ktlk Δημ. May 19, 2021 Κοινοποίηση Δημ. May 19, 2021 Εγώ απο την άλλη περιμένω να δω αυτό https://arstechnica.com/gadgets/2021/05/sharp-aquos-phone-has-a-massive-1-inch-camera-sensor/ Sent from my Nokia 9 using Tapatalk Παράθεση KTLK Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgerapp Δημ. May 19, 2021 Κοινοποίηση Δημ. May 19, 2021 και τωρα σχεδον ιντζα εχουν , εγω περιμενω ακομα οι ναυαρχιδες να ανεβασουν και αλλο επιπεδο στο ειδη ανεβασμενο των τηλεφακων . θα ειναι η πληρη δολοφονία των καμερων στα χερια των ανθρώπων που εχουν δεν εχουν χομπυ . οποιος δουλευει με την εικονα και αυτος που εχει πραγματικη αγαπη και χομπυ παντα θα κουβαλαει μια μηχανη ! οπως ο δυτης τις μπουκαλες κ τα πεδιλα . Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ktlk Δημ. May 19, 2021 Κοινοποίηση Δημ. May 19, 2021 σχεδόν... το φυσικό μέγεθος τπυ αισθητήρα πάντα θα κάνει τβ το διαφορά... με την φυσική δεν μπορείς να παίξεις.. Τώρα για το κομμάτι τηλεφακού οκ ωια μερικούς είναι πανάκια για μένα που έχω μάθει με σταθερούς φακούς μαι μα παίζω με τα πόδια δδν μου κάνει αίσθηση.. πάντα ήθελα να είμαι στην σκηνή.. Είναι λίγες οι περιπτώσεις που μου έλειψε το ζοομ. βέβαια αφορά εμένα Sent from my Nokia 9 using Tapatalk Παράθεση KTLK Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgerapp Δημ. May 19, 2021 Κοινοποίηση Δημ. May 19, 2021 Καλα κ εγω ετσι ειμαι , σταθερο εχω στο καμερακι λόγο ποιότητας σε σχέση με τον μαμα κ κινητό με εναν φακό , αλλα λιγο που έπιασα το s21u και έπαιξα κ κατά σύμπτωση ημασταν σε προβλήτα , δηλαδή θάλασσα μπροστά κ απέναντι ένα σορό μικρα εκπαιδευτικά ιστιοπλοϊκάκια με πλάτη το αβερροφ , να σου πω οτι ο τα 3Χ του δεν κάνανε την δουλειά ; Θα σου πω ψέματα . Εκει εκανα σκέψεις για το πόσο ευέλικτος εισαι με πολλά εστιακά μήκη . Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evris2013 Δημ. May 19, 2021 Κοινοποίηση Δημ. May 19, 2021 Εγώ απο την άλλη περιμένω να δω αυτό https://arstechnica.com/gadgets/2021/05/sharp-aquos-phone-has-a-massive-1-inch-camera-sensor/ Sent from my Nokia 9 using Tapatalk Που να το δεις; Κρίμα που η Sharp δεν εισάγεται εδώ... Θα είχε ξεπεράσει και τη Samsung. Παράθεση Samsung Galaxy A52s 128/6GB 🙂 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ekontax Δημ. June 1, 2021 Κοινοποίηση Δημ. June 1, 2021 Μια ερώτηση παιδιά που ασχολείστε με τις συγκρίσεις φωτό, όταν ανεβάζεις μια φωτό από το flick που έχω λογαριασμό, φαίνονται και όλες οι άλλες που έχω αποθηκευμένες η μόνο εγώ τις βλέπω ? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgerapp Δημ. June 1, 2021 Κοινοποίηση Δημ. June 1, 2021 Και εμεις μου φαίνεται , παμε δεξιά αριστερά κ βλεπουμε . Βαλε μια εδω να στο επιβεβαιώσω και την σβήνεις. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
guy_fawkes Δημ. June 1, 2021 Κοινοποίηση Δημ. June 1, 2021 φαίνονται και οι άλλες! Παράθεση Sony Xperia go, Sony Xperia M5, Sony Xperia 1 II, Sony Xperia 1 III, Sony Xperia 1 IV, Google Pixel 7 pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ekontax Δημ. June 1, 2021 Κοινοποίηση Δημ. June 1, 2021 φαίνονται και οι άλλες! Υπάρχει άλλη εφαρμογή που δεν βλέπουν όλη τη βιβλιοθήκη μου? αλλά μόνο αυτή που θέλω να ανεβάζω? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgerapp Δημ. June 1, 2021 Κοινοποίηση Δημ. June 1, 2021 (edited) Εγω βαζω απο imgbb , κ μεσο pc αλλα κ μεσο browser απο το κινητό μου . δείχνει τα exif data αλλα κ τις εικονες κανονικά χωρις συμπίεση που ειναι κ το ζητούμενο για ενα νημα σαν αυτο εδω , που ο αλλος θελει να δει την εικόνα κ τεχνικά για να βγάλει τα οποία συμπεράσματα μπορεί να βγάλει. Αν υπάρχει κ κάτι αλλο θα ηθελα να το γνωρίζω κ εγώ . Edited June 1, 2021 by georgerapp Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
guy_fawkes Δημ. June 1, 2021 Κοινοποίηση Δημ. June 1, 2021 Υπάρχει άλλη εφαρμογή που δεν βλέπουν όλη τη βιβλιοθήκη μου? αλλά μόνο αυτή που θέλω να ανεβάζω? εγώ έχω κάνει ένα λεύκωμα στο google photos και τις ανεβάζω απο εδώ όπου όπως έγραψε και ο Γιώργος είναι χωρίς συμπίεση και με τα exif κανονικά! Παράθεση Sony Xperia go, Sony Xperia M5, Sony Xperia 1 II, Sony Xperia 1 III, Sony Xperia 1 IV, Google Pixel 7 pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgerapp Δημ. June 1, 2021 Κοινοποίηση Δημ. June 1, 2021 Είναι επίσης πολύ εύκολο να εχεις ένα λεύκωμα κ να προσθαφαιρεις αλλά ενώ μου εχεις πει , ποτε δεν κατάφερα να φαίνεται το preview της εικονας εδω στο νήμα κ όχι μόνο το λινκ . Για imgbb ξερω , "bccode full linked" για εδω κ "απευθείας link" για το άλλο μεγάλο site τεχνολογίας το "αϋπνία" . Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evris2013 Δημ. June 1, 2021 Κοινοποίηση Δημ. June 1, 2021 Εγώ πάντως δεν βλέπω τις άλλες στο Flickr. Όπως πχ πιο πάνω του τελευταίου που ανέβασε από Flickr. Παράθεση Samsung Galaxy A52s 128/6GB 🙂 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
babill2004 Δημ. June 3, 2021 Κοινοποίηση Δημ. June 3, 2021 Δεν ξέρω αν εννοείτε το ίδιο, αλλά το αν βλέπετε κάποιες άλλες ενός που έχει ανεβάσει στο Flickr, έχει να κάνει με το αν τις έχει public ή όχι. Παράθεση "Ο θόρυβος δεν αποδεικνύει τίποτα. Συχνά, η κότα που έκανε απλά ένα αβγό κακαρίζει λες και έχει γεννήσει έναν αστεροειδή." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ekontax Δημ. June 3, 2021 Κοινοποίηση Δημ. June 3, 2021 Δεν ξέρω αν εννοείτε το ίδιο, αλλά το αν βλέπετε κάποιες άλλες ενός που έχει ανεβάσει στο Flickr, έχει να κάνει με το αν τις έχει public ή όχι. Ακριβώς έτσι είναι το τσέκαρα και πρέπει να το κάνεις private από public Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
babill2004 Δημ. June 6, 2021 Κοινοποίηση Δημ. June 6, 2021 Συγκριτικό στο αυτόματο σε όλα μεταξύ Huawei P40 pro, Xiaomi Mi10t pro και Sony RX100 III Huawei P40 pro HUAWEI P40 pro by P. V, on Flickr Xiaomi Mi10t pro stock XIAOMI Mi10t Pro Stock by P. V, on Flickr Xiaomi Mi10t pro 108 MP XIAOMI Mi10t Pro 108 MP by P. V, on Flickr Xiaomi Mi10t pro Gcam XIAOMI Mi10t Pro GCAM by P. V, on Flickr Sony RX100 III SONY RX100 III. by P. V, on Flickr Σαφώς και μπορεί κανείς να "πάρει" περισσότερα από τη Sony απλά έτυχε να την έχω μαζί μου και τράβηξα μία έτσι όπως την άνοιξα στο αυτόματο. Παράθεση "Ο θόρυβος δεν αποδεικνύει τίποτα. Συχνά, η κότα που έκανε απλά ένα αβγό κακαρίζει λες και έχει γεννήσει έναν αστεροειδή." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evris2013 Δημ. June 6, 2021 Κοινοποίηση Δημ. June 6, 2021 Στο P40 pro βγήκε πιο σκούρη η θάλασσα από τις άλλες. Μετά έρχεται της Sony RX100... Παράθεση Samsung Galaxy A52s 128/6GB 🙂 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xteacher Δημ. June 6, 2021 Κοινοποίηση Δημ. June 6, 2021 Στο P40 pro βγήκε πιο σκούρη η θάλασσα από τις άλλες. Μετά έρχεται της Sony RX100... Mη ξεχναμε οτι οι εικονες τραβηχτηκαν 19.30-20.00 η ωρα. Πολυ πιθανων πιο κοντα στη "πραγματικοτητα" να ηταν το huaweι . Ειναι και τραβηγμενη δυο στοπ πιο κατω σε εκθεση. (για τους οποιους λογους το επελεξε στο αυτοματο η huawei. Με ενα ταπ θα ερχοταν πιο κοντα στα υπολοιπα) Απο την αλλη, αρκετα καθαρη φωτο..λιγο παραπανω "ψυχρη" για τα γουστα μου αλλα στο photoshop ερχεται ευκολα εκει που θελω. Η gcam στο xiaomi το παρακανε με το sharpening. Δεν ξερω αν με αλλες ρυθμισεις ερχεται σε πιο νορμαλ πλαισια. H stock δειχνει καλυτερη στο τομεα αυτο. Με το καλο να βελτιωθουν και στο φακο πλεον τα κινητα . Ισως ενα μεταβλητο διαφραγμα οπως ειχε η σαμσουνγκ καναδυο μοντελα πιο πισω να κρυψει καποιες απο τις ατελειες και θα ωφελησει αρκετα τετοια μεγεθη αισθητηρων. (να μπαινει ενα φ/2.4 σε συνθηκες οπου "βολευει" ή οποτε το επιλεγουμε ..οχι τελειως μεταβλητο δαιφραγμα οπως σε compact κλπ). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
punisher24 Δημ. June 6, 2021 Κοινοποίηση Δημ. June 6, 2021 (edited) επισης το mi10t pro με gcam επιασε και τα βραχια στο βυθο... ισως εχει βελτιωμενο dynamic range Edited June 6, 2021 by punisher24 Παράθεση aka bill_thes Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xteacher Δημ. June 6, 2021 Κοινοποίηση Δημ. June 6, 2021 επισης το mi10t pro με gcam επιασε και τα βραχια στο βυθο... ισως εχει βελτιωμενο dynamic range Για αλλο καδραρισμα μοιαζει γενικα κρινωντας την καθε μια που ειναι ο οριζοντας, χωρια και τα 200pixel περισσοτερα στον καθετο αξονα. (εχει και στον οριζοντιο ) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
demon2411 Δημ. June 6, 2021 Κοινοποίηση Δημ. June 6, 2021 καλησπερα σας και απο μενα μετα απο χρονια απουσιας...:rolleyes: Καταρχας ευχαριστουμε για το συγκριτικο. Θα συμφωνησω στα περισσοτερα που ειπωθηκαν. Η αποψη μου ειναι οτι το p40 εχει πιο θερμα χρωματα, πιο ζωντανα, και εχει καταφερει να πιασει τις διαβαθμισεις του οριζοντα, καθως και καλυτερα τις σκιες. Σε γενικες γραμμες η φωτο του ειναι η καλυτερη απο ολα σε αυτον τον τομεα, με τις παρακατω εξαιρεσεις: Στο θεμα λεπτομερειας, ειναι πισω απο το xiaomi το οποιο ειναι εξαιρετικο στην στοκ μορφη του. Η gcam αν εχει το xml που νομιζω οτι εχει, ειναι λογικο να εχει oversharpen γιατι ειναι σεταρισμενο αρκετα ψηλα, κατι το οποιο χανει κατα την αποψη μου σε σχεση με την στοκ η οποια ειναι πιο ισορροπημενη. Αν βαλουμε στο παιχνιδι την 108 mp εκει το κομματι λεπτομερειας ξεφευγει αρκετα, κατι το οποιο φαινεται οσο ζουμαρουμε στην φωτογραφια. (βεβαια περι ορεξεως)... Επισης η gcam οπως προαναφερθηκε εχει καλυτερο dr. Oλες εχουν τα συν και τα πλην τους. Το καλο με το xiaomi ειναι οτι με τις καταλληλες ρυθμισεις στην gcam, μπορεις να πετυχεις το αποτελεσμα που θες αναλογα με τα γουστα σου. Το p40 ειναι μια point n shoot κατασταση, η οποια τα πηγαινει εξαιρετικα καλα. (δεν αναφερομαι στο zoom γιατι εκει ειναι μονοδρομος). edit: υπαρχει οντως αλλο καδραρισμα. Επισης η gcam ειναι 27 mp ενω η στοκ 25. Ειναι ενα limitation το οποιο δεν ξερει κανεις γιατι συμβαινει, και το mi note 10 pro δεν το εχει. Θεωρω λογω αποφυγης distortion στις ακρες λογω μεγαλου αισθητηρα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alphonso79 Δημ. June 6, 2021 Κοινοποίηση Δημ. June 6, 2021 (edited) με νοκια 808 https://live.staticflickr.com/65535/51229086912_7b0da29742_k.jpg' alt='51229086912_7b0da29742_k.jpg'>2021-06-06-2998 by andy jk, on Flickr[/img] Edited June 6, 2021 by alphonso79 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evris2013 Δημ. June 6, 2021 Κοινοποίηση Δημ. June 6, 2021 καλησπερα σας και απο μενα μετα απο χρονια απουσιας...:rolleyes: Καταρχας ευχαριστουμε για το συγκριτικο. Θα συμφωνησω στα περισσοτερα που ειπωθηκαν. Η αποψη μου ειναι οτι το p40 εχει πιο θερμα χρωματα, πιο ζωντανα, και εχει καταφερει να πιασει τις διαβαθμισεις του οριζοντα, καθως και καλυτερα τις σκιες. Σε γενικες γραμμες η φωτο του ειναι η καλυτερη απο ολα σε αυτον τον τομεα, με τις παρακατω εξαιρεσεις: Στο θεμα λεπτομερειας, ειναι πισω απο το xiaomi το οποιο ειναι εξαιρετικο στην στοκ μορφη του. Η gcam αν εχει το xml που νομιζω οτι εχει, ειναι λογικο να εχει oversharpen γιατι ειναι σεταρισμενο αρκετα ψηλα, κατι το οποιο χανει κατα την αποψη μου σε σχεση με την στοκ η οποια ειναι πιο ισορροπημενη. Αν βαλουμε στο παιχνιδι την 108 mp εκει το κομματι λεπτομερειας ξεφευγει αρκετα, κατι το οποιο φαινεται οσο ζουμαρουμε στην φωτογραφια. (βεβαια περι ορεξεως)... Επισης η gcam οπως προαναφερθηκε εχει καλυτερο dr. Oλες εχουν τα συν και τα πλην τους. Το καλο με το xiaomi ειναι οτι με τις καταλληλες ρυθμισεις στην gcam, μπορεις να πετυχεις το αποτελεσμα που θες αναλογα με τα γουστα σου. Το p40 ειναι μια point n shoot κατασταση, η οποια τα πηγαινει εξαιρετικα καλα. (δεν αναφερομαι στο zoom γιατι εκει ειναι μονοδρομος). edit: υπαρχει οντως αλλο καδραρισμα. Επισης η gcam ειναι 27 mp ενω η στοκ 25. Ειναι ενα limitation το οποιο δεν ξερει κανεις γιατι συμβαινει, και το mi note 10 pro δεν το εχει. Θεωρω λογω αποφυγης distortion στις ακρες λογω μεγαλου αισθητηρα. Τέλειο φωτογραφικό κινητό δεν πρόκειται να βρούμε. Αλλά και η καλύτερη φωτογραφία είναι υποκειμενικό ζήτημα για τον καθένα. Άλλος την θέλει με φυσικά χρώματα, άλλος με πιο έντονα κλπ. Παράθεση Samsung Galaxy A52s 128/6GB 🙂 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
babill2004 Δημ. June 7, 2021 Κοινοποίηση Δημ. June 7, 2021 Το θέμα είναι να πιάνει όσο το δυνατόν περισσότερη λεπτομέρεια σε συνδιασμό με dynamic range. Στα χρώματα σε φωτογραφίες που αξίζουν κατι παραπάνω για τον εκάστοτε χρήστη, μπορούν χωρίς παραμόρφωση να επεξεργαστούν λίγο προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Πάντως αν δεν είναι και κάτι τελείως παράταιρο σε σχέση με την πραγματικότητα, το 99,9% των χρηστών δεν θα ασχοληθούν με επεξεργασίες κλπ. Το βάρος οι εταιρείες το ρίχνουν στη φωτογράφιση με λίγο φως, με το μεγάλωμα των αισθητήρων και ευτυχώς στο ζουμ. HUAWEI P40 Pro 5X Huawei P40 pro 5X by P. V, on Flickr HUAWEI P40 Pro 10X Huawei P40 pro 10X by P. V, on Flickr SONY RX100 III (70mm) DSC00839 by P. V, on Flickr Οταν με ένα κινητό έχουμε πια 135mm περίπου σε αντιστοιχία, πόσο μάλλον με κάποιες μικκρές παραχωρήσεις στην ποιότητα ακόμα και 270mm όπως πιο πάνω, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως ακόμη και ακριβά μοντέλα όπως η σειρά RX της SONY (τουλάχιστον η III) μπαίνει πια στο συρτάρι για το μέσο και λίγο πιο πάνω χρήστη. Σκέφτομαι σοβαρά πια να την βάλω αγγελία. Δεν είναι μόνο αυτές οι αρετές της αλλά τελικά εγώ δεν είναι ικανός να πάρω κάτι πολύ παραπάνω και στις διακοπές το P40 είναι η τέλεια λύση. Παράθεση "Ο θόρυβος δεν αποδεικνύει τίποτα. Συχνά, η κότα που έκανε απλά ένα αβγό κακαρίζει λες και έχει γεννήσει έναν αστεροειδή." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
guy_fawkes Δημ. June 7, 2021 Κοινοποίηση Δημ. June 7, 2021 Τέλειο φωτογραφικό κινητό δεν πρόκειται να βρούμε. Αλλά και η καλύτερη φωτογραφία είναι υποκειμενικό ζήτημα για τον καθένα. Άλλος την θέλει με φυσικά χρώματα, άλλος με πιο έντονα κλπ. όλοσωστό!!! Παράθεση Sony Xperia go, Sony Xperia M5, Sony Xperia 1 II, Sony Xperia 1 III, Sony Xperia 1 IV, Google Pixel 7 pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts