Jump to content

TWIN Sim/Δύο κάρτες SIM με το ίδιο αριθμό κινητού

pryt4n1s
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Θα πρέπει να ζητήσεις να σου βγάλουν νέες κάρτες 

όταν μπλοκάρουν δεν μπορείς να κανεις κάτι 

Μερικές φορές κάποια μηνύματα SMS φτάνουν μετά από μέρες.

Έχω την υποψία ότι γίνεται επειδή έχω TWIN Sim.

Επίσης να θυμίσω ότι τα μηνύματα SMS πηγαίνουν στην ενεργή συσκευή. Δηλαδή δεν θα έχετε όλα τα SMS σε μία συσκευή.  

35 minutes ago, GLA said:

Μερικές φορές κάποια μηνύματα SMS φτάνουν μετά από μέρες.

Έχω την υποψία ότι γίνεται επειδή έχω TWIN Sim.

Επίσης να θυμίσω ότι τα μηνύματα SMS πηγαίνουν στην ενεργή συσκευή. Δηλαδή δεν θα έχετε όλα τα SMS σε μία συσκευή.  

Σωστά μόνο στην ενεργή συσκευή πάνε 

τώρα αν υπάρχει καθυστέρηση οφείλεται ίσως κάποια στιγμή μήπως έχετε απενεργοποιηεμες και τις δυο ταυτόχρονα 

Το ίδιο συμβαίνει και σε μένα με τα sms . Έχω σχεδόν πάντα ανοικτό το iPhone . Σπάνια το κλείνω και ανοίγω το xiaomi και τότε έρχονται αρκετά sms. Το έχω πει στην cosmote αλλά καμία λύση . Πρέπει να είναι λάθος της υπηρεσίας twin sim . Σκέφτομαι να τη καταργήσω διότι το θέμα με τα sms είναι σοβαρό. . 

Πώς εξηγείται αυτό; χρόνια έχω την υπηρεσία twin sim και ουδέποτε είχα θέμα με χαμένες κλήσεις ή sms. Πάντα ερχονται οι ειδοποιήσεις στην κάρτα που είναι ενεργή.

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

35 minutes ago, p_k said:

Πώς εξηγείται αυτό; χρόνια έχω την υπηρεσία twin sim και ουδέποτε είχα θέμα με χαμένες κλήσεις ή sms. Πάντα ερχονται οι ειδοποιήσεις στην κάρτα που είναι ενεργή.

Και εγώ την έχω 15 μέρες περίπου δεν έχω αντιμετωπίσει καποιο πρόβλημα 

Χρόνια έχω twin sim, ποτέ δεν αντιμετώπισα κανένα θέμα. Τώρα αν ανοίγεται ταυτόχρονα τις δυο συσκευές δεν φταίει η twin sim

και εγώ με twin sim είμαι, όταν η μια συσκευή είναι κλειστή, ποτέ δεν αντιμετώπισα πρόβλημα με χαμένες κλήσεις ή sms

Sony Xperia go, Sony Xperia M5, Sony Xperia 1 II, Sony Xperia 1 III, Sony Xperia 1 IV, Google Pixel 7 pro

• 6 months later...

Παιδιά, καλησπέρα. Μια ερώτηση έχω:

Αν μένουν ανοιχτά και τα δύο κινητά αλλά στο ένα απ' αυτά έχω απενεργοποιήσει τη sim card του και το έχω απλά για να λειτουργεί η δεύτερη κάρτα του, ως dual SIM, δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα, όπως διαβάζω παραπάνω με sms και χαμένες κλήσεις, έτσι δεν είναι; Αφού πρακτικά μόνο η μία κάρτα θα είναι ενεργή.

Από το chat, μου απάντησαν: 

Η προτεινομένη χρήση είναι να είναι απενεργοποιημένη η συσκευή, ωστόσο αν από τις ρυθμίσεις της συσκευής σου υποστηρίζετε η λειτουργία που αναφέρεις μπορείς να το δοκιμάσεις.

Το έχει δοκιμάσει κανείς να μου πει;

Edited by kainourgiazalh

2 ώρες πριν, kainourgiazalh said:

Παιδιά, καλησπέρα. Μια ερώτηση έχω:

Αν μένουν ανοιχτά και τα δύο κινητά αλλά στο ένα απ' αυτά έχω απενεργοποιήσει τη sim card του και το έχω απλά για να λειτουργεί η δεύτερη κάρτα του, ως dual SIM, δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα, όπως διαβάζω παραπάνω με sms και χαμένες κλήσεις, έτσι δεν είναι; Αφού πρακτικά μόνο η μία κάρτα θα είναι ενεργή.

Από το chat, μου απάντησαν: 

Η προτεινομένη χρήση είναι να είναι απενεργοποιημένη η συσκευή, ωστόσο αν από τις ρυθμίσεις της συσκευής σου υποστηρίζετε η λειτουργία που αναφέρεις μπορείς να το δοκιμάσεις.

Το έχει δοκιμάσει κανείς να μου πει;

Εάν έχεις απενεργοποιημένη τη SIM (disconnected) δεν έχει πρόβλημα.

Δεν θα εχεις προβλημα απο τη στιγμη που απενεργοποιεις την sim.

Υπέβαλα το παρακάτω ερώτημα και σε άλλο forum αλλά απάντηση δεν έλαβα:

Έχει επιχειρήσει κάποιος να ζητήσει Twin SIM για το ετήσιο πακέτο απεριορίστων δεδομένων της Frog;
(αυτό που κατά την διάρκεια της Black Friday είχε €109, στη συνέχεια έπεσε στα €90 και τώρα επανήλθε στα €144)
Να λειτουργεί δηλαδή σε smartphone όταν το router είναι κλειστό (αν υποθέσουμε πως έχει αντικαταστήσει μια σύνδεση σε εξοχική κατοικία) και αντιστρόφως.

6 ώρες πριν, minus21grams said:

Υπέβαλα το παρακάτω ερώτημα και σε άλλο forum αλλά απάντηση δεν έλαβα:

Σε αλλο topi/thread βρε , οχι αλλο forum. :classic_tongue:

Δεν το ξερω αλλα δεν βρισκω το λογο να ριχνουν ακυρο. Θα σου προτεινα να πας σε ενα γερμανο να τσεκαρεις, διαφορετικα απο το τηλ να τους ρωτησεις (το καταστημα).

Edited by runner70

21 ώρες πριν, runner70 said:

Δεν θα εχεις προβλημα απο τη στιγμη που απενεργοποιεις την sim.

Σ' ευχαριστώ.

Έχω και μια ερώτηση λίγο off-topic.

Messenger, Whatsapp, Viber μπορώ να έχω σε δύο συσκευές ταυτόχρονα;

3 ώρες πριν, runner70 said:

Σε αλλο topi/thread βρε , οχι αλλο forum. :classic_tongue:

Ναι, ε; Μου διέφυγε εντελώς.
Παρακολουθώ τα της COSMOTE στα 3 γνωστά sites παράλληλα με αποτέλεσμα να γίνονται όλα αχταρμάς στο μυαλό μου. 🥴

Δεν το ξερω αλλα δεν βρισκω το λογο να ριχνουν ακυρο. Θα σου προτεινα να πας σε ενα γερμανο να τσεκαρεις, διαφορετικα απο το τηλ να τους ρωτησεις (το καταστημα).

Φοβάμαι πως θα μπλέξω με υπαλλήλους που αγνοούν το θέμα, είναι πολύ εξειδικευμένο.
Το ιδανικό θα ήταν να ελεγχθεί επί τόπου και να υπάρξει άμεση απάντηση.
Μπορεί π.χ. να εξαιρείται το συγκεκριμένο πακέτο...
Τέλος πάντων, όταν πάω θα ενημερώσω. Μου φαίνεται περίεργο που δεν έχει διατυπώσει άλλος χρήστης αυτή την απορία...

1 ώρα πριν, kainourgiazalh said:

Σ' ευχαριστώ.

Έχω και μια ερώτηση λίγο off-topic.

Messenger, Whatsapp, Viber μπορώ να έχω σε δύο συσκευές ταυτόχρονα;

Viber με πλαγιο τροπο μπορεις. Για τα αλλα δεν ξερω. Κανε μια αναζητηση στο παρον θεμα γιατι έχει αναφερθει παλι.

Ευχαριστώ, παιδιά.

Κάπου εδώ μέσα αναφέρει πως για να πάρουν Viber και οι δύο συσκευές, πρέπει η μία να είναι root και να έχει xposed. Το xposed είναι πρόγραμμα;

Και στο messenger το ίδιο; Πρέπει να είναι root η συσκευή για να μπορείς να το έχεις και στις δύο ταυτόχρονα; Ή μπορείς να το κάνεις έτσι κι αλλιώς;

Στο viber χρειάζεται διαδικασία που δεν την κατέχω κιόλας, το messenger μπορείς να το έχεις σε όσες συσκευές θέλεις, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Εννοείται χωρίς root.

Edited by p_k

Παύλος Παυλίδης 

45 minutes ago, kainourgiazalh said:

Και το WhatsApp; Αυτό γίνεται, έστω με root;

Ιδέα δεν έχω τι γίνεται με αυτό.

Παύλος Παυλίδης 

1 hour ago, kainourgiazalh said:

Ευχαριστώ, παιδιά.

Κάπου εδώ μέσα αναφέρει πως για να πάρουν Viber και οι δύο συσκευές, πρέπει η μία να είναι root και να έχει xposed. Το xposed είναι πρόγραμμα;

Δεν θελει ουτε root ουτε xposed.

2 σελιδες πισω -μήνυμα τουτ Mark_K - Δημ. February 28, 2022

On 28/2/2022 at 9:46 ΠΜ, Mark_K said:

Βεβαίως, γίνεται αλλά με πατέντα που έχω ανακαλύψει εδώ και κάποια χρόνια. Κι εμένα με ταλαιπωρούσε πολύ αυτό το θέμα γιατί χρόνια τώρα δουλεύω με δίδυμες sim και το Viber ήταν προβληματικό με την εμμονή του να μπαίνει μόνο σε ένα τηλέφωνο.

Πράγματι η primary συσκευή μπορεί να είναι μόνο τηλέφωνο. Αλλά σου δίνει το δικαίωμα για όσες secondary συσκευές θέλεις (PCs ή tablets). Οπότε το κόλπο είναι να κάνεις την μια συσκευή να εμφανιστεί ως tablet στο πρόγραμμα. Σε Android συσκευές ανακάλυψα ότι μπορεί να γίνει αυτό εύκολα αλλάζοντας τα dpi της οθόνης. Το ζητούμενο δεν είναι να αλλάξει αυτό μόνιμα, αλλά για λίγο ώστε να ενεργοποιηθεί το Viber, και μετά το επαναφέρουμε. Αν η συσκευή μας έχει Android 7 και πάνω είναι πανεύκολο. Ενεργοποιούμε developer settings(επιλογές προγραμματιστή). Αυτό για όποιον δεν ξέρει γίνεται πηγαίνοντας στις πληροφορίες του τηλεφώνου, στις πληροφορίες λογισμικού όπου κάπου γράφει συνήθως αριθμός build. Κάνουμε tap 5 φορές συνεχόμενα σε αυτό και θα μας βγάλει την επιλογή για developer settings. Μέσα εκεί κατεβαίνουμε λίγο μετά την μέση στην ενότητα που λέει σχέδιο, και ψάχνουμε τη ρύθμιση ελάχιστο πλάτος. Συνήθως είναι 360dpi. Όσο και να είναι το σημειώνουμε κάπου και το αλλάζουμε με πιο μεγάλο νούμερο. Όταν είναι πχ 360 εγώ το βάζω 680 και δουλεύει πάντα. Θα γίνουν τα γράμματα πολύ μικρά, αλλά μπορούμε να λειτουργήσουμε το τηλέφωνο.

Πάμε τότε στο Viber, το οποίο έχουμε ενεργοποιήσει σε άλλη συσκευή, και βάζουμε τον τηλεφωνικό αριθμό. Αν όλα πήγαν καλά, αντί να πει ότι θα κάνει κλήση/στείλει sms για ενεργοποίηση, θα βγάλει qr code για να το σκανάρουμε με την πρώτη συσκευή. Αν δεν γίνει έτσι και δοκιμάσει να το ενεργοποιήσει με τον κανονικό τρόπο (κλήση/SMS) τότε απλά θέλει άλλο νούμερο για τα DPI, και χρειάζεται πειραματισμός. Αλλά συνήθως από τα 360 στα 680 είναι οκ. Αφού ενεργοποιηθεί μετά μπορούμε να επαναφέρουμε τα dpi στην αρχική ρύθμιση, και δεν χάνεται η ενεργοποίηση στο Viber.

Σε παλαιότερα τηλέφωνα(Android 6 και κάτω) δεν γίνεται αυτό γιατί δεν υπάρχει επιλογή για τα dpi σε developer settings. Εκεί γίνεται μέσω adb, αλλά είναι αρκετά πιο δύσκολο.

Σε κάθε περίπτωση το πρόγραμμα δουλεύει μια χαρά μετά, με μόνη "παρενέργεια", ότι δείχνει πως είναι σε tablet αντί για τηλέφωνο. Δηλαδή ο άλλος θα βλέπει πως ο χρήστης τάδε πληκτρολογεί στο Android tablet, πράγμα εντελώς ασήμαντο μπροστά στη διευκόλυνση που προσφέρει η "πατέντα".

Στην δική σου περίπτωση το iPhone θα πρέπει να μπει ως primary συσκευή, και να γίνει αυτό που σου γράφω στο Android. Εκτός αν δεν έχω καταλάβει σωστά και είναι και τα 2 τηλέφωνα iPhone, οπότε σε αυτή την περίπτωση δεν γνωρίζω κάποιο τρόπο να το ξεγελάσεις.

Sent from my Galaxy S10e

(Σ' ευχαριστώ @runner70)

Υπάρχει κάτι αντίστοιχο για το Whatsapp;

Edited by kainourgiazalh