Jump to content

NOVA 5G

p_k
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

2 ώρες πριν, evang.t said:

Όντως βγήκε εκείνη τη χρονιά το πιο αξιόπιστο δίκτυο στις μετρήσεις της Opensignal.

Βγήκε και σε εξίσου καλή θέση και πανευρωπαϊκά στο 5G Reliability. Πρώτη απ τις ελληνικές στα Opensignal 5G European Awards Νοεμβρίου 2025

Φέτος επίσης τα πήγε καλά σε Reliability, 2η

Οποτε δεν αυτοβραβευτηκε 🙂

Όλοι ξέρουμε ότι αυτές οι μετρήσεις έχουν να κάνουν με το παράθυρο. Αν πχ ένας άνοιγε SA και ο άλλος NSA τότε το reliability στο 5g θα είναι διαφορετικό. 🙂 

Εγώ εν τω μεταξύ άλλο εννοούσα. Εννοούσα αξιοπιστία σε σχέση με το πόσο μπορώ να εμπιστευθώ εγώ το δίκτυο. Εντελώς υποκειμενικό. 

2 ώρες πριν, Chrischal1908 said:

Και φέτος θα είχε ενδιαφέρον να μας πεις έναν έχει βελτιωθεί ή όχι εκεί. 

Δεν θα πάω φέτος. Κρήτη θα σας δώσω εικόνα. 

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

On 1/5/2026 at 11:38 ΜΜ, georgemv said:

Έχει εγκαταστήσει κανείς το νέο FWA της Nova με βάση το SA να γράψει εντυπώσεις;

Εγώ το έχω και μέχρι στιγμής όλα υπέροχα.

On 2/4/2026 at 9:40 ΠΜ, mixtri said:

Mέχρι 500Mbps. Στα χαρακτηριστικά είναι καλύτερο από την ΚΟΣΜΟΤΕ. Η ΚΟΣΜΟΤΕ πρέπει να αυξήσει το όριο των 300mbps, επιτέλους. Πάντως η ΝΟΒΑ πιέζει αρκετά. Δεν έχει καθόλου καλή απόδοση στην περιοχή μου αλλά είναι πλέον καλός παίκτης στην αγορά πιέζοντας τον ανταγωνισμό να δίνει περισσότερα.

Ας φτιάξει πρώτα το χάρτη. Δεν μου δίνουν διαθεσιμότητα ενώ με το κινητό φτάνω 200+.

On 3/4/2026 at 8:31 ΠΜ, minast said:

Το φάσμα ειναι αδειοδοτημένο, και είναι πρακτικά αδύνατο να μπει πλέον τέταρτος παίχτης, ακόμη και όταν γίνουν οι νέοι πλειστηριασμοί.

ΟΥΠΣ

https://www.capital.gr/epixeiriseis/3990206/epi-thurais-tis-kinitis-tilefonias-i-dei-i-megali-anatropi-stin-agora/

COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

2 ώρες πριν, MIKU said:

Ας φτιάξει πρώτα το χάρτη. Δεν μου δίνουν διαθεσιμότητα ενώ με το κινητό φτάνω 200+.

ΟΥΠΣ

https://www.capital.gr/epixeiriseis/3990206/epi-thurais-tis-kinitis-tilefonias-i-dei-i-megali-anatropi-stin-agora/

Την είδα κι εγώ με ενδιαφέρον την είδηση, αλλά βασικά το ίδιο λέμε:

Σε περίπτωση που η ΔΕΗ FiberGrid αποφασίσει τελικά να διεκδικήσει και να εξασφαλίσει δικαιώματα χρήσης φάσματος, το επόμενο και πιο απαιτητικό βήμα θα είναι η ανάπτυξη υποδομών κινητής τηλεφωνίας — μια διαδικασία που προϋποθέτει σημαντικά κεφάλαια, πολυετείς επενδύσεις και εκτεταμένο τεχνικό σχεδιασμό.

53 minutes ago, minast said:

Την είδα κι εγώ με ενδιαφέρον την είδηση, αλλά βασικά το ίδιο λέμε:

Είναι κίνηση στρατηγικής το να εκδηλώνει ενδιαφέρον, προκειμένου να "πει" στους άλλους παρόχους και στην αγορά, είμαστε αποφασισμενοι, είτε με τον ένα τρόπο (εξαγορά) ειτε με τον άλλον, να μπουμε στις τηλεπικοινωνίες. Ανακοίνωσε πρόθεση για μεγάλη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου (€4δις) πρόσφατα. Πρέπει να πει τι θα τα κάνει.

3 ώρες πριν, MIKU said:

ΟΥΠΣ

Μην ξεχνάς ότι το επενδυτικό πλάνο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη... Επίσης ανακοίνωσε και πρόσθετο 650μύρια.

5 minutes ago, Chrischal1908 said:

Μην ξεχνάς ότι το επενδυτικό πλάνο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη... Επίσης ανακοίνωσε και πρόσθετο 650μύρια.

Άμα ρέουν τα μύρια...
Και άμα έχεις και άϊφον...

"Φοβέρα θέλατε κουφάλες..." - Στάθης Ψάλτης

Εγώ τα έλεγα... ακόμα και σε τεχνικό της Cosmote πριν 6 μήνες.

Δε βρίσκω λόγο να διεκδικήσει 800/1800 MHz αν πάει σε πυκνό σχεδιασμό δικτύου.

Περισσότερο νόημα βγάζουν τα 3500 MHz, μην πω και το mmWave (αν και έχω την εντύπωση ότι ελάχιστα κινητά το υποστηρίζουν σήμερα).

Μέχρι το 2030 το τοπίο θα είναι εντελώς διαφορετικό.

Σκεφτείτε ότι η Cosmote ήρθε το 1998 με τεράστια καθυστέρηση και λόγω των Αστικών Κέντρων (κάθε Α/Κ και GSM/DCS σταθμός βάσης) ξεπέρασε σε κάλυψη τις Panafon/Telestet (που είχαν headstart από early 90s) εν μια νυκτί.

Ποιός μας λέει ότι η ΔΕΗ δεν μπορεί να πετύχει το ίδιο θαύμα με τους στύλους της ΔΕΔΔΕΗ (ρεύματος & οπτικών ινών);

Και αν έδωσε 1 Gbps FTTH με €20/μήνα, φανταστείτε τι πακέτο μπορεί να δώσει σε 5G ή/και 6G... θα έχει φάση να δούμε ετήσιο unlimited στα €70 και να κάνει το Q VIP να μοιάζει «ακριβό» και «αργό».

Παράλληλα η Cosmote τη μυρίζεται τη δουλειά και θέλει να εξαγοράσει τη Nova (προσωπικά θεωρώ θα ήταν καλύτερο να την αγοράσει η ΔΕΗ... και λόγω περιορισμένου IPv4 capacity).

ΥΓ: Το ρεύμα είναι πανάκριβο (δεν ξέρουμε αν αυτό θα κρατήσει για πάντα), πάντως όσο κρατάνε ψηλά τιμές, μπορούν άνετα και αβάδιστα να επιδοτούν φτηνό FTTH και οσονούπω 5G/6G.

Δεν ξέρω αν είναι παράνομο βάσει ανταγωνιστικής νομοθεσίας, ίσως είναι ανήθικο, αλλά αν μπορούν να επιδοτούν, τότε γιατί όχι;

8 ώρες πριν, Chrischal1908 said:

Εγώ πάντως ξέρω ότι ψάχνει αγοραστή. Η επένδυση που αναφέρεσαι είναι για να σουλουπώσει την εικόνα της και να πουληθεί τελικώς.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

7 ώρες πριν, mixtri said:

Εγώ πάντως ξέρω ότι ψάχνει αγοραστή. Η επένδυση που αναφέρεσαι είναι για να σουλουπώσει την εικόνα της και να πουληθεί τελικώς.

Ποιός ψάχνει αγοραστή; Η ΔΕΗ/FiberGrid;

12 ώρες πριν, mixtri said:

Μια χαρά επενδύσεις έχει πραγματοποιήσει. Μην είμαστε μίζεροι. Πολλά περισσότερα από το εάν ήταν σήμερα η WIND. Το δίκτυο βελτιώνεται, αναβαθμίζεται, επεκτείνεται. Κοντεύει το 1,5 δις του επενδυτικού πλάνου που έχει ανακοινώσει μέχρι το 2027.

17 ώρες πριν, bedazzled said:

Εγώ τα έλεγα... ακόμα και σε τεχνικό της Cosmote πριν 6 μήνες.

Δε βρίσκω λόγο να διεκδικήσει 800/1800 MHz αν πάει σε πυκνό σχεδιασμό δικτύου.

Περισσότερο νόημα βγάζουν τα 3500 MHz, μην πω και το mmWave (αν και έχω την εντύπωση ότι ελάχιστα κινητά το υποστηρίζουν σήμερα).

Μέχρι το 2030 το τοπίο θα είναι εντελώς διαφορετικό.

Σκεφτείτε ότι η Cosmote ήρθε το 1998 με τεράστια καθυστέρηση και λόγω των Αστικών Κέντρων (κάθε Α/Κ και GSM/DCS σταθμός βάσης) ξεπέρασε σε κάλυψη τις Panafon/Telestet (που είχαν headstart από early 90s) εν μια νυκτί.

Ποιός μας λέει ότι η ΔΕΗ δεν μπορεί να πετύχει το ίδιο θαύμα με τους στύλους της ΔΕΔΔΕΗ (ρεύματος & οπτικών ινών);

Και αν έδωσε 1 Gbps FTTH με €20/μήνα, φανταστείτε τι πακέτο μπορεί να δώσει σε 5G ή/και 6G... θα έχει φάση να δούμε ετήσιο unlimited στα €70 και να κάνει το Q VIP να μοιάζει «ακριβό» και «αργό».

Παράλληλα η Cosmote τη μυρίζεται τη δουλειά και θέλει να εξαγοράσει τη Nova (προσωπικά θεωρώ θα ήταν καλύτερο να την αγοράσει η ΔΕΗ... και λόγω περιορισμένου IPv4 capacity).

ΥΓ: Το ρεύμα είναι πανάκριβο (δεν ξέρουμε αν αυτό θα κρατήσει για πάντα), πάντως όσο κρατάνε ψηλά τιμές, μπορούν άνετα και αβάδιστα να επιδοτούν φτηνό FTTH και οσονούπω 5G/6G.

Δεν ξέρω αν είναι παράνομο βάσει ανταγωνιστικής νομοθεσίας, ίσως είναι ανήθικο, αλλά αν μπορούν να επιδοτούν, τότε γιατί όχι;

Πες ότι η ΔΕΗ θελει να βάλει σε κάθε κολώνα. Σου είπε κανείς ότι η ΕΕΤΤ μπορεί να τις επεξεργαστεί τις αιτήσεις; Οπότε θα πάει με τους χρόνους της ΕΕΤΤ. 

Καλά, εάν ήθελε να βάλει παντού micro, γίνεται και fast track. Τι θα κάνει με την υπόλοιπη επικράτεια; Ούτε τεχνικά είναι απλό πρόβλημα, ακόμη κι αν το ρυθμιστικό ήταν λυμένο...

13 ώρες πριν, TakeOverNet said:

Πες ότι η ΔΕΗ θελει να βάλει σε κάθε κολώνα. Σου είπε κανείς ότι η ΕΕΤΤ μπορεί να τις επεξεργαστεί τις αιτήσεις; Οπότε θα πάει με τους χρόνους της ΕΕΤΤ. 

Σου είπε κανείς ότι θα το κάνει η ΕΕΤΤ το 2030;

Σκέφτεσαι με όρους 90s.

AI/Digital Transformation σου λένε κάτι ως Ατζέντα (2030);

10 ώρες πριν, minast said:

Καλά, εάν ήθελε να βάλει παντού micro, γίνεται και fast track. Τι θα κάνει με την υπόλοιπη επικράτεια; Ούτε τεχνικά είναι απλό πρόβλημα, ακόμη κι αν το ρυθμιστικό ήταν λυμένο...

Αν πάρει τη Nova, κάτι γίνεται...

Αν όμως πάρει τη Nova η Cosmote, εκεί θα μιλάμε για τεράστιο μονοπώλιο.

4 ώρες πριν, bedazzled said:

Σου είπε κανείς ότι θα το κάνει η ΕΕΤΤ το 2030;

Σκέφτεσαι με όρους 90s.

AI/Digital Transformation σου λένε κάτι ως Ατζέντα (2030);

Αν πάρει τη Nova, κάτι γίνεται...

Αν όμως πάρει τη Nova η Cosmote, εκεί θα μιλάμε για τεράστιο μονοπώλιο.

Μάλλον αγνοείς τα περί ΕΕΤΤ. 
Ξεκινάμε με τα πολύ απλά. Για να πάρεις άδεια σταθμού στην Αθήνα θες άδεια αρχαιολογίας (υπολόγισε κανέναν χρόνο) πριν καν τον υποβάλλεις στην ΕΕΤΤ. 

Τώρα τα περί ΑΙ κτλ κτλ, απλά γελάνε και οι πέτρες. 
Με 1800 και 900 πάντως, δεν κάνεις δίκτυο. Οπότε η δωρεάν  συμμετοχή στη διαβούλευση ήταν περισσότερο για πίεση. Η ΔΕΗ έχει πάρει στελέχη από όλες τις εταιρίες επομένως ξέρει καλά τις δυσκολίες. 

Γέφυρα Βασιλικού 

BpoMp6l.md.jpg

BpoMtZG.md.jpg

BpoMmG4.md.jpg

BpoMQun.md.jpg

Φαντάζομαι δεν θα ισχύει το πρόγραμμα τους και το καλοκαίρι Δευτ-Παρα Ν78/Β28 από τις 19:30 μέχρι ξημερώματα γιατί την υπόλοιπη μέρα δε θα κινείται φύλλο. Το ίδιο ισχύει και για την 11878.

Αυτή έχει φρικάρει, από χτες δε λέει να δείξει κάτω από 100 ping και με server Nova. 

BpoSAN4.md.jpg

BpoSuRf.md.jpg

Επιστροφή στην Nova μετά από σχεδόν ένα μήνα στην Cosmote. Πρώτη φορά βλέπω τέτοιες ταχύτητες με Nova. Περιοχή Ανάληψη Θεσσαλονίκη

IMG_0237.png

1 ώρα πριν, AlexM2 said:

Επιστροφή στην Nova μετά από σχεδόν ένα μήνα στην Cosmote. Πρώτη φορά βλέπω τέτοιες ταχύτητες με Nova. Περιοχή Ανάληψη Θεσσαλονίκη

IMG_0237.png

Γαζωνει η νονταρα

Η Νόβα είναι το Καλύτερο Δίκτυο!