Jump to content

Wind - Σταθερή τηλεφωνία και internet

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Η WIND είχε πει στη μάνα μου ότι σήμερα θα της φέρουν τα δώρα, το ταμπλετ κλπ. Είχε δουλειές να κάνει, αλλά περίμενε σπίτι ολη την ημέρα, μέχρι να έρθουν.

Τελικά λίγο πριν τη 1, πέρασε ο ταχυδρόμος και της άφησε μόνο έναν λογαριασμό 60€!!! Η γραμμή είναι στη WIND μόνο 11 μέρες! Πότε πρόλαβαν; :mad: Δηλαδή, την Παρασκευή που περιμένω κι εγώ τα δικά μου δώρα για τη δική μου γραμμή, θα μου στείλουν κι εμένα λογαριασμό 60€, ενώ θα είμαι στη WIND για 1 εβδομάδα;; :down:

Για ξαναποσταρε την Παρασκευή ......

Μπορεί καποιος να μου πει τους αριθμους της επομενης κληρωσης του τζόκερ;

καλησπερα.μολις εκανα συνδεση στην wind αλλα δεν μου εχουν ατειλει μοντεμ.η συνδεση εχει γινει.και χρησιμοποιω το modem της forthnet το zte...πως μπορω να περασω τις καταλληλες ρυθμισεις?ακομα στο μοντεμ μου βγαζει τ στοιχεια απο την forthnet.εχω κανονικα ιντερνετ ομως

Δεν χρειάζεται να αλλάξεις στοιχεία. Απαιτείται να έχει γεμάτα τα username και password, αλλά όχι απαραίτητα με τα δικά σου. Τα στοιχεία σου τα χρειάζεσαι για να συνδεθείς στο myWind, (ή όπως λέγεται η υπηρεσία για να βλέπεις το λογαριασμό σου μέσω ίντερνετ). Η Wind εδώ και πολύ καιρό δεν στέλνει router δωρεάν. Αν το ζητήσεις νομίζω το χρεώνει 20€ (ίσως έχει αλλάξει αυτό), αλλά δεν θεωρώ ότι αξίζει τα λεφτά του.

Το είχα ξαναδιαβάσει αυτό.

Δλδ στη Wind δε χρειάζονται περασμένα τα username, password στο router;

Συμβαίνει και σε άλλες εταιρείες αυτό;

Και λειτουργεί "κανονικά" το router;

Το είχα ξαναδιαβάσει αυτό.

Δλδ στη Wind δε χρειάζονται περασμένα τα username, password στο router;

Συμβαίνει και σε άλλες εταιρείες αυτό;

Και λειτουργεί "κανονικά" το router;

Χρειάζεται να υπάρχει κάτι γραμμένο μέσα, αλλά όχι δεν χρειάζονται απαραίτητα τα δικά σου. Νομίζω και η hol έτσι λειτουργεί, ο ΟΤΕ όχι. Γενικά είναι πλέον σχετικά αχρείαστα, αφού η σύνδεση ίντερνετ είναι ενεργή για τη γραμμή σου και όχι γενικώς, όπως ήταν κάποτε με τις 56k συνδέσεις, που καλούσες εσύ τον αριθμό από όπου είχες ένα modem και έμπαινες με τα στοιχεία σου από όπου να'ναι.

Siemens C25, Nokia 3330, Nokia 8310, Sony - Ericsson K500i, BenQ - Siemens EL71, Nokia 6288, Νοkia 5310 XpressMusic, Nokia 5800 XpressMusic, Samsung Galaxy 3 i5800, Sony Xperia Go, Vodafone Smart 4G (Yulong 8860u), Nexus 5, Nexus 5X LineageOS 15.0 (14/12/2017), Huawei P9 Lite (2017), Samsung S9+ 6GB/64GB, Samsung S20+ 8GB/128GB, Samsung S24 Ultra 12GB/1TB

Χρειάζεται να υπάρχει κάτι γραμμένο μέσα, αλλά όχι δεν χρειάζονται απαραίτητα τα δικά σου. Νομίζω και η hol έτσι λειτουργεί, ο ΟΤΕ όχι. Γενικά είναι πλέον σχετικά αχρείαστα, αφού η σύνδεση ίντερνετ είναι ενεργή για τη γραμμή σου και όχι γενικώς, όπως ήταν κάποτε με τις 56k συνδέσεις, που καλούσες εσύ τον αριθμό από όπου είχες ένα modem και έμπαινες με τα στοιχεία σου από όπου να'ναι.

Έχει σχέση και με το ότι η κλήση αριθμού γίνεται με το καλώδιο του σταθερού τηλεφώνου συνδεδεμένου στο router;

Στον ΟΤΕ δε συμβαίνει ακόμα αυτό.

Όχι δεν εννοεί αυτό. Στις dsl δεν γίνεται κλήση όπως παλιά στις 56k που αναφέρει ο φίλος πιο πανω. Με κάποιο τρόπο όμως γίνεται η ταυτοποίηση της γραμμής στο κέντρο (από τον αριθμό της πόρτας ίσως κλπ). Η αποδοση της ip σε wind/hol δεν απαιτεί (οπως στον οτε) συγκεκριμένα στοιχεία user/pass παρα μόνο σε καποιες περιπτώσεις. Edited by kmpatra

To ξέρω αυτό. Τι ρώτησε ο Jimmiss δεν κατάλαβα.

Πριν από ένα χρόνο πήγα τη γραμμή του σταθερού μου στη Wind και έβαλα vdsl. Προηγουμένως είχα άλλον πάροχο με απλή adsl, με την οποία λόγω μεγάλης απόστασης από το ΑΚ η ταχύτητα ήταν σχετικά μικρή (4,5-5mbps). Όταν έγινε η ενεργοποίηση στη Wind έλειπα διακοπές, και όταν γύρισα μπήκα αρχικά στις ρυθμίσεις του παλιού router και βλέπω πως η ταχύτητα της γραμμής είχε πάει πλέον στα 17,5 mbps(συγχρονισμός). Δεν θυμάμαι όμως αν λειτουργούσε(αν υπήρχε σύνδεση). Νομίζω πως όχι. Μετά φυσικά έβαλα το vdsl router που είχε έρθει και περίμενε, και πήγε στα 50mbps κανονικά.

Aλλά αν μιλάμε για adsl, ναι μπαίνει κανονικά και με τους κωδικούς που είχαμε από τον παλαιότερο πάροχο.

Εντάξει, τελικά τα βρήκαμε. Ο λογαριασμός της μάνας μου, είναι προπληρωμή έως 16/8, γι' αυτό πήγε τόσο το ποσό, μαζί με τα τέλη ενεργοποίησης... Το δώρο τάμπλετ μαζί με 2 SIM ήρθαν τελικά σήμερα, ενώ η WIND είχε πει χθες. Η μάνα μου έχει ενθουσιαστεί με το νέο τάμπλετ. Εγώ είμαι Αθήνα τώρα, δε μπορώ να το δω, αλλά θα πάρω το δικό μου την Παρασκευή. :O

Πάντως, η WIND δίνει νέο αριθμό F2G για να μπουν τα 120 λεπτά! Πιστεύω να μπορούμε να τον αλλάξουμε μετά, έτσι; Στην οικογένεια, έχουμε σχεδόν 2-3 αριθμούς ο καθένας, δε μας χρειάζονται άλλοι... :blink:

Όχι,

μόνο Cyta είχα πριν 4 χρόνια ως πέρυσι.

Δεν ξέρω αν έχει σχέση η σύνδεση του τηλεφωνικού καλωδίου, όχι με τον τοίχο, αλλά με το router ME τη μη ανάγκη νέων κωδικών στο router.

Στη Cyta είχα σύνδεση του τηλεφωνου με το router.

Και είπα μην έχει σχέση.

Άρα ισχύει αυτό:

Aλλά αν μιλάμε για adsl, ναι μπαίνει κανονικά και με τους κωδικούς που είχαμε από τον παλαιότερο πάροχο.

Πρόκειται να ισχύσει και για τον ΟΤΕ;

Ή εκεί διαφέρει;

Edited by jimmiss

Σε περίπτωση που μας χαλάσει το ρούτερ και το δηλωσουμε βλάβη, ξέρουμε αν η WIND μας δίνει τη δυνατότητα να παραλαβουμε ένα άλλο δωρεάν από κάποιο δικό της κατάστημα; Ξέρω ότι τα στέλνουν σπίτι, απλά ρωτάω αν γίνεται να τα πάρουμε για πιο γρήγορα από κατάστημα. Το δικό μου ADSL ρούτερ τώρα τελευταία, κάνει κάτι περίεργα κόλπα και σύντομα θα χρειαστεί να λείψω μερικές μέρες, οπότε δεν ξέρω αν θα είμαι εδώ για να παραλάβω το νέο με κούριερ. Αλλιώς θα το δηλώσω βλάβη άλλη φορά, όταν γυρίσω. Ευχαριστώ.

γουιντ κύριοι.... ότι και να πω πια για αυτην την εταιρεια είναι λιγο...

εχω αλλαξει και είμαι πλεον σε άλλο παροχο... συνεχιζει λοιπον και μου στελνει παγια :lol:

ένα με επιστροφή και ένα με χρεωση.... οπου προκυπτει ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ ότι χρωσταω κιολας χαχχαχαχαχ

παιρνω στην εξυπηρετηση μου λενε , στο κοντινοτερο κατάστημα οπου εκανα την ακυρωση.

παω στο κατάστημα, μου λενε τηλεφωνο στην εξυπηρετηση χαχχαχαχχ

δεν παιζονται με τιποτα,... κυριολεκτικα.... εχω καταντησει να ακουω για γουιντ σε σταθερο ή κινητο και να τρεχω μακρυα πανικόβλητος

παιδια σε λιγες μερες ληγει το συμβολαιο μου και εμενα,τι προσφορα παιζει καλη αυτο το διαστημα ? και η οποια να δινεται ευκολα??ευχαριστω

Μετα απο 4 χρονια στη Wind στο σπιτι της θειας μου (Τρικαλα Θεσσαλιας) εκανα για πρωτη φορα speedtest στο λαπτοπ και εμεινα εκπληκτος σε σχεση με αυτα που περιμενα μιας και το σπιτι ειναι λιγο μακρια απο το κεντρο.To περιεργο ειναι οτι 2 τετραγωνα πιο πισω που ειναι το σπιτι μου,η Forthnet πιανει 5-6 mbps Down ενω η Wind λεει οτι δεν εχει διαθεσιμες ακομα τις υπηρεσιες στην περιοχη μου.Επισης να πω οτι δεν γνωριζω τι ακριβως ειναι το Distance που λεει και οποιος μπορει θα ηθελα να μου εξηγησει γενικα με 2 λογια γιατι 2 τετραγωνα πιο πισω η Wind δεν παρεχει ιντερνετ και η Forthnet εχει χαμηλες ταχυτητες.Παιζει ρολο που σε ολη τη γειτονια Wind εχει μονο η θεια μου ενω Forthnet εχουν αρκετοι (τουλαχιστον για τις ταχυτητες)?Με συγχωρειτε που τα λεω τοσο απλα αλλα δεν εχω παραπανω γνωσεις.

Ping:40ms

Down:13.52 Mb/s

Up:0.77 Mb/s

Server:Athens

Distance: - 150 mi

Γιατί δεν έχει στο σπίτι σου διαθεσιμότητα δεν γνωρίζω. Όσο για το θέμα της ταχύτητας είναι αυτό που υποψιάζεσαι. Όσο περισσότεροι είναι στην ίδια γειτονιά τόσο περισσότερο πέφτει. Θυμάμαι χαρακτηριστικά τη γραμμή ενός φίλου μου στην Αθήνα(Παγκράτι) πριν από 5-6 χρόνια που είχα πάει να του φτιάξω το ρούτερ βλέπω έκπληκτος να πιάνει 17-18 mbps. Με την πάροδο του χρόνου έχει πέσει κοντά στα 10...

Όσο για την απόσταση, μάλλον είναι αυτή που έχεις από τον server στον οποίο συνδέεται για να κάνει τη δοκιμή. Αλλά πιστεύω στο περίπου είναι αυτό που σου γράφει.

Sent from my XT1562

Γιατί δεν έχει στο σπίτι σου διαθεσιμότητα δεν γνωρίζω. Όσο για το θέμα της ταχύτητας είναι αυτό που υποψιάζεσαι. Όσο περισσότεροι είναι στην ίδια γειτονιά τόσο περισσότερο πέφτει. Θυμάμαι χαρακτηριστικά τη γραμμή ενός φίλου μου στην Αθήνα(Παγκράτι) πριν από 5-6 χρόνια που είχα πάει να του φτιάξω το ρούτερ βλέπω έκπληκτος να πιάνει 17-18 mbps. Με την πάροδο του χρόνου έχει πέσει κοντά στα 10...

Όσο για την απόσταση, μάλλον είναι αυτή που έχεις από τον server στον οποίο συνδέεται για να κάνει τη δοκιμή. Αλλά πιστεύω στο περίπου είναι αυτό που σου γράφει.

Sent from my XT1562

Ευχαριστω για την ενημερωση και την βοηθεια :)

Σήμερα έκανα αίτηση για Vdsl από adsl,σε κατάστημα και περιμένω να με πάρουν για επιβεβαίωση.

Ελπίζω να είναι όλα κομπλέ και να μην το μετανιώσω.

Στo vdsl έχει τίποτα κουλά όπως ip από nat και τέτοια που πρέπει να προσέχουμε;

Edited by Chryssostomos

Xiaomi 12 Pro

στο adsl δίνανε ip απο nat αλλά με τηλ. στην εξυπηρέτηση ζήταγες και σου επιστρέφανε κανονική ip. Οπότε και να στο κάνουν στο vdsl,στην ίδια διαδικασία θα μπεις.

στο adsl δίνανε ip απο nat αλλά με τηλ. στην εξυπηρέτηση ζήταγες και σου επιστρέφανε κανονική ip. Οπότε και να στο κάνουν στο vdsl,στην ίδια διαδικασία θα μπεις.

Το γνωρίζω,το είχα κάνει με το adsl,απλά αμα ξέρουμε τίποτε ήθελα να μάθω.

Xiaomi 12 Pro

Είχα 2 χρόνια Wind σταθερό που έληξε 3 Ιουλίου. 11 Ιουλίου ενεργοποιηθηκε το cyta σταθερό.

Σε αυτό το διάστημα εκδόθηκε ένας λογαριασμός στα 41 περίπου ευρώ που τώρα όπως είδα μου τον πιστωσανε καθώς ήρθε μήνυμα για - 41 ευρώ.

Το θέμα είναι τώρα καθώς όπως όλοι λογικά πριν 2 χρόνια είχα προπληρωσει λογαριασμό (20 ευρώ ήταν τοτε) πρέπει να ζητήσω πιστωτικό?

3 με 11 πληρώνω αναλογικά το ποσό των 41 ευρώ που αυτό είναι πιο μικρό από το πόσο των 20 ευρώ

Καλά τα λέω?

Σορυ αν σας μπέρδεψα, αλλά θέλω μια απάντηση πριν τους πάρω :)

Σήμερα έκανα αίτηση για Vdsl από adsl,σε κατάστημα και περιμένω να με πάρουν για επιβεβαίωση.

Ελπίζω να είναι όλα κομπλέ και να μην το μετανιώσω.

Στo vdsl έχει τίποτα κουλά όπως ip από nat και τέτοια που πρέπει να προσέχουμε;

Σήμερα ξαναέκανα την αίτηση καθώς κάτι πήγε στραβά την πρώτη φορα,μάλλον λάθος της υπαλλήλου στο κατάστημα.

Xiaomi 12 Pro

Μπορεί να γίνει αίτηση και τηλεφωνικά, πληροφοριακά.

Εγώ πριν 1 χρόνο ήθελα να την κάνω on line, αλλά κάπου είχα κολλήσει και πήρα τηλέφωνο. Με ενημέρωσε ότι μπορεί να την κάνει όπως μιλούσαμε, και μάλιστα με ενημέρωσε για κάποια επιπλέον έκπτωση που ήταν σε ισχύ που δεν μπορούσα να την πάρω μέσω on line αίτησης.

Μπορεί να γίνει αίτηση και τηλεφωνικά, πληροφοριακά.

Εγώ πριν 1 χρόνο ήθελα να την κάνω on line, αλλά κάπου είχα κολλήσει και πήρα τηλέφωνο. Με ενημέρωσε ότι μπορεί να την κάνει όπως μιλούσαμε, και μάλιστα με ενημέρωσε για κάποια επιπλέον έκπτωση που ήταν σε ισχύ που δεν μπορούσα να την πάρω μέσω on line αίτησης.

έτυχε να την κάνω από το κατάστημα,το ξέρω ότι γίνεται τηλεφωνικά.

Εμένα πάντως μου έδωσε ότι και στο τηλέφωνο,5 ευρώ για το εξάμηνο,μετά αν θέλω να συνεχίσω πάει στα 10 και δωρεάν τέλος ενεργοποίησης.

Πήγα να πληρώσω τον λογαριασμό,αλλιώς σιγά μην πήγαινα.

Xiaomi 12 Pro

Παίδες θα χρειαστώ τη βοήθεια σας. Παρόλο που έχω νεα κάρτα data sim ~2 μήνες πάλι μου την έκοψε (δεν εχει μεσα υπόλοιπο λέει και χωρίς βέβαια να έχει γίνει χρήση).

Επειδη δεν εχω πρόσβαση σε κατάστημα θα ήθελα κάποιο τρόπο να βρω τι γίνεται είτε μέσω τηλεφωνικής υποστήριξης, είτε ηλεκτρονικής, είτε να βάλω χρήματα στην κάρτα προσωρινά.

Υπάρχουν πακέτα στις data sim; Δεν βρίσκω πουθενά πληροφορίες ούτε στο χαοτικό site.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Παίδες θα χρειαστώ τη βοήθεια σας. Παρόλο που έχω νεα κάρτα data sim ~2 μήνες πάλι μου την έκοψε (δεν εχει μεσα υπόλοιπο λέει και χωρίς βέβαια να έχει γίνει χρήση).

Επειδη δεν εχω πρόσβαση σε κατάστημα θα ήθελα κάποιο τρόπο να βρω τι γίνεται είτε μέσω τηλεφωνικής υποστήριξης, είτε ηλεκτρονικής, είτε να βάλω χρήματα στην κάρτα προσωρινά.

Υπάρχουν πακέτα στις data sim; Δεν βρίσκω πουθενά πληροφορίες ούτε στο χαοτικό site.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Εδώ: https://www.wind.gr/gr/gia-ton-idioti/wind-mobile-broadband/oikonomika-programmata-horis-sumvolaio/wind-mobile-broadband-pre-top-ups/ νομίζω ότι τα λέει όλα.

• This topic was featured and featured