Jump to content

5G NR

mixtri
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

33 minutes ago, mixtri said:

Και αυτός τι ρόλο θα βαράει; Για αυτές τις περιοχές μπήκε. Ειδικά ανατολικά δε θα μπει τίποτα.

Στην άδεια πόσα sector είναι ; 

Παραλία άγιος Νικήτας Λευκάδα 

https://www.speedtest.net/result/i/6702290904

Λευκάδα  μόλις μπει από την γέφυρα στο νησί 

https://www.speedtest.net/result/i/6702245515

Λευκάδα στην Alpha bank 

https://www.speedtest.net/result/i/6702251049

Στον δρόμο προς άγιο Νικήτα πάνω από την παραλία πεύκουλια 

https://www.speedtest.net/result/i/6702263483

1 hour ago, georgebad said:

Στην άδεια πόσα sector είναι ; 

Παραλία άγιος Νικήτας Λευκάδα 

https://www.speedtest.net/result/i/6702290904

Λευκάδα  μόλις μπει από την γέφυρα στο νησί 

https://www.speedtest.net/result/i/6702245515

Λευκάδα στην Alpha bank 

https://www.speedtest.net/result/i/6702251049

Στον δρόμο προς άγιο Νικήτα πάνω από την παραλία πεύκουλια 

https://www.speedtest.net/result/i/6702263483

3 sectors είναι. Απλά οι κατευθύνσεις των 2 sectors είναι περίεργες. Ειδικά το sector 3 στις 320 μοίρες βαράει μέσα στον Παγασητικο που έχει τέρμα κάλυψη.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

5 minutes ago, mixtri said:

βαράει μέσα στον Παγασητικο που έχει τέρμα κάλυψη.

Υπάρχουν και χειρότερα. 

Screenshot-20250806-161312-Cell-Mapper.j

Λογικά θα προσέξουν με πόση ισχύ θα καλύψει δεν νομίζω να ξεκινήσουν και αυτοί τις εναλλαγές. 

Edited by elkons

Hlias.

7 minutes ago, elkons said:

Υπάρχουν και χειρότερα. 

Screenshot-20250806-161312-Cell-Mapper.j

Λογικά θα προσέξουν με πόση ισχύ θα καλύψει δεν νομίζω να ξεκινήσουν και αυτοί τις εναλλαγές. 

Το θέμα είναι να μπαίνει ιστός για να κλείσει τρύπα. Αν είναι να μπει για να γεμίσει θόρυβο ο Παγασητικός τι να το κάνουμε...

Εδώ αυτή η τρύπα θα πιάνει από sidelobes του sector 1 και 2. Δεν καταλαβαίνω πραγματικά.

Screenshot_2025-08-06-18-01-03-564_cellmapper.net.cellmapper-edit.jpg

[sIGPIC][/sIGPIC]

1 minute ago, mixtri said:

Το θέμα είναι να μπαίνει ιστός για να κλείσει τρύπα. Αν είναι να μπει για να γεμίσει θόρυβο ο Παγασητικός τι να το κάνουμε...

Εδώ αυτή η τρύπα θα πιάνει από sidelobes του sector 1 και 2. Δεν καταλαβαίνω πραγματικά.

Screenshot_2025-08-06-18-01-03-564_cellmapper.net.cellmapper-edit.jpg

Θα δείξει όταν την ανοίξουν τι ακριβώς θέλουν να κάνουν ..

Hlias.

1 hour ago, elkons said:

Θα δείξει όταν την ανοίξουν τι ακριβώς θέλουν να κάνουν ..

Ίσως να παίξουν με μηχανικό downtilt και να είναι μεγαλύτερη η κάλυψη στο αζιμούθιο. Δηλαδή μπορεί να κερδίσουν έτσι 20 μοίρες (όχι 40 που τους λείπουν βέβαια.

20/140/240 είναι το σωστό αν θέλουν να καλύψουν τα πάντα και να επιβαρύνουν λιγότερο τον Παγασητικό προς Βόλο. Οτιδήποτε άλλο θα αφήσει τρύπες. Anyway.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Με τη τελευταία έκδοση του CellMapper έχω το εξής πρόβλημα. Μολις ανοίγω δεδομένα και μπαίνω στην εφαρμογή μόλις εμφανίζει cells N/A κολλάει σαν τρελή. Υποτίθεται έχω κάνει hide τα Unknown Cells παρ'ολα αυτά εμφανίζονται. Μόλις βάλω λειτουργία πτήσης ξεκολλάει μιας και δεν βρίσκει κεραίες. Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν έκανα καταγραφή μετά τα Καμένα Βούρλα μέχρι το Πήλιο και εξακολουθεί. 

Screenshot-20250806-192837-Cell-Mapper.j

Εξακολουθεί κάποιος κάτι παρόμοιο;

Προφανώς έχω ξανά κάνει εγκατάσταση. Τώρα δεν κάνει είσοδο στο account επειδή εγινε λάθος ο κωδικός, θα το ξανά δω μετά. 

Edited by elkons

Hlias.

Update.

Commscope χρησιμοποιούν υψηλού κέρδους. Αυτές έχουν 70 degrees 3dB Beamwidth. Η σχεδίαση είναι 20/180/220 από ότι έμαθα (όχι 320 που γράφει η άδεια) επομένως είναι ΟΛΑ σωστά. Απλά θέλει κι άλλα sectors. Ένα προς Βόρειο Πήλιο για να κλείσουν τρυπίτσες προς Μηλιές, Αφέτες κτλ. Αυτός ο σταθμός προς το παρόν καλύπτει Αργαλαστή, Μηλίνα/Χόρτο/Μετόχι και λίγο Λαύκο, Αλατάς, Αλογόπορο και παραλίες προς Τρίκερι.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Θα ρίξει τη κίνηση στις υπόλοιπες, not bad.

Ανέβασμα Μηλιές δεν είχε σημείο Δίκτυο μη διαθέσιμο μόνο οριακό. GSM δεν έχω ιδέα το έχω κλείσει. Έχω ανεβάσει CellMapper. Καλύτερα να έβαζε Sector στις Μηλιές πρέπει να έχει pipe αλλά έχει καλες επιδόσεις στο χωριό, προς τα έξω πιάνει από Βυζίτσα καλά, είχα ανεβάσει. 

Hlias.

54 minutes ago, elkons said:

Ανέβασμα Μηλιές δεν είχε σημείο Δίκτυο μη διαθέσιμο μόνο οριακό. GSM δεν έχω ιδέα το έχω κλείσει. Έχω ανεβάσει CellMapper. Καλύτερα να έβαζε Sector στις Μηλιές πρέπει να έχει pipe αλλά έχει καλες επιδόσεις στο χωριό, προς τα έξω πιάνει από Βυζίτσα καλά, είχα ανεβάσει. 

Τα Ν78 έχουν μεγαλύτερο beamwidth επομένως όταν μπούνε θα γεμίσει σήμα η περιοχή.

56 minutes ago, elkons said:

Έχει πολλά δύσκολα σημεία σε αυτή τη διαδρομή. Προφανώς καλύπτεται. Αυτή η κεραία στην Κορώπη πρέπει να καλύπτει όλη τη διαδρομή.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Πριν τον ΟΤΕ Καλών Νερών στην ΕΚΟ.

Screenshot-20250807-122746-Net-Monster.j

Απέναντι απο τη κεραία. Ξεκίνησε 700 αλλά έπεσε (άμα ρίξω αυγό θα βράσει).

Screenshot-20250807-122803-Net-Monster.j

Screenshot-20250807-122845-Speedtest.jpg

Screenshot-20250807-130501-Gallery.jpg

Naftilos Coffee House Καλά Νερά.

(Έχει πολύ καλό καφέ, συστήνω).

Μπορούσε και καλύτερη ταχύτητα δεν ξανά προσπάθησα είχε Ν78.

Screenshot-20250807-123438-Net-Monster.j

Screenshot-20250807-123432-Speedtest.jpg

Βλέπω είσοδο της περιοχής καλύπτει Κορόπη Ν1. Αντε να ανοίξει Ν78 100% των Καλών Νερών θα έχει Ν78. Από κάλυψη της περιοχής πένα.

Στρατόπεδο Καλών Νερών 

Screenshot-20250807-124420-n-Perf.jpg

Έχω βίντεο Καλά Νερά-> Άφυσσος με χαρτη και Netmonster αλλά σχεδόν όλο 5G Disconnected, με λιγο CA να ζεματάει. Θα το ανεβάσω (το πολύ πολύ να με βρίσει ο Μιχάλης 😂).

Από μακριά πιο πάνω από τη κεραία KOROPI-TOP έχει άλλη μια, λογικά VYZITSA TOP. ή MILIES TOP (VDF/NOVA).Ολοκληρωμένη κάλυψη και αρκετά πυκνό δίκτυο τα Καλά Νερά παίζουν υπερβολικά χαμηλά. Πρέπει να τη δυναμώσει, να ανοίξει Ν78 στη Κορόπη (btw κάνανε Tilt στο sector που κοιτάει βουνό και την άλλη κεραία, προς τα επάνω). Αμα μπει και η κεραία στην Άφυσσο όλη η διαδρομή θα ήταν τέρμα. Αποδεκτή όμως συγκριτικά!

https://youtu.be/hCtEVIHK-EU?feature=shared

Edited by elkons

Hlias.

4 ώρες πριν, elkons said:

Πριν τον ΟΤΕ Καλών Νερών στην ΕΚΟ.

Screenshot-20250807-122746-Net-Monster.j

Απέναντι απο τη κεραία. Ξεκίνησε 700 αλλά έπεσε (άμα ρίξω αυγό θα βράσει).

Screenshot-20250807-122803-Net-Monster.j

Screenshot-20250807-122845-Speedtest.jpg

Screenshot-20250807-130501-Gallery.jpg

Naftilos Coffee House Καλά Νερά.

(Έχει πολύ καλό καφέ, συστήνω).

Μπορούσε και καλύτερη ταχύτητα δεν ξανά προσπάθησα είχε Ν78.

Screenshot-20250807-123438-Net-Monster.j

Screenshot-20250807-123432-Speedtest.jpg

Βλέπω είσοδο της περιοχής καλύπτει Κορόπη Ν1. Αντε να ανοίξει Ν78 100% των Καλών Νερών θα έχει Ν78. Από κάλυψη της περιοχής πένα.

Στρατόπεδο Καλών Νερών 

Screenshot-20250807-124420-n-Perf.jpg

Έχω βίντεο Καλά Νερά-> Άφυσσος με χαρτη και Netmonster αλλά σχεδόν όλο 5G Disconnected, με λιγο CA να ζεματάει. Θα το ανεβάσω (το πολύ πολύ να με βρίσει ο Μιχάλης 😂).

Από μακριά πιο πάνω από τη κεραία KOROPI-TOP έχει άλλη μια, λογικά VYZITSA TOP. ή MILIES TOP (VDF/NOVA).Ολοκληρωμένη κάλυψη και αρκετά πυκνό δίκτυο τα Καλά Νερά παίζουν υπερβολικά χαμηλά. Πρέπει να τη δυναμώσει, να ανοίξει Ν78 στη Κορόπη (btw κάνανε Tilt στο sector που κοιτάει βουνό και την άλλη κεραία, προς τα επάνω). Αμα μπει και η κεραία στην Άφυσσο όλη η διαδρομή θα ήταν τέρμα. Αποδεκτή όμως συγκριτικά!

https://youtu.be/hCtEVIHK-EU?feature=shared

Το έκαψες το τηλέφωνο.

Άντε να δούμε πότε θα μπορέσουν να βάλουν το σταθμό στην Άφησσο/Αφέτες. Για εμένα τώρα το μεγάλο θέμα είναι στα ποτιστικά όπου υπάρχει αρκετό πρόβλημα...

[sIGPIC][/sIGPIC]

25 minutes ago, mixtri said:

Το έκαψες το τηλέφωνο.

Δε παθαίνει τίποτα, σιγά το τηλέφωνο. Από Σεπτέμβρη με Galaxy S Series εάν πανε ολα καλα και δε χρειάζεται κάτι άλλο με τα καρδιολογικά μου.

Άντε να δούμε πότε θα μπορέσουν να βάλουν το σταθμό στην Άφησσο/Αφέτες....

Θα δείξει με τους τρελούς που κυκλοφορούν. Είχε άδεια δηλαδή αλλά είχαν σκάψει δρόμο χωρίς άδεια και με αφορμή οι κάτοικοι με τον Δήμο σταμάτησαν τη διαδικασία και πρέπει να γίνει ξανά έκδοση της άδειας (αν και η Cosmote θα το δει μελλοντικά σιγά μη το αφήσει). Τα Καλα Νερά χρειάζονται ανέβασμα κάνει εναλλαγές με Βυζίτσα, μπροστά στη κεραία κράτησε Κορόπη.

Εκτός αμα κάνουν κάτι με την ολοκλήρωση αναβάθμισης της Κορόπης.

Για εμένα τώρα το μεγάλο θέμα είναι στα ποτιστικά όπου υπάρχει αρκετό πρόβλημα...

Θα τους το αναφέρω άμα είναι. Δεν έχει σήμα κει;

Α κατάλαβα. Καλό είναι να μπει σταθμός στη Ξινόβρυση ή συνεγκατασταση με NOVA (άμα δεν υπάρχει για κάτι από τις 2 περιπτώσεις άδεια). Έξω είναι οκ με κάλυψη από τα νησιά, εσωτερικά θα είναι για τα πανηγύρια. 

@mixtri Υπάρχει άδεια συνεγκαταστασης Cosmote πάνω στη Nova στη Ξινόβρυση. Ακόμα δεν έχει κάνει; αμα γίνει από εκεί θα στρώσει και πιστεύω σύντομα. Επίσης να βάλουν και οι αλλες 2 και κάτι άλλο εκτος Β20, ευκαιρία είναι. 

Edited by elkons

Hlias.

@elkons Εσύ λογικά έχεις καταγράψει την 142727 που έχει εμφανιστεί στο cellmapper, αλλά από που έρχεται αυτή άραγε; Έβγαλες άκρη; 

7 minutes ago, johnny_htc said:

@elkons Εσύ λογικά έχεις καταγράψει την 142727 που έχει εμφανιστεί στο cellmapper, αλλά από που έρχεται αυτή άραγε; Έβγαλες άκρη; 

Που φαίνεται; μαλλον micro θα είναι, θα το βρω εύκολα αν έχει τέτοιο κωδικό θέσης,όπως στην Άφυσσο αν και το άφησα σε περίπου θέση ενδεικτικά.

@mixtri  Σύντομα Ν78 και στα Ποτιστικά (μεσω του ιστου της NOVA) στη Ξινόβρυση. 

Απορώ αφού έχει όλα τα έγγραφα γιατί δεν έκανε ακόμα συνεγκατάσταση (μάλλον).

Screenshot-20250807-182309-Chrome.jpg

Screenshot-20250807-182328-Chrome.jpg

Edited by elkons

Hlias.

23 minutes ago, elkons said:

Που φαίνεται; μαλλον micro θα είναι, θα το βρω εύκολα αν έχει τέτοιο κωδικό θέσης,όπως στην Άφυσσο αν και το άφησα σε περίπου θέση ενδεικτικά.

@mixtri  Σύντομα Ν78 και στα Ποτιστικά (μεσω του ιστου της NOVA) στη Ξινόβρυση. 

Απορώ αφού έχει όλα τα έγγραφα γιατί δεν έκανε ακόμα συνεγκατάσταση (μάλλον).

Screenshot-20250807-182309-Chrome.jpg

Screenshot-20250807-182328-Chrome.jpg

Στο Μετόχι το είδα νομίζω. Στην αρχή νόμιζα ότι άνοιξαν Αργαλαστή, αλλά θα είχαμε σπέσιαλ ρεπορτ από πρώτο λεπτό μετάδοση από @mixtri 😜, οπότε λέω μπα 

Edit : Γράψε λάθος, Κάλαμος είναι το στίγμα 

@elkons. Τελικά είναι τοπικό micro, 24/6 βγήκε η άδεια. Τσακ μπαμ. Έχουν πάρει φόρα οι τύποι 

Edited by johnny_htc

14 minutes ago, johnny_htc said:

Στο Μετόχι το είδα νομίζω. Στην αρχή νόμιζα ότι άνοιξαν Αργαλαστή, αλλά θα είχαμε σπέσιαλ ρεπορτ από πρώτο λεπτό μετάδοση από @mixtri 😜, οπότε λέω μπα 

Δεν μου φαίνεται ακόμη μονο στην αναζήτηση στο περίπου εκεί που λες.θα ψάξω άλλη στιγμή αν αντιστοιχεί με κάποια αδεια εάν είναι της Cosmote και όχι συνεγκατασταση. 

Hlias.

Όταν έχουν ανοίξει οι κάνουλες με το ρευστό όλα γίνονται. Ειναι στρατηγικό προϊόν για βελτίωση του NPS το 5G WiFi στην επαρχία και φαίνεται στο budget του RAN.

1 hour ago, elkons said:

Δε παθαίνει τίποτα, σιγά το τηλέφωνο. Από Σεπτέμβρη με Galaxy S Series εάν πανε ολα καλα και δε χρειάζεται κάτι άλλο με τα καρδιολογικά μου.

Θα δείξει με τους τρελούς που κυκλοφορούν. Είχε άδεια δηλαδή αλλά είχαν σκάψει δρόμο χωρίς άδεια και με αφορμή οι κάτοικοι με τον Δήμο σταμάτησαν τη διαδικασία και πρέπει να γίνει ξανά έκδοση της άδειας (αν και η Cosmote θα το δει μελλοντικά σιγά μη το αφήσει). Τα Καλα Νερά χρειάζονται ανέβασμα κάνει εναλλαγές με Βυζίτσα, μπροστά στη κεραία κράτησε Κορόπη.

Εκτός αμα κάνουν κάτι με την ολοκλήρωση αναβάθμισης της Κορόπης.

Θα τους το αναφέρω άμα είναι. Δεν έχει σήμα κει;

Α κατάλαβα. Καλό είναι να μπει σταθμός στη Ξινόβρυση ή συνεγκατασταση με NOVA (άμα δεν υπάρχει για κάτι από τις 2 περιπτώσεις άδεια). Έξω είναι οκ με κάλυψη από τα νησιά, εσωτερικά θα είναι για τα πανηγύρια. 

@mixtri Υπάρχει άδεια συνεγκαταστασης Cosmote πάνω στη Nova στη Ξινόβρυση. Ακόμα δεν έχει κάνει; αμα γίνει από εκεί θα στρώσει και πιστεύω σύντομα. Επίσης να βάλουν και οι αλλες 2 και κάτι άλλο εκτος Β20, ευκαιρία είναι. 

Οι άλλες έχουν Ν1 και Β3. Ναι εκεί θα κάνει συνεγκατασταση και θα κλείσουν οι τρύπες 

Στην Παλτση με οπτική επαφή με κεραία κάστρο Σκιάθου (βόρειο άκρο)

Υπερβολικά καλά αν σκεφτεί κανείς την κινηση.

Screenshot_2025-08-07-19-12-37-188_cz.mroczis.netmonster.jpg

Screenshot_2025-08-07-19-12-30-969_org.zwanoo.android.speedtest.jpg

40 minutes ago, johnny_htc said:

@elkons. Τελικά είναι τοπικό micro, 24/6 βγήκε η άδεια. Τσακ μπαμ. Έχουν πάρει φόρα οι τύποι 

Θα βάλουν και Μορτίτσα; Μπράβο ...

Σε ωραίο σημείο θα μπει στον Κάλαμο. 

Screenshot_2025-08-07-19-30-07-772_com.google.android.apps.maps.jpg

[sIGPIC][/sIGPIC]

23 minutes ago, mixtri said:

Οι άλλες έχουν Ν1 και Β3. Ναι εκεί θα κάνει συνεγκατασταση και θα κλείσουν οι τρύπες 

Στην Παλτση με οπτική επαφή με κεραία κάστρο Σκιάθου (βόρειο άκρο)

Υπερβολικά καλά αν σκεφτεί κανείς την κινηση.

Screenshot_2025-08-07-19-12-37-188_cz.mroczis.netmonster.jpg

Screenshot_2025-08-07-19-12-30-969_org.zwanoo.android.speedtest.jpg

Θα βάλουν και Μορτίτσα; Μπράβο ...

Σε ωραίο σημείο θα μπει στον Κάλαμο. 

Screenshot_2025-08-07-19-30-07-772_com.google.android.apps.maps.jpg

Κέντρο και ουσιαστικά θα καλύπτει την ακτή όσο γίνεται προς τα βόρεια και νότια ας πούμε λογικά. Μια χαρά 

Γέφυρα Καλα Νερά για Γατζέα 

spacer.png

spacer.png

Προφανώς ξεκίνησε με καλό σήμα. 

Στροφές Γατζέας μέχρι Μαλάκι δεν λειτουργεί τίποτα. Μετά στρώνει από Λεχώνια. 

Hlias.

7 minutes ago, elkons said:

Γέφυρα Καλα Νερά για Γατζέα 

spacer.png

spacer.png

Προφανώς ξεκίνησε με καλό σήμα. 

Στροφές Γατζέας μέχρι Μαλάκι δεν λειτουργεί τίποτα. Μετά στρώνει από Λεχώνια. 

Δεν είχα ποτέ πρόβλημα εκεί.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Just now, mixtri said:

Δεν είχα ποτέ πρόβλημα εκεί.

-130dBm είχε στις στροφές από Κορόπη, Σωρό και Νηές. Δε ξέρω και πολύ τη περιοχή πάντως έχει κίνηση. 

Δε παει να είναι οριακό Β3 επιλέγει αντί Β20 🙂

Hlias.

2 minutes ago, elkons said:

-130dBm είχε στις στροφές από Κορόπη, Σωρό και Νηές. Δε ξέρω και πολύ τη περιοχή πάντως έχει κίνηση. 

Δε παει να είναι οριακό Β3 επιλέγει αντί Β20 🙂

Γι αυτό λέμε να αυξηθούν τα όρια, σκέψου με +5 db στην Β3, θα έπαιζε απλά παντού σχεδόν. Βέβαια είναι αρκετή αύξηση θα πει κανείς τα 5 db, έστω κάτι λιγότερο