Jump to content

Vodafone 5G εντυπώσεις

CptBill
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

9 minutes ago, elkons said:

Ισως δεις μια βελτίωση και στο Μεγαλοχώρι εάν δεν μείνουν B20 Only Vf NOVA. Αμα μείνουν δε θα αλλάξει κάτι δε θα κάνει CA. 

Για να δούμε,έχουν χρόνο να αλλάξουν κάτι. 

1 hour ago, George6633 said:

Για να δούμε,έχουν χρόνο να αλλάξουν κάτι. 

Το δίκτυο αντέχει ακόμα,έχει πολύ κόσμο! 

Screenshot_20250628_164201_Speedtest.jpg

Screenshot_20250628_163927_NetMonster.jpg

• Απαντήσεις 10,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Παραλιακά κοντά στα Λιμενάρια Θάσου 

Screenshot_2025-06-28-21-09-52-683_cz.mroczis.netmonster-edit.thumb.jpg.41873557657abf49024844ae3eb2345c.jpgScreenshot_2025-06-28-21-10-13-124_org.zwanoo.android.speedtest-edit.thumb.jpg.6952a26e4127d94b023f32692e4b1a57.jpgScreenshot_2025-06-28-21-10-54-859_org.zwanoo.android.speedtest-edit.thumb.jpg.fe38a913b536fed7c6da2c2fc45f38bd.jpg

Vodafone FTTH 500Mbps + Giga unlimited ultra / Cosmote What's up / Nova FREE2GO

ECE undergraduate student

Βρήκα λίγο χρόνο και μίλησα με έναν εκπρόσωπο του τεχνικού τμήματος μέσω chat,έστειλα κάποιες μετρήσεις και τις κεραίες που συνδέονται στα 40 και στα 70 χιλιόμετρα από απέναντι,έστειλα και 1 speedtest και καταγράφηκε και θα μου στείλουν sms με το πότε θα με καλέσουν.Αντε να δούμε μπας και στρώσουμε την κατάσταση και εδώ.

Επισης στην ποιότητα της κλήσης γράφει HD+ και έχει τεράστια διαφορά με ότι συσκευή είχα το τελευταίο διάστημα και μου το λενε όσοι μιλάω μαζί τους αλλά και το καταλαβαίνω και γω. 

Λιμενάρια Θάσου σε εξωτερικό χώρο. 

Το 4g λειτουργεί αρκετά καλύτερα απ'το 5g. 

5g με πιταρισμένη n78 που μειώνει την ταχύτητα αντί να την αυξάνει (n78 από enb 11714)

Screenshot_2025-06-29-10-03-57-867_org.zwanoo.android.speedtest-edit.thumb.jpg.b7fac121cf4a82c530576e887f59bc2f.jpgScreenshot_2025-06-29-10-03-45-029_cz.mroczis.netmonster-edit.thumb.jpg.3d445e253e476b10d240bcfe31961faa.jpg

4g

Screenshot_2025-06-29-10-05-34-217_org.zwanoo.android.speedtest-edit.thumb.jpg.d5c57643f3c238bfeb03dcc6deabddc9.jpgScreenshot_2025-06-29-10-05-22-324_cz.mroczis.netmonster-edit.thumb.jpg.ab24a32151e2790fc38885893f5e663b.jpg

Αξίζει να τους το αναφέρω στο τεχνικό τμήμα; Μάλλον θα πουν δικαιολογίες όπως συνήθως. 

2 ώρες πριν, H2SO4 said:

λογικά οτι συσκευη εχεις τωρα υποστηρίζει EVS. 

Έχω το S25U.Ανοιξαν μια υπόθεση λέει και στις 2/7 θα με ενημερώσουν για το τι γίνεται. 

48 minutes ago, George6633 said:

Έχω το S25U.Ανοιξαν μια υπόθεση λέει και στις 2/7 θα με ενημερώσουν για το τι γίνεται. 

Μόνο μη σου πουν οτι γίνεται λόγω κίνησης.

11 minutes ago, elkons said:

Μόνο μη σου πουν οτι γίνεται λόγω κίνησης.

Εγώ τους έστειλα speedtest και μετρήσεις από Netmonster που γράφει τα enb και απόσταση στο ένα 40 και στο άλλο 70 χιλιόμετρα.. Υποθέτω ότι μου είπαν ότι θα με ενημερώσουν 2/7 για να το δούνε.. Αν δούνε τα enb,τις αποστάσεις και γυρίσουν και μου πούνε ότι φταίει ο κόσμος,δεν έχει λόγο μετά να ασχοληθώ... Αλλά στην ίδια διαδικασία στο χωριό μου είδαν ακριβώς το πρόβλημα οπότε προς το παρόν τους έχω εμπιστοσύνη. 

5 minutes ago, George6633 said:

Εγώ τους έστειλα speedtest και μετρήσεις από Netmonster που γράφει τα enb και απόσταση στο ένα 40 και στο άλλο 70 χιλιόμετρα.. Υποθέτω ότι μου είπαν ότι θα με ενημερώσουν 2/7 για να το δούνε.. Αν δούνε τα enb,τις αποστάσεις και γυρίσουν και μου πούνε ότι φταίει ο κόσμος,δεν έχει λόγο μετά να ασχοληθώ... Αλλά στην ίδια διαδικασία στο χωριό μου είδαν ακριβώς το πρόβλημα οπότε προς το παρόν τους έχω εμπιστοσύνη. 

Στο Netmonster δεν ξέρω εαν θα δώσουν σημασία μπορεί να σε πούνε ότι δεν είναι πιστοποιημένο το πρόγραμμα ξέρω γω και δεν λέει την απόσταση σωστά. Στους χάρτες τους δεν έχω ιδέα εαν πάνε με βάση eNb.

Μακάρι μη πούνε κάποια δικαιολογία αλλά θέμα είναι να γίνει πράξη. 

Just now, elkons said:

Στο Netmonster δεν ξέρω εαν θα δώσουν σημασία μπορεί να σε πούνε ότι δεν είναι πιστοποιημένο το πρόγραμμα ξέρω γω και δεν λέει την απόσταση σωστά. Στους χάρτες τους δεν έχω ιδέα εαν πάνε με βάση eNb.

Μακάρι μη πούνε κάποια δικαιολογία αλλά θέμα είναι να γίνει πράξη. 

Δεν ξέρω τι να πω..Ένας Δημήτρης-Μάριος ανέλαβε την υπόθεση,ελπίζω να ασχοληθεί.

1 hour ago, George6633 said:

Δεν ξέρω τι να πω..Ένας Δημήτρης-Μάριος ανέλαβε την υπόθεση,ελπίζω να ασχοληθεί.

Μεγια για το κινητό. Μιλάμε για κινητάρα .
Απλά επειδή έχει μόντεμ με ai μαθαίνει και κάνει συνδέσει εκεί που δεν το περιμένεις 

Πχ εμένα το iPhone 14 pro max με ai Qualcomm x65 τα ίδια έκανε και το ρεκόρ μου με κοσμοτε είναι 1500+ με β3 και β7 

5 minutes ago, Harry636 said:

Μεγια για το κινητό. Μιλάμε για κινητάρα .
Απλά επειδή έχει μόντεμ με ai μαθαίνει και κάνει συνδέσει εκεί που δεν το περιμένεις 

Πχ εμένα το iPhone 14 pro max με ai Qualcomm x65 τα ίδια έκανε και το ρεκόρ μου με κοσμοτε είναι 1500+ με β3 και β7 

Σ ευχαριστώ πολύ.. Αυτο δεν το γνώριζα.

Πέρασαν από Νάουσα, ανοίξανε στην 2406 b1,3,20,28 βγάζει 150 άνετα και 90 upload. Τα ίδια έκαναν και στην 2405. Επίσης στην κεραία στα 3-5 πηγάδια, ανοίξανε 5G και το μόνο που εκπέμπει είναι b20, με το ζόρι 20 mbps. Παραθέτω και screenshot.IMG_0285.thumb.jpeg.b379b8cbe089fa955a184c15ee638bb0.jpeg

Παλαιότερα με τέτοιο φάσμα και σε  τέτοια περιοχή με Overlapped και bad SNR bad Cell Optimization ...ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΙΖΕ ΤΙΠΟΤΑ.

Τουλάχιστον τωρα παίζει και ο συνδρομητής δεν καταλαβαίνει κάτι στο Web Browning  or Voice conference.

Τους  έσωσε το RAN Optimization που εκαναν πανελλαδικα.

Παλιά θα είχες με 1 μονο Download Ping 5000 msec 😉

Τουλάχιστον τωρα επιβιώνει το User Experience ...όμως για έτος 2025 οι ταχύτητες σε Download ειναι ΑΘΛΙΕΣ.

Edited by HORGRAP

Life appreciation Guru - Cosmos entropy Analyst -  Gravitational Lensing in SPACE will always be there and  quantum coherence in Photosynthesis always makes my mind blown with viroids and obelisks creating ... Viruses .🙂

- Consciousness happens on the quantum state of our neurons  -

...but what MAKES given COMPUTATION.... CONSCIOUS ??

Consciousness IS A MASSIVE "META" COMPRESSION STATE. ( our experiences and knowledge/ senses COMPRESSED 😉

( COMPRESSION means when you learn THE MODEL OF REALITY and you JUST HAVE TO REMEMBER where are the ... mistakes / gaps to correct and develop AND THEN ...YOU ...compress yourself 😉

6 ώρες πριν, HORGRAP said:

Παλαιότερα με τέτοιο φάσμα και σε  τέτοια περιοχή με Overlapped και bad SNR bad Cell Optimization ...ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΑΙΖΕ ΤΙΠΟΤΑ.

Τουλάχιστον τωρα παίζει και ο συνδρομητής δεν καταλαβαίνει κάτι στο Web Browning  or Voice conference.

Τουλάχιστον τωρα επιβιώνει το User Experience ...όμως για έτος 2025 οι ταχύτητες σε Download ειναι ΑΘΛΙΕΣ.

Σίγουρα για 2025 πολύ κακές ταχύτητες αλλά όπως σωστά λες επιβιώνει το User Experiense.Μετα από λίγο επανήλθε με άλλο enb έπιασε κοντά στο κατοστάρι (έχω ανεβάσει μέτρηση στο νήμα των δικτύων).Σε αντίστοιχη περίπτωση στην πράσινη (έχω ανεβάσει στην πράσινη) και επειδή κάθε βράδυ τα παιδιά με Cosmote βγαίνουν off και ψάχνουν να βρουν το γιατί,πήγα να το διαπιστώσω και μόνος μου και πράγματι τους έχει κρεμάσει το δίκτυο. 

Edited by George6633

5 ώρες πριν, George6633 said:

Σίγουρα για 2025 πολύ κακές ταχύτητες αλλά όπως σωστά λες επιβιώνει το User Experiense.Μετα από λίγο επανήλθε με άλλο enb έπιασε κοντά στο κατοστάρι (έχω ανεβάσει μέτρηση στο νήμα των δικτύων).Σε αντίστοιχη περίπτωση στην πράσινη (έχω ανεβάσει στην πράσινη) και επειδή κάθε βράδυ τα παιδιά με Cosmote βγαίνουν off και ψάχνουν να βρουν το γιατί,πήγα να το διαπιστώσω και μόνος μου και πράγματι τους έχει κρεμάσει το δίκτυο. 

Βέβαια αλλο το modem του S25U και αλλο του Redmi Note 14 Pro. Μπορεί και σε αυτο η Vodafone να ήταν το ίδιο. Αν και οι δύο ηταν εντελώς πιτα ειδα το SNR -10 και δε μπορώ να το πιστέψω για πόσο κόσμο μιλάμε. Δοκίμασε κάποια στιγμή με το S25U απο περιέργεια κάποια στιγμή. 

12 ώρες πριν, HORGRAP said:

Μια που τα συζητάμε αυτά, να αναφέρω κάτι σχετικό.
Στην περιοχή μου, κέντρο Αθήνας, μέσα στο σπίτι (το έχω ξαναφέρει) όλες έχουν μεγάλο πρόβλημα ακόμη και κοντά στο παράθυρο (2ος όροφος), 
Δεν έχω σταθερή γραμμή. Έχω σε sim router ένα CU unlimited. Συνδέω εκεί το κινητό και για εξερχόμενες κλήσεις χρησιιμοποιώ voip τηλεφωνία. Επίσης κάνω συχνά βιντεοκλήσεις.
Όλα τα παραπάω τα έγραψα για να δώσω το πλαίσιο για την παρατήρηση που αμέσως αναφέρω.
Τις τελευταίες δύο εβδομάμδες βίωνω ως συνδρομητής/χρήστης CU Vodafone, σημαντική αναβάθμιση της εμπειρίας σε ποιότητα χωρίς να έχουν αυξηθεί η οι ταχύτητες του δικτύου, (όπως διαπιστώνω από μετρήσεις με speedtest), Αλλά έχει καλυτερεύσει κάμποσο το latency. Πρακτικό αποτέλεμα είναι να έχω καλύτερη ποιόητα στις βιντεοκλήσεις καθως και στις voip συνομιλίες.
Προφανώς έκαναν κάποιες ρύθμισεις.
ΥΓ. Εννοείται ότι εκεί που μένω υπάρχουν πολλά airbnb.

Edited by opmgls

1 ώρα πριν, elkons said:

Βέβαια αλλο το modem του S25U και αλλο του Redmi Note 14 Pro. Μπορεί και σε αυτο η Vodafone να ήταν το ίδιο. Αν και οι δύο ηταν εντελώς πιτα ειδα το SNR -10 και δε μπορώ να το πιστέψω για πόσο κόσμο μιλάμε. Δοκίμασε κάποια στιγμή με το S25U απο περιέργεια κάποια στιγμή. 

Ακόμα δεν έχει έρθει ο πολύς ο κόσμος... Μιλάμε για τον Λαγανά που μέσα Ιουλίου δεν μπορείς να περπατήσεις και αναρωτιέμαι πως θα πάει τότε.

Θα δοκιμάσω αν πάω ξανά από την άλλη κάρτα που έχω για μετρήσεις,προς το παρόν μένουμε στη Vodafone,τα έβαλα κάτω και αποφάσισα να τους εμπιστευτώ μέχρι 2/7 που περιμένω απάντηση για τις κεραίες και το σήμα.Βεβαια και το οικονομικό με τα δωρεάν πάγια μέχρι τέλος Γενάρη έπαιξε μεγάλο ρόλο. 

4 minutes ago, George6633 said:

Ακόμα δεν έχει έρθει ο πολύς ο κόσμος... Μιλάμε για τον Λαγανά που μέσα Ιουλίου δεν μπορείς να περπατήσεις και αναρωτιέμαι πως θα πάει τότε.

Θα δοκιμάσω αν πάω ξανά από την άλλη κάρτα που έχω για μετρήσεις,προς το παρόν μένουμε στη Vodafone,τα έβαλα κάτω και αποφάσισα να τους εμπιστευτώ μέχρι 2/7 που περιμένω απάντηση για τις κεραίες και το σήμα.Βεβαια και το οικονομικό με τα δωρεάν πάγια μέχρι τέλος Γενάρη έπαιξε μεγάλο ρόλο. 

Πωπω κατάλαβα, βουλιάζει κάθε χρόνο το νησί. Κεραίες κεραίες κεραίες με Ν78 και οπτική για χωρητικότητα μόνο αυτό σώζει. Η N78 είναι το κλειδί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ειχα πάει στη Γερμανία στο Μόναχο τα Χριστούγεννα, γινόταν της τρελής και η Telekom είχε παντού κεραίες με Ν78 και είχε παντού 300+ ενώ η o2 Telefonica είχε 10Mbps σε πολλά σημεία. 

Γιαυτό σου είχα προτείνει να έχεις κάπου τις 2 σιμ στο κινητό, διευκολύνει απλα τη κλείνεις όσο τη χρησιμοποιείς αντί να την έχεις σε μια άκρη όταν δεν λέει η μια γυρνάς στην άλλη. Πιστεύω κάτι θα γίνει εαν δεν υπάρχει επίλυση ίσως κάποια αξιόλογη αποζημίωση να σε συμφέρει. 

8 minutes ago, elkons said:

Πωπω κατάλαβα, βουλιάζει κάθε χρόνο το νησί. Κεραίες κεραίες κεραίες με Ν78 και οπτική για χωρητικότητα μόνο αυτό σώζει. Η N78 είναι το κλειδί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ειχα πάει στη Γερμανία στο Μόναχο τα Χριστούγεννα, γινόταν της τρελής και η Telekom είχε παντού κεραίες με Ν78 και είχε παντού 300+ ενώ η o2 Telefonica είχε 10Mbps σε πολλά σημεία. 

Γιαυτό σου είχα προτείνει να έχεις κάπου τις 2 σιμ στο κινητό, διευκολύνει απλα τη κλείνεις όσο τη χρησιμοποιείς αντί να την έχεις σε μια άκρη όταν δεν λέει η μια γυρνάς στην άλλη. Πιστεύω κάτι θα γίνει εαν δεν υπάρχει επίλυση ίσως κάποια αξιόλογη αποζημίωση να σε συμφέρει. 

Κατάλαβα τι λες....σίγουρα η Ν78 σώζει.Τωρα τι αποζημίωση να δώσουν,μπορώ να φύγω ατελώς,έχω και 5-6 πάγια δώρο με κάτι πιστωτικά,το θέμα είναι να το κοιτάξουν και για τους άλλους συνδρομητές

Οσο για το νησί βουλιάζει κάθε χρόνο και ειδικά η περιοχή του Λαγανά είναι μέσα στις φημισμένες (δυστυχώς μόνο για ποτό και ξενύχτι μέχρι το πρωί) περιοχές του νησιού με πολλούς νέους Αγγλους,Ολλανδους κ.α. να φτάνουν σε άθλια κατάσταση από το ποτό και όχι μόνο.

Just now, George6633 said:

περιοχές του νησιού με πολλούς νέους Αγγλους,Ολλανδους κ.α. να φτάνουν σε άθλια κατάσταση από το ποτό και όχι μόνο.

Αυτή είναι η ποιότητα του τουρισμού μας..

Λιμενάρια Θάσου, στην παραλία του thasos hotel grand beach.

Επειδή θα τρελαθώ, δείτε εδώ: 

5G

Screenshot_2025-06-30-15-18-19-312_cz.mroczis.netmonster-edit.thumb.jpg.83b5cb5067d4c7785b4e609f105702ae.jpgScreenshot_2025-06-30-15-18-30-192_org.zwanoo.android.speedtest-edit.thumb.jpg.c4ce00587e372c183354a4f77f8d0d2a.jpg

Και 4G

Screenshot_2025-06-30-15-19-21-701_cz.mroczis.netmonster-edit.thumb.jpg.679db05b2fc48ac15b3f54fff6770e68.jpgScreenshot_2025-06-30-15-23-06-864_org.zwanoo.android.speedtest-edit.thumb.jpg.1537dda2002bed9c487dedb08eac929a.jpg

Η συγκεκριμένη n78 καταστρέφει κυριολεκτικά την απόδοση αν συνδυαστεί με οποιαδήποτε κεραία. 

Μπορεί κάποιος πιο ειδικός να μου εξηγήσει πώς γίνεται μια πιταρισμένη/μη λειτουργική n78 να χαλάει εντελώς το ping και την απόδοση ακόμα και απ'το 4g κομμάτι; 

Πραγματικά στην περιοχή το 4g της vf είναι 10 φορές καλύτερο απ'το 5g (και με n78 υποτίθεται). 

Στη Nova τα ιδια έκανε (τώρα δε ξέρω)η Ν78 αλλα με καλύτερο ping συνήθως. Ζημιά γίνεται ακομα και με EN-DC, εαν περνούσε Ν1 από 785 θα ηταν καλύτερα οπως η nova χαμήλωσε την Ν78 τη "ζημιάρικη".

Έχω ένα νούμερο που θέλω να κρατήσω από προσφορά cu με όλα απεριόριστα για 9 μήνες με 13€/μήνα. Τον Αύγουστο λήγει αυτή η προσφορά. Τι να κάνω για να συνεχίσω την προσφορά για έναν χρόνο ακόμη; Σκέφτηκα να κάνω φορητότητα σε άλλο καρτοκινητο για να με καλέσουν για προσφορά απ' την Vodafone μήπως και το κρατήσω με τα ίδια λεφτά άλλον έναν χρόνο...

*για το νήμα με τα καρτοκινητα ήταν αλλά καταλάθος ανέβηκε εδώ.

Edited by damierom