Jump to content

Τεχνολογικοί προβληματισμοί... γενικά!

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αυτο ρυθμιζεται. Θα το βρεις καπως σαν "Εθνικοι χαρακτηρες" θα το κανεις off και θα στελνεις κανονικα 160.

• Απαντήσεις 12,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Οι "μικροι" ελληνικοι χαρακτηρες χρησιμοποιουν 16 bits κωδικοποιηση (16 bits ανα χαρακτηρα) και για αυτο το λογο ειναι δυνατη η αποστολη 70 χαρακτηρων.

Οι "μεγαλοι" ελληνικοι χαρακτηρες χρησιμοποιουν 7 bits κωδικοποιηση (7 bits ανα χαρακτηρα) και για αυτο το λογο ειναι δυνατη η αποστολη 160 χαρακτηρων.

ΔΕΝ ειναι λοιπον αλλη μια ελληνικη απατη αυτο που βιωνεις :rolleyes:

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη Διαχείριση Πολυκατοικίας

Οι "μικροι" ελληνικοι χαρακτηρες χρησιμοποιουν 16 bits κωδικοποιηση (16 bits ανα χαρακτηρα) και για αυτο το λογο ειναι δυνατη η αποστολη 70 χαρακτηρων.

Οι "μεγαλοι" ελληνικοι χαρακτηρες χρησιμοποιουν 7 bits κωδικοποιηση (7 bits ανα χαρακτηρα) και για αυτο το λογο ειναι δυνατη η αποστολη 160 χαρακτηρων.

ΔΕΝ ειναι λοιπον αλλη μια ελληνικη απατη αυτο που βιωνεις :rolleyes:

Στο 6630 είναι δυνατή η αποστολή γραπτού μηνύματος,γραμμένο με μικρούς 160 Ελληνικούς χαρακτήρες.

Στο 6630 είναι δυνατή η αποστολή γραπτού μηνύματος,γραμμένο με μικρούς 160 Ελληνικούς χαρακτήρες.

Χρεωνεται ως ενα μηνυμα?Και στον παραληπτη πως εμφανιζεται, με μικρα?Παραξενο μου ακουγεται

http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg

Χρεωνεται ως ενα μηνυμα?Και στον παραληπτη πως εμφανιζεται, με μικρα?Παραξενο μου ακουγεται

Χρεώνεται ως ένα μήνυμα.Τώρα στον παραλήπτη δεν γνωρίζω πως ακριβώς εμφανίζεται :O .

Ε στειλε ενα στον εαυτο σου :p

Στην συνταξη μηνυματος ειναι μικρα, λογικα το τηλεφωνο κανει αυτοματα την αλλαγη και τα στελνει μεγαλα.

Btw στο παλιο μου 5510 ειχα την επιλογη να στελνω και με μικρα αν ηθελα, κριμα που στα μετεπειτα μοντελα την αφαιρεσαν

1) Σίγουρα στο ΝΟΚΙΑ εμφανίζονται με μεγάλους χαρακτήρες σε αυτόν που το δέχεται.

2) Αφού δεν είναι ελληνική απάτη γιατί οι μικροί λατινικοί χαρακτήρες δε χρησιμοποιούν 16 bits ανα χαρακτήρα για κωδικοποίηση;

3) Στο MOTOROLA V980 που έχω ακόμη και με μεγάλους ελληνικούς χαρακτήρες μέχρι 70 χαρακτήρες μπορώ να στείλω ανά SMS.

Αν καποιος το εχει δοκιμασει θα ηθελα την γνωμη του.

εγω παραγγειλα μεσω e bay αυτο το ανταπτορακι.....γυρω στα 7 € μου πηγε μαζι με τα μεταφορικα

http://img204.imageshack.us/img204/782/adapter0xs.jpg

δουλευει αψογα...αν και θελει πολυ μεγαλη προσοχη στην κοπη των sims......ειδικα της vodafone....αντιθετα της TIM, Q, Cosmote η κοπη ειναι πιο ευκολη αν και χρειαζεται και εκει προσοχη.....

...ο κατασκευαστης του ανταπτορα ειχε καποιο πατρον βασει του οποιου εκοβες το σιμακι.....εγω βρηκα πιο ευκολο να αφαιρεις το ολοκληρωμενο τελειως απο το πλαστικο.....

..βεβαια εννοειτε οτι και οι δυο γραμμες δεν μπορει να ειναι αναμενες μαζι....εχεις ειτε την μια ειτε την αλλη....

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

Ισπανος ειδικος στην ασφάλεια υπολογιστικών συστημάτων δημιούργησε σε συνεργασία με την δίωξη ηλεκτρονικού εγλήματος της Ισπανίας μια νέα μηχανή αναζήτησης η οποία έχει την ικανότητα να ανιχνεύει δίκτυα Ρ2Ρ για παιδικό πορνογραφικό υλικό (φωτογραφίες, βίντεο κ.ά.) καθώς και τις ΙΡ διευθύνσεις των ατόμων που τα μοιράζονται. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα που φέρει την ονομασία Hispalis είναι το μοναδικό του είδους στον κόσμο. Η Ισπανική αστυνομία έχει ήδη ξεκινήσει να το χρησιμοποιεί, ενώ έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον και άλλων αρχών ασφαλείας, όπως του αμερικάνικου FBI. Ο δημιουργός του προγράμματος είναι ο εικοσιοχτάχρονος Albert Gabas, πρώην μέλος μιας ομάδας χάκερ με την ονομασία "Hispahack", και υπεύθυνος για μια σειρά επιθέσεων σε διάφορες ιστοσελίδες το έτος 2000. Αυτήν την στιγμή όμως, ο Gabas διευθύνει την εταιρεία Astabis Data Management η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή εφαρμογών αξιοποίησης του internet.

Το Hispalis χρησιμοποιώντας μια βάση δεδομενων από προηγούμενες αναζητήσεις παιδικής πορνογραφιας, εντοπίζει την διεύθυνση ΙΡ των χρηστών των δικτυων Ρ2Ρ οι οποίοι είτε διανέμουν είτε κατεβαζουν το υλικό αυτό, καθιστόντας ουσιαστικά εφικτή την σύλληψή τους μέσω του εντοπισμού της τοποθεσίας που βρισκονται. Φυσικά λόγω της φύσης του προγράμματος δεν έχουν δωθεί στην δημοσιότητα πιο συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο που λειτουργεί.

Πηγή: sapo.pt

2) Αφού δεν είναι ελληνική απάτη γιατί οι μικροί λατινικοί χαρακτήρες δε χρησιμοποιούν 16 bits ανα χαρακτήρα για κωδικοποίηση;

Γιατι το GSM standard χρησιμοποιησε codepage 7 bit, στο οποιο δεν συμπεριελαβε τα μικρα ελληνικα, αλλα μονο τα λατινικα (μικρα - μεγαλα) και τα μεγαλα ελληνικα.

Βεβαια, μπορεις να θεωρησεις οτι ειναι ελληνικη απατη, γιατι στη δημιουργια του GSM standard δουλεψαν και οι κ.κ. Μπαμπης Χλεμπουρας και Μητσος Κατραπακιας.

ΥΓ. Surprise!!! 160x7=1120=70x16

Το ιδιο πρόβλημα είχε και το ηρωικό NOKIA 6600 όταν πρωτοβγήκε. Είχε Unicode γραμματοσειρα και έστελνε 70 χαρακτήρες. Το πρόβλημα λύθηκε με την πρώτη αναβάθμηση του firmware που βέβαια ήρθε αρκετά αργότερα από την παρουσίαση του μοντέλου.

Προτίνω λοιπόν, όσοι έχετε πρόβλημα, να απευθυνθείτε στην αντιπροσωπία του κινητού σας!

Καποιοι ειδικοι χαρακτηρες οπως το σημα του Ευρω μετρουνται ως δυο χαρακτηρες. Οι ειδικοι λατινικοι χαρακτηρες ομως (με τονους, διαλυτικα κλπ) αν δεν κανω λαθος μετραν ως ενα ετσι?

40 ώρες με ένα 6220 σε ένα χρόνο και από τον Αύγουστο 18 ώρες με το Κ750. Μοιρασμένες εισερχόμενες-εξερχόμενες..

Γεια χαρά. Σκέφτομαι να αγοράσω ένα bluetooth handsfree, αλλά δεν ξέρω τις ιδιαιτερότητες αυτής της τεχνολογίας... και γίνομαι σαφής:

1) Πρέπει να έχω το ΒΤ ανοιχτό και στις δύο συσκευές ταυτόχρονα, όλη την ώρα; Ή υπάρχει κάποια λειτουργία που να το ενεργοποιεί και να συνδέεται μόνο όταν έρχεται μια κλήση; Χειροκίνητα; Κατά τη διάρκεια της κλήσης;

2) Πως φορτίζει το ΒΤ ακουστικό; Έχω δει κάποια που έχουν μπαταρία απλή ΑΑΑ, και κάποια με επαναφορτιζόμενη... Δε θέλω να κουβαλάω κι άλλο φορτιστή...

3) Υπάρχουν ΒΤ HF με φωνητική κλήση; Με ρύθμιση έντασης ήχου; Με κουμπί απάντησης/απόρριψης;

4) Μπορώ να χρησιμοποιήσω το ΒΤ HF με τον υπολογιστή, για Skype κλπ ;

5) Πόσο εύθραυστα είναι τα ακουστικά αυτά; Θέλω να το βάζω στην τσέπη μου, όχι να το φοράω στο αυτί μου όλη την ώρα!

6) Είναι όντως συμβατά με όλα τα κινητά, ή από εταιρεία σε εταιρεία υπάρχουν προβλήματα;

7) Υπάρχουν καταστήματα που μπορείς να πας να δοκιμάσεις το ΒΤ HF πως κάθεται στο αυτί σου και πως λειτουργεί, όπως μπορείς να χαζέψεις τα κινητά;

Αν έχετε και κάποιο ακουστικό να μου προτείνετε, 40-60€, θα ήμουν ευγνώμων. Η συσκευή που έχω τώρα είναι το SE Z520i.

Θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις το Jabra BT110. Παίρνει μία μπαταρία ΑΑΑ, τίθεται σε λειτουργία μόνο χειροκίνητα για σύνδεση κατά τη διάρκεια μιας κλήσης, έχει ρύθμιση ήχου και πλήκτρο απάντησης/απόρριψης, μπαίνει στην τσέπη, και είναι σίγουρα συμβατό με SE (με Nokia δεν κατάφερα να το χρησιμοποιήσω). Το βρήκα γύρω στα $50 (κάτω από 40 ευρώ) αλλά δεν ξέρω αν μπορείς να το βρεις στην Ελλάδα και σε τί τιμή. Google is your friend.
http://users.otenet.gr/~skyhigh/nycstrip-ed.JPG

Γεια χαρά. Σκέφτομαι να αγοράσω ένα bluetooth handsfree, αλλά δεν ξέρω τις ιδιαιτερότητες αυτής της τεχνολογίας... και γίνομαι σαφής:

1) Πρέπει να έχω το ΒΤ ανοιχτό και στις δύο συσκευές ταυτόχρονα, όλη την ώρα; Ή υπάρχει κάποια λειτουργία που να το ενεργοποιεί και να συνδέεται μόνο όταν έρχεται μια κλήση; Χειροκίνητα; Κατά τη διάρκεια της κλήσης;

2) Πως φορτίζει το ΒΤ ακουστικό; Έχω δει κάποια που έχουν μπαταρία απλή ΑΑΑ, και κάποια με επαναφορτιζόμενη... Δε θέλω να κουβαλάω κι άλλο φορτιστή...

3) Υπάρχουν ΒΤ HF με φωνητική κλήση; Με ρύθμιση έντασης ήχου; Με κουμπί απάντησης/απόρριψης;

4) Μπορώ να χρησιμοποιήσω το ΒΤ HF με τον υπολογιστή, για Skype κλπ ;

5) Πόσο εύθραυστα είναι τα ακουστικά αυτά; Θέλω να το βάζω στην τσέπη μου, όχι να το φοράω στο αυτί μου όλη την ώρα!

6) Είναι όντως συμβατά με όλα τα κινητά, ή από εταιρεία σε εταιρεία υπάρχουν προβλήματα;

7) Υπάρχουν καταστήματα που μπορείς να πας να δοκιμάσεις το ΒΤ HF πως κάθεται στο αυτί σου και πως λειτουργεί, όπως μπορείς να χαζέψεις τα κινητά;

Αν έχετε και κάποιο ακουστικό να μου προτείνετε, 40-60€, θα ήμουν ευγνώμων. Η συσκευή που έχω τώρα είναι το SE Z520i.

1. Όχι δεν είναι απαραίτητο να το έχεις ανοιχτό όλη την ώρα. Αν θελήσεις να μιλήσεις με το bluetooth, το συνδέεις πριν κάνεις την κλήση. Από κει και πέρα, άλλα μπορούν να συνδεθούν κατά την διάρκεια της κλήσης κι άλλα όχι. Είναι και θέμα τηλεφώνου.

2. Υπάρχουν με φορτιστή και με μπαταρίες. Θα σε συμβούλευα να αγοράσεις με φορτιστή. Με μπαταρίες, μπορεί να το βρεις και πιο φτηνό, αλλά στην συνέχεια θα σου κοστίσει ο κούκος αηδόνι.

3. Τα περισσότερα bluetooth έχουν τις λειτουργίες αυτές(όχι τόσο την πρώτη). Αυτά που έχουν φωνητική κλήση ή αναγνώριση κλήσεων είναι πιο ακριβά.

4. Το ακουστικό μπορεί να συνδεθεί μόνο με μία συσκευή. Αν το έχεις συνδέσει με το τηλέφωνο, δεν θα μπορεί να εντοπιστεί από άλλες bluetooth συσκευές. Αν θες οπωσδήποτε να το συνδέσεις με τον υπολογιστή θα πρέπει να το κάνεις reset για να αποσυνδεθεί πλήρως από το τηλέφωνο και να είναι ανιχνεύσιμο ξανά από άλλες bluetooth συσκευές.

5. Είναι αρκετά γερά, αλλά μην το παρακάνεις :)

6. Τα περισσότερα τουλάχιστον είναι.

7. Στον Γερμανό με είχαν αφήσει να το συνδέσω και να το δοκιμάσω με το κινητό μου.

Έχω της Sony Ericsson το ΗΒΗ 600. Πολύ καλό, γύρω στα 50 ευρώ με φορτιστή. Το έχω συνδέσει με διάφορα κινητά χωρίς πρόβλημα.

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16ΚΒytes.

Το γραφω εδω μιας και δεν εχω αδεια για να το γραψω στις Συσκευες κι αν ειναι ας μεταφερθει. ;) Μολις ειδα σε διαφημιση του Γερμανου ενα laptop μικρων διαστασεων με το ονομα flybook το οποιο παιρνει sim και δουλευει και σαν κανονικο κινητο.Το δινει με συνδεση ο Γερμανος.Ξερει κανεις τιποτα...? :blink:
ΜΑΧ.

Το ιδιο πρόβλημα είχε και το ηρωικό NOKIA 6600 όταν πρωτοβγήκε. Είχε Unicode γραμματοσειρα και έστελνε 70 χαρακτήρες. Το πρόβλημα λύθηκε με την πρώτη αναβάθμηση του firmware που βέβαια ήρθε αρκετά αργότερα από την παρουσίαση του μοντέλου.

Προτίνω λοιπόν, όσοι έχετε πρόβλημα, να απευθυνθείτε στην αντιπροσωπία του κινητού σας!

Ακριβως το ιδιο προβλημα ειχαμε οσοι αγορασαμε αμεσως το 8800 Ιουλ-Αυγουστο αγορες. Ομως και αυτο με το νεο firmware λυθηκε.

Ποιο πρόγραμμα συμβολαίου χρησιμοποιείς :confused: ;

Συνήθως δέχεσαι η πραγματοποιείς τηλεφωνικές κλήσεις;

520 ώρες μέσα σε 18 μήνες είναι ενας εξωφρενικός χρόνος :w00t: .

Δεν είναι και τόσο εξωφρενικός χρόνος. Αν διαιρέσεις είναι περίπου 1 ώρα την ημέρα. Έχω πρόγραμμα 600 λεπτών και λόγο δουλειάς με πέρνουν και πολλοί.

Less is more...

Εγω το καλοκαιρι περσυ με ενα 6600 ακομα το θυμαμαι 187 ωρες σε διαστημα 5 μηνων :eek: Ευτυχως καποια στιγμη το καταλαβα οτι μιλαω πολυ και οι 100 περιπου ωρες εγιναν με χρηση hands free...Απο αυτες ευτυχως παλι οι 150 ηταν εισερχομενες :ouf: Συνδεση γαρ και τσιγκουνης :p :lol:

Δεν έχω τζίπ, τα τηλέφωνα αυτ/του που μου προτείνεις τα γνωρίζω είναι 8 watt? Αν ναι σίγουρα με ενδιαφέρει το motorola που είναι dual band ,μήπως γνωρίζεις μοντέλο και που μπορώ να το βρώ?Αναφέρεις την κοσμοτέ ότι είναι γαμάτη τι εννοείς?Αν το βρώ το συγκεκριμένο τηλέφωνο θέλω να το δώσω σε ενα φίλο μου το οποίο θα το χρησιμοποιεί σαν σταθερό στο σπίτι του.Απλώς θα το συνδέσει με ενα δωδεκάβολτο μετασχηματιστή και μια κεραία. (αναφέρεις κεραία αυτοκινήτου τι εννοείς)

Είναι 8W αυτά.Δε θυμάμαι τον τύπο του motorolla αλλά μια αναζήτηση στο google για τηλέφωνα αυτοκινήτου θα σου δώσει πολλά.Μπορείς επίσης να επικοινωνήσεις με την motorolla να σου πουν αν έχουν stock ή που μπορείς να βρεις.Είναι ασπρόμαυρο.

όταν λέω ότι η cosmote είναι γαμάτη εννοώ ότι...της έχεις πει να καλύψει την περιοχή και δε το έκανε; Είναι μια καλή λύση.

Αν τελικά καταφύγεις σε τέτοια λύση θα χρειαστείς πανκατευθυντική κεραία ραδιοφώνου και έναν μετασχηματιστή.Επίσης ρώτα τη ΝΟΚΙΑ αν έχει κάτι τέτοιο.

Το 5W τηλέφωνο που λές κάτι μου θυμίζει και πρέπει να ήταν ERICSSON.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Είναι 8W αυτά.Δε θυμάμαι τον τύπο του motorolla αλλά μια αναζήτηση στο google για τηλέφωνα αυτοκινήτου θα σου δώσει πολλά.Μπορείς επίσης να επικοινωνήσεις με την motorolla να σου πουν αν έχουν stock ή που μπορείς να βρεις.Είναι ασπρόμαυρο.

όταν λέω ότι η cosmote είναι γαμάτη εννοώ ότι...της έχεις πει να καλύψει την περιοχή και δε το έκανε; Είναι μια καλή λύση.

Αν τελικά καταφύγεις σε τέτοια λύση θα χρειαστείς πανκατευθυντική κεραία ραδιοφώνου και έναν μετασχηματιστή.Επίσης ρώτα τη ΝΟΚΙΑ αν έχει κάτι τέτοιο.

Το 5W τηλέφωνο που λές κάτι μου θυμίζει και πρέπει να ήταν ERICSSON.

Βρήκα μοντέλα της motorola (στην αντιπροσωπεία δεν ήξεραν να μου πούν) που είναι και dual band αλλά από οτι παρατήρησα στα τεχνικά τους χαραχτηριστικά στο 1800 εκπέμπουν και αυτά με maximum 1 watt ισχύ, οπότε άδικος κόπος.

Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο!!

hi paidia mallon auto pou 8a rwthsw de 8a eprepe na htan edw alla san kainourgios dikaiologoume nomizw e? :confused:

Loipon auto pou 8elw na ma8w an ginete einai pou mporw na brw to spotaki apo thn nea diafhmhsh ths nova......

euxaristw :D

• The title was changed to Τεχνολογικοί προβληματισμοί... γενικά!
  • The topic was unlocked
  • The topic was pinned