Jump to content

Xiaomi 13T

athanaso77
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Την εγκατεστησα, περα απο τις αλλαγες στο γραφικο περιβάλλον οι οποίες ειναι ομορφες σε γενικες γραμμες έχουν μικρύνει τα εικονίδια το οποιο με ενοχλεί και δεν εχω βρει τριπο να τα επαναφέρω στο μέγεθος που ηταν. Αυτα προς το παρόν.

• Απαντήσεις 224
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Απόψεις για την HyperOS 2? Λειτουργία, μπαταρία, κάτι άλλο?

On 13/1/2025 at 2:08 ΜΜ, fufutos said:

Απόψεις για την HyperOS 2? Λειτουργία, μπαταρία, κάτι άλλο?

Πολύ καλή. Ρολάρει τέλεια, κατά τη γνώμη μου η καλύτερη Ρομ που'χει φορέσει. Android 15 και κάποιες αλλαγές σε εφέ, γραφικά κλπ (όχι τίποτα κοσμογονικές αλλαγές βέβαια, αλλά το σύνολο απόδοσης είναι που μετράει). Για την μπαταρία δε μπορώ να πω κάτι γιατί δεν ασχολούμαι, μόλις πέσει το βάζω στη φόρτιση και στο τσακ μπαμ γεμίζει. Πάντως δεν με ξένισε κάτι σε αυτό το θέμα. 

Παραθέτω με κάποια screenshots τις αλλαγές που φέρνει το HyperOs 2 και να πω ότι το security patch που αναφέρει ως Νοεμβρίου είναι λάθος, είναι Δεκεμβρίου και φαίνεται στις ρυθμίσεις του κινητού.

Screenshot_2025-01-15-21-17-36-747_com.android.updater-edit.jpg

Screenshot_2025-01-15-21-18-45-124_com.android.updater-edit.jpg

Screenshot_2025-01-15-21-19-19-904_com.android.updater-edit.jpg

Να προσθέσω επίσης οτι κατα την εκκαθάριση της μνήμης εκεί που μου έδειχνε οτι "αδειάζει" 2,5-3 giga τώρα μου δείχνει κάτω απο 1. Η διαχείριση της μπαταρίας νομίζω έγινε χειρότερη αλλά νομίζω ειναι νωρις ακομη για συμπεράσματα.

Edited by kakourass

30 minutes ago, kakourass said:

Να προσθέσω επίσης οτι κατα την εκκαθάριση της μνήμης εκεί που μου έδειχνε οτι "αδειάζει" 2,5-3 terra τώρα μου δείχνει κάτω απο 1. Η διαχείριση της μπαταρίας νομίζω έγινε χειρότερη αλλά νομίζω ειναι νωρις ακομη για συμπεράσματα.

Terra δύσκολο 😉

Πάντως εν γένει εάν χρησιμοποιούμε συχνά ίδιες εφαρμογές, η εκκαθάριση δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμη. Είναι πιο αποτελεσματικό να κρατάς στη μνήμη την προηγούμενη συνεδρία, παρά να την φορτώνεις από την αρχή.

21 ώρες πριν, kakourass said:

Να προσθέσω επίσης οτι κατα την εκκαθάριση της μνήμης εκεί που μου έδειχνε οτι "αδειάζει" 2,5-3 giga τώρα μου δείχνει κάτω απο 1. Η διαχείριση της μπαταρίας νομίζω έγινε χειρότερη αλλά νομίζω ειναι νωρις ακομη για συμπεράσματα.

Πόσο χειρότερη μπορεί να γίνει; 😶

Μια ερώτηση. Στην περιοχή με ποια χώρα το δουλεύετε;

Εγώ το δουλεύω με ΕΛΒΕΤΙΑ για να μπορεί ο καιρός να παίρνει αυτόματα την τοποθεσία που βρίσκομαι και να μην χρειάζεται να την προσθέτω συνέχεια χειροκίνητα... 

Προφανώς αυτό παίζει κάποιο ρόλο και στο πότε είναι διαθέσιμες οι αναβαθμίσεις;

Το μεγαλύτερο λάθος ενός ανθρώπου είναι όταν δεν καταλαβαίνει τα λάθη που κάνει, ώστε να τα διορθώσει!

17 minutes ago, jimmis11 said:

Μια ερώτηση. Στην περιοχή με ποια χώρα το δουλεύετε;

Εγώ το δουλεύω με ΕΛΒΕΤΙΑ για να μπορεί ο καιρός να παίρνει αυτόματα την τοποθεσία που βρίσκομαι και να μην χρειάζεται να την προσθέτω συνέχεια χειροκίνητα... 

Προφανώς αυτό παίζει κάποιο ρόλο και στο πότε είναι διαθέσιμες οι αναβαθμίσεις;

Εγώ Ελλάδα, αν και γενικά του έχω κομμένα δικαιώματα θέσης, κλπ για εφαρμογές που δεν χρησιμοποιώ.
Και η χώρα παίζει ρόλο για τις αναβαθμίσεις, αλλά δεν είναι η μόνη παράμετρος.

• 1 month later...

Έβαλα κι εγώ την 2.0.3.0, με Security patch Ιανουαρίου 2025.
Πρώτες εντυπώσεις: Λίγο πιο ρευστά animations, χώρος για περισσότερα εικονίδια στις home screens, αλλά και ένα πισωγύρισμα: Καπαρώθηκε το "long press home button" ως ενέργεια, και τρέχει μόνο Google Assistant / Gemini.

Δεν το δείχνει στις διαθέσιμες συντομεύσεις, και όταν πήγα να ρυθμίσω σε άλλο πλήκτρο το σβήσιμο της οθόνης που ήθελα, μου είπε ότι το είχα ήδη ρυθμισμένο, παρότι δεν φαινόταν και δεν λειτουργούσε ως ενέργεια. Αυτά τα υποχρεωτικά δεν τα μπορώ 😛.

Edited by minast

Καλοφόρετη!  Από μπαταρία τι λέει...;  (αν και καταλαβαίνω από τα γραφόμενά σου ότι ίσως και να είναι λίγο νωρίς για να πεις κάτι σχετικό...)

Ήρθε.

Λίγο πριν την έλευση του Hyper 3.

Πάλι καλά.

Άντε και στα δικά σας.

Screenshot_2025-03-06-20-35-32-758_com.android.updater-edit.jpg

10 ώρες πριν, w2o4ts said:

Καλοφόρετη!  Από μπαταρία τι λέει...;  (αν και καταλαβαίνω από τα γραφόμενά σου ότι ίσως και να είναι λίγο νωρίς για να πεις κάτι σχετικό...)

ΠΑΝΤΑ θα είναι όλο και πιο μειωμένη με κάθε νέο update. Μη το ρωτάς πώς το καταφέρνουν εκεί στη xiaomi, όταν υπόσχονται το ακριβώς αντίθετο. Στη πραγματικότητα υπόσχονται μια θεωρία καθαρά με εμπορικό αντίκτυπο (εξοικονόμηση ενέργειας). Στη πράξη συμβαίνει το αντίθετο. 

Myphone.gr: Xiaomi Forum  Moderator

Guides Redmi Note 9 Pro & Xiaomi Guides

Picsart_25-03-09_17-24-51-371.jpg

Οκ. Στο τηλέφωνο έγινε μεγάλο downgrade. Σε όλα.

恭喜!干得好! Xiaomi!

4 ώρες πριν, Vasileios26 said:

ΠΑΝΤΑ θα είναι όλο και πιο μειωμένη με κάθε νέο update. Μη το ρωτάς πώς το καταφέρνουν εκεί στη xiaomi, όταν υπόσχονται το ακριβώς αντίθετο. Στη πραγματικότητα υπόσχονται μια θεωρία καθαρά με εμπορικό αντίκτυπο (εξοικονόμηση ενέργειας). Στη πράξη συμβαίνει το αντίθετο. 

Κι εγώ αυτό έχω δει ως τώρα, δυστυχώς...
Μαζί με καινούρια bugs σε κάθε νέο version...

1 ώρα πριν, PRATINAS said:

Οκ. Στο τηλέφωνο έγινε μεγάλο downgrade. Σε όλα.

恭喜!干得好! Xiaomi!

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση / προειδοποίηση!  Νομίζω ότι καλά θα είναι να επιδείξουμε... αυτοσυγκράτηση, όσοι μας περάσει η ιδέα να βάλουμε την καινούρια έκδοση...

Γενικά είναι απογοήτευση η Xiaomi σε ό,τι αφορά τις αναβαθμίσεις γενικότερα - τουλάχιστον σε συσκευές που έχω δει ως τώρα.

Και στο παλιό μου Mi 9T λέω να κάτσω να βάλω ένα LineageOS, μόλις βρω λίγο χρόνο, και να απαλλαγώ από το Miui και τα bugs του (εκείνο το τηλέφωνο ειδικά, το άφησαν σε... αισχρή κατάσταση με το τελευταίο update που έβγαλαν, πριν σταματήσουν να το ενημερώνουν).

Εφαρμογές που κλείνουν χωρίς λόγο. 

Λίγο χειρότερη κατανάλωση στην μπαταρία. 

Έχω παρατηρήσει μικρά, αλλά συχνά λαγκαρισματα στο scrolling. 

Ακόμα και την οθόνη πείραξαν οι αθεόφοβοι. Παράδειγμα, στο "σχέδιο χρώματος - - - > ζωντάνια", το πανελ έχει ένα πιο θερμό χρώμα. 

Επίσης, τίποτα από αλλαγές σε περιβάλλον χρήσης. Μικρά χαζά, που μια σοβαρή εταιρεία μπορεί να τα δώσει με απλά update. 

恭喜!干得好! Xiaomi!  και πάλι!!!! 

2 ώρες πριν, PRATINAS said:

Εφαρμογές που κλείνουν χωρίς λόγο. 

Λίγο χειρότερη κατανάλωση στην μπαταρία. 

Έχω παρατηρήσει μικρά, αλλά συχνά λαγκαρισματα στο scrolling. 

Ακόμα και την οθόνη πείραξαν οι αθεόφοβοι. Παράδειγμα, στο "σχέδιο χρώματος - - - > ζωντάνια", το πανελ έχει ένα πιο θερμό χρώμα. 

Επίσης, τίποτα από αλλαγές σε περιβάλλον χρήσης. Μικρά χαζά, που μια σοβαρή εταιρεία μπορεί να τα δώσει με απλά update. 

恭喜!干得好! Xiaomi!  και πάλι!!!! 

Δεν την εχεις περάσει ουτε 24 ωρες και κατάλαβες και διάφορα στην κατανάλωση!!! Μας δουλεύεις? Ασε λιγο το κινητο να δουλέψει. Την εχω απο τον Ιανουάριο και ειναι μια χαρα. Τι κλαψα ειναι αυτη??

Παίδες την έχω κι εγώ εδώ και ένα μήνα περίπου - ούτε κρυο/ ούτε ζέστη, μια από τα ίδια είναι, απλά με βόλεψαν τα μικρότερα εικονίδια. Μην τρώγεστε με τα ρούχα σας...

2 ώρες πριν, kakourass said:

Δεν την εχεις περάσει ουτε 24 ωρες και κατάλαβες και διάφορα στην κατανάλωση!!! Μας δουλεύεις? Ασε λιγο το κινητο να δουλέψει. Την εχω απο τον Ιανουάριο και ειναι μια χαρα. Τι κλαψα ειναι αυτη??

Κλάψα δεν είναι, γνώμη είναι και δεν σε αναγκάζει κάποιος να την υιοθέτησες. 

Επίσης, ούτε κινητήρας είναι το λειτουργικό για να φάει κάποια χιλιόμετρα και να "στρώσει" , ούτε έχει λάβει κάποια AI για να συνηθίσει τις ανάγκες του χρήστη. 

Οπότε, προφανώς με αύτα που - δεν λες-, μάλλον εσύ μας δουλεύεις. 

Μία συμβουλή σε όσους έχουν θέμα με το πληκτρολόγιο. Το SwiftKey της Microsoft, συνεργάζεται καλύτερα με τη συσκευή απο το Gboard. 

5 minutes ago, PRATINAS said:

Επίσης, ούτε κινητήρας είναι το λειτουργικό για να φάει κάποια χιλιόμετρα και να "στρώσει" , ούτε έχει λάβει κάποια AI για να συνηθίσει τις ανάγκες του χρήστη. 

Μία συμβουλή σε όσους έχουν θέμα με το πληκτρολόγιο. Το SwiftKey της Microsoft, συνεργάζεται καλύτερα με τη συσκευή απο το Gboard. 

Είσαι πάρα πολύ σωστός με το θέμα του πληκτρολογίου. Προσωπικά έχω μόνιμα της Microsoft, και δεν είχα ποτέ το παραμικρό θέμα. Συστήνεται. 

3 ώρες πριν, PRATINAS said:

Όταν έγραφα άσε το κινητό να δουλέψει το έγραφα για να εχεις καλύτερη άποψη για την μπαταρία. Δεν μπορεις να εχεις αντικειμενική αποψη σε λίγες ωρες που την έχεις εγκαταστήσει. Δεν εχω διάθεση ουτε να δουλέψω, ουτε να έρθω σε αντιπαράθεση με κανένα για τέτοια αστεία θέματα, απλά έχω κάνει την ενημέρωση εδω και 1,5 μηνα και οχι κάποιες ώρες όπως εσύ οπότε μάλλον κάτι περισσότερο ξερω...

Καμία αντιπαράθεση.

Απλά ίσως ο κάθε χρήστης έχει τις δικές του απαιτήσεις.

Εγώ τη γνώμη μου ανέφερα. Ακούω τη δική σου και την σέβομαι. 

50 minutes ago, PRATINAS said:

Καμία αντιπαράθεση.

Απλά ίσως ο κάθε χρήστης έχει τις δικές του απαιτήσεις.

Εγώ τη γνώμη μου ανέφερα. Ακούω τη δική σου και την σέβομαι. 

Γενικά κάθε νέα αναβάθμιση στο HyperOS κάνει τη μπαταρία ελάχιστα χειρότερη. Μόνο με την αρχική έκδοση που πρωτοπήραμε το κινητό στα χέρια μας η αυτονομία ήταν στο maximum. Απο εκεί και μετά, όταν ξεκινήσαμε να περνάμε τις αναβαθμίσεις, κάτι χάσαμε. Και είναι λογικό σε ένα σημείο, καθότι η ταχύτητα θυσιάζει την αυτονομία. Θεωρητικως δε θα έπρεπε να ήταν έτσι γιατί η εταιρεία υπόσχεται καλύτερα γραμμένο κώδικα σε κάθε νέα αναβάθμιση, επομένως θα έπρεπε να ήταν παραμετροποιημενη 100% στη συσκευή η κάθε νέα rom. Πρακτικά αυτό δε συμβαίνει. Τρώει πόρους, διαχειρίζεται περισσότερα πράγματα, ταχύτητα, βελτιώσεις σε κάμερα, όλα αυτά καταναλώνουν. 

Edited by Vasileios26

Εγώ μετά από μιάμιση μέρα με τη 2.0.3.0 δεν βλέπω ουσιαστική διαφορά στην μπαταρία...

Κατά τα άλλα, έχω παρατηρήσει μικροδιαφορές στο σύστημα και σε εφαρμογές, αλλά η καθημερινή χρήση είναι ίδια.