Jump to content

dimokrates

Members
  • Δημοσιεύσεις

    289
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About dimokrates

  • Ημ. Γέννησης 29/08/1974

Κινητή τηλεφωνία

  • Δίκτυο κινητής
    Tele2 - Σουηδία

dimokrates's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. Θα σου πρότεινα να περάσεις ένα ωραίο καλώδιο δικτύου μέσω του φωταγωγού της πολυκατοικίας και να τελειώνει το ζήτημα σου. :up: Ακόμα μπορείς να βάλλεις και ένα ασύρματο στην μια άκρη του καλωδίου ώστε να μην έχεις και στα 2 σπίτια καλώδια να τρέχουν. Αυτό με τα ρεύμα είναι ωραία ηδέα και δουλεύει στο εξωτερικό (ISO) αλλά στην Ελλάδα ο κάθε μπάρμπα μάστορας κάνει τα δικά του. :fool: Με το ρεύμα δεν παίζουμε σε καμία περίπτωση ειδικά στην περίπτωση του τριφασικού. :rtfm:
  2. Η επιλογή είναι δική σου το σίγουρο είναι πως είναι αρκετά αξιόπιστα και των 2 εταιρειών (το ZYXEL μπορώ να πω πως είναι και για μικρές εταιρίες). Προφανώς δεν ασχολείσαι και πολύ με τα δίκτυα οπότε μην σε απασχολεί το Firewall. Όταν ανέφερα Ν εννοούσα το 802.11n όπου δεν είναι τίποτα άλλο από ένα πρωτόκολλο τον ασύρματων. Πρακτικά είναι αυτό που καθορίζει την ταχύτητα και την εμβέλεια του ασύρματου δικτύου. Έχουμε τα ακόλουθα: 802.11a Bit rates 54 Mbit/s 802.11b Bit rates 11 Mbit/s 802.11g Bit rates 54 Mbit/s 802.11n Bit rates 600 Mbit/s Περισσότερα για το θέμα εδώ.
  3. Εάν θυμάμαι καλά είναι ο αντικαταστάτης του DSL-504T, μια χαρά Modem Router Wi-Fi. Το μόνο ελάττωμα είναι πως δεν υποστηρίζει N Από κεκτημένη ταχύτητα είχα αναφέρει 200G sorry.
  4. Κρατά Backup και με το νέο firmware μην κάνεις κανένα reset και θα πρέπει να τα ξανά περνάς όλα με το χέρι.
  5. Αυτό που αναφέρεις πρώτη φορά το συναντάω συνήθως στην θήρα που αναφέρει WAN είναι για να συνδεθούν modem η router με άλλο range. Εγώ έχω ένα tilgin (voice router) και έχει διαφορετικό range και παίζει μια χαρά. Βασικά είναι το ίδιο μην σε απασχολεί αρκεί να παίζει.
  6. Όχι δυστυχώς δεν δουλεύουν 2 modem σε μια γραμμή. Θα πρέπει να έχεις ένα router με παραπάνω από 1 πόρτες Ethernet ώστε να στείλεις και στο δεύτερο δωμάτιο καλώδιο Ethernet. Βέβαια υπάρχει και η λύσει να βάλλεις ένα ασύρματο router και ο ένα υπολογιστείς να μπαίνει ασύρματα εάν όχι και η 2.
  7. Στο web interface του router θα πρέπει να αναφέρει κάπου save και backup. 2 παραδείγματα από τα δικά μου router Βέβαια όπως και προανέφερα μερικές φορές δεν δέχεται το καινούριο firmware δεδομένα από παλιότερο αλλά το δοκιμάζεις. http://i30.tinypic.com/2zybdjc.jpg http://i28.tinypic.com/w8rx8o.jpg
  8. Εάν θέλετε να μάθετε για το Gigabit-Ethernet και SONET-SDH μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα nextgeneration.clictopics.com είναι στα ελληνικά απλά κάνετε ένα register. Tο παραπάνω site είναι η πτυχιακή εργασία της αδερφής μου για το Τμήμα Τηλεπληροφορικής και Διοίκησης του ΤΕΙ Ηπείρου. Όπου έχει βαθμολογηθεί με άριστα και είναι προς διάθεση όλου του κόσμου όπου ενδιαφέρεται να μάθει.
  9. Βασική διαφορά ενός router από ένα access point είναι το ότι ο πρώτος διαχειρίζεται πρωτόκολλα επικοινωνίας που δεν έχει αυτί την δυνατότητα να το κάνει ο access point. Για να τα πάρουμε λίγο από την αρχή. Line: Το φυσικό μέσο επικοινωνίας συνήθως μια τηλεφωνική γραμμή. Modem: Το εξάρτημα όπου μετατρέπει τα ψηφιακά σήματα σε ανάλογης μορφής σήματα (ανάλογα με την τεχνολογία) ώστε να ταξιδέψουν μέσα από τι Line. Router: Στα ελληνικά δρομολογητής είναι αυτός που θα ορίσει από πού και πως θα περάσουν τα πακέτα μας (data packets). Να το πω πολύ απλά ο τροχονόμος σε ένα δίκτυο. Ορίζει που πάει τι και πως θα πάει. Switch: Αυτά χωρίζονται σε 2 κατηγορίες σε αυτά που είναι έξυπνα και προσπαθούν να είναι και Router και σε αυτά που είναι απλά dame και στης 2 περιπτώσεις η δουλειά τους είναι να ενώνουν πολλά Ethernet cable ( ξεκινάνε από 4 πόρτες και φτάνουν της 192 προς το παρόν) Access point: Ότι και τα Switch η μόνη τους διαφορά πως είναι ασύρματα δηλαδή έχουν μια Ethernet όπου επικοινωνούν με τον Router και ασύρματα μπορούν να δεχτούν μέχρι και 252 ασύρματες συσκευές δηλαδή όσες και η IP που απομένουν σε ένα IPv4 δίκτυο (πρώτη IP o Router, δεύτερη IP o Access point και της υπόλοιπες η clients). Όλα τα παραπάνω δεν σημαίνει πως πρέπει οπωσδήποτε να έχετε 3-4 συσκευές για να έχετε ένα δίκτυο (στης εταιρίες και γενικά στους επαγγελματίες του χώρου έτσι είναι τα εσωτερικά τους δίκτυα.) Στο σπίτι μας μπορούμε να έχουμε μηχανήματα όπου είναι και φτηνά και να συνδυάζουν πολλά από τα παραπάνω χαρακτηρίστηκα. Βέβαια με το ανάλογο τίμημα (στην περίπτωση αυτί το τίμημα δεν είναι σε καμία περίπτωση τα χρήματα) η αξιοπιστία, ο αριθμός τον χριστών, τα πρωτόκολλα που συνήθως λείπουν τα καλά και η ασφάλεια. Οπότε προτιμάται να πάρετε τέτοια μηχανήματα (Modem- Router- Switch- Access point καθαρά θέμα τιμής) όλα σε ένα από επώνυμες εταιρίες όπου και αυτές έχουν πολλή προσιτές τιμές. Είναι πολλή απλό να κολλήσει είναι τέτοιο μηχάνημα για τη δεν του έφτασε το memory bandwidth (στα all in one δεν αναφέρεται καν) . Προσπάθησα να τα θέσω όσο πιο απλά και κατανοητά μπορούν να ειπωθούν, για τα παραπάνω έχουν γραφτή εκατομμύρια σελίδες σε βιβλία και στο internet. :rolleyes: Κατά την ταπεινή μου άποψη θα πρότεινα τα παρακάτω ZYXEL PRESTIGE 660HW (γενικότερα όλα τα ZYXEL). LINKSYS WAG160N (γενικότερα όλα τα LINKSYS). DrayTek Vigor 2700 (γενικότερα όλα τα DrayTek). CISCO 877 W-G-E-K9 (Εννοείται όλα τα CISCO που είναι ο οδηγός τέτοιων μηχανημάτων).
  10. Να το κάνεις οπωσδήποτε αλλά κατά 99% θα πρέπει να ξανά περάσεις όλες της ρυθμίσεις. Βέβαια υπάρχει λύσει να κάνεις αποθήκευση τον ρυθμίσεων και μετά να της ξανά φορτώσεις. (Δεν είναι σίγουρο πως θα της δεχτεί.)
  11. Ωραίος χαίρομαι που έφτασες τελικά στην λύση. Τώρα θα ξερής να κάνεις και άλλο router άμα χρειασθεί. :D
  12. Είναι LINKSYS αλλά είναι μόνο modem εάν δεν σε ενοχλεί όλα καλά. Εγώ προσωπικά θα διάλεγα το LINKSYS WAG200G σαν φτηνή και αξιόπιστη λύση. Το SIEMENS είναι καλώ αλλά έχει πρόβλημα θερμοκρασίας λόγω του μικρού μεγέθους
  13. Χωρείς καμία σκέψη το LINKSYS WAP54G WIRELESS-G ACCESS POINT Αυτό το κασόμα είναι το καλύτερο. Κανονικό μέγεθος, κανένα πρόβλημα με την θερμοκρασία, απίστευτα σταθερό.
  14. Σε πολλά PDA για IPOD δεν ξέρω δεν παίρνουν αυτόματα IP από τον router οπότε και πρέπει να την δώσεις χειροκίνητα Για την σύνδεση με τον router κάνε μια επιβεβαίωση του κωδικού ότι είναι σωστός.
  15. Πρώτα έλεγξε εάν παίρνεις IP address από τον router. Σε CMD γράφεις την εντολή IPCONFIG (ακριβός όπως στην έχω γραμμένη). Θα πρέπει να πάρεις τα παρακάτω αποτελέσματα. Ρύθμιση παραμέτρων IP των Windows Προσαρμογέας ασύρματου δικτύου LAN Wireless Network Connection: (χρησιμοποιώ την ασύρματη κάρτα του υπολογιστή) Επίθημα DNS συγκεκριμένης σύνδεσης: Belkin (όνομα δικτύου συνήθως του router) Διεύθυνση IPv4. . . . . . . . . . : 192.168.1.6 (η IP που μου έδωσε ο router) Μάσκα υποδικτύου. . . . . . . . . : 255.255.255.0 (δεν θέλει επεξήγηση) Προεπιλεγμένη πύλη . . . . . . . : 192.168.1.254 (είναι η IP του router σου) Μετά δώσε την προεπιλεγμένη πύλη σαν URL και μπες στο web interface του router σου. (Στην δικιά μου περίπτωση είναι 192.168.1.254) Θα σου έλεγα να κάνεις ένα hard reset (από τι θυμάμαι είναι κάπως ιδιότροπο με το reset) διάβασε σχετικά στο εγχειρίδιο χρήσης. Εάν θυμάμαι σωστά μπορεί να είναι και 192.168.2.1 ή 192.168.2.254
×
×
  • Create New...