Jump to content

Περί... δικτύων εξωτερικού γενικά

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δεν είναι δυνατόν να έχουν όλοι Βουλγάρικο.

Μόνο εμένα μου φαίνεται "κάπως" όποιος με πάρει από ελληνικό αριθμό να πρέπει να τον χρεώνω, στην περίπτωση που έχω πάρει τέτοιον αριθμό; Και δεν μιλάω για τον κύκλο του καθενός, που μια ενημέρωση όσο να'ναι θα υπάρχει, αλλά για κάποιον που θα χρειαστεί να καλέσει και δεν γνωρίζει.

Με οδηγίες της ΕΕ ότι και να ΛΈΜΕ ΕΔΏ δεν μπορεί ένα κινητό συμβόλαιο - καρτοκινητο βουλγαρικό - ρουμανικό - ευρωπαϊκό να είναι σε μόνιμη περιαγωγή πάνω από 120 μέρες

Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα

Αυτο από μόνο του είναι εμποδιο

Πολιτική εύλογης χρήσης - Παρακολούθηση

Στο πλαίσιο της πολιτικής εύλογης χρήσης, η εταιρεία σας μπορεί να παρακολουθεί και να ελέγχει τη χρήση περιαγωγής σας ανά τετράμηνο. Αν, κατά το διάστημα αυτό, περάσατε περισσότερο χρόνο στο εξωτερικό απ' ό,τι στη χώρα σας και κάνατε χρήση υπηρεσιών με περιαγωγή περισσότερο από τη χρήση υπηρεσιών στο εσωτερικό , η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας και να σας ζητήσει διευκρινίσεις. Θα πρέπει να δώσετε εξηγήσεις εντός 14 ημερών. Αν συνεχίσετε να περνάτε περισσότερο χρόνο στο εξωτερικό από ό,τι στη χώρα σας, και η χρήση περιαγωγής εξακολουθεί να υπερβαίνει την εγχώρια χρήση, ο πάροχός σας μπορεί να ξεκινήσει την επιβολή πρόσθετης χρέωσης για την κατανάλωση περιαγωγής. Η πρόσθετη χρέωση (χωρίς ΦΠΑ) έχει κατ' ανώτατο όριο ως εξής:

3,2 λεπτά του ευρώ ανά λεπτό ομιλίας

1 λεπτό του ευρώ ανά SMS

7,70 ευρώ ανά GB δεδομένων (ανώτατο όριο το 2017)

Πολιτική εύλογης χρήσης

Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας μπορούν να εφαρμόζουν την «πολιτική εύλογης χρήσης» για να διασφαλίζουν ότι όλοι οι πελάτες σε καθεστώς περιαγωγής έχουν πρόσβαση και επωφελούνται από τους κανόνες «περιαγωγής σαν στο σπίτι σας» (δηλ. υπηρεσίες περιαγωγής σε εγχώριες τιμές) όταν ταξιδεύουν στην ΕΕ. Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας μπορούν να εφαρμόζουν δίκαιους, εύλογους και αναλογικούς μηχανισμούς ελέγχου, ώστε να αποφεύγεται η κατάχρηση των εν λόγω κανόνων.

http://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/telecoms-internet/mobile-roaming-costs/index_el.htm

Edited by oxxy

http://s33.postimg.org/4rv5rf5in/IMG_20160603_140152.jpg

https://telegram.org

Με οδηγίες της ΕΕ ότι και να ΛΈΜΕ ΕΔΏ δεν μπορεί ένα κινητό συμβόλαιο - καρτοκινητο βουλγαρικό - ρουμανικό - ευρωπαϊκό να είναι σε μόνιμη περιαγωγή πάνω από 120 μέρες

Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα

Αυτο από μόνο του είναι εμποδιο

Πολιτική εύλογης χρήσης - Παρακολούθηση

Στο πλαίσιο της πολιτικής εύλογης χρήσης, η εταιρεία σας μπορεί να παρακολουθεί και να ελέγχει τη χρήση περιαγωγής σας ανά τετράμηνο. Αν, κατά το διάστημα αυτό, περάσατε περισσότερο χρόνο στο εξωτερικό απ' ό,τι στη χώρα σας και κάνατε χρήση υπηρεσιών με περιαγωγή περισσότερο από τη χρήση υπηρεσιών στο εσωτερικό , η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας και να σας ζητήσει διευκρινίσεις. Θα πρέπει να δώσετε εξηγήσεις εντός 14 ημερών. Αν συνεχίσετε να περνάτε περισσότερο χρόνο στο εξωτερικό από ό,τι στη χώρα σας, και η χρήση περιαγωγής εξακολουθεί να υπερβαίνει την εγχώρια χρήση, ο πάροχός σας μπορεί να ξεκινήσει την επιβολή πρόσθετης χρέωσης για την κατανάλωση περιαγωγής. Η πρόσθετη χρέωση (χωρίς ΦΠΑ) έχει κατ' ανώτατο όριο ως εξής:

3,2 λεπτά του ευρώ ανά λεπτό ομιλίας

1 λεπτό του ευρώ ανά SMS

7,70 ευρώ ανά GB δεδομένων (ανώτατο όριο το 2017)

Πολιτική εύλογης χρήσης

Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας μπορούν να εφαρμόζουν την «πολιτική εύλογης χρήσης» για να διασφαλίζουν ότι όλοι οι πελάτες σε καθεστώς περιαγωγής έχουν πρόσβαση και επωφελούνται από τους κανόνες «περιαγωγής σαν στο σπίτι σας» (δηλ. υπηρεσίες περιαγωγής σε εγχώριες τιμές) όταν ταξιδεύουν στην ΕΕ. Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας μπορούν να εφαρμόζουν δίκαιους, εύλογους και αναλογικούς μηχανισμούς ελέγχου, ώστε να αποφεύγεται η κατάχρηση των εν λόγω κανόνων.

http://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/telecoms-internet/mobile-roaming-costs/index_el.htm

Αν πηγαινεις ομως συχνα-πυκνα βουλγαρια για ψωνια κλπ. βολευει.Π.χ. οσους ειναι στα συνορα με Βουλγαρια.

Σερρες,δραμα,ξανθη και γενικα η θρακη ειναι κοντα στα συνορα.

Επισης αν εισαι φοιτητης ή πηγαινεις βουλγαρια για επαγγελματικους λογους παλι εχεις δυνατοτητα.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Αυτό είναι στη ευχέρεια του παρόχου που δίνει την SIM. Δεν ξέρουμε αν το επιβάλει η Telenor.

Εγω ειχα τελενορ και τωρα εχω mtel. Σε λιγο θα σας πω αν το επιβαλει τουλαχιστον η mtel :)
Samsung S21 Ultra

Δεν είναι δυνατόν να έχουν όλοι Βουλγάρικο.

Μόνο εμένα μου φαίνεται "κάπως" όποιος με πάρει από ελληνικό αριθμό να πρέπει να τον χρεώνω, στην περίπτωση που έχω πάρει τέτοιον αριθμό; Και δεν μιλάω για τον κύκλο του καθενός, που μια ενημέρωση όσο να'ναι θα υπάρχει, αλλά για κάποιον που θα χρειαστεί να καλέσει και δεν γνωρίζει.

Κυρίως αυτή η sim θα είναι "data sim".

Πλέον με το eu roaming εμφανίζονται τρομερές ευκαιρίες ώστε να ξεφύγουμε από τους τοπικούς "νταβατζήδες".

Και εγώ στο ψάξιμο είμαι ακόμα, τα πακέτα όμως απο την Vivacom, Mtel και Telenor είναι αρκετά ελκυστικά.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ σε έναν mini οδηγό. Link

Το μόνο εμπόδιο που υπάρχει είναι η φυσική παρουσία για την ενεργοποίηση σε ένα κατάστημα στην Βουλγαρία.

Εάν μπορεί κάπως να αρθεί αυτό και η ενεργοποίηση να γίνεται online, τότε πιστεύω θα αποκτήσουν ένα μεγάλο μερίδιο της ελληνικής αγοράς.

Εγω ειχα τελενορ και τωρα εχω mtel. Σε λιγο θα σας πω αν το επιβαλει τουλαχιστον η mtel :)

Φίλε το πακέτο που αναφέρεις στην υπογραφή σου με 6€ ποιο είναι;

Έχεις κάποιο link απο το site;

Επίσης δώσε κάποιες πληροφορίες εάν μπορείς, θα ήταν χρήσιμο για όλους πιστεύω.

Πως απέκτησες την κάρτα, πως ανανεώνεις το υπόλοιπο όντας στην ελλάδα, ταχύτητες mobile internet κτλ.

Στην Βουλγαρία ζούσα χρόνια . Είναι εταιρικό πακέτο και ειδική προσφορά μετά από φορητότητα. Οπότε για αυτό πήγε τόσο κάτω Edited by doganos
Samsung S21 Ultra

Πριν λίγους μήνες ήμουν Bansko πήρα κάρτα από telenor ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΈΤΑΞΑ ΦΕΎΓΟΝΤΑΣ. Να αρχίζω να μουτζονομαι;

Καλησπέρα σας. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν γνωρίζει κάποιος για καρτοκινητό στην Ουγγαρία μιας και πρόκειται να ταξιδέψω εκεί τον άλλο μήνα. Με ενδιαφέρει κατι που να έχει μόνο μεγάλο όγκο δεδομένων. Ούτε ομιλία ούτε sms.

Σας ευχαριστώ εκ τον προτέρων.

Στάλθηκε από το S8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

"Δύο πράγματα θέλει ο άντρας, κινδύνους και παιχνίδια. Γι'αυτό ζητάει την γυναίκα, γιατί είναι το πιό επικίνδυνο παιχνίδι."

-Φρίντριχ Νίτσε- (Γερμανός φιλόσοφος)

17€ νομίζω 5 η 6 γιγα. Θα σε γελάσω δε θυμάμαι ακριβώς μιας και πήγα το Μάρτιο.

Σε ένα mall πήγα στη Βουδαπέστη και πήγα σε κατάστημα της Telenor. Φοβερή κάλυψη παντού. Ταυτότητα θέλει μόνο.

Βρες το πιο κοντινό κατάστημα telenor όταν πας στο ξενοδοχείο σου και μπεις σε WiFi, πήγαινε και πάρε μια κάρτα. Εξήγησε τους τι θες και θα σε βοηθήσουν.

Σε ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία!! Μου είπες μόνο ταυτότητα ότι χρειάζομαι. Καλό αυτό.

Στάλθηκε από το S8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

"Δύο πράγματα θέλει ο άντρας, κινδύνους και παιχνίδια. Γι'αυτό ζητάει την γυναίκα, γιατί είναι το πιό επικίνδυνο παιχνίδι."

-Φρίντριχ Νίτσε- (Γερμανός φιλόσοφος)

Επειδή σχεδιάζω και εγώ ένα ταξίδι Ρωσία (5 μέρες Μόσχα και 1-2 μέρες Αγία Πετρούπολη).. στη Vodafone είδα ότι είναι 12,50 ευρώ την ημέρα - Ζώνη Β πια η Ρωσία οπότε ούτε καν συμφέρει...

Να πάρω τη BeeLine που αναφέρετε? Με ενδιαφέρει κατά 90% για data και αν έχει κανένα φθηνό πακέτο για Ευρώπη θα ταν καλά.

Επίσης ποια είναι η διαδικασία? Μπορώ να την πάρω και στο αεροδρόμιο; Χρειάζεται κάτι σαν ταυτοποίηση όπως έχουμε εδώ;; Ενεργοποιείται αμέσως; Πώς φορτώνω χρήματα μέσα;

• 1 month later...
Επειδή σχεδιάζω και εγώ ένα ταξίδι Ρωσία (5 μέρες Μόσχα και 1-2 μέρες Αγία Πετρούπολη).. στη Vodafone είδα ότι είναι 12,50 ευρώ την ημέρα - Ζώνη Β πια η Ρωσία οπότε ούτε καν συμφέρει...

Να πάρω τη BeeLine που αναφέρετε? Με ενδιαφέρει κατά 90% για data και αν έχει κανένα φθηνό πακέτο για Ευρώπη θα ταν καλά.

Επίσης ποια είναι η διαδικασία? Μπορώ να την πάρω και στο αεροδρόμιο; Χρειάζεται κάτι σαν ταυτοποίηση όπως έχουμε εδώ;; Ενεργοποιείται αμέσως; Πώς φορτώνω χρήματα μέσα;

Από εκεί γυρίζω ΤΏΡΑ. Beeline δαγκωτό με το που προσγειωθεις, βγαίνεις στην τελευταία πύλη και στο δεξί σου χέρι είναι ένα μικρό κατάστημα της beeline.

Με 700 ρούβλια (περίπου 11 ευρώ) έχω για ένα μήνα 20GB και απεριόριστα τηλέφωνο σε σταθερά και κινητά σε όλη τη Ρωσία όπου και να βρίσκομαι μέσα στη Ρωσία.

Η beeline είναι η μόνη που δραστηριοποιείται και στη Κριμαία.

10 μέρες έμεινα και νομίζω ότι δεν την ξαναλαζω.

Αν σε ενδιαφέρει και φθηνό ταξί, στείλε pm να σου πω. Από Παρασκευή πρωί θα είμαι σπίτι οπότε μπορώ και να μηλισω.

Sent from my SM-G610F using Tapatalk

• 2 weeks later...
Από εκεί γυρίζω ΤΏΡΑ. Beeline δαγκωτό με το που προσγειωθεις, βγαίνεις στην τελευταία πύλη και στο δεξί σου χέρι είναι ένα μικρό κατάστημα της beeline.

Με 700 ρούβλια (περίπου 11 ευρώ) έχω για ένα μήνα 20GB και απεριόριστα τηλέφωνο σε σταθερά και κινητά σε όλη τη Ρωσία όπου και να βρίσκομαι μέσα στη Ρωσία.

Η beeline είναι η μόνη που δραστηριοποιείται και στη Κριμαία.

10 μέρες έμεινα και νομίζω ότι δεν την ξαναλαζω.

Αν σε ενδιαφέρει και φθηνό ταξί, στείλε pm να σου πω. Από Παρασκευή πρωί θα είμαι σπίτι οπότε μπορώ και να μηλισω.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Μια χαρά είναι τα 11 ευρώ.. 700 ρουβλια είναι το πακέτο;; Έχει κάποιο κόστος η καρτα σιμ;; Χρειάζεται επίσης κάποια ταυτοποίηση ή όχι;

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Μια χαρά είναι τα 11 ευρώ.. 700 ρουβλια είναι το πακέτο;; Έχει κάποιο κόστος η καρτα σιμ;; Χρειάζεται επίσης κάποια ταυτοποίηση ή όχι;
Δίνεις τα χρήματα και το διαβατήριο και σε 5 λεπτά είναι ενεργό. Δεν έκανα κάτι άλλο

• 3 weeks later...
Δεν εχω καποιο συγκεκριμενο προορισμο, απλα λογω επαγγελματος επειδη κατα καιρους προκυπτει αναγκη για κληση προς Ευρωπη (κυριως) ψαχνω ενα τροπο για φθηνες κλησεις. Υπηρεσιες τυπου viva/klisiexo που πρεπει να καλεσεις καποιο σταθερο τους, να βαλεις πιν και μετα να καλεσεις αριθμο ειναι δυσχρηστες γιατι καταληγεις να πατησεις 37 ψηφια. Υπαρχει καποιο καλο πακετο απο εταιριες κινητης η αλλος τροπος να κανεις καλες κλησεις εξω.

Ήρθε η ώρα για ένα νέο Σπίτι

http://www.aeginahomes.gr/

Έχει πολύ οικονομικά πακέτα προς εξωτερικό το Frog της Cosmote με το οποίο έχω προσωπική εμπειρία και το προτείνω.

Για ακόμη μεγαλύτερη οικονομία μπορείς να καλέσεις μέσω VoIP από κάποιον πάροχο με την αντίστοιχη εφαρμογή. Προσωπικά χρησιμοποιώ την intertelecom γιατί θέτει το call ID που βλέπει ο άλλος στον αριθμό του κινητού σου, όποτε δεν διαταράσσει κάτι από αυτά που περιμένει να δει η άλλη άκρη της γραμμής.

Έχει πολύ οικονομικά πακέτα προς εξωτερικό το Frog της Cosmote με το οποίο έχω προσωπική εμπειρία και το προτείνω.

Για ακόμη μεγαλύτερη οικονομία μπορείς να καλέσεις μέσω VoIP από κάποιον πάροχο με την αντίστοιχη εφαρμογή. Προσωπικά χρησιμοποιώ την intertelecom γιατί θέτει το call ID που βλέπει ο άλλος στον αριθμό του κινητού σου, όποτε δεν διαταράσσει κάτι από αυτά που περιμένει να δει η άλλη άκρη της γραμμής.

VOIP ειχα δοκιμασει παλιοτερα (3-4 χρονια πριν), freevoipdeal και voipstunt αλλα ειχε αισθητο Lag και δε μπορουσες να συνενοηθεις ουτε με φιλο, ποσο μαλλον να κανεις επαγγελματικες κλησεις. Φανταζομαι σαν τεχνολογια δε θα χει αλλαξει κατι οποτε μαλλον δεν ειναι καλη λυση

Το Frog τι εχει? Επισης παλιοτερα ειχα δοκιμασει και απο q ενα No limits no boundaries ποτ εδινε καλες χρεωσεις αλλα με ληξη πακετου στο μηνα ειναι ακριβο. Επειδη πχ αν αγορασεις πακετο 8.5 ευρω η δε θυμαμαι ποσο εχει και δε το καταναλωσεις ειναι στην ουσια σαν να πληρωσω για μια κληση οσο το πακετο

VOIP ειχα δοκιμασει παλιοτερα (3-4 χρονια πριν), freevoipdeal και voipstunt αλλα ειχε αισθητο Lag και δε μπορουσες να συνενοηθεις ουτε με φιλο, ποσο μαλλον να κανεις επαγγελματικες κλησεις. Φανταζομαι σαν τεχνολογια δε θα χει αλλαξει κατι οποτε μαλλον δεν ειναι καλη λυση

Το Frog τι εχει? Επισης παλιοτερα ειχα δοκιμασει και απο q ενα No limits no boundaries ποτ εδινε καλες χρεωσεις αλλα με ληξη πακετου στο μηνα ειναι ακριβο. Επειδη πχ αν αγορασεις πακετο 8.5 ευρω η δε θυμαμαι ποσο εχει και δε το καταναλωσεις ειναι στην ουσια σαν να πληρωσω για μια κληση οσο το πακετο

Δες εδώ τον τιμοκατάλογο http://www.frogmobile.gr/el/default.aspx?cid=-10009&id=m4.

Πρακτικά τιμές VoIP έχει, ειδικά για Ευρώπη.

Όσον αφορά το VoIP, δεν είχα τέτοια θέματα. Δούλευα με Cosmote 4G + intertelecom.

Δες εδώ τον τιμοκατάλογο http://www.frogmobile.gr/el/default.aspx?cid=-10009&id=m4.

Πρακτικά τιμές VoIP έχει, ειδικά για Ευρώπη.

Όσον αφορά το VoIP, δεν είχα τέτοια θέματα. Δούλευα με Cosmote 4G + intertelecom.

Ουτε καν 3g δικτυο στη περιπτωση μου. Μεσω wifi στο σπιτι απο adsl συνδεση και το Lag καθε φορα ηταν απιστευτο. Εφοσον λες οτι itnertelecom γινεται επικοινωνια σε πρωτο χρονο, θα κοιταξω τιμες και θα δοκιμασω να φορτωσω κανα 10αρικο να δω αν οντως ειναι ετσι τα πραματα, μηπως τελικα και ετσι με βολεψει

Το Frog Είναι καλό για τους περισσότερους προορισμούς

Αν ξαφνικάμ θες να καλέσεις Παναμά ή Χιλή δεν κάνει.

Για σποραδικές κλήσεις μία συνδρομή στο Viber ή το Skype είναι ικανοποιητική λύση με πολύ καλή ποιότητα ομιλίας.

Για κάποιους προορισμούς Χρονοκάρτα ΟΤΕ ή Allo με περασμένο αυτόματα τον κωδικό σε μέχρι 5 τηλέφωνα (Οποιασδήποτε εταιρείας).

Περίεργο αυτο που λες για το freevoipdeal. Το χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια και το lag είναι ελάχιστο. Θα το συνιστούσα ακόμα και για 'επαγγελματικές' κλήσεις. Μήπως ήταν κυρίως πρόβλημα lag της adsl συνδεσής σου εκείνο τον καιρό;

Χρησιμοποιώ εδώ και ενα χρόνο το discountcalling μέσα απο την εφαρμογή MobileVOIP σε Android smartphone. Είμαι αρκετά ευχαριστημένος με την ποιότητα στην ομιλία (σε Wifi / 4G / HSDPA) και οι τιμές ειναι αρκετά ανταγωνιστικές.

https://play.google.com/store/apps/details?id=finarea.MobileVoip&hl=en

http://www.discountcalling.com

• 2 weeks later...

Για κάποιους προορισμούς Χρονοκάρτα ΟΤΕ ή Allo με περασμένο αυτόματα τον κωδικό σε μέχρι 5 τηλέφωνα (Οποιασδήποτε εταιρείας).

Το πρόβλημα με τη χρονοκάρτα είναι όταν βρίσκεσαι εκτός σπιτιού και θέλεις να καλέσεις από το κινητό σου.

Δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις απευθείας τις επαφές στο κινητό σου.

Πριν πάρεις τηλέφωνο, πρέπει να σημειώσεις το τηλέφωνο που σ'ενδιαφέρει να καλέσεις σ'ένα χαρτάκι.

Αν υπήρχε application που να απλουποιούσε τη διαδιακασία θα άξιζε.

Μέχρι στιγμής νομίζω η καλύτερη λύση είναι το πρόσφατο πακέτο Q supreme το οποίο δίνει 200' με χρέωση ανά δευτερόλεπτο

προς Ελλάδα, Ευρώπη, ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία με 8€ (+500ΜΒ internet) κι αν ανανεώσεις πριν λήξει το πακέτο,

μεταφέρεις λεπτά & ΜΒ που δεν κατανάλωσες στον επόμενο μήνα!

Edited by user_one

• The title was changed to Περί... δικτύων εξωτερικού γενικά
  • This topic was pinned and unpinned