Jump to content

Sony Xperia XZ3

JimZe
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Eτσι ακομα καλυτερα για να εχουμε να συζηταμε. Λογικο το ΧΖ1 και τα υπολοιπα της οικογενειας γιατι νομιζω ιδια πραγματα εχουμε μεσα. Να μαθουμε και καμια ακομα συμβουλη

Ναι αλλά σκέψου ότι έχουμε άλλο λογισμικό,τώρα για hardware camera δεν γνωρίζω.

Φτιάξτε ένα θέμα με τις φωτογραφίες για την σειρά XZ,εσείς που είστε και πιο παλιοί.

Sony Xperia go, Sony Xperia M5, Sony Xperia 1 II, Sony Xperia 1 III, Sony Xperia 1 IV, Google Pixel 7 pro

• Administrators

Και επισης,να μπορουσα να μην εχω τα soft buttons στην οθονη και να τα χειριζομαι ολα αποκλειστικα με χειρονομιες.Αυτο ειναι το πραγμα που μου λειψε πιο πολυ απο το Huawei P10.

Αυτό γίνεται εύκολα με το fluid navigation gestures. Το έχω βάλει από τη πρώτη μέρα και έχω ξεχάσει πως είναι η συσκευή με τα on screen buttons. Και μιας και το έχω δουλέψει πολύ καιρό και σε αρκετές συσκευές, είναι παραμετροποιησιμο, δουλεύει σαν εργοστασιακό και δε θα σε απασχολήσει ποτέ.

Modpic.gif

Sony Xperia go, Sony Xperia M5, Sony Xperia 1 II, Sony Xperia 1 III, Sony Xperia 1 IV, Google Pixel 7 pro

Στις 2 πρωτες, αυτη με το HDR ON ειναι πιο σωστη στα ματια μου.Με το ματι πως σου φαινεται η χρωματικη αποχρωση του φωτος? Πιο κιτρινισμενη ειναι αυτη με το HDR OFF και εχει υπερβολικη φωτεινοτητα γυρω απο την λαμπα. Αλλα εχει λιγοτερο θορυβο.

Η φωτογραφια με την φωτομετρηση στην λαμπα μου φαινεται πιο σωστη απο οτι με την φωτομετρηση στην ταρατσα.Ωστοσο αν δεν υπηρχε μεσα στην φωτο η ιδια η λαμπα,τοτε θα φαινοταν πιο καλη η δευτερη (βεβαια δεν θα γινοταν να φωτομετρησεις εκει). Ενω φωτειζονται τα σκοτεινα σημεια,κοντα στις πηγες φωτο οριακα δεν καιγονται.Ο ουρανος επισης ειναι καλυτερος.

Δοκιμασε στο ιδιο καδρο να βγαλεις αυτοματες με λιγο ανεβασμενη φωτεινοτητα ή φωτομετρησεις.

Οι φωτο με την φωτομετρηση δεν φαινονται μεσα στο φορουμ παρα μονο αν πατησεις να τις ανοιξεις απο το λινκ τους.

Σημερα ηρθε μια απλη σιλικονατη θηκη πλατης https://www.ebay.com/itm/Sony-Xperia-XZ3-Case-Slim-Silicone-Ultra-Soft-Gel-Phone-Cover-Matte-Black/372598051297?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2060353.m2749.l2649

Χαλαρη εφαρμογη στα πλαινα bezels, δεν ειναι τοσο αντιολισθητικη οσο θα ηθελα απλα ειναι ομορφη και δεν δινει πολυ ογκο. Δεν θα την συνιστουσα (τα πληκτρα στο πλαι δεν καλυπτονται οπως στις φωτο του λινκ)/ Εν αναμονη της γνησιας δερματινης θηκης...

Edited by r31134

Με γεια η θήκη,εμένα μου αρέσει γιατί δεν δίνει όγκο στο κινητό.Αν το προσέχεις λίγο παραπάνω απο το κανονικό όπως εγω με τις συσκευές μου,τότε είναι ότι πρέπει.

Παρόμοια έχω πάρει και εγώ.

Όσο για τις φωτογραφίες προτιμώ με το HDR ON μιας και στα μάτια μου έχει πιο φυσικά χρώματα και λιγότερο θόρυβο,ενώ εσύ παρατηρείς περισσότερο στην δεύτερη.

Γενικά ψάχνομαι είτε να το δώσω είτε να το συνηθίσω,γιατί με χαλάει υπερβολικά ο θόρυβος όταν κάνεις μια φωτογραφία τέρμα zoom.

Με χαλάει στα πρόσωπα και όχι στις πολυκατοικίες και στα παγκάκια.:)

Είμαι πολύ ευχαρίστημένος που δεν βγάζει ξεπλυμένες όπως άλλα κινητά,είμαι πολυ χαρούμενος για τις λεπτομέρειες αλλά τον θόρυβο στα πρόσωπα δεν μπορώ να τον συνηθίσω.

Ή θα το πουλήσω ή θα πορευτώ μαζί του.

Μεταξυ των 2 πρωτων,η πρωτη εχει περισσοτερο θορυβο

ναι συγγνώμη,την πρώτη ήθελα να πώ οτι βρίσκεις με περισσότερο noise ενώ για εμένα έχει η δεύτερη.

Τι να πώ?η είμαι άμπαλος ή ψυχωτικός:lol:

Edited by guy_fawkes

Αναφερομαι σε αζουμαριστες φωτο,οπως τις εχεις ανεβασει.Μονο στο σημειο της οικοδομης αριστερα και επανω. Πουθενα αλλου. Βραδινες,με ζουμ και χωρις θορυβο,ουτε οι φωτογραφικες οι ιδιες δεν θα πετυχαινουν...

Ουτε αμπαλος εισαι ουτε ψυχωτικος. Αν δεις παραδιπλανα topics αλλων συσκευων,θα καταλαβεις τι εννοω!

off topic...και όλοι αυτοί κράζανε το δαχτυλικό ξεκλείδωμα του XZ3 που τουλάχιστον είναι 100% άμεσο:lol:

Γενικα,στην Ελλαδα εν αντιθεση με εξωτερικο, τρωει μεγαλη απαξιωση το ΧΖ3 σε πολλα πραγματα και ας κανει στην συντριπτικη πλειοψηφια τα ιδια πραγματα με αλλες συσκευες ιδιου επιπεδου,εξισου γρηγορα και αξιοπιστα(σε καποια βιντεο και reviews ριχνει καλο ξυλο σε πολλες συσκευες αλλα δεν μπορεις να βασιζεσαι σε αυτα). Αλλες συσκευες με 60% πανω απο την αξια του ΧΖ3 θεοποιουνται γιατι ετσι πρεπει ή για να δικαιολογηθουν οι επιλογες του καθενος. Κανενα προβλημα,μακαρι ολοι να ειναι ευχαριστημενοι με οτι αγορασαν αρκει να ειναι ειλικρινεις και αντικειμενικοι. Η κυρια Sony το μαρκετινγκ στα κινητα της το εχει αφημενο στην μοιρα του εδω Ελλαδα αλλα στην υποστηριξη-updates και στα καλογραμμενα σταθεροτατα λογισμικα της που φαινονται ακομα και μετα απο ετη χρησης, δεν την πλησιαζουν καν.Ουτε οτι σεβεται και δεν διαχωριζει πελατες (BOE-LG, Exynos-Snap,κλπ). Δυστυχως ομως αυτο δεν αρκει για να προτιμηθει αυτην την χρονικη περιοδο. Γελαγα προχθες με σχολιο οτι τα 6 με 8 GB ram δεν κανουν καμια διαφορα στον μεσο χρηστη αλλα λιγο καιρο πριν,τα 4 με τα 6 GB ειχαν χαοτικη διαφορα. Οτι να ναι.

Στη Σουηδία που ζω έχει πουλήσει πάρα πολύ ειδικά το πράσινο. Στην Ελλάδα δε ξέρω γιατί πάει έτσι η Σονυ. Τι στο καλό. :blink:

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Χρησιμοποιώ Sony απο την εποχή ericson και ούτε εγω θυμάμαι πιο ήταν το πρώτο μου.Να φανταστείς ότι ακόμα τα πιο πολλά τα έχω.

Έχω δουλέψει άλλα μοντέλα απο φίλους,συγγενείς,σύζυγο κατα καιρούς και έχω διαπιστώσει οτι τα sony είναι καλά ποιοτικά κινητά και τίμια.

Δυστυχώς το marketing πουλάει και όχι ένα brand απο μόνο του.

Τις προάλλες τα λέγαμε σε αυτό το topic με έναν φίλο που ήθελε 6gb RAM στο ΧΖ3 ενώ όλα τα σχετικά video δείχνουν οτι δεν υπάρχει καμία διαφορά.Κι όμως σου λένε οτι αν ήθελε να σέβεται τον πελάτη έπρεπε να είχε 6gb τουλάχιστον χωρίς καν να μας το τεκμηριώσουν.

Οθόνες που βγάζουν προβλήματα και μετά τις αλλάζουν όπως προείπες,δαχτυλικό με πρόβλημα αλλά όσοι πληρώσανε ενα σκασμό χρήματα αναμένουν τις αναβαθμίσεις όταν κι αν έρθουν για να στρώσει το θεματάκι τους.

Συγκεκριμένα στο s10 οι φωτογραφίες δεν είναι για συσκευή που αγγίζει τα 1000 euro,και δεν γίνεται να φοράνε όσα έχουν exynos σένσορες της icosell αλλά όσα έχουν snapdragon να έχουν sony.Καταναλωτές 2 ταχυτήτων.

Δες τι κράξιμο έφαγε το Χ1 ιδίως για την μπαταρία του,δες τι κράξιμο έφαγε το ΧΖ3 για την μπαταρία του και τώρα στο νήμα με το s10 ψάχνονται να βρουν γιατί η μπαταρία τους δεν επαρκεί αλά όχι η sony είναι κατώτερη που ακόμα και στις φωτογραφίες τουλάχιστον για την σειρά ΧΖ απλά δεν υστερεί του ανταγωνισμού με διπλές και τριπλές κάμερες

Edited by guy_fawkes

Ειχα Huawei P10 και τοτε ειχε αποκαλυφθει οτι χρησιμοποιουσαν διαφορετικα ειδη μνημης αποθηκευτικου χωρου.Τιμιο.

Βγηκαν πρασινες lg οθονες στα mate 20 pro και η Huawei εκανε τον κινεζο (σε αυτο τουλαχιστον δεν ειπε ψεματα).Τιμιο

Βγαινουν τα galaxy με διαφορετικους επεξεργαστες για Ευρωπη,σαφως κατωτερους.Τιμιο.

Ξεκινανε με android 8 και μολις προτινως πηραν 9.Τιμιο.

Βγαζουν το ΧΖ3 με 4 GB ram και μονή κάμερα. Ασεβεια.

Βγαζουν το ΧΖ3 με android 9 απο την πρωτη μερα.Ασεβεια.

Updates του ΧΖ3 καθε μηνα σταθερα.Ασεβεια.

Κατι κανουμε λαθος.

----- προσθήκη μηνύματος 89 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Στη Σουηδία που ζω έχει πουλήσει πάρα πολύ ειδικά το πράσινο. Στην Ελλάδα δε ξέρω γιατί πάει έτσι η Σονυ. Τι στο καλό. :blink:

Δεν το βρισκεις καν στα μαγαζια να το δεις και υπαρχει μονο σε μαυρο χρωμα.Σε τι τιμη πωλειται στην Σουηδια? Στο εξωτερικο ειναι σε πολυ μεγαλη εκτιμηση το κινητο και οχι μονο το ΧΖ3 αλλα τα περισσοτερα Sony.

τι να την κάνεις την εκτίμηση αν δεν έχει marketing,οι πωλήσεις πέφτουν,όχι οτι έχει ανάγκη η εταιρία.

Δεν ανοίγεις ενα topic για φωτογραφίες ΧΖ και πάνω?

Θα το κανω απλα θελω να μαζεψω τα ποστ μου απο εδω και να τα αντιγραψω και εκει.Και σημερα δεν προλαβαινω.

Στη Σουηδία πωλείται αυτή τη στιγμή στα 550Ε. Δεν έχω ακούσει κανένα παράπονο από κανένα κάτοχο πλην αυτών που δεν το έχουν. Τι κάθεστε και ασχολείστε; Απολαύστε τη συσκευή σας και τελείωσε. Έχω και το ΝΟΤΕ 9 παράλληλα. Φοβερές συσκευές και οι δύο. Μην ψάχνουμε φαντάσματα στις άλλες συσκευές αλλά το ΣΟΝΥ πραγματικά είναι ΚΙΝΗΤΑΡΑ.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Eδω απο 622 ευρω σε σκρουτζομαγαζα ειναι η χαμηλοτερη τιμη.

Στη Σουηδία πωλείται αυτή τη στιγμή στα 550Ε. Δεν έχω ακούσει κανένα παράπονο από κανένα κάτοχο πλην αυτών που δεν το έχουν. Τι κάθεστε και ασχολείστε; Απολαύστε τη συσκευή σας και τελείωσε. Έχω και το ΝΟΤΕ 9 παράλληλα. Φοβερές συσκευές και οι δύο. Μην ψάχνουμε φαντάσματα στις άλλες συσκευές αλλά το ΣΟΝΥ πραγματικά είναι ΚΙΝΗΤΑΡΑ.

αν θα αγόραζα κάποιο samsung αυτό θα ήταν το note9

επικοινώνησα σήμερα με τον pixel peepers https://www.youtube.com/channel/UCpshWR5ezibAo4wXEfW-NCw/about

Είδε φωτογραφίες μου σχετικά με τον θόρυβο,βρήκε ότι δεν έχει κάποιο θέμα η συσκευή,τραβάει sharpness φωτογραφίες όπως είπε και αν θέλω να μειωθεό ο θόρυβος πρώτον να τραβάω σε χαμηλό φωτισμό με 12 mp και όχι με 19,επίσης στο auto να χαμηλώνω την έκθεση αλλά όπως είναι φυσικό θα βγαίνουν πιο σκοτεινές μιας και θα ρίχνει το iso.

Στο manual πάλι με 12mp και να παίξω όπως είπατε εδώ στο νήμα με το κλείστρο και αν θέλω να χαμηλώνω το iso.

Αν θέλω πιο soft φωτογραφίες χωρίς μεγάλες λεπτομέρειες τότε όπως είπα και εγώ note 9.

Δείτε video του και ακολουθήστε τον,είναι σωστός σε ότι λέει.

Με 12ΜΒ δεν θα χασουμε ποιοτητα και πληροφορια;

Το μεσημεροαπογευμα θα κανω το τοπικ για τις φωτογραφιες της σειράς ΧΖ.

Δυο φωτο απο Μεγαρο Μουσικης Θεσσαλονίκης. Η πρωτη ειναι τελειως αυτοματο, σηκωνεις και φωτογραφιζεις. Η δεύτερη ειναι παλι αυτοματο με ανεβασμενη φωτεινοτητα. Ηθελε ενα κλικ λιγοτερο. Παντως εξαφανισε τον θόρυβο σε σκιερα σημεια οπως ο εξωστης ψηλα αριστερα.

47377585552_199b66f987_z.jpgDSC_0452 by Dim Tsak, on Flickr

46515281645_3a9fd9182e_z.jpgDSC_0453 by Dim Tsak, on Flickr

Αν είναι να τις εκτυπώσεις ίσως,αλλά δουλεύει σε πρόσωπα όταν τραβάς σε κλειστό χώρο χωρίς φυσικό φως.

Το iso στην δεύτερη ανέβηκε απο το 800 στο 1250.

Αν τράβαγες άνθρωπο το ίδιο και χειρότερα

Κυριοι χαρειτε τις συσκευες σας και αφηστε τα αλλα θεματα,γιαυτι αυτο που βλεπω απο ορισμενους ειναι οτι ψαχνουν αυτοεπιβεβαιωση γιαυτο και κοιταζουν για αρνητικα στα διπλα θεματα κινητων.

Ναι εγω προσωπικα ειχα πει πιο πισω οτι θα ηθελα εν ετη 2018 και πλεον 2019 6gb ram(τα βλεπουμε τα θεματα των pixel με stock android στο ram management) σε ενα κινητο ναυαρχιδα που ζηταει 630ευρω.

Δεν ειναι δα και τοσο δυσκολο ή παραλογο.

Μην ξεχνατε οτι η συσκευη 2μεγαλα updates θα παρει,αρα η παραπανω ram σε ναυαρχιδα ειναι υποχρεωτικη.Εδω τα mid range κινητα ερχονται με 4gb ram πλεον και μεχρι και η Apple με διαφορετικο ram management εφτασε στα 4.Δεν υπαρχουν δικαιολογιες.

Ολως τυχαιως ολα τα νεα κινητα του 2019 με 6gb ram ερχονται.

Επισης και εγω εκανα παραπονο για την μπαταρια στο SOny Xperia 1 γιατι για τα 1000ευρω που ζηταει

https://www.clove.co.uk/sony-xperia-1 και μιας και ανεβηκαν σε αναλυση και ιντσες,επρεπε να δωσουν παραπανω μπαταρια.

Ο ανταγωνισμος στο Android αυτo κανει.

Το οτι η Sony ειναι καλη στις αναβαθμισεις της ηταν ενας απο τους σημαντικοτερους λογους για να προτιμησω εξ αρχης Sony κινητο(οπως και η Oneplus) και αν ισχυε η μπαταρια του Sony Xperia 1 των 4400 που ακουγοταν,θα το ειχα τιμησει φετος.

Τωρα για τα υπολοιπα των αλλων εταιρειων,να θυμισω μονο οτι η Sony περυσι εβγαλε 3 ναυαρχιδες στην ιδια χρονια για να δουμε το XZ3 σε αυτη την τιμη day one,αλλιως 800+ευρω θα ειχε.

Δεν θυμαμαι και οι κατοχοι XZ2 οταν πρωτο κυκλοφορησε να ηταν το ιδιο ενθερμοι με το νεο τοτε Sony κινητο(περαν αυτων που απλα το δοκιμασαν και το εδωσαν που δεν μετρανε),αρα μην βγαζετε συνεχεια βιαστικα συμπερασματα.

Αλλοι παλι την Sony δεν την επιλεγουν γιατι βλεπουν οτι πεφτει τεραστια απαξιωση στις τιμες σε προηγουμενες ναυαρχιδες(και τα περι μεταπωλησης)τελευταια(XZ1 200περιπου ευρω,XZ2 299ευρω πριν λιγες μερες),αρα περιμενουν μηπως δουν κατι αντιστοιχο στο XZ3.

Γιαυτο πουλανε οσο πουλανε οι αλλες εταιρειες.

Ηδη το S10e εχει πεσει στα χρηματα του XZ3 και το μεγαλυτερο Note9 ειναι πλεον φθηνοτερο απο το XZ3,αρα μην γραφουμε οτι να ναι.

To XZ3 δεν ειναι πατατα ουτε κακο κινητο,ουτε και οι αλλες εταιρειες ολες αγιες.

Αλλα οταν μου το βγαζεις τελος του χρονου και οχι στις αρχες και η τιμη του μενει στασιμη,αυτα συμβαινουν.

Edited by Fulgore1

Εσυ μετεφερες σχολια απο εδω στο τοπικ του S10 περι ποιοτητας οποτε τα περι επιβεβαιωσης μαλλον περιλαμβανουν και εσενα. Οταν συγκρινουμε συσκευες και εταιρείες, θα πιασουμε τα καλα και τα κακα απο καθε πηγη. Αν δεν μπορειτε να δεχτειτε και να διαβαζετε, κανενα προβλημα. Εμεις εδω εχουμε ενα ησυχο τοπικ που γραφουμε τις αποριες μας. Οταν γιγαντονεται η ελλειψη 2 GB ram του ΧΖ3, η μπαταρια στη θεωρια και τα υποτιθέμενα 800ευρω που ηταν 644 , ε τοτε να δεχτειτε και τα αρνητικα των συσκευων που επιλεξατε και οι υπολοιποι. Οταν αποθεωνουμε την νυχτερικη καμερα του mate 20 pro και τις οθοναρες των Samsung δεν ιδρωσε το αφτι καθενος. Δεν θελουμε καμια επιβεβαιωση. 3-4 ειμαστε οι κατοχοι εδω και συνεχιζουμε. Αυτα απο εμενα, καλημερα.