Jump to content

Περί... Vodafone γενικά

President
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δυστυχώς είναι μόνο μέσω wap και για τις σελίδες του vodafone live μόνο, στα υπόλοιπα ισχύουν κανονικά οι χρεώσεις που γνωρίζουμε (0,01euro/kbyte)

Καλά. Να πω την αλήθεια, καμιά εταιρεια πλην της Q-TELECOM (χαρα ο NRG) δεν με εχει εκπλήξει ευχάριστα με την εξυπηρετησή της.

Αυτό ομως που συμβαίνει στην βοντα ειναι απιστευτο.

1) Μια που το τοπικ αναφερεται σε υπηρεσίες, το πηρατε ολοι χαμπάρι οτι η πάγια χρέωση (δλδ το να πατησεις το κουμπάκι του Live! στο κινητο) ειναι 35 ευρωλεπτα;

Και στο v800 μου μπορεί να δοκιμάσεις να κλεισεις την κλήση που μολις ολοκλήρωσες, αλλά αν ο συνομιλητης την εκλεισε πρώτος, εχεις μπει στο live! σε dt, καθως το πολυλειτουργικό πλητρο που ακυρωνει την κληση ειναι το ιδιο πληκτρο που φορτωνει το live!. Εχεις δλδ. χρεωθει 35 ζεστά ευρωλεπτουλια (+φπα φυσικα(!)) και δεν το εχεις παρει χαμπαρι.

Θελεις να μπεις στο live!, ωραια, αποδεχεσαι το π@λουκι...εχμ...:O την χρεωση, και ολα καλά. τουλάχιστο λες "ωραία, εντάξει, κατσαμε που κάτσαμε, ας το απολάυσουμε.

Που τετοια τύχη! Ο κολλητός σου (που ο μ#$%^&*ς δεν θελει και να χρεωθει), αποφασίζει να σε ενοχλήσει για να δει τί κανεις. Κανει, το λοιπόν, μια αναπάντητη! Και νά σου εξω απο το live! να κλαις τα 35 σου ευρωλεπτούλια (πάλι).

Τους παίρνω το λοιπόν τηλεφωνάκι (άλλα 10 ευρωλεπτά) για να τους πω οτι με αυτόν τον τρόπο χανουν (ακομα) ενα πελάτη του live! και οτι αν συνεχίσουν τις ανωμαλίες* θα χασουν εξ'ολοκλήρου, εναν πελάτη που μιλά τουλάχιστο μια ωρα την ημερα στο κινητό του απο εισερχόμενες πελατών του.

Στο τηλέφωνο βγαινει μια κυρία η οποία ομολογουμένως κατέβαλλε φιλότιμες προσπάθειες να με πεισει οτι το νέο χρεωστικό συστημα με συμφέρει, οτι η αλλαγή εχει κοινοποιηθεί με ολες τις νομιμες διαδικασίες** και οτι δεν μπορει να γινει τιποτα για τις 12 φορες που με τον τροπο που περιεγραψα προηγουμενως πατησα το καταραμενο για κουμπί μεσα σε διαστημα 2 ημερων, και μετά απορουσα που στην οργή πηγαν 5 ευρω απο την κάρτα μου!

* (δεν αποδέχομαι κάν σχόλια επ αυτής της εκφρασης, περι τουτου πρόκειται και δυστυχώς ειναι η μόνη εκφραση που περιγράφει πλήρως τα των ξαφνικών ονειρώξεων των ιθύνοντων της voda για μερικά εκατομμυριάκια απο revenues του live! )

**(μα οι αχαρακτηριστοι μου στελνουν καθε τρεις και λιγο μηνυμα για το 1111 και τα σμαρτ που θα κερδισω,

θα τους επεφτε η...υποληψη να μου στειλουν, σε μενα οπως και στα 2 εκατομμυρια χρηστων a la carte και CU,

Οτι ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ, αν εχετε το θεό σας, ΣΥΣΤΗΜΑ ΧΡΕΩΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ που ειναι ενσωματωμένο στο 70% των συσκευων, ΤΟΣΟ ΜΑ ΤΟΣΟ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ?!?!?

2) Δινω τόπο στην οργή και λέω, "ας βγάλω το CU απο το V800 να βάλω την Q μεσα, και να βάλω το CU σε ενα παλαιολιθικό GF768 που εχει παρεπιμπτοντως ολοκαινουρια μπαταρια και ολοκαινουριο σασί.

Έλα ομως που το κινητό ειναι κλειδωμένο σε SIM 32Κ Α la carte και δεν εχω ουδεμία ιδέα ποιό νουμερο απο τα περίπου 25 που εχουν περάσει απο τα χερια μου ειναι το νουμερο της εν λόγω συσκευης!

καλω (άλλα 10 ευρωλεπτά και μονο για να μην πετάξω την USIM κάρτα στα σκουπίδια ***) και λεω την συσκευη και το πρόβλημα.

μου ζητάνε λοιπόν το νουμερο MSN του πακέτου. (694ΧΧΧΧΧΧ)(ναι, σωστα μετρησατε, τόσα είχε τότε.)

τους λέω οτι εχω μόνο τον IMEI της συσκευης και οτι δεν υπάρχει προοπτική να βρεθει, ουτε και ο κωδικός χρήστη, εγειροντας τρελές ενστάσεις για την αναγκαιότητα των αιτουμενων (τι πιο λογικό και επόμενο. ΜΟΝΟ Ο ΙΜΕΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΞΕΚΛΕΙΔΩΤΗΡΙ ΤΟΥ 768.)

Ουτε αυτο το χατήρι μου εκαναν.

Μάλλον ειναι τόσο πεπεισμένοι για την αναγκαιότητα των υπηρεσιων τους που πιστευουν οτι θα παω να σκάσω ζεστα ευρουλια για συσκευη.

Ε, λοιπόν, ΚΑΙ το V800 θα γινει Ζ800, και το GF θα ξεκλειδωθει (μακάρι να ξεκολλησω την EPROM απο πανω (η επρομ κι οχι η φλας εχει το κλειδι).

ΚΑΙ δεν θα ξαναανανεωσω τον χρονο ομιλιας μου μεχρι να το παρει η εκκαθαριση που κανουνε σε ενα μηνα απο την ληξη της καρτας, και θα κλεινω το τηλεφωνο σε οποιον με παιρνει (μην τυχον και τον χρεωσω:devil: )

*** (ω ναι, ειμαι ετοιμος ηδη να κανω το μεγαλο και διόλου μετέωρο βημα της οριστικής επιστροφης στα γνωριμα χωράφια της Q και μην τολμησει φωνη να αρθρωσει οτι "υποστηριζω" την Q των 5 ευρω ανα καρτα ανανεωσης και χρεωση ανα δευτερόλεπτο)

όσοι έχετε vodafone live συσκευές σβήστε την apn του vodafone live! είναι αγύρτες...σας ξηλώνεται κάρτα χωρίς να το καταλάβετε :mad: ΕΛΕΟΣ! ΜΑΠΑ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ!έλεος δηαδλή.... :mad: :mad: :mad:

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Το θέμα συζητείται ήδη.

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=76183

Ακριβώς γι'αυτό το παρόν topic κλειδώνεται και η συζήτηση συνεχίζεται εκεί.

Μπορείς προσωρινά να αλλάξεις το WAP profile στο V800 ώστε όταν κατά λάθος πατάς το κουμπί του live! να μην συνδέεσαι πουθενά και να μην χρεώνεσαι!

Παιδιά ας χαλαρώσουμε λίγο. Δεν γίνεται να κάνεις μύνηση στην βοδαφον αλλα και σε οποιαδήποτε εταιρία μιας και η επιδότηση είναι επιλόγη τους και στην παρέχουν μέσω της συμβασης που έχεις υπογράψει!!!!! Από γερμανό γίνεται να κάνεις αναβάθμιση κοσμοτε σίγουρα. Όσο για δύσκολο δεν είναι καθόλου. Οι κοπέλες είναι ευγενικότατες.

Μα είναι οικονομικά ασύμφορο να μπείς με την Mobile Connect Card από desktop.

Δεν ξέρω αν υπάρχει πατέντα για να συνδέεις PCMCIA κάρτες σε desktops, θα είναι κάτι σαν τις συσκευές(κουτιά) που μετατρέπανε τα εσωτερικά CD-Recorders σε εξωτερικές συσκευές με βύσμα USB.

Υπάρχουν πατέντες Gravedigger για εισαγωγή μιας PCMCIA κάρτας σε ένα desktop (PCMCIA to PCI Adaptor). Ακόμα υπάρχει και σε μορφή IDE 2 PCMCIA.

Πάντως έχεις δίκιο ότι το κόστος είναι ασύμφορο... Ας βάλει μια ADSL, εκτός και αν δεν έχει φτάσει ακόμα ο πΟΤΕ (λες και υπάρχει 3G δίκτυο :) )

Εδω μπορειτε να αναφερετε τις μετρησεις που κανετε με NetMonitor σε διαφορες περιοχες της Ελλαδας.

:!: Εκτος απο την μετρηση στα μηνυματα σας να ειστε κατατοπιστικοι για το που ακριβως κανατε την μετσηση και ποτε, ωστε να μπορουν απο τη Vodafone να εντοπισουν το προβλημα.

Γιατί έβαλες πολλαπλή επιλογή αφού υποτίθεται μια απάντηση μπορούμε να επιλέξουμε (δεν γίνεται να είναι και χειρότερη και καλύτερη από τις άλλες ταυτόχρονα ;) ).

Απ'όσο ξέρω για να ανανεώσεις το συμβόλαιο σου και να χρησιμοποιήσεις και την επιδότηση (αν έχεις) πρέπει να πας σε κατάστημα Vodafone.

1. Πολύ λίγοι μπορούν και ξέρουν να χρησιμοποιήσουν το netmonitor για να κάνουν μετρήσεις. Πολλοί δεν το έχουν καν.

2. Υπάρχει ήδη σχετικό επισημασμένο topic για να αναφέρονται οι περιοχές στις οποίες υπάρχει πρόβλημα στο σήμα: Αναφορές προβλημάτων στη κάλυψη της Vodafone. Συζητήσεις-αποψεις

Επομένως το παρόν topic κλειδώνεται.

Επισκέπτης

Το μόνο κακό είναι πως μετά την ηλεκτρονική αίτηση στο site της Vodafone, σου λεέι να εκτυπώσεις τη σελίδα και να πας με την ταυτότητά σου στο πλησιέστερο Vodafone Shop. Αφού τα παραδώσεις όλα αυτά σε 5 ημέρες σου στέλνουν SMS ότι είσαι ΟΚ. Είδωμεν...

PS: Στην ηλεκτρονική αίτηση έχουν κάνει λάθος στο πεδίο της ημερομηνίας γέννησης! Λέει οτι πρέπει να είναι ΗΗ-ΜΜ-ΕΤΟΣ αλλά το δέχεται ως: ΜΜ-ΗΗ-ΕΤΟΣ. :rolleyes:

Απ'όσο ξέρω για να ανανεώσεις το συμβόλαιο σου και να χρησιμοποιήσεις και την επιδότηση (αν έχεις) πρέπει να πας σε κατάστημα Vodafone.

prepei na pas se kapoio katastima na kaneis ananewsi simbolaioy kai na pareis epidotisi!!!!1

Προσπαθώ να περάσω τη SIM κάρτα που πήρα από το πακέτο χωρίς πάγιο της Vodafone Mobile Connect σε ένα κινητό για να έχω GPRS κι εκεί. Όσες ρυθμίσεις κι αν έχω κάνει, δεν έχω καταφέρει να συνδεθώ από το κινητό (Nokia 7610 και Siemens S65), ενώ στο laptop δεν έχω πρόβλημα.

Έχει δοκιμάσει κανείς κάτι τέτοιο; Μήπως ξέρετε ρυθμίσεις; 'Η μήπως δε γίνεται καν; :what:

Μολις μιλησα με Voda για αυτο το θεμα. Μου ειπαν οτι λειτουργει κανονικα με καποιες ρυθμισεις που σου στελνουν αυτοι.

Θελω και εγω να την παρω γ@μωτο. αλλα ψαχνομαι να δω αν λειτουργει. Αυτοι ειπαν "Μα φυσικα και λειτουργει"!!!

Η αλήθεια είναι ότι είχα επικοινωνήσει και μαζί τους αλλά αντιμετώπισα έναν εριστικό τύπο :mad: , ο οποίος έλεγε ότι οι συγκεκριμένες συσκευές δεν υποστηρίζουν HTML browsing (που δε στέκει και απόλυτα) αλλά μόνο WAP και επειδή η κάρτα είναι προορισμένη για GPRS Internet δε θα έπαιζε με αυτές. Είχε μια αντιμετώπιση λες και πήγαινα να τους κλέψω, επιδή θα χρησιμοποιούσα την VMC SIM κάρτα στο κινητό.

Πάντως δε βλέπεις κάποιον τεχνικό λόγο να μη γίνεται αυτό, έτσι; Άλλωστε άσχετα με τις δυνατότητες των συσκευών το δίκτυο θα έπρεπε να αποκρίνεται. Εμένα δε συνδέεται καθόλου... :confused:

Αν βρει κάποιος τις ρυθμίσεις, ας ρίξει κανένα post.

απλα πρεπει να βαλεις καποιο Html Browser (πχ. OPERA ή Netfront).

Ρυθμισεις εχεις ζητησει???

EDIT

Αυτοι σου τις στελνουν τις ρυθμισεις μεσω δικτυου. :cool:

Δυστυχώς, οι ρυθμίσεις που στέλνουν δεν είναι αυτές που δουλεύουν με την Prepaid VMC. Μάλιστα, ακόμα και στο laptop, οι οδηγίες που σου δίνουν είναι να διορθώσεις το APN σε vmckarta αντί για internet που είναι το default που σου εγκαθιστά το πρόγραμμα της κάρτας. Κάπου, λοιπόν, υποψιάζομαι ότι και στο κινητό αυτό το APN πρέπει να βάλεις. Το θέμα είναι ότι έκανα την αλλαγή αλλά και πάλι δε δουλεύει.

Έλεγα μήπως υπήρχε και καμιά άλλη ιδέα...

Ενδιάμεσα μίλησα μαζί τους δύο φορές: Την πρώτη φορά με το τμήμα για τα Καρτοκινητά (1251), όπου με διαβεβαίωσε ότι αυτό που θέλω δε γίνεται :rotfl: και τη δεύτερη με το τμήμα για το Internet (1339?), όπου δεν ήταν τόσο κάθετος αλλά επέμεινε και πάλι στο θέμα της συσκευής. Πάντως, όπως είπε, δεν μπορούν να προσφέρουν υποστήριξη για οποιαδήποτε άλλη συσκευή εκτός από αυτές που έχουν HTML browser (π.χ. Ericsson P910).

No luck yet πάντως...

• The title was changed to Περί... Vodafone γενικά
  • The title was changed to wrong
  • The topic was pinned