώσεις για πιο σταθερή λειτουργία του ODU. A, και την ημερομηνιά στα copyrights 😆 Edited 3 Αυγούστου by zurabi_97 4 Παράθεση [img]http://mowned.com/sig/zurabi.smart.jpg[/img] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jimdem582 Δημ. 3 Αυγούστου Κοινοποίηση Δημ. 3 Αυγούστου On 2/8/2026 at 12:53 ΜΜ, manthes4 said: Μερικες ερωτησεις απο μενα γιατι το σκεφτομαι σοβαρα 1. Υπαρχει οποιοδηποτε προβλημα με την χρηση vpn; Διαβασα κατι αναλογο οποτε χρειαζομαι μια σιγουρη απαντηση 2. Καποιοι εχουν στιγμιαιες αποσυνδεσεις απο οσο ξερω στην περιοχη μου. Εικαζω πως μπορει να οφειλεται στο οτι γινεται εναλλαγη της κεραιας. Αν ειναι αυτος ο λογος υπαρχει δυνατοτητα να συνδεεται μονο με μια συγκεκριμενη που βρισκεται στα 300 μετρα απο το σπιτι; 3. Μπορω να χρησιμοποιησω αλλο ρουτερ πχ το speedport plus 2 ωστε να ζητησω να μην μου στειλουν το καινουριο παρα μονο την κεραια; 4. Υπαρχει καποιο προβλημα με την χρηση του σταθερου τηλεφωνου; VPN χρησιμοποιώ στη δουλειά μέσω tunnelblick. Στην αρχή υπήρχε θέμα αλλά με αλλαγή tun-mtu σε 1300, mssfix σε 1260 όλα παίζουν καλά. Τώρα για άλλα vpn ή άλλες μεθόδους πρόσβασης, δεν γνωρίζω. Την περασμένη βδομάδα μου έτυχε μερικές φορές αλλά δεν ξανασυνέβη. Έβαλα να κάνει αυτόματη επανεκκίνηση 1 φορά την εβδομάδα και την κεραία και το ρουτερ καλού κακού Είχαμε δοκιμάσει με τον τεχνικό το speedport plus 2 αλλά δε δούλευε η τηλεφωνία και αναγκαστικά βάλαμε το zte Όχι απλά αν έχεις τεχνικό πρόβλημα να καλείς 13788 αντί για 13888 γιατί αν και η cosmote λέει οτι η κλήση είναι δωρεάν, σε χρεώνει 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. 3 Αυγούστου Κοινοποίηση Δημ. 3 Αυγούστου (edited) Έχουν 5G-WiFi στο πατρικό. Από τότε που μπήκε, δεν δούλευε το live streaming στις κάμερες, ενω τα κλιπ έπαιζαν κανονικά. Είχε θέμα απόδοσης τις τελευταίες 2 ημέρες (40 Mbps αντί για 300) και δήλωσαν βλάβη. Το πάλεψε η τεχνικός από μακριά και άλλαξε διάφορες ρυθμίσεις. Ξαφνικά παίζει άριστα το streaming. Άβυσσος τι έχουν κάνει στο default configuration... Edited 3 Αυγούστου by georgemv 7 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 3 Αυγούστου Κοινοποίηση Δημ. 3 Αυγούστου 9 ώρες πριν, georgemv said: Έχουν 5G-WiFi στο πατρικό. Από τότε που μπήκε, δεν δούλευε το live streaming στις κάμερες, ενω τα κλιπ έπαιζαν κανονικά. Είχε θέμα απόδοσης τις τελευταίες 2 ημέρες (40 Mbps αντί για 300) και δήλωσαν βλάβη. Το πάλεψε η τεχνικός από μακριά και άλλαξε διάφορες ρυθμίσεις. Ξαφνικά παίζει άριστα το streaming. Άβυσσος τι έχουν κάνει στο default configuration... Θα υπέθετα ότι έγινε reprovisioning ή κάποια αλλαγή στο profile/configuration της σύνδεσης. Αφού λύθηκε εξ αποστάσεως, δεν φαίνεται να ήταν θέμα σήματος. 5 Παράθεση Hlias. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dasnowy Δημ. 4 Αυγούστου Κοινοποίηση Δημ. 4 Αυγούστου On 3/8/2026 at 10:29 ΠΜ, manthes4 said: Δεν εχω καταλαβει κατι. Οι αποσυνδεσεις ειναι απο το wifi ή ειστε συνδεδεμενοι και δεν εχετε ιντερνετ; Επισης υπαρχει πουθενα το manual να παρω μια ιδεα για το ρουτερ; Είμαι συνδεδεμένος και κόβεται το ίντερνετ. Αν δεν κάνω επανεκκίνηση δεν επανέρχεται. 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. 4 Αυγούστου Κοινοποίηση Δημ. 4 Αυγούστου (edited) 13 ώρες πριν, elkons said: Θα υπέθετα ότι έγινε reprovisioning ή κάποια αλλαγή στο profile/configuration της σύνδεσης. Αφού λύθηκε εξ αποστάσεως, δεν φαίνεται να ήταν θέμα σήματος. Η περιοχη ειναι περίεργη, τα ραντάρ των Mirage/Rafale εκπέμπουν σχετικά κοντα στα 3500 και με τις ταχύτητες που πάνε μπορούν να κανουν παρεμβολες λογω doppler. Και μιλάμε για ραντάρ, η ισχυς εκπομπης ειναι πολύ μεγάλη. Edited 4 Αυγούστου by georgemv 6 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dasnowy Δημ. 10 Αυγούστου Κοινοποίηση Δημ. 10 Αυγούστου Με χρέωσαν και εμένα για κλήσεις προς το 13888 από το σταθερό. Τρομερή υλοποίηση έχει κάνει η cosmote στα συστήματά της. 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zurabi_97 Δημ. 10 Αυγούστου Κοινοποίηση Δημ. 10 Αυγούστου 2 minutes ago, dasnowy said: Με χρέωσαν και εμένα για κλήσεις προς το 13888 από το σταθερό. Τρομερή υλοποίηση έχει κάνει η cosmote στα συστήματά της. Ανέκαθεν χρέωνε το 13888. Τα πρώτα 4’ είναι δωρεάν, έπειτα 0,19€ ή 0,23€ η κλήση. 2 Παράθεση [img]http://mowned.com/sig/zurabi.smart.jpg[/img] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 10 Αυγούστου Κοινοποίηση Δημ. 10 Αυγούστου (edited) Προσωπικά καλώ στο 13788, πάντα κάποιος εκπρόσωπος από το 13888 μπαίνει και μπορώ να μιλάω για θέματα λογαριασμών. Στο ρομπότ μη του αναφέρετε κάτι τέτοιο γιατί θα τερματίσει τη κλήση. Κάθε φορά που συνδέεται εκπρόσωπος, ακόμα και για τεχνικό αν καλώ, μόλις συνδεθεί <<13888, ονομάζομαι ταδε>> και με δίνει σε συνάδελφο από το τεχνικό.. Edited 10 Αυγούστου by elkons 3 Παράθεση Hlias. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dasnowy Δημ. 10 Αυγούστου Κοινοποίηση Δημ. 10 Αυγούστου 1 minute ago, zurabi_97 said: Ανέκαθεν χρέωνε το 13888. Τα πρώτα 4’ είναι δωρεάν, έπειτα 0,19€ ή 0,23€ η κλήση. Η κλήση από σταθερό είναι δωρεάν. Το λέει και στην αρχή της κλήσης, "η κλήση από σταθερό cosmote είναι δωρεάν". Το ότι έχουν περάσει το 5g wifi σαν κινητό είναι άσχετο για εμένα, από σταθερό κάλεσα και για δωρεάν κλήση είπε το 13888. 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zurabi_97 Δημ. 10 Αυγούστου Κοινοποίηση Δημ. 10 Αυγούστου 27 minutes ago, elkons said: Προσωπικά καλώ στο 13788, πάντα κάποιος εκπρόσωπος από το 13888 μπαίνει και μπορώ να μιλάω για θέματα λογαριασμών. Στο ρομπότ μη του αναφέρετε κάτι τέτοιο γιατί θα τερματίσει τη κλήση. Κάθε φορά που συνδέεται εκπρόσωπος, ακόμα και για τεχνικό αν καλώ, μόλις συνδεθεί <<13888, ονομάζομαι ταδε>> και με δίνει σε συνάδελφο από το τεχνικό.. το καλό πως το 13788 έχει λιγότερη αναμονή, τουλάχιστον για τότε που δεν το ήξερε πολύς κόσμος. Τώρα δεν ξέρω πως είναι, δεν έτυχε να έχω βλάβη εδώ και 2 χρόνια… 2 Παράθεση [img]http://mowned.com/sig/zurabi.smart.jpg[/img] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AlexM2 Δημ. 10 Αυγούστου Κοινοποίηση Δημ. 10 Αυγούστου Στο 13788 υπάρχει οδηγία από τους ανώτερους να μην γίνεται ποτέ σύνδεση στο 13888 πρέπει ο πελάτης να καλεί αν θέλει με την ανάλογη χρέωση. 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 10 Αυγούστου Κοινοποίηση Δημ. 10 Αυγούστου 13 minutes ago, AlexM2 said: Στο 13788 υπάρχει οδηγία από τους ανώτερους να μην γίνεται ποτέ σύνδεση στο 13888 πρέπει ο πελάτης να καλεί αν θέλει με την ανάλογη χρέωση. Τις τελευταίες 5 φορές που κάλεσα, 13888 μου ανέφεραν. Πριν μια εβδομάδα εξυπηρετήθηκα για θέμα λογαριασμού. Πριν λίγο καιρό όταν κάλεσα για θέμα με το σταθερό, μου είπαν θα με συνδέσουν με συνάδελφο, όταν τους είπα οτι κάλεσα στο 13788 μου είπαν στο 13888 φαίνεται. Δε ξέρω τι συμβαίνει. 1 1 Παράθεση Hlias. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AlexM2 Δημ. 10 Αυγούστου Κοινοποίηση Δημ. 10 Αυγούστου 3 ώρες πριν, elkons said: Τις τελευταίες 5 φορές που κάλεσα, 13888 μου ανέφεραν. Πριν μια εβδομάδα εξυπηρετήθηκα για θέμα λογαριασμού. Πριν λίγο καιρό όταν κάλεσα για θέμα με το σταθερό, μου είπαν θα με συνδέσουν με συνάδελφο, όταν τους είπα οτι κάλεσα στο 13788 μου είπαν στο 13888 φαίνεται. Δε ξέρω τι συμβαίνει. Ναι γιατί όταν έρχεται η κλήση δεν ξέρουν αν είναι από 13888 η 13788 όποτε έχουν την εντολή να λένε 13888 μπλα μπλα πως μπορώ να εξυπηρετήσω. Το πολύ πολύ αυτός που σύνδεσε με 13888 να δέχτηκε επίπληξη γιατί χάνουν την χρέωση στην κλήση 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts