Jump to content

5G NR

mixtri
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

2 ώρες πριν, georgemv said:

26dBm είναι το όριο, 1 dB κέρδισες τελικα νομίζω 

Όριο TX power απο το radio της συσκευής. Σωστά .

. Όμως .....EIRP ??????

Τελικά το Motorola δίνει παραπάνω EIRP σαν συσκευή η όχι?  Class 2 ,3 και δίνει 52 dBm EIRP ?

Followings are short summary for each power class :

Power Class 1: Fixed wireless access (FWA) UEs, with high minimum peak EIRP values around 40 dBm and maximum EIRP up to 55 dBm, designed for robust transmission and extensive coverage.

Power Class 2: Vehicular UEs, featuring minimum peak EIRP values around 29 dBm and maximum EIRP at 43 dBm, balancing coverage and power efficiency for mobility.

Power Class 3: Handheld UEs, with lower power outputs, minimum peak EIRP in the range of 22.4 to 30.4 dBm, and maximum EIRP of 43 dBm, suitable for general consumer use.

Screenshot_20250503-003946_HiddenMenu.thumb.png.846545d29c7e3817b6ebbc8653958864.png1139837624_screen-20250502-202731_exported_570382.thumb.jpg.aca0aafb444fb236ab085d0e3e566cce.jpg

Edited by HORGRAP

Life appreciation Guru - Cosmos entropy Analyst -  Gravitational Lensing in SPACE will always be there and  quantum coherence in Photosynthesis always makes my mind blown with viroids and obelisks creating ... Viruses .🙂

- Consciousness happens on the quantum state of our neurons  -

...but what MAKES given COMPUTATION.... CONSCIOUS ??

Consciousness IS A MASSIVE "META" COMPRESSION STATE. ( our experiences and knowledge/ senses COMPRESSED 😉

( COMPRESSION means when you learn THE MODEL OF REALITY and you JUST HAVE TO REMEMBER where are the ... mistakes / gaps to correct and develop AND THEN ...YOU ...compress yourself 😉

• Απαντήσεις 18,3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

• mixtri

1603

• cmvr

1164

• georgebad

1518

• elkons

1334

Δημοφιλείς μέρες

Στην EU τα όρια EIRP για LTE/NR είναι 23dBm για αυτή την κατηγορία συσκευών. Σε περίπτωση uplink aggregation η κάθε μπάντα εχει 23dBm, αλλά η συσκευή κανει δυναμικό power allocation ώστε να μην ξεπεράσει το SAR. Αυτό σημαίνει ότι όταν δεν ανιχνεύει να είναι πάνω σε σώμα χρήστη (χέρι, τσέπη, κτλ), εκπέμπει παραπανω. Οταν ανιχνεύσει μέσω αισθητήρων κίνησης ότι είναι κοντά σε άνθρωπο, κόβει. Άβυσσος τι κανει το Motorola μετά τη χακιά. Το τι λέει το android menu είναι σχετικό, μπορεί πχ να είναι το target, αλλά να μην το σέβεται το modem ή να μην πάει έτσι και αλλιώς ο ενισχυτής μέχρι εκεί. Με μπαταρία μεγέθους κινητού, έτσι και αλλιώς υπαρχει περιορισμός στην ισχύ που μπορεί να τραβήξουν οι ενισχυτές.

Edited by georgemv

On 2/5/2025 at 4:56 ΠΜ, mixtri said:

Δεν καταλαβαίνω πόσο ψηλά είσαι; Και πως έχεις κάλυψη από Οθωνούς, αφού είναι η Κέρκυρα ενδιάμεσα.

έχω την τοποθεσία στο χάρτη, Αγια Αννα / Αλειμματάδες ΑΝ κάποιος έρθει Κέρκυρα να δοκιμάσει ... εκεί είναι περιπου 300-400 λίγο πιό περά προς Τρουμπέτα φτανει κοντά τα 700μ υψωμετρο, αν γίνει zoom out και προς βόρεια βλέπει καρφί τα διαπόντια νησια και Σιδάρι σαν να είναι δίπλα, ίσως και κάποια cells από εκεί πάνω να κοιταζουν προς το ύψωμα πού ήμουν ... την επόμενη θα βγάλω φωτό προς τα εκεί

η πόλη στης Κέρκυρας είναι από την άλλη πλευρά... επίσης δείχνω ότι δείχνει το netmonster ότι είναι απο Οθονούς εκτός αν έχουν λάθος, τότε κάνω και εγώ λάθος

να σκεφτείς εκεί στο σημείο έχω πιάσει ψηφιακό dab+ από Αλπεις στα 1000 χιλ δεν είναι λίγο γιά ψηφιακή λήψη ραδιοφώνου  ... καθως και τηλεοραση πάνω απο Ανκόνα το RAI .... καθώς και τηλεοραση ψηφιακή απο Κροατία, εκ του αληθους (με φορητή tv)

Επίσης μάλλον θα είδες οτι εκεί βγήκε στο κινητό SA 5G LINKEM & WIND TRE 100χιλ μακρυα έχω φωτό πίσω από το netmonster στο ίδιο νήμα

Edited by babis3g
αφαίρεση συνδεσμων ραδιοφωνου

Δεν φανταζόμουν ότι θα έβλεπα VHF posts στο 5G thread, respect 😅

Οι πομποί αυτοι έχουν ισχύ πολλών kW και η συχνότητα είναι πολύ χαμηλή. Επιπλέον εκπέμπονται πάνω από θάλασσα και υπαρχει ανάκλαση. Τι περίεργο θα ήταν να μην πιάνεις.

12 ώρες πριν, babis3g said:

έχω την τοποθεσία στο χάρτη, ΑΝ κάποιος έρθει Κέρκυρα να δοκιμάσει ... εκεί είναι περιπου 300-400 λίγο πιό περά προς Τρουμπέτα φτανει κοντά τα 700μ υψωμετρο, αν γίνει zoom out και προς βόρεια βλέπει καρφί τα διαπόντια νησια και Σιδάρι σαν να είναι δίπλα, ίσως και κάποια cells από εκεί πάνω να κοιταζουν προς το ύψωμα πού ήμουν ... την επόμενη θα βγάλω φωτό προς τα εκεί

η πόλη στης Κέρκυρας είναι από την άλλη πλευρά, εγώ είμαι Κεντρική Κέρκυρα ψηλά (Αλείμματαδες / Αγία Αννα )... επίσης δείχνω ότι δείχνει το netmonster ότι είναι απο Οθονούς εκτός αν έχουν λάθος, τότε κάνω και εγώ λάθος

να σκεφτείς εκεί στο σημείο έχω πιάσει ψηφιακό dab+ από Αλπεις στα 1000 χιλ δεν είναι λίγο γιά ψηφιακή λήψη ραδιοφώνου  ... καθως και τηλεοραση πάνω απο Ανκόνα το RAI .... καθώς και τηλεοραση ψηφιακή απο Κροατία, εκ του αληθους (με φορητή tv)

https://youtu.be/qMagLCHgQhM

και vhf πληροφορίες Ναυτιλιας από Κροατία σαν το ανάλογο δικό μας Ολύμπια Ραδιο

https://youtu.be/JBD7wm88Tw0

Επίσης μάλλον θα είδες οτι εκεί βγήκε στο κινητό SA 5G LINKEM & WIND TRE 100χιλ μακρυα έχω φωτό πίσω από το netmonster στο ίδιο νήμα

το αεροδρόμιο από brindisi καρφί ολες οι συχνότητες και πιλότι μέσα σε πολύ χαμηλό ύψος

https://youtu.be/-X6F0oMZ9TE

https://youtu.be/-vS2Av063S4

https://youtu.be/hFOh5jWmrbs

https://youtu.be/7dSB7Sv4fI0

https://youtu.be/mRxcwMdFLJk?si=u3bNdG_ZE-SjNqW0

επίσης το αεροσδρόμιο Τιρανα φτανει εκεί πού δεν έχει οπτική

https://youtu.be/vAXmBQQTqV0

Κοίταξε το dab είναι από από την air band 

καλά η air band έχει εμβέλεια όψιν αστεία και είναι am 

Παλιά αναλογική τηλεόραση έφτανε μέχρι την Πελοπόννησο Καλαμάτα πχ είχαμε. 

Παίζουν πολλά ρόλο πόσο κόσμος είναι συνδεμένος καιρικά φαινόμενα κλπ 

παιδιά απλά ήθελα να πω ότι ψηλά Κέρκυρα περνάνε διάφορα από παντού όταν επιτρέψει ο καιρός .. .αφαίρεσα τα περιττά εκτός θέματος

Edited by babis3g

Υπάρχει κανένα νέο για το αν θα βάλουν καμία κεραία πάνω στον Όλυμπο; Όπως πχ στα Πριόνια ή σε παρόμοιες περιοχές; 

[img]http://mowned.com/sig/zurabi.smart.jpg[/img]

Στον Όλυμπο, σύμφωνα με αναφορές ορειβατών και πεζοπόρων που έχουν ανέβει αρκετά ψηλά, η κάλυψη της cosmote είναι εξαιρετική.

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

Just now, p_k said:

Στον Όλυμπο, σύμφωνα με αναφορές ορειβατών και πεζοπόρων που έχουν ανέβει αρκετά ψηλά, η κάλυψη της cosmote είναι εξαιρετική.

Πάντως που ήμουνα στα Πριόνια τη Κυριακή του Πάσχα, σήμα ούτε για δείγμα. 

@mixtri

Έχει ανέβει αρκετές φορές 

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

14 ώρες πριν, babis3g said:

έχω την τοποθεσία στο χάρτη, Αγια Αννα / Αλειμματάδες ΑΝ κάποιος έρθει Κέρκυρα να δοκιμάσει ... εκεί είναι περιπου 300-400 λίγο πιό περά προς Τρουμπέτα φτανει κοντά τα 700μ υψωμετρο, αν γίνει zoom out και προς βόρεια βλέπει καρφί τα διαπόντια νησια και Σιδάρι σαν να είναι δίπλα, ίσως και κάποια cells από εκεί πάνω να κοιταζουν προς το ύψωμα πού ήμουν ... την επόμενη θα βγάλω φωτό προς τα εκεί

η πόλη στης Κέρκυρας είναι από την άλλη πλευρά... επίσης δείχνω ότι δείχνει το netmonster ότι είναι απο Οθονούς εκτός αν έχουν λάθος, τότε κάνω και εγώ λάθος

Το ρεκόρ για 5g με Ericsson και mediatek κινητό στην Αυστραλία 

ειναι 113 χιλιόμετρα 850 mhz 

100 χιλιόμετρα ν78

5 minutes ago, zurabi_97 said:

Πάντως που ήμουνα στα Πριόνια τη Κυριακή του Πάσχα, σήμα ούτε για δείγμα. 

Εγώ που είχα πάει με χιόνια κοντά εκεί δεν είχα κανένα πρόβλημα μάλιστα είχα καί καλό ίντερνετ 
iPhone 14 Pro Max modem Qualcomm x65 

4 minutes ago, Harry636 said:

Το ρεκόρ για 5g με Ericsson και mediatek κινητό στην Αυστραλία 

ειναι 113 χιλιόμετρα 850 mhz 

100 χιλιόμετρα ν78

Στην Ελλάδα δεν πρόκειται να φτάσουμε αυτό το ρεκόρ ακόμα και στο 100% να είναι η ισχύς λόγω της δύσκολης γεωμορφολογίας.

10 minutes ago, elkons said:

Στην Ελλάδα δεν πρόκειται να φτάσουμε αυτό το ρεκόρ ακόμα και στο 100% να είναι η ισχύς λόγω της δύσκολης γεωμορφολογίας.

Ναι ακόμα παλεύουν να φτάσουν τα ευρωπαϊκά πρότυπα χαχαχα

το θέμα είναι ότι δεν αφήνουν να συνδεθείς με starlink άσχετα ότι μ μπορείς και πιάνει 

1 ώρα πριν, zurabi_97 said:

Υπάρχει κανένα νέο για το αν θα βάλουν καμία κεραία πάνω στον Όλυμπο; Όπως πχ στα Πριόνια ή σε παρόμοιες περιοχές; 

Σε ένα καταφύγιο έχουν σταθμό - και η μόνη που έχει κάλυψη σε όλο το μονοπάτι μέχρι κάτω στο δρόμο είναι η ΚΟΣΜΟΤΕ. Γενικά σε αυτά τα σημεία ό,τι πιάνεις από κάμπο. Κάποιοι σταθμοί της ΚΟΣΜΟΤΕ έχουν uptilt από Λιτόχωρο αλλά και η μορφολογία είναι τρελή εκεί. "Γενικά" έχει σήμα. Στα Πριόνια δε θυμάμαι. 100% κάλυψη είναι δύσκολο να υπάρξει.

Τώρα τα καταφύγια έχουν starlink επομένως και η τοποθέτηση σταθμών δεν είναι αδύνατη. Το ρεύμα είναι θέμα βέβαια. Η ΚΟΣΜΟΤΕ εκεί έχει Β20. Μια χαρά είναι για αυτή τη χρήση. Γενικά δεν είχες σήμα; Εγώ σχεδόν παντού είχα...! όχι τέρμα αλλά λειτουργικό. Έφευγαν τα στοριζ με το κιλό...

1 hour ago, p_k said:

@mixtri

Έχει ανέβει αρκετές φορές 

Δεν είχα κάπου σημαντικό πρόβλημα. Βέβαια δε θυμάμαι στα σημεία αλλά είχα σήμα σε όλα τα καταφύγια. Λίγο πιο δύσκολη κάλυψη στο Αποστολάκης αλλά έπαιζε με τις ώρες του...

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

On 3/5/2025 at 12:50 ΜΜ, HORGRAP said:

Όριο TX power απο το radio της συσκευής. Σωστά .

. Όμως .....EIRP ??????

Τελικά το Motorola δίνει παραπάνω EIRP σαν συσκευή η όχι?  Class 2 ,3 και δίνει 52 dBm EIRP ?

Followings are short summary for each power class :

Power Class 1: Fixed wireless access (FWA) UEs, with high minimum peak EIRP values around 40 dBm and maximum EIRP up to 55 dBm, designed for robust transmission and extensive coverage.

Power Class 2: Vehicular UEs, featuring minimum peak EIRP values around 29 dBm and maximum EIRP at 43 dBm, balancing coverage and power efficiency for mobility.

Power Class 3: Handheld UEs, with lower power outputs, minimum peak EIRP in the range of 22.4 to 30.4 dBm, and maximum EIRP of 43 dBm, suitable for general consumer use.

Screenshot_20250503-003946_HiddenMenu.thumb.png.846545d29c7e3817b6ebbc8653958864.png1139837624_screen-20250502-202731_exported_570382.thumb.jpg.aca0aafb444fb236ab085d0e3e566cce.jpg

Σκεφτομαι να παρω το xiaomi 15. πως παει απο κεραιες; ειδικα αυτη η σειρα εχει βλεπω και ειδικο τσιπακι για το σημα και αναφερει καλυτερη ληψη σηματος. ισχυει; γνωριζεις;

Samsung S21 Ultra

Βρήκα φωτογραφία με τη κεραία στον ΟΤΕ στα Ψαχνά ήταν χωμένη στη φωτογραφία της κεραίας Vf nova δε ξέρω τι δουλειά έχει κει. 

Τελικά βλέπω έχουν αλλάξει όλα τα πανελ καλά έλεγα και τα έβλεπα κατάλευκα. Έχουν δηλώσει Ν78 στη μελέτη ραδιοεκπομπών αλλα δε παίζει η ρημάδα δεν υπάρχει καν Ν78! Και οι άλλες έχουν δηλωμένη ίσως έχουν δεν ξέρω.

COSMOTE 

Screenshot_20250505_015249_e-.thumb.jpg.9d7c6214e46eceeed846f2c2813da411.jpg

(Παλιά ήταν omni μετά έβαλαν πάνελ και πάλι αυτά τα κατάλευκα) νομίζω φαίνεται η διαφορά στα παλιά πάνελ κίτρινα και με γωνίες σε σχέση με αυτά. 

VF/NOVA (άδεια VODAFONE)

Screenshot_20250505_015254_e-.thumb.jpg.9a5198f750c4d722a8b16b822b9df389.jpg

Edited by elkons

COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

Screenshot_20250505_024927_Google.thumb.jpg.88123e3835a8654ee5afe95e48f51b04.jpg

27 minutes ago, MIKU said:

Στην αρχή χάρηκα αλλά μετά είδα το 05/06/1998.

Λαρισα, 800 μετρα απο το κεντρο.  cosmote unlimited all

Οταν ειχα κανει το συμβολαιο πριν 1.5 χρονo επιανα 120 την ημερα και το βραδυ πανω απο 300, ωστοσο τους τελευταιους μηνεςειχε πεσει στα 30 , και 70 το βραδυ , και ξαφνικα εγινε το θαυμα ,εδω και 2 εβδομαδες πηρε τα πανω του , στην περιοχη σκαβουν για οπτικες ινες απο πορτα σε πορτα, δεν ξερω αν αναβαθμισαν και τις κεραιες. Screenshot_20250505_023535_Speedtest.thumb.jpg.94777778a5b4de11ff8351d173f16d44.jpg

4 ώρες πριν, elkons said:

Screenshot_20250505_024927_Google.thumb.jpg.88123e3835a8654ee5afe95e48f51b04.jpg

Στην αρχή χάρηκα αλλά μετά είδα το 05/06/1998.

Αχ με πρόλαβες με τον Μπέζο!

Οι εποχές που ξύπνησες και έβλεπες κεραία να φυτρώνει! Μας έλεγαν όλοι ότι το DCS δεν έχει κάλυψη. Η cosmote το έκανε να μοιάζει gsm 900. Πάντως όντως είχε διαφορά. Ειδικά σε βουνά. Σε εσωτερικό χώρο ποτέ δεν είχα θέμα με Κοσμοτε.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

5 ώρες πριν, StavrosChatz said:

Λαρισα, 800 μετρα απο το κεντρο.  cosmote unlimited all

Οταν ειχα κανει το συμβολαιο πριν 1.5 χρονo επιανα 120 την ημερα και το βραδυ πανω απο 300, ωστοσο τους τελευταιους μηνεςειχε πεσει στα 30 , και 70 το βραδυ , και ξαφνικα εγινε το θαυμα ,εδω και 2 εβδομαδες πηρε τα πανω του , στην περιοχη σκαβουν για οπτικες ινες απο πορτα σε πορτα, δεν ξερω αν αναβαθμισαν και τις κεραιες. Screenshot_20250505_023535_Speedtest.thumb.jpg.94777778a5b4de11ff8351d173f16d44.jpg

Μπορεί να έβαλαν κοντά σου Ν78, από κέντρο με τέτοια απόσταση και την κίνηση της Λάρισας, δύσκολο να πιάνεις τα παλιά νούμερα θεωρώ, άρα κάποια κοντινή κεραία είναι λογικά. Έχεις netmonster να δουμε το enb? 

1 hour ago, mixtri said:

Οι εποχές που ξύπνησες και έβλεπες κεραία να φυτρώνει! Μας έλεγαν όλοι ότι το DCS δεν έχει κάλυψη. Η cosmote το έκανε να μοιάζει gsm 900. Πάντως όντως είχε διαφορά. Ειδικά σε βουνά. Σε εσωτερικό χώρο ποτέ δεν είχα θέμα με Κοσμοτε.

Ωραίες εποχές, με καθημερινή απλότητα στα πάντα θα έλεγα 😏

Η 1800 γενικά δεν είναι κακή. Αντιθέτως, κάνει εξαιρετική δουλειά, σαν να "μπαλανσαρει" μεταξύ κάλυψης και χωρητικότητας καλά. Απλά θέλει λίγο παραπάνω πύκνωση λόγω ορίων. Λογικό. Παρόλα αυτά όντως τα καταφέρνουν πολύ καλά στην υλοποίηση και δεν υπολείπονται σε τίποτα. Μια γραμμή σήμα μέσα και κάνεις πάρα πολύ καλή δουλειά, εκτός και αν πέσεις σε τρύπα κάλυψης που εκεί το Edge είναι λογικό επακόλουθο 

Edited by johnny_htc

Κέντρο Ν. Μουδανιών στις 7:38 το πρωί. Δίνει πόνο το 78ρι 😆

IMG_1951.jpeg

9 minutes ago, zurabi_97 said:

Κέντρο Ν. Μουδανιών στις 7:38 το πρωί. Δίνει πόνο το 78ρι 😆

IMG_1951.jpeg

Πωπω, άραγε 100+50 MHz η Ν78; 🤔 Αλλά άμα δεν πιάνεις από άλλο σταθμό θα μου πεις, δύσκολο και δεν χρειάζεται κιόλας άμα είσαι κοντά στο σταθμό 

45 minutes ago, johnny_htc said:

Πωπω, άραγε 100+50 MHz η Ν78; 🤔 Αλλά άμα δεν πιάνεις από άλλο σταθμό θα μου πεις, δύσκολο και δεν χρειάζεται κιόλας άμα είσαι κοντά στο σταθμό 

Δεν μπήκα να δω στο FTM (δεν πέρασε από τη σκέψη), αλλά μπορεί. Η κεραία ήταν 3 στενά ποιο πέρα, πάνω από το κατάστημα Cosmote, από τη 103010. 

2 ώρες πριν, mixtri said:

Η αρχική σχεδίαση των GSM δικτύων στην Ελλάδα ήταν για μέγιστο 10.000 χρήστες μετά από 5ετια. Τους έπιασαν σε 1 χρόνο. Οι 900αρες κεραίες έμπαιναν με σχεδίαση σχεδόν ραδιόφωνου FM. Η Cosmote χρησιμοποιησε χωρίς τύψεις τα δημόσια κτήρια και έφερε τις κεραίες μεσα στον αστικό ιστό. Έτσι κατάφερε να έχει τόσο γρήγορη ανάπτυξη και να γίνει η μοναδική εταιρία στην Ευρώπη που ξεκίνησε 3η να στήνει δίκτυο να γίνει 1η στην αγορά.