Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες γενικά περί iPhone

pperiklis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Είναι φυσιολογικό κατά τη διάρκεια μιας κλήσης να μη με αφήνει να ανοίξω τα δεδομένα; Νομίζω δε μου το κάνει πάντα αλλά είναι εκνευριστικό.

IMG_7352.thumb.png.2563e798e67d0e372a7433cb8e5a586c.png

• Απαντήσεις 3,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

6 ώρες πριν, Kostas_Ts_86 said:

Είναι φυσιολογικό κατά τη διάρκεια μιας κλήσης να μη με αφήνει να ανοίξω τα δεδομένα; Νομίζω δε μου το κάνει πάντα αλλά είναι εκνευριστικό.

Αν έχει χάσει το 4G/5G ναι πιθανό. Το κάνει αν θεωρεί το σήμα 2G ισχυρότερο για κλήση. Βεβαιώσου ότι απ τον πάροχο είσαι οκ με το VoLTE 

On 21/8/2026 at 2:59 ΜΜ, Kostas_Ts_86 said:

Το παθαίνω και 'γώ κατά καιρούς. Δεν έχω βγάλει άκρη γιατί και πότε το κάνει. Πάντως το παθαίνω και σε περιοχές με καλό σήμα. 

Mobile:Nokia 6130 --> Nokia 6230 --> Panasonic GD90 --> HTC P3600 --> Chinese hiphone dual sim --> Samsung E2652 Champ Duos --> Sony Ericsson xperia ray --> Samsung S4 mini duos --> Huawei honor 6(H60-L02) --> Meizu m2 -->Motorola Moto X Play --> Huawei Mate 10 pro --> Oneplus 7T pro

On 22/8/2026 at 11:26 ΜΜ, panoszavra said:

Το παθαίνω και 'γώ κατά καιρούς. Δεν έχω βγάλει άκρη γιατί και πότε το κάνει. Πάντως το παθαίνω και σε περιοχές με καλό σήμα. 

Κι εγώ το ίδιο με Cosmote, δεν είναι θέμα συσκευής αλλά παρόχου.

129026.png?1768891697

On 24/8/2026 at 8:40 ΠΜ, bill_viper said:

Κι εγώ το ίδιο με Cosmote, δεν είναι θέμα συσκευής αλλά παρόχου.

Cosmote και γώ. 

Mobile:Nokia 6130 --> Nokia 6230 --> Panasonic GD90 --> HTC P3600 --> Chinese hiphone dual sim --> Samsung E2652 Champ Duos --> Sony Ericsson xperia ray --> Samsung S4 mini duos --> Huawei honor 6(H60-L02) --> Meizu m2 -->Motorola Moto X Play --> Huawei Mate 10 pro --> Oneplus 7T pro

Αρχαίο άλυτο πρόβλημα.
Και εγώ το αντιμετωπίζω κατά καιρούς.
Και τα παιδιά μου και η γυναίκα μου...και και και...
Όλοι Cosmote+iPhone.

Ξαφνικά μουλαρώνει και δεν δίνει data. Μετά από λίγο, δίνει, στο ίδιο σημείο με ταπαντα όλα ίδια.
Όπως αναφέρθηκε δεν παίζει ρόλο εάν έχεις καλό σήμα ή όχι.

Και εννοείται πως είναι θέμα παρόχου.

Edited by pavlidisc

iPhone 17 Pro Max - Apple Watch 10 - Mac mini M1 - Airpods Pro 2

Το παθαίνω και εγώ μερικές φορές, αλλά μετά επανέρχεται. 

[img]http://mowned.com/sig/zurabi.smart.jpg[/img]

16 ώρες πριν, pavlidisc said:

Αρχαίο άλυτο πρόβλημα.
Και εγώ το αντιμετωπίζω κατά καιρούς.
Και τα παιδιά μου και η γυναίκα μου...και και και...
Όλοι Cosmote+iPhone.

Ξαφνικά μουλαρώνει και δεν δίνει data. Μετά από λίγο, δίνει, στο ίδιο σημείο με ταπαντα όλα ίδια.
Όπως αναφέρθηκε δεν παίζει ρόλο εάν έχεις καλό σήμα ή όχι.

Και εννοείται πως είναι θέμα παρόχου.

Μια ερώτηση πάνω σε αυτό! Το ίδιο πρόβλημα έχω κ εγώ.Ομως ειμσαι σε περαιαγωγη στην ματζεντα(Αυστρία)

Εδώ τι συμβαίνει άραγε?

33 minutes ago, josuts said:

Μια ερώτηση πάνω σε αυτό! Το ίδιο πρόβλημα έχω κ εγώ.Ομως ειμσαι σε περαιαγωγη στην ματζεντα(Αυστρία)

Εδώ τι συμβαίνει άραγε?

Ιδέα δεν έχω.
Αλλά και μόνο η λέξη "περιαγωγή" μπορεί να δημιουργήσει μπόλικα θέματα.

Εάν είχες μια καθαρή τοπική esim που πατούσε σε τοπικό δίκτυο πιστεύω δεν θα είχες θέμα.

Πάντως το συγκεκριμένο πρόβλημα το θυμάμαι από τότε του ήρθε το data+voice ταυτόχρονα.
Δεν είναι καινούριο δηλαδή.
Όταν εμφανίζεται είναι πολύ σπαστικό και προσωπικά με κάνει να απαγγέλω εξάψαλμο. 
Και επειδή τα δίκτυά μας είναι ΓΤΠ, με κάνει να πιστεύω ότι 1000% φταίει ο πάροχος (ή η συνεργασία του με το iPhone τέλος πάντων).

Από τις ελάχιστες ώρες που έχω περάσει παρέα με Android, δεν είχα την ευκαιρία να το τεστάρω εκεί. 
Να διαπιστώσω δηλαδή εάν o πάροχος τρώει το κόλλημα μόνο με iPhone.

Ένα tip: Εάν και ο συνομιλητής έχει iPhone, την ώρα ακριβώς που θα σας εμφανιστεί το πρόβλημα, κλείστε την GSM κλήση και καλέστε τον άλλον με Face Time ήχου. Το πρόβλημα δεν υφίσταται πλέον (προφανώς 🤓). 

Edited by pavlidisc

iPhone 17 Pro Max - Apple Watch 10 - Mac mini M1 - Airpods Pro 2

Ποτέ δεν ήμουν φαν του προστατευτικου τζαμιού...μέχρι προχτές

Τόσα χρόνια στα διάφορα κινητά που είχα, πάντα έβαζα μεμβράνη. Γενικα είμαι  προσεκτικός λόγω του ότι μετά τα δινω και θελω να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Εδώ και 3 χρόνια που έχω βάλει τζάμι, φέτος αποφάσισε να μου γλιστρησει και να πέσει με την οθόνη, σε σημείο που έσπασε μόνο το τζάμι ευτυχώς! Εννοείται από εδώ και στο εξής το τζάμι είναι μονόδρομος, μόνο και μόνο για αυτές τις διαολεμενες στιγμές 

Edited by Kostas_Ts_86

Αντικειμενικά η πλαστική μεμβράνη προστατεύει περισσότερο από το τζάμι. Από την άλλη, έχει χειρότερη αίσθηση στη χρήση και επιπλέον χαράζεται πολύ πιο εύκολα.

Πάντως το τζάμι του κινητού είναι πιο ανθεκτικό από τα προστατευτικά που βάζουμε. Μπορεί μία πτώση που έσπασε το προστατευτικό να μην έσπαγε το τζάμι της συσκευής - όχι ότι θέλουμε να ανακαλύψουμε τα όρια 😉

14 minutes ago, minast said:

Αντικειμενικά η πλαστική μεμβράνη προστατεύει περισσότερο από το τζάμι. Από την άλλη, έχει χειρότερη αίσθηση στη χρήση και επιπλέον χαράζεται πολύ πιο εύκολα.

Πάντως το τζάμι του κινητού είναι πιο ανθεκτικό από τα προστατευτικά που βάζουμε. Μπορεί μία πτώση που έσπασε το προστατευτικό να μην έσπαγε το τζάμι της συσκευής - όχι ότι θέλουμε να ανακαλύψουμε τα όρια 😉

Μου έτυχε να μου πέσει με τζάμι 

Μετά από καιρό όταν το έβγαλα κατάλαβα ότι είχε σπάσει η οθόνη και όχι το τζάμι 

Πολύ τυχερός ήμουν 

Nokia 8800 Scirocco

Αν πέσει σε καμιά γωνία, ούτε το tempered glass δεν σώζει. 

3 ώρες πριν, zurabi_97 said:

Αν πέσει σε καμιά γωνία, ούτε το tempered glass δεν σώζει. 

Καλά ναι....είναι να είσαι και λίγο τυχερός στην ατυχία σου. Απλά αν είχα μεμβράνη θα πηγαινα σε Android μια ώρα αρχιτερα 😛

Από πτώσεις έχουν σπάσει 3 προστατευτικά οθόνης. Από ότι κατάλαβα σπάνε πολύ έυκολα, και από τότε δεν έχω βάλει καμία προστασία.

On 29/8/2026 at 9:34 ΠΜ, minast said:

Αντικειμενικά η πλαστική μεμβράνη προστατεύει περισσότερο από το τζάμι.

Πως συμβαίνει αυτό;  με την πλαστική μεμβράνη άντε να γλυτώσεις μικρές γρατζουνιες, τίποτε άλλο...

ff.jpg

19 ώρες πριν, koutsis said:

Πως συμβαίνει αυτό;  με την πλαστική μεμβράνη άντε να γλυτώσεις μικρές γρατζουνιες, τίποτε άλλο...

Επειδή η μεμβράνη δεν σπάει και παραμένει ακέραια, διαχέει καλύτερα τις δυνάμεις πριν φτάσουν στο τζάμι του κινητού. Και οι "άθραυστοι" υαλοπίνακες μεμβράνες έχουν.

Το προστατευτικό τζάμι είναι αρκετά ανθεκτικό και με καλύτερη αίσθηση, αλλά εάν φτάσει το σημείο θραύσης του, όλη η επιπλέον δύναμη περνάει στο κινητό.

Προφανώς όλα αυτά είναι γενικεύσεις. Παίζουν ρόλο και άλλες παράμετροι, όπως το πάχος.

• 3 weeks later...
3 minutes ago, dimtz said:

Κατεβάζω το iOS 27, υπάρχει κάποια ουσιώδη διαφορά;

Ότι δεν είναι τραγικό όσο το iOS 26.