Jump to content

5G NR

mixtri
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

12 ώρες πριν, fotisbasm_ said:

Μπορείς να με βοηθήσεις εκεί που λες στο messenger ;;;

λίγες λεπτομέρειες;;;;;

Στην εφαρμογή του Messenger στην αναζήτηση βαλε Cosmote εκεί μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί τους με μηνύματα. Είναι συνήθως καλύτερη η εξυπηρέτηση σε σχέση με το Chat στο Cosmote app. Ενα παιδί εδω απο εκει έβγαλε για πίστωση μετά απο αλλαγή SIM.

Edited by elkons

21 ώρες πριν, babis3g said:

από το πρωί κάτω όλα του cosmote teleco(lo)m  τελεκολο από το βουνό τρουμπέτα ... πιάνουμε από γιαννάδες στα 6Km με 2G & κάποιες φορές μπαίνει Ε

πήρα τηλ και ειδαν ότι ύπαρχει θέμα, θα το κοιτάξουν

σήμερα βλέπω γερανό εκεί ψηλά στο βουνό, μάλλον οι κεραίες έχουν θέμα, να δούμε αν βάλουν και Ν78 η φωτό ειναι περίπου στα 2.5 χιλ μακρυά με redmi 12 full zoom .. .τα μικρά κάτω και διπλα από την κοκκινη κεραία είναι voda / wind να δείτε διαφορά ιστών

1750331644309.thumb.jpg.0af0434fd11f8cfce11b32fe7df370ff.jpg

4 ώρες πριν, Gv2008 said:

Καλημέρα,

Και επίσημα στην COSMOTE για όσο καιρό θα βρίσκομαι στην Ελλάδα. Δυστυχώς, όλα τα τεστ είναι με NSA γιατί αν και έχω SA SIM card, δυστυχώς βλακωδώς αναβάθμισα στο iOS 26 και έχασα το SA.

Στο μπαλκόνι ( από την πλευρά που βρίσκεται η κεραία, περίπου στα 300 μέτρα )

IMG_3347.thumb.png.52576bd2decab3f4b9bfe3748371f0e9.png945AEE53-6BF7-4E51-B0C5-BB97888DCC00.thumb.jpeg.33024f75cedbf92914dfd91363fd11e1.jpeg

Στο σαλόνι του σπιτιού 

IMG_3351.thumb.png.edbcc86ac19210db405276ab09332ac2.png

62F8B7D7-AC34-4993-9B8F-EF4D003EB9FE.thumb.jpeg.5a72837c2e6a6076b57a07091927d510.jpeg

Στην κουζίνα 

IMG_3354.thumb.png.85cf37331f382ac23f527fbd2985b107.pngA2D13D94-FC3F-4091-A85A-1DA684E1472F.thumb.jpeg.616bfb8957720f7207318e5c622461ab.jpeg

Υπνοδωμαυιο 1 ( δίπλα στο μπαλκόνι όπου βρίσκεται από την πλευρά της κεραίας ) 

IMG_3357.thumb.png.a3d4a1c81528cf0916e75f4922c17a89.png

2255A5C9-3C56-4A39-9DE9-8F458FB6EBF1.thumb.jpeg.cd2ffaf3b6838e83d678b7d2552054c1.jpeg

Υπνοδωμάτιο 2 ( δίπλα στο μπαλκόνι που δεν είναι από την πλευρά της κεραίας )

IMG_3360.thumb.png.6fefc30353a51586d38431fb0e6c1d30.png

A6BA3165-EBA9-486F-ADF1-705D80376607.thumb.jpeg.3db5ceb2ad9f635b817af7ebda396eae.jpeg

και τέλος, στο μπαλκόνι ( αυτό που δεν " βλέπει " την κεραία 

IMG_3362.png

539DE556-C743-4099-B70A-FF8593C7314E.jpeg

καλώς ήρθες ξανά 👍 μου θύμησες όταν ήμουν Αγγλία & ερχόμουν κάποια καλοκαίρια

Edited by babis3g

12 minutes ago, babis3g said:

σήμερα βλέπω γερανό εκεί ψηλά στο βουνό, μάλλον οι κεραίες έχουν θέμα, να δούμε αν βάλουν και Ν78 η φωτό ειναι περίπου στα 2.5 χιλ μακρυά με redmi 12 full zoom .. .τα μικρά κάτω και διπλα από την κοκκινη κεραία είναι voda / wind να δείτε διαφορά ιστών

Καλώς σας βρήκα.Μακαρι να μπει N78

1 ώρα πριν, ntelas46 said:

Εγώ ενώ βλέπω ότι κεραίες έχουν SA στο cellmapper, δεν συνδέεται με τίποτα. Προχθές Θεσσαλονίκη κέντρο στο field test έγραφε μονίμως SA. Μια φορά το ξανά είδα σε επαρχία μετά από toggle σε 4G και ξανά 5G.
Κάτι δεν πάει καλά φαίνεται.

Μόνο όσες έχουν Ν78 την 3500 δηλαδή στο sa έχουν ανοιχτό sa για χρήση ώστε να μπορείς να συνδεθείς. Στο σελλμαπερ ότι άλλο καταγράφηκε με Ν28 και Ν1 δεν είναι ρεαλιστικά γιατί ακόμα δεν μπορείς να συνδεθείς.

1 hour ago, babis3g said:

Κάτι κάνουν

Εύχομαι αναβάθμιση. Να φυγει δε παίζει γιατί δεν υπάρχει διαμαρτυρία αλλα είχαν δηλώσει πολύ Ν78 στις άδειες. Ναι η κόκκινη η μεγάλη είναι μόνο Cosmote. 

Αντε ελπίζω να ξανά ανοίξει τις επόμενες ώρες και ελπίζω να υπάρξει βελτίωση. 

1 ώρα πριν, VasilisSam said:

Μόνο όσες έχουν Ν78 την 3500 δηλαδή στο sa έχουν ανοιχτό sa για χρήση ώστε να μπορείς να συνδεθείς. Στο σελλμαπερ ότι άλλο καταγράφηκε με Ν28 και Ν1 δεν είναι ρεαλιστικά γιατί ακόμα δεν μπορείς να συνδεθείς.

Θα λειτουργήσει στο μέλλον και το SA σε n1 όμως; Επίσης, το voNR μόνο σε κεραίες 3500Mhz λειτουργεί;

5 ώρες πριν, babis3g said:

Μήπως άλλαξαν ιστό; Ίσως ανέβασαν εξοπλισμό και ήταν σβηστή ή οτιδήποτε. @elkons στην άδεια λέει για Ν78, σωστά; Πολύ καλό σημείο φαίνεται να είναι εκεί 

4 ώρες πριν, ntelas46 said:

Θα λειτουργήσει στο μέλλον και το SA σε n1 όμως; Επίσης, το voNR μόνο σε κεραίες 3500Mhz λειτουργεί;

Λειτουργεί ήδη και η Ν1 (2100) και η Ν28 (700) αλλά μόνο σε όσες είναι ήδη και με Ν78 (3500). Για vonr ακόμα δεν έχω καταλάβει τι γίνεται, με το s23 αν κλειδώσω σε sa δεν έχω κλήσεις παρά μόνο data SA. Αν το αφήσω στο αυτόματο και είναι σε SA έχω κανονικά και κλήσεις.

1 ώρα πριν, johnny_htc said:

Μήπως άλλαξαν ιστό; Ίσως ανέβασαν εξοπλισμό και ήταν σβηστή ή οτιδήποτε. @elkons στην άδεια λέει για Ν78, σωστά; Πολύ καλό σημείο φαίνεται να είναι εκεί 

Ναι και μπόλικη Ν78. Ειχαν ήδη δηλωμένη και Ericsson Air 3227 τα οποία τόσο καιρό δεν υπάρχουν στη κεραία. Για την ώρα είχε Ν78 αλλά δεν πρέπει να είναι από τα γνωστά AIR ούτε έχει ολόκληρη μόνο σε μια κατεύθυνση (πχ Δουκάδες δεν έφτανε Ν78 ).Η 30μ κεραία Cosmote, 12μ Nova/Vodafone με άδεια Vodafone,  πρίν χρόνια έβγαλαν της WIND 12μ και μπήκε πάνω στη Vodafone. 

Έχει άλλη μια βλέπω όχι τεράστια, κανονοική έξω απο τους Δουκάδες στον Άγιο Συμεών κεραία Cosmote έχει δηλώσει και Ν78 από το 2023 στη Γνωμάτευση ΕΕΑΕ. Τώρα αμα έχει και αυτή δεν ξέρω. Θα ξέρει ο babis3g. 

@babis3g Ρε συ είχαν βγάλει πρίν μερικούς μήνες νέα άδεια Τρουμπέτα πάνω 

Screenshot_20250619_214627_Chrome.thumb.jpg.38c46c43cdb4ca9c8b87f8b946481f62.jpg

Για να ξανά βγεί άδεια (έχει όλες τις μπάντες ) λέτε να γίνει κάτι; @marios239 γιατι μου φαίνεται περίεργο νεα αδεια πάλι στην ιδια. Πάντως εχει και φωτογραφίες του 2012 αλλά έχει σβήσει όλες τις παλιές άδειες κτλ βρήκα μόνο αυτήν 3/2025. Ίσως είναι ενα σημάδι κάτι κάνουν ελπίζω αναβάθμιση. 

NOVA VODAFONE 5 σεκτορ βλέπω αλλά Ν78 καθόλου ούτε στη πιο πρόσφατη Μελέτη ούτε άδειες άρα αυτές δεν έχουν γενικά Ν78.

Edited by elkons

47 minutes ago, VasilisSam said:

Λειτουργεί ήδη και η Ν1 (2100) και η Ν28 (700) αλλά μόνο σε όσες είναι ήδη και με Ν78 (3500). Για vonr ακόμα δεν έχω καταλάβει τι γίνεται, με το s23 αν κλειδώσω σε sa δεν έχω κλήσεις παρά μόνο data SA. Αν το αφήσω στο αυτόματο και είναι σε SA έχω κανονικά και κλήσεις.

Το core δεν σου ανοίγει VoNR flow μέσα στο eMBB slice εάν η συσκευή δεν δηλώσει δυνατότητα SRVCC. Μόνο σε Cosmote το έχω δει αυτό και υποψιάζομαι ότι δεν θέλουν τον κόσμο να κλειδώνει σε VoNR και να τους χαλάει τα voice KPI.

Edited by georgemv

Κάτω Σταλός Κρήτη σε εσωτερικό χώρο ξενοδοχείου.

IMG_20250619_212346_113.thumb.jpg.9521055d14c3257f5a6e83d62a814001.jpg

Περίεργο και στο CellMapper φαίνεται καλή. (Netmonster δεν έχουμε με το ζόρι έκανε speedtest η μάνα μ).

Galaxy A23 5G.

1 minute ago, elkons said:

Περίεργο και στο CellMapper φαίνεται καλή. (Netmonster δεν έχουμε με το ζόρι έκανε speedtest η μάνα μ).

Galaxy A23 5G.

Μια χαρά είναι.

Με sa η μέτρηση;

7 ώρες πριν, olympios1 said:

Μια χαρά είναι.

Με sa η μέτρηση;

Γιατί τόσο μένος με το πράσινο δίκτυο;

2 ώρες πριν, Gv2008 said:

Γιατί τόσο μένος με το πράσινο δίκτυο;

Που να δουν τα φετινά αποτελέσματα της Umlaut! Πάλι θα γράφουν στημένα και τέτοια. Ότι δε μας αρέσει στην Ελλάδα το ονομάζουμε στημένο κι έτσι.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

3 minutes ago, mixtri said:

Που να δουν τα φετινά αποτελέσματα της Umlaut! Πάλι θα γράφουν στημένα και τέτοια. Ότι δε μας αρέσει στην Ελλάδα το ονομάζουμε στημένο κι έτσι.

Εγώ όπου έχω πάει από χτες μια χαρά είναι. Έχει ΠΑΝΤΟΥ N78. Υπάρχουν σίγουρα κάποια κενά, αλλά είναι ελάχιστα. Σε όσα Speedtest και αν έχω κάνει, ποτέ δεν έχω δει κάτω από 300 mbps. Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι έχει χειρότερο σήμα σε εσωτερικούς χώρους από τις συνεργάτιδες 

Edited by Gv2008

9 ώρες πριν, elkons said:

Galaxy A23 5G.

Σε εξωτερικό έχει μεγάλη διαφορά; Σε εσωτερικό χώρο μπορεί να συμβαίνουν πολλά πράγματα. Από υλικά κατασκευής κτλ. Στην περιοχή έχει καλή κάλυψη. Αυτά είναι που λέμε εμείς στην ///. Θέλουμε οι συνεργάτες μας να τοποθετηθούν εσωτερική κάλυψη. Εκεί είναι το μέλλον. Οι λύσεις για ξενοδοχεία κτλ είναι πολύ καλές σήμερα με dots. Ειδικά στα επίπεδα ισχύος των macros που χρησιμοποιεί η Κοσμοτε καλό θα είναι να σκεφτούν εσωτερική κάλυψη με dots.

Just now, Gv2008 said:

Εγώ όπου έχω πάει από χτες μια χαρά είναι. Έχει ΠΑΝΤΟΥ N78. Υπάρχουν σίγουρα κάποια κενά, αλλά είναι ελάχιστα. Σε όσα Speedtest και αν έχω κάνει, ποτέ δεν έχω δει κάτω από 300 mbps

Υπήρξε φοβερή πρόοδος τον τελευταίο χρόνο στο δίκτυο. Προστέθηκαν αρκετοι σταθμοί, αναβαθμίστηκαν πάρα πολλοί σε Ν78 και όλο τον Ιούλιο θα πάει έτσι η δουλειά. Δηλαδή θα ξυπνάτε και θα βλέπετε Ν78. 

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

4 minutes ago, mixtri said:

Ειδικά στα επίπεδα ισχύος των macros που χρησιμοποιεί η Κοσμοτε καλό θα είναι να σκεφτούν εσωτερική κάλυψη με dots.

Εάν τελικά περάσει η εναρμόνιση ισχύος με ΕΕ, θα βελτιωθεί η κάλυψη εσωτερικά ή υπάρχει άλλος λόγος που έχει αυτό το θέμα η cosmote; 

5 minutes ago, mixtri said:

και όλο τον Ιούλιο θα πάει έτσι η δουλειά. Δηλαδή θα ξυπνάτε και θα βλέπετε Ν78. 

Τέλεια! Ελπίζω να συνεχίσουν όντως με καλό ρυθμό! 

Vodafone FTTH 500Mbps + Giga unlimited ultra / Cosmote What's up / Nova FREE2GO

ECE undergraduate student

19 ώρες πριν, elkons said:

Στην εφαρμογή του Messenger στην αναζήτηση βαλε Cosmote εκεί μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί τους με μηνύματα. Είναι συνήθως καλύτερη η εξυπηρέτηση σε σχέση με το Chat στο Cosmote app. Ενα παιδί εδω απο εκει έβγαλε για πίστωση μετά απο αλλαγή SIM.

Έχεις δίκιο , ευχαριστώ , μίλησα μέσο messenger και πήρα πιστωτικό , γρήγορα και άμεσα , ενώ μέσο σελίδας είναι  εντελώς κουκουρουκου 

1 hour ago, mixtri said:

Βγαίνουν και της Ookla τον άλλο μήνα. Umlaut δε βγαίνουν φθινόπωρο;

1 hour ago, mixtri said:

Ookla και Umlaut είναι απο τους μεγαλύτερους οργανισμούς στον κλάδο αυτόν. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση ούτε να τους πληρώσουν να τους περάσουν με μεγαλύτερα score.

1 hour ago, mixtri said:

Σε εξωτερικό έχει μεγάλη διαφορά; Σε εσωτερικό χώρο μπορεί να συμβαίνουν πολλά πράγματα. Από υλικά κατασκευής κτλ. Στην περιοχή έχει καλή κάλυψη. Αυτά είναι που λέμε εμείς στην ///. Θέλουμε οι συνεργάτες μας να τοποθετηθούν εσωτερική κάλυψη. Εκεί είναι το μέλλον. Οι λύσεις για ξενοδοχεία κτλ είναι πολύ καλές σήμερα με dots. Ειδικά στα επίπεδα ισχύος των macros που χρησιμοποιεί η Κοσμοτε καλό θα είναι να σκεφτούν εσωτερική κάλυψη με dots.

Υπήρξε φοβερή πρόοδος τον τελευταίο χρόνο στο δίκτυο. Προστέθηκαν αρκετοι σταθμοί, αναβαθμίστηκαν πάρα πολλοί σε Ν78 και όλο τον Ιούλιο θα πάει έτσι η δουλειά. Δηλαδή θα ξυπνάτε και θα βλέπετε Ν78. 

Έξω έχει 1 γραμμή αυτό ξέρω και στη παραλία κάτω φουλ. Δεν την νοιάζει έχει Wifi μεσα απλά έτσι μια δοκιμή εσωτερικά. 

Εδώ αναβάθμισαν τα Καλά Νερά που το πας αυτό! Μακάρι να έρθουν και προς τα εδώ έχουν ήδη μια καλή εικόνα με πολύ Ν78 σε όλες τις κεραίες, μια ρημαδα άδεια να βάλουν μήπως περάσουν μεσα καλοκαιριού να τελειώνουμε. Απ'όσα λένε έχουν βρει θέση, η άδεια όμως ακόμα δενν

2 ώρες πριν, mixtri said:

Στα βόρεια πάλι μας τσεχασαν με τις N78 🥺. Θεσσαλονίκη κάποιοι σταθμοί έπρεπε να είχαν n78 εδώ και τρια χρόνια. Επίσης θεωρώ αναγκαίο να μπουν κεραίες στα νεοδομητα στην Θερμή  και επιτέλους να καλύψουν το -τραγικό κατ έμε- Αεροδρόμιο - Περαια. Χρωστάνε και κεραία στους Αμπελοκήπους η οποία έχει που βγήκε η άδεια εδώ και κάνα χρόνο . Από την άλλη στην Χαλκηδικη το δίκτυο είναι ένα με χαοτική διαφορά και φέτος 

34 minutes ago, georgebad said:

Στα βόρεια πάλι μας τσεχασαν με τις N78 🥺. Θεσσαλονίκη κάποιοι σταθμοί έπρεπε να είχαν n78 εδώ και τρια χρόνια. Επίσης θεωρώ αναγκαίο να μπουν κεραίες στα νεοδομητα στην Θερμή  και επιτέλους να καλύψουν το -τραγικό κατ έμε- Αεροδρόμιο - Περαια. Χρωστάνε και κεραία στους Αμπελοκήπους η οποία έχει που βγήκε η άδεια εδώ και κάνα χρόνο . Από την άλλη στην Χαλκηδικη το δίκτυο είναι ένα με χαοτική διαφορά και φέτος 

Κατάφερες να πιάσεις SA?

IPhone 15 Pro 

1 hour ago, georgebad said:

Γενικά βγάζουν πολλές άδειες Ν78 αλλα καθυστερούν ή έρχονται πιο νωρίς. Στις Σέρρες ειχαν τρέξει όμως αρκετά έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά. 

26 minutes ago, elkons said:

Γενικά βγάζουν πολλές άδειες Ν78 αλλα καθυστερούν ή έρχονται πιο νωρίς. Στις Σέρρες ειχαν τρέξει όμως αρκετά έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά. 

Σέρρες μέσα στην πόλη είναι πολύ καλά τα πράγματα . Ισως μια κεραία να θέλει στα δυτικά της πόλης και πραγματικά θα έχουμε τρομερό δίκτυο . Γενικά πλέον όμως δεν πολύ πατάω Σέρρες , οπότε δεν παρακολουθώ και τρομερά το πως πηγαίνει το πράγμα . Σίγουρα στον νομό γενικά υπάρχουν κεραίες που θέλουν n78 όπως για παράδειγμα η 3404 ή 1099 και η 3289. Καλό θα ήταν να μπει και στην 3799

2 ώρες πριν, scorpio3 said:

Κατάφερες να πιάσεις SA?

Οχι ακόμα . Εσυ ;

Edited by georgebad

1 ώρα πριν, georgebad said:

Σέρρες μέσα στην πόλη είναι πολύ καλά τα πράγματα . Ισως μια κεραία να θέλει στα δυτικά της πόλης και πραγματικά θα έχουμε τρομερό δίκτυο . Γενικά πλέον όμως δεν πολύ πατάω Σέρρες , οπότε δεν παρακολουθώ και τρομερά το πως πηγαίνει το πράγμα . Σίγουρα στον νομό γενικά υπάρχουν κεραίες που θέλουν n78 όπως για παράδειγμα η 3404 ή 1099 και η 3289. Καλό θα ήταν να μπει και στην 3799

Οχι ακόμα . Εσυ ;

Οχι τίποτα πραγματικά δεν ξέρω τι γίνεται 

IPhone 15 Pro 

Τι γίνεται με τα email του Myphone, μερικά έρχονται μερικά οχι ,άλλα έρχονται ότι ώρα να ναι. Δε μπορεί να μας απαντήσει κάποιος υπεύθυνα;

Τώρα ξανά ήρθε 3η φορά ενώ το πρωί ήταν η απάντηση.

271398528_Screenshot_20250620_144543_OneUIHome.thumb.jpg.d3a5dde0419d32abe3a919f2131e224c.jpg