Jump to content

5G NR

mixtri
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

2 minutes ago, Chrischal1908 said:

Όποιος επενδύει τα περισσότερα περιλαμβάνει και την επαρχία μέσα! Πάντως για Vodafone με το νέο επενδυτικό πλάνο που θα ξεκινήσει. Μη περιμένεις άμεσα τελειώνει το πρώτο των 600μυρίων. Πράσινη και μαύρη στην περιφέρεια. Απλώς η Μαύρη καθυστερεί ενώ πρέπει να γκαζώσει! 90% κάλυψη 5G ο στόχος για φέτος!

Μέχρι να πάει η μαύρη 90% κάλυψη 5g η πράσινη θα έχει φτάσει στο 98% 🤡 (γενικά όμως μας συμφέρει να τρέχουν μπάς και έχουμε καλή κάλυψη και επαρχία)

7 minutes ago, elkons said:

Μέχρι να πάει η μαύρη 90% κάλυψη 5g η πράσινη θα έχει φτάσει στο 98% 🤡 (γενικά όμως μας συμφέρει να τρέχουν μπάς και έχουμε καλή κάλυψη και επαρχία)

Πίστεψε με έχει καθυστερήσει περισσότερο από τους άλλους! Είδαμε διαφορά από το πρώτο χρόνο! Σε βελτιώσεις-αναβαθμίσεις! Είμαστε σχεδόν στα μισά του 2024! Η Cosmote ίσως έχει φτάσει το ποσοστό που ανέφερες! Αλλιώς προς το καλοκαίρι εκεί μέσα σίγουρα! Πάντως δεν είναι του πεταματού η μαύρη όπως την έχουν κάποιοι εδώ μέσα. Απλώς η πρώην (WIND) επένδυε με βάση τις δυνατότητες της απέναντι στις 2 πολυεθνικές! Έχω την αίσθηση ότι προσωπικά θα αρχίσει να με ικανοποιεί απόλυτα μόλις φύγει αυτό το έτος και μετά. Καθώς αναμένουμε νέους σταθμούς επεκτάσεις και φυσικά πύκνωση της N78! Εξάλλου έχω δώσει περιθώριο το καλοκαίρι του 2025.

Edited by Chrischal1908

10 minutes ago, Chrischal1908 said:

Πίστεψε με έχει καθυστερήσει περισσότερο από τους άλλους! Είδαμε διαφορά από το πρώτο χρόνο! Σε βελτιώσεις-αναβαθμίσεις! Είμαστε σχεδόν στα μισά του 2024! Η Cosmote ίσως έχει φτάσει το ποσοστό που ανέφερες! Αλλιώς προς το καλοκαίρι εκεί μέσα σίγουρα! Πάντως δεν είναι του πεταματού η μαύρη όπως την έχουν κάποιοι εδώ μέσα. Απλώς η πρώην (WIND) επένδυε με βάση τις δυνατότητες της απέναντι στις 2 πολυεθνικές! Έχω την αίσθηση ότι προσωπικά θα αρχίσει να με ικανοποιεί απόλυτα μόλις φύγει αυτό το έτος και μετά. Εξάλλου έχω σώσει περιθώριο μέσα του 2025.

Εγώ πιστεύω με τον νέο χρόνο το 25 η Cosmote θα παραμείνει στην 1η θέση και θα πάει στην 2η η Nova αντί για την Vodafone.

Γενικά τι επενδυτικά πλάνα έχουν; Κυρίως για επαρχία 

Edited by elkons

6 minutes ago, elkons said:

Εγώ πιστεύω με τον νέο χρόνο το 25 η Cosmote θα παραμείνει στην 1η θέση και θα πάει στην 2η η Nova αντί για την Vodafone. Γενικά τι επενδυτικά πλάνα έχουν;

Θα συμφωνήσω απόλυτα.

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

27 minutes ago, elkons said:

Εγώ πιστεύω με τον νέο χρόνο το 25 η Cosmote θα παραμείνει στην 1η θέση και θα πάει στην 2η η Nova αντί για την Vodafone. Γενικά τι επενδυτικά πλάνα έχουν;

-Cosmote 3 δις μέχρι το 2027.

-ΝOVA 2 δις έως το 2027. 500εκατ από αυτά για τις οπτικές ίνες FTTH.

-Vodafone 600εκατ μέχρι το 2025 και νέο πρόσφατο επενδυτικό πλάνο 1 δις μέχρι το 2029. 

Ίσως τροποποιηθούν βέβαια! 

Edited by Chrischal1908

1 minute ago, Chrischal1908 said:

-Cosmote 3 δις μέχρι το 2027

-Νova 2 δις έως το 2027 500μύρια από αυτά για τις οπτικές ίνες. 

-Vodafone 600εκατ μέχρι το 2025 και νέο πρόσφατο επενδυτικό πλάνο 1 δις μέχρι το 2029. 

Ίσως τροποποιηθούν βέβαια! 

Για την κινητή τι πλάνα έχουν ?

Edited by elkons

1 hour ago, elkons said:

Για την κινητή τι πλάνα έχουν ?

Πάντως η μαύρη συνεταίρα περισσότερα χρήματα από την κόκκινη θα ρίξει!

Edited by Chrischal1908

9 minutes ago, Chrischal1908 said:

Πάντως η μαύρη συνεταίρα περισσότερα από την κόκκινη θα ρίξει!

Δλδ εννοείς πως η μαύρη θα περάσει την κόκκινη αποτι κατάλαβα. Για την πράσινη γνωρίζεις κάτι;

Έτσι ακριβώς, όχι με το σταγονόμετρο.

Just now, elkons said:

Δλδ εννοείς πως η μαύρη θα περάσει την κόκκινη αποτι κατάλαβα. Για την πράσινη γνωρίζεις κάτι;

Θεωρώ ότι ο συμφορουμίτης έχει κάνει ορθή εκτίμηση.

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

16 minutes ago, Chrischal1908 said:

Πάντως η μαύρη συνεταίρα περισσότερα από την κόκκινη θα ρίξει!

Δεν ξέρω τι θα κάνει σε λεφτά, στην περιοχή μου πάντως, κάτι πείραξαν προχθές και ενώ το 5G είχε χαθεί για κάποιες ώρες, πλέον φυσάει. Θα γράψω περισσότερα στο συγκριτικό.

COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

Just now, georgebad said:

Η nova πάει δεύτερη θέση εδώ και 2 χρονια 

Και της αξίζει πιστεύω...

1 minute ago, MIKU said:

Δεν ξέρω τι θα κάνει σε λεφτά, στην περιοχή μου πάντως, κάτι πείραξαν προχθές και ενώ το 5G είχε χαθεί για κάποιες ώρες, πλέον φυσάει. Θα γράψω περισσότερα στο συγκριτικό.

Για την nova λες ; 

Με τον όρο φυσάει δηλδ; Έχεις κάνει speedtest ; Έχω περιέργεια ταχύτητα 

7 minutes ago, elkons said:

Και της αξίζει πιστεύω...

Για την nova λες ; 

Με τον όρο φυσάει δηλδ; Έχεις κάνει speedtest ; Έχω περιέργεια ταχύτητα 

Σε λίγο στο αντίστοιχο νήμα.

COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

1 minute ago, csmt said:

Τέλη του 2025 goodbye 2G και απο τις 3. Μέχρι τότε 100% 5G θα έχουν όλες μην αγχώνεστε. Το 1.3% συνολικά της κίνησης δικτύου είναι με παλιά κινητά 2G κι όσο πάει χαμηλώνει. 

Επιτέλους να φύγει και αυτό και να αντικατασταθεί με δίκτυα 4g/5g !!

Κλασικά η Cosmote πρώτη θα το απενεργοποιήσει 😄

1 minute ago, MIKU said:

Σε λίγο στο αντίστοιχο νήμα.

Ωραία, για την Nova εννοούσες όμως ή όχι ; 😅

1975821232_Screenshot_20240407_131427_ServicemodeRIL.thumb.jpg.bca53118c939319169bae6c44b1bd477.jpg

Το 30άρι κανάλι που δίνουν στις δευτεροκλασάτες περιοχές 🤪

1344171698_Screenshot_20240407_210553_ServicemodeRIL.thumb.jpg.8a4e196b12402813397d75f3f512b856.jpg

N28 + N78

IMG_0889.thumb.PNG.b193604f54a2ea92db86e8cf560771cd.PNG

Και τα iPhone βλέπουν NR 2CC

605591493_Screenshot_20240408_111106_ServicemodeRIL.thumb.jpg.4b6e14f39ea87557464586ea46922c20.jpg

Μέχρι και τα Exynos κάνουν λίγο NR 2CC για το καλό. Δεν ξέρω αν θα καταφέρουν να βγάλουν speedtest έτσι ή εάν χρειαστεί να καλέσω την πυροσβεστική.

Edited by georgemv

1 hour ago, elkons said:

Αργά ή γρήγορα ναι! Προσωπικά πιστεύω όταν φτάσει το 1 δις ευρώ του επενδυτικού πλάνου.

6 ώρες πριν, Chrischal1908 said:

Πάντως η μαύρη συνεταίρα περισσότερα χρήματα από την κόκκινη θα ρίξει!

H Vodafone αγοράζει φθηνότερα τον εξοπλισμό και έχει το group από πίσω. Και τα διπλάσια να ρίξει η nova πάλι περισσότερα θα κάνει η Vodafone.

5 ώρες πριν, csmt said:

Τέλη του 2025 goodbye 2G και απο τις 3. Μέχρι τότε 100% 5G θα έχουν όλες μην αγχώνεστε. Το 1.3% συνολικά της κίνησης δικτύου είναι με παλιά κινητά 2G κι όσο πάει χαμηλώνει. 

Λόγω roaming αποκλείεται.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

2 ώρες πριν, mixtri said:

H Vodafone αγοράζει φθηνότερα τον εξοπλισμό και έχει το group από πίσω. Και τα διπλάσια να ρίξει η nova πάλι περισσότερα θα κάνει η Vodafone.

Λόγω roaming αποκλείεται.

Μια χαρά γίνεται, κάνουν lock τα 2G cells για τα δικά τους IMSI και αφήνουν μόνο τους roamers μέχρι να γίνουν τα VoLTE agreements.

Edited by georgemv

11 ώρες πριν, Chrischal1908 said:

Όποιος επενδύει τα περισσότερα περιλαμβάνει και την επαρχία μέσα! Πάντως για Vodafone με το νέο επενδυτικό πλάνο που θα ξεκινήσει. Μη περιμένεις άμεσα τελειώνει το πρώτο των 600μυρίων. Πράσινη και μαύρη στην περιφέρεια. Απλώς η Μαύρη καθυστερεί ενώ πρέπει να γκαζώσει! 90% κάλυψη 5G ο στόχος για φέτος!

Έχεις κάποιο κόλλημα με τις ανακοινώσεις που δεν καταλαβαίνω. Περίμενε τα αποτελέσματα της umlaut για να δεις ποσο καλά πάει το επενδυτικό της Nova για τη Vodafone. 

hint: Αυξήθηκε το gap με τον τρίτο, μειώθηκε με τον πρώτο. 

Edited by TakeOverNet

2 ώρες πριν, georgemv said:

Μια χαρά γίνεται, κάνουν lock τα 2G cells για τα δικά τους IMSI και αφήνουν μόνο τους roamers μέχρι να γίνουν τα VoLTE agreements.

Και γιατί να το κάνουν αυτό; Τα volte agreements πανε ταχύτατα. Δε βλέπεις;

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

3 ώρες πριν, TakeOverNet said:

Αυξήθηκε το gap με τον τρίτο, μειώθηκε με τον πρώτο. 

Μήπως επειδή και ο πρώτος είχε κάτι θεματάκια; Γιατί μιας και μιλάμε για την Cosmote, τα τόσα θέματα που αντιμετωπίσαμε τον τελευταίο καιρό δε νομίζω να μην αποτυπωθούν πουθενά. 

Εε κοίτα αν σκεφτείς ότι από τα σημαντικότερα θέματα που έχουμε είναι να κολλάει σε band 20 που δεν δουλεύει τίποτα δεν μπορούσαμε να κάνουμε ούτε speedtest οπότε δεν νομίζω ότι αυτό θα φανεί κάπου.

6 minutes ago, VasilisSam said:

Εε κοίτα αν σκεφτείς ότι από τα σημαντικότερα θέματα που έχουμε είναι να κολλάει σε band 20 που δεν δουλεύει τίποτα δεν μπορούσαμε να κάνουμε ούτε speedtest οπότε δεν νομίζω ότι αυτό θα φανεί κάπου.

Το συναντάς ακόμα αυτό; Έχω καιρό να το δω προσωπικά, θεώρησα ότι ασχολήθηκαν και το έφτιαξαν αλλά καλό είναι όποιος ακόμα το συναντήσει κάπου, να το αναφέρει 😏