Jump to content

5G NR

mixtri
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Meanwhile στη σελίδα της COSMOTE, (αυτή τη στιγμή που γράφω το μήνυμα) αφαίρεσαν τα iPhone από τη λίστα των συμβατών συσκευών 5G+, καθώς έκαναν undo και τις λεπτομέρειες για το ότι οι χρήστες iPhone θα πρέπει να κάνουν αντικατάσταση SIM. 

[img]http://mowned.com/sig/zurabi.smart.jpg[/img]

13 minutes ago, zurabi_97 said:

Meanwhile στη σελίδα της COSMOTE, (αυτή τη στιγμή που γράφω το μήνυμα) αφαίρεσαν τα iPhone από τη λίστα των συμβατών συσκευών 5G+, καθώς έκαναν undo και τις λεπτομέρειες για το ότι οι χρήστες iPhone θα πρέπει να κάνουν αντικατάσταση SIM. 

Ε κάτι θα αλλάζουν λογικά, ή διέκοψαν προς το παρόν τη δυνατότητα ενεργοποίησης. Δηλαδή όσοι πρόλαβαν πρόλαβαν, όσοι απέμειναν σε επόμενο στάδιο; Ποιος ξέρει. 

33 minutes ago, empeiros said:

Παλιά είχα το xiaomi 14 που ήταν συμβατό με το sa. Από χθές έχω το motorola edge 60 pro με την ίδια κάρτα sim που είχα στο xiaomi. Με 5g debugging mode πού έχει το motorola στο 4636 επέλεξα nsa disabled και είχα sa λειτουργικό

Screenshot_20250618-185016.NetMonster.png

Κάτσε ρε συ, δηλαδή η κεραία στον Εύοσμο έχει τελικά N78? Ενδιαφέρον πάντως ότι σε γυρίζει σε SA έτσι και μάλιστα λειτουργικό. Άρα είναι να ενεργοποιηθεί στη sim μόνο τελικά; Όπως κάναμε στο volte κάποτε; Που απλά ήθελες συμβατή συσκευή και μετά την  έβαζες σε όποια ήθελες τη sim και έπαιζε. 

3 minutes ago, johnny_htc said:

Ε κάτι θα αλλάζουν λογικά, ή διέκοψαν προς το παρόν τη δυνατότητα ενεργοποίησης. Δηλαδή όσοι πρόλαβαν πρόλαβαν, όσοι απέμειναν σε επόμενο στάδιο; Ποιος ξέρει. 

Ίσως να κάνουν κάποιες ενημερώσεις ώστε να μην κάνει με το παραμικρό σε NSA? Δεν ξέρω αν είναι αυτό εφικτό αυτό βέβαια… (παίζει να έχω πετάξει και κοτσάνα)

3 minutes ago, zurabi_97 said:

Ίσως να κάνουν κάποιες ενημερώσεις ώστε να μην κάνει με το παραμικρό σε NSA? Δεν ξέρω αν είναι αυτό εφικτό αυτό βέβαια… (παίζει να έχω πετάξει και κοτσάνα)

Πολλά παίζουν. Όχι δε πέταξες κοτσάνα και να σου πω την αλήθεια, άμα εσείς με το iphone το "ζησατε" αυτό και πιστεύετε ότι είναι ενοχλητικό με δραματικές πτώσεις ταχύτητας ή κυρίως πιστεύω με battery draining πιο πολύ, τότε πρέπει να το φτιάξουν. Τώρα μπορεί να παίζουν και άλλα προβλήματα συμβατότητας πιθανότατα που να εντοπίστηκαν στην πορεία ή πλάκωσαν όλοι να πάρουν νέες sim και ξέμειναν (έπρεπε να είναι πιο προετοιμασμενοι αν είναι κάτι τέτοιο, αν και δε νομίζω). Πάντως το drop σε nsa υπό κάποιες συνθήκες στάθμης σήματος, πιστεύω τις περιμένουμε. Κολλημένο sa σε καμία συσκευή δε πιστεύω να έχουμε ποτέ. Γνώμη μου αυτό 

2 ώρες πριν, p_k said:

Και στο 14 υπάρχει η επιλογή, στο Cubot max 5 που έχω, αλλά δεν τη χρησιμοποιώ.

Σε Samsung/Xiaomi σίγουρα από 15 και πάνω αλλά δε ξέρω το γιατί. Μόνο στις 5G συσκευές δίνει την επιλογή η Xiaomi και η Samsung σε 4G και 5G.

Η Cubot νομίζω έχει πιο καθαρό Android, ισως γιαυτό. 

Hlias.

14 minutes ago, johnny_htc said:

Πολλά παίζουν. Όχι δε πέταξες κοτσάνα και να σου πω την αλήθεια, άμα εσείς με το iphone το "ζησατε" αυτό και πιστεύετε ότι είναι ενοχλητικό με δραματικές πτώσεις ταχύτητας ή κυρίως πιστεύω με battery draining πιο πολύ, τότε πρέπει να το φτιάξουν. Τώρα μπορεί να παίζουν και άλλα προβλήματα συμβατότητας πιθανότατα που να εντοπίστηκαν στην πορεία ή πλάκωσαν όλοι να πάρουν νέες sim και ξέμειναν (έπρεπε να είναι πιο προετοιμασμενοι αν είναι κάτι τέτοιο, αν και δε νομίζω). Πάντως το drop σε nsa υπό κάποιες συνθήκες στάθμης σήματος, πιστεύω τις περιμένουμε. Κολλημένο sa σε καμία συσκευή δε πιστεύω να έχουμε ποτέ. Γνώμη μου αυτό 

Η περιοχή που μένω, και οι 3 κεραίες που έχει, είναι SA. Όταν είναι εντός εσωτερικού χώρου, θα έπρεπε να αλλάξει σε N28. Αλλά τις περισσότερες φορές το πάει σε NSA με 4G B20. Από ταχύτητες δε, 600-1100Mbps 

Edited by zurabi_97

1 hour ago, empeiros said:

Παλιά είχα το xiaomi 14 που ήταν συμβατό με το sa. Από χθές έχω το motorola edge 60 pro με την ίδια κάρτα sim που είχα στο xiaomi. Με 5g debugging mode πού έχει το motorola στο 4636 επέλεξα nsa disabled και είχα sa λειτουργικό

WTF. Η νέα κεραία στον Εύοσμο είναι αυτή; δεν βρίσκει στο netmonster PCI 161 σε SA.

160MHz N78 💀

Να σου δώσω και τη SIM μου; 😂

Hlias.

10 minutes ago, zurabi_97 said:

Η περιοχή που μένω, και οι 3 κεραίες που έχει, είναι SA. Όταν είναι εντός εσωτερικού χώρου, θα έπρεπε να αλλάξει σε N28. Αλλά τις περισσότερες φορές το πάει σε NSA με 4G B20. Από ταχύτητες δε, 600-1100Mbps 

Όχι απαραίτητα, μην συγχέεις το πώς δουλεύουν οι άλλες δύο και νομίζεις ότι και η Cosmote ρυθμίζει το ίδιο τις κεραίες. Καταρχήν το ότι σου δίνει τέτοιες ταχύτητες μέσα, δείχνει ότι η N78, "κάνει δουλειά". Άρα το δίκτυο επιλέγει να σου δώσει bandwidth από Ν78. Η Ν28 σε ισχύ πρέπει να είναι αρκετά πιο χαμηλά, πιστεύω θα τη δεις σε κάποιο υπόγειο ας πούμε που το σήμα τα βρίσκει ζόρικα ή πχ ανάμεσα σε μια διαδρομή με βουνά και δύσκολη γεωμορφολογια τέλοσπάντων. Αλλά δε χρειάζεται να την επιδιώκεις την Ν28 ντε και καλά να παίζει σκέτο SA. Από ταχύτητες θα είναι αρκετά χαμηλότερες από αυτές που αναφέρεις αν έπαιζε μόνη της πιστεύω στην περίπτωση σου 

2 minutes ago, johnny_htc said:

Όχι απαραίτητα, μην συγχέεις το πώς δουλεύουν οι άλλες δύο και νομίζεις ότι και η Cosmote ρυθμίζει το ίδιο τις κεραίες. Καταρχήν το ότι σου δίνει τέτοιες ταχύτητες μέσα, δείχνει ότι η N78, "κάνει δουλειά". Άρα το δίκτυο επιλέγει να σου δώσει bandwidth από Ν78. Η Ν28 σε ισχύ πρέπει να είναι αρκετά πιο χαμηλά, πιστεύω θα τη δεις σε κάποιο υπόγειο ας πούμε που το σήμα τα βρίσκει ζόρικα ή πχ ανάμεσα σε μια διαδρομή με βουνά και δύσκολη γεωμορφολογια τέλοσπάντων. Αλλά δε χρειάζεται να την επιδιώκεις την Ν28 ντε και καλά να παίζει σκέτο SA. Από ταχύτητες θα είναι αρκετά χαμηλότερες από αυτές που αναφέρεις αν έπαιζε μόνη της πιστεύω στην περίπτωση σου 

Καλά, με Ν28 αναμενόμενο να έχει όχι τόσο χαμηλές, μέσα στο σπίτι Ν78 πιάνει και είναι σταθερά σε SA. Σε άλλα σημεία σε εσωτερικό χώρο με Ν28, έκανε εναλλαγή σε NSA, ακομα και σε μερικά σημεία του σπιτιού όπως σε μια γωνία του δωματίου. 

Συνδέθηκε αυτόματα στο σπίτι μου σε sa Screenshot_20250618-214133.NetMonster.thumb.png.5c6a86d45dd74a447c42ca9183ef127e.pngχωρίς να κάνω τίποτα

Motorola edge 60 pro   

CPU: mediatek 8350 extreme

Edited by empeiros

Μισό λεπτό...

Σε Poco X6 με android 15 δεν υπάρχει η επιλογή, εκτός αν δεν την εντόπισα.

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

32 minutes ago, p_k said:

Μισό λεπτό...

Σε Poco X6 με android 15 δεν υπάρχει η επιλογή, εκτός αν δεν την εντόπισα.

Redmi Note 12 Pro 5G με HyperOS 2.0 υπάρχει η επιλογή και στο Poco X5 Pro 5G. 

Δοκίμασε με άλλη κάρτα εάν έχεις 2η ή από κάποιον στο σπίτι. Στη NOVA ενός γνωστού μου δεν το εμφανίζει έχει FREE2GO με SIM του 2023. Ίσως σου εμφανιστεί σε κάποιο Security Patch τους επόμενους μήνες (πιστεύω). @marios239 Εσύ και με τις 3 εταιρείες στο Poco σου σε όλες εμφανίζει την επιλογή? 

Hlias.

1 hour ago, elkons said:

Redmi Note 12 Pro 5G με HyperOS 2.0 υπάρχει η επιλογή και στο Poco X5 Pro 5G. 

Δοκίμασε με άλλη κάρτα εάν έχεις 2η ή από κάποιον στο σπίτι. Στη NOVA ενός γνωστού μου δεν το εμφανίζει έχει FREE2GO με SIM του 2023. Ίσως σου εμφανιστεί σε κάποιο Security Patch τους επόμενους μήνες (πιστεύω). @marios239 Εσύ και με τις 3 εταιρείες στο Poco σου σε όλες εμφανίζει την επιλογή? 

Cosmote και Vdf την εμφανίζουν. Η Nova δε την εμφανίζει καθόλου. Έχω δοκιμάσει με 2 f2go που έχω και δεν εμφανίζει κανένα την επιλογή.

Vodafone FTTH 500Mbps + Giga unlimited ultra / Cosmote What's up / Nova FREE2GO

ECE undergraduate student

Στη δεύτερη συσκευή που έχω και είναι το cubot max 5 με σιμ της Νova, υπάρχει επιλογή.

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

5 ώρες πριν, elkons said:

Τελείως νεκρή?? Θα έπρεπε να έχει μπαταρία ή γεννήτρια.. κάτι παίζει τωρα.

όχι δεν παίζει τίποτα, εμείς χαμηλά του χωριού ακόμα έχουμε θέμα κλειδώνει σε 2G από πομπό στα 6 χιλ ... μάλλον εχουν γεννητρια αλλά ή θα ξέμεινε από βενζίνη ή θα δουλευε κάποιο διάστημα και ότι κατανάλωσε ή δεν θα πήρε μπροστά η γεννητρια για κάποιο λόγο ...

όταν πήρα τηλέφωνο μού είπαν ότι η περιοχή δεν έχει βλαβη και ότι υπάρχουν γύρω κεραίες που καλύπτουν, αλλά τελικά κατάλαβαν ότι εγώ (και οι υπόλοιποι) είμαστε χαμηλά του χωριού και οι γύρω κεραίες δεν κάνουν καλή κάλυψη εδω στο σημείο μου

3 minutes ago, p_k said:

Στη δεύτερη συσκευή που έχω και είναι το cubot max 5 με σιμ της Νova, υπάρχει επιλογή.

Μάλλον είναι θέμα συνεργασίας Xiaomi-Nova. Η cubot θεωρώ ότι δεν το φιλτράρει, μάλλον το δείχνει ότι κάρτα και να βάλεις μέσα. 

Edited by marios239

Vodafone FTTH 500Mbps + Giga unlimited ultra / Cosmote What's up / Nova FREE2GO

ECE undergraduate student

3 ώρες πριν, empeiros said:

σήμερα δοκίμασα κάτι ανάλογο SA only στο redmi 12 5G ακόμα τιποτα ενώ κάνει register αυτόματα σε δύκτιο cosmote 5G δεν δίνει πρόσβαση ιντερνετ ... εν αναμονή

εννοώ το cosmote 5G δυκτιο που βρίσκει όταν το κινητό είναι μόνο σε SA mode, είναι τικαρισμένο αυτόματα

Edited by babis3g

29 minutes ago, babis3g said:

όχι δεν παίζει τίποτα, εμείς χαμηλά του χωριού ακόμα έχουμε θέμα κλειδώνει σε 2G από πομπό στα 6 χιλ ... μάλλον εχουν γεννητρια αλλά ή θα ξέμεινε από βενζίνη ή θα δουλευε κάποιο διάστημα και ότι κατανάλωσε ή δεν θα πήρε μπροστά η γεννητρια για κάποιο λόγο ...

όταν πήρα τηλέφωνο μού είπαν ότι η περιοχή δεν έχει βλαβη και ότι υπάρχουν γύρω κεραίες που καλύπτουν, αλλά τελικά κατάλαβαν ότι εγώ (και οι υπόλοιποι) είμαστε χαμηλά του χωριού και οι γύρω κεραίες δεν κάνουν καλή κάλυψη εδω στο σημείο μου

Πες τους να καταχωρήσει έλεγχο στη κεραία στον Τρουμπέτα (αφού αυτή έχει τη βλάβη) καθώς δεν εκπέμπει.

Hlias.

ευχαριστώ, το είδαν ότι το σημείο είναι νεκρό .. αναμονή όταν το φτιάξουν

21 minutes ago, elkons said:

Πες τους να καταχωρήσει έλεγχο στη κεραία στον Τρουμπέτα (αφού αυτή έχει τη βλάβη) καθώς δεν εκπέμπει.

οταν είδαν ότι η κεραία δεν δουλεύει ή τουλάχιστον υπάρχει πρόβλημα ... μου λένε από cosmote, εσυ έχεις WU ..  λέω ναι ... μου λέει να σε συνδέσω με το WU μπας και τους πιέσουν να την φτιάξουν πιό γρήγορα ... τους λέω αν ειναι η κεραία με πρόβλημα, τι έχω φρογκ, τι κοσμοτέ, τι γουάτς αν δεν φτιαχτεί δεν θα υπάρχει σήμα ότι & να έχω ... τελικά με συνδεσαν με το WU αλλά εκεί μού έλεγαν ότι είναι τεχνικό θέμα αφού δεν υπάρχει σήμα και το WU δεν κάνει επιδιορθώσεις 🙃 ... 

μου φάνηκε ύποπτο, να με έκοψαν σε όσους είχαν whats up?

Edited by babis3g

On 17/6/2025 at 9:20 ΜΜ, elkons said:

Δοκιμάστε να στείλετε στο Messenger φαίνονται πιο νορμάλ.. δεν κλείνει στις 9 οπως το chat στο cosmote app έχω εξυπηρετηθεί και κατά τις 10.

Μπορείς να με βοηθήσεις εκεί που λες στο messenger ;;;

λίγες λεπτομέρειες;;;;;

3 ώρες πριν, johnny_htc said:

Στο 5g sa δεν έχουμε anchor όπως στο 4g 

anchor συνδεμένος συνέχεια σε μια συχνότητα και στέλνει δεδομένα κλπ 

έχει ue το μόντεμ δεν είναι συνέχεια συνδεδεμένο για να μπορείς να έχεις παραπάνω χρήστες και καλύτερη μπαταρία και η n28 είναι χωρισμένη υπάρχει ένα κομμάτι που είναι γιατί ξύπνημα του sa άμα πχ χρειαστεί η συσκευή κλπ

12 ώρες πριν, zurabi_97 said:

Επανήλθαν σήμερα... iPhone και οδηγίες αντικατάστασης SIM

Καλημέρα,

Και επίσημα στην COSMOTE για όσο καιρό θα βρίσκομαι στην Ελλάδα. Δυστυχώς, όλα τα τεστ είναι με NSA γιατί αν και έχω SA SIM card, δυστυχώς βλακωδώς αναβάθμισα στο iOS 26 και έχασα το SA.

Στο μπαλκόνι ( από την πλευρά που βρίσκεται η κεραία, περίπου στα 300 μέτρα )

IMG_3347.thumb.png.52576bd2decab3f4b9bfe3748371f0e9.png945AEE53-6BF7-4E51-B0C5-BB97888DCC00.thumb.jpeg.33024f75cedbf92914dfd91363fd11e1.jpeg

Στο σαλόνι του σπιτιού 

IMG_3351.thumb.png.edbcc86ac19210db405276ab09332ac2.png

62F8B7D7-AC34-4993-9B8F-EF4D003EB9FE.thumb.jpeg.5a72837c2e6a6076b57a07091927d510.jpeg

Στην κουζίνα 

IMG_3354.thumb.png.85cf37331f382ac23f527fbd2985b107.pngA2D13D94-FC3F-4091-A85A-1DA684E1472F.thumb.jpeg.616bfb8957720f7207318e5c622461ab.jpeg

Υπνοδωμαυιο 1 ( δίπλα στο μπαλκόνι όπου βρίσκεται από την πλευρά της κεραίας ) 

IMG_3357.thumb.png.a3d4a1c81528cf0916e75f4922c17a89.png

2255A5C9-3C56-4A39-9DE9-8F458FB6EBF1.thumb.jpeg.cd2ffaf3b6838e83d678b7d2552054c1.jpeg

Υπνοδωμάτιο 2 ( δίπλα στο μπαλκόνι που δεν είναι από την πλευρά της κεραίας )

IMG_3360.thumb.png.6fefc30353a51586d38431fb0e6c1d30.png

A6BA3165-EBA9-486F-ADF1-705D80376607.thumb.jpeg.3db5ceb2ad9f635b817af7ebda396eae.jpeg

και τέλος, στο μπαλκόνι ( αυτό που δεν " βλέπει " την κεραία 

IMG_3362.png

539DE556-C743-4099-B70A-FF8593C7314E.jpeg

15 ώρες πριν, zurabi_97 said:

Update Ξανά μπήκαν στη λίστα τα iPhone.

Εγώ ενώ βλέπω ότι κεραίες έχουν SA στο cellmapper, δεν συνδέεται με τίποτα. Προχθές Θεσσαλονίκη κέντρο στο field test έγραφε μονίμως SA. Μια φορά το ξανά είδα σε επαρχία μετά από toggle σε 4G και ξανά 5G.
Κάτι δεν πάει καλά φαίνεται.