Jump to content

Modem - Router - WiFi: Επιλογή, Σύνδεση, Δικτύωση

KostasV
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το 30m καλώδιο είναι οτε. Δηλαδή αυτό που συνδέει spliter με modem. Δεν είναι το ethernet, για το οποίο έχω χρησιμοποιήσει το utp που έχει μέσα.

Ασύρματο δεν το έκανα για να γλιτώσω χρήματα της ασύρματης κάρτας για τον υπολογιστή. Το καλώδιο ξεφτίλα τιμή είναι αν έχεις το εργαλείο για τα βύσματα. 26 ευρώ πήγε με καλό εργαλείο 10 βί9σματα (5x8p+ 5x6p). Επίσης ενώ θα μου έκανε 4πολικό καλώδιο έφτιαξα 6πολικό. Και από αυτά τα 21 ευρώ ήταν το εργαλείο.

34ε πηρα wifi usb 2 adapter της netgear και με τα ιδια λεφτα βρηκα και usr pci 108Mbps αλλα δεν το πηρα γιατι απλα ηθελα usb! Φυσικα το εργαλειο που πηρες δεν παει χαμενο.

• Απαντήσεις 1,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

34ε πηρα wifi usb 2 adapter της netgear και με τα ιδια λεφτα βρηκα και usr pci 108Mbps αλλα δεν το πηρα γιατι απλα ηθελα usb! Φυσικα το εργαλειο που πηρες δεν παει χαμενο.

Με βόλεψε σε αρκετά σημεία, όντως. Δηλαδή στο σαλόνι που είναι το net mode και είχα σε μασουράκια τα καλώδιο τα έφτιαξα όλα στα μεγέθη που ήθελα και είναι τζιτζί. :)

Άμα έχει ήδη κάποιος αυτό το εργαλείο συμφέρει. Επίσης αν μπορεί στο φτιάχνει επιτόπου αυτός από τα ηλεκτρονικά. Τα καλωδιάκια δεν πάνε ανάποδα. Είναι σαν utp δηλαδή. Οπότε στα άκρα βάσεις το ένα από την πάνω μεριά και το άλλο από την κάτω.

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/24376flag.gif Καφενείο Φοιτητών

pedia dokimase kanis auto to routeraki tid D-link DSL-G804V fenete arketa kalo ean kai den exi merika pragmata, ean to exi dokimasi kanis kai genikotera ta routerakia tis D-Link as mou pi tpt gia auta

thx ek ton proteron :)

pedia dokimase kanis auto to routeraki tid D-link DSL-G804V fenete arketa kalo ean kai den exi merika pragmata, ean to exi dokimasi kanis kai genikotera ta routerakia tis D-Link as mou pi tpt gia auta

thx ek ton proteron :)

Φίλε μου εγώ είμαι κάτοχος του D-link

G604T και αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με το λογισμικό του Modem.

Προφανως υπάρχει ένα bug εξαιτίας του οποίου , μέσα σε ένα δίκτυο για να χρησιμοποιήσει μια ip έναν rule που δημιουργείται στο PortForwarding πρέπει να ξεδηλώνεται και να δηλώνεται από την αρχή κάθε φορά.Όταν πχ η 1 ip χρησιμοποιεί τον rule που ανοίγει την Port για το dc++ η 2 ip πρέπει να πάει στις ρυθμίσεις του Router και να ξεδηλώσει-επαναδηλώσει τον rule ώς active.

Αλλιώς δεν λειτουργεί.

Πραγματάκι το οποίο μπορεί να γίνει σπαστικό.

Κατά τα άλλα το router λειτουργεί μια χαρά και ώς Wireless Access Point και ώς απλό router και το web interface του είναι εύκολο , με πολύ χρήσιμες ρυθμίσεις.

iPhone XS-Max 256GB | iPhone 7 128GB | Xiaomi Redmi Note 3 32GB

Φίλε μου εγώ είμαι κάτοχος του D-link

G604T

και αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με το λογισμικό του Modem.

Προφανως υπάρχει ένα bug εξαιτίας του οποίου , μέσα σε ένα δίκτυο για να χρησιμοποιήσει μια ip έναν rule που δημιουργείται στο PortForwarding πρέπει να ξεδηλώνεται και να δηλώνεται από την αρχή κάθε φορά.Όταν πχ η 1 ip χρησιμοποιεί τον rule που ανοίγει την Port για το dc++ η 2 ip πρέπει να πάει στις ρυθμίσεις του Router και να ξεδηλώσει-επαναδηλώσει τον rule ώς active.

Αλλιώς δεν λειτουργεί.

Πραγματάκι το οποίο μπορεί να γίνει σπαστικό.

Κατά τα άλλα το router λειτουργεί μια χαρά και ώς Wireless Access Point και ώς απλό router και το web interface του είναι εύκολο , με πολύ χρήσιμες ρυθμίσεις.

Se euxaristo filemou ala safos ise kalitera apo Wag 54G pou molis sikosoun Load kanoun DC aloste fantazome pos ine ligoteri i xristes pou tha kanoun Port Forwarding sinithos. ( u ar to expert for that :lol: )

Παιδια δυο ερωτησουλες..

Τα μοντεμ που δινουν οι εταιριες στα δσλ βοχ αξιζουν καθολου?Ή θα ειναι προβληματικα;

Και,ενα κακης ποιοτητας μοντεμ,τι προβληματα δημιουργει; :confused: :confused:

Παιδια δυο ερωτησουλες..

Τα μοντεμ που δινουν οι εταιριες στα δσλ βοχ αξιζουν καθολου?Ή θα ειναι προβληματικα;

Στα απλά πακέτα το modem είναι usb.Δεν είναι κακό, απλά δεν συνδέεται στην κάρτα δικτύου του υπολογιστή που είναι και ο ενδεδειγμένος τρόπος για πολλούς λόγους.Ένα μόνο modem είναι διαφορετικό στο πακέτο της altec , Jetpack και συνδέεται σε θύρα ethernet.

Στα ασύρματα πακέτα όπως το in a box plus της Forthnet συνήθως τα routers είναι γνωστής εταιρίας και είναι καλά.

Υπάρχουν βέβαια πολλές περιπτώσεις με πολλά προβλήματα(διάβασε κανα-δυό σελίδες πίσω).

Το κακό modem είναι κακό γιατί δεν αντέχει πολλά connections που αυτό σημαίνει ότι θα σέρνεσαι σε μερικά p2p προγράμματα όπως το emule κ.α..

Γιατί θα έχει δυσνόητο web interface , πράγμα που σημαίνει ότι θα δυσκολευτείς να το ρυθμίσεις.

Θα έχει κάποια bugs όπως αναφέρω εγώ στο προϊγούμενο post μου.

Στην χειρότερη περίπτωση , δε θα λειτουργεί καλά το wireless access point εμφανίζοντας σου κάποιες φορές στο σερφάρισμα, κώδικα αντί για ολόκληρες σελίδες.Αυτό έχει αναφερθεί για παράδειγμα με το ασύρματο router της 3com σε συνδιασμό με intracom dslam. Χάνονταν πακέτα δεδομένων κατά τη διάρκεια της ασύρματης λήψης.

Ίσως ένα κακό modem σου κάνει συχνότερα από το κανονικό Disconnect.

Βέβαια τα τελευταία που αναφέρω δεν είναι συμπτώματα τόσο ενός κακού modem, αλλά ενός χαλασμένου και αποτελούν εξαιρέσεις.

Εγώ έχω το κατακριτέο από όλη την ηλεκτρονική κοινότητα Jetspeed intracom 500 και δεν μου έχει παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα και ένα D-link που θεωρείται κορυφαίο και έχει ένα bug..Τρέχα γύρευε δηλαδή :p

Το ένα κοστίζει 110+ ευρώ και το άλλο το μοιράζει η Ιντρακομ στα καφέ σαν προωθητική ενέργεια :lol:

Παιδια δυο ερωτησουλες..

Δες εδω

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=1143340#post1143340

SV9PFY

Εγώ έχω το κατακριτέο από όλη την ηλεκτρονική κοινότητα Jetspeed intracom 500 και δεν μου έχει παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα και ένα D-link που θεωρείται κορυφαίο και έχει ένα bug..Τρέχα γύρευε δηλαδή :p

Το ένα κοστίζει 110+ ευρώ και το άλλο το μοιράζει η Ιντρακομ στα καφέ σαν προωθητική ενέργεια :lol:

Όπα. Ανοίγεσαι.

Το jetspeed 500 δεν ειναι καθόλου κατακριτέο. Προσοχή μιλάω για 500 και όχι για το 520.

Ειναι πολύ καλό και αξιοπρεπέστατο router χωρίς κανένα bug. To δουλεύω 2 χρόνια+. Σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο λόγω του μικρού επεξεργαστή που ενσωματώνει, αλλά αν ξέρεις να το ρυθμίσεις κάνεις τη δουλειά σου και με το παραπάνω.

Κατακριτέο είναι από μερικούς, λιγότερο σχετικούς, επειδή ειναι προιόν της Intracom-Koκκαλης-Ολυμπιακός και δεν συμμαζεύεται, συν του ότι η Intracom είχε κακό ονομα λόγω του jetspeed.

To μόνο κακό που είχε το jetspeed ήταν η αλμυρή του τιμή (120 ευρώ + ΦΠΑ) και ότι στην αρχή ήταν υποχρεωτική η αγορά του όταν έβαζες adsl (και εφόσον ήσουν σε dslam Ιntracom). Εγώ το πήρα υποχρεωτικά όπως καταλαβαίνεις.

Με μια τιμή γύρω στα 50-60 ευρώ θα μπορούσε άνετα να χτυπήσει το speedtouch πριν κανα χρόνο.

Παιδιά έχω κάποιες απορίες σχετικά με το linksys wag354g που πήρα με το adsl in a box plus.

Καταρχάς έχω firmware 1.01.03 Απ' ότι έψαξα στο internet είδα ότι είναι σχετικά παλιά έκδοση. Έψαξα να δω τι εκδόσεις υπάρχουν και κάπου είδα που είχε 3 μοντέλα modem. v1, v2 και v2. Νομίζω μάλιστα στο site της linksys. Και στα 3 αυτά μοντέλα δεν είχε διαθέσιμο κανένα firmware.

Ποια είναι η τελευταία έκδοση?

Ποια η διαφορά ανάμεσα σε αυτές τις 3 εκδόσεις Modem και πως βλέπω ποια είναι η δικιά μου?

Τι μπορεί να μου βελτιώσει η νέα έκδοση firmware και πόσο επικίνδυνη είναι η αναβάθμιση?

Όπα. Ανοίγεσαι.

Το jetspeed 500 δεν ειναι καθόλου κατακριτέο. Προσοχή μιλάω για 500 και όχι για το 520.

Ειναι πολύ καλό και αξιοπρεπέστατο router χωρίς κανένα bug. To δουλεύω 2 χρόνια+. Σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο λόγω του μικρού επεξεργαστή που ενσωματώνει, αλλά αν ξέρεις να το ρυθμίσεις κάνεις τη δουλειά σου και με το παραπάνω.

Κατακριτέο είναι από μερικούς, λιγότερο σχετικούς, επειδή ειναι προιόν της Intracom-Koκκαλης-Ολυμπιακός και δεν συμμαζεύεται, συν του ότι η Intracom είχε κακό ονομα λόγω του jetspeed.

To μόνο κακό που είχε το jetspeed ήταν η αλμυρή του τιμή (120 ευρώ + ΦΠΑ) και ότι στην αρχή ήταν υποχρεωτική η αγορά του όταν έβαζες adsl (και εφόσον ήσουν σε dslam Ιntracom). Εγώ το πήρα υποχρεωτικά όπως καταλαβαίνεις.

Με μια τιμή γύρω στα 50-60 ευρώ θα μπορούσε άνετα να χτυπήσει το speedtouch πριν κανα χρόνο.

Εγώ μαζί σου είμαι!

Άλλοι όπως διαβάζω το έχουνε θάψει για τα καλά.

Και γώ όταν το αγόρασα ουσιαστικά ημουν υποχρεωμένος να πληρώσω τόσα λεφτά γιατί ήταν στις αρχές.

Και ακριβώς αυτό αναρρωτιέμαι, ενώ εγώ(δεν μπορώ να μιλήσω για άλλους) κάνω η δουλειά μου αξιοπρεπέστατα χωρίς κανένα πρόβλημα ,διαβάζω να το θάβουν συνέχεια, εξού και η σύγκριση που έκανα παραπάνω.

ΟΙ 2 εταιρίες δε συγκρίνονται σε αξιοπιστία και αναγνωρισιμότητα κι όμως δες που το "φτηνό"(Σε εισαγωγικά γιατί μόνο φτηνά δεν το πλήρωσα) βγαίνει απροβλημάτιστο και το ακριβό με bugs!

Ποια η διαφορά ανάμεσα σε αυτές τις 3 εκδόσεις Modem και πως βλέπω ποια είναι η δικιά μου?

Τι μπορεί να μου βελτιώσει η νέα έκδοση firmware και πόσο επικίνδυνη είναι η αναβάθμιση?

οι τελευταιες εκδοσεις ειναι εδω: ftp://intersys.ourlinksys.com/intersys/

(δεν ξεχναμε οτι annex A= pstn)

Απ'οτι διαβασα στο http://www.adslgr.com, αυξανεται η σταθεροτητα του με ανυπαρκτα εως ελαχιστα disconnects

Η αναβαθμιση σε μενα πηρε περιπου 1 λεπτο. Η μονη επικινδυνοτητα εγκειται στην αξιοπιστια της ΔΕΗ (δηλ μην σου κοπει το ρευμα κατα το update)

Xiaomi Redmi Note 3 Pro

Γιάννης

οι τελευταιες εκδοσεις ειναι εδω: ftp://intersys.ourlinksys.com/intersys/

(δεν ξεχναμε οτι annex A= pstn)

Απ'οτι διαβασα στο http://www.adslgr.com, αυξανεται η σταθεροτητα του με ανυπαρκτα εως ελαχιστα disconnects

Η αναβαθμιση σε μενα πηρε περιπου 1 λεπτο. Η μονη επικινδυνοτητα εγκειται στην αξιοπιστια της ΔΕΗ (δηλ μην σου κοπει το ρευμα κατα το update)

Ειναι must το router να ειναι πανω σε UPS. Στην Ελλαδα ζουμε.

SV9PFY

Παιδιά έχω κάποιες απορίες σχετικά με το linksys wag354g που πήρα με το adsl in a box plus.

Καταρχάς έχω firmware 1.01.03 Απ' ότι έψαξα στο internet είδα ότι είναι σχετικά παλιά έκδοση. Έψαξα να δω τι εκδόσεις υπάρχουν και κάπου είδα που είχε 3 μοντέλα modem. v1, v2 και v2. Νομίζω μάλιστα στο site της linksys. Και στα 3 αυτά μοντέλα δεν είχε διαθέσιμο κανένα firmware.

Αν πας μερικες σελιδες πισω θα σου λυθουν ολες οι αποριες για να μην τα ξαναγραφουμε.

SV9PFY

Ευχαριστώ.:)

Είχα κατεβάσει το annex a και δεν μου ξεκίναγε. Τώρα κατεβάζω το b γιατί έχω isdn.

Ευχαριστώ.:)

Είχα κατεβάσει το annex a και δεν μου ξεκίναγε. Τώρα κατεβάζω το b γιατί έχω isdn.

Katarxin

AnneX A= PSTN mode

AnneX B= ISDN mode

Rithmisis kataprotimisi PPPoA or PPPoE VC MUX 8 35

gia na min exoume paromia problimata :D

Katarxin

AnneX A= PSTN mode

AnneX B= ISDN mode

Rithmisis kataprotimisi PPPoA or PPPoE VC MUX 8 35

gia na min exoume paromia problimata :D

Οκ, μια χαρά η αναβάθμιση.:)

Το modem linksys μπορώ να το χρησιμοποιήσω και σαν hub ώστε να είναι και μεταξύ τους δικτυωμένα τα 2 pc μου?

Οκ, μια χαρά η αναβάθμιση.:)

Το modem linksys μπορώ να το χρησιμοποιήσω και σαν hub ώστε να είναι και μεταξύ τους δικτυωμένα τα 2 pc μου?

Κανονικά :)

Και εγω που εχω την 1.05 (annex a) στο linksys δεν εχω κανενα προβλημα, ομως αληθεια που ειναι το κακο αν αλλαζει που και που ip το μηχανημα σου? (Υποθετω οτι οταν λεμε disconnect μιλαμε για αλλαγη IP σωστα?). Αν κατεβαζεις με download manager (χρησιμοποιω τον ενσωματωμενο του opera) δεν σταματα το download, επισεις και με bitcommet, e-mule κτλ. ή αληθεια ειναι οτι ουτε καν το καταλαβαινεις οτι αλλαξε η ip. Τωρα αν κατεβαζεις 1gb με τον IE καλα να παθεις... :whistle:

Και αν δεν κανω λαθος τα routers λειτουργουν σαν switches και οχι σαν hubs(οχι οτι εχει και μεγαλη διαφορα, πλην της ταχυτητας).

Γεια σε ολους τους φιλους

Μια απορια ρε παιδια.

Εχω 2 PC πανω στο Linksys Wag354g (fw 1.05 over ISDN).

Το 1ο PC ειναι μονο για download (torrent)

Το 2ο PC ειναι για browsing και Google Earth

Ερωτημα: πως γινεται να βαλω το Google Earth σε High Priority στο QoS ετσι ωστε οταν θελω να το χρησιμοποιησω να μην χρειαζεται να βαζω χαμηλοτερη ταχυτητα στο Torrent. Για browsing υπαρχει ετοιμη επιλογη οποτε ολα οκ απο εκει.

Xiaomi Redmi Note 3 Pro

Γιάννης

Γεια σε ολους τους φιλους

Μια απορια ρε παιδια.

Εχω 2 PC πανω στο Linksys Wag354g (fw 1.05 over ISDN).

Το 1ο PC ειναι μονο για download (torrent)

Το 2ο PC ειναι για browsing και Google Earth

Ερωτημα: πως γινεται να βαλω το Google Earth σε High Priority στο QoS ετσι ωστε οταν θελω να το χρησιμοποιησω να μην χρειαζεται να βαζω χαμηλοτερη ταχυτητα στο Torrent. Για browsing υπαρχει ετοιμη επιλογη οποτε ολα οκ απο εκει.

Εγω εχω το Linksys WRT54GS και για να μειωσω τα torrents απλα στο Application Priority βαζω την πορτα του Azureus στο low. Εσυ απλα βαλε στο low την πορτα που χρησιμοποιει ο client σου και βρες σε ποια πορτα/ες δουλευει το Google Earth και βαλτες στο high και θα εισαι ενταξει.

Samsung S21 Ultra

Samsung Note 9

Samsung Galaxy Watch 4

[c0rrupt3d_tranSm1SS10n]

Και εγω που εχω την 1.05 (annex a) στο linksys δεν εχω κανενα προβλημα, ομως αληθεια που ειναι το κακο αν αλλαζει που και που ip το μηχανημα σου? (Υποθετω οτι οταν λεμε disconnect μιλαμε για αλλαγη IP σωστα?). Αν κατεβαζεις με download manager (χρησιμοποιω τον ενσωματωμενο του opera) δεν σταματα το download, επισεις και με bitcommet, e-mule κτλ. ή αληθεια ειναι οτι ουτε καν το καταλαβαινεις οτι αλλαξε η ip. Τωρα αν κατεβαζεις 1gb με τον IE καλα να παθεις... :whistle:

Και αν δεν κανω λαθος τα routers λειτουργουν σαν switches και οχι σαν hubs(οχι οτι εχει και μεγαλη διαφορα, πλην της ταχυτητας).

Klidose tis macaddress me opia IP thelis na perni sto DCHP

den iparxoun pia hab apla ta anaferoume etsi logo nintomias :P

(kanonika to to hub dromologi 1 ergasia kathe fora to switche mpori na kani tautoxroni dromologisi )

βρες σε ποια πορτα/ες δουλευει το Google Earth και βαλτες στο high και θα εισαι ενταξει.

Ναι εχεις δικιο και το ηξερα, αλλα αυτο που δεν ξερω, ειναι το πως να βρω ποιο port χρησιμοποιει το Google Earth. Για το Commet Torrent που δουλευω, το Linksys το αναγνωρισε απ'ευθειας ως εφαρμογη (με λαθος port βεβαια, κατι που το διορθωσα χειροκινητα).

Xiaomi Redmi Note 3 Pro

Γιάννης

Ναι εχεις δικιο και το ηξερα, αλλα αυτο που δεν ξερω, ειναι το πως να βρω ποιο port χρησιμοποιει το Google Earth. Για το Commet Torrent που δουλευω, το Linksys το αναγνωρισε απ'ευθειας ως εφαρμογη (με λαθος port βεβαια, κατι που το διορθωσα χειροκινητα).

Το κοιταξα σημερα και το Google Earth χρησιμοποιει την πορτα 80.

Samsung S21 Ultra

Samsung Note 9

Samsung Galaxy Watch 4

[c0rrupt3d_tranSm1SS10n]

re paidia exete bali tipote extra sto royteraki linksys wag354g gia na katebazi pio grigora i apla exi problima i gramoyla moy :)

to katebasma einai xalia 18/23 den 3ero ti pezi 8a toys paro thl.na kano parapona...

GIVE ME YOUR MIND AND I'M A OPEN IT,NAME A LAW AND I'VE ALREADY BROKEN IT,CAUSE I DON'T GIVE A FUCK ABOUT THE SYSTEM-----By_Fidel