Jump to content

hellnoH2O

Members
  • Δημοσιεύσεις

    37
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About hellnoH2O

  • Ημ. Γέννησης 17/01/1981

hellnoH2O's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. Σύντροφοι και συναγωνιστές, θα μπορούσε κάποιος από τους επαϊοντες να βοηθήσει με κάποιες ερωτήσεις που έχω για το Ρ3600; Έχω ένα Ρ3600 από voda UK. Δεν είναι branded - HTC γράφει πάνω και τα σχετικά, και είναι ξεκλείδωτο, δηλ. δουλεύει και με άλλες SIM. Επίσης του πείραξα λίγο τη registry, δηλ. έγραψα ένα έξτρα key για να μου εμφανίζει το δίκτυο κλπ., κι αυτό επίσης δούλεψε. Όμως: 1. Προσπάθησα να αλλάξω κάποιες τιμές στη registry, όπως π.χ. στην εφαρμογή του τηλεφώνου που είναι skinned: εμφανίζει από πίσω ένα φόντο της βόντα. Αυτό απενεργοποιείται αν αλλάξεις μια τιμή στη registry. To έκανα αλλά η αλλάγη δεν κρατήθηκε ούτε μετά από soft reset. Αντίστοιχα, στη registry (HKLM\Control Panel) υπάρχει ένα Directory 'GPS Settings', το οποίο με ένα πείραγμα διάβασα ότι εμφανίζει τα Settings του GPS. Το έκανα, αλλά ούτε αυτή η αλλαγή κρατήθηκε. Ερωτήσεις: 1.1. Υπάρχει κάποιος λόγος που δεν κρατιούνται οι αλλαγές στη registry? Κάποιο κλείδωμα; Μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό; 1.2. Έχω GPS? Δεν έχω πειράξει τη ΡΟΜ, είναι από το κουτί. Οι ρυθμίσεις μου είναι: ROM version 1.23.405.2 ROM date 11/03/07 Radio version 1.38.00.11 Protocol version 32.71.7020.12W ExtROM version 1.23.405.105 2. Υπάρχει κάποιος τρόπος να εγκαταστήσω ένα ελληνικό πληκτρολόγιο (όχι ελληνική ΡΟΜ, απλώς πληκτρολόγιο, για να μπορώ να γράφω κι ελληνικά); 3. Για κάποιο λόγο το χρονόμετρο της λίστας κλήσεων καταγράφει όλες τις κλήσεις ως έχουσες διάρκεια το πολύ 1-2 λεπτά, ακόμη κι όταν είναι πολύ μεγαλύτερες. Αντίθετα το χρονόμετρο στο Device Information μετράει σωστά. Υπάρχει κάποιος τρόπος να διορθωθεί αυτό (ούτε που ξέρω γιατί είναι έτσι, δεν το έχω πειράξει) χωρίς να βάλω άλλη ΡΟΜ - κάνω hard reset? Ευχαριστώ πολύ!!! :)
  2. Tα άλλα δύο είναι το push email (δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις εκτός αν έχεις εγγραφεί σε σχετική υπηρεσία) και το stop data (το οποίο θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάθε φορά που θες να σταματήσεις την ανταλλαγή δεδομένων μέσω GPRS: μπες στον explorer, άρχισε να κατεβάζεις μια σελίδα και αμέσως πήγαινε στον comm manager: εκεί θα δεις ότι η επιλογή είναι ενεργοποιημένη και αν την πατήσεις θα κλείσει το GPRS session).
  3. Ναι, σύντροφε, λέμε. Είναι στο λειτουργικό ανεξάρτητα από την προέλευση της ΡΟΜ.
  4. Ok, τώρα κατάλαβα. Η συσκευή σου είναι από την ελληνική βόνταφον. Αφού πήγες στην ιστοσελίδα που σου έδωσα και δεν δέχεται το ΙΜΕΙ, δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Στην δική μου περίπτωση, η ιστοσελίδα αυτή δέχτηκε κανονικά το ΙΜΕΙ του τηλεφώνου της αγγλικής βόντα. Μπορείς πάντως να περάσεις τη ΡΟΜ που έδωσε παραπάνω το άλλο παιδί, αλλά αφού σπάσεις το CID του τηλεφώνου. Τώρα που έκανες application unlock, τρέξε το SPV Services (SuperCID tool) και μετά θα μπορείς να περάσεις όποια ΡΟΜ θέλεις (και μπορείς να βρεις). Θα έχεις όμως ακυρώσει την εγγύηση.
  5. @lagatzik: Αυτή η ROM που δίνεις φαίνεται να είναι από τη γερμανική βόντα, δεν ξέρω αν θα δουλεύει στην αγγλική. Η AKU2 της Qtek δεν μου εμφανίζει πρόβλημα στην ανταλλαγή αρχείων μέσω ΒΤ. Επίσης είδα ότι η AKU2 της vodafone που δίνεις δεν περιλαμβάνει το pocket MSN (?). @babis: Φυσικά, έχει κανονικότατα ελληνικά. Το τηλέφωνο είναι συνήθως application locked από τη μαμά του. Πληροφορίες για να το ξεκλειδώσεις στο spv-developers.com.
  6. Έχω κάνει εγώ. Το ΙΜΕΙ του περνάει στο site της Qtek κανονικά και σε αφήνει να κάνεις εγγραφή.* Μπορείς έτσι να έχεις πρόσβαση στην καινούρια ROM, την οποία όμως δυστυχώς δεν μπορείς να περάσεις αν δεν σπάσεις το CID του τηλεφώνου - πράγμα που ακυρώνει την εγγύησή σου από τη vodafone. Πιο αναλυτικά: Το τηλέφωνό σου είναι Qtek, δηλ. η τελευταία αναγνωρίζει το ΙΜΕΙ σου ως δικού της τηλεφώνου. Το CID όμως αναγνωρίζει το τηλ. ως vodafone, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να περάσεις καμία άλλη αναβάθμιση εκτός από αυτή της vodafone. H τελευταία δεν έχει βγάλει ακόμη αναβάθμιση, αν και είχε υποσχεθεί να το κάνει από τις αρχές Μαϊου. Η λύση λοιπόν που σου μένει είναι να σπάσεις το CID του τηλεφώνου (με το προγραμματάκι SPV Services που θα βρεις στο spv-developers.com - το τηλ. σου θα πρέπει να είναι application unlocked) και να περάσεις την καινούρια (AKU2) ROM της Qtek. Αυτό σημαίνει ότι 1. ακυρώνεις την εγγύησή σου, 2. χάνεις κάθε τι που βρίσκεται στη μνήμη του τηλεφώνου, συμπεριλαμβανομένου και του homescreen vodafone, καθώς και των διαφόρων σημάτων που είναι περασμένα π.χ. στην οθόνη κλήσης κλπ. Εγώ το έκανα, όχι μόνο γιατί δεν ήθελα να περιμένω να βγάλει αναβάθμιση η βόντα, αλλά και επειδή το τηλ. το έσπασα με κάθε τρόπο και το χρησιμοποιώ με διάφορες κάρτες (ελληνική, αγγλική, αμερικάνικη κλπ.) και ήθελα πραγματικά να απαλλαγώ από τα σήματα βόντα. Δουλεύει μια χαρά, πολύ καλύτερα απ' ότι με το προηγούμενο λογισμικό. *(edit: εννοείται όχι της ελληνικής Qtek το site, αλλά το http://www.myqtek.com)
  7. όχι, ο μόνος τρόπος να αλλάξουν αυτά είναι (α) να εγκατασταθεί κάποιο theme που τα σβήνει (όχι όλα όμως, τουλάχιστον όχι σε όσα themes έχω βρει εγώ) ή (β) να εγκατασταθεί κάποια άλλη rom.
  8. Ευχαριστώ πολύ! Τελικά το βρήκα χτες μόνος μου το Home Restore (modaco.com) και λειτούργησε σωστά. :) (Γιατί ΠΑΝΤΑ ψάχνω κάτι για μέρες, μετά απελπισμένος γράφω εδώ, και μόλις γράψω εδώ το βρίσκω μόνος μου; :blink: )
  9. Παιδιά ζητώ τη βοήθειά σας. Εγκαθιστώντας και απεγκαθιστώντας κάποια themes και ένα theme changer στο τηλέφωνο, έχασα κάποιες εικόνες από τα default themes (π.χ. την εικόνα αυξομείωσης της έντασης του ακουστικού, το background που δείχνει ένα ερωτηματικό στην επιβεβαίωση ορισμένων επιλογών κ.ά.). Δεν ξέρω πώς έγινε αυτό. Υπάρχει κάποιος τρόπος να ξαναεγκαταστήσω πλήρως τα default themes ώστε να ξαναβρώ αυτά τα backgrounds χωρίς να κάνω hard reset? Αν κάνω hard reset θα πρέπει να ξαναξεκλειδώσω το τηλέφωνο; (είναι SPV C550, δηλ. HTC Hurricane κλειδωμένο στην Orange) Θα χάσω τα χρονόμετρα; Επίσης κάποια themes που δεν μπορώ να απεγκαταστήσω ούτε από το τηλέφωνο όυτε μέσω activesync πώς θα τα ξεφορτωθώ; Είμαι ευγνώμων σε όποιον απαντήσει...
  10. Τί εννοείς μόνο σταθερά; Σε ΗΠΑ και Καναδά δεν υπάρχει διάκριση σταθερών-κινητών. Δεν υπάρχουν προθέματα ειδικά για κινητά, ενώ οι κλήσεις διακρίνονται μόνο σε τοπικές και long distance. Δες και εδώ.
  11. Εξαρτάται. Η ελληνική HSBC μπορεί και να σου ανοίξει λογαριασμό σε λίρες, αλλά αν σου δώσει κάρτα, η διεύθυνση χρέωσης θα είναι και πάλι στην Ελλάδα, δημιουργώντας το γνωστό πρόβλημα.
  12. Θα μπορείς κανονικά να αγοράζεις αγαθά από καταστήματα, αλλά θα έχεις πρόβλημα αν για οποιονδήποτε λόγο σου ζητούν η κάρτα σου να έχει διεύθυνση χρέωσης στην Αγγλία. Για παράδειγμα δεν θα μπορέσεις να κάνεις συμβόλαιο με εταιρεία κινητής χρησιμοποιώντας αυτήν την κάρτα. Επίσης ο λογαριασμός (και άρα και η κάρτα) στην Alpha θα είναι σε ευρώ και όχι σε λίρες. Δεδομένου ότι οι ελληνικές κάρτες δεν υποστηρίζουν multi-currency, θα χρεώνεσαι επιπλέον χρήματα για τη μετατροπή της χρέωσης από λίρες σε ευρώ.
  13. Θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις το Jabra BT110. Παίρνει μία μπαταρία ΑΑΑ, τίθεται σε λειτουργία μόνο χειροκίνητα για σύνδεση κατά τη διάρκεια μιας κλήσης, έχει ρύθμιση ήχου και πλήκτρο απάντησης/απόρριψης, μπαίνει στην τσέπη, και είναι σίγουρα συμβατό με SE (με Nokia δεν κατάφερα να το χρησιμοποιήσω). Το βρήκα γύρω στα $50 (κάτω από 40 ευρώ) αλλά δεν ξέρω αν μπορείς να το βρεις στην Ελλάδα και σε τί τιμή. Google is your friend.
  14. :shock: :blink: Απίστευτο. Αλλά κάτι τέτοια περίμενα να ακούσω ανοίγοντας το θέμα!!! :)
  15. SE P910i: 62:24:41 (Οκτώβριος 2005 - σήμερα) NOKIA 6260: 125:59:58 (Ιανουάριος 2005 - σήμερα) NOKIA 6600: 97:43:58 (Δεκέμβριος 2003 - σήμερα) Τα δύο Νόκια βγάζουν πλέον πολλά προβλήματα. Δεν ξέρω αν είναι από τις ώρες ομιλίας, αλλά γενικά τα προσέχω...
×
×
  • Create New...