Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες γενικά περί iPhone

pperiklis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Υπάρχει κανένας που να έχει κάνει επισκευή μητρικής σε iphone του? Διαγνώστηκε πρόβλημα στο se της μητέρας μου, και αναρωτιέμαι αν αξίζει να το κάνει, ή να αγοράσει κάτι άλλο (που όμως θα είναι μπατζετ ανδροιντ). 

• Απαντήσεις 3,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Το είχα αναφέρει και πιο παλιά και το ξαναλέω γιατί μπορεί να βοηθήσει όσους χρησιμοποιούν τη συσκευή με το ένα χέρι...

Ως γνωστό, Για να κατεβάσεις το control center αρκεί να κάνεις scroll down στην περιοχή που έχω μαρκάρει (τέρμα δεξιά). Εάν όμως κάνεις ακριβώς δίπλα από το notification island τότε κατεβαίνει το notification center

IMG_5917.thumb.jpeg.db4c78f87e27ecc77c473c75caecc311.jpeg

Edited by Kostas_Ts_86

4 ώρες πριν, Kostas_Ts_86 said:

Το είχα αναφέρει και πιο παλιά και το ξαναλέω γιατί μπορεί να βοηθήσει όσους χρησιμοποιούν τη συσκευή με το ένα χέρι...

Ως γνωστό, Για να κατεβάσεις το control center αρκεί να κάνεις scroll down στην περιοχή που έχω μαρκάρει (τέρμα δεξιά). Εάν όμως κάνεις ακριβώς δίπλα από το notification island τότε κατεβαίνει το notification center

IMG_5917.thumb.jpeg.db4c78f87e27ecc77c473c75caecc311.jpeg

Εδώ και 6-7 χρόνια αυτό 

Nokia 8800 Scirocco

Βρήκα τι προκαλεί τη μείωση της έντασης του κουδουνισματος και ειδοποιήσεων..

Όταν ο συνομιλητης μου στείλει κάποιο βίντεο μέσω ινσταγκραμ, αν χαμηλωσω την ένταση πριν πατήσω για να το δω, τότε χαμηλωνουν όλα (ένταση πολυμέσων, κουδουνισματος και  ειδοποιησεων). Εκείνη τη στιγμή, πριν την προβολή του βίντεο για κάποιο λόγο "βλέπει" την ένταση του κουδουνισματος και όχι των πολυμέσων. Πολύ χαζό αυτό...

Ελπίζω να καταλαβαίνετε τι εννοώ, αλλιώς θα το γράψω στα κινέζικα... 🤣

Άρα για αυτό σε κάποιους (πχ σε εμένα) το πρόβλημα αυτό δεν εμφανίστηκε ποτέ.
Μα ποτέ.
Ότι συσκευή iPhone και εάν χρησιμοποίησα κατά καιρούς.

Φ@κ social λέμε....😎

iPhone 17 Pro Max - Apple Watch 10 - Mac mini M1 - Airpods Pro 2

4 ώρες πριν, pavlidisc said:

Άρα για αυτό σε κάποιους (πχ σε εμένα) το πρόβλημα αυτό δεν εμφανίστηκε ποτέ.
Μα ποτέ.
Ότι συσκευή iPhone και εάν χρησιμοποίησα κατά καιρούς.

Φ@κ social λέμε....😎

Και πάλι καλά να λες που χαμηλώνει μόνο έτσι. Φαντάζεσαι να συνέβαινε όταν αυξομειωνα την ένταση του ακουστικού σε κλήση? 😬

Απορία σχετικά με το παρακάτω:

IMG_5942.thumb.jpeg.0de9a6822062a92ebfe8b619c2905d56.jpeg

Σημαίνει ότι μετά το 80% απλά αργεί να φτάσει στο 100? Ρωτάω γιατί κάποιοι είπαν ότι όταν το έβαζαν από το βράδυ για φόρτιση, το έβλεπαν το πρωί στο 80% και μετά συνέχιζε να φορτίζει ξανά. Ίσως μαθαίνει κάποιο μοτίβο κλπ...αν ισχύει αυτό, μετά από πόσο καιρό αρχίζει να το κάνει; 

1 hour ago, Kostas_Ts_86 said:

Απορία σχετικά με το παρακάτω:

IMG_5942.thumb.jpeg.0de9a6822062a92ebfe8b619c2905d56.jpeg

Σημαίνει ότι μετά το 80% απλά αργεί να φτάσει στο 100? Ρωτάω γιατί κάποιοι είπαν ότι όταν το έβαζαν από το βράδυ για φόρτιση, το έβλεπαν το πρωί στο 80% και μετά συνέχιζε να φορτίζει ξανά. Ίσως μαθαίνει κάποιο μοτίβο κλπ...αν ισχύει αυτό, μετά από πόσο καιρό αρχίζει να το κάνει; 

Ναι θέλει να μάθει τις ώρες που ξυπνάς 

Το βοηθάει άμα έχεις ξυπνητήρι πχ εβδομαδιαίο. 

Εγώ είχα στις 6:30 και στα στατιστικά έβλεπα ότι μετά τις 5:30 ξεκινούσε να φορτίζει σιγά σιγά ώστε όταν ξυπνήσω να είναι 100%

Nokia 8800 Scirocco

1 minute ago, minast said:

Πάντως δεν είναι κακή ιδέα να χαμηλώσεις και λίγο το ποσοστό, εάν δεν πρόκειται να σου λείψει...

Εγώ στα τόσα χρόνια εμπειρίας μου είδα ότι την ζημιά την κάνει ο γρήγορος φορτιστής και γενικά η υψηλή θερμοκρασία 

Αν το φορτίζεις αργά κάθε βράδυ ειδικά με την έξυπνη φόρτιση δεν χαλάει η μπαταρία 

Nokia 8800 Scirocco

3 ώρες πριν, minast said:

Πάντως δεν είναι κακή ιδέα να χαμηλώσεις και λίγο το ποσοστό, εάν δεν πρόκειται να σου λείψει...

Το 20 - 85 μια χαρά μου έφτανε αλλά επειδή η υγεία εχει πάει 86 πλέον δε με πολυνοιαζει γι'αυτο και έβαλα επιτηδες στο 100 το όριο...

Ή θα αλλάξω μπαταρία (αν αποφασίσω να το κρατήσω) ή θα πωληθει. Μέχρι να καταλήξω θέλω να το ζήσω στα άκρα! 😝

Όσο ψυχαναγκαστικοί και να γίνουμε με την μπαταρία, το κέρδος θα είναι 3-4% το πολύ. 
Ότι βίντεο με τεστ αντοχής μπαταρίας σε βάθος χρόνου έχω δει, εκεί καταλήγει. 

Φυσικά δεν βάζω στο ίδιο τσουβάλι κάποιον που φορτίζει με 5W το βράδυ στην δροσιά και κάποιον που φορτίζει με 30W κάτω από τον ήλιο. Δεν μιλάμε για τέτοιες ακρότητες. Για φυσιολογική κατάσταση μιλάμε. Ε στην φυσιολογική κατάσταση, ο φυσιολογικός με τον ψυχαναγκαστικό έχουν 3-4% διαφορά στην 2ετια. Αυτό είναι. Παραπάνω δεν έχει. 

Το εάν αξίζει ή όχι αυτή η διαφορά, ο καθένας το απαντάει διαφορετικά. 

40 minutes ago, Kostas_Ts_86 said:

Το 20 - 85 μια χαρά μου έφτανε αλλά επειδή η υγεία εχει πάει 86 πλέον δε με πολυνοιαζει γι'αυτο και έβαλα επιτηδες στο 100 το όριο...

Ή θα αλλάξω μπαταρία (αν αποφασίσω να το κρατήσω) ή θα πωληθει. Μέχρι να καταλήξω θέλω να το ζήσω στα άκρα! 😝

Μέχρι να πάει 79% και να ζητάει αλλαγή, παίζει να έχει πάρει πρωταθλήματα και ο Άρης.😁

Έχει ποκυυυυυυυυ δρόμο ακόμα. Επίσης, τα στατιστικά (τα ξένα όχι τα δικά μου) λένε ότι ο τρόπος που συμπεριφέρεσαι στην αρχή ζωής της μπαταρίας (δηλαδή αυτό το 20-80 που λες) παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για το dead line της. Εκεί, στην δύση της ζωής της έχει αντίκτυπο η «σωστή» φόρτιση που έκαμνες όταν η μπαταρία ήταν στα νιάτα της. 
Άρα, σύμφωνα με τα λεγόμενα των YouTubers, βλέπω την Αρειανάρα να παίρνει πρωτάθλημα και εσύ ακόμα να είσαι με 82% 😁

21 minutes ago, pavlidisc said:

Όσο ψυχαναγκαστικοί και να γίνουμε με την μπαταρία, το κέρδος θα είναι 3-4% το πολύ. 
Ότι βίντεο με τεστ αντοχής μπαταρίας σε βάθος χρόνου έχω δει, εκεί καταλήγει. 

Φυσικά δεν βάζω στο ίδιο τσουβάλι κάποιον που φορτίζει με 5W το βράδυ στην δροσιά και κάποιον που φορτίζει με 30W κάτω από τον ήλιο. Δεν μιλάμε για τέτοιες ακρότητες. Για φυσιολογική κατάσταση μιλάμε. Ε στην φυσιολογική κατάσταση, ο φυσιολογικός με τον ψυχαναγκαστικό έχουν 3-4% διαφορά στην 2ετια. Αυτό είναι. Παραπάνω δεν έχει. 

Το εάν αξίζει ή όχι αυτή η διαφορά, ο καθένας το απαντάει διαφορετικά. 

Μέχρι να πάει 79% και να ζητάει αλλαγή, παίζει να έχει πάρει πρωταθλήματα και ο Άρης.😁

Έχει ποκυυυυυυυυ δρόμο ακόμα. Επίσης, τα στατιστικά (τα ξένα όχι τα δικά μου) λένε ότι ο τρόπος που συμπεριφέρεσαι στην αρχή ζωής της μπαταρίας (δηλαδή αυτό το 20-80 που λες) παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για το dead line της. Εκεί, στην δύση της ζωής της έχει αντίκτυπο η «σωστή» φόρτιση που έκαμνες όταν η μπαταρία ήταν στα νιάτα της. 
Άρα, σύμφωνα με τα λεγόμενα των YouTubers, βλέπω την Αρειανάρα να παίρνει πρωτάθλημα και εσύ ακόμα να είσαι με 82% 😁

Οσο πιο γρήγορα φορτίζει τόσο πιο γρήγορα χάνει σε χωρητικότητα 

Έχω στα χέρια μου μια συσκευή 3 ετών άλλης εταιρείας με φορτιστή 80w 

Έχει πέσει 65% η υγεία της μπαταρίας 

Αν φόρτιζε με αργό θα ήταν ακόμα 80+

Nokia 8800 Scirocco

Βρήκα στις ρυθμίσεις του viber αυτό:

IMG_5957.thumb.jpeg.35bcc889dc7e8c4128ec2676e90ededc.jpeg

Μάλλον το είχα κλείσει εγώ κάποια στιγμή και δεν το θυμάμαι, αλλά γνωρίζει κάποιος τι κάνει; 

1 ώρα πριν, Kostas_Ts_86 said:

Βρήκα στις ρυθμίσεις του viber αυτό:

IMG_5957.thumb.jpeg.35bcc889dc7e8c4128ec2676e90ededc.jpeg

Μάλλον το είχα κλείσει εγώ κάποια στιγμή και δεν το θυμάμαι, αλλά γνωρίζει κάποιος τι κάνει; 

Άφησε το έτσι 

Σε ρωτάει αν θέλεις να έχει πρόσβαση 

Στις περισσότερες περιπτώσεις λέμε όχι 

Nokia 8800 Scirocco

8 ώρες πριν, Kostas_Ts_86 said:

Με αυτό κλειστο, δε μπορεί το Viber να συνδεθεί με συσκευές του δικτύου για κλήσεις (πχ έξυπνα ηχεία). Αν δεν το χρησιμοποιείς, το κρατάς κλειστό 

• 3 weeks later...

Καλησπέρα σε όλους. Είμαι κάτοχος 17 Pro Max από τον Οκτώβρη. Η συσκευή από τις 14/1 έχει αρχίσει να κάνει reboot σε ανύποπτο χρόνο. Μου έχει συμβεί 7-8 φορές. Αντιμετωπίζει κάποιος κάτι παρόμοιο;

On 25/11/2025 at 2:59 ΜΜ, Kostas_Ts_86 said:

Ανεβάζω αυτή την εικόνα για όσους έχουν απορία γιατί η συσκευή φορτίζει κάποιες φορές μέχρι το 100% ακόμα κι αν έχουν ορίσει κάποιο άλλο ποσοστό

IMG_5845.thumb.jpeg.cdd12f4c0be488a7e2131ece308c2101.jpeg

Αγόρασα πρόσφατα ένα πολύπριζο (επώνυμο με προστασία υπέρτασης).
Έχει και μια θύρα Type-C.
Όποτε φορτίζω από την θύρα αυτή το ποσοστό ξεφεύγει από το όριο που το έχω βάλει και πάει μέχρι 100%.
Στην ουσία ότι όριο και να βάλω είναι σαν να μην υπάρχει.

10 ώρες πριν, tsam4 said:

Καλησπέρα σε όλους. Είμαι κάτοχος 17 Pro Max από τον Οκτώβρη. Η συσκευή από τις 14/1 έχει αρχίσει να κάνει reboot σε ανύποπτο χρόνο. Μου έχει συμβεί 7-8 φορές. Αντιμετωπίζει κάποιος κάτι παρόμοιο;

Δεν είναι φυσιολογικό οι 7-8 φορές.

Στην θέση σου θα έκαμνα setup as new από υπολογιστή, χωρίς καμία επαναφορά από backup, θα το δούλευα 4-5 μέρες άδειο χωρίς πρόσθετες εφαρμογές και εάν το πρόβλημα συνεχιζόταν θα το πήγαινα στο επίσημο service.

Edited by pavlidisc

6 ώρες πριν, pavlidisc said:

Δεν είναι φυσιολογικό οι 7-8 φορές.

Στην θέση σου θα έκαμνα setup as new από υπολογιστή, χωρίς καμία επαναφορά από backup, θα το δούλευα 4-5 μέρες άδειο χωρίς πρόσθετες εφαρμογές και εάν το πρόβλημα συνεχιζόταν θα το πήγαινα στο επίσημο service.

Νομίζω εννοεί ότι τρώει resprings. Κοινό bug του iOS 26-26.2. Δεν συμβαίνει σε όλους. 

[img]http://mowned.com/sig/zurabi.smart.jpg[/img]

Respring 7-8 φορές σε μικρό διάστημα;
Μακάρι να είναι αυτό.
Θα είναι το πιο αναίμακτο.

Τόσα χρόνια έχω αλλάξει 15 μόντελα iPhone και έχω κάνει 150 αναβαθμίσεις. λογισμικού.
Μια μοναδική φορά έφαγα respring.
Τέτοια λοΚωφαρδύα να με δέρνει;
οκ.
Δεκτό.

Edited by pavlidisc

2 minutes ago, pavlidisc said:

Respring 7-8 φορές σε μικρό διάστημα;

Τόσα χρόνια έχω αλλάξει 15 μόντελα iPhone και έχω κάνει 150 αναβαθμίσεις. λογισμικού.
Μια μοναδική φορά έφαγα respring.
Τέτοια λοΚωφαρδύα να με δέρνει;
οκ.
Δεκτό.

Και σε εμένα έτυχε κάπου 3-5 φορές μέσα στον προηγούμενο μήνα, κάτι μου μετά δεν μπορούσα να το ξανά προκαλέσω respring. Το 26ρι είναι ένα bug από μόνο του, όπως το 18, 17 και το 16 (Ειδικά οι πρώτες εκδόσεις τους).

[img]http://mowned.com/sig/zurabi.smart.jpg[/img]

Έχει όντως αρκετά στ@τοπροβλήματα το 26 ακόμα και μετά από τόσο καιρό.

Βρε μακάρι να είναι αυτό.
Σε κάποια φάση θα λυθεί από μόνο του.

Edited by pavlidisc

Μετά από remote troubleshooting από τα κεντρικά της Apple, φαίνεται ότι η συσκευή έχει θέμα stability (όπως μου ανέφεραν). Δυσλειτουργία στην πλακέτα και φεύγει για σέρβις.

Απορία σχετικά με αργή φόρτιση το βράδυ...

Εάν το φορτιζω μέχρι το 80 το βράδυ και το πρωί που ξυπνάω να αλλάζω το οριο και να φορτίζει στο 100 πειράζει στην μπαταρία; Δηλαδή, είναι καλύτερα να μένει για 2 ώρες στο 80 από ο,τι στο 100;

34 minutes ago, Kostas_Ts_86 said:

Απορία σχετικά με αργή φόρτιση το βράδυ...

Εάν το φορτιζω μέχρι το 80 το βράδυ και το πρωί που ξυπνάω να αλλάζω το οριο και να φορτίζει στο 100 πειράζει στην μπαταρία; Δηλαδή, είναι καλύτερα να μένει για 2 ώρες στο 80 από ο,τι στο 100;

πολύ κόπος για το τιποτα

βάλε να φορτίζει όλη νύχτα κανονικά 

εγώ με αργό φορτιστή 3 χρόνια είχα χάσει 6-7% σε υγεία μπαταρίας αν αληθεύει 

το θέμα είναι να έχεις την συσκευή σου γεμάτη όταν ξυπνήσεις γιατί ίσως επιστρέψεις σπίτι 2 ίσως και 10 την νύχτα. 

να μας εξηπηρετουν πρέπει όχι να τα υπηρετούμε 

Nokia 8800 Scirocco