Jump to content

ΕΛ.ΤΑ. Αποστολές, καθυστερήσεις, παράπονα

vpdank
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Την πρώτη είχα πάει και είχα κάνει χοντρή φασαρία στη ΜΔ, όπου και περίμενα τον ταχυδρόμο να επιστρέψει από τη διανομή είχαμε μία πολιτισμένη συζήτηση, η οποία όμως απ' ότι φαίνεται δεν τον άγγιξε καθόλου.

Επειδή έχω αρχίσει να κουράζομαι να κουβαλιέμαι στα ΕΛΤΑ και να στηνομαι σε ουρές επειδή οι ταχυδρόμοι δεν κάνουν τη δουλειά τους, τι μπορώ να κάνω;;; (πέρα από φασαρία στη ΜΔ ή στον ταχυδρόμο, που πραγματικά δεν ξέρω πόσο τα λαμβάνουν υπόψη τους).

:cool: - αμα εχει 8μηνη συμβαση σου λεει δεν βαριεσαι, μερικοι δεν ελπιζουν στην ανανεωση και σου λεει οτι ειναι ας γινει, σου αναφερω 2 περιστατικα: την μια του γυριζω πισω περιοδικα πληρωμενα με συνδρομη και δεν τα επαιρνε, του λεω τι να τα κανω αν δεν τα παρεις εσυ να τα πεταξω; ε και εμεις το ιδιο κανουμε απαντησε

και σε αλλη περιπτωση γυναικα αυτην την φορα μεταξυ σοβαρου και αστειου τις λεω αχ κακομοιρα μου αν μαθει ο προϋσταμενος οτι λουφαρεις, ε και τι θα μου κανει αμα ληξει η συμβαση αντε γεια.

NOKIA ρε είπαμε κι εαν ποτέ το άλλαζα...πάλι NOKIA θα έπαιρνα (!)

fighting0060.gif

Παραθέτω τα τελευταία entries από ένα log που αφορά συστημένο εξωτερικού:

ΑΦΙΞΗ ΣΕ Μ.Δ. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 23-08-2016 05:46 Μ.Δ. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ 23-08-2016 07:41 Μ.Δ. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ 23-08-2016 08:07 Μ.Δ. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Μ.Δ. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 23-08-2016 09:44 Μ.Δ. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Όταν κατά τις 13.00 κατέβηκα στην είσοδο της οικοδομής βρήκα την ειδοποίηση του ταχυδρόμου. Το θέμα είναι ότι μέχρι τις 9.44 (που φαίνεται ότι το δέμα επέστρεψε στη ΜΔ ανατολικής θεσσαλονίκης) ΟΥΔΕΠΟΤΕ χτύπησε το θυροτηλέφωνο του σπιτιού.

Με άλλα λόγια η ειδοποίηση αφέθηκε χωρίς καν ο ταχυδρόμος να χτυπήσει το κουδούνι.

Γενικότερα, είναι η πολλοστή φορά που αυτό συμβαίνει στα τελευταία χρόνια. Με το συγκεκριμένο ταχυδρόμο που εξυπηρετεί αυτή την περίοδο την οικοδομή είναι η 2η φορά. Την πρώτη είχα πάει και είχα κάνει χοντρή φασαρία στη ΜΔ, όπου και περίμενα τον ταχυδρόμο να επιστρέψει από τη διανομή είχαμε μία πολιτισμένη συζήτηση, η οποία όμως απ' ότι φαίνεται δεν τον άγγιξε καθόλου.

Επειδή έχω αρχίσει να κουράζομαι να κουβαλιέμαι στα ΕΛΤΑ και να στηνομαι σε ουρές επειδή οι ταχυδρόμοι δεν κάνουν τη δουλειά τους, τι μπορώ να κάνω;;; (πέρα από φασαρία στη ΜΔ ή στον ταχυδρόμο, που πραγματικά δεν ξέρω πόσο τα λαμβάνουν υπόψη τους).

Τι νοημα εχει να σου χτυπήσει το κουδουνι? Αφου το δεμα δεν το εχει μαζι του, αν χτυπαγε τα κουδουνια σε καθε ειδοποίηση και περιμενε να του απαντήσουν δεν θα μοιραζε ουτε 5 ειδοποιήσεις την ημερα.

Δεν μπορεις να κανεις τιποτα, αυτη ειναι η διαδικασία, το ΜΔ παραλαμβάνει το δεμα και εκδίδει ειδοποίηση που ειναι υποχρεωμένοι να στην αφήσουν στο γραμματοκιβώτιο, αλλα το δεμα μεταφέρετε υπηρεσιακά την επόμενη εργάσιμη ημέρα στο τοπικο ταχυδρομείο, για αυτο η ειδοποίηση λεει επανω, οχι πριν απο ..., και εχει ημερομηνία παραλαβής το λιγοτερο την επόμενη μερα.

... για αυτο η ειδοποίηση λεει επανω, οχι πριν απο ..., και εχει ημερομηνία παραλαβής το λιγοτερο την επόμενη μερα.

Αυτό είναι γιατί κανονικά τα πακέτα αυτά τα έχει μαζί του ο ταχυδρόμος για να τα παραδώσει, και θεωρητικά δεν σε βρήκε οπότε άφησε ειδοποίηση. Τότε, αν εσύ επιστρέψεις 10' αργότερα και δεις την ειδοποίηση, δεν έχει νόημα να πας αμέσως στο ταχυδρομείο αφού το πακέτο δεν είναι εκεί αλλά έξω, με τον ταχυδρόμο (ο οποίος, θεωρητικά, θα το επιστρέψει με το τέλος του ωραρίου, άρα πρακτικά μπορείς να το παραλαβεις μόνο από την επόμενη μέρα).

Από αυτά που γράφετε (και βέβαια όλοι έχουμε δει και με τα μάτια μας), καταλαβαίνετε ότι αυτες οι διαδικασίες έχουν πάει περίπατο και οι πελάτες απλά κάνουν τη δουλειά του ταχυδρομείου.

Καλησπέρα,

Eδώ και καιρό παρήγγειλα κάτι εξευτελιστικής αξίας (<1€). Με έκπληξη διαπίστωσα πως ο αποστολέας μου έστειλε tracking number!! SYLMY..... Το οποίο αντιστοιχεί σε Malaysia Post.

Το πακέτο έχει κολλήσει στο arrived at Athns από 17 Αυγούστου.

Έχει πέσει πολύ κίνηση και απλά αργούν εκεί στο Ελ. Βενιζέλος;

Έχετε ξαναδεί tracking με SYLMY....;

sylmy.png

Καλησπέρα,

Eδώ και καιρό παρήγγειλα κάτι εξευτελιστικής αξίας (<1€). Με έκπληξη διαπίστωσα πως ο αποστολέας μου έστειλε tracking number!! SYLMY..... Το οποίο αντιστοιχεί σε Malaysia Post.

Το πακέτο έχει κολλήσει στο arrived at Athns από 17 Αυγούστου.

Έχει πέσει πολύ κίνηση και απλά αργούν εκεί στο Ελ. Βενιζέλος;

Έχετε ξαναδεί tracking με SYLMY....;

sylmy.png

Οταν φτασει ελλαδα ερχετε σαν απλο δεμα και δεν μπορεις να δεις την πορεια του.

RM716810169CN

Έκανε 7 μέρες να έρθει από Κίνα Ελλάδα και θα κάνει άλλες 7 να πάει από Αθήνα Θεσσαλονίκη.

Ούτε με γάιδαρο να έρχονταν :/

Δείτε εδώ πόσο όμορφα σου έρχεται ένα πακέτο από Αθήνα προς Χανιά!

(Ο αποστολέας μου έστειλε φωτογραφίες του πακέτου, πριν ξεκινήσει από Αθήνα και ΌΛΑ ήταν καθαρογραμμένα και κατανοητά)

Κατάσταση Ημερομηνία Ώρα Περιοχή

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ RECEPTION ΣΤΑΘΜΟΥ 26-08-2016 10:47 ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ 26-08-2016 14:23 ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ

ΑΦΙΞΗ ΣΕ Κ.Δ. ΔΕΜΑΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ 26-08-2016 14:46 Κ.Δ. ΔΕΜΑΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ.Δ. ΔΕΜΑΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ 26-08-2016 16:46 Κ.Δ. ΔΕΜΑΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΦΟΡΤΩΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ 26-08-2016 17:53 Κ.Δ. ΔΕΜΑΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ 26-08-2016 18:54 ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΦΟΡΤΩΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ 26-08-2016 20:24 ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ 27-08-2016 06:25 Κ Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΦΟΡΤΩΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ 27-08-2016 08:05 Κ Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ Κ Δ 29-08-2016 14:12 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ Κ Δ :lol:

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ Κ Δ 29-08-2016 16:12 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ Κ Δ

ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 29-08-2016 22:00 ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ 30-08-2016 02:50 ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 30-08-2016 03:05 ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΦΟΡΤΩΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ 30-08-2016 04:23 ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΦΙΞΗ ΣΕ Μ.Δ. ΠΕΙΡΑΙΑ 30-08-2016 06:18 Μ.Δ. ΠΕΙΡΑΙΑ

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Μ.Δ. ΠΕΙΡΑΙΑ 30-08-2016 11:35 Μ.Δ. ΠΕΙΡΑΙΑ

ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ 31-08-2016 11:45 ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ

Τελικά γύρισε στο ίδιο σημείο και το έστειλαν ξανά προς τα Χανιά ...... ελπίζω!!!!:ninja:

(Ο αποστολέας μου έστειλε φωτογραφίες του πακέτου, πριν ξεκινήσει από Αθήνα και ΌΛΑ ήταν καθαρογραμμένα και κατανοητά)

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ RECEPTION ΣΤΑΘΜΟΥ 26-08-2016 10:47 ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ 26-08-2016 14:23 ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ

ΑΦΙΞΗ ΣΕ Κ.Δ. ΔΕΜΑΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ 26-08-2016 14:46 Κ.Δ. ΔΕΜΑΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ.Δ. ΔΕΜΑΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ 26-08-2016 16:46 Κ.Δ. ΔΕΜΑΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΦΟΡΤΩΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ 26-08-2016 17:53 Κ.Δ. ΔΕΜΑΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ 26-08-2016 18:54 ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΦΟΡΤΩΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ 26-08-2016 20:24 ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 29-08-2016 22:00 ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΚΦΟΡΤΩΣΗ ΑΠΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ 30-08-2016 02:50 ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 30-08-2016 03:05 ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΦΟΡΤΩΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ 30-08-2016 04:23 ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΦΙΞΗ ΣΕ Μ.Δ. ΠΕΙΡΑΙΑ 30-08-2016 06:18 Μ.Δ. ΠΕΙΡΑΙΑ

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Μ.Δ. ΠΕΙΡΑΙΑ 30-08-2016 11:35 Μ.Δ. ΠΕΙΡΑΙΑ

ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ 31-08-2016 11:45 ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ

Τελικά γύρισε στο ίδιο σημείο και το έστειλαν ξανά προς τα Χανιά ...... ελπίζω!!!!:ninja:

απιστευτοι! εδω τωρα τελευταια κανει πιο πολυ να ερθει απο αθηνα στη θεσσαλονικη παρα απο sing Και Nl σε αθηνα!!

ONE PLUS 2 * MAZE ALPHA * UMI SUPER * LG G3* NEXUS 6* XIAOMI MI MAX * MEIZU M3 NOTE*

NOKIA 808 * NOKIA N9 * HTC HD2 * LUMIA 930 * BLACKBERRY Z30 *

ONDA V919 WINDOWS * SAMSUNG TAB S2

Παραγγελία από Κίνα με Post NL. Ξέρουμε αν υπάρχει περίπτωση να γίνει παράδοση το Σάββατο; Ρωτάω για να ξέρω να είμαι σπίτι. Την Παρασκευή πριν 2 εβδομάδες, από άλλη παραγγελία, ο ταχυδρόμος αντί να μου φέρει ειδοποίηση να πάω να παραλάβω, μου έφερε το δέμα στο σπίτι, πρωί-πρωί!! :)

Το ταχυδρομείο της περιοχής μου, είναι ανοιχτό τα Σάββατα! Απλά ρωτάω αν γίνονται παραδόσεις ή πρέπει να πάω μόνος μου εκεί, αν έρθει το δέμα τότε.

Τι Κρήτη, τι Θράκη... Δυο βήματα είναι! :p :lol:

Edited by MitsosDaBest13

Καλησπέρα, μπορούμε να παραλάβουμε στα Μ.Δ της περιοχής μας ή θα πρέπει να φτάσει στο Κεντρικό κατάστημα;

Αμέσως μετά θα σου πει "information sent to Czech" (σε δικό μου δέμα μετά από 2 μέρες ενημερώθηκε) και μετά θα μπορείς να το βλέπεις στο 17track.

Με το καλό να παραλάβεις!;)

μπορεις να μου στειλεις αναλυτικα τα βηματα ή τον κωδικο σου για να εχω να συγκρινω;εμενα τωρα μου εβγαλε "Accepted from Sender" σε ποσο να το περιμενω;

μπορεις να μου στειλεις αναλυτικα τα βηματα ή τον κωδικο σου για να εχω να συγκρινω;εμενα τωρα μου εβγαλε "Accepted from Sender" σε ποσο να το περιμενω;

Πραγματικά δεν ξέρω. Ποτέ δεν μου έγραφε accepted from sender στις παραγγελίες με Czech post... ΔΕΝ είναι κάτι το ανησυχητικό όμως γιατί απ'ότι βλέπω εδώ, μερικές φορές εμφανίζονται διαφορετικά μηνύματα στον καθένα. Αυτο που τι είδες? Sky56 ή 17track?

Τα status από sky56 και από 17track να δεις:

Sky 56:

2016-08-11 13:05:00 Parcel departure in Shenzhen Sorting Centre

2016-08-12 10:11:00 Parcel departure arrive in HongKong Sorting Centre

2016-08-13 14:50:00 Parcel is leaving Hong Kong Airport

2016-08-15 11:56:00 Frankfurt Sorting Centre

2016-08-17 10:23:00 Information sent to Czech

17track (πάνω Ελτα κάτω Czech post)(άμα μένεις μακεδονία, περνάει και από Κ.Δ θεσσαλονίκης):

2016-08-26 15:41

KENTRO DIALOGIS ATTIKIS, ITEM IN CONTA KENTRO DIALOGIS ATTIKIS

2016-08-26 14:59

KENTRO DIALOGIS ATTIKIS, ITEM ARR KENTRO DIALOGIS ATTIKIS

2016-08-26 13:41

KENTRO DIALOGIS ATTIKIS, ITEM ARR KENTRO DIALOGIS ATTIKIS

2016-08-26 12:10

K.D.AERODROMIOU (SISTIMENA), ITEM IN CONTA K.D.AERODROMIOU (SISTIMENA)

2016-08-26 08:41

RECEIVE ITEM AT OFFICE OF EXCHANGE

2016-08-19 09:23

CZECH REPUBLIC, SEND ITEM ABROAD

2016-08-18 14:31

CZECH REPUBLIC, RECEIVE ITEM FROM CUSTOMER

Χώρα Προέλευσης*- Χρόνος αναζήτησης: 1209 ms

2016-08-30 00:00

The consignment was delivered in the destination country.

2016-08-29 00:00

The consignment was deposited at the delivering post office in the destination country.

2016-08-26 00:00

The consignment was accepted by post office of exchange in the country of destination.

2016-08-19 00:00

22000, Praha 120, The consignment was posted.

Edited by edemfinaki
See you on another ROM :ninja:

Καλημέρα, περιμένω ένα δέμα από Αμερική το οποίο το στείλανε με απλό ταχυδρομείο με ασφάλιση και ένα tracking το οποίο παρακολουθείτε μέχρι να μπει Ελλάδα και μετά τέλος. Το tracking ξεκινάει από UM κάτι νούμερα και τελειώνει σεUS.Απ το σύστημα τους βλέπω ότι Ελλάδα μπήκε 9 Αυγούστου, από κει και ύστερα το χάος. Δεν βγάζω άκρη πουθενά. Στο μεταξύ μου χουν έρθει 3 πακετάκια από Κίνα που τα χα παραγγείλει μετά το 15 Αύγουστο (ένα συστημένο και 2 χύμα). Παίζει ρόλο η χώρα προέλευσης του δέματος? Πάει ένας μήνας τώρα και δεν βγάζω άκρη. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει με κάποιο τρόπο?

Καλημέρα, περιμένω ένα δέμα από Αμερική το οποίο το στείλανε με απλό ταχυδρομείο με ασφάλιση και ένα tracking το οποίο παρακολουθείτε μέχρι να μπει Ελλάδα και μετά τέλος. Το tracking ξεκινάει από UM κάτι νούμερα και τελειώνει σεUS.Απ το σύστημα τους βλέπω ότι Ελλάδα μπήκε 9 Αυγούστου, από κει και ύστερα το χάος. Δεν βγάζω άκρη πουθενά. Στο μεταξύ μου χουν έρθει 3 πακετάκια από Κίνα που τα χα παραγγείλει μετά το 15 Αύγουστο (ένα συστημένο και 2 χύμα). Παίζει ρόλο η χώρα προέλευσης του δέματος? Πάει ένας μήνας τώρα και δεν βγάζω άκρη. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει με κάποιο τρόπο?

Μην ασχολείσαι ιδιαίτερα για μένα, κάνει dispute και πάρε τα λεφτά σου πίσω.

(σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3

Μην ασχολείσαι ιδιαίτερα για μένα, κάνει dispute και πάρε τα λεφτά σου πίσω.

Λάθος λογική.

Δεν κάνουμε dispute, αν δεν έχει γίνει κάτι λάθος.

Πρώτα θέλει έρευνα. Δεν χάνονται εύκολα πακέτα με tracking.

Εγώ προτείνω να ρωτήσει τον πωλητή και να το ψάξει εκείνος από την πλευρά του. Μπορεί να βρει κάποια λύση εκείνος.

Sent from my m1 note using Tapatalk

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

καλησπέρα, έχω ένα μεγάλο πρόβλημα! παράγγειλα στις 21 Ιουλίου κάτι πράγματα απο το γνωστό banggood αξίας 65 ευρώ με μεταφορικά από αποθήκες στην Αγγλία με την B2C Europe. Αλλες φορες περιπου σε 15μερες ερχοντουσαν.

Τωρα λειπαμε κιολας ,ειχα παραγγειλει κατι απο ebay Κινα ποιο μετα και βρηκα ενα σημειωμα οτι κατι ηρθε στις 11/08.

Πηρα τηλ στα ΕΛΤΑ εκει σε εμενα λεει οτι το κρατανε 20 μερες ΜΑΖΙ με τα Σαββατοκυριακα! εφοσον ειναι κλειστα το απογευμα παρακαλεσα να το κρατησουν παραπανω και τελικα το πηραμε σημερα το πακετο. Και ηταν αυτο απο το ebay!

Η πλακα ειναι οτι χτες δηλωσα στο banggood οτι παρελαβα το πακετο στις 11/8!!!!! :wacko::O:O:O:(:(:( για να μην τους χαλασω.

Εστειλα email και εγραψα τι συνεβη. Το θεμα ειναι τι μπορει να εγινε με το πακετο?

θυμαμαι αλλες φορες ειχε ερθει με ΕΛΤΑ, μπορει να ειναι και με ΕΛΤΑ κουριερ? τι να κανω να παρω τηλ στο ταχυδρομειο μου να ψαξουν με ονομα? στα ΕΛΤΑ κουριερ? αποκλειετε να αφησαν ενα χαρτακι και τοσο καιρο μετα να χαθηκε?

μπαινοβγαινουν και αλλοι στην πολυκατοικια και εχει κατω παρατημενους φακελους κτλ απο αυτους που λειπουν (αδεια διαμερισματα) και μπορει καπου να παραπεσε, να βγηκε εξω κτλ.

Τι μπορω να κανω τωρα εχει ιδεα κανεις?

καλησπέρα, έχω ένα μεγάλο πρόβλημα! παράγγειλα στις 21 Ιουλίου κάτι πράγματα απο το γνωστό banggood αξίας 65 ευρώ με μεταφορικά από αποθήκες στην Αγγλία με την B2C Europe. Αλλες φορες περιπου σε 15μερες ερχοντουσαν.

Τωρα λειπαμε κιολας ,ειχα παραγγειλει κατι απο ebay Κινα ποιο μετα και βρηκα ενα σημειωμα οτι κατι ηρθε στις 11/08.

Πηρα τηλ στα ΕΛΤΑ εκει σε εμενα λεει οτι το κρατανε 20 μερες ΜΑΖΙ με τα Σαββατοκυριακα! εφοσον ειναι κλειστα το απογευμα παρακαλεσα να το κρατησουν παραπανω και τελικα το πηραμε σημερα το πακετο. Και ηταν αυτο απο το ebay!

Η πλακα ειναι οτι χτες δηλωσα στο banggood οτι παρελαβα το πακετο στις 11/8!!!!! :wacko::O:O:O:(:(:( για να μην τους χαλασω.

Εστειλα email και εγραψα τι συνεβη. Το θεμα ειναι τι μπορει να εγινε με το πακετο?

θυμαμαι αλλες φορες ειχε ερθει με ΕΛΤΑ, μπορει να ειναι και με ΕΛΤΑ κουριερ? τι να κανω να παρω τηλ στο ταχυδρομειο μου να ψαξουν με ονομα? στα ΕΛΤΑ κουριερ? αποκλειετε να αφησαν ενα χαρτακι και τοσο καιρο μετα να χαθηκε?

μπαινοβγαινουν και αλλοι στην πολυκατοικια και εχει κατω παρατημενους φακελους κτλ απο αυτους που λειπουν (αδεια διαμερισματα) και μπορει καπου να παραπεσε, να βγηκε εξω κτλ.

Τι μπορω να κανω τωρα εχει ιδεα κανεις?

Untracked τό δέμα να φανταστώ? Παρόμοια περίπτωση εγώ με untracked δέμα από Banggood, παραγγελία από μεσα Ιουλίου. Πήρα τηλέφωνο στο ταχυδρομείο και μου είπαν Για τα untracked να μιλήσω με τον ταχυδρομο, τρέχα γύρευε δηλαδή. Οπότε παρε τηλεφωνο ελτα και μίλα με ταχυδρόμο. Ευτυχώς μετα απο Επικοινωνία Banggood μου στειλαν Σήμερα ξανά το προϊόν με tracking αυτή τη φορά.

Sent from my Huawei Mate S using Tapatalk

The day is my enemy, the night my friend

Καλησπέρα,

Παρήγγειλα κάτι από κινα φτηνό (κάτω από 10€) και στάλθηκε με surface mail χωρίς tracking number. Τι ακριβώς είναι αυτό, με τι έρχεται, και πόσο χρονικό διάστημα κάνει να έρθει το δέμα? Κάτι διαβάζω στο ίντερνετ για 3μηνα γι'αυτό ρωτάω εδώ, μιας και μου είπαν πως θα φτάσει σε 10-25 μέρες..

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Καλησπέρα,

Παρήγγειλα κάτι από κινα φτηνό (κάτω από 10€) και στάλθηκε με surface mail χωρίς tracking number. Τι ακριβώς είναι αυτό, με τι έρχεται, και πόσο χρονικό διάστημα κάνει να έρθει το δέμα? Κάτι διαβάζω στο ίντερνετ για 3μηνα γι'αυτό ρωτάω εδώ, μιας και μου είπαν πως θα φτάσει σε 10-25 μέρες..

Surface mail, also known as sea mail, is mail that is transported by land and sea (along the surface of the earth), rather than by air, as in airmail. Surface mail is significantly less expensive but slower than airmail, and thus is preferred for large or heavy, non-urgent items and is primarily used for sending packages, not letters.

Από wikipedia...

Καλή υπομονή... Σε περίπτωση που δεν καταλαβαίνεις, θα έρθει με καράβι... Κυριολεκτικά ή με όχημα στεριάς (πχ van). Αν δεν το έχουν στείλει, προλαβαίνεις να το αλλάξεις! Επικοινώνησε με support γιατί σίγουρα δεν θα παραλάβεις σε 2-3 βδομάδες

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Με το που μπαίνει Ελλάδα δεν πρέπει να φαίνεται η πορεία πλέον στο σάιτ των Ελτα;

Αν εννοείς το "item has reached the country of destination" τότε όχι. Πρέπει να ανοιχτεί ο σάκος στην ελλαδα για να καταγραφεί η πρώτη ένδειξη στα Ελτα. Συνήθως καταγράφεται σε 3-7 μέρες μετά την ένδειξη που ανεφερα πιο πάνω.

Edited by edemfinaki

Untracked τό δέμα να φανταστώ? Παρόμοια περίπτωση εγώ με untracked δέμα από Banggood, παραγγελία από μεσα Ιουλίου. Πήρα τηλέφωνο στο ταχυδρομείο και μου είπαν Για τα untracked να μιλήσω με τον ταχυδρομο, τρέχα γύρευε δηλαδή. Οπότε παρε τηλεφωνο ελτα και μίλα με ταχυδρόμο. Ευτυχώς μετα απο Επικοινωνία Banggood μου στειλαν Σήμερα ξανά το προϊόν με tracking αυτή τη φορά.

Ναι δυστυχως οτι στελνουν απο Αγγλικα ειναι untracked! ενω απο Κινα συνηθως εχει να βαλεις αμα θες με ενα ελαφρυ κοστος παραπανω που το προτιμω! εβαλα απο Αγγλια για ποιο γρηγορα και την πατησα αυτη την φορα!

ΕΛΤΑ από ή κουριερ? πηγε η μανα μου σημερα και πηρε το αλλο δεμα αλλα δεν ειπαν για τπτ αλλο ή αμα δεν εχουν το χαρτι δεν κοιτανε με το ονομα?

Στο bangggood ηδη εχω στειλει email να τους ρωτησω, το κακο ειναι οτι απο βιασυνη εγραψα χτες οτι παρελαβα στις 11/8 οπως ελεγε δλδ το χαρτι του ειδοποιητηριου αλλα χωρις να εχω παρει το πακετο για να δω οτι ηταν το αλλο απο ebay που εφτασε ποιο γρηγορα απο κινα!

Εσενα τι κοστος ειχε το δικο σου και το ξαναστειλαν?

Thanks! :)

Y.Γ περιττο να πω πως το εχω λιωσει το banggod απο περσι τον Αυγουστο επειδη περνουσε και η πιστωτικη μου παρολο τα C.C και δεν ειχα ποτε κανενα προβλημα ουτε με B2C Europe μεχρι τωρα!

Μπορείς να το τσεκάρεις στο ταχυδρομείο με την διεύθυνση σου και το ονοματεπώνυμο

Αρκετές φορές το χω κάνει γιατί κάποιος ( δεν ξέρω ποιος ) στην πολυκατοικία μου είναι για τα μπάζα και πετάει ότι χαρτάκι μένει πάνω από καμιά εβδομάδα

Eπίσης δεν ξέρω γιατί αλλά όλες τις φορές που έχω πάρει από την ευρωπαική αποθήκη του bang έχουν αργήσει τουλάχιστον 1μιση με 2 μήνες.

Ναι δυστυχως οτι στελνουν απο Αγγλικα ειναι untracked! ενω απο Κινα συνηθως εχει να βαλεις αμα θες με ενα ελαφρυ κοστος παραπανω που το προτιμω! εβαλα απο Αγγλια για ποιο γρηγορα και την πατησα αυτη την φορα!

ΕΛΤΑ από ή κουριερ? πηγε η μανα μου σημερα και πηρε το αλλο δεμα αλλα δεν ειπαν για τπτ αλλο ή αμα δεν εχουν το χαρτι δεν κοιτανε με το ονομα?

Στο bangggood ηδη εχω στειλει email να τους ρωτησω, το κακο ειναι οτι απο βιασυνη εγραψα χτες οτι παρελαβα στις 11/8 οπως ελεγε δλδ το χαρτι του ειδοποιητηριου αλλα χωρις να εχω παρει το πακετο για να δω οτι ηταν το αλλο απο ebay που εφτασε ποιο γρηγορα απο κινα!

Εσενα τι κοστος ειχε το δικο σου και το ξαναστειλαν?

Thanks! :)

Y.Γ περιττο να πω πως το εχω λιωσει το banggod απο περσι τον Αυγουστο επειδη περνουσε και η πιστωτικη μου παρολο τα C.C και δεν ειχα ποτε κανενα προβλημα ουτε με B2C Europe μεχρι τωρα!

Νομίζω πως μπορείς να επιλέξεις postNL με τρακινγκ με 1.2τοσο παραπάνω. Μακάρι να βρείς λύση!

Surface mail, also known as sea mail, is mail that is transported by land and sea (along the surface of the earth), rather than by air, as in airmail. Surface mail is significantly less expensive but slower than airmail, and thus is preferred for large or heavy, non-urgent items and is primarily used for sending packages, not letters.

Από wikipedia...

Καλή υπομονή... Σε περίπτωση που δεν καταλαβαίνεις, θα έρθει με καράβι... Κυριολεκτικά ή με όχημα στεριάς (πχ van). Αν δεν το έχουν στείλει, προλαβαίνεις να το αλλάξεις! Επικοινώνησε με support γιατί σίγουρα δεν θα παραλάβεις σε 2-3 βδομάδες

Μόλις μίλησα με το chat του gearbest, και μου είπαν πως αυτό είναι το unregistered air mail (μιας και στις επιλογές αποστολής δεν υπάρχει καν επιλογή για πλοίο η βαν) . Τους είπα πως αν περάσει το χρονικό όριο θα κάνω dispute. Άντε να δούμε.

Αν εννοείς το "item has reached the country of destination" τότε όχι. Πρέπει να ανοιχτεί ο σάκος στην ελλαδα για να καταγραφεί η πρώτη ένδειξη στα Ελτα. Συνήθως καταγράφεται σε 3-7 μέρες μετά την ένδειξη που ανεφερα πιο πάνω.

Ναι γνωρίζω την διαδικασία, γενικά εννοούσα πέρα από τις λεπτομέρειες του πότε θα το δείξει. Το θέμα είναι ότι όταν έρχετε από Χ χώρα με τράκινγκ, βλέπεις την πορεία στο σαιτ της εκει ταχ.υπηρεσίας όσο ειναι εκει, και οταν μπει στην Ψ χωρα, πας μετα και το τσεκάρεις στην αντιστοιχη υπηρεσία, τα Ελτα καλή ωρα... επειδη ειπε ο Σπουκι ότι αφου βγηκε από Αμερική σταματησε η καταγραφή στο εκει σαιτ (usps υποθετω αφου είπε απλό ταχυδρομείο) και μετα δεν βγαζει άκρη. Απλά λέω κάποια στιγμή θα επρεπε να το δειξει πλέον στο σαιτ των ελτα...