Jump to content

Σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο

kolabrou
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Επειδή εγώ ανέφερα την βιομηχανία παραγωγής πτυχίων, θα απαντήσω.

Δε νομίζω να υπάρχει καμμία αμφιβολία οτι η βρετανική κυβέρνηση είναι αυτή που έχει επιδοθεί σε μία ανελέητη ποροσπάθεια διαφήμισης του βρετανικού εκπαιδευτικού συστήματος.

Και στη Γαλλία υπάρχουν αξιόλογα πανεπιστήμια, αλλά σε καμμία περίπτωση η γαλλική κυβέρνηση δεν έχει εξαπολύσει ανάλογη διαφημιστική εκστρατεία.

Οι λόγοι ευνόητοι και δεν μπορεί να αμφιβάλει κανείς για αυτό.Αλλωστε όπως οι βρετανοί απευθύνονται σε μας και θέλουν να μας πείσουν οτι δεν υπάρχει πανεπιστημιακή εκπαίδευση παρα μόνο στη mother england, πολλοί προτείνουν οτι θα πρέπει να είναι αυτός ο στόχος μας προς τα Βαλκάνια.

υπάρχει κι εδώ παράδειγμα.το πα.πει. ανοίγεται στην αγορά της κίνας προσπαθώντας να προσελκύσει κινέζους.και η ασοε χτυπάει βαλκανική αγορά με ανοίγματα προς ρουμανία-βουλγαρία.

• Απαντήσεις 3,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

υπάρχει κι εδώ παράδειγμα.το πα.πει. ανοίγεται στην αγορά της κίνας προσπαθώντας να προσελκύσει κινέζους.και η ασοε χτυπάει βαλκανική αγορά με ανοίγματα προς ρουμανία-βουλγαρία.

Και στο ΠΑ.ΜΑΚ απ' οτι έμαθα στο τμήμα Βαλκανικών,Σλαβικών και Ανατολικών σπουδών έχει αρκετούς βαλκάνιους και φοιτητές απο Ρωσσία.

.

Apantisa se kati sigekrimeno pou eipwthike kai mou apantas me kati entelws diaforetiko.

Δε θεωρώ ότι είναι τελείως διαφορετικό, το αντίθετο. Ειπώθηκε ότι η αγγλική κυβέρνηση βγάζει τρελά φράγκα από τα πανεπιστήμια. Σου είπα τρόπους με βάση την απλή λογική που στηρίζουν την άποψη ότι βρετανική οικονομία επωφελείται σημαντικά από την εισροή φοιτητών. Δε νομίζω ότι διαφωνείς με αυτό;

Αν αυτό είναι η αιτία που το εκπαιδευτικό τους σύστημα λειτουργεί με το συγκεκριμένο τρόπο που λειτουργεί ή το αποτέλεσμα είναι άλλο θέμα (και πιστεύω ότι είναι το 2ο)

Diladi h Agglia exei stisei olokliro to ekpedeftiko tis sistima gia na anaptyxei tin oikonomia tis... :p Kai stin Ameriki, tin Germania, tin Italia, ton Kanada, ktl pou exoun tosous xenous fitites, giati den milate gia "viomixania paragwgis ptyxiouxwn"? Einai ritoriki h erwthsh...

Όπως ανέφερα από πάνω, δεν είπα ότι το έκανε με αυτό το στόχο. Τους βγήκε όμως στην πορεία. Και από τη στιγμή που άρχισε να τους βγαίνει, δε μπορώ να πιστέψω ότι δεν παίζει ρόλο και στη χάραξη της κυβερνητικής πολιτικής. Αν όχι σε επίπεδο κεντρικής κυβέρνησης, σίγουρα σε επίπεδο πανεπιστημίων.

Πραγματικά δεν έχω καταλάβει που διαφωνούμε, ειδικά εφόσον δεν αντιλέγω ότι:

To xanalew bas kai to empedwsoume, ta dhmosia panepistimia einai by definition non-profit...

Απλά να επισημάνω ότι non-profit σημαίνει ότι δεν τους ενδιαφέρουν τα κέρδη, όχι ότι αδιαφορούν για τα έσοδα ;)

Και στο ΠΑ.ΜΑΚ απ' οτι έμαθα στο τμήμα Βαλκανικών,Σλαβικών και Ανατολικών σπουδών έχει αρκετούς βαλκάνιους και φοιτητές απο Ρωσσία.

Φαντάζομαι ότι ο pankard εννοεί κυρίως σε μεταπτυχιακές σπουδές, μια και σε προπτυχιακό επίπεδο τα ελληνικά πανεπιστήμια δε χρεώνουν δίδακτρα ;) εκτός αν έκανε καμιά τρελή πατέντα ο Βελέτζας εκεί στο Πα. Μακ και βγάζουν κι από τα προπτυχιακά, ποτέ δεν ξέρεις με δαύτους :lol:

Φαντάζομαι ότι ο pankard εννοεί κυρίως σε μεταπτυχιακές σπουδές, μια και σε προπτυχιακό επίπεδο τα ελληνικά πανεπιστήμια δε χρεώνουν δίδακτρα ;) εκτός αν έκανε καμιά τρελή πατέντα ο Βελέτζας εκεί στο Πα. Μακ και βγάζουν κι από τα προπτυχιακά, ποτέ δεν ξέρεις με δαύτους :lol:

πα.μακ. δε ξέρω.πάντως για πα.παει. και ασοε όντως αναφέρομαι στα master και εννοείται οτι χρεώνονται.

Απαντώντας και στον pankard, ξέρω απο φίλη γιατί στο ΠΑ.ΜΑΚ είμαι και μου το μετέφερε μία φίλη, που είναι στο ΒΣΑΣ.

gmac, εγώ είδα ανακοίνωση για την καταβολή διδάκτρων απο τους αλλοδαπούς φοιτητές.Δεν ανέφερε αν πρόκειται για προπτυχιακούς ή μεταπτυχιακούς φοιτητές, αλλά ήταν ανακοίνωση για καταβολή διδάκτρων απο φοιτητές που δεν κατέχουν την ελληνική υπηκοότητα.

Μπορεί σε λίγο να χρεώνουν και αυτούς που έρχονται με το erasmus:p Ποτέ δεν ξέρεις.Είπαμε, είναι να μην πάρουν φόρα:lol:

.

Καλησπέρα

Συγνώμη αν δεν συνεχίζω την κουβέντα που κάνετε αλλά έχω ένα δίλλημα και θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας!

Του Ιούνιο τελειώνω το Bachelor που κάνω εδω στην Ελλάδα σε ένα Αμερικάνικο πανεπιστήμιο (Το οποίο αναγνωρίζεται από το ΔΙΚΑΤΣΑ!) και θα ήθελα να κάνω Μεταπτυχιακό στην Ελλάδα λόγω χρημάτων. Επειδή έμαθα ότι τα χρήματα που αντιστοιχούν σε 1 χρόνο Αγγλία (περίπου 8000-9000£ δηλαδή 10.000-11.000€) για ένα μεταπτυχιακό μπορεί να μου δώσουν 1 Μεταπτυχιακό στην Ελλάδα, το 1ο πτυχίο από την CISCO (CCNA) και ταυτόχρονα μια προϋπηρεσια.

Η ειδικότητα μου είναι Netwroks&Telecommunication και θα ήθελα να συνεχίσω σε κάτι παραπλήσιο!!!

Θα ήθελα να μάθω αν μπορείτε να μου πείτε κάποιες εμπειρίες από ανάλογες σχολές στην Ελλάδα για μεταπτυχιακό επειδή το σκέφτομαι σοβαρά να μείνω εδώ!:)

Επίσης ήθελα να ρωτήσω κατά πόσο γνωρίζεται αν θα ήταν καλύτερο να κάνω ένα μεταπτυχιακό σε Τ.Ε.Ι. ή σε κάποιο ιδιωτικό πανεπιστήμιο(?)

Please help.. είμαι διχασμένος και πολύ μπερδεμένος!!!:(

-- Την υπογραφή σου και το.. LIKE σου πρέπει να πεοσέχεις που τα βάζεις μας έλεγαν οι προΓιαγίαδες μας!! -- :p

Καλησπέρα

Συγνώμη αν δεν συνεχίζω την κουβέντα που κάνετε αλλά έχω ένα δίλλημα και θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας!

Του Ιούνιο τελειώνω το Bachelor που κάνω εδω στην Ελλάδα σε ένα Αμερικάνικο πανεπιστήμιο (Το οποίο αναγνωρίζεται από το ΔΙΚΑΤΣΑ!) και θα ήθελα να κάνω Μεταπτυχιακό στην Ελλάδα λόγω χρημάτων. Επειδή έμαθα ότι τα χρήματα που αντιστοιχούν σε 1 χρόνο Αγγλία (περίπου 8000-9000£ δηλαδή 10.000-11.000€) για ένα μεταπτυχιακό μπορεί να μου δώσουν 1 Μεταπτυχιακό στην Ελλάδα, το 1ο πτυχίο από την CISCO (CCNA) και ταυτόχρονα μια προϋπηρεσια.

Η ειδικότητα μου είναι Netwroks&Telecommunication και θα ήθελα να συνεχίσω σε κάτι παραπλήσιο!!!

Θα ήθελα να μάθω αν μπορείτε να μου πείτε κάποιες εμπειρίες από ανάλογες σχολές στην Ελλάδα για μεταπτυχιακό επειδή το σκέφτομαι σοβαρά να μείνω εδώ!:)

Επίσης ήθελα να ρωτήσω κατά πόσο γνωρίζεται αν θα ήταν καλύτερο να κάνω ένα μεταπτυχιακό σε Τ.Ε.Ι. ή σε κάποιο ιδιωτικό πανεπιστήμιο(?)

Please help.. είμαι διχασμένος και πολύ μπερδεμένος!!!:(

8000-9000 lires? Enoeis gia non-EU students? Pou eides tetio poso gia master?

http://www.thesimpsons.com/bios/images/bios_family_snowball2.gif

οι τιμες αυτες ειναι υπαρκτες μονο σε κορυφαια πανεπιστημια της Βρετανιας ..μπορεις να βρεις μεταπτυχιακα και σε καλα πανεπιστημια με 4-7 χιλιαδες λιρες
IPHONE 4 The Ultimate

to pio ftino mtx stin agglia einai to by research kai kostizei 3085lires. Alla apo ekei kai pera an ypologizeis kai ta eksoda genikos auta pou eipes 11000euro einai liga.to mono pou sou leo einai oti tha xreisateis toulaxiston 12000euro gia enoikia kai ti zoi sou edo. epilogi sou einai alla an den yparxei kati kalo stin ellada poly kalo omos na ertheis enas xronos einai.

Gia didaktra milate tora? Sto Imperial gia ola ta lab-based MSc ta didaktra einai 3 168 lires:

All other postgraduate taught courses and postgraduate research £3,168

Oi exereseis einai edo kai perilamvanoun kapia eidika metaptyxiaka ta opia gia kapio logo einai polu pio akrivws (px MBAs, MSc finance, ktl):

http://www.ic.ac.uk/P1335.htm

Alla gia networks kai telecoms den nomizw na dwsei panw apo ta 3 xiliarika, gia MSc 'h PhD.

Telos, kati pou agnooun polloi: Sta perissotera kala MSc yparxei funding apo tin kivernisi. P.x. gia MSc se engineering, to EPSRC sou dinei ta tuition fees (stous Agglous dinei kai lefta gia to noiki, fagito, ktl). Sto diko mou MSc eixan EPSRC grants gia peripou 20 fitites (epi sinolou 30 pou dextikan). Prepei na kaneis apply nwris kai na to zitiseis, kai fisika na uparxei gia to sigekrimeno master.

tha xreisateis toulaxiston 12000euro gia enoikia kai ti zoi sou edo.

Gia Londino milas fantazomai. Se alles poleis dineis ta misa, enw akoma kai sto Londino egw eixa vrei dwmatio me 400 lires ton mina (sygkatoikisi vevea).

Gia Londino milas fantazomai. Se alles poleis dineis ta misa, enw akoma kai sto Londino egw eixa vrei dwmatio me 400 lires ton mina (sygkatoikisi vevea).

Sygnomi snowball alla nomizo oti den katalavaineis ti leo. Loipon eimai sto Dundee kai kano mtx. to Dundee en sygkrisei me tis alles polis tis Agglias einai sta enoikia tou kai se kostos zois peripou 13% me 15% pio kato. Loipon ego sygkatoiko me alla atoma kai gia to noikio klp eksoda spitiou (gas, electric, internet) thelo peripou 250lires vale kai alles 350gia fai kamia eksodo klp synolo 600lires (600*1,5=900euro*12=10800) ean se ayta prostheseis eisitiria klp thes i den thes 12000euro to xrono? kai mi mou peis oti esy ksodeueis ligotera dioti tote pragmatika eisai eksairesi. Episis min mou kaneis pali to gnosto oti i lira exei 1,44euro xondrika ta ypologizo.

Sygnomi snowball alla nomizo oti den katalavaineis ti leo. Loipon eimai sto Dundee kai kano mtx. to Dundee en sygkrisei me tis alles polis tis Agglias einai sta enoikia tou kai se kostos zois peripou 13% me 15% pio kato. Loipon ego sygkatoiko me alla atoma kai gia to noikio klp eksoda spitiou (gas, electric, internet) thelo peripou 250lires vale kai alles 350gia fai kamia eksodo klp synolo 600lires (600*1,5=900euro*12=10800) ean se ayta prostheseis eisitiria klp thes i den thes 12000euro to xrono? kai mi mou peis oti esy ksodeueis ligotera dioti tote pragmatika eisai eksairesi. Episis min mou kaneis pali to gnosto oti i lira exei 1,44euro xondrika ta ypologizo.

Exeis dikio, aplws den diavasa sosta to minima sou- eipes gia enoikio kai zoi. Ena xiliariko to mina ektos Londinou akougetai logiko. Sto Londino toulaxiston 1.5 fora parapanw kai afto mallon einai to absolute minimum.

Κάτι που σημαίνει φυσικά ότι είμαι γύρω στα λεφτά που είπα εξ αρχής φίλε μου Snowball!! Επίσης να αναφέρω ότι τα 8000-9000£ εννοούσα τα δίδακτρά+διαμονή+ζωή..!:(

Έψαξα λίγο για υποτροφίες και αν παίζει τίποτα από 3-4 πανεπιστήμια που βρίκα καλές ειδικότητες (Mancester/Bristol/Leeds etc.) όσων αφορά τα Tuition fees αν οι οικογενειακές αποδοχές είναι χαμηλές αλλά δυστυχώς δεν παίζει τίποτα σε Netwroks&Telecommunications που θα ήθελα! Τώρα η αλήθεια είναι πως δεν θα ήθελα να πάω και γενικά να κάνω "Computer Science" σε ένα πανεπιστήμιο για να έχω απλά ένα Master από Αγγλία!

Το μόνο θετικό που άκουσα όσων αφορά τα έξοδα είναι ότι αν πιάσεις δουλειά στην Αγγλία παλεύεις να τα καταφέρεις γιατί οι μισθοί είναι υψηλοί ακόμα και για τις part time δουλειές! Βέβαια αν πας με ελάχιστες αποδοχές ίσως και να μην φτάνει μια Part time δουλειά..

Ειλικρινά είμαι ακόμα λίγο μπερδεμένος αλλά κλείνω προς το να κάνω το 1ο σχέδιο μου, να μείνω Ελλάδα για να κάνω Master+CCNA+ComputingJob, αν και ακόμα σκέφτομαι πως οι πόροι και η αξία ενός πτυχίου από την Αγγλία είναι αρκετά δελεστικοί για να με κάνουν να υποκύψω και να "βασανιστώ" ένα χρόνο για να τα βγάλω πέρα με Δουλειά+Σχολή στην Αγγλία!:(

Όσων αφορά τα Ελληνικά πανεπιστήμια που ανταποκρίνονται με τα πανεπιστήμια της Αγγλίας για τα master, το Distance Learning και το ανοιχτό πανεπιστήμιο πόσο αξιόπιστα είναι και κατά πόσο είναι καλό να κάνω κάτι από αυτά αντί να πάω Εξωτερικό? Νομίζετε ότι δεν με συμφαίρει να μείνω Ελλάδα?

-- Την υπογραφή σου και το.. LIKE σου πρέπει να πεοσέχεις που τα βάζεις μας έλεγαν οι προΓιαγίαδες μας!! -- :p

Κάτι που σημαίνει φυσικά ότι είμαι γύρω στα λεφτά που είπα εξ αρχής φίλε μου Snowball!! Επίσης να αναφέρω ότι τα 8000-9000£ εννοούσα τα δίδακτρά+διαμονή+ζωή..!:(

Φιλε μου πιστευω οτι 9000£ σαν συνολικο κοστος για 1 χρονο που θα κατσεις Αγγλια για ενα MSc δεν βγαινουν με τιποτα.

Βαλε ~3000 με 3200£ για διδακτρα (εγω κανω MSc Mobile & High Speed Telcommunication Networks στο Oxford Brookes και δινω 3370£) και ~3000 για την εστια.Δεν νομιζω οτι με τις υπολοιπες 3000£ που μενουν μπορεις να ζησεις για 1 χρονο σε μια σχετικα ακριβη χωρα.:O

Βεβαια δουλειες μπορεις να βρεις παρα πολλες και απο μια part time να εχεις ενα πολυ καλο εισοδημα καθε μηνα.

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/2061asymvivastos5.gif

Πριν ανοίξετε ένα νέο thread στα Series 60 ρίξτε μια ματιά στον ..::Πίνακα Περιεχομένων::..

Χρήστης : Nokia N90, Nokia 9300, Mitac MIO A701, Nokia 770 & iPAQ hx 4700

Έψαξα λίγο για υποτροφίες και αν παίζει τίποτα από 3-4 πανεπιστήμια που βρίκα καλές ειδικότητες (Mancester/Bristol/Leeds etc.) όσων αφορά τα Tuition fees αν οι οικογενειακές αποδοχές είναι χαμηλές αλλά δυστυχώς δεν παίζει τίποτα σε Netwroks&Telecommunications που θα ήθελα! Τώρα η αλήθεια είναι πως δεν θα ήθελα να πάω και γενικά να κάνω "Computer Science" σε ένα πανεπιστήμιο για να έχω απλά ένα Master από Αγγλία!

Το μόνο θετικό που άκουσα όσων αφορά τα έξοδα είναι ότι αν πιάσεις δουλειά στην Αγγλία παλεύεις να τα καταφέρεις γιατί οι μισθοί είναι υψηλοί ακόμα και για τις part time δουλειές! Βέβαια αν πας με ελάχιστες αποδοχές ίσως και να μην φτάνει μια Part time δουλειά..

Ειλικρινά είμαι ακόμα λίγο μπερδεμένος αλλά κλείνω προς το να κάνω το 1ο σχέδιο μου, να μείνω Ελλάδα για να κάνω Master+CCNA+ComputingJob, αν και ακόμα σκέφτομαι πως οι πόροι και η αξία ενός πτυχίου από την Αγγλία είναι αρκετά δελεστικοί για να με κάνουν να υποκύψω και να "βασανιστώ" ένα χρόνο για να τα βγάλω πέρα με Δουλειά+Σχολή στην Αγγλία!:(

Όσων αφορά τα Ελληνικά πανεπιστήμια που ανταποκρίνονται με τα πανεπιστήμια της Αγγλίας για τα master, το Distance Learning και το ανοιχτό πανεπιστήμιο πόσο αξιόπιστα είναι και κατά πόσο είναι καλό να κάνω κάτι από αυτά αντί να πάω Εξωτερικό? Νομίζετε ότι δεν με συμφαίρει να μείνω Ελλάδα?

Kai oxi mono tis kseparnas. alla an vreis me kana 3000-4000didktra kalo master. na ertheis.tsp esy ksereis ta oikonomika sou kanenas allos. oso gia tis douleies einai alitheia kai xtes malista mia kopela mou elege na pao gia servitoros se catering me 6lires tin ora diladi an doulepseis s/k apo 8ores (16*6=96lires ti vdomada) to vgales to enoikio.

εν τω μεταξύ κι εγώ σκέφτομαι που θα πάω απο σεπτέμβριο και μετά.

τελειώνω 2ο μεταπτυχιακό πειραιά,και σκέφτομαι αν θα ξαναγυρίσω uk για phd ή να καθίσω ελλάδα.

δεν με πολυενδιαφέρει το οικονομικό αλλά το επίπεδο δυσκολίας,και τις απαιτήσεις που έχουν εκεί.αλλά ούτε για εδώ ξέρω τα αντίστοιχα.

ξέρει κανείς?

Epimenw oti prepei na kitate an pezoun EPSRC scholarships gia ta MSc. Prosopika den dexomoun me tipota na kanw metaptyxiako plironontas (gia engineering milaw panta).

To oti exei EPSRC funding ena metaptyxiako einai kai deigma tou epipedou tou (den exoun ola, profanws).

Epimenw oti prepei na kitate an pezoun EPSRC scholarships gia ta MSc. Prosopika den dexomoun me tipota na kanw metaptyxiako plironontas (gia engineering milaw panta).

To oti exei EPSRC funding ena metaptyxiako einai kai deigma tou epipedou tou (den exoun ola, profanws).

Τα ξερεισ τα πραγματα γι' αυτο. εγω οταν ηρθα ειχα εντελως αγνοια αν και στο strathclyde μου πληρωναν τα διδακτρα. αλλα τωρα πληρωνω τσπ.αστα.

Σωστα παντως να κανετε μια ερωτηση για διδακτρα. και αιτησεις μη φοβαστε δεν χανετε τπτ παρα λιγο χρονο.

Εγω ειμαι στο university of Portsmouth, και επειδη σιγουρα δε με πιστευεις δες τα μαθηματα στο http://www.port.ac.uk/departments/academic/civils/ :)

Είσαι ευχαριστημένος από το Πανεπιστήμιο? 'Ηταν μία από τις επιλογές μου για το μεταπτυχιακό αλλά τελικά προτίμησα το Leicester :)

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/roseface11.jpg

Κάτω απ' τον ήλιο σε μια απέραντη αγκαλιά

καράβι η αγάπη ταξιδεύει,

κι εμείς στη πλώρη του να δίνουμε φιλιά

κι η θάλασσα να μας ζηλεύει!!!

Είσαι ευχαριστημένος από το Πανεπιστήμιο? 'Ηταν μία από τις επιλογές μου για το μεταπτυχιακό αλλά τελικά προτίμησα το Leicester :)

Τωρα ειμαι 3ο ετος στο bachelor οποτε δεν μπορω να εχω αποψη για το msc αν και ειναι αρκετοι φιλοι μου οι οποιοι ειναι ικανοποιημενοι. Γενικα εχω μεινει αρκετα ικανοποιημενος καθως το προγραμμα σπουδων ειναι πολυ κοντα στο ΕΜΠ (πολυ σημαντικο για το Δημοσιο Ιδρυμα Κακης Αντιμετωπισης Των Σπουδαστων Αλλοδαπης) για το οποιο φροντησε ενας Ελληνας καθηγητης ο οποιος βεβαια εφυγε περσι :(

Αν εννοεις γενικα σαν Πανεπιστημιο και οχι στη συγκεκριμενη σχολη, οπως σε ολα εχει καλες και κακες σχολες. Γενικα χαρακτηριζεται σαν ενα μετριο Πανεπιστημιο.