Jump to content

5G NR

mixtri
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

19 minutes ago, elkons said:

Σκέτο internet είναι μόνο για Cosmote. 

Ειναι τα data-centric προϊόντα της Vodafone με άλλο APN, σκέτο internet

Bahama Mama, Βραχάτι, ενώ έχει SA N78 δεν περνάει δεδομένα

IMG_9374.png

3A20A240-A313-414D-A1E6-22A6D7E7CAC2.jpeg

2 ώρες πριν, Gv2008 said:

IMG_9374.png

Εγγυηση😝

Edited by Nickchris36

Η Νόβα είναι το Καλύτερο Δίκτυο!

3 ώρες πριν, Gv2008 said:

IMG_9374.png

Για τι απόσταση μιλάμε από το σταθμό; Γνωρίζεις; Μου έχει τύχει κι εμένα στο Πηλιο αλλά άλλαξε σε πιο κοντινή κεραία ή FDD. Δεν έχασα κάποια κλήση απλά αργούσε να περάσει η κλήση. Αυτά πρέπει να τα προσέξουν. Καλύτερα να κάνει camping σε low band or midband FDD και να γυρίζει σε PCell N78 όταν είναι δυνατόν. 

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Παιδια εγω προτιμω να εχω παντως 4τζι λτε 800 νσα ντισκονεκτ και να σερφαρω παρα αυτα τα χαλια😝🤣

Και το.λεω για ολα τα δικτυα αυτο οχι μονο για την τελκομ

Edited by Nickchris36

Η Νόβα είναι το Καλύτερο Δίκτυο!

26 minutes ago, Nickchris36 said:

Παιδια εγω προτιμω να εχω παντως 4τζι λτε 800 νσα ντισκονεκτ και να σερφαρω παρα αυτα τα χαλια😝🤣

Και το.λεω για ολα τα δικτυα αυτο οχι μονο για την τελκομ

Δε σε αναγκάζει κάποιος να ενεργοποιήσεις το SA στα iPhones.

Απο εκεί και πέρα, αυτά τα freeze συμβαίνουν πολλές φορές λόγω μεγάλης κίνησης σε συνδυασμό με μεγάλες κυψέλες. Το optimisation τα βρίσκει και τα διορθώνει.

[sIGPIC][/sIGPIC]

31 minutes ago, mixtri said:

Δε σε αναγκάζει κάποιος να ενεργοποιήσεις το SA στα iPhones.

Απο εκεί και πέρα, αυτά τα freeze συμβαίνουν πολλές φορές λόγω μεγάλης κίνησης σε συνδυασμό με μεγάλες κυψέλες. Το optimisation τα βρίσκει και τα διορθώνει.

Ακριβώς ότι γίνεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ειδικά Σάββατο μεσημέρι. Ας ελπίσουμε να δουν το θέμα χωρητικότητας άμεσα.

10 ώρες πριν, mixtri said:

Για τι απόσταση μιλάμε από το σταθμό; Γνωρίζεις; Μου έχει τύχει κι εμένα στο Πηλιο αλλά άλλαξε σε πιο κοντινή κεραία ή FDD. Δεν έχασα κάποια κλήση απλά αργούσε να περάσει η κλήση. Αυτά πρέπει να τα προσέξουν. Καλύτερα να κάνει camping σε low band or midband FDD και να γυρίζει σε PCell N78 όταν είναι δυνατόν. 

Δεν ξέρω, νομίζω είναι περίπου στα 3 χιλιόμετρα. Πάντως μάλλον θέμα κίνησης ήταν γιατί ποτέ ως τώρα δεν είχα πρόβλημα. 

32 minutes ago, Gv2008 said:

Δεν ξέρω, νομίζω είναι περίπου στα 3 χιλιόμετρα. Πάντως μάλλον θέμα κίνησης ήταν γιατί ποτέ ως τώρα δεν είχα πρόβλημα. 

Τότε θα κάνουν sector split. Τα βλέπουν όλα, μην ανησυχείς.

Αργαλαστή Πηλίου εσωτερικός χώρος στο Pelion Medical Lab

IMG_4109.png

και μια φωτογραφία από την κεραία στον ΟΤΕ Αργαλαστής 

IMG_4111.jpeg

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ακτή Ελιάς - Acrotel Athena Palace

Athena Palace.PNG

Παράδεισος - Νέος Μαρμαράς

917088741_Paradeisosbeach.thumb.PNG.66f46fc12c7850683fbe3f73d6ade32a.PNG

Edited by ampalaeas

2 ώρες πριν, mixtri said:

και μια φωτογραφία από την κεραία στον ΟΤΕ Αργαλαστής 

IMG_4111.jpeg

Passive φαίνεται στην άδεια, γιατί δεν ανάβει n78; 

C49rBSt.md.jpg

x3 ίδια. 

Hlias.

28 minutes ago, elkons said:

C49rBSt.md.jpg

x3 ίδια. 

Εκεί μάλλον θέλουν να βάλουν στην καινούργια της Αργαλαστής την ψηλή και όχι να παίζει στην τοπική μόνο. Αλλά θέλει πολύ προσοχή στο optimazation, γιατί με βάση αυτά που στέλνει ο Μάικ, όλο το Πήλιο έχει γίνει τζάμι ακόμα και με απλή Ν1 έχει πολλά περιθώρια βλέπω. Τουλάχιστον ακόμα κρατάει 

Edited by johnny_htc

10 minutes ago, johnny_htc said:

Εκεί μάλλον θέλουν να βάλουν στην καινούργια της Αργαλαστής την ψηλή και όχι να παίζει στην τοπική μόνο. Αλλά θέλει πολύ προσοχή στο optimazation, γιατί με βάση αυτά που στέλνει ο Μάικ, όλο το Πήλιο έχει γίνει τζάμι ακόμα και με απλή Ν1 έχει πολλά περιθώρια βλέπω. Τουλάχιστον ακόμα κρατάει 

Στην ψηλή θα μπουν τα παραδοσιακά ///. Θα μπορούσαν να κάνουν και το αντίθετο από αυτό που λες, όπου φτάνει n78 η τοπική endc με την ψηλή.

Θα σου πω. Στο Πήλιο είναι πάρα πολύ προσεγμένη, με καλό σχεδιασμό (αν εξαιρέσουμε τον σταθμό στο Νεοχώρι) και δεν είναι ραδιοφωνικός σταθμός. Ακόμα και με χαμηλό σήμα, οι ταχύτητες ξεπερνούν τα 100Mbps (N1) σε ζόρικα σημεία. 

Για εμένα, εντυπωσιακό το δίκτυο, ειδικά στο Νότιο Πήλιο όπου ανέβηκα πέρυσι. 

Hlias.

50 minutes ago, elkons said:

C49rBSt.md.jpg

x3 ίδια. 

Δε φαίνεται να έχει περιθώριο στα feeders. Θα μπορούσε βέβαια… εντάξει, δεν πάει άσχημα και με FDD. Θα μπει βέβαια 3500 σε κάποια φάση δεδομένου του ρυθμού ενεργοποίησης FWA. Κάθε δεύτερο σπίτι έχει FWA. Αντικατάσταση VDSL φαίνεται να γίνεται…

21 minutes ago, johnny_htc said:

Έχει διακυμάνσεις στη διάρκεια της ημέρας λόγω κίνησης. Βέβαια ποτέ δεν είναι «χάλια» αλλά αυτό αλλάζει σε μέρες αν συνεχίσει να δίνει FWA.

10 minutes ago, elkons said:

Στην ψηλή θα μπουν τα παραδοσιακά ///. Θα μπορούσαν να κάνουν και το αντίθετο από αυτό που λες, όπου φτάνει n78 η τοπική endc με την ψηλή.

Θα σου πω. Στο Πήλιο είναι πάρα πολύ προσεγμένη, με καλό σχεδιασμό (αν εξαιρέσουμε τον σταθμό στο Νεοχώρι) και δεν είναι ραδιοφωνικός σταθμός. Ακόμα και με χαμηλό σήμα, οι ταχύτητες ξεπερνούν τα 100Mbps (N1) σε ζόρικα σημεία. 

Για εμένα, εντυπωσιακό το δίκτυο, ειδικά στο Νότιο Πήλιο όπου ανέβηκα πέρυσι. 

Ναι στο μεγάλο σταθμό θα μπουνε Massive MIMO. Οχι ακόμη. Προσπαθούν πρώτα να βάλουν σταθμούς να δούνε πως θα μοιραστεί η κίνηση και μετά Ν78. Ακόμα μπαίνουν σταθμοί….

Και να φανταστείτε ότι στο Πηλιο ήταν δραματικά η χειρότερη. Έβγαινες από κατοικημένη περιοχή και είχες No service. Έχει βελτιωθεί πολύ το δίκτυο. Σε κάλυψη χτυπάει πλέον nova. 

Edited by mixtri

[sIGPIC][/sIGPIC]

Καλησπέρα 

Rakuten σάπιο iPhone 14 Pro Max με αρκετή ζέστη και κόσμο 

Ueno Minami Asakusa κλπ μέρη με αρκετό κόσμο

Τα19 άρια ήταν στο μετρό Ueno  και γεμάτο

IMG_9291.jpeg

IMG_9292.jpeg

IMG_9293.jpeg

23 minutes ago, Harry636 said:

Καλησπέρα 

Rakuten σάπιο iPhone 14 Pro Max με αρκετή ζέστη και κόσμο 

Ueno Minami Asakusa κλπ μέρη με αρκετό κόσμο

Τα19 άρια ήταν στο μετρό Ueno  και γεμάτο

IMG_9291.jpeg

IMG_9292.jpeg

IMG_9293.jpeg

Μόλις τώρα!
 Α ξέχασα Rakuten 

b 3 20 MHz 

n78 100 MHz 

IMG_9294.jpeg

Εγω πιστεύω ότι αν υπήρχε η οπτική ίνα παντού τα FWA δεν θα υπήρχαν έτσι το δίκτυο θα ήταν άκρως καλύτερο 

Vodafone The only scam company you can trust 

27 minutes ago, Dimitris_15 said:

Εγω πιστεύω ότι αν υπήρχε η οπτική ίνα παντού τα FWA δεν θα υπήρχαν έτσι το δίκτυο θα ήταν άκρως καλύτερο 

Αυτό δεν είναι οικονομικά βιώσιμο. Αν έχεις χρόνο διάβασε το FWA handbook by Ericsson και θα δεις γιατί το FWA είναι απαραίτητο.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δασκαλειό, ώρες αιχμής, με τις παραλίες φουλ, οι ταχύτητες πολύ χαμηλότερα του συνηθισμένου. 50-60 Mbps από 300+.

COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

12 ώρες πριν, MIKU said:

Δασκαλειό, ώρες αιχμής, με τις παραλίες φουλ, οι ταχύτητες πολύ χαμηλότερα του συνηθισμένου. 50-60 Mbps από 300+.

Τιγκαρε FWA. Ευτυχώς είναι κομπλέ τέτοιες ταχύτητες. Αλλά είναι οριακά, του χρόνου θα θέλει αύξηση χωρητικότητας. Πραγματικά, πολύ γρήγορα έγινε το μπαμ με το FWA, προσωπικά δεν το περίμενα. Πάντως φαίνεται να έχουν προβλέψει τις περιοχές με ανάγκες και το δίκτυο δεν κρεμάει ποτέ 

20 ώρες πριν, mixtri said:

Δε φαίνεται να έχει περιθώριο στα feeders. Θα μπορούσε βέβαια… εντάξει, δεν πάει άσχημα και με FDD. Θα μπει βέβαια 3500 σε κάποια φάση δεδομένου του ρυθμού ενεργοποίησης FWA. Κάθε δεύτερο σπίτι έχει FWA. Αντικατάσταση VDSL φαίνεται να γίνεται…

Έχει διακυμάνσεις στη διάρκεια της ημέρας λόγω κίνησης. Βέβαια ποτέ δεν είναι «χάλια» αλλά αυτό αλλάζει σε μέρες αν συνεχίσει να δίνει FWA.

Ναι στο μεγάλο σταθμό θα μπουνε Massive MIMO. Οχι ακόμη. Προσπαθούν πρώτα να βάλουν σταθμούς να δούνε πως θα μοιραστεί η κίνηση και μετά Ν78. Ακόμα μπαίνουν σταθμοί….

Και να φανταστείτε ότι στο Πηλιο ήταν δραματικά η χειρότερη. Έβγαινες από κατοικημένη περιοχή και είχες No service. Έχει βελτιωθεί πολύ το δίκτυο. Σε κάλυψη χτυπάει πλέον nova. 

Ουσιαστικά τι έχει μείνει από σταθμούς να μπουν στο Πήλιο; Νομίζω όλοι έχουν μπει από τις άδειες που έχουν βγάλει. Μάλλον θα περιμένουν νέες αδειοδοτησεις 

15 ώρες πριν, mixtri said:

Αυτό δεν είναι οικονομικά βιώσιμο. Αν έχεις χρόνο διάβασε το FWA handbook by Ericsson και θα δεις γιατί το FWA είναι απαραίτητο.

Και όμως, χώνουν κάργα οπτική. Δε θυμάμαι το χειμώνα που είχα πάει Βόλο και Πορταριά αν είχαν εναέριες, αλλά Πελοπόννησο βάζουν σε πάμπολλα σημεία. Προφανώς για αρχή, οι σταθμοί που εξυπηρετούν FWA θα έχουν feed οπτική στο εγγύς μέλλον (και λογικά back up ασυρματικά για εφεδρεία και όχι το ανάποδο) 

Edited by johnny_htc

1 hour ago, johnny_htc said:

Τιγκαρε FWA. Ευτυχώς είναι κομπλέ τέτοιες ταχύτητες. Αλλά είναι οριακά, του χρόνου θα θέλει αύξηση χωρητικότητας. Πραγματικά, πολύ γρήγορα έγινε το μπαμ με το FWA, προσωπικά δεν το περίμενα. Πάντως φαίνεται να έχουν προβλέψει τις περιοχές με ανάγκες και το δίκτυο δεν κρεμάει ποτέ 

Ουσιαστικά τι έχει μείνει από σταθμούς να μπουν στο Πήλιο; Νομίζω όλοι έχουν μπει από τις άδειες που έχουν βγάλει. Μάλλον θα περιμένουν νέες αδειοδοτησεις 

Και όμως, χώνουν κάργα οπτική. Δε θυμάμαι το χειμώνα που είχα πάει Βόλο και Πορταριά αν είχαν εναέριες, αλλά Πελοπόννησο βάζουν σε πάμπολλα σημεία. Προφανώς για αρχή, οι σταθμοί που εξυπηρετούν FWA θα έχουν feed οπτική στο εγγύς μέλλον (και λογικά back up ασυρματικά για εφεδρεία και όχι το ανάποδο) 

Για FTTH θα είναι δύσκολο για οικιακούς πελάτες σε απομακρυσμένες περιοχές. Προφανώς η Πορταριά δε θεωρείται απομακρυσμένη περιοχή.

Οι σταθμοί παίζουν κυρίως με οπτική ίνα. Να σου θυμίσω ότι με το Daniel το δίκτυο της κοσμοτε στο Πηλιο εξαφανίστηκε γιατί ο οπτικός δακτύλιος έσπασε σε πολλά σημεία.

Χρωστάνε νομίζω κάποιους σταθμούς σε κάποια χωριά (micro). Και προφανώς Ν78.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Παραλία Μοναστηρακίου (blue lake).

IMG_6920.thumb.png.fe5e1c683548c1312adc0cd4c77bf04d.pngIMG_6919.thumb.jpeg.b5f24b6891eaf2ac69a55eb454693749.jpeg

Από χθες που ήρθα τώρα κατάφερα να συνδεθώ στην 102060 (πρόσφατα πρπεει να κάηκε στην φωτιά στο σκάλωμα). 
Δεν ξέρω βέβαια πότε αππκατασταθηκε

BTW νέα προσθήκη n78 αυτή.

Edited by georgebad

Η cosmote χρωστάει σταθμούς γενικά και χρωστάει να κανει μια αύξηση στην χωρητικότητα 

Vodafone The only scam company you can trust 

Φάνηκε μια κεραία Β8 (μόνο) έχει καταγραφεί, eNb 303180 (Κάτω Βέρμιο) από τον g86 power, και φτάνει στο Αγγελοχώρι. 

😇

Hlias.

3 minutes ago, elkons said:

Φάνηκε μια κεραία Β8 (μόνο) έχει καταγραφεί, eNb 303180 (Κάτω Βέρμιο) από τον g86 power, και φτάνει στο Αγγελοχώρι. 

😇

Από τον g86 power μπορεί να καταγραφεί  B8 στην Μηχανιονα που έρχεται από Παρνασσό 

Πάντως βρίσκομαι από χθες στον Λαύκο Πηλίου και μπορώ να πω πως υπάρχει μεγάλη βελτίωση στο δίκτυο. Τα προηγούμενα χρόνια σε εσωτερικό χώρο σε παλιό πέτρινο σπίτι του χωριού με το ζόρι έπιανε και φέτος κάνω για πλάκα streaming με hotspot στο tvbox eon χωρίς κανένα κόλλημα. Σε εξωτερικούς χώρους βλέπεις για πλάκα 200αρι και σε ένα σημείο στο καφέ του χωριού που είναι πιο κοντά στην κεραία είδα και 400αρι στο download με το χωριό να είναι αρκετά γεμάτο από κόσμο όπως είδα. Τα προηγούμενα χρόνια σε εξωτερικό χώρο παρόμοια περίοδο με το ζόρι έβλεπα στο ίδιο σημείο 40 με 50 Mbps και μόνο στο καφέ έπιανες κοντά στα 150 περίπου.