Jump to content

5G NR

mixtri
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ακτή καλόγριας , μόνιμα συνδεμένος σε SA , VoNR και όλα τα καλά , απλά κλήσεις σε ρίχνει σε n28 . 

spacer.png
https://www.speedtest.net/result/i/6678302912

Στο κινητό μιας φίλης εκεί που έχει ίντερνετ ξαφνικά αν πάει κάπου που δεν έχει πολύ καλό σήμα σταματάει να έχει. 

Έχει αλλάξει κάρτες σιμ, κινητά άλλα το πρόβλημα παραμένει. Πχ στην φώτο δεν είχε ενώ θεωρητικά έπρεπε να έχει. 

Με flight mode επανέρχεται σε 3 λεπτά αλλά το κάνει συχνά και σε όλες τις περιοχές. Καμία ιδεα; Στο ίδιο μέρος εγώ όπως στην φώτο αλλά με 101016 δεν έχω θέμα 

20250719_134441.jpg

Samsung S21 Ultra

42 minutes ago, doganos said:

Στο κινητό μιας φίλης εκεί που έχει ίντερνετ ξαφνικά αν πάει κάπου που δεν έχει πολύ καλό σήμα σταματάει να έχει. 

Έχει αλλάξει κάρτες σιμ, κινητά άλλα το πρόβλημα παραμένει. Πχ στην φώτο δεν είχε ενώ θεωρητικά έπρεπε να έχει. 

Με flight mode επανέρχεται σε 3 λεπτά αλλά το κάνει συχνά και σε όλες τις περιοχές. Καμία ιδεα; Στο ίδιο μέρος εγώ όπως στην φώτο αλλά με 101016 δεν έχω θέμα 

20250719_134441.jpg

Κλασικό θέμα με την 800αρα στην 1016 . Μόνιμα έτσι είναι . Και εγώ από αυτή πιάνω σπίτι μου απλά δεν πρπεει να σε συνδεσει σε B20. Άρε συ και στο ίδιο PCI , μήπως είστε μέσα στο σπίτι μου 💀

Edited by georgebad

Xiaomi bug με MIUI 14.

Κλείδωσα SA εκανα μερικές καταγραφές όλα καλά, μπαίνω NSA έχει κρατήσει πλέον και στο 5G ονόματα στις κεραίες ΑΛΛΑ δείχνει λάθος το EN-DC. Δε μπορεί να δεχτεί οτι δεν είναι απο το ίδιο PCI και κεραία το 5G και δείχνει ακόμα και με EN-DC οτι παίρνεις από την ιδια Ν78 ενω μπορεί να μην έχει η κεραία ή δε περνάει κει Ν78. Δεν ισχύει για ολα τα μοντέλα πρόβλημα, ενημερωτικά το αναφέρω.

Εάν γίνει Clear Data Netmonster στρώνει αν δε μπεις SA να περάσει ονομασίες σε Ν Bands.

spacer.png

spacer.png

Επιβεβαιωμένο, σε όλες τις κεραίες έδειχνε ντε και καλα ίδιο PCI στο 5G (nsa)

1 hour ago, georgebad said:

Κλασικό θέμα με την 800αρα στην 1016 . Μόνιμα έτσι είναι . Και εγώ από αυτή πιάνω σπίτι μου απλά δεν πρπεει να σε συνδεσει σε B20. Άρε συ και στο ίδιο PCI , μήπως είστε μέσα στο σπίτι μου 💀

Brothers in law. Το θέμα είναι δεν το κάνει μόνο σε αυτή. Στην Ξάνθη το κάνει πολύ συχνά. 

Samsung S21 Ultra

Στενή Βάλα (Αλόννησο) έβγαλαν τον Ιανουάριο άδεια Ν78 (νομίζω Passive πρέπει να είναι). Λέτε να την έχουν βάλει;

Μπορεί, κατι Huawei έχει στην άδεια. Η Omni έφυγε. Πως τη βλέπεις; @mixtri

1401782-STENI_BALA_A_K-R03.pdf

https://maps.app.goo.gl/yjrD7yMMEnHQmErq8?g_st=ac

Πριν λίγα χρόνια είχε από κει 4G+ και ακόμα παραμένει η μοναδική με σήμα δυστυχώς. Θα έπρεπε να γίνει συνεγκατασταση με τις αλλες 2 αλλιώς βλεπω ακόμα να μένουν εκτος δικτύου. 

Σε ενα νησί με αρκετό τουρισμό θα έπρεπε να υπάρχουν πολλες περισσότερες κεραίες..

Edited by elkons

3 ώρες πριν, georgemv said:

Εγώ έχω θέματα με την μεταφορά κλήσης από wifi calling σε SA και αντίστροφα. Μήπως σε επηρεάζει το ιδιο;

Όχι μου το κάνει και εκτός σπιτιού.

28 minutes ago, elkons said:

Στενή Βάλα (Αλόννησο) έβγαλαν τον Ιανουάριο άδεια Ν78 (νομίζω Passive πρέπει να είναι). Λέτε να την έχουν βάλει;

Μπορεί, κατι Huawei έχει στην άδεια. Η Omni έφυγε. Πως τη βλέπεις; @mixtri

1401782-STENI_BALA_A_K-R03.pdf 460 kB · 1 download

https://maps.app.goo.gl/yjrD7yMMEnHQmErq8?g_st=ac

Πριν λίγα χρόνια είχε από κει 4G+ και ακόμα παραμένει η μοναδική με σήμα δυστυχώς. Θα έπρεπε να γίνει συνεγκατασταση με τις αλλες 2 αλλιώς βλεπω ακόμα να μένουν εκτος δικτύου. 

Σε ενα νησί με αρκετό τουρισμό θα έπρεπε να υπάρχουν πολλες περισσότερες κεραίες..

Όλο σχεδόν το νησί είναι πάρκο Νατούρα, δεν βγαίνουν εύκολα άδειες 

4 ώρες πριν, georgemv said:

Εγώ έχω θέματα με την μεταφορά κλήσης από wifi calling σε SA και αντίστροφα. Μήπως σε επηρεάζει το ιδιο;

Όχι μόνο. Και με 5G SA όταν μιλάω πέφτει η κλήση 

4 ώρες πριν, elkons said:

Νομίζω έχει γίνει στη μια άμα θυμάμαι καλά,δεν είμαι 100%. Που πήγε το iPhone αυτή τη φορά ; 😅

Μπορεί να έχει γίνει στου βουνού. Στης πόλης την κεραία όχι. Το κινητό είναι της συντρόφου μου, της δουλειάς 

Καλά Νερά ταβέρνα Αύρα, πάνω απ' τον παραλιακό δρόμο 

5G

Screenshot_2025-07-19-16-39-31-950_org.zwanoo.android.speedtest-edit.thumb.jpg.05e47e86b8de3563f4bf7e670147d762.jpgScreenshot_2025-07-19-16-39-18-666_cz.mroczis.netmonster-edit.thumb.jpg.c7b8a7cb8dec3d7f66931dfca03247a4.jpg

4G

Screenshot_2025-07-19-16-41-42-545_org.zwanoo.android.speedtest-edit.thumb.jpg.e1a3b75150d7c36f0f9b477e51e09a02.jpgScreenshot_2025-07-19-16-41-30-425_cz.mroczis.netmonster-edit.thumb.jpg.5322de4aaa0690c167e086209bcac2d2.jpg

Εδώ και 5 μέρες ακόμα να επικοινωνήσουν για το SA. Αλήθεια είναι ότι αναρωτιέμαι πώς και έβαλαν το x7 pro στη λίστα, μιας και δεν το λες και high-end συσκευή. 

Vodafone FTTH 500Mbps + Giga unlimited ultra / Cosmote What's up / Nova FREE2GO

ECE undergraduate student

6 minutes ago, marios239 said:

Καλά Νερά ταβέρνα Αύρα, πάνω απ' τον παραλιακό δρόμο 

5G

Screenshot_2025-07-19-16-39-31-950_org.zwanoo.android.speedtest-edit.thumb.jpg.05e47e86b8de3563f4bf7e670147d762.jpgScreenshot_2025-07-19-16-39-18-666_cz.mroczis.netmonster-edit.thumb.jpg.c7b8a7cb8dec3d7f66931dfca03247a4.jpg

4G

Screenshot_2025-07-19-16-41-42-545_org.zwanoo.android.speedtest-edit.thumb.jpg.e1a3b75150d7c36f0f9b477e51e09a02.jpgScreenshot_2025-07-19-16-41-30-425_cz.mroczis.netmonster-edit.thumb.jpg.5322de4aaa0690c167e086209bcac2d2.jpg

Εδώ και 5 μέρες ακόμα να επικοινωνήσουν για το SA. Αλήθεια είναι ότι αναρωτιέμαι πώς και έβαλαν το x7 pro στη λίστα, μιας και δεν το λες και high-end συσκευή. 

Βλέπω έχουμε και εδώ refarm. Έπεσε η ταχύτητα σε N78 μετά το refarm? Έχεις ξανά μετρήσει στο ίδιο σημείο;

11 minutes ago, Gv2008 said:

Βλέπω έχουμε και εδώ refarm. Έπεσε η ταχύτητα σε N78 μετά το refarm? Έχεις ξανά μετρήσει στο ίδιο σημείο;

Δε παρατήρησα κάποια ιδιαίτερη πτώση, στα καλά νερά τουλάχιστον. 

Παρατήρησα τροποποίηση για την κεραία στη πλατεία Ευόσμου οπότε μάλλον κοντεύει Ν78 και εκεί! Και βγήκε και άδεια για τον οικισμό δροσιά (δεξιά της Μηχανιώνας) που ίσως βοηθήσει και λίγο τις παραλίες εκεί και προς Επανομή που ζοριζεται κάπως από ταχύτητες και κάλυψη, πόσο να καλύψει πια αυτή η 101275 την έχουν τεντώσει.

Εν έτη 2025 και συμβαίνει ακόμη σε NSA 5G και 4G !

Απώλεια υπηρεσιών  internet ( μονο VoLTE παιζει σε αυτή την περίπτωση)

Πως ειναι δυνατό για τοσα χρόνια να μην κάνουν τίποτα ενώ τα KPI s χτυπάνε κόκκινο?

Και στο κέντρο της Αθήνας στην καρδιά του Core της Cosmote στην Οδο Κωλέτη το ίδιο φαινόμενο σε οδούς που κοιτάει το Cell με PCI 111 . ΚΑΙ σε primary B20 ΚΑΙ σε primary B1 ΚΑΙ σε primary  B3 κάποιες φορές.

ΜΌΛΙΣ ΚΑΤΑΦΈΡΕΙΣ Handover σε άλλο PCI ξεκολλάει το session.

Μετά, εάν επιστρέψεις στην PCI 111 παιζει κανονικά μέχρι να ξανασυμβεί κάποια στιγμη σε ΩΡΕΣ ΑΙΧΜΗΣ.

Τι κάνει η Ericsson με τα Contracts της Telekom για αυτό? Δεν δίνουν λύση?

Ξεφτίλα.

11 ώρες πριν, doganos said:

11 ώρες πριν, georgebad said:

Edited by HORGRAP

Life appreciation Guru - Cosmos entropy Analyst -  Gravitational Lensing in SPACE will always be there and  quantum coherence in Photosynthesis always makes my mind blown with viroids and obelisks creating ... Viruses .🙂

- Consciousness happens on the quantum state of our neurons  -

...but what MAKES given COMPUTATION.... CONSCIOUS ??

Consciousness IS A MASSIVE "META" COMPRESSION STATE. ( our experiences and knowledge/ senses COMPRESSED 😉

( COMPRESSION means when you learn THE MODEL OF REALITY and you JUST HAVE TO REMEMBER where are the ... mistakes / gaps to correct and develop AND THEN ...YOU ...compress yourself 😉

7 ώρες πριν, HORGRAP said:

Εν έτη 2025 και συμβαίνει ακόμη σε NSA 5G και 4G !

Απώλεια υπηρεσιών  internet ( μονο VoLTE παιζει σε αυτή την περίπτωση)

Πως ειναι δυνατό για τοσα χρόνια να μην κάνουν τίποτα ενώ τα KPI s χτυπάνε κόκκινο?

Και στο κέντρο της Αθήνας στην καρδιά του Core της Cosmote στην Οδο Κωλέτη το ίδιο φαινόμενο σε οδούς που κοιτάει το Cell με PCI 111 . ΚΑΙ σε primary B20 ΚΑΙ σε primary B1 ΚΑΙ σε primary  B3 κάποιες φορές.

ΜΌΛΙΣ ΚΑΤΑΦΈΡΕΙΣ Handover σε άλλο PCI ξεκολλάει το session.

Μετά, εάν επιστρέψεις στην PCI 111 παιζει κανονικά μέχρι να ξανασυμβεί κάποια στιγμη σε ΩΡΕΣ ΑΙΧΜΗΣ.

Τι κάνει η Ericsson με τα Contracts της Telekom για αυτό? Δεν δίνουν λύση?

Ξεφτίλα.

Δηλαδή τι να κάνει Ericsson? Να αρχίσει να βάζει micro στην περιοχή; Ρε παιδιά όταν υπάρχει τόση κίνηση η λύση είναι είτε να έχεις Ν78 SA είτε να κάνεις τρελό cell split. Στη Στοκχόλμη σε παρόμοιες καταστάσεις οι πάροχοι βάζουν εσωτερική κάλυψη με dots σε hotspots και τα προβλήματα έχουν εξαφανιστεί. Σε ξενοδοχεία, σε εμπορικά κέντρα ή μεγάλα μαγαζιά, σε στάσεις λεωφορείων με μεγάλη κίνηση, σε περιοχές με πολλά εστιατόρια... 

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Μετα τη Kinderland προς Ζαχαροπλαστείο Βασιλείου. 

spacer.png

spacer.png

Pipe νμζ είναι, φοβερή. Στο Ζαχαροπλαστείο έπιασε 800 ξανά έκανα με ελπίδες οτι θα φτάσει 1000.. τελικά Disconnected. Αμα το βρω στα Results θα ανεβάσω. 

Κρεοπωλείο Αγγέλου 

@mixtri το SNR της N78 γιατί είναι μόνιμα πάτος είναι φυσιολογικό;

spacer.png

spacer.png

Πέρασαν και FFTH βλεπω καμπίνα. 

spacer.png

ΥΓ Το Speedtest είναι με τελειωμένα δεδομένα What's Up απλά έκανα πολλές φορές πτήση και κατευθείαν GO και ξεκίνησε η μέτρηση 😂

8 minutes ago, elkons said:

spacer.png

spacer.png

Pipe νμζ είναι, φοβερή. Στο Ζαχαροπλαστείο έπιασε 800 ξανά έκανα με ελπίδες οτι θα φτάσει 1000.. τελικά Disconnected. Αμα το βρω στα Results θα ανεβάσω. 

Κρεοπωλείο Αγγέλου 

spacer.png

spacer.png

spacer.png

ΥΓ Το Speedtest είναι με τελειωμένα δεδομένα What's Up απλά έκανα πολλές φορές πτήση και κατευθείαν GO και ξεκίνησε η μέτρηση 😂

Φρέσκια καμπίνα, κλασσική FTTH Cosmote. 

1 minute ago, johnny_htc said:

Φρέσκια καμπίνα, κλασσική FTTH Cosmote. 

Ναι σε όλη τη περιοχή Cosmote είναι η σταθερή πολλα χρόνια μέχρι και την οπτική ίνα. Καμια άλλη. 

Μόνο προς Ερέτρια έχει ADSL/VDSL HOL (Hellas Online) σήμερα το λες και Vodafone. Έχει ακομα και έξω από τον ΟΤΕ Ερέτριας φρεάτιο HOL μέχρι 50Mbps δίνουν αλλά σιγά σιγά δε ξέρω τον λόγο αποφεύγει να δώσει προτιμάει μέσω 4G/5G.

Μπας και παίζει η Omni της Cosmote με VDSL; :lol:

7 minutes ago, elkons said:

Ναι σε όλη τη περιοχή Cosmote είναι η σταθερή πολλα χρόνια μέχρι και την οπτική ίνα. Καμια άλλη. 

Μόνο προς Ερέτρια έχει ADSL/VDSL HOL (Hellas Online) σήμερα το λες και Vodafone. Έχει ακομα και έξω από τον ΟΤΕ Ερέτριας φρεάτιο HOL μέχρι 50Mbps δίνουν αλλά σιγά σιγά δε ξέρω τον λόγο αποφεύγει να δώσει προτιμάει μέσω 4G/5G.

Μπας και παίζει η Omni της Cosmote με VDSL; :lol:

Θα μπορούσε 😂🤣

Σήμερα είναι η 1η φορά που το poco x7 pro μου ρίχνει τη φωτεινότητα λόγω θερμοκρασίας. Το κινητό έχει γίνει τοστιέρα, σίδερο, φούρνος ή ότι άλλη ηλεκτρική συσκευή που θερμαίνεται μπορείτε να σκεφτείτε. Παρ'όλα αυτά, το modem δε καταλαβαίνει τίποτα!

Σε νορμάλ χρήση έχει ακόμα φουλ φωτεινότητα, μόνο σε speedtest τη ρίχνει. 

Καμία σχέση με το poco f4 που είχα πρίν. 

Screenshot_2025-07-20-15-19-18-441_org.zwanoo.android.speedtest-edit.thumb.jpg.ff74fb34fd3258f65f27ebd6e2bbfd50.jpgScreenshot_2025-07-20-15-19-05-217_cz.mroczis.netmonster-edit.thumb.jpg.5d6d71ef020a136fc04c10e094554092.jpg

5 minutes ago, marios239 said:

Σήμερα είναι η 1η φορά που το poco x7 pro μου ρίχνει τη φωτεινότητα λόγω θερμοκρασίας. Το κινητό έχει γίνει τοστιέρα, σίδερο, φούρνος ή ότι άλλη ηλεκτρική συσκευή που θερμαίνεται μπορείτε να σκεφτείτε. Παρ'όλα αυτά, το modem δε καταλαβαίνει τίποτα!

Σε νορμάλ χρήση έχει ακόμα φουλ φωτεινότητα, μόνο σε speedtest τη ρίχνει. 

Καμία σχέση με το poco f4 που είχα πρίν. 

Screenshot_2025-07-20-15-19-18-441_org.zwanoo.android.speedtest-edit.thumb.jpg.ff74fb34fd3258f65f27ebd6e2bbfd50.jpgScreenshot_2025-07-20-15-19-05-217_cz.mroczis.netmonster-edit.thumb.jpg.5d6d71ef020a136fc04c10e094554092.jpg

Η Samsungάρα θα σου έριχνε 5G Disconnected πιο πιθανό χωρις να χαμηλώσει φωτεινότητα και ουκ. Αμα δε κάνεις αναστολή να κρυώσει λίγο σε αφήνει ακόμα Disconnected. 

Καλή φάση Xiaomi να φανταστώ ρίχνει ελάχιστα την ταχύτητα; Πάντως δε ξέρω άμα είναι ιδέα μου,στα Καλά Νερά σου έχει ξανα δώσει 100+30MHz Ν78?! Δε της το χα.

2 ώρες πριν, elkons said:

spacer.png

spacer.png

Κρεοπωλείο Αγγέλου 

spacer.png

spacer.png

spacer.png

SNR είναι για το SSB. Δεν έχει καμία σχέση με το SNR του καναλιού δεδομένων.  Το SSB σε αυτή τη γενιά radios δεν γίνεται beam forming. Υπάρχει ένα feature που κάνουμε timeshift στα SSB και αυξάνει το SNR αλλά δε μπορώ να ξέρω πόσο impact κάνει στην περίπτωση σου.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

4 minutes ago, mixtri said:

SNR είναι για το SSB. Δεν έχει καμία σχέση με το SNR του καναλιού δεδομένων.  Το SSB σε αυτή τη γενιά radios δεν γίνεται beam forming. Υπάρχει ένα feature που κάνουμε timeshift στα SSB και αυξάνει το SNR αλλά δε μπορώ να ξέρω πόσο impact κάνει στην περίπτωση σου.

Αν και δε κατάλαβα κάτι δε πειράζει, άρα δεν φαίνεται να πάει κάτι λάθος στη κεραία με βαση τα στατιστικά αυτά;

Με τρολλάρει κάποιος από το core, ανοίγει τυχαία slices στη γραμμή μου μέχρι να τα ανεβάσω μάλλον εδώ. Με βρήκες αδερφέ.

Screenshot_20250720_185112_Service mode RIL.jpg

Φιλικά και αστειευόμενος θα πω πως ....ο Μιχάλης δεν θα γραψει σχεδόν ΠΟΤΈ μια παραδοχή οτι η περίπτωση " τάδε " ειναι ενα πρόβλημα στην Cosmote που δεν δίνουν προτεραιότητα να λύσουν .

Παράδειγμα : Bad SNR απο SSB κομμάτι του φάσματος ......ας ειναι BAD BAD BAD . Δεν τον πειράζει που σε λίγο ο συνδρομητής δεν θα εχει response απο τον πολύ θόρυβο στην ...SSB.

Η SSB δεν τον ενοχλεί αν και ... χωρίς SSB δεν θα έπαιζε τιποτα.....  παρόλαυτα δεν τον ενοχλεί 😉

Ας παει και   -  5   ε?

Μιχάλη, παράδοξου οτι τελευταία τα KPI στο φασμα της Cosmote  δείχνουν ΠΟΛΥ ΘΌΡΥΒΟ.

Ωρα  να κάνουν Optimization ΚΑΙ στις δέσμες...  όμως... ΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΑΕΙ ? 😉

10 ώρες πριν, elkons said:

spacer.png

8 ώρες πριν, mixtri said:

Οταν οι συσκευές παίζουν με QAM Encoding λόγω θορύβου εκτός απο την SSB ( μην παρεξηγηθω ) αναγκαστικά επειδή η Cosmote δεν κανει Optimization σε Counters και Thresholds ...οι συσκευές ΝΑΙ ...θα κρατάνε το φάσμα περισσότερη ΩΡΑ ( δευτερόλεπτα  ) κατειλημμένο σε ολα τα επίπεδα. 

Και σε SSB και παντού.

Και SNR 0 στην SSB 😉

Τα τηλέφωνα πλέον με τόσες ύπουλες εφαρμογές που δουλεύουν ατο παρασκήνιο και ζητάνε Signalling απαιτούν timeslots περισσότερο απο ποτέ.

Ο λαός ζητάει ... Optimization στα Counters/thresholds 

Edited by HORGRAP

Life appreciation Guru - Cosmos entropy Analyst -  Gravitational Lensing in SPACE will always be there and  quantum coherence in Photosynthesis always makes my mind blown with viroids and obelisks creating ... Viruses .🙂

- Consciousness happens on the quantum state of our neurons  -

...but what MAKES given COMPUTATION.... CONSCIOUS ??

Consciousness IS A MASSIVE "META" COMPRESSION STATE. ( our experiences and knowledge/ senses COMPRESSED 😉

( COMPRESSION means when you learn THE MODEL OF REALITY and you JUST HAVE TO REMEMBER where are the ... mistakes / gaps to correct and develop AND THEN ...YOU ...compress yourself 😉