evris2013 Δημ. December 21, 2020 Κοινοποίηση Δημ. December 21, 2020 Τι εννοείς; όπου υπάρχει δίκτυο 5G οι ταχύτητες είναι πραγματικά καλές, το ping έχει μειωθεί και γενικά μιλάμε για πολύ καλύτερη απόδοση από 4G. Οπότε δεν βρίσκω τα θέματα που μπορεί να έχει είτε το δίκτυο είτε η συσκευή Εμένα όμως μπορεί να μου αρέσει μια μη πιστοποιημένη συσκευή από τα δίκτυα, θα πρέπει να περιμένω να πιστοποιηθεί; Εγώ μπορεί να μη μένω σε μέρη που καλύπτει το 5G τώρα, πάλι θα περιμένω να έρθει και εκεί το 5G; Κάτσε, ακόμα τώρα ήρθε το 5G. Θα φανούν και τα θεματάκια του. Παράθεση Samsung Galaxy A52s 128/6GB 🙂 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cmvr Δημ. December 21, 2020 Κοινοποίηση Δημ. December 21, 2020 Αν δεν έχεις κάλυψη 5G εκεί που ζεις δεν έχει νόημα η άμεση αγορά συσκευής. Από την άλλη η αγορά μιας συσκευής 5G δεν είναι πια δυσβάσταχτο κόστος αφού βρίσκεις με τιμή κάτω από 300 ευρώ. Αντίστοιχα ο κόσμος του φόρουμ δεν αντιπροσωπεύει την αγορά που τους περισσότερους δεν τους καίγεται καρφί για το 5G. Προσωπικά πήρα την πιο φθηνή που βρήκα ώστε να μπορώ να έχω εικόνα του το γίνεται αφού στηρίζω την επικοινωνία μου μόνο στα δίκτυα κινητής. Στάλθηκε από το M2007J3SY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Powered by : Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DjTony Δημ. December 22, 2020 Κοινοποίηση Δημ. December 22, 2020 Εμένα όμως μπορεί να μου αρέσει μια μη πιστοποιημένη συσκευή από τα δίκτυα, θα πρέπει να περιμένω να πιστοποιηθεί; Εγώ μπορεί να μη μένω σε μέρη που καλύπτει το 5G τώρα, πάλι θα περιμένω να έρθει και εκεί το 5G; Κάτσε, ακόμα τώρα ήρθε το 5G. Θα φανούν και τα θεματάκια του. Από ότι φαίνεται λειτουργούν και οι μη πιστοποιημένες συσκευές κανονικά. Απλά δεν δοκιμάστηκαν λογικά για αυτό δε τις έχει ανακοινώσει η Cosmote. Τώρα αν δεν έχεις κάλυψη 5G καθόλου στη περιοχή σου εννοείται και περιμένεις και δεν αγοράζεις συσκευή. Αν πάλι δεν υπάρχει οικονομικό θέμα αγοράζεις μια να την συνηθίσεις κιόλας και όπου πιάσεις 5G έπιασες Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgebad Δημ. December 22, 2020 Κοινοποίηση Δημ. December 22, 2020 Αν δεν έχεις κάλυψη 5G εκεί που ζεις δεν έχει νόημα η άμεση αγορά συσκευής. Από την άλλη η αγορά μιας συσκευής 5G δεν είναι πια δυσβάσταχτο κόστος αφού βρίσκεις με τιμή κάτω από 300 ευρώ. Αντίστοιχα ο κόσμος του φόρουμ δεν αντιπροσωπεύει την αγορά που τους περισσότερους δεν τους καίγεται καρφί για το 5G. Προσωπικά πήρα την πιο φθηνή που βρήκα ώστε να μπορώ να έχω εικόνα του το γίνεται αφού στηρίζω την επικοινωνία μου μόνο στα δίκτυα κινητής. Στάλθηκε από το M2007J3SY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Με την ιδια ακριβως λογικη θελω και εγω να παρω συσκευη, δεν το εχω αναγκη αλλα θελω να ακολουθησω τις εξεληξεις στον κλαδο ----- προσθήκη μηνύματος 76 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Από ότι φαίνεται λειτουργούν και οι μη πιστοποιημένες συσκευές κανονικά. Απλά δεν δοκιμάστηκαν λογικά για αυτό δε τις έχει ανακοινώσει η Cosmote. Τώρα αν δεν έχεις κάλυψη 5G καθόλου στη περιοχή σου εννοείται και περιμένεις και δεν αγοράζεις συσκευή. Αν πάλι δεν υπάρχει οικονομικό θέμα αγοράζεις μια να την συνηθίσεις κιόλας και όπου πιάσεις 5G έπιασες Το θεμα ειναι οτι αν πας να δωσεις 600 700 1000 ευρω για συσκευη και τελικα η cosmote σου απαντησει "αα δεν υποστηριζεις 5G" εε αυτο ειναινκατραπακια Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evris2013 Δημ. December 22, 2020 Κοινοποίηση Δημ. December 22, 2020 (edited) Γι αυτό κι εγώ θα περιμένω τα πάντα να γίνουν συμβατά με όλα, να εξελιχθεί το 5G καλύτερα, και μετά θα πάω για 5G συσκευή. Αφού άρχισε να δείχνει και 4G+ μια συσκευή που δεν το έδειχνε ποτέ ως τώρα, είμαι μια χαρά! Άσε που δεν βλέπω ακόμα μεγάλες διαφορές σε διάφορα τεστς που γίνονται εδώ σε σχέση με το 4G/4G+. Edited December 22, 2020 by evris2013 Παράθεση Samsung Galaxy A52s 128/6GB 🙂 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
damierom Δημ. December 22, 2020 Κοινοποίηση Δημ. December 22, 2020 Τώρα Ιβανοφειο Θεσσαλονίκη https://www.speedtest.net/my-result/i/4322749941 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evris2013 Δημ. December 22, 2020 Κοινοποίηση Δημ. December 22, 2020 Τώρα Ιβανοφειο Θεσσαλονίκη https://www.speedtest.net/my-result/i/4322749941 Πολύ καλό ping και αποδεκτό upload. Παράθεση Samsung Galaxy A52s 128/6GB 🙂 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bujinkan Δημ. December 22, 2020 Κοινοποίηση Δημ. December 22, 2020 Με την ιδια ακριβως λογικη θελω και εγω να παρω συσκευη, δεν το εχω αναγκη αλλα θελω να ακολουθησω τις εξεληξεις στον κλαδο ----- προσθήκη μηνύματος 76 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Το θεμα ειναι οτι αν πας να δωσεις 600 700 1000 ευρω για συσκευη και τελικα η cosmote σου απαντησει "αα δεν υποστηριζεις 5G" εε αυτο ειναινκατραπακιαΔεν νομίζω να γίνει αυτό ...αν γίνει κλαμα που αγόρασα το Xperia 5ii ... Xperia 5ii Παράθεση http://banner.ronin.gr/img/chuck.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgebad Δημ. December 22, 2020 Κοινοποίηση Δημ. December 22, 2020 Δεν νομίζω να γίνει αυτό ...αν γίνει κλαμα που αγόρασα το Xperia 5ii ... Xperia 5ii Για δες αν μπορεσεις να ενεργοποιησεις γιαυι οντως ειναι κια εξερετικη συσκευη Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. December 22, 2020 Author Κοινοποίηση Δημ. December 22, 2020 Δεν νομίζω να γίνει αυτό ...αν γίνει κλαμα που αγόρασα το Xperia 5ii ... Xperia 5ii Qualcomm x55 based. Θα ενεργοποιηθεί σίγουρα. Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
doganos Δημ. December 22, 2020 Κοινοποίηση Δημ. December 22, 2020 https://www.speedtest.net/my-result/i/4322845903 Παράθεση Samsung S21 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pank Δημ. December 22, 2020 Κοινοποίηση Δημ. December 22, 2020 Το volte λειτουργει κανονικά και με το 5g? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cmvr Δημ. December 22, 2020 Κοινοποίηση Δημ. December 22, 2020 (edited) Οπότε οι συσκευές με SD 765 έχουν ποιο αργό Modem. Δεν ξέρω στην πράξη τι θα παίζει φυσικά και πόση θα είναι η διαφορά τους με την υλοποίηση που κάνουμε τα 5G δίκτυα στην Ελλάδα. Edited December 22, 2020 by cmvr Παράθεση Powered by : Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gpap5G Δημ. December 22, 2020 Κοινοποίηση Δημ. December 22, 2020 Το volte λειτουργει κανονικά και με το 5g? Στο 5G NSA (non-Stand Alone) παίζει μόνο VoLTE, σε SA 5G (οταν με το καλο ερθει) τοτε θα παιξει και το VoNR Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gpap5G Δημ. December 22, 2020 Κοινοποίηση Δημ. December 22, 2020 Μπορεί να το έχασα μέσα στα μηνύματα αλλά τελικά ποιες μπάντες χρησιμοποιούνται προς το παρόν από την Cosmote για το 5G; Έχουν ανοίξει την n78 (3500) ή προς το παρόν μόνο n1(2100) και n3(1800) με DSS με το 4G; Η Cosmote απο οσο γνωρίζω θα παιξει το NR στις n1,n28 και n78, οχι στην n3. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
EllinikoNisi Δημ. December 22, 2020 Κοινοποίηση Δημ. December 22, 2020 Μπορεί κάποιος να εξηγήσει τις συχνότητες και πως επηρεάζεται η ταχύτητα; Σε αυτό το site λέει ότι έχουν κατοχυρωθεί 5 συχνότητες, ποιες είναι οι διάφορες τους; https://www.everythingrf.com/community/5g-frequency-spectrum-in-greece Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgebad Δημ. December 22, 2020 Κοινοποίηση Δημ. December 22, 2020 Μπορεί κάποιος να εξηγήσει τις συχνότητες και πως επηρεάζεται η ταχύτητα; Σε αυτό το site λέει ότι έχουν κατοχυρωθεί 5 συχνότητες, ποιες είναι οι διάφορες τους; https://www.everythingrf.com/community/5g-frequency-spectrum-in-greece 1500mhz? Νομιζω δεν ισχυει αυτο Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evris2013 Δημ. December 22, 2020 Κοινοποίηση Δημ. December 22, 2020 1500mhz? Νομιζω δεν ισχυει αυτο Γιατί να μην ισχύει; Παράθεση Samsung Galaxy A52s 128/6GB 🙂 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cmvr Δημ. December 22, 2020 Κοινοποίηση Δημ. December 22, 2020 Μπορεί κάποιος να εξηγήσει τις συχνότητες και πως επηρεάζεται η ταχύτητα; Σε αυτό το site λέει ότι έχουν κατοχυρωθεί 5 συχνότητες, ποιες είναι οι διάφορες τους; https://www.everythingrf.com/community/5g-frequency-spectrum-in-greece To δίκτυο 5G θα λειτουργεί σε τρία διαφορετικά φάσματα συχνοτήτων, όπου τα δυνατά χαρακτηριστικά τους θα αλληλοσυμπληρώνονται, με στόχο να εξασφαλίσουμε ότι είτε βρίσκεσαι σε μία απομακρυσμένη αγροτική περιοχή είτε σε μία πυκνοκατοικημένη πόλη, θα μπορείς να απολαμβάνεις τις απεριόριστες δυνατότητές της νέας αυτής τεχνολογίας! Πώς; Οι διαφορετικές αυτές συχνότητες λειτουργούν σαν κομμάτια ενός παζλ: * [https://www] Mid-Band*3.500*Mhz Η συχνότητα αυτή είναι ιδανική για πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές ή μεγάλους χώρους όπως γήπεδα, όπου γίνεται χρήση πολλών συσκευών ταυτότοχρονα και απαιτείται υψηλή χωρητικότητα. Τα χαρακτηριστικά της είναι οι υπερ-υψηλές ταχύτητες που αρχικά θα φτάνουν ή και θα ξεπερνούν το 1 Gbps, η πολύ μεγάλη χωρητικότητα, ο σχεδόν μηδενικός χρόνος απόκρισης (latency) και το περιορισμένο εύρος κάλυψης. * Mid-Bands*1.800/2.100*Mhz Στο μεσαίο επίπεδο βρίσκονται οι συχνότητες που αποτελούν ιδανική λύση για τα αστικά κέντρα, καθώς συνδυάζουν υψηλές ταχυτήτες και καλή γεωγραφική κάλυψη, προσφέροντας ικανοποιητική χωρητικότητα και χρόνο απόκρισης. * Low-Band 700 Mhz Oι low-band συχνότητες έχουν απόδοση ταχύτητας παρόμοια με του 4G και πολύ μεγάλη γεωγραφική κάλυψη που αποτελεί και το δυνατό χαρακτηριστικό τους. Το εύρος κάλυψης στο φάσμα αυτό δεν επηρεάζεται από εμπόδια όπως κτίρια, καιρικά φαινόμενα κλπ, καθιστώντας το ιδανικό για την ύπαιθρο και για την αξιόπιστη εμπειρία συνδεσιμότητας τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Στάλθηκε από το M2007J3SY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Powered by : Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MitsosDaBest13 Δημ. December 22, 2020 Κοινοποίηση Δημ. December 22, 2020 To δίκτυο 5G θα λειτουργεί σε τρία διαφορετικά φάσματα συχνοτήτων, όπου τα δυνατά χαρακτηριστικά τους θα αλληλοσυμπληρώνονται, με στόχο να εξασφαλίσουμε ότι είτε βρίσκεσαι σε μία απομακρυσμένη αγροτική περιοχή είτε σε μία πυκνοκατοικημένη πόλη, θα μπορείς να απολαμβάνεις τις απεριόριστες δυνατότητές της νέας αυτής τεχνολογίας! Πώς; Οι διαφορετικές αυτές συχνότητες λειτουργούν σαν κομμάτια ενός παζλ: * [https://www] Mid-Band*3.500*Mhz Η συχνότητα αυτή είναι ιδανική για πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές ή μεγάλους χώρους όπως γήπεδα, όπου γίνεται χρήση πολλών συσκευών ταυτότοχρονα και απαιτείται υψηλή χωρητικότητα. Τα χαρακτηριστικά της είναι οι υπερ-υψηλές ταχύτητες που αρχικά θα φτάνουν ή και θα ξεπερνούν το 1 Gbps, η πολύ μεγάλη χωρητικότητα, ο σχεδόν μηδενικός χρόνος απόκρισης (latency) και το περιορισμένο εύρος κάλυψης. * Mid-Bands*1.800/2.100*Mhz Στο μεσαίο επίπεδο βρίσκονται οι συχνότητες που αποτελούν ιδανική λύση για τα αστικά κέντρα, καθώς συνδυάζουν υψηλές ταχυτήτες και καλή γεωγραφική κάλυψη, προσφέροντας ικανοποιητική χωρητικότητα και χρόνο απόκρισης. * Low-Band 700 Mhz Oι low-band συχνότητες έχουν απόδοση ταχύτητας παρόμοια με του 4G και πολύ μεγάλη γεωγραφική κάλυψη που αποτελεί και το δυνατό χαρακτηριστικό τους. Το εύρος κάλυψης στο φάσμα αυτό δεν επηρεάζεται από εμπόδια όπως κτίρια, καιρικά φαινόμενα κλπ, καθιστώντας το ιδανικό για την ύπαιθρο και για την αξιόπιστη εμπειρία συνδεσιμότητας τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Στάλθηκε από το M2007J3SY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 500 Mbps η 700άρα με 10 MHz bw? :lol: Ούτε 200 δεν θα πηγαίνει max. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cmvr Δημ. December 22, 2020 Κοινοποίηση Δημ. December 22, 2020 500 Mbps η 700άρα με 10 MHz bw? :lol: Ούτε 200 δεν θα πηγαίνει max.Αυτά λέει η cosmote στο site της. Το ανέκδοτο της θεωρίας με την πράξη το έχετε ακούσει ; :lol: Στάλθηκε από το M2007J3SY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Powered by : Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
andermitzakis Δημ. December 22, 2020 Κοινοποίηση Δημ. December 22, 2020 Σήμερα κινήθηκα αναγκαστικά λίγο περισσότερο στην Αθήνα, οι κεντρικές αρτηρίες που κινήθηκα έχουν κάλυψη 5G- Κηφισίας, Κύμης, Οδ. Πεντέλης. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vaskor Δημ. December 22, 2020 Κοινοποίηση Δημ. December 22, 2020 Οποιος θελει, καλό ειναι να μας πει, τι συμπεριφορα εχει η μπαταρια των κινητων , τωρα που χρησιμοποιουν το 5G? Ειναι ενα απο τα μεγαλα θεματα της υποθεσης, το πόσο κρατάνε οι μπαταριες τωρα με το νεό δικτυο... Παράθεση :ninja: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgebad Δημ. December 22, 2020 Κοινοποίηση Δημ. December 22, 2020 500 Mbps η 700άρα με 10 MHz bw? :lol: Ούτε 200 δεν θα πηγαίνει max. Με N28 σε NSA θα τα φτανει κυριως απο το LTE Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DjTony Δημ. December 23, 2020 Κοινοποίηση Δημ. December 23, 2020 Καλημέρα σας. Το upload γενικά είναι χαμηλό στο 5G? Έχω την αίσθηση ότι με 4G+ γενικά είχαμε πιο υψηλά νούμερα... ----- προσθήκη μηνύματος 10 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Έως εχθές την ίδια ώρα στο ίδιο ακριβώς σημείο είχα μάξιμουμ 150-160 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts