Jump to content

pavlidisc

Members
 • Δημοσιεύσεις

  3.441
 • Εγγραφή

 • Τελευταία Επίσκεψη

 • Αξιολογήσεις

  100%

Συσκευή

 • Συσκευή
  iPhone 15PM

Κινητή τηλεφωνία

 • Δίκτυο κινητής
  Cosmote - Ελλάδα

Περιοχή

 • Περιοχή
  Θεσσαλονίκη

Πρόσφατοι Επισκέπτες

25.326 profile views

pavlidisc's Achievements

Proficient

Proficient (10/14)

 • Very Popular Rare
 • Conversation Starter Rare
 • Dedicated Rare
 • Reacting Well Rare
 • First Post Rare

Recent Badges

35

Φήμη

 1. Εγώ είχα το 7άρι συνδεδεμένο με ένα XR. Έκανα reset to 7άρι. Και μετά το σύνδεσα με ένα 15άρι. Το XR ήταν εκεί...στημένο...δεν έγινε reset. Ότι ήθελε να πάρει από το ρολόι, θα έπρεπε να το πάρει. Όπως είπα και στην αρχή, δεν το έψαξα πολύ. Γιατί; Γιατί θεώρησα (με αυτά που διάβαζα για το πού γίνεται το backup του ρολογιού) ότι με το που θα το κάνω επαναφορά, θα μου ζητήσει να επαναφέρω από iCloud backup. Δεν έγινε όμως. Και παραξενεύτηκα. Αλλά επειδή...όπως είπαμε...ένα ρολόι είναι, δεν έδωσα σημασία. Τώρα, όταν θα έρθει η ώρα να αλλάξω πάλι συσκευή ή ρολόι, τότε θα το ψάξω καλύτερα. Πάντως έχεις δίκιο. Apple είσαι. Για ένα iCloud που συγχρονίζει και επαναφέρει τα πάντα σε dt σε γουστάρουμε. Ακόμα και όπως λέει ο Τάσος να γίνεται (με σειρά) είναι εντελώς κουλό. Τόσο κουλό για Apple που αρνούμαι να το πιστέψω και λέω ότι κάτι δεν έκανα σωστά από άποψη αντιγράφου. Υ.Γ Και τα Shortcuts συγχρόνιζα αλλά δεν μου τα επανέφερε στο νέο τηλέφωνο. Δεν τα βρήκα πουθενά.
 2. Σε αυτό έχεις δίκιο. Και εμένα με παραξενεύει που δεν υπάρχει κάτι που να αναφέρεται σε "ρολόι" μέσα στο εφεδρικό αντίγραφο. Υπάρχει μόνο στις "Εφαρμογές που χρησιμοποιούν το iCloud".
 3. Δεν είναι λογικό αυτό. Δεν...δεν...δεν στέκει. Το Backup του ρολογιού, κρατιέται στο γενικό backup που παίρνει το iPhone. Το "εφεδρικό αντίγραφο" που ξέρουμε εδώ και χρόνια, αυτό περιέχει και το αντίγραφο του ρολογιού. Back up your Apple Watch - Apple Support Τάσο, αυτό που λές (για σειρά επαναφορών κλπ) δεν είναι κάν Apple. Πώς να το πώ. Αποκλείεται να συμβαίνει. Το iCloud είναι iCloud. Κρατάει τα δεδομένα. Σπάει το iPhone και με μια σύνδεση το επαναφέρεις όπως ήταν. Το εφεδρικό αντίγραφο του iCloud σου δίνει την δυνατότητα να κάνεις επαναφορά. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το ρολόι. Κάπου αλλού το χάνουμε (ή το χάσαμε). Το εάν δεν έχει κάτι σπουδαίο ή όχι, δεν έχει σημασία. Ο άλλος καταστρέφει το ρολόι, πάει παίρνει άλλο και θέλει σε 5 λεπτά να το έχει στημένο. Για Apple μιλάμε. Edit Εδώ Unpair and erase your Apple Watch – Apple Support (UK) λέει "Before erasing all content and settings on your Apple Watch, your iPhone creates a new backup of your Apple Watch. You can use the backup to restore a new Apple Watch. After your Apple Watch unpairs, you'll see the Start Pairing message" New backup. Ναι οκ. Αλλά υπάρχει και προηγούμενο. Δεν γίνεται να περιμένει την αποσύνδεση για να πάρει 1ο backup.
 4. Όλα στο κινητό γίνονται. Οκ. Αλλά το backup θα έπρεπε να το είχε κρατήσει αυτόματα το iCloud. Όπως γίνεται σε όλα τα υπόλοιπα. Το να μην είχε κρατημένο τελευταίο backup οκ. Κατανοητό. Αλλά το να μην είχε καθόλου ενώ το iCloud backups ήταν ενεργό, αποκλείεται. Εγώ πάντως είχα 100% τον διακόπτη ανοιχτό. Το ρολόι το έχω 1,5 χρόνο και τώρα άλλαξα τηλέφωνο. Μετά την επαναφορά (αποσύνδεση από το τηλέφωνο) δεν μου ζήτησε να επαναφέρω από backup. Εγώ πρώτα αποσύνδεσα το ρολόι και μετά έκανα επαναφορά το τηλέφωνο (βασικά το τηλέφωνο το έκανα επαναφορά 2-3 μέρες μετά ακριβώς για να περάσουν αυτόματα όλα στο iCloud...ακόμα και οι τελευταίες αλλαγές). Εκτός εάν έκανα κάποια διαδικασία λάθος. Πάντως η ρύθμιση backup ήταν ενεργή, αλλά εγώ ερώτηση για επαναφορά δεν είδα πουθενά.
 5. Και εγώ έτσι την πάτησα με το 7άρι. Πήρα άλλο τηλέφωνο, το αποσύνδεσα από το παλιό, και όταν πήγα να το συνδέσω στο καινούριο, δεν είδα κάτι που να κάνει επαναφορά. Δεν ασχολήθηκα και πολύ να το ψάξω. Δεν είχα και τίποτα σπουδαίο. Ούτε faces ούτε τίποτα οπότε δεν έχασα χρόνο ψάχνοντας για το που θα βρώ το backup. Το έστησα από την αρχή και τέλος. Πάντως σίγουρα είχα backup. Και το κακό είναι ότι εάν το στήσεις σαν νέο, η Υγεία το βλέπει σαν νέο. Οπότε τις μετρήσεις τις ξεκινάει από την αρχή. Μικρό το κακό, αφού τα παλιά δεδομένα τα έχει από το "παλιό" στημένο ρολόι, αλλά το βλέπει σαν άλλη συσκευή. Θα ήθελα και εγώ να μάθω πώς θα κάνεις επαναφορά. Εάν τα καταφέρεις, ενημέρωσε σε παρακαλώ.
 6. @arxontas2323 Macrumors και από εμένα. Δαγκωτό. Εάν ψάχνεις το κάτι παραπάνω, τότε μόνο Macrumors. @bill_viper H ποιότητα των χρηστών δεν έχει σχέση με την ποιότητα του περιεχομένου. Αδιαμφησβήτητα η ποιότητα χρηστών του forum που αναφέρεσαι είναι υψηλή. Τις γνώσεις "που μακάρι να είχαμε και οι υπόλοιποι" όμως...δεν τίς είδα πουθενά όσο καιρό το παρακολουθούσα (έχω πάνω από χρόνο να το επισκεφτώ). Είχα μπει και στο γκρουπάκι του Telegram, αλλά εκεί κι αν ήταν απογοήτευση. Εκτός εάν το "ποια θήκη θα πάρω", "ποιο λουράκι", "τί χρόνο αναμονής έχω", "τί υγεία μπαταρίες έχω" ή το "πώς θα κάνω επαναφορά από iTunes" τα θεωρείς τρομερές γνώσεις σε σχέση με το iOS, το macOS και την Appe. Τότε πάσο. Τώρα, ερχόμαστε σε αντιπαράθεση σε ξένο αχερώνα. Και λάθος μας (μου). Αλλά όχι και υψηλή ποιότητα γνώσεων περί Apple το συγκεκριμένο forum. Μην τρελαθούμε κιόλας. Δεν θέλω να προσβάλω ΚΑΝΕΝΑΝ και συγγνώμη εάν φαίνεται κάτι τέτοιο. Απλά, το τί είναι "γνώση" για τον καθένα είναι τελείως υποκειμενικό. Και πάλι συγγνώμη εάν προσέβαλα κάποιον.
 7. Για φραγή δεν γνωρίζω. Η "Απόκρυψη ειδοποιήσεων" δεν σε καλύπτει; Στο Germanos δουλεύει και ας μην έχει νούμερο. Έτσι το έχω εγώ.
 8. Από όσο ξέρω μόνο μέσω του “Notify When Left Behind" γίνεται. Ενεργοποιείται από το iPhone μέσω του Find. Αλλά θα πρέπει να αλλάξεις περιοχή για να σε ειδοποιήσει. Δεν είναι σαν το samsung δηλαδή που μόλις γινόταν αποσύνδεση bluetooh σε ειδοποιούσε. Με τον τρόπο της Apple, μπορεί να ξεχάσεις το κινητό σπίτι, να απομακρυνθείς 3 οικοδομικά τετράγωνα και μετά να σε ειδοποιήσει ότι το ξέχασες.
 9. Από iPhone XR, κατευθείαν σε iPhone 15 Pro Max. Δεν λέω...οκ...μια κάποια διαφορά την έχουν...😇
 10. @stark Για 2η συνεχόμενη φορά, σε 2 διαφορετικά νούμερα, η αυτόματη ανανέωση τράβηξε 8€. Καλά πάμε....😎
 11. @stark Ολόσωστα τα λές! Ολόσωστα τα σκέφτεσαι! Εγώ μπέρδεψα την φούτσα με την βούρτσα. Τα 13€ στα οποία αναφέρομαι...(είσαι έτοιμος;;;;;κάθεσαι;;;;;;)....τα βάζω για να ανανεώσω ένα what's up της κόρης μου. 🤪 Το βήμα αυτό λοιπόν, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με αυτό που συζητούσαμε τότε. Βγάλτο έξω εντελώς. Πώ πω φίλε stark...ρόμπα μας έκανες...😁 Εντελώς όμως...🤣 Υ.Γ Έχω στο cosmote id μου...14-15 νούμερα; Ίσως και παραπάνω. Σταθερά, κινητά, TV από μάνα, πεθερά, παιδιά, γυναίκα, γκόμενα...(θα 'θελα). Εκεί από το πολύ ανακάτεμα, μπερδεύτηκα με τα 13€.
 12. Ναι ναι ναι ναι! Έχεις δίκιο! Σε μπέρδεψα με τις "κάρτες". Εξηγούμαι: Εγώ πληρώνω την Cosmote με Payzy. Αυτήν έχω δηλωμένη στο site τους. Από εκεί τραβάει τα χρήματα η αυτόματη ανανέωση. Την Payzy την χρησιμοποιώ για ελάχιστες πληρωμές. Οπότε κάθε μήνα την φορτώνω μόνο με όσα χρήματα χρειάζεται. Μετά τις πληρωμές, μένει σχεδόν μηδενικό υπόλοιπο. Ένας ποσό από τα χρήματα που μεταφέρω λοιπόν κάθε μήνα στην Payzy, είναι και τα 13€ (δεν έχει 8€ ντε...) για να τραβήξει η αυτόματη ανανέωση. Έβαλα 13€ = η Payzy πρέπει να έχει χρήμα μέσα για να τραβηχτούν αυτόματα τα 8€. Δεν μπορώ όμως να βάλω (πλέον) μόνο 8€. Το ελάχιστο που πρέπει να βάλω είναι 13€. Βάζω λοιπόν 13€ στην Payzy, αλλά η αυτόματη τραβάει 8€. Λες να συνεννοηθήκαμε τώρα;;;; 😁🤣 Κάρτες χρεωστικές, Κάρτες πιστωτικές, Κάρτες SIM, Κάρτες ανανέωσης...εκεί μάλλον χάθηκε η μπάλα. Υ.Γ προφανώς και καλοπροαίρετα συζητάμε. Το θεωρώ δεδομένο.
 13. Ε προφανώς και υπήρχε 8ευρή Αυτόματη Ανανέωση κάθε μήνα με πιστωτική/χρεωστική. Αλλιώς εγώ πώς το ενεργοποίησα; Δυο αυτοματοποιήσεις έκανα πριν την 13/11 1) αυτόματη ανανέωση basic (7,2€ κοστίζει εάν θυμάμαι καλά) 2) αυτόματη ανανέωση υπολοίπου 8€ (αυτό είναι που λέγαμε ότι λογικά θα τραβήξει 13€, αλλά τράβηξε 8€) Το μόνο "πρόβλημα" τώρα είναι ότι πρέπει να βάζεις 13€ (δεν υπάρχει 8άρι). Σε 2-3 μήνες θα μαζεύεται το χρηματικό υπόλοιπο, οπότε τον επόμενο δεν θα χρειάζεται να βάλεις χρήματα. Σε βάθος χρόνου, ότι χρήματα πλήρωνες ανά μήνα πριν την 13/11, το πληρώνεις και τώρα. Αλλά ξαναλέω...κάτσε να δούμε μέχρι πότε θα ισχύει. Έγινε μια φορά...αλλά τίποτα δεν μου λέει ότι σε 1-2-3 μήνες δεν θα το σταματήσουν. Εκτός εάν ρωτάς κάτι διαφορετικό που δεν το έπιασα.
 14. @stark Η αυτόματη χρηματική ανανέωση (που ενεργοποίησα εγκαίρως πριν την 13/11) τράβηξε 8€. Το πρόγραμμα (πακέτο basic) ενεργοποιήθηκε στην ώρα του χωρίς να χαθούν τα MB και τα SMS. Χάθηκε ο χρόνος ομιλίας χωρίς να μπορώ να καταλάβω γιατί (ίσως επειδή πρέπει να τελειώσει ο χρόνος για να απενεργοποιηθεί το πακέτο;;;;... ανισόρροπο αυτό, εάν ισχύει). Το ποσό που έβαλα στην κάρτα (για να τραβήξει τα 8€) ήταν 13€, καθώς διαδικτυακά δεν μπορείς να βάλεις κάτω από 13€ όπως πολλές φορές αναφέρθηκε. Προς το παρόν, το παραπάνω έγινε μόνο μια φορά, σε δύο διαφορετικές συνδέσεις κινητής. Να δούμε εάν θα συνεχίσει. Ελπίζω να σε βοήθησα.
 15. @stark Σαφώς! Εννοείται! Συμφωνώ 100% με όσα γράφεις. Η αυτόματη ανανέωση χρημάτων κάθε μήνα (για εμάς που συζητάμε για το BASIC) έχει νόημα μόνο εάν μιλάμε για 8€. Γιαυτό ρώτησα...λέτε να το κρατήσουν; Εγώ θα το ενεργοποιήσω από τώρα που υπάρχει η επιλογή των 8 ευρώ, και θα δώ τί θα γίνει στις 16/11 που θα πάει να πληρωθεί η ανανέωση (18/11 πρέπει να γίνει η ανανέωση του πακέτου, 16/11 θα βάλω να γίνει η ανανέωση χρημάτων). Να δούμε τί θα τραβήξει. 8 ή 13; ή κάτι άλλο;
×
×
 • Create New...