Jump to content

Cosmote: Συμβόλαια κινητής: Επιδοτήσεις, προγράμματα, χρεώσεις κλπ

JustMe
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ολα αυτά ισχύουν .

Αλλά εκτός από αυτούς μήπως υπάρχει και κάπιος άλλος που έχει υποχρεώσεις ;

Κοίτα στον καθρέφτη .

Οσο για το που δουλεύω μπορείς να δεις το δημόσιο προφίλ μου

Ολες οι εταιρειες εχουν παραπλανητικες διαφημισεις. Μονο τα ψιλα γραμματα που τρεχουν στην οθονη φτανει.

Απ την αλλη μερια το συστημα βασιζεται στην εκμεταλευση ανθρωπου απο ανθρωπο.

Αν ολοι πληρωναμε 5€ το μηνα, απλα δεν θα υπηρχε κινητη τηλεφωνια.

Κινητη υπαρχει δυστυχως(η ευτυχως) σ αυτους που χωρις πολυ σκεψη πληρωνουν (γιατι εχουν βεβαια).

Τωρα επειδη ειναι ψυχοφθορο να τασακωνεται καποιος για λιγα € καλυτερα να σκεφτεται πριν εμπλακει και αν εμπλακει πληρωνει και φροντιζει να μαθει για να μην ξαναεμπλακει.

Τα συμβολαια μαθηματικα συμφερουν μονο τους επαγγελματιες, λογω του οτι περνανε στα εξοδα και πρακτικα γλυτωνονται φοροι πανω απο το 50% του κοστους.

Για τους ιδιωτες ειναι ακριβα, αλλα λογω κεκτημενης ταχυτητας ακομα τα κανουν γιατι εχουν λεφτα.

Μολις πτωχευσουν καταληγουν σε μια φτηνη καρτοκινητη.

Εν ταχει ολοι οι καταναλωτες εχουν δικιο γιατι οταν υπογραφουν ενα συμβολαιο κανενας δεν τους ενημερωνει σωστα. Ετσι μολις δουν οτι εξαπατηθηκαν ψαχνονται να γλυτωσουν κλπ. Εκει μπαινει το συμβολαιο που τους δεσμευει κλπ.

Στην πραγματικοτητα ομως, κανεις δεν τους εξηγησε ολα τα μυστικα και τα ψιλα γραμματα, απλως γιατι αν τους εξηγουσαν την αληθεια, κανενας δεν θα υπογραφε.

Ας λογικευτουμε κι ας προσεχουμε.

Κι αν τη πατησουμε, παμε παρακατω με το μαθημα που πηραμε.

Edited by pavlitakis1

Κάτι τέτοιο θα περιμένω κι εγώ σε κανένα 2μηνο που θα τελειώνει το συμβόλαιό μου. :cool:

Αυτη την περιοδο πολυ δυσκολα θα σου δωσουν το απεριοριστα 65 στα 25 ευρω με μια γραμμη.Βλεπουν καθε μερα τις προσφορες των ανταγωνιστων και προσφερουν κατι λιγοτερο.

Άδικο έχεις αρχηγέ μου...απορώ με το κουράγιο σας με εεττ, γενικές γραμματείες που πάτε και μπλεκετε...Θα σε δικαιώσουν λογικά γιατί είσαι κουραστικός για αυτούς και ας έχουν αυτοί το δίκιο...και επιπλέον όταν δέχεστε τηλεφωνικά συμβόλαια, εσείς πρέπει να στε περισσότερο ενημερωμένοι από τους υπαλλήλους γιατί όταν υπογράψεις μετά αντε γεια ο υπάλληλος που μιλαγες και δε τον νοιάζει.. Σε κατάστημα κοσμοτε ξέρεις με ποιον μιλάς και πας τον βρίσκεις και του τα χώνεις... Καλά email τώρα..

Διαφωνω απολυτα φιλε.Καταρχην η εταιρεια εκπροσωπειται απο τον καθε υπαλληλο και οχι μονο απο αυτους που ειναι στα καταστηματα.Και κατα δευτερο η ΕΕΤΤ και η γενικη γραμματεια καταναλωτη ειναι στη διαθεση του πολιτη για να τον εξυπηρετουν και να προασπιζουν τα συμφεροντα του οταν αυτα θιγονται.

Δυστυχως στην περιπτωση του φιλου θα επρεπε να ειχε επιμεινει για μερικη αποπληρωμη και θεωρω κι εγω οτι ειναι γνωστο οτι οταν αλλαζεις παροχο γνωριζεις εκ των προτερων οτι θα χρεωθεις παγια εναμιση μηνα,που φυσικα επιστρεφονται εαν αλλαξεις εκ νεου παροχο στη ληξη του συμβολαιου σου.Απλα κανεις δε μπηκε στον κοπο να του απαντησει κι αυτο ειναι εκνευριστικο.Το customer care της vodafone υπερτερει αισθητα σε τετοιου ειδους ζητηματα.

Edited by boban3

Να κάνω μια ακυρη ερώτηση?Αυτο το 1,5 πάγιο στον πρώτο λογαριασμό το πληρώνεις σε κάθε νέα σύνδεση συμβολαίου η καρτοσυμβολαιου?Δεν έχω κάνει ποτέ συμβόλαιο και δεν γνωρίζω...

Να κάνω μια ακυρη ερώτηση?Αυτο το 1,5 πάγιο στον πρώτο λογαριασμό το πληρώνεις σε κάθε νέα σύνδεση συμβολαίου η καρτοσυμβολαιου?Δεν έχω κάνει ποτέ συμβόλαιο και δεν γνωρίζω...

Για συμβόλαια ναι. Σου χρεώνει ουσιαστικά μισό πάγιο, μέχρι σε 15 μέρες περίπου να αρχίσει ο κύκλος χρέωσής σου, και το ολόκληρο είναι το τελευταίο πάγιο, το οποίο δεν πληρώνεις όταν κάνεις διακοπή.

---Θάνος---

Huawei Mate 20 Pro

Huawei Mediapad M3

Διαφωνω απολυτα φιλε.Καταρχην η εταιρεια εκπροσωπειται απο τον καθε υπαλληλο και οχι μονο απο αυτους που ειναι στα καταστηματα.Και κατα δευτερο η ΕΕΤΤ και η γενικη γραμματεια καταναλωτη ειναι στη διαθεση του πολιτη για να τον εξυπηρετουν και να προασπιζουν τα συμφεροντα του οταν αυτα θιγονται.

Δυστυχως στην περιπτωση του φιλου θα επρεπε να ειχε επιμεινει για μερικη αποπληρωμη και θεωρω κι εγω οτι ειναι γνωστο οτι οταν αλλαζεις παροχο γνωριζεις εκ των προτερων οτι θα χρεωθεις παγια εναμιση μηνα,που φυσικα επιστρεφονται εαν αλλαξεις εκ νεου παροχο στη ληξη του συμβολαιου σου.Απλα κανεις δε μπηκε στον κοπο να του απαντησει κι αυτο ειναι εκνευριστικο.Το customer care της vodafone υπερτερει αισθητα σε τετοιου ειδους ζητηματα.

Σιγά τη Vodafone και σιγά την cosmote, πέρσι λοιπόν η μεγάλη Vodafone μου έκανε προσφορά απερ 45 με 4 πάγια δώρο και στους δύο μήνες κοπανάω hol για πιο οικονομία και μου φάγανε τα δύο πάγια δώρο γιατί δεν ίσχυαν για συνδυαστική αίτηση...φοβερή απάντηση.. Περίμενα ένα χρόνο και έφυγα αφού μου κάναν απίστευτη πρόταση και τους είπα το λόγο και φιλάκια.. Τώρα οι δικομανεις και οι του τύπου θα τους δείξω εγώ τι θα πάθουν και δε ξέρουν ποιος είμαι εγώ, είναι στο ποιον του λαού μας γενικότερα... Στα καρτοσυμβολαια για το φίλο δεν έχει 1.5 πάγιο.. Έρχεται ακριβώς το πόσο

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις.Και όσο για τον φιλο,υπομονή.

Αυτη την περιοδο πολυ δυσκολα θα σου δωσουν το απεριοριστα 65 στα 25 ευρω με μια γραμμη.Βλεπουν καθε μερα τις προσφορες των ανταγωνιστων και προσφερουν κατι λιγοτερο.

Αν δεν μου κάνουν καλή προσφορά θα φύγω, δεν με κρατάει και τίποτα στην Cosmote. :rolleyes: Το δίκτυό της έχει πέσει αισθητά, μιλάμε για πολλά dropped calls, στην Πειραϊκή 3G δεν έχει (όχι 4G, μιλάμε για 3G. Ούτε facebook δεν μπαίνει πχ), κ.α. Το Απεριόριστα 45 έχω τώρα και με καλύπτει μια χαρά, ενώ πληρώνω 25 ευρώ τον μήνα. Το ίδιο θέλω και για φέτος, ούτως ή άλλως επιδότηση θα ζητήσω όχι για συσκευή αλλά για έκπτωση στο πάγιο. Αν δεν, bye bye.

Πάνω από 25-30 ευρώ τον μήνα δεν παίζει να δώσω σε καμία εταιρεία.

--- Sony Xperia 5 II ---

Σιγά τη Vodafone και σιγά την cosmote, πέρσι λοιπόν η μεγάλη Vodafone μου έκανε προσφορά απερ 45 με 4 πάγια δώρο και στους δύο μήνες κοπανάω hol για πιο οικονομία και μου φάγανε τα δύο πάγια δώρο γιατί δεν ίσχυαν για συνδυαστική αίτηση...φοβερή απάντηση.. Περίμενα ένα χρόνο και έφυγα αφού μου κάναν απίστευτη πρόταση και τους είπα το λόγο και φιλάκια.. Τώρα οι δικομανεις και οι του τύπου θα τους δείξω εγώ τι θα πάθουν και δε ξέρουν ποιος είμαι εγώ, είναι στο ποιον του λαού μας γενικότερα... Στα καρτοσυμβολαια για το φίλο δεν έχει 1.5 πάγιο.. Έρχεται ακριβώς το πόσο

Δικο σου λαθος ηταν φιλε εαν υπεγραψες στη hol και δε ρωτησες για τη συνδιαστικη προσφορα.Περισυ ολοι δινανε 4 παγια δωρο παρεπιπτοντως.Δε μιλησε κανεις για δικομανια ρε αρχηγε,το παλικαρι ισχυριζεται οτι αλλα συμφωνησε και αλλα ισχυουν.Οφειλει λοιπον να το κυνηγησει με οσα μεσα εχει στη διαθεση του και το ιδιο επρεπε να κανεις κι εσυ περυσι με τα 2 παγια που σου φαγανε.Οταν ο αλλος ειναι αμαθης βρισκουν και τα κανουν.

Ε αυτό είπα φίλος, καλά να πάθω... Τι συζήτησε δηλαδή ο από πάνω; Σάμπως του είπανε το πόσο του πρώτου παγίου και δε συμφώνησε πριν υπογράψει; το δεύτερο του ρθε όσο του παν; τι πόσο αμφισβητεί; 2€? 5€? 15€ 50€? Μόνο άρθρα νομικά μας ανέβασε...στο τμήμα λογαριασμών πώς του εξήγησαν τους αριθμούς και τον γειωσαν; ας ανεβάσει την τελευταία σελίδα του λογαριασμού του με κρυμμένα τα στοιχεία του να δούμε Edited by dgeorge4

Ε αυτό είπα φίλος, καλά να πάθω... Τι συζήτησε δηλαδή ο από πάνω; Σάμπως του είπανε το πόσο του πρώτου παγίου και δε συμφώνησε πριν υπογράψει; το δεύτερο του ρθε όσο του παν; τι πόσο αμφισβητεί; 2€? 5€? 15€ 50€? Μόνο άρθρα νομικά μας ανέβασε...στο τμήμα λογαριασμών πώς του εξήγησαν τους αριθμούς και τον γειωσαν; ας ανεβάσει την τελευταία σελίδα του λογαριασμού του με κρυμμένα τα στοιχεία του να δούμε

Απο οτι καταλαβα αμφισβητει το μισο παγιο επιπλεον που χρεωθηκε γιατι σε αυτο δεν εγινε η συμφωνημενη εκπτωση.Καλο ειναι να γνωριζουμε τα δικαιωματα μας παντως.Εγω προσφατα για να κανω ανανεωση απαιτησα τη διαφορα των 18 ευρω που ειχα χρεωθει επιπροσθετα λογω του παγιου του επομενου μηνα που ειχα χρεωθει και μου πιστωθηκε 20 ευρω+φπα περαν της εκπτωσης παγιου που πετυχα με την ανανεωση.

Και καλά έκανες, ότι ζητάς τζάμπα είναι, απλά θα πληρώσεις τον τελευταίο λογαριασμό αν ποτέ διακοψεις.. Στον πρώτο λογαριασμό, λόγω μεγαλύτερων ποσών, επειδή έχω κοιτάξει αρκετούς, συνήθως αλλάζει το ποσοστό φόρου κινητής από 12%, στο 15%, 18% ή 20% ανάλογα και έρχεται παραπάνω από 1,5 λογαριασμό που περιμένουμε , πόσο δηλαδή για τρία νούμερα συμβόλαια που μαζευονται

Αν μου επιτρέπετε μια άσχετη ερώτηση ακομα.Υπάρχει κάποιος τρόπος να έρχεται ο λογαριασμός στην αρχη κάθε μήνα(1 ως 5 του μηνός πχ)?Μπορώ να το ζητήσω απο την κοσμοτε η πρέπει να κάνω το συμβόλαιο σε κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μέσα στο μήνα;;Η δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα;Ευχαριστώ και πάλι.

Πρέπει να ενεργοποιηθει, επαναλαμβάνω να ενεργοποιηθει, η γραμμή σου 15 με 20 του μηνός

Πρέπει να ενεργοποιηθει, επαναλαμβάνω να ενεργοποιηθει, η γραμμή σου 15 με 20 του μηνός

Mαλιστα,ευχαριστω.Η ενεργοποιηση παιρνει 2-3 μερες?Συγγνωμη απλα δεν γνωριζω...

Mαλιστα,ευχαριστω.Η ενεργοποιηση παιρνει 2-3 μερες?Συγγνωμη απλα δεν γνωριζω...

Η ενεργοποίηση γίνεται την ίδια μέρα που θα κάνεις την αίτηση. Απλά να σου πω ότι αν το θες για οικονομικούς λόγους, έχεις μεγάλο περιθώριο να πληρώσεις, οπότε εκεί δεν υπάρχει θέμα.

---Θάνος---

Huawei Mate 20 Pro

Huawei Mediapad M3

Η ενεργοποίηση γίνεται την ίδια μέρα που θα κάνεις την αίτηση. Απλά να σου πω ότι αν το θες για οικονομικούς λόγους, έχεις μεγάλο περιθώριο να πληρώσεις, οπότε εκεί δεν υπάρχει θέμα.

Ευχαριστω φιλε.Ναι γιατι ειναι πιο ευκολο στις αρχες του μηνα να πληρωνω.Δεν ηξερα οτι εχει μεγαλο περιθωριο.Ειμαι κοντα για το καρτοσυμβολαιο 25 μιας και δεν ειμαι για παραπανω αν και με φοβιζουν τα λιγα λεπτα προς ολους.Για να δουμε...

παραπανω αν και με φοβιζουν τα λιγα λεπτα προς ολους.Για να δουμε...

Μην το κάνεις...ποτέ συμβόλαιο για ιδιωτη.

Βάλε κοσμοκάρτα και βάλε 5€/200' προς όλους + 2αριθμούς κοσμοτέ 0,01€/1'

βάλε ότι θες και χωρίς δέσμευση. Σε δυό μήνες θα βγούν προσφορές πολλες.

Μην το κάνεις...ποτέ συμβόλαιο για ιδιωτη.

Βάλε κοσμοκάρτα και βάλε 5€/200' προς όλους + 2αριθμούς κοσμοτέ 0,01€/1'

βάλε ότι θες και χωρίς δέσμευση. Σε δυό μήνες θα βγούν προσφορές πολλες.

Οι περισσότεροι δικοί μου έχουν what's up και δεν θα μπορούν να με παίρνουν με κοσμοκαρτα,αλλα και κάποιοι σύνδεση κοσμοτε.χρειαζομαι 15€ για 600 λεπτά και sms προς what's up και 120' προς όλους κάτι που θεωρώ κοροϊδία.Με 20€ μπορώ να έχω πολυ καλύτερες παροχές προς όλη την κοσμοτε και 80-90 λεπτά προς όλους.Δεν ξέρω φιλε... :/

Οι περισσότεροι δικοί μου έχουν what's up και δεν θα μπορούν να με παίρνουν με κοσμοκαρτα,αλλα και κάποιοι σύνδεση κοσμοτε.χρειαζομαι 15€ για 600 λεπτά και sms προς what's up και 120' προς όλους κάτι που θεωρώ κοροϊδία.Με 20€ μπορώ να έχω πολυ καλύτερες παροχές προς όλη την κοσμοτε και 80-90 λεπτά προς όλους.Δεν ξέρω φιλε... :/

εσύ αποφασίζεις...αλλά μήπως λέω να αλλάξεις να δεις κα ποιοί σ αγαπάνε αληθινα?

αυτοι που σε θέλουν θα βρούν τρόπο να σε πάρουν τηλ.

παρε whatsup να σε παίρνουν αυτοί.

χωρίς περεξήγηση.

Άλλαξα σε F2G και είδα την αγάπη τους...αναπάντητες.Έχω τώρα what's up να με παίρνουν αλλα είναι λίγο δύσκολο σε αλλο να με παίρνουν αυτοι και απο αλλο νούμερο εγώ και γενικά είναι μπέρδεμα.Θα κρατήσω και το F2G για κάποια ώρα ανάγκης που μπορεί να χρειαστώ λεπτά προς όλους.Μέχρι πέρυσι δεν είχα τέτοια θέματα αλλα η προσφορα του F2G με ξύπνησε,χωρίς βέβαια να καταφέρω να γλυτώνω παραπάνω χρήματα.Τελος πάντων...θα το σκεφτώ.

Για όσους είναι χρήσιμο και χωρίς να μπλέκω σε ανόητες αντιπαραθέσεις:

Δεν αμφισβητώ το μισό πάγιο. Αλλά χρέωσαν ενάμιση μήνα πάγια και πίστωσαν έναν μήνα εκπτώσεις. Εγώ αξιώνω οι εκπτώσεις που μου έλεγαν ότι θα έχω, να ισχύσουν σε όλο το διάστημα χρέωσης.

Το ότι ο δεύτερος μήνας ήρθε σωστός δε σημαίνει ότι οφείλω να πληρώσω τα κερατιάτικα του πρώτου. Και ο λόγος που παρέθεσα τα άρθρα είναι ώστε να είναι προφανές σε οποιονδήποτε λογικό άνθρωπο ποιος έχει δίκιο και να μπορεί να τα χρησιμοποιήσει σε αντίστοιχο πρόβλημα.

Το τμήμα λογαριασμών που "με γείωσε" (όπως διάβασα σε σχόλιο καλοθελητή) μου είπε ότι έχω δίκιο - αλλά θα πρέπει να περιμένω έγγραφη απάντηση στο αίτημά μου.

Για όσους είναι χρήσιμο και χωρίς να μπλέκω σε ανόητες αντιπαραθέσεις:

Δεν αμφισβητώ το μισό πάγιο. Αλλά χρέωσαν ενάμιση μήνα πάγια και πίστωσαν έναν μήνα εκπτώσεις. Εγώ αξιώνω οι εκπτώσεις που μου έλεγαν ότι θα έχω, να ισχύσουν σε όλο το διάστημα χρέωσης.

Το ότι ο δεύτερος μήνας ήρθε σωστός δε σημαίνει ότι οφείλω να πληρώσω τα κερατιάτικα του πρώτου. Και ο λόγος που παρέθεσα τα άρθρα είναι ώστε να είναι προφανές σε οποιονδήποτε λογικό άνθρωπο ποιος έχει δίκιο και να μπορεί να τα χρησιμοποιήσει σε αντίστοιχο πρόβλημα.

Το τμήμα λογαριασμών που "με γείωσε" (όπως διάβασα σε σχόλιο καλοθελητή) μου είπε ότι έχω δίκιο - αλλά θα πρέπει να περιμένω έγγραφη απάντηση στο αίτημά μου.

Εληξε η φραγη που σου ειχαν κανει?

Καλησπερα παιδια...Κανονικα επρεπε να το γραψω στο θεμα του καρτοσυμβολαιου αλλα ειναι λιγο περιεργο το προβλημα.Πηγα σημερα και εκανα το What's up καρτοσυμβολαιο 20 σε καταστημα Γερμανος....Ομως δεν υπεγραψα τιποτα.Η αλλαγη εγινε αλλα εγω δεν εβαλα υπογραφη πουθενα.Σε ερωτηση μου η κοπελα ειπε οτι την εκανε ηλεκτρονικα την αιτηση και ετσι γινεται!!Ειναι φυσιολογικο αυτο?